Instrucțiuni pentru bunul securist
26/01/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Redactat de @DanSu
Ca sa fie clar din start, pentru “bunii” ofițeri de securitate (cei care știau sa citească), revista lor spunea in aparitia cu numarul 1 (unu), in articolul de prezentare: “În cercetarea unor asemenea cazuri să se pornească de la premisa că ele au fost săvârșite cu rea-credință[1]”.
Prezumtia de nevinovăție e un moft, asemenea proprietății iliesciene. Ca să fie meniul complet (ce însemna doar “o banală premiză”), undeva mai jos, generalul Doicaru spune aexplicit (vă rog observați ordinea in care se aplica masurile): În raport de periculozitatea pe care o prezintă, să se stabilească măsurile ce trebuie întreprinse împotriva persoanelor în cauză: arestare, demascare, avertizare etc.[2]”
“Intrucăt e vorba de numărul 1 al revistei, merită o atenție specială; în fond acum se pun bazele unei bune Securități, atractivă și de temut pentru întreg poporul, care ar putea măcar visa că este altceva decat pur și simplu, un pasaj preluat din Orwell (ăla cu 1984) pus în aplicare legislativă și conceptuală de niște bestii.
Am mai amintit odată ca atât naziștii căt și comuniștii erau “legaliști”, în sensul de aplicare ad litteram a legii, mai ales atunci cand era represivă și (mai ales după ’89) când era permisivă. Ca și acum, comuniștii, mascați în corecți politici, sau doar idioți utili putiniști, cer aplicarea ad litteram a legilor, excluzand din discuție orice aduce a bun simț (common sense – pentru iubitorii de englezisme).
Vă aduc aminte aici de prea-uitata judecător de CCR, doamna Mona Pivniceru, care declara că: „Eu sunt într-o dilemă: nu pot să spun că Florin Costiniu nu mai poate să judece pentru că nu există text de lege pentru asta, iar Codul deontologic nu prevede sancţiuni, nu-l împiedică pe judecător să vorbească sau să meargă la întâlnire. Şi apoi, în şedinţa de astăzi a judecătorilor de la Înalta Curte, Florin Costiniu a contestat conţinutul înregistrărilor[3]“.
Dilema doamnei judecător era atunci mai vulgară decât pare, Poate oare un judecător să meargă la o întâlnire la care ia mită su nu? Common sense ne spune că nu, legea nu interzice, deci strict “LEGALIST”, răspunsul e da. Vă atrag atenția că nu mita e în discuție, ci faptul de a merge sau nu la o întâlnire unde se va da (sau nu) mită. Aici este deosebirea dintre bunul simț și legislația respectată cu sfințenie, literă de literă, de juzii gen Pivniceru (care azi voteaza la CCR).
Ca să fie clar, nu numai persoanele “clasice”, “elemente dușmănose” trebuie urmărite, ci și “persoane fără antecedente politice…[4]”. Cu alte cuvinte, toată lumea.
Oricine poate fi influențat de “rămășițele claselor exploatatoare și a recțiunii în lupta cu internaționale”. Toate elucurbațiile acestea pot fi văzute tehnic, doar ceea ce sunt, niște aberații, dar nici un moment nu trebuie să uităm că acestea au produs victime. Au fost luate de bune de către indivizi, au fost puse în aplicare de alți indivizi. Indivizi care mai trăiesc, care se mișcă între noi, care ne dau sfaturi. Ba mai mult, ne îndrumă spre patriotism. Spre patriotismul lor, în care finanța internațională și capitalismul muribund si furibund luptă împotriva valorilor noastre comunistoide.
Fac o paralelă cu situația contemporană. Un individ cu ceva succes mediatic (finanțat de ICR) care se bășea (de fapt se pârțâia), oferea publicului astfel de panseuri: “„Cu stalinismul e mult mai ușor… simplu să lupți, maxim ce poate face e să te bage în puscarie. Pârrrț! [sic!] Să fim serioși, aici nu e nimic serios.[5]”
Pentru acest idiot util (Vasile Ernu), Aleksandr Soljenițîn e un pârț. Dar Ernu e sponsorizat de ICR! Adică inclusiv din banii mei. E O.K., aștept mereu argumente care să-mi arate ca regimul comunist a fost O.K. Argumentele le pot oricând “para”, contra-argumenta, dar să mă bat în pârțuri cu Ernu?! Oi fi eu un batrăn, dar bășinos ca Ernu nu sunt. Or fi fiind înaintașii mei de partea securității (un unchi a murit exact în lupta cu legionarii), dar nu însemnă ca mie nu-mi insultă inteligența.
