Pas cu pas spre jaful transpartinic
28/04/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Ieri, cand am citit ca Presedintele Iohannis si Premierul Ciolos il critica pe fostul ministru al Culturii pentru modul in care a gestionat scandalul de la Opera, m-a cuprins un sentiment de revolta. Lasam la o parte faptul ca Vlad Alexandrescu a gestionat prost (nici nu prea avea cum sa faca altfel) scandalul, insa venita din partea celor doi oameni, critica era revoltatoare.
Caci, daca ne luam dupa Presedinte, “cred ca au ramas putine greseli imaginabile care nu au fost facute de ministrul Culturii in aceasta chestiune“, iar conform Premierului, lucrurile stau astfel: “Dar ca ministru trebuie nu doar să ai viziune, și eu îmi dau seama ca și prim-ministru, ci și capacitatea și instrumentele de a aplica măsurile respective. Și după o negociere eșuată îți slăbești capacitatea de negociere, e greu, după aceea, să continui după să poți să continui după poziția asta“.
Azi, pentru a ne oferi o lectie de barbatie si constitutionalism politic, Pesedintele Iohannis a promulgat legea care intrezice executarea silita a conturilor unui partid. Evident, ne-a oferit si cateva explicatii de cade pe spate orice constitutionalist:
“Este foarte usor de imaginat ca un creditor al unui partid migreaza el sau migreaza simpatia creditorului catre un nou partid si atunci putem sa ne imaginam situatii in care competitia politica este falsificata daca se aplica o executare silita la contul unui partid, exact in campania electorala.
Al doilea lucru de care trebuie sa tinem cont este articolul 8 din Constitutie, care ne spune care este de fapt rolul unui partid politic si putem sa citim ca partidele politice contribuie la definirea si exprimarea vointei politice. Or, daca contul de campanie al unui partid este blocat exact in campania electorala, atunci cu siguranta apare o situatie care afecteaza semnificativ felul in care acel partid se poate exprima sau poate contribui la formarea vointei politice. Tinand cont de aceste aspecte, am considerat ca norma nou introdusa de legiuitor este corecta, drept pentru care am promulgat aceasta lege”.
Gagauta constitutionalistul care i-a furnizat Presedintelui aceste pseudo-explicatii a uitat ca nimeni nu este deasupra legii si ca nu poate fi o scuza ascunderea banilor negri ai partidelor in spatele ideii ca “partidele contribuie la definirea si exprimarea vointei politice”. Ce legatura are acest articol din Constitutie cu situatia financiara a partidelor? De cand partidele se pot pune deasupra unui articol din Constitutiei prevalandu-se de un altul, care nu are incidenta in materie? Un simplu cetatean votant (parte din corpul poporului suveran) poate fi executant silit, insa partidele, care trebuie sa puna in aplicare vointa suveranului, sunt scutite de executare!
Daca Justitia decide sa blocheze contul unui partid (chiar si in campanie), ce il doare pe Presedinte? Il doare, caci el poate intelege durerea Partidului; este exact ca atunci cand un partid pierde o casa, intr-un proces definitiv si irevocabil, si partidul se declara “nemultumit” de decizie si ataca hotararea cu o cale extraordinara de atac, apoi cere stramutarea procesuli, pe motiv ca nu are incredere in judecatori! Presedintele rezoneaza bine cu durerea Partidului, pentru ca el insusi nu prea da doi bani pe Justitie, cand aceasta nu ii da satisfactie.
Cred ca au ramas putine greseli nefacute de Pesedinte in raport cu Justitia. Acus se pregateste o numire la CCR….sa avem emotii? Eu zic ca da!
Cat despre Premierul Ciolos, cuvintele lui despre capacitatea și instrumentele de a aplica măsurile respective suna ca fluieratul in biserica. In Guvernul in care Toba si Curaj sunt inca ministri…ideea de “guvernare” e o gluma proasta.
Insa, nu-i asa, fara ministrul Alexandrescu, de acum guvernarea va zbarnai!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna ziua
Daca imi aduc aminte ,blaga a zis ca pnl va cauta sa ia credite de la banci pentru campanie;daca nu vor obtine “membri de partid(a dat el un numar) vor imprumuta partidul”
Ce dovada mai clara dorim ca “partidele din romania”sunt niste “investitii”ale unor camatari,numiti”politicieni”care insa isi recupereaza”investitia”jecmanindu ne pe noi toti?
Nu sunt de ajuns privilegiile pe care si le votraza,acum au lege pentru”recuperarea investitiilor”
Acum doua sute de ani grecii din fanar obtineau domniile platind:
Azi,”patriotii romani”obtin domnia “imprumutand”
Aceasi marie cu alta palarie
ps @ doxa 12 45,da imi mentin parerea/”noi”suntem poporul si azi ca acum 2000 ani/de data asta nu il rastignim pe Isus,rastignim bunul simt,”alegandu l pe dragnea” /doar ne a demonstrat ieri prin votul ala in unanimitate ca el “e psd”
Într-o țară/lume normală (mai avem așa ceva?), PSD ar trebui (auto)desființat. N-am fost niciodată adeptul votului cenzitar, aplicat la noi până în 1918, dar, acum ar trebui o lege care să interzică votul pentru pomanagii care votează pentru „găleata”, „puiul” sau alte pomeni cu caracter electoral!
Bună ziua!
N-au sa se auto-desfiinteze niciodata. Ar trebui scosi in afara legii pe motiv de “anti-romanism”. Daca ai un anumit numar de corupti/fosti corupti in executivul unui partid, apai e clar ca acel partid nu e pentru Romania ci impotriva. E pentru ei si gaska lor. Deci acel partid trebuie scos in afara legii. Asta ar fi valabil pt PSD, PNL, UDMR, partidul varanului etc.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Prietenul+lui+Codrut+Marta+prins+in+Ungaria
hotie dupa hotie
Buna ziua !
Bună ziua!
Nici nu știu dacă să râd sau să plâng!… Sunt bucuros citind un astfel de articol excelent: felicitări, @Citi, dar… mă apucă jalea văzând/citind, ce țară de ticăloși avem!…
salut 🙂 din pacate, sunt ticalosi si se inmultesc prin alegeri libere!
Cu bună-voința dumneavoastră, aș mai adăuga o constatare: vai de țara în care unul care a fost „coleg” cu Mihai Viteazul ajunge „etalon” în politică! 🙁
A propos. Presedintele l-a numit azi pe Augustin Lazar ca Procuror General. Un magistrat care s-a format in perioada comunista si care nu s-a remarcat cu nimic, avand un suflu profesional mai degraba de om care asteapta pensia, va conduce Parchetul. Aferim!
Later edit, 3 februarie 2017: in aceste zile negre pentru statul de drept din Romania, marturisesc ca m-am inselat in evaluarea lui Augustin Lazar, omul e la inaltime . Am recunoscut insa asta public inainte, o fac insa din nou.
Bine ca nu l-a numit pe Dudu Ionescu !
Buna seara 😀
buna dimineata! 🙂
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-29-aprilie-miliardari-sau-talhari-dumnezeu-nu-doarme/46137/