Despre nevoia de critică lucidă a unor politicieni
03/03/2017 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Redactat de @DanSu
Mă frământă gândul acesta: critica serioasa nu e facuta din dusmanie.
Personal, imi asum urmatoarea exceptie: orice critică pe care o fac la adresa PSD va fi o dușmănie din partea mea, dar asta nu am ascuns-o niciodată. Eu și PCR/FSN/PSD vom fi mereu pe poziții de dușmănie ireconciliabila. Fondatorul post-revoluționar (Ion Iliescu, care face azi 87 de ani) este, în ochii mei, răul absolut in politica noastra. Aici nu am ce discuta și nici ce negocia, după Dej și Ceaușescu, cel mai diabolic personaj a fost Ion Iliescu. Și spun diabolic, pentru ca între țărănoiu de Ceașcă și ‘telectualul de Iliescu era un ordin de mărime diferență la cultură. Ceașcă a fost doar un dictator “singular”, pe când Iliescu a fost un blestem “popular”. A format FSN până s-a făcut PSD, dar mitul fondator este Iliescu în ciuda încercărilor disperate de a-l îndepărta de acest rol. Dupa Petru Groza, nimeni nu a fost mai malefic pentru România ca Iliescu. Nu neapărat pentru ce a dorit – dar categoric pentru ce a făcut.
Așa că să-l lăsăm pe Iliescu în maleficul lui și să analizăm noii lideri politici. Dragnea încearcă să ajungă la diabolismul lui Iliescu, dar nu va reuși fiind doar un simplu “director”, am mai scris pe tema asta, nu are anvegură. Dragnea e doar un idiot. Ponta e doar un idiot sinistru. Comparabili cu Iliescu (deși mult sub “amploarea” lui) au fost Patriciu și Voiculescu. Păunescu și Vadim s-au străduit dar nu le-a ieși decat să fie saltimbanci. Iliescu era serios, iar diabolismul lui era chiar serios. Sa pornești un război civil (ce altceva a fost mișcarea minerilor?) nu e de ici de colo. Nu seamănă cu odele paunesciene și nici cu vituperările vadimimiste.
Dragnea nu are amploarea lui Iliescu, e doar un țărănoi (în sensul prost al cuvântului) de Teleorman (și asta în sensul prost al cuvântului), cu consilieri din Israel. Mult mai idiot și cretin e Tăriceanu, eternul imberb, cu coșuri pe față. El se apropie de Iliescu, fără să aibă anvengura lui. Venit din urmă cu viteză și hotarâre a fost Voiculescu. Dar a nimerit drept la pușcărie, loc de depozitare și a lui Tăriceanu (speram!). Restul sunt niște fameni.
Dragnea, Ponta & Năstase sunt experimente eșuate ale comunismului biruitor. Pentru că, evident, comunismul nu poate altceva decât să eșueze. Biruitor este doar la Pitești, sau la mica comunitate de la Periprava. Niciunde in lume nu a învins. Când a încercat să se liberalizeze, comunismul a căzut. Comunismul nu se poate liberaliza decât prin sinucidere. Putin a simțit asta după experimentele eșuate (în sens comunist) a lui Gorbaciov și Elțîn, așa că a renunțat la liberalizare – și a adoptat (vorba “prefraudatorului Pârvulescu”) iliberalismul. Ce-mi plac mie cuvintele inventate de socialiști pentru crimă, nedreptate, stat de nedrept, iredentism: “iliberabalism”.
Nu că e autoritarism și dictatura – ci nu e liberalism. Porcii de comunistoizi amestecând limbajul în troacă….
Să revin la subiectul inițial, al criticilor văzute ca dușmănie nu ca simple critici făcute pentru îndreptare. La nivel individual pot să înțeleg reflexul, când cineva îți spune că ai făcut prost un lucru despre care erai convins că o faci bine. O să dau doar exemplul colegului meu, care mi-a reproșat că am fost prea harnic în momentul când, în afara programului de lucru, am facut anumite operații. “Nu o să învețe niciodată să ne respecte dacă, fără să soliciți ore suplimentare, le rezolvi problema. Data viitoare se vor plânge că nu le-ai rezolovat-o.”
În domeniu politic, această dilemă incontestabilă altfel, se regăsește la USR. Personal, critic USR doar pentru a înțelege (dacă poate) că această critică nu e de fundament ci de ‘timing’.
Datul afară (noaptea ca hoții) a unui membru nu-i face nici partidului nici membrilor lui vreo o cinste și nu poate fi justificat. De la PCR/PSD/PNL/PMP nu am așteptari. De asta orice justificare de genul “și ceilați o fac” poate fi contracarată cu simpla întrebare: “Voi sunteți ca ceilalți?”. Adormirea unui deputat în fotoliu de parlamentar poate fi justificată prin oboseală și poate fi contracarată prin “cenușă-n cap” și “autopenalizarea” cu donarea unei părți din salariu unui ONG. Există urmări? Chitanță sau act de donare? USR-ul se adresează unui public care are pe buze “aceiași mizerie” când se referă la partide. Cum dovedești că ești altfel dacă te miști ca PSD și îți desconsideri electoratul ca PSD/PNL/PMP/UDMR/UNPR? Eu critic USR tocmai pentru ca țin la el.
PSD-ul/PMP-ul-UDMR-ul/UNPR-ul nu o să fie niciodata ținta criticilor mele constructive pentru că îi consider “necriticabili”. Nimic din ce aș putea spune nu ajunge la ei, de ce să-mi consum neuronul pemtru ei? Pe partea cealaltă, pentru M10 și alte inițiative – onorabile de altfel, dar fără șanse de reușită – de ce să-i critici? USR-ul e un proiect viabil, a dovedit asta – atunci de ce sa nu bage la cap si sa invete din critici?
Încă odată, Nicușor Dan e prea stângist pentru gustul meu, mișcarea cu #salvamroșiamontană (mai ales că sunt din zona Bihorului), mi se pare o prostie, la fel cu anti-gazeledeșist, dar e O.K. atâta timp cât sunt sincere și mai ales transparente. TRANSPARENȚA – e ce vă cer domnilor din USR si din orice partid care se vrea “altfel”. E opinia lor, poate, din experiența sau competența mea, am altă opinie, dar asta nu e o problemă. M-am contrazis și cu fiu-meu pe temă. Dar am rămas: tată-fiu, fără pretenții de absolut. La fel cu USR – fiți transparenți și vă voi sprijini chiar dacă nu sunt de acord cu pozițiile voastre. Vă voi sprijini împotriva non-transparenței celorlalte partide, nu neapărat poziția voastră. Iar când o critic o fac cu bună credință și bună credință aștept și de la voi. Știu că ne mișcăm într-o mlaștină de rea-credință și marasm politic, dar este exact inversul ce cer de la voi. Poate că nu totdeauna am dreptate, dar poate că nici voi nu aveți mereu dreptatea de partea voastră, sau poate dreptatea e undeva pe la mijloc. Dar, dacă suntem de bună credință, o să o găsim, acolo, ascunsă sub niște frunze picate astă toamă. Dar trebuie să o căutăm, nu să o decretăm. Un adevăr adevărat nu se teme nici de întrebări nici de îndoieli. Doar minciuna și ipocrizia e enervată de oglinda pusă în față.
Răspunsurile fără întrebări se numesc prejudecăți – iar a afirma că un partid politic are doar răspunsuri este o prostie. Are răspunsuri la provocările / întrebările de moment ale unei societăți. Mereu o ideologie sau o metodă trebuie pusă sub lupa întrebărilor. Nu și acolo unde sunt certitudini. Dar certitudini avem doar negative: PSD/ALDE/PNL/PMP/UDMR.
Orice partid care se vrea altfel, inclusiv USR trebuie sa suporte, ba chiar să ceară întrebări/îndoieli. Doar așa poate evolua “altfel”, doar așa poate fi o alternativă, un partid “altfel”. Celelalte au doar răspunsuri, adica dogme si pun pumnul in gura celor care fluiera in biserica cand oficiaza conducatorul iubit un simulacru de “democratie interna”.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna iua tuturor………..
Multumesc, @DanSu 🙂
Deocamdata USR, cu bune si cu rele, ramane singura alternativa pe care o avem…..
Pentru inveselire:
http://www.bursa.ro/interviu-cu-un-motan-316611&s=editorial&articol=316611.html
Buna Diana 🙂
Sunt de acord, cu bune si rele, dar cred că este cazul să se coaguleze. Numai așa se pot dezvolta și căpăta forță. În plus, să-și rezolvele problele lăsate suspendate, inclusiv cu Clotide.
Si mai este ceva, să-și cenzureze ieșirile care pot aduce prejudiciu. Gestul deputatului care a mâncat din coșul de gunoi, nu a picat bine.
Buna ziua.
Excelenta postarea. Da, este singurul partid care face opozitie si nu are doctrina, nu știe către ce se indreaptă. Mare păcat 🙁
Dacă nu vor fi transprenți, așa cum au inceput și nu vor respecta oamenii care s-au luptat pentru partid, nu-i văd bine. Clotide, a fost un motor, este un comunicator excelent și din nefericire a fost trecută în umbră.
În USR sunt și membri care au convingeri de dreapta și membri care sunt de stânga. Dacă problemele de ideologie ar fi clarificate acum atunci USR s-ar rupe. Și așa numărul de membri este mic. Eu sper că spargerea USR va avea loc doar după ce criteriile de transparență și corectitudine în administrație se vor reglementa cumva. Și cred că exacerbarea ideologiei în situația de acum a României nu face bine.
Este grav ce spui 🙁 Sincer, sper să nu se ajungă la fractură și să găsească o soluție de avarie.
Intr-o altă ordine de idei, este nevoie de un partid de stanga pornit de la firul ierbii.Numai așa se poate scăpa de talibani și de PSD.
Nu stiu de ce ar fi grav. Nicusor Dan a spus clar ca e foarte posibil ca USR sa se scindeze candva in doua din motive de ideologie.Si ca spera ca nu va fi prea repede treaba asta.Si din acest motiv cred ca criticile avand ca substrat ideologia nu sunt benefice.
1. Nu cred că USR are obligația să fie transparenta vizavi de nemembri in orice problema privind bucătăria internă. Și nici nu cred că (per total) i- ar face bine in orice situație transparenta fata de nemembri. Adica se poate discuta acest aspect.
Lipsa de transparență in cazul Moroianu ( de fapt în cazul unei greșeli) duce intradevar la pierderi de imagine. Dar, la fel, și o continuare a acestui ‘ scandal’ cu alte detalieri și explicații ducea,posibil, la prejudicii mai mari.S- a considerat ,probabil, că cel mai bine este sa se ‘inghete’ cazul
Un fel de status quo. După părerea mea a fost o greșeală care,cândva, se va reevalua.Oricum, nu cred că e cazul sa fie considerat ceva caracteristic pentru USR. 2.Cereti TRANSPARENTA. Dar referitor la activitatea în funcțiile in care au fost aleși sau numiți politic. 3. Nu cred că în postarea de ieri ați adus o critica constructiva. Adica nu cred că acea postare a folosit USR-ului mai mult decât îi aduce prejudicii. Sigur că e bine să discutăm, să încercăm să lămurim problemele. Dar am impresia că în toiul unei bătălii intre David și Goliat nu e util să reproșăm că David face și greșeli. E o lupta prea grea dar putem sa sperăm că USR știe să învețe din greșeli.
David nu merita sa castige cand folosete armele lui Goliat. Pentru ca devine la fel. David trebuie sa aiba sens, victoria e un efect – nu o cauza. Nu victoria conteaza (desi in romania noua chiar conteaza() ci modul de a o obtine. V-ar conveni o victorie “a la PIrus?”. O Victotie PNL-ista cu ce ar fi diferita?
Aici, acum conteaza doar sa castige USR. Toti ceilalti ii sunt dusmani. Si trebuie sa castige folosind mijloace legale. Asta e singura restrictie in privinta modului de a lupta.. Desigur ca adversarii apeleaza la ilegalitati.
USR se va rupe probabil. Si e prea e de stanga pentru mine. Si altele.
Dar astea sunt greseli politice, nu actiuni malefice intentionate.
Salutare!
Dupa sapuneala trasa aici USR (intre altele, ca vezi-Doamne n-are …doctrina), speram la o altfel de urmare.
Una in care sa veniti cu propuneri concrete de sprijin/consolidare a nou-nascutului care invata sa mearga.
Efectul nuielelor la koor trase in mijlocul unui public derutat/manipulat la greu n-a fost niciodata pedagogic, dimpotriva.
Mult mai util mi s-ar parea ca cei care-si striga nemultumirile de pe margine sa se implice direct si concret, in interiorul partidului.
Constatand cat de greu se face/mentine un partid (munca/voluntariat/timp/fonduri) si, in aceste conditii, cat de normal este sa se mai comita si erori.
Buna.
Te rog sa ma crezi ca am facut voluntariat. Când m-am dus cu lista, persoana care a primit documentul nu-i vedea să creadă câte persoane erau pentru înființare. Iclusiv votul acordat, plus cateva prin convingere.
Vremurile nu sunt pentru copilărie și lună de miere.
Felicitari, si eu am facut-o!
Stangaciile sunt caracteristice perioadei de inceput (tot “copilarie” se numeste si in tehnica, perioada in care apar la instalatii/utilaje noi inerentele probleme si rezolvarile lor).
Pana la “miere” mai va! 🙂
USR Chiar nu are doctrina. E o chestie interna sa se lamureasca si (eventual sa se desparta), dar asta ii priveste pe ei. Sunt pro…USR, fata de anti… ceilati pentru ca-i cosider frecventabili – nu pentru ca consider ca au dreptate. Mereu un adversar frecventabil e de preferat unuia nerfrcventabil. Cu ce as putea sa ma contazic cu PSD? Sau cu PNL? sau cu UDMR? Sau cu hotul de la coltul blocului? Ce valori am avea impreuna la care sa ne contrazicem pe scara de valori? Pe importanta lor? Fata de talharul de la coltul blocului, cu USR am ce discuta. Cu ceilalti – nu am termeni comuni. Vorbim limbi diferite.
Arata-mi, te rog, un singur partid din Romania care are doctrina.
Doar unul.
Personal, cred ca esential e sa observam actiunile USR pe scena politica.
Si mult mai putin important sa tragem cu ochiul la bucataria lor interna.
Buna ziua 🙂
Nu as fi criticat USR-ul daca nu as fi pledat pentru el. De stanga-dreapta, USR-ul este pro-transparenta, iar in situatia de azi Romania are nevoie de transparenta mai mult decat de politici de stanga/dreapta. Poate pe viitor voi vota contra, dar asta doar in viitor. Prefer sa stiu cum sunt “inpozitat” decat sa nu stiu cum sunt furat. Ce face Clotilde Armad publicand hotararile consiliului, e epic – la fel cum fac deputatii sau senatorii USR – care fac publice discutiile adoptarii E O.K. , dar mereu trebuie sa se supuna indoielii. Altfel nu are sens. Indiferent ca sunt sau nu de acord cu ei, mereu exista “privilegiul” indoielii cetateanului.
http://www.comisarul.ro/articol/domnule-ministru-de-la-cine-ati-primit-cadou-tuare_875572.html
He, he, he!
Cheltuieli mai mari, venituri mai mici:
“Bilanţul ANAF după două luni: În ianuarie şi februarie s-au colectat mai puţini bani decât în perioada similiară a anului trecut.
………………………………
In acest context, premierul României a solicitat creşterea gradului de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF şi intensificarea mãsurilor de îmbunãtãţire a conformãrii voluntare. De asemenea, acesta şi-a exprimat disponibilitatea în susţinerea demersurilor ANAF pentru soluţionarea problemelor administrative, care afecteazã în prezent activitatea instituţiei.
Ca urmare a acestei analize, Preşedintele ANAF, domnul Bogdan – Nicolae Stan a convocat, în cursul zilei de luni, 6 martie, o întâlnire de lucru cu conducerea Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili şi a Direcţiei Generale Antifