Laserul lui Funeriu si sacosa lui Anton
09/06/2014 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
O stire seaca despre alegerile de sambata, 7 iunie, desfasurate in Partidul Miscarea Populara ar suna cam asa : « Dupa exprimarea votului liber si secret de catre delegati, Daniel Funeriu a pierdut sefia Partidului Miscarea Populara in fata contra-candidatei Elena Udrea cu scorul de 209 la 742 de voturi ».
O stire de tip Facebook-news post-alegeri suna asa: “Mulțumesc tuturor susținătorilor mei. Am întâlnit mulți oameni remarcabili în PMP. Îi mulțumsc lui Adrian Papahagi pentru susținerea de ultim moment acordată. Am discutat cu Adrian și am aflat de ce a renunțat. Motivele pentru care a renunțat m-au emoționat și m-au ambiționat. Le cer scuze celor care și-au pus speranța în candidatura mea că nu am putut mai mult. Le spun celor care mă felicită (numeroși) că, oricum ar privi, este un eșec pentru mine, chiar dacă 22% nu chiar puțin. E echivalentul a aprox. 10 filiale județene. Niciunul dintre cei 209 votanți ai mei nu trebuie să fie descurajați. Miza e câștigarea prezidențialelor și cred că Diaconescu Cristian are șanse foarte mari. Acum mă voi odihni o zi, după care pornim către câștigarea președinției României. Astăzi muzica a fost „Happy”. Începând de mâine va fi „We will rock you!” (Daniel Funeriu pe contul sau de Facebook).
O stire tip Times New Roman despre alegerile din Partidul Miscarea Populara suna asa: „Cercetatorii au descoperit ca o sacosa inscriptionata PMP nu poate fi strapunsa nici macar o de o raza laser. Ne pare rau, Daniele!”
Sincer, chiar imi pare rau de Daniel Funeriu. Nu merita asa ceva. Sa isi puna toata energia si toata determinarea pentru a incerca sa obtina functia de presedinte al PMP, in loc sa priveasca atent peisajul si sa inteleaga ca atat el, cat si ceilalti „reformisti” (Papahagi, Baconschi, s.a) au jucat doar rolul de legitimatori ai unor alegeri cu final previzibil. Nu era nimic de incercat, draga Daniel, si in PMP lucrurile merg asa cum le-a descris Blaga: politica se face in partid, nu pe bloguri. Pe bloguri sta vitrina partidului si isi rupe pieptul, degetele si tastatura. Oamenii pragmatici (cei care nu se despart de sacose) fac politica in partid, acolo unde se ia adevarata decizie politica, obligatorie ulterior pentru toti membrii partidului.
Problema PMP nu este ca Daniel Funeriu a pierdut in fata Elenei Udrea. Nu. Era matematic-previzibil si implacabil-politic. Numai un naiv a putut spera la minuni si a putut nutri gandul ca un om ca Daniel Funeriu va reusi imposibilul.
In alta parte e buboiul (acum ascuns sub mult fard ieftin si entuziasm fortat): in lista cu vicepresedinti alesi ai PMP.
Invit membrii si cititorii blogului sa faca abstractie de numele presedintelui PMP si sa citeasca atent lista numelor vicepresedintilor. Numele presedintelui de facto (de sambata, de jure) era cunoscut de mult, insa numele si biografiile vicepresedintilor ne vor ajuta sa intelegem atat modul in care a luat fiinta acest partid, cat si modul in care va face el politica de acum incolo in numele „mostenirii”.
Faceti abstractie de tanarul Vlaston, de studiosul Ivaschescu, de saracul Petrescu, si opriti-va putin la Marin Anton.
Marin Anton. Numele acesta e deja un brand si o definitie a modului de a face politica in Romania, in cel mai cool partid in blugi. Faptul ca Marin Anton e cel mai bogat parlamentar nu e aici relevant, caci bogatia poate fi obtinuta cinstit si folosita pentru o viata decenta si opere caritabile. Altceva e aici relevant: puterea de convingere a acestui Marin Anton, care a dovedit ca o sacosa plina cu bani este un obstacol de netrecut pentru un laser.
Duelul de la distanta ar fi hilar, daca nu ar fi de-a dreptul tragic pentru Romania:
Daniel Funeriu: „Am adus în România cel mai mare proiect ştiinţific din istoria sa, laserul de la Măgurele, 500 de milioane de euro. Un coleg mi-a spus la partid, nu mai vorbi de laser, că nu ştie lumea ce e laserul. Vă spun eu ce e laserul, e o chestie care merge drept înainte şi trece prin orice. Aşa trebuie să fie şi partidul ăsta, laser, frate!”
Marin Anton: „Eu am discutat cu doamna Udrea, nu vreau sa intru intr-o polemica cu domnul Adrian Papahagi (…) E treaba partidului. Daca se intampla asa ceva (nu este primit in PMP – n.red.), imi iau sacosa si plec acasa. Ma retrag din politica”.
Cum Marin Anton nu s-a retras din politica, ci a devenit vicepresedinte al PMP, iar Daniel Funeriu nu a obtinut nici macar un post inferior acestuia, se dovedeste ca pe malurile Dambovitei laserul nu trece chiar prin orice obstacol (mai ales daca obstacolul e o banala sacosa).
Post Scriptum nr. 1. Comunicat PMP: „Partidul Mișcarea Populară salută decizia unanimă a magistraților Curții Constituționale, care arată întregii societăți că Marțea Neagră din Parlamentul României a fost o minilovitură împotriva Constituției României. Prin decizia unanimă a CCR, ordinea constituțională este prezervată”
Post Scriptum nr. 2 . Martea neagra, 10 decembrie 2013, votul pe marginea Proiectului de lege pentru abrogarea art.74 1 din Codul penal Pozitia 11 in lista voturilor. Marin Anton (PNL) a votat DA.
Tot martea neagra, 10 decembrie 2013, votul pe marginea Propunerii legislative privind modificarea și completarea Codului Penal al României din 21 iunie 1986, republicat, cu modificările și completările ulterioare. Pozitia 12 in lista voturilor. Marin Anton (PNL) a votat DA .
Cu asemenea „continuatori ai mostenirii”, nu iti mai trebuie nici un dusman!
Ne pare rau, Daniele, in Romania laserul nu poate strapunge nici macar o banala sacosa!
Ridicam sacosa … pardon, Romania!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Ziua buna, lume!
For Those About To Rock, I Salute You!
Iar e gand la gand cu bucurie! 🙂
… si uite asa a ramas MRU in fata ultimelor doua variante posibile: cu unii dintre EI sau deloc; nene, dar ce anticorpi au ASTIA! Le-ar trebui un tratament intens cu verde de Paris 🙂 …
Azi am citit un articol al lui Andrei Plesu, am dat link deja, de dimineata, la Revista Presei, e in Adevarul.
Si zice Plesu (nitel scos din pepeni), de sub stindardul pe care scrie “nici asa, nici altminteri”:
“Gazetăria de tip partizan nu face prea mare caz de logică. Ceea ce contează e îndîrjirea oarbă, atmosfera de baricadă, „încremenirea în proiect”. Consecvenţă? A se slăbi! Totul e să ai mereu dreptate: mai ales atunci cînd susţii, simultan, teze contradictorii.
Exemplu: dacă sunt anchetaţi (şi eventual arestaţi) inşi din tabăra duşmanilor lui Băsescu, se strigă în gura mare că justiţia e coruptă, că lucrează la ordinele preşedintelui, că preşedintele a transformat instituţiile ţării în arme de răzbunare, în instrumente ale strategiei sale politice.
Dacă, invers, sunt anchetaţi (şi eventual arestaţi) inşi cunoscuţi ca susţinători ai preşedintelui, concluzia este că justiţia funcţionează ceas, dar că preşedintele e în cîrdăşie cu personaje suspecte, infractori, şantajişti, „moguli” de joasă speţă. Carevasăzică, oricum o dai, negrul are, mereu, acelaşi sediu. Sau, poate, „the big brother” aranjează, uneori, ca să ne spele pe creieri, razii de corecţie juridică în propria armată, numai aşa, de formă: „înscenări” abile ale „imparţialităţii” sale, ale neimplicării sale în mecanismul justiţiei. Noi însă nu putem fi păcăliţi. Ştim întotdeauna, fără dubii, fără să cădem prea mult pe gînduri, de unde vine răul. Cum de altfel ştim şi cine nu poate greşi niciodată, orice ar face, orice ar fi făcut: patronul. Cel care ne plăteşte.”
Asta se constituie intr-un soi de diagnostic (unul dintre ele, poate cel mai important) al romanismului hardcore. Bun, frumos, corect, adevarat, de netagaduit samd. Numai ca penetrarea pana la cei care ar trebui sa bage la cap asemenea mesaje sau pana la cei care sa ia seama ca exista si asa ceva pe lumea asta este aproape insignifianta, din mai multe considerente: cel care o face, felul in care o zice, locul in care o scrie, tonul pe care o spune, stilistica mesajului etc.
Acelasi diagnostic, dar pe intelesul tuturor si intr-o forma de o plasticitate la care d-l Plesu nu va putea ajunge niciodata, probabil, l-a pus, fara sa vrea si fara sa stie, celebrul cocalar de pe Targu-Ocna (strada din Bucuresti, in cartierul Rahova). In opinia mea, ala a formulat cel mai clar si in modul cel mai explicit si popular cu putinta boala (pesemne incurabila) de care suferim: “ori suntem golani, ori nu mai suntem”. Sunt fan 🙂 ; nu al personajului, ci al modului in care a rezumat problema si a expus-o, fie si involuntar si/sau in necunostinta de cauza. In fond, eu cred ca diferenta dintre d-l Andrei Plesu si Perversu de pe Targu-Ocna, din toate punctele de vedere, este exact si diferenta dintre cele doua moduri de a face politici in Romania: EI vs NOI. Aveti ocazia sa comparati, sa judecati si sa intelegeti de ce unii au succese electorale, iar ceilalti au succesuri de toate felurile:
http://www.youtube.com/watch?v=2mOcxcH86JI
Eu stiu si inteleg ca elita inseamna… elita 🙂 . Dar elita nu ar trebui sa se planga vesnic de faptul ca este ceea ce este, adica elita; si ca vulgul nu adera la ideile ei, cu lacrimi in ochi si cu sufletul la gura. In momentul, ipotetic, in care elita ar deveni majoritara, deci nu ar mai fi elita, atunci va exista/se va naste automat o alta elita. Si se deschide alt ciclu… Deci, a se slabi, vorba lui Andrei Plesu, preluata de la Caragiale (tot de acolo e si deviza de pe stindardul sau din Dilema).
Pe scurt si mai simplu: NU exista decat in marketing concepte precum “ieftin si bun” sau “ieftin si mult”, in viata reala nu; “scump si prost”, insa, e un concept arhi-prezent/cunoscut la firul ierbii, cu toate ca lipseste din marketingul pentru clienti.
Si mai pe scurt: elitele ar trebui sa se decida – sunt golani sau nu sunt?
PS: daca as fi basist inrait, as zice ca ceva similar a incercat si Traian Basescu cu Udrea la PMP, o perversa de la Cotroceni 🙂 . Dar nu sunt un basist neconditionat si orb; si nici atat de naiv sau credul, totusi…
Sunt de groaza talibanii udristi…impotriva oricarei evidente ei se incapataneaza sa-i gaseasca susnumitei o valoare politica. Noi ceilalti suntem misogini. V-o inchipuiti pe Anca Boagiu in blugi si toace scotand placinte din cuptor? Dar sarind cu parasuta? 🙂 … ridicolul devine norma politica si expunere mediatica . Si noi ar trebui sa dam pe spate la asa geniu…bleah
salut . nu sunt ei chiar de groaza .. ci doar platiti la zi 😉 .
Salutare all.
Ei si voi, ati trecut cu vederea si alte ipostaze ale doamnei ex-Cocos !
Par egzemplu
– impartind in 2008 in Herastrau sarmale pensionarilor cu un decolteu adanc frate ca inghiteau cu noduri in gat saracii pensionari sarmalele
– in aprilie cucoana imbracata in straie populare facea coyonac undeva prin Bucovina
Ar mai fi si alte, dar ma opresc aici ! Si asa mi-am atras oprobriul din partea membrilor sectei “martorii lui Udrea ” !
La inundatii, cu noroiul pana la genunchi, impartea pantofi cu toc sinistratelor.
Comic/ridicol/inutil.
salut ! marcu si anton :)) “ridica beton ” . cine e marcu ?
buna ziua. ah ce frumos il tavalesc pe johanis la antene 🙂 johanis sase case. asta este domnu sas german cand te bagi in troaca in 2009 cu varanu normal ca acum esti numai bun de terfelit.
Salutare !
Daca Funeriu isi amintea ca la penultimele alegeri pt. europarlamentari (2009) el a fost pus pe locul 17 din lista (neeligibil) in vreme ce EBA figura pe locul 3 (eligibil), atunci ar fi realizat ca totul e doar o mascarada destinata legitimarii canapistei Nutzi ot Plescoi.
Speram ca, pe masura inaintarii in varsta, Base sa nu se mai lase dominat de hormoni.
Doar iluzii. 🙁
salutare! 🙂
Personal, consider aproape nerelevant cine este presedintele PMP, cata vreme Marin Anton e vicepresedinte si Funeriu nu e nimic. E vorba de tipul de politica practicata in PMP (scuipat direct in capul electoratului de dreapta, in numele “mostenirii” pe care o maimutaresc).
cine da banu’ ia si functia nu ? presedinte, vicepresedinte etc 😀
Pt. mine e foarte relevant cine e presedintele PMP.
Pt. ca partidul a fost creat de Base pt. Udrea, ca sa o consoleze dupa pierderea alegerilor din PDL.
Un partid fantoma, in care niste oameni onesti/profesionisti au fost doar aratati in vitrine, ca sa acopere nonvaloarea adevaratei sefe.
Si, ca de obicei, naivii au luat-o in barba.
Domnilor, propun s-o lăsăm mai încet cu oamenii onești și profesioniști. Experiența mea arată că asocierea pe termen lung cu persoane și organizații discutabile este fără excepție simptom al unor slăbiciuni de caracter. Una e compromisul calculat pentru atingerea unui obiectiv izolat și alta e colaborarea pe termen lung în condiții de etică mai mult decât discutabile.
Dacă domnii care continuă să defileze prin cercuri toxice au făcut un compormis rațional, acela e pentru păstrarea propriilor poziții și interese, că nu văd ce alte obiective de interes pubic pot atinge fără a avea autoritate și drept de decizie. Nu poți să stai cârpă în vitrină și să-ți culegi mici premii și avantaje dar să-ți păstrezi în același timp superioritatea morală.
Trebuie înțeles, odată pentru totdeauna, că nu există oameni fără istorie, și nici derapaje accidentale. Derapajele, atunci când există, sunt manifestări ale pierderii temporare a controlului și refulări ale interiorului real al individului. Iar la oamenii publici nu ne putem permite să așteptăm să-și modeleze caracterul în exercițiul funcțiunii, de parc-ar fi vorba de un tânăr care crește sub supravegherea famliei și face greșeli până învață și până se întărește. Oamenii ăștia pretind să fie leaderi, iar cei conduși pot pretinde ca ei să fie gata formați, și formați bine. Inclusiv Băsescu a fost ușor de susținut atât timp cât a fost clar că fiecare compromis pe care îl face are un scop care să scuze mijloacele. Când a început să jongleze cu mici mize personale, și-a pierdut sprijinul și-a rămas doar cu talibanii, ceea ce e reacția normală a unui segment electoral care așteaptă modele și soluții, nu găleți și ulei.
Conceptele sunt relative, depinde ce reper iti alegi.
Daca Udrea e reperul politic, atat Funeriu cat si Papahagi sunt desavarsiti dpdv al profesionalismului si onestitatii.
Așa e, dar asta e capcana relativismului etic. A-i judeca pe unii în funcție de alții e deja o înfrângere. Papahagi și Funeriu îmi plac. Dar am văzut prea multe cazuri de oameni care au ales să se protejeze, ceea ce i-a făcut inutili din punct de vedere moral, social și politic pe mai departe. Ori aici e vorba de alegerea leaderilor, nu de păstrarea unor prietenii personale. Deși și prieteniile personale se păstrează greu după ce omul alege compromisul.
inca o precizare: rog mult comentatorii sa se abtina de la atacuri la adresa Elenei Udrea. Sunt inutile. A demonstrat tot ce trebuie pentru a risipi orice iluzii privind noul mod “altfel” de a face politica: SACOSA.
Nu ea e problema, ea este simptomul. A o ataca inseamna a ignora esentialul si a ne concentra pe accesoriu. Esentialul e ca PMP inca se revendica a fi “partidul lui Basescu”, dupa alegerile astea si lista pe sprinceana de vicepresedinti care a iesit.
Cred ca Presedintele Romaniei il va decora pe vicepresedintele PMP Anton pentru apararea statului de drept in martea negra.
Trist, trist 🙁
trist pentru cine avea alte sperante . sau se imbata cu apa rece . sistemul securist din Ro se recicleaza “ca la carte” . vad ca mai sus un domn Danielu e “lansat” in dezbateri despre capacitatile organizatorice a unei doamne : sa-i explic cum a castigat alegerile udrea la roman – in fieful avocatului lui vintu ? sa-i explic cum a organizat blatul cu oprescu- prigoana la primaria capitalei ? sau despre blaturile lui Cristi Diaconescu ? :)) ps : se aproprie 13 15 iunie . il astept pe domnul Basescu sa apara in conferinta de presa si sa spuna poporului cata dreptate a facut in 10 ani de mandat si cati vinovati sunt trimisi in instanta in dosarul mineriadelor .
Esențialul e că ce naște din pisică șoareci mănâncă, iar oamenii care provin din lumea veche, char și cei mai buni dintre ei, își arată treptat limitele (inclusiv Băsescu). Nu cred în demolări de imagine și aruncat cu ouă și roșii. Oamenii trebuie respectați și ținuți minte pentru ce au făcut. Dar e nevoie de altceva. Din mentalitatea bolșevic-rural-patriarhală a elitei lumii comuniste, doar atât se poate scoate. Chiar și în cazul celor care au înțeles că sistemul era prost, de ce era prost și au încercat să participe la aducerea unuia nou. PMP nu e alt mod de a face politică, iar nouă exact asta ne trebuie, noul.
salutare tuturor 🙂
Habar n-am,zic si eu,presedintele si-a cam facut datoria in proiectele majore pe care le-a demarat.
A asigurat tara plasand-o pe orbita nato/ue
A scos-o din criza,asigurand echilibrele macro economice.
A protejat si protejeaza justitia de influenta politicului(asa cum crede de cuviinta,uneori controversat dar,per ansamblu balanta este mult pozitiva) si a sprijinit actiunile anticoruptie ale structurilor in cauza.
A parafat acorduri fundamentale si a girat prin pozitia sa o atitudine de incredere fata de tara.
A luat decizii transante,fara echivoc ,fapt care i-au adus deopotriva si sustinerea si respingerea,impartind oarecumva societatea.
Or mai fi ,nu-mi aduc aminte.Dar cam asta-i mostenirea sa.
Iar pe plan intern,celor(celei ?) “care i-a fost loiala i-a dat un partid”
Acuma ,care cum vrea ca sa invoce mostenirea in cauza,D-zeu cu ei 😆
Io cred ca reintram in normalitatea mioritico-damboviteana dupa 10 ani de basism.
I-a dat nu numai un partid, i-a dat chiar si cel mai mare minister (min. dezvoltarii si turismului).
Fara ca persoana sa aiba niscaiva competente manageriale anterior demonstrate.
Macar sa fi condus un atelier de fabricat piuneze, ca sa stie cu ce se mananca “manageriatul” unei echipe, ce inseamna aprovizionare, marketing, costuri de productie, salarii, CAS, impozite, dezvoltare, proiecte etc.
Nimic…zero absolut…
Doar vorbe.
PS
Am mai spus, de la o vreme “basismul” s-a transformat in “udrism”.
Regret, eu la asta nu cuplez.
asa e Timi 🙂 uitasem
semnele intrarii in normalitatea mioritica au fost timpurii
Totusi, pe aici curge doar …Dambovita. 🙂
Iata un articol bun al lui Dan Tapalaga
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17450420-sfarsit-presedinte.htm
Salut spre seara.
Sustin indemnul lansat de Cetatean. Simpla pomenire (chiar si negativa) reprezinta o mare realizare pt tovarasa ex-cocos.
Cat despre “naivii” care si-au luat-o-n barba, mi-ar pare rau pt dumnealor daca n-ar fi fost si niscaiva oportunism, Tepelica. Si parca mai mult decat “naivitate”.
Subscriu.
cred ca s-a dereglat platforma
remediat! 🙂
seara buna ! 😀
Si totusi, nu raspunde nimeni la intrebarea mea “de ce nu candideaza Udrea la prezidentiale?”
Oare de frica sa nu ia 99,80 procente ? 😆
Postarile intra aiurea, nu mai sunt ordonate temporal.
S-a suparat “ursul” ? 🙂
ca-i si mare confruntarea online 😆
astia stau acum undeva unde e bine si placut isi fac siesta cu o sampanie/bautura bio ,eventual se mai gandesc cum si pe unde sa-si cheltuie banii in vacanta care vine
iar postacii daca au vreo viziune integratoare de nivel european,probabil discuta cum sa-l integreze pe presedintele norvegiei intr-o monarhie nordica.
iupi 😆
era ptr ziggy
vad ca platforma a luat-o razna :)))
😛
rezolvat!
Buna seara all 🙂
Daca va intereseaza:
MRU: De la ora 18.50, voi intra în legătură directa la RTV. Pentru a urmări online, accesați următorul link:
http://www.romaniatv.net/live
buna seara
se spune despre partidul condus “de fatada”de “ala micu’ ” ca incape intr-un autoturism
nu m-ar mira sa se spuna cat de curand despre pmp-ul asta ca “incape intr-o sacosa”( vuitton?!!)
Hai ca-i tare ! Un nou scenariu ! Cica Diaconescu nu este decat un iepure scos din joben acum, urmand ca iepurele sa-i cedeze locul in august sau in septembrie (in cazul in care nu sta bine in sondaje) cui altcuiva decat femelei alfa din PMP: Nutica ex-Cocos ! Astia nu sunt normali la cap daca ei cred ca pot prosti electoratul in halul asta !
Danielu mama: Stim scuzele principale ale incompetentilor (printre ei fiind madam ex-cocos). Una dintre ele e “Cel de langa mine e de vina, nu eu”. Fiti macar originali, ce naiba …
asadar,
nu merge decat reply in “radacina”
Buna seara prieteni. Este trist atunci cand oameni ca Daniel Funeriu (care chiar a facut ceva si a incercat sa aduca invatamantul romanesc in secolul 21) este eliminat dintr-o structura politica ce se doreste reformista, iar un personaj ca Marin Anton, semnatar al loviturii de stat din 2012, devine vicepresedinte al “partidului reformei”.
Servus Clemy
Imi pare sincer rau pentru Daniel Funeriu. Intrucat lucrez in cercetare stiu cat de mult bine a incercat sa faca prin legea educatiei promovata de el in 2011. Cu atat mai trist pentru autorul unui doctorat in chimie cu un professor laureate al premiului Nobel sa fuie marginalizat de o toapa inculta, care a plagiat pe banda rulante articole si studii. Singura diferenta intre Cucoana si Pontalone este faptul ca Nutica s/a oprit la timp cu :dottore” cand si-a dat seama ce a patit mitomanul plagiator!
Si mie imi pare rau dar este partial este si vina lui. Poate ca a fost naiv si a crezut ca PMP chiar va fi un partid reformator dar dupa Campania electorala ptr PE era evident ca Nutzi va prelua franele partidului. In fond esecul nu a fost al ei ci al sacrificatului de serviciu Tomac.
asta-i politica in blugi., Clemy. Trist pentru Funeriu.
ati vazut stirea?
http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-17451264-perchezitii-dna-intr-dosar-privind-santajul-unui-presedinte-instanta-din-capitala.htm
Cine a incercat santajul e dus rau 😆
http://www.huffingtonpost.com/2014/06/07/oregon-man-lives-in-boeing-727_n_5464613.html?utm_hp_ref=mostpopular mean… yes, he can 😀
s-a trezit mitomanul : http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Victor+Ponta+despre+avertismentul+senatorilor+americani+La+Digi2
Ca de obicei, devina sunt posturile, agenturile si traducerile proaste din engleza. A invatat ceva de la Nastase.
Vad ca peste tot in presa de calitate se trage cu ghiulele rosii in Elena Udrea. Oamenii aceia au in mare parte dreptate, insa intrebarea e: cati si-au dat la timp seama ca aici se va ajunge cu PMP-ul?
Unii au inteles din momentul ruperii PDL, altii atunci cand au vazut-o pe tanti implicandu-se ca lider de facto al PMP in Campania ptr Parlamentul European. Si unii au avut curajul sa spuna lucrurile astea, altii le-au lasat doar sa se inteleaga si altii si-au gasit azi curajul de a spune ceea ce trebuiau sa zica mai demult. Dar frica si obedienta sunt mai intotdeauna cei mai prosti sfatuitori.
Clemy, chiar daca taryiu dar oamenii si-au dat seama ce hram poarta Duduia !
Toti realizeaza ca PMP nu ste altceva ci este o facatura ! Un fake ! Cat timp Duduia ramane in frunte nu se schimba nimic !
Clemy, verifica mailul, te rog.
Raspuns 🙂 Si acum va las ptr ca am de facut ceva cumparaturi 🙂 Noapte buna prieteni 🙂
noapte buna! 🙂
Salutare!
La ce ar folosi raspunsul la intrebarea asta? For the future or just in case? 🙂 . Eu, de pilda, am impresia ca nici creatorul acestui partid nu stia de la inceput care-i va fi traseul exact, nici macar pe termen mediu-scurt. Intentiile sunt alta vorba…
Vis-a-vis de asemenea manevre, din punctul meu de vedere, intrebarea e asa: de ce nu se infiinteaza Partidul Basist, pur si simplu? Brandul ar fi foarte clar pentru toata lumea, amici sau adversari. Basismul este, deja, o definitie care are consistenta ei, are cateva caracteristici si etichete foarte pregnante etc. Traian Basescu ar deveni, dupa terminarea mandatului, alfa si omega in partid, cu bune si cu rele, in mod asumat si responsabil, cu Anton, cu Marcu, cu Ipse, cu cine o vrea sefu’. In plus, cred ca ar fi si un partid destul de votat de fanii presedintelui, in masura in care ar putea deveni o formatiune politica mica spre mijlocie, dar vioaie catre zglobie 🙂 .
la sanatatea societatii civile si a vietii politice romanesti!
Corect, numai ca:
– nu e prima data cand se intampla o atare miscare politica si pesemne ca nu va fi nici ultima
– in paralel cu asta cu PMP se mai petrec si alte nebunii, unele la fel de grele si importante pentru aceasta sanatate; nu toti au atentie distributiva la purtator 🙂
– cei interesati de subiect cred ca erau lamuriti ori s-au duminirit definitiv zilele trecute, iar cei neinteresati… vor ramane asa 🙂
Nu in ultimul rand: aia care si-au dat seama la timp (eu nu ma numar printre ei) ce trebuiau sa faca (sau sa nu faca, ma rog)?
Să taxeze porcăriile din timp, nu post-factum. Ideea e că susținerea din presa oficioasă pentru PMP a fost aproape unanimă. Și tot quasi unanim a fost și efortul de a nu da FC spațiu de emisie și propagandă. Deci oamenii ăștia au ales PMP-ul, sau au fost ajutați să aleagă. Iar la cât de aproape de politic trăiesc mulți dintre ei, mi-e greu să înghit scenariul erorii nevinovate. Să ne amintim de vremurile când CTP-ul, cu o credibilitate neștirbită și o imagine aproape impecabilă, arunca câte o fâsâială la momentul oportun în campanie, după care se spăla pe mâini că n-a știut, a greșit, a sperat și el? Fiecare om public care își construitește o imagine poate s-o închirieze după aceea până la epuizarea brandului. Iar brandul se epuizează mai repede sau mai încet în funcție de abilitatea și inteligența lui. Am fost cu toții mulțumiți pe alocuri de prestațiile lui Turcescu și Cristoiu în ultimele campanii. Dar chiar nu ne amintim că și oamenii ăștia au o istorie și n-au susținut întotdeauna același valori? Nu știu ce să spun, dar e subiect de gândire.
unii au taxat asta din timp (din iulie 2013) si s-a strigat: lez-basism! Nu mai dau link, nu e cazul.
🙂 Așa e. Nu-i nevoie. Am memorie bună.
Buna seara!
Pai trei sferturi din presa constituie parte a sistemului politic, in Romania. Si nu de ieri, de azi. In plus, mai e si criza (imi place scuza asta, e ca si aia cu ratele). Ma rog, si in alte tari e asa, dar acolo treaba-i la vedere si asumata; si mai e si in proportie mai mica.
Plus că în țările în care mai există bunul simț și simțul ridicolului, nici presa oficioasă nu merge până la suicid ca să urmeze linia partidului.
@td postarea anterioara
buna seara
un mare politician -congresman_american spunea”politics is local”
avea mare dreptate/insa asa ceva nu e valabil la noi
de ce? “politica” e in favoarea comunitatilor acolo unde comunitatile participa,sunt active
cat despre cei care obtin avantaje”punctuale” primul exemplu care imi vine in minte este “acordul cu ponta” privind returnarea a 4 centi din aciiza de 7 centi
daca un “indiferent bine intentionat”crede ca poate obtine avantaje”punctuale”de la gashcarii politicieni romani eu il pun la categoria “milogi”
orice tip/a cu ceva realizari,se presupune ca are ceva neuroni si ii foloseste;folosindu-i, va realiza ca de 25 ani nici un politician nu a respectat promisiunile/
le-a respectat numai pe cele facute “sponsorilor”
si pentru @dansu si nu numai:azi am auzit una buna ” oricat de performante vor fi computerele nu vor putea egala prostia omului;e infinita”
cred ca o stie pe asta, insa daca nu o stie, cu siguranta ii va placea! 🙂
Mda. Politica e locală doar în măsura în care nu se pun în discuție sisteme și valori. Când societatea e stabilă, sistemul de valori bine așezat și nimeni nu-și pune măcar problema dacă există și alte soluții în afară de capitalism și democrație reprezentativă, singurele probleme de rezolvat rămân cele practice de administratție, iar alea sunt locale. La noi e conflict civilizațional între unii care vor un sistem, unii care-l vor pe celălalt, și unii care nu înțeleg nici un sistem. Iar oamenii se uită la reglementări individuale în industria lor în loc să vadă deficitul bugetar, lipsa sistemului de valori și toate celelalte.
Apropos de prostie: “Nu încerca să explici printr-o conspirație ceea ce poți să explici prin prostie”. Corolar în România: Oricum și conspirațiile tot forme de manisfestare a prostiei sunt.
Seara buna
Dat fiind ca PMP nu are fotolii la guvernarea centrala (sau locala) prin care sa poata finanta politica si partidul , e absolut necesar ca asa numitii “membri cotizanti” sa nu fie “slabiti” pina la ultimul banut . 🙂
Ca atare domnul Anton e un fel de finantiator ocult . Un “donator” important care cindva va fi rasplatit . Cum exista in toate partidele mari romanesti . De “dreapta” sau stinga .
Ca nu e suficienta donarea salariului prezidential (domnul presedinte a declarat public ca doneaza din salariu catre PMP ) pentru a finanta activitatea conducerii si a angajatilor partidului .
Domnul Funeriu e major si vaccinat . Raspunde singur in fata propriei constinte de decizile personale adoptate .
PS . PDL o are pe doamna Macovei ca simbol aducator de voturi . PMP pe Funeriu . Diferenta ca prima e in europarlament cu un salariu care permite sa fie independenta de conducerea partidului . Domnul Funeriu , nu .
PS. 2 Cindva se urla si tuna impotriva traseistilor care treceau din un partid in altul . Acum nu mai scrie , spune , urla absolut nimeni deoarece a devenit banalitate .
“Politica nu principii” . Cheia de bolta a progresului natiunii . 🙁
Pe cind aleanta de guvernare PSD- PMP – PPDD – PC – UNPR- UDMR ?
salve, Stef! 🙂
Daniel Funeriu e un entuziast care inca nu a descoperit ca nu are nimic de zis in PMP. Nu va trece multa vreme si i se va sugera sa o lase mai moale, ca “asa a decis Partidul”.
Politica, nu etica. Sintagma ii apartine lui Cristian Preda, mare PMP-ist fugit acolo… din motive etice 😆
Just “politica nu etica” . Am gresit exprimarea Nu sint la nivelul acestor “mari” intelectuali , “mari” politiceni din PMP si unde unii au un trecut traseist de te doare capul .
venita din partea unui “profesor” de stiinte politice cum e Preda, ii plang pe studentii lui!
pmp ul asta un pic de recapitulare
– e un vehicul creat de basescu pentru a-si prezerva mentinerea in politica
-probabil s-a gandit ca “after” va fi mai greu
-probabil avrut sa-si foloseasca influenta cat o mai are
ce nu inteleg eu este ca basescu de regula are si un plan B
in cazul pmp-ului pare ca nu are si a “decis” ca ii poate incredinta temporar “acest vehicul” d-nei udrea
dupa mine,d-na udrea il va trisa pe dl basescu/va folosi acest partid in scopuri personale/ce s-a intamplat ieri e o dovada=nici “un om al presedintelui”nu mai decide acolo
si asa va fi si dl basescu nu va mai avea altceva de facut decat sa fie arendas pe mosia fetei d-sale
si apropo,d-na udrea este echivalentul “de dreapta” al lui ponta/acerasi venalitate,tupeu,aroganta
dl basescu a “pierdut pariul cu ponta” il va pierde si pe cel cu d-na udrea
asta e o problema tare spinoasa daca Elena Udrea il va trada pe Traian Basescu.
Plus ca ramane partidul fara doctrina 🙂 . Dar poate atrage votanti dintre cei care or sa zica: “mama, ce i-a tras-o asta lu’ Chioru'”.
Serios acum, eu unul exclud aceasta ipoteza.
nici o ipoteza nu trebuie exlusa in politica romaneasca.
Eu pe asta as juca-o si la loto, daca s-ar putea; sau daca as fi impatimit; doar ca nu se poate, respectiv nu sunt 🙂 , Nu va ingrijorati, insa, argumentele mele nu au d-a face cu probitatea morala, fidelitatea, idealismul etc ale Elenei Udrea. si nici ale lui Traian Basescu. Pe scurt, este vorba pur si simplu despre conceptul “dance with the devil” 🙂 .
PS: la rigoare, pot furniza o suma de ipoteze care nici macar nu au loc in politica din Romania.
teii au inflorit
pe-aproape e si-o tulpina de floarea maicii domnului,e o combinatie dumnezeiasca 🙂
mai sunt cateva zile pana incepe campionatul mondial
incepe vacanta de vara
totul va fi dat uitarii prezidentiabili,partide,electorat,politici economice etc
poate doar dna isi va continua menirea
…
ma uitam la geoana,mare figura ,daca intra-n cursa prez. se mai limpezesc niste ape din 2009 😆 cu reflexii inspre iarna 2014
..
laserul lui funeriu cand va reusi ca sa ocoleasca vuittonul lenutei ar putea rescrie istoria pmp-ului.Dar ptr. asta trebuie ca sa ia legatura cu vreun extraterestru.Numai aia au reusit ca sa curbeze fascicole de lumina,nu garantez insa ca extraterestrilor sa nu le placa blondele.
laserul lui Funeriu s-a dovedit un biet far de bicicleta. Sau mai rau, un ochi de pisica.
Dacă tot e să dăm în bobi, iată și continuarea mea. Dacă LASER-ul lui Funeriu va ocoli geanta cu pricina, sacoșele vor pleca cu banii și PMP-ul va trebui să facă cu FC-ul o șezătoare despre cum se face politica fără bani.
În plus, uite un site care-ar trebui să existe și-n România: http://www.theyworkforyou.com/ (zic eu…)
ONG-ul care-l ține are un framework pus la liber pentru deployment și dezvoltare de așa ceva. Are cineva experiență cu Ruby? Ar fi o idee să punem de-o organizare și-un crowdfunding pe subiectul ăsta?
FC e partid proscris pentru ceilalti pentru ca nu are bani, structuri si relatii. Restul au structuri, bani si “mostenire”.
e f. greu ca sa se iasa din paradigma asta City.
Cert,TD a fost ironic,eu asa l-am citit.
Tot eu,trebuie ca sa accept ceva destul de greu.Societatea s-a schimbat fantastic de mult,si mie unuia nu prea imi place.
Ironic și nu prea. E foarte greu să schimbi ceva într-o organizație în care s-au adunat deja personajele cu greutate și cu table pe umeri bine ascunse sub cămăși noi de import. Știu chestia asta din proprie experiență, și cred c-o știu și ei. Banii în politică vin doar din rețele. Dacă încerci să joci cât de cât curat, nu mai vin banii. Dacă încerci să schimbi ceva într-un loc unde banii intră prin rețele, te amăgești singur. Nu merge. Iar fără e foarte greu, pentru că populația n-are timp, e flămândă și n-are cultură politică și comunitară.
Și mai ales n-are încredere. Deficitul de încredere ne termină pe toți și ne împiedică să investim unul într-altul. Nici ei n-au încredere între ei, dar la ei se substituie încrederea cu gradul sau cu dosarul de șantaj, și jucăria merge.
ceva oaze de onestitate mai sunt,unde o minima etica si moralitate mai functioneaza inca depasind granitele interesului propriu/de grup.Asta e trendul insa,sunt pe cale de disparitie.
perfect de acord cu al -2lea aliniat
Etică și moralitate de factură patriarhală. Se asimilează comunitatea cu familia extinsă sau clanul. Instituția nu e instituție. Încercați să trăiți cu etica și moralitatea lor un an-doi să vedeți cum vi se apleacă.
Ruby este un fel de esperanto adus la zi ? un fel de “limbaj” globalizat.
Nu stiu,poate ca nu e o idee rea.
Intrand insa pe site si vazand ce-i acolo mi-am prins urechile.Poate e mai bine ca sa fie sustinute structurile anticoruptie ca sa primim raspunsuri pe care parlamentari/demnitari nu vor ca sa le dea 😉
Ruby e un limbaj de programare folosit pentru platforme web, dar cu care n-am experiență, din păcate. Eu sunt PHP-ist și probabil că voi fi ieșit din programare înainte să schimb limbajul. Structurile anticorupție sunt sprijinite de servicii. Nu știu ce-am putea noi să facem în legătură cu asta în mod direct. Pe site-ul ăla e vorba de indexarea informației publice care poate fi agregată despre activitatea politicienilor. Ei au mai mult material pentru că parlamentul e obligat să publice zilnic Hansardul (rezumatul activității și dezbaterilor). La noi e mai puțină informație pubică, dar nu e inexistentă. Oricum e o idee de pus la dospit. Ziceam de crowdfunding pentru că nu mai sunt copil și nu mai cred în dezvoltări și deploymenturi complet fără buget. Voluntariatul e minunat, dar nu se fac proiecte serioase doar cu voluntari și bunăvoință.
cred ca merge pe “specific national” si cultura de la care se revendica.
Daca scopul e o informare cat mai exacta si obiectiva a cetateanului votant niciun mijloc n-ar fi inutil.Am oarecari reticente in ceea ce ne priveste.
Salutare! 🙂
“teii au inflorit
pe-aproape e si-o tulpina de floarea maicii domnului … campionat mondial… vacanta de vara” etc samd scl
Asa, @mircea 🙂 ! Imi place. In fond, poate om reusi naibii sa iesim, totusi, din astenia asta politichioasa, in cele din urma…
🙂
🙂 in fine, @doxa, in cele din urma …
tei, salcami….
http://www.youtube.com/watch?v=aJq2VAnfPtw&list=RDaJq2VAnfPtw#t=92
„Au innebunit salcamii
Si cu boala lor odata
S-a-ntamplat ceva imi pare
Si cu lumea asta toata”
buna dimineata, Revista Presei! 🙂
Buna dimineata!
Era bun si link aici. Sper ca nu supar (prea tare) 🙂
buna dimineata Emil : http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-10-iunie-ziua-varanului-el-sau-justitia/28594/ . enjoy 🙂