Încerc mereu să fiu rațional, să nu arunc anatema asupra unei profesiuni sau alta, asupra unei categorii sau alta. Mă raportez la ce am acumulat în anii aceștia, cand am putut gândi cu propria minte și cât am putut analiza cu datele din tot mai “publice” la care am avut acces. Dacă există diferență între cele două sisteme, ea consta in accesul la date.
Judecata e influențată mereu de propagandă, altfel Antena3 & Co. nu ar fi avut succes. Dar o judecată condusă de bunul simț e o judecată. Nu-i acuz (deși simt că greșesc profund) pe amatorii de Antena 3 or B1 sau orice altă “media”. E nivelul lor de judecată. Asta e. În toate dicuțiile mele, încerc să introduc o întrebare. Întrebările sunt mult mai importante ca răspunsurile. Întrebările aduc, conduc și definesc informația.
Credințele oarbe și certutidinile fara temei insa nasc fanatisme, iar fanatismele nasc monștri. Societatea democratică s-a născut pe incertitudini și întrebări. Răspunsurile certe s-au construit (și se construiesc încă) în dictaturi certe si/sau absolute. Întrebări de genu “tu ce părere ai?”, nu ar trebui absolutizate, dar absolut niciodată acestea nu sa aibă răspuns predeterminat.
Mai bine întrebări fără răspuns, decăt răspunsuri fără întrebăi. Indiferent de religie, rasă, sex sau credință.
Note:
[1] http://www.cnsas.ro/documente/periodicul_securitatea/Securitatea%201968-1-01.pdf – pag.12
[2] Idem , pag. 13
[3] http://www.revista22.ro/mona-pivnicerusint-intro-dilema-codul-deontologic-nul-impiedica-pe-un-judecator-sa-mearga-la-o-intilnire-7881.html
[4] Idem, pag. 24.
[5]http://inliniedreapta.net/jurnal/duda-zilei-vasile-ernu-elogiu-agramat-adus-stalinismului/
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna ziua.
http://www.petreanu.ro/18734-2/
Pervîi kanal – “Naşu` sfătuit de-un rus”…
„România e gata în orice moment să introducă carabinierii săi în Moldova. Pentru aceasta, așteaptă doar un pretext convenabil(…) Conform unor acorduri interguvernamentale, România are dreptul să intre cu structurile sale de forță în Moldova pentru menținerea «ordinii constituționale»”.
http://api.md/news/view/ro-stop-fals-in-caz-de-dezordini-trupele-romane-vor-intra-in-moldova-1097
Buna seara prieteni!
Mno, vin si eu la spartul targului, daca n-ati vazut clipul cu Cristi
https://www.youtube.com/watch?v=KrKccHJjLrk
Merge si cu Johannis
https://www.youtube.com/watch?v=g5LBUl02-U8
buna seara, buna seara 🙂
Intructiunile astea pentru bunul securist poate se aplica si bunul procuror Nitu: hai, lasa-ne, nene!
Eu am o intrebare. Daca Nitu nu isi da demisia, cine il poate inlocui/revoca/demite? Care e procedura legala?
Ministrul Justitiei propune revocarea. Motiv: nu mai indeplineste una din conditiile numirii in functie.
Legea 303/2004, art. 54
(4) Revocarea procurorilor din funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1) se face de către Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei care se poate sesiza din oficiu, la cererea adunării generale sau, după caz, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ori a procurorului general al Parchetului Naţional Anticorupţie, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru motivele prevăzute la art. 51 alin. (2) care se aplică în mod corespunzător.
Art. 51 alin 2
a) în cazul în care nu mai îndeplinesc una dintre condiţiile necesare pentru numirea în funcţia de conducere;
Buna reputatie e o conditie. Sigur, Nitu se poate agata de faptul ca nu e trimis in judecata si nu are inca o condamnare, insa doar va trage de timp.
Pentru conditia de buna reputatie, a se vedea Principiile de la Bengalore, dar mai ales art. 12 si art 14 din legea 303/2004.
Art. 12 – Admiterea în magistratură a judecătorilor şi procurorilor se face prin concurs, pe baza competenţei profesionale, a aptitudinilor şi a bunei reputaţii
Plus Hotararea CSM de mai jos (paginile 7 sq)
http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/03_03_2015__72741_ro.PDF
Multumesc ptr lamuriri.
Italia vrea afaceri cu Iranul ! De dragul ”corectitudinii politice si a multiculturalismului” au fost acoperite statuile ce reprezentau nuduri (din celebrele muzee capitoline din Roma) inainte de vizita la muzee a premierul Italiei si a presedintele Iranului !
http://foreignpolicy.com/2016/01/26/italy-wants-business-deals-with-iran-so-badly-that-it-covered-up-nude-statues/
”si al multiculturalismului”
Sera buna .
17 miliarde de euro valoarea contractelor bilaterale ce vor fi semnate in urmatoarele zile . 🙂
Afacerile sint afaceri .
Daca era sa ne luam dupa morala si principii , nimeni nu facea investitii in China comunista . Care principii si morala au murit in 1990 cu “globalizarea” .
PS. Tot mai aproape o interventie militara in Libia . Italia discuta intens cu USA despre o coalitie militara pentru a “pune ordine” in Libia . (doar ei doi)
Chestia mai putin cunoscuta e ca si francezii vor acelasi lucru . Dar fara italieni . 🙂
Puturile de petrol sint o afacere pluri miliardara . (acum sint in mana italienilor , in viitor nu se stie )
Salut voios de pionier. Nu le-a cerut nimeni italienilor sa-si acopere statuile. Eu personal cred ca astfel de actiuni, prin care europenii se fac pres la picioarele liderilor veniti din tari musulmane, le slabesc capacitatea de negoicere si nu o intaresc. Parere strict personala.
Cat despre interventia in Libia, teoretic ar fi necesara, practic insa o astfel de actiune este problematica dintr-o multitudine de probleme.
@Stefan
buna seara
si daca Romania ar face -presupunand ca presedintele iranului ar viziat Romania-ce fac italienii care ar fi parerea Dvs?
imi aduc aminte ca erati foarte vehement atunci cand “lica”pm-ul chinez a fost la bucuresti
ori,aveti doua sau mai multe uniati de masura?”
De fondul suveran al Libiei ce mai stie Italia? 😛
Buna, Stefane!
Aici nu e vorba de morala si principii! E de rasul lumii, si mai ales de rasul iranienilor! 🙂
http://www.persiangulfstudies.com/userfiles/images/Parthian-%20Museum-26.jpg
daca italienii chiar au acoperit nudurile e prostitutie
italia imi este draga,poti vedea ce nu vezi in nici o alata tara din lume,poti manca ce nu poti manca in nici o alta din lume,eu unul ma simt cum nu ma simt in nici o alta tara din cate am vizitat-nu inca spania-dar si la ei -ca si la noi- fereste-te de politicieni
ce e jalnic,totusi ,in italia,este ca cei de varsta mea cu care am discutat-inca mai “au in intretinere”copiii/ca astia au intre 30-40 ani e curios
cred ca norocul lor sunt romanii.moldovenii si -de ce nu- albanezii,marocanii…
Si mie imi este draga Italia pentru enormul bagaj de frumusete (istorie, arta, arhitectura si locuri unde natura a fost cel mai talentat pictor, etc).In opinia mea decizia ”diplomatica” provine din lipsa instructiei . Rohani este un om instruit, fost diplomat ! 🙂 Toarsu fost primar de Florenta, Renzi, putea sa se informeze ca si muzeele iraniene gazduiesc statui ”indecente” ! 🙂
Nu cred ca protocolul iranian a solicitat asa ceva! 🙂
Suna a neghiobie!
@brindusafrunza, salutare! 🙂
Daca e adevarat ca italienii “imbraca” statuile, nu numai ca suna, dar chiar si e 🙂 .
Pe mine nu ma mira aproape nimic din ce se intampla acum in Occident: Conjuratia Imbecililor a izbandit; politicienii occidentali, ei insisi niste imbecili, dar cu staif, si-au vulnerabilizat propriile popoare prin politicile lor de spalare a creierelor. Zic eu. Si-au pregatit decenii intregi mase mari de idioti manevrabili si utili si acum vin musulmanii la d-a gata, la recoltat, cum ar veni (asta e rezumatul meu). Am mai scris p-acilea despre acest fenomen, n-o mai fac acum pe larg, dar clasa politica din Europa (si din America, dar nu asta discutam acum, exista diferente mari, totusi) ar trebui sa dea socoteala pentru toate astea. Intrebarea e: cui?
—-
@stefan60: Salut! Cat de mica ar fi trebuit sa fie valoarea contractelor pentru ca statuile sa ramana dezbracate? Si invers: de cate ori mai mare ar fi trebuit sa fie valoarea contractelor bilaterale pentru ca italienii, in numele interesului superior al afacerilor, sa ascunda (de pilda) Colosseum sub un cort nitel mai mare? Dvs credeti ca afacerile pot explica orice? Sau ca afacerile pot tine loc de orice si ca numai suma conteaza, de fapt? Stiu ca la o prima vedere asa pare. Dar, privind inapoi in istorie pe termen nitel mai lung, eu zic ca lucrurile nu stau asa. Nu stau deloc asa.
Se pare ca ideea asta creatza e marca Renzi! Cica si pe printul moștenitor al Abu Dhabi-ului, cand a vizitat Florența în octombrie, l-a respectat,in aceeasi maniera.
http://www.thelocal.it/20160126/nude-statues-covered-up-for-rouhanis-visit
Politicienii stim ca dau socoteala ”sponsorilor” care nu coincid cu electoratul! 🙁
Seara buna tuturor!
For Those About To Rock, I Salute You! 🙂
Folosesc acest articol ca pretext pentru a reitera o idee mai veche, o intrebare, un fel de obsesie, daca vreti (sa zicem): dupa Alegerile din Decembrie ’89 de ce nu i-a intrebat nimeni de sanatate pe militienii regimului comunist si, mai ales, pe INFORMATORII Militiei? Au fost foarte multi. Si astia au reprezentat (nu stiu cum sta treaba in prezent 🙂 ) o specie cel putin la fel de daunatoare si de nemernica, de josnica si de periculoasa ca si colaboratorii Securitatii: se miscau printre noi, intr-o proximitate si intr-o intimitate pe care securitatea nici macar nu le visa. Iar masurile luate de militieni, informati la vreme de binevoitorii platiti sau nu, in bani sau alte “servicii”, impotriva “elementelor dusmanoase” nu aveau nici macar aspectul formal de “legalism” al activitatilor Securitatii. Se trezeau oamenii batuti, dati afara de la serviciu, arestati “preventiv” zile intregi, umiliti, cu diverse inscenari, tot felul de mizerii zilnice etcsamdscl, nu mai insist, toate facute “fara acte”, ba chiar si din razbunari personale. Militia (cu tot ce insemna ea, adica si cu INFORMATORII din dotare) era mai legata de viata de zi cu zi a comunitatilor de toate marimile si dimensiunile din Romania decat era Securitatea. Parerea mea. Asa. Si? Nimeni, niciodata, nu a intrebat ceva despre astia.
—-
Who the heck is Ernu? E ca si cum as/am vorbi despre Costi Rogozanu. Si mai am exemple. Nu-i mai bagati in seama, ca ei asta si asteapta, de fapt! Astia sunt ca Jimmy Jump.
In plus, cam de prin toamna incoace (sau poate mai devreme, dar atunci am observat eu, ca am avut mai muta vreme), televiziunea aia la care a fost el a devenit cam… ciudata. In opinia mea, e cea mai buna dintre toate, dar asta nu inseamna ca e chiar … buna 🙂 (in aceeasi opinie, a mea). E un fel de chior in tara orbilor intre televiziunile de stiri.
PS: n-o sa obosesc niciodata sa scriu aici si ca Tiberiu Nitu are de explicat certificatul de revolutionar. In fond, aia e o frauda mai lesne de agatat si de pus pe rol decat plimbarile cu girofarul. Sau mi se pare mie asa, ca sa fiu sincer.
@doxa/buna seara
domnule,dupa ce duminica am vazut demonstratia lui “dogaru”in care erau “uniti in cuget si simtire revolutionarii si militienii”nu ma mai mira nimic
si “militienii si informatorii si revolutionarii”nu vor decat un singur lucru=bani nemunciti
buna dimineata tuturor!
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-27-ianuarie-nababii-puscariilor-cu-complicitatea-administratiei-penitenciarelor/43709/