Olimpul plagiatului și firul roșu al “patrioților”
27/07/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Daca Victor Ponta este Plagiatorul Sef, atunci Gabriel Oprea este Olimpul plagiatului. Daca Ponta a plagiat aproximativ o treime din teza, Gabriel Oprea, in teza sa de doctorat care cuprinde 247 de pagini, nu a folosit ghilimele nici macar o data (!!!). O spun cei de la Hotnews de multa vreme. Mai mult decat atat, Oprea “Interes National” si-a publicat teza dupa 7 ani, cu o nonsalanta demna de un faraon, schimbandu-i un pic titlul pentru a parea ca e alta carte: o practica recurenta in mediul academic romanesc, publicarea aceleiasi lucrari cu alt titlu.
Acest Zeus al Plagiatului care e Oprea Nationalu’ nu putea sa nu faca pui, iar cel mai rasarit dintre ei e finutul Victor (co-nasit cu Adrian Nastase), in comisia caruia a fost membru. Cariera universitara a lui Ponta e spectaculoasa, insa cea a lui Oprea e absolut fulminanta, asa cum relateaza Hotnews intr-un material.
La scurt timp dupa ce a devenit doctor, Oprea a devenit profesor universitar la Colegiul National de Aparare, iar in 2002 a devenit conducator de doctorate la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Ascensiunea fulminanta a lui Oprea in mediul universitar s-a produs desi acesta nu are o opera stiintifica proprie care sa il recomande ca un autor de valoare. Potrivit propriului CV, Gabriel Oprea este autorul a opt lucrari, din care doar doua sunt semnate doar de el: „O.S.C.E., organizatie pentru secolul 21”, publicata la Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare din Bucuresti in 2001 si „Procedura plangerii prealabile”, suspecta a fi plagiata. Restul de sase sunt lucrari obscure, majoritatea publicate de Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare, care nu apar a fi citate in alte lucrari sau cercetari. Tot potrivit propriului CV, Gabriel Oprea a fost in perioada 2003 – 2005 membru in Comisiile de Specialitate ale Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) – Comisia de Stiinte Militare, Ordine Publica si Siguranta Nationala. Incepand cu 2008, Oprea este profesor universitar si conducător de doctorate la Academia Naţională de Informaţii, institutia de invatamant superior a Serviciului National de Informatii.
Unde vreau sa ajung? La urmatoarea constatare: PSD, descendentul direct al PCR, a desfigurat Universitatea ca institutie cu aceasta practica a nașirii si puirii de doctori facuti toti dupa acelasi calapod: ucenicul copie maestrul, iar maestrul gireaza un ucenic la fel de ticalos ca el. Nulitati gaunoase dar cu grade s-au acoperit cu titluri pompoase si au inceput sa se inmulteasca institutional, vazand in conducerea de doctorat un vector de exercitare de influenta si de obtinere de putere chiar si dupa disparitia oficiala a Securitatii.
Pseudo-specialisti in Drept (de ce Drept si nu astrofizica? pentru ca miza era enorma: controlul Justitiei!) au format sute, mii de absolventi de Drept, viitor magistrati, la aceeasi scoala a necinstei, hotiei si siluirii legii. Cand acestia au ajuns judecatori si procurori, virusul sadit de fostii lor conducatori de doctorat a inflorit si a dat roade. Efectul: o Justitie siluita in grup. Ganditi-va la “profesorii” de Drept Adrian Nastase si Gabriel Oprea, mari formatori de magistrati. Nu doar ca i-au format, insa le-au insuflat la un nivel subliminal cultul pentru Politicianul Profesor care, daca ajunge in fata fostilor sai discipoli, actuali magistrati, redevine Maestrul Intangibil.
Cel mai bine ilustreaza aceasta incercare de intimidare de catre Maestru a fostului sau elev (ajuns magistrat) o intimplare povestita de Daniel Morar. Cum a incercat Adrian Nastase se apeleze la faima sa de profesor de Drept in relatia institutionala cu Daniel Morar :
“D.T. Şi, în cele din urmă, discuţia a avut loc? V-a sunat Adrian Năstase?
D.M. Da. În aceeaşi zi, după aproximativ trei ore, m-a sunat însuşi Adrian Năstase. Discuţia a început iarăşi într-o manieră de poziţionare, spunându-mi că a luat referinţe despre mine, că i s-a spus de către profesorii mei că am fost un student bun şi că sunt un om corect, că are încredere-n mine. După care a trecut la chestiunea care-l interesa, întrebându-mă dacă are dosar la D.N.A.. I-am spus că, în acea zi, nu are. Era la începutul lunii noiembrie.D.M. Exact. I-am spus că în acea zi nu are şi cu asta am încheiat discuţia. Mi-a spus că presa îl acuză că are şi că lucrul ăsta îi creează probleme. I-am spus: „În acest moment nu aveţi dosar la D.N.A.. Dar asta nu înseamnă că nu aveţi mâine, poimâine”. A fost prima şi ultima discuţie pe care am avut-o, direct, cu Adrian Năstase”.
Ce ii permitea lui Daniel Morar sa fie atat de vertical (in afara de calitatile sale native)? Onestitatea formarii si lipsa oricarei datorii morale sau institutionale fata de acesti “formatori” in Drept penal:
“Nu avusesem niciun contact cu Adrian Năstase. Sunt absolvent de la Cluj, de la Babeş–Bolyai, nu de la Bucureşti, deci nu l-am avut nici ca profesor, n-am avut nicio altă tangenţă cu dânsul“.
Aici e cheia reproducerii instiututionale a Sistemului: relatia de nașire si puire (in facultate, licenta, master, doctorat). Atunci cand nu corupre oamenii cu contracte, Sistemul ii corupe cu cartoane si titluri goale. Cand intalneste un om care nu a obtinut titlurile si diplomele pe aceeasi cale, Sistemul se defecteaza.
De aceea Legea Educatiei este vitala pentru supravietuirea sau moartea Sistemului. Plagiatul e doar partea vizibila, intreaga arhitectonica ce scurt-circuiteaza procedura de control academic si stiintific (comisii, legi, acte) este adevarata miza care a fost mereu ascunsa si care iese de cativa ani la iveala, de cand au ajuns in functii oameni care au studii in alte tari sau care nu au acceptat tutela unui Maestru Penal.
Cate ceva despre cei care i-au acordat titlul de doctor lui Gabriel Oprea:
Conducatorul de doctorat: Ion Neagu, fost membru FSN (vedeti aici ce penali cu staif a aparat!) : “Născut în comuna Flămânda (judeţul Teleorman) la data de 28 iunie 1940, profesor universitar doctor Ion NEAGU a absolvit cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti în anul 1965. Ulterior absolvirii facultăţii, până în anul 1966, a fost judecător la tribunalul Videle. Începând cu anul 1966 se dedică activităţii didactice în învăţământul superior juridic. Astfel, în perioada 1966-1971 este asistent la Şcoala de Ofiţeri de Poliţie Bucureşti, în cadrul căreia conduce seminarii la disciplina Drept Penal-partea specială“.
Referenti:
prof univ. dr. Nicolae Volonciu (care a lucrat si la actualul cod penal “modernizat” sub Predoiu; a incasat 129.505 lei; CCR a casat pana acum nenumarate articole din aceste noi coduri “modernizate”), un dinozaur juridic care a predat la Drept din anul 1950 (!!!). Iata cum isi descrie el formarea in Drept:
“Am început să dezleg alfabetul dreptului în anul 1946, când am fost student. Era firesc să învăţăm dreptul burghez, iar eu aveam pe masa de lucru Codurile din 1936 după care pregăteam examenele. Este adevărat că în ultimul an de studiu a venit “de sus un tovarăş cu şapcă” spunându-ne că trebuie să uităm tot ce am învăţat din acel drept reacţionar şi să ne însuşim noile norme. Desigur că cei mai mulţi dintre noi nu am uitat cele însuşite şi cu atât mai greu acceptam noile precepte. Putea oare generaţia mea să se obişnuiască în toiul luptei de clasă de tristă amintire cu ideea că “nullum crimen sine lege” e un concept învechit? În consecinţă, greu se putea digera ideea că este salutar ca în frontispiciul Codului penal să se înscrie posibilitatea incriminării prin analogie. Ulterior au trecut multe decenii, conţinutul lumii noastre juridice s-a amplificat şi în 40 de ani am aflat că există nu numai democraţie, ci democraţie socialistă, nu numai lege, ci legislaţie socialistă, că proprietatea e de mai multe feluri, dar cea mai sfântă e cea care îmbracă haina avutului obştesc […] Cred că nimeni nu poate spune că tot ce cuprindea Codul din 1969 era greşit ştiinţific sau tendenţios politic. Observatorii occidentali care ne-au contactat înainte de 1989, în afară de criticile pe care le aduceau sistemului judiciar român, menţionau două mari merite ale Codurilor din 1969, şi anume: nedetaşarea totală de tradiţiile şcolii noastre de drept antebelic, recunoscută ca deosebit de valoroasă în Europa la acea vreme şi distanţarea reglementărilor româneşti în multe situaţii de ceea ce era tipic şi uniform în tot restul legislaţiei est-europene“.
prof. univ. dr. Vasile Dobrinoiu: “Începând cu anul 1990 este Comandant al Şcolii Superioare de Ofiţeri Activi ai Ministerului de Interne, iar din decembrie 1990 este numit General de brigadă prin decret prezidenţial. Tot în anul de graţie 1990, fondează Academia de Poliţie “Al. I. Cuza” Bucureşti, instituţie militară de învăţământ superior de nivel universitar. Începând cu 1992 devine profesor universitar asociat la: Universitatea Româno-Americană, Universitatea Hyperion şi Universitatea Ecologică Bucureşti, Universitatea Europeană Drăgan Lugoj şi Braşov.
prof. univ. dr. Tudor Amza, alt general de brigada care nu spune ce a facut inainte de 1989 decat ca a scris 30 de carti carti si 100 de articole (!).
De la Ion Neagu la Gabriel Oprea si de la acesta la Victor Ponta, acelasi fir rosu al sinistrilor “patrioti” care s-au acoperit cu cartoane universitare false!
***
Publicat pentru prima data pe 3 iulie 2015. Republicat azi, 27 iulie 2016, cu ocazia verdictului dat CNATDCU in dosarul de plagiat al lui Ponta, finul lui Oprea, acesti doi stalpi ai interesului national si al politicii de tip FSN-ist care tine tara captiva de ani de zile.
Orice ticalosie politica masiva incepe cu “decat” o diploma furata, si orice curatenie trebuie sa inceapa cu anularea cartonului prin care puiul de hot a intrat in liga mare a ticalosilor! Trebuie ca o tara intreaga sa vada cat de prosti la carte sunt hotii care ne conduc si care isi acopera imbecilitatea cu hartii a caror valoare reala nu o inteleg, dar pe care le doresc in semn de distinctie socio-profesionala.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna ziua!
Un pic off si nu prea.
Cum a fost reprezentat statul roman, de tot pierde procese?! E in „incalzire” si cel cu kaz….
http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-21186950-statul-roman-piedut-procesul-paris-enel-miza-peste-1-miliard-euro-statul-roman-trebui-plateasca-1-5-milioane-euro-cheltuieli-judecata.htm
Statul roman, prin Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie, a pierdut procesul cu ENEL de la Curtea de Arbitraj de la Paris, potrivit unor surse din domeniu. Reamintim ca statul roman se judeca, la Curtea de Arbitraj de la Paris, cu ENEL, pentru a recupera prejudicii produse in urma privatizarii Electrica Muntenia Sud de circa 1,3 miliarde de euro (800 de milioane de euro plus dobanzi de peste 400 de milioane de euro). Si nu doar ca a pierdut si nu a obtinut niciun euro din miliardul cerut, dar statul roman a fost obligat in instanta sa plateasca si cheltuieli de judecata de 1,5 milioane de euro.
Ca pierde „statul roman” e una, ca platim toti ca „fraierii” e alta!
buna ziua
nu pare ca “staul roman a pierdut”
pare a fi vorba ca acesti bani nu se cuveneau a fi platiti/ eu inteleg ca e vorba de un raport al curtii de conturi care sustine ca enel nu si a indeplinit ce si a asumat dupa vânzarea electrica/or,la tribunal s a dovedit ca curtea de conturi nu are dreptate
despre curtea de conturi,eu intotdeauna am avut rezerve asupra controalelor lor/
sa luam un caz ipotertic: se vinde ceva cu x lei in 2007/vine curtea de conturi in 2011 si spune ca e un prejudiciu de y lei ca pretul este x+ z,ei luaind in calculul prejudiciului pretul din 2010 ,y reprezentând dferenta dintre pretul x din 2007 si pretul y din 2010
nu nseamna ca tot ce spune curtea de conturi e gresit,dar nici a lua litera de Evanghelie ce spune curtea de conturi nu e bine
Buna ziua.
QED. Adica si asta e unul din motive de ce sint asa pesimist in legatura cu Romania. Deci (si) mediul academic infectat de post-comunism. Tot pe politeia parca vazusem acu’ o luna-doua cum mai toti meseriasii au diplome de la o ‘academie de securitate’ romaneasca, un fel de scoala West Point / CIA dimbovitean 🙂
Asta e, tumoarea lasata sa se extinda de la punctul 8 de la Timisoara incoace a atins si mediul academic deci si justitia. Nu vad ce se mai poate face, probabil invalidata macar academia aia de securitate? Desi ar veni a 2-a zi Parlamentul sa o puna la loc 🙂
Nascuti pentru a pierde / sau a plati !
Salut .
@MB – 17;18 .
PS : probabil ca si aia de la rmgc vor gasi o smecherie prin care sa oblige Romania ( daca tot nu s a putut ciordi aurul ) sa plateasca vreo 2 miliarde de dolari/euro ( parca se auto-pronunta mitomanu’ ponta ) drept despagubiri .
Doar astia?! Cine stie cate alte „procese” vor mai fi fiind, de care inca nu avem habar …
Pierde omul de rand nu doar prin taxe, ci si direct prin faliment bancar sau a asiguratorilor …
http://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_private-21186978-dupa-astra-forte-asigurari-asf-cere-falimentul-carpatica-asigurari.htm
Dupa Astra si Forte Asigurari, ASF cere si falimentul Carpatica Asigurari
Conducerea ASF a decis miercuri retragerea autorizatiei de functionare pentru Carpatica Asigurari ca urmare a constatarii starii de insolventa a societatii, si promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, a anuntat miercuri autoritatea. Anuntul este previzibil, in conditiile in care Carpatica Asigurari, detinuta de omul de afaceri Ilie Carabulea, se afla in procedura de rezolutie, a incheiat anul trecut cu o pierdere neta de peste 204,3 milioane lei, iar vanzarea companiei a esuat luna trecuta dupa ce ASF a respins dosarul sinigurului investitor interesat – consortiul IIC – pe motiv ca acesta nu ar fi avut capacitatea financiara certa de a sustine redresarea asiguratorului.
🙂 Interesanta actiune …
http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21187076-flash-mob-primariei-bucuresti-protest-fata-inchiderea-viasport-kiseleff.htm
Un flash mob a fost anuntat pentru joi, incepand cu ora 11.00, in fata Primariei Capitalei, in semn de protest fara de inchiderea evenimentului Via sport de pe bd. Kiseleff si fata de atitudinea primarului Gabriela Firea de a izola evenimentele publice dedicate oamenilor in favoarea fluidizarii traficului auto, spun organizatorii, asociatia ActiveWatch.
“Maine, de la ora 11.00, in fata Primariei Generale, ne adunam la un flash mob sportiv ca raspuns la decizia doamnei primar Firea de a izola evenimentele publice dedicate oamenilor in favoarea fluidizarii traficului auto. Mai mult, avand in vedere Legea adunarilor publice, precum si ideea de oras ca bun comun al cetatenilor, optiunea de a desfasura un eveniment intr-un loc sau altul este a organizatorului, negocierea locului de desfasurare facandu-se strict in limitele legii si cu argumente ce tin de securitatea cetatenilor, nicidecum de fluidizarea traficului. Inchiderea unui eveniment public pentru a deschide un santier in zona este, in opinia noastra, un pretext de a forta textul Legii, Primarul General manifestandu-si in repetate randuri dezacordul cu astfel de evenimente. Jucam badminton, desenam cu creta, sarim coarda, facem baloane, jucam sotronul, orice am face daca masinile nu ar fi ocupat, trotuar cu trotuar, strada cu strada, tot orasul. Ne ingramadim zece minute pe trotuarul de vis a vis de primarie, printre masinile functionarilor parcate pe trotuar, dupa care plecam la treburile noastre. In ciuda declaratiilor de presa, in acest weekend, Via Sport, eveniment ce aduna weekend de weekend oameni pe Soseaua Kiseleff pentru evenimente sportive, a fost inchis. Motivul – realizarea de marcaje rutiere (a fost instituit santier timp de patru luni in zona) si pentru ca traficul motorizat trebuie fluidizat. Consideram ca ideea de relocare a evenimentului in parc contravine chiar ideei evenimentului Via Sport, cu motto-ul: STOP TRAFIC! START JOC!”, se arata in anuntul organizatorilor.
In mod normal trebuie sa restituie si banii primiti ca spor de doctorat. Oare cate doctorate ar trebui retrase? Sunt pline institutiile de doctori facuti la apelul de seara si pe care-i platim din banii nostri, ca mari sefi.
off topic! Adevarat, frica devine obisnuinta si intra in cotidian – ~Atacurile teroriste pe teritoriul UE vor ajunge curand precum accidentele de masina daca o tin tot asa. ~
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21187015-atentate-orbire.htm
Intre timp explozie violenta in Zirndorf, linga Munchen.
Tapalaga (ca toata media din Vest de altfel) se rasuceste si el ca un pretzel, Doamne fereste, daca e vb de ‘demonizarea in corpore a unor comunitati intregi pe criteriu etnic sau religios’ ?!?
Daca e vb de o ideologie, nu demonizezi pe nimeni. Tapalaga face ceva de genul ‘Doamne fereste sa spunem cumva ca nazismul e rau, daca ne urcam in cap toti nemtii si austriecii?!?’
La fel si Plesu in Adevarul: cum, da’ au baietii cultura, traditii, au inventat algebra etc. Bine si ce legatura are asta cu faptul ca Islamul ca ideologie e incompatibil cu sec 21?
@danc buna seara
ieri spuneati ceva de Hillary
nu o apar ,dar nici a o demoniza mai ales comparata cu trump nu cred ca merita
una peste alta in US au de ales cam cum a fost la noi in 2000,intre vadim si Iliescu,si privind retrospectiv alegerea a fost corecta/bine nteles pastram proportiile
http://m.dailykos.com/story/2016/6/11/1537582/-The-most-thorough-profound-and-moving-defense-of-Hillary-Clinton-I-have-ever-seen
nu sunt fan Clinton,dar intre “worst&catastrophic” ce poti alege?
I respectfully disagree 🙂 Si nu cred ca alegerea din 2000 a fost asa de ok (ca sa fim ‘on topic’ Iliescu a contribuit si la ce e descris in textul de mai sus). Iar Trump, sa fim seriosi: totusi nu se compara cu Vadim. Nu e extraordinar bineinteles, dar nu e nici Vadim.
ok… what about this?
http://www.newyorker.com/magazine/2016/07/25/donald-trumps-ghostwriter-tells-all
Mda, parca-l vad pe Schwartz asta: me me me! 🙂 Sa se bage si el in seama, poate mai vinde ceva sau il baga in seama vreo editura. Ce surpriza, ca Trump e un narcisist, plin de sine etc. Care politician nu e? Sau om de afaceri la nivelul ala?
salut
ca ideologie o fi incompatibil cu sec 21 , eu zic ca in general talibanismul religios e incompatibil cu secolul 21 dar asta e alta discutie .
insa vreti sa i demonizam pe toti adeptii islamului ? sunt doar vreo 1.5 miliarde .
@DanC , 18 :28
Asta e o mare greseala ca se pune egal intre ‘musulmani’ si ‘adepti ai islamului’. Sint o gramada care spun ca-s musulmani din traditie, sa nu supere parinti/rude, ca nu stiu / n-au auzit de prostii gen jihad etc. Cind ei de fapt sint non-musulmani toata ziua. Iar adepti ai islamului nici atita.
De altfel Vestul ar trebui sa le spuna la toti musulmanii pasnici si normali: bai baieti, timpitii astia cu jihadul spun ca citesc din aceleasi carti ca si voi, de ce nu va delimitati in mod clar de toate prostiile alea?
tarile cu cei mai multi musulmani : Indonezia , Pakistan , India si Bangladesh .
greseala . confuzia e alta : islam = religia islamică sau musulmană.
Islamism: termen inventat de Voltaire, care, în definiția sa contemporană, se referă la versiunea radical extremistă a islamului politic. De foarte multe ori în mass media, islamul este confundat cu islamismul.
Islamist: musulman fundamentalist care propagă politica radicală bazată numai pe Coran
Da, de exemplu turcii/tatarii din Romania. Sint niste bomboane, nu? De ce? Pt ca n-au intrat in contact cu salafismul/wahabismul saudit. Orice ‘musulman’ care nu ia in serios toate prostiile din Coran nu e musulman, e om normal ca noi toti.
Am o ‘musulmanca’ la servici, o cunosc de 16 ani. Niciodata nu mi-a spus nimic de religia ei, ba inca amindoi facem bradul la fiecare Craciun. Ei asta nu e musulmanca, dupa mine e mai crestina decit altii care pretind ca-s crestini.
Corect
Pe la salafisti si pe la cei care se fac ca nu vad salafismul instalat in Europa trebuie umblat .
http://www.hotnews.ro/stiri-international-21187338-doi-rusi-arestati-dupa-conectat-ilegal-doua-bancomate-din-capitala-sustras-peste-240-000-lei.htm
http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/27/papa-francisc-lumea-este-in-razboi-dar-nu-intr-un-razboi-al-religiilor-18-12-21
“Nu ne este teamă să o spunem: lumea este în război pentru că a pierdut pacea”, a declarat Suveranul Pontif în fața jurnaliștilor care îl însoțesc în Polonia.
El a precizat că este vorba despre “un război de interese, pentru bani, pentru resursele naturale, pentru dominarea popoarelor”
Durere! E alba pt ca nu e neagra. Plus, auzi mega-prostie la el: “toate religiile doresc pacea” 🙂 Nu stiu, dar parca de fiecare data cind e in avion spune cite-o enormitate-doua. O fi de la aerul rarefiat?
Cine stie :D!
Seara buna
Am citit despre posibilitatea modificarii prin OUG a votului prin corespondenta .
Din experienta personala (26 de ani pe alte meleaguri )
La fiecare reinoire de pasaport se cere OBLIGATORIU :
1- adresa email
2- numar telefon (inclus numar telefon portabil) .
– In toti acesti ani NIMENI, nici macar angajatul care cerea si verifica documentele nu a sunat la numarul de telefon dat (macar un SMS pe loc , la prezentarea documenteleor tovarasi , sa vedeti daca e chiar numarul meu sau a lui Francesco 🙂 )
– nici macar un email de control sa vezi daca raspund eu sau primul ministru 🙂
In schimb , cind am scris pe email autoritatilor si legat de anumite chestii 🙂 au raspuns OFICIAL la adresa email de unde a pornit “scrisoarea” electronica .
Deci , asa cum am scris de nnnnnnnnnn ori , in RO , nu pricepe mana stanga ce face mana dreapta .
Organizarea administratiei publice , la pamant .
Nu au habar (si/sau interes) sa dezvolte niste banci de date accesibile tuturor agentiilor , ministere , consulate , s.a.m.d.
Legat de articol , ditamai generalul cu 4 stele a plagiat ?
Pai cum stam atunci cu “interesul national” , patriotismul asta de batut cu caramida in piept mereu si tot mereu ?
Cumva niste jogodii ordinare care ar putea comanda (cel mult) doar caprele din ograda bunicilor ?
Stat politienesc in care fiscul a capatat supraputeri 🙁 Ieri am vazut masina ANF Executari Silite care avea platforma luminoasa si girofar, identic cu cele de pe masinile Politiei Romane. Catre ce ne indreptam? De ce trebuie sa stie fiscul cand cumpar, ce cumpar, unde ma aflu si cati bani am pe card. Cred ca nu este constitutionala o astfel de prevedere.
http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-21187437-intruziune-majora-viata-privata-fiscul-vrea-primeasca-fara-mandat-judecatoresc-toate-datele-celor-care-cumpara-cardul.htm
N-am vazut acest comentariu si am mentionat si eu stirea … 🙂
N-am citit proiectul de Hotarare, dar devine iritant cu atata supraveghere. Ar trebui sa fie pus un prag de la care sa fie raportate datele de la cumparaturile cu cardul. Si poate nici asa … In loc sa recupereze ce s-a delapidat de catre „chiriasii” VIP ai penitenciarelor, Fiscul se face … ca face treaba …. depinde treaba cui…
http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-21187437-intruziune-majora-viata-privata-fiscul-vrea-primeasca-fara-mandat-judecatoresc-toate-datele-celor-care-cumpara-cardul.htm
Fiscul vrea sa primeasca, fara un mandat judecatoresc, ‘toate detaliile disponibile cu privire la identitatea detinatorului cardului’, ori de cate ori se efectueaza plati electronice cu cardul bancar prin intermediul POS-urilor, se arata intr-un proiect de act normativ pus in dezbatere publica de Ministerul de Finante. In plus, Fiscul vrea sa primeasca date precum: ID-ul comerciantului, numarul si valoarea bonului fiscal, precum si data, ora si minutul emiterii bonului fiscal.
“In cazul platilor electronice, efectuate cu cardul bancar prin intermediul POS-ului, entitatea care gestioneaza certificarea/autorizarea tranzactiei, va comunica Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, simultan cu transmiterea tranzactiei catre institutia acceptanta si urmatoarele date:
a) ID terminal;
b) ID comerciant;
c) numarul bonului fiscal;
d) valoarea bonului fiscal;
e) data, ora si minutul emiterii bonului fiscal;
f) institutia acceptanta;
g) numarul cardului utilizat pentru efectuarea platii;
h) cod autorizare plata;
i) toate detaliile disponibile cu privire la identitatea detinatorului cardului”.
Aceasta prevedere apare intr-una din Anexele unui proiect de Hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003, document scos in dezbatere publica pe site-ul Ministerului de Finante in data de 12 iulie 2006.
chiar nu vad care e problema
toate datele cerute sunt oricum inregistrate de casa de marcat care emite bonul fiscal
ce vrea fiscul-si asta nu e deloc rau- e un control mai bun al operatiilor cu amanuntul pentru a controla colectarea tva
am citit -nu cu mare atentie-propunerea de modificare a mf si e 99 % tehnica
as zice ca fiind vara,nu prea mai sunt “breiching niusuri” si gasesc si ei cate ceva
unde naiba o fi “incalcarea constitutiei” nu m am lamurit
e vorba pana la urma de conectarea “on line” a caselor de marcat la un server al fiscului
cum poate controla fiscul milioanele de operatii zilnice, corelarea tva colectat cu tva deductibil e alta problema … dar asta va fi “rezolvata” ulterior printr-o licitatie “castigata de consortiul Siveco-Asesoft”
Bine spus, … “rezolvata” ulterior printr-o licitatie “castigata de consortiul Siveco-Asesoft”.
Peste tot Siveco si poata inca 2-3 maxim … de zici ca doar 3-4 firme intr-o tara sunt asa de bune pe IT, de le e tara intreaga la picioare … ma rog, la server…
Buna seara prieteni. Fiecare tara cu olimpul ei. Noi il avem pe Oprea.
Alooo, tovarasi, se aude?! …
http://www.hotnews.ro/stiri-international-21187505-donald-trump-provoca-hackerii-rusi-gaseasca-miile-mailuri-sterse-serverul-privat-folosit-hillary-clinton.htm
Donald Trump i-a provocat miercuri pe hackerii rusi sa gaseasca miile de mailuri sterse de pe serverul privat folosit de Hillary Clinton in perioada in care era secretar de stat, afirmand insa ca nu are “nicio legatura cu Rusia”, tara acuzata ca doreste sa il ajute sa castige campania prezidentiala, scrie AFP.
“Rusi, daca ascultati, sper ca veti fi capabili sa gasiti cele 30.000 de mailuri care lipsesc”, a spus miliardarul, intr-o conferinta de presa.
“Este pentru prima oara cand un candidat al unui mare partid la presedintie a incurajat activ o putere straina sa spioneze adversarul sau”, a reactionat imediat echipa de campanie a lui Hillary Clinton, care vorbeste despre o “chestiune de securitate nationala”.
Clinton este acuzata ca a pus in pericol securitatea nationala folosindu-si contul de mail privat cand conducea diplomatia americana.
“Nu am nimic de-a face cu Rusia”, a spus Trump, in conferinta de presa, in care a precizat ca nu s-a intalnit niciodata cu presedintele rus Vladimir Putin.
Aceste declaratii vin dupa ce in presa au aparut 20.000 de mailuri ale unor lideri democrati, chiar inainte de conventia democrata.
Donald Trump a afirmat insa ca se indoieste de implicarea Rusiei in acest caz.
“Daca a fost Rusia, nimeni nu stie. Probabil a fost China sau poate a fost cineva care sta acum in patul lui”, a sustinut miliardarul american, care a adaugat: “Nimeni nu ne respecta”.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-21187415-kremlinul-neaga-din-nou-orice-implicare-campania-electorala-americana-dupa-barack-obama-apreciat-acest-lucru-este-posibil.htm
ziceam mai devreme de “dessouri” si ziceam in gluma,s ar putea sa se ajunga in curând acolo
deja campania devine “nasty” si nici n a inceput
http://www.aol.com/article/2016/07/26/cher-posts-disturbing-photo-of-donald-trump-with-vladimir-putin/21439592/
Mailurile doamnei Clinton sunt cu cantec. Nu e de mirare ca Trump readuce problema in atentia opiniei publice.
buna seara
astept cu mare interes anuntul lui trump ca d na Clinton este agent rus “mascat”fiindca foloseste/ a folosit dessouri de culoare rosie
http://www.rushlimbaugh.com/daily/2016/07/27/tongue_in_cheek_trump_comment_on_russia_causes_total_media_meltdown
doar o nedumerire
nu mai exista in US nimeni capabil sa gaseasca cele 30 mii emailuri “sterse” ?
a ajuns US atat de impotenta incat un potential presedinte al acestei tari cere ajutorul rusiei???
sa ceara direct alipirea la federatia rusa!!!
Trump glumea+le-a intors-o f frumos la presa. Asa cum glumeste si Cher (pro-democrata inraita ca dealtfel 90% din Hollywood). E vb de un media war, Limbaugh a explicat tot azi cum s-a desfasurat toata chestia:
http://www.rushlimbaugh.com/daily/2016/07/27/trump_hijacks_the_democrat_convention
pai asta s ar putea sa initieze “protocolul butonului rosu”impotriva -sa zicem- coreii de nord si apoi “s-o intoarca” din vorbe
domnule sunt anticlinton 100%-nu uit ca Clinton ,sotul, a produs dezastrul din balcani( ca e prezentat altfel,e altceva),nu uita ca d na Clinton a “resetat”relatiile cu rusia si a urmat invazia georgiei,refuzul acceptarii in nato a acestei tari,invazia estului ucrainei si anexarea crimeii,nu uit discursul lui obama la cairo in 2009( cu d na Clinton “madame secretary”),nu uit altele dar -la fel nu uit-continuarea programului militar spatial al lui reagan…..bush si pan la urma baza de la Deveselu,nu uit cresterea numarului de GI’s in Romania,nu uit presiunile pentru ca EU sa impuna si sa mentina sanctiuni impotriva Rusiei ,nu uit ca “madame secretary” s-a opus invaziei in libia
macar d na Clinton are un “record”,un istoric
ce are Trump? asta -cat e Romania de corupta-daca facea afaceri in Romania in ultimii 5 ani impartea celula cu Voiculescu sau cu vantu
ce ofera concret trump? i am citit programul/seamana cu cel al lui Hitler din 32
seara buna
nu inteleg de unde stie ca sunt 30k sterse . poate sunt mai multe , poate sunt mai putine .
corect ar fi ca dl Trump sa aduca vorba si despre afacerile lui din Arabia Saudita , ca de cand s a publicat raportul 9/11 e cam tacut .
Buna seara.
No pb, insa Trump a facut afaceri ca om de afaceri. Dar madam Clinton care a acceptat bani de la sauditi/Qatar/Kuweit fiind mare-si-tare in executiv? Nu e conflict de interese?
E un documentar mokka pe net (“Clinton Cash”), baietii explica mai multe:
http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/07/27/exclusive-directors-cut-clinton-cash-now-playing/
Va recomand si 13 Hours, un film despre Bengazi 2012.
Re-salut .
Am citit si despre doamna Clinton , am vazut si niste chestii de pe wiki care nu le a ghicit inca presa , imi dau seama ce i poate pielea .
Insa flacaul ala de Trump , renegat pana si de Scotia devine de la o zi la alta din ce in ce mai toxic . Cu fiecare perla si idee despre ce o sa faca el cand e presedinte ( in baza caror legi , evita mereu sa spuna ) creeaza doar suspiciuni si instabilitate .
Pe mine ma intereseaza strict viitorul si securitatea nationala a Ro intr o regiune unde suntem singuri .
absolut corect/am spus la fel
oricat istoric romania a dus o “bine”cu republicani la Casa Alba,daca trump ajunge acolo situatia noastra ” e cacanie”
si,ca sa preintampin explicatii de ce -gen “generali de carton,procent din pib pentru inarmare ” si altele chiar daca se aloca 30% din pib pentru armata era la fel
trump e “republican”cum sunt eu papa de la roma
e pur si simplu un populist narcisist
Pai si Obama tot populist narcisist e 🙂 Macar am mai multa incredere in americanismul lui Trump decit cel al lui Obama+Clinton (impreuna!). Ca spune o gramada de prostii: da, insa pina la butonul rosu mai este, sint destule nivele de guvern+administratie in SUA ca sa nu se intample chiar asa.
Stie de mailurile sterse din ancheta FBI si declaratiile sefului FBI in audierile din Congres. Asta e informatie publica.
Aveti dreptate , am vazut acum – stiam de mailuri sterse dar nu stiam numarul .
daca in 2012 nu venea la Bucuresti Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton ( buna , rea cu toate bubele ei ) azi Romania era republica sovietica – cam cum e Turcia acum .
@dan c
poate nu aveti timp sa cititi link ul din newyorker
doar primul paragraf mai jos/ este vorba de ghostwriter-ul cartii lui trump” the art of deal” care de fapt l a facut celebru pe trump
Starting in late 1985, Schwartz spent eighteen months with Trump—camping out in his office, joining him on his helicopter, tagging along at meetings, and spending weekends with him at his Manhattan apartment and his Florida estate. During that period, Schwartz felt, he had got to know him better than almost anyone else outside the Trump family. Until Schwartz posted the tweet, though, he had not spoken publicly about Trump for decades. It had never been his ambition to be a ghostwriter, and he had been glad to move on. But, as he watched a replay of the new candidate holding forth for forty-five minutes, he noticed something strange: over the decades, Trump appeared to have convinced himself that he had written the book. Schwartz recalls thinking, “If he could lie about that on Day One—when it was so easily refuted—he is likely to lie about anything.”
Multumesc. Am citit + stiu problema binisor. Ca Trump e mincinos – big deal. Bine ca Hillary e Maica Tereza 🙂
in nici un caz “maica tereza”,poate caterina de medici-mai putin otrava,deocamdata-dar trump aduce a combinatie de Hitler cu raspuntin
cred ca e cea mai la obiect exprimare : “2016 election is like choosing between ‘cholera or gonorrhea’ “
tare
blenoragia se mai vindeca, holera..?
interesant e si faptul ca de mailurile clicii lui Erdogan nu mai pomeneste nimeni
la fix au aparut cele cu Clinton , pur si simplu din intamplare iar acum fondatorul wikileaks ne anunta ”
(CNN) – El fundador de WikiLeaks Julian Assange dijo el martes que su sitio de filtraciones podría dar a conocer “mucho más material” relevante sobre la campaña electoral de Estados Unidos.”
dar niste “material” cu guvernul rus , chinez , cu Putin sau cu neamurile lui Putin cum dreq de nu are dl Assange ? or fi comunistii bolsevici cinstea intruchipata si aparatorii democratiei pe planeta ! :))
s ar putea ca putin sa scrie tot cu stiloul sau deloc..
citeam cândva ca rusii mentin in probleme sensibile comunicatia “clasica”
@danc 22 47
cred ca Reagan spunea ca de produs poate oricine,dar nu oricine poate sa spuna ce sa produci si cum
Trump vrea ca america “sa produca”/ daca asta e “americanism” asta e , china le va spune ce sa produca si cum
Pai Trump le-a spus: cine vrea, n-are decit sa produca in China, dar daca vrea sa vinda in State au sa plateasca 30-40% taxe la intrare 🙂 De ce crezi ca ‘rust belt’ (marea majoritate de middle-income) sint asa indragostiti de Trump? Pina si sindicatele mari au inceput sa-l sustina. Plus, vrea sa renegogieze NAFTA, TPP ca sa fie toate mai in avantajul Americii.
Buna seara 🙂 Tratatele alea, la nivel de efecte, au folosit atat de bine SUA, incat cu siguranta aialalti vor vrea sa le negocieze, insa nu in sensul dorit de Trump. Agricultura Mexicului aproape a falimentat datorita NAFTA, ca de altfel intreaga economie mexicana.
https://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/04/nafta-20-years-mexico-regret
http://cepr.net/documents/nafta-20-years-2014-02.pdf
According to Mexican national statistics, Mexico’s poverty rate of 52.3 percent in 2012 is
almost identical to the poverty rate of 1994. As a result, there were 14.3 million more
Mexicans living below the poverty line as of 2012 (the latest data available) than in 1994.
NAFTA also had a severe impact on agricultural employment, as U.S. subsidized corn and
other products wiped out family farmers in Mexico. From 1991-2007, there were 4.9 million
Mexican family farmers displaced; while seasonal labor in agro-export industries increased by
about 3 million. This meant a net loss of 1.9 million jobs
NAFTA a avut efecte cu totul neasteptate. Este adevarat ca agricultura Mexicului a avut de suferit dar au reusit sa-si exporte problema in SUA, cand milioane de mexicani au trecut granita si au inceput sa lucreze in SUA in conditii ilegale, tot in agricultura. Vorbim aici de oameni aproape analfabeti din paturile cele mai joase ale societatii mexicane. Acesti oameni, odata ajunsi in SUA, au inceput sa munceasca si sa trimita bani acasa. In schimb, sectorul manufacturier s-a mutat din mid-west in Mexic lasand someri o gramada de americani. Sunt intre 6-9 milioane de mexicani care locuiesc ilegal in SUA, oameni care nu platesc taxe, ai caror copii merg la scoala in SUA si folosesc toate serviciile posibile si imposibile pe care le ofera statul american fara sa contribuie mare lucru. Tabloul este mult mai complex decat il prezinta articolul citat. Acum vorbesc ca om care traieste in SUA de mai bine de o decada si a vazut cu ochiul liber ce efecte are asupra economiei atat valul de migranti cat si NAFTA.
@clemy
abordarea e gresita
e la fel ca si aceea ca romanii fura job urile britanicilor sau italienilor sau chinezii si cei din Bangladesh joburile tuturor
cred ca am scris pe aici,cand am fost in US anul trecut am intrat in aceeasi retea de supermarket de pe coasta de est ca in 92
preturile la carne/lactate/oua la fel dupa 23 ani,cu exceptia vegetalelor care erau mai scumpe cam cu 20%
inca ,cat ati fi platit un autoturism acum 10 ani si cat ati plati acum,la aceasi echipare?banuiesc ca diferenta nu e mare,e nesemnificativa
la fel imbracamintea
credeti ca ar fi fost posibil daca totul era “made in usa”?
O observatie corecta in privinta produselor alimentare. In rest insa pot spune ca desi preturile au ramas relativ reduse la alte produse, ex imbracaminte, calitatea acestora a scazut. Vorbim de orase intregi care aveau fabrici de masini, de confectii, otelarii, etc. O intreaga industrie care a impachetat si s-a mutat in cele patru zari. Vorbim de companiile de IT care angajeaza la duzina informaticieni din India si care ptr fiecare angajat venit din subcontinetul Indian concediaza 5 angajati americani. Vorbim de absolventii IT americani care nu isi gasesc de lucru ptr ca sunt sariti de angajatorii care ii prefera pe cei veniti cu vize. Acestea sunt realitati. Nu mai vorbim de presiunea pe care cresterea populatiei o pune pe alte servicii. Eu incerc sa explic ca noi avem o viziune a lucrurilor pe cand americanul de rand vede lucrurile altfel.
e cam simplist
cat o fi sua putin dependenta de export,ce face daca si ceilalti pun aceleasi taxe?sau daca vreti si mai rau,ce face us daca china pune niste taxe “de export”la metalele rare,alea fara de care nu poti face nici un cip?
e simplu sa spui “taxe de import”/ istoric,dovedit,cine a avut taxe mari la import a regresat
asa de curiozitate,cat la suta din autoturismul condus de dvs e “made usa”? si ,tot de curiozitate cat ar costa daca ar fi integral “made in usa”?
si ,in definitiv,daca e asa “american” de ce a angajat polonezi sa i construiasca trump building?ca doar putea sa dea de lucru americanilor care “mureau de foame”
A gasit, ca tot populistul, un “patriotism economic” in era globalizarii (a propos, bancile americane nu il finanteaza) si pistoneaza pe el.
discutam ca sa discutam
realitatea e ca probabil nici el n a crezut ca va ajunge sa fie nominalizat si acum n are ce face
o tine gaia matzu cu aburelile din campania pentru nominalizare
mie mi se pare din ce in ce mai mult ca alegatorul american “mediu” e cam ca la nivelul mortilor lui dragnea/ daca esti cetatean american nu inseamna ca esti mai destept si ascensiunea lui trump demonstreaza exact asta
Gresit. Trump are suporteri in toate paturile sociale. Eu nu sunt de acord cu dispretuirea alegatorului “mediu” pe care il comparati cu alegatorii lui Dragnea. Este o optica total gresita care provine din neantelegerea realitatilor americane. Ascensiunea lui Trump a fost o surpriza doar ptr elitele care traiesc izolate in cercurile marxiste universitare si media din New York, San Francisco sau Los Angeles. Noi ne gandim la politica externa si avem ingrijorari legitimie. Alegatorul american vede ca din tratatele comerciale negociate atat de presedinti democrati cat si republicani, el nu s-a ales cu mare lucru. Din contra, a pierdut. Alegatorul american este satul de retorica calpa a ambelor partide, de politicianul de cariera care scuipa sloganuri verificate in focus group, si vrea altceva. Si omul care a intuit aceasta nevoie diferita a fost Trump.
probabil,dar asta nu poate impiedica sa compar alegatorul american care a acceptat “globalizarea” cu alegatorul roman care “a vrut in EU”
acum si unii si altii dau vina pe ce au acceptat
s ar fi dezvoltat economia americana sau s ar fi inovat atatea lucruri daca ar fi contiunat numai “sa produca”?
ar fi venit in romania in 10 ani ,zeci de miliarde de euro (cum s au folosit e altceva) fara a fi in EU?
nu stiu,dar stiu ca “nimic nu e gratis”/vrem altceva,ok dar va trebui sa platim? cat? nu se stie/
cat nu mi place moore are dreptate când spune ca americanii sunt in situatia celui care priveste niagara,stie ce va pati daca se arunca in ea,dar e totusi tentata sa o faca
Comparam mere cu portocale. Americanul de rand a fost suspicios in legatura cu globalizarea si au fost destule vocile care au atras atentia ca NAFTA avea sa aiba efecte nebanuite si nu din cele mai nefericite. Noi am vrut in UE ptr ca am inteles ca vom avea acces la fonduri, ca vom putea calatori fara vize, ca progresul catre statul de drept nu va putea fi oprit odata aflati sub umbrela UE, ca vom avea access la piata muncii comunitara. Cu alte cuvinte noi am vazut avantajele apartenentei la UE si nu vrem sa vedem nici acum ca institutiile pe care le-am pus ca icoana in altar sunt in realitate paralizate de birocratie si ca nu raspund politic in fata nimanui.
ce sa spun,zic si eu ca rabinul din buhusi”situ ai dreptate,si tu ai dreptate”
asa cum americnului putin ii pasa de mine si mie putin imi pasa de el
problema mea e politica externa a US un trump presedinte nu suna bine;oricat mi s ar spune ca nu decide “el singur” el “da tonul”si o Europa fara “ghidajul american”-sa fiu semicorect politic si sa nu spun “patronajul”-va fi o Europa negociata intre rusi si nemti si se va abandona principiul securitatii europene asa cum l a definit lord Ismay plastic rolul nato este “keep US in,russia out and germany down”
Buna seara 🙂
Cum spuneam ieri, daca as fi american, as plange ca nu am cu vine vota anul asta. Insa cum sunt roman, plang daca iese Trump. Pe asta il cumpara Putin cu niste “folcloriste” rusoaice si niste contracte grase si ala retrage toate trupele americane din Europa!
http://www.contributors.ro/global-europa/conven%C8%9Biile-na%C8%9Bionale-din-statele-unite-campania-electorala-cu-vicepre%C8%99edin%C8%9Bi-mai-buni-decat-preziden%C8%9Biabilii/
@clemy
ca sa inchei vesel
de ce va plangeti de calitatea proasta?
cum ar creste pib ul daca ati cumpara un aragaz la fiecare 25 ani si nu la fiecare 8 ani?
cum ar creste pib ul daca toasterul nu s ar strica dupa numai 2 ani?
cum ar creste pib ul daca blenderul ar rezista mai mult de 3 ani?
cum ar creste pib ul daca nu ati schimba masina de spalat la fiecare 5 ani?
cum ar creste pib ul daca nu v ati schimba laptopul-la care nu folositi mai mult de 10% din posibilitati-cu altul mai “performant”la fiecare 18-24 luni?
cum ar creste pib ul daca nu v ati schimba iphone 5 cu iphone 6 si in curând cu iphone 6+?
“calitatea proasta” e cheia progresului/ totul e bazat pe asta
daca in US ar construi acum case care sa dureze 100 ani,cum ar creste pib-ul?
vedeti Japonia/ au facut gresala sa faca lucruri”bune” ,sunt in criza de 20 ani
p.s e numai o sarja prieteneasca,luai o ca atare
un sumar al declaratiei lui trump despre emailuri si pozitia lui M Pence,
http://www.msn.com/en-us/news/politics/trump-to-russia-uncover-release-deleted-clinton-emails/ar-BBuX2ad?li=BBnb7Kz&ocid=UE01DHP
Domnu’ intamplator, n-ati citit ‘the full picture’, o mai pun inca odata aici, e f interesanta de fapt:
http://www.rushlimbaugh.com/daily/2016/07/27/trump_hijacks_the_democrat_convention
Am vazut ca marile canale (CNN, BBC) au comentat tot ca msn, toate la comanda de sus. Treaba a fost altfel, omul a fost ironic. De fapt idiotii de democrati au cazut in capcana: pina acum nu exista nici-un email si acum se dau de ceasul mortii ca ‘a cerut rusilor sa spioneze’? 🙂
🙂 Saraca scoala …. asta, da pedeapsa … pentru unii….
http://stirileprotv.ro/stiri/social/o-femeie-roma-analfabeta-a-fost-condamnata-de-judecatori-la-4-ani-de-scoala-de-ce-spune-ca-ar-prefera-inchisoarea.html
Sentinta inedita a Tribunalului Iasi, intr-un dosar de evaziune fiscala.
Judecatorii au condamnat o analfabeta de 37 de ani la … scoala. Femeia s-a ocupat cu afaceri ilegale cu fier vechi, iar prejudiciul adus statului depaseste un milion si jumatate de lei, spun procurorii. Cum a adus in instanta argumentul ca nu stie carte, si de aceea NU si-a dat seama ce face, magistratii au decis s-o trimita in clasele primare, de-a lungul celor 4 ani de inchisoare cu suspendare pe care i-a primit.
Cand si-a auzit condamnarea, femeia nu s-a aratat prea dornica sa-si pregateasca abecedarul si ghiozdanul de boboc. Mama a doi copii, ar putea fi colega de clasa, la toamna ,cu fiul ei cel mare, in varsta de 8 ani. Nu stie daca nu cumva ar fi mai bine la inchisoare decat la scoala.
………….
Judecator Andreea Trifan, vicepresedintele Tribunalului Iasi: “Judecatorul din cadrul Tribunalului Iasi a dispus instituirea obligatiei in sarcina condamnatei de a urma cursuri de invatamant primar”
Instanta a decis, de asemenea, ca femeia sa inapoieze statului paguba de peste 1,5 milioane de lei, insa familia nu are nici o avere. Ar putea face pentru asta – munca in folosul comunitatii. Iar daca nu se va duce la scoala, pedeapsa ar putea fi transformata in inchisoare cu executare.
buna dimineata 🙂
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-28-iulie-pnl-partidul-lui-danila-prepeleac/48276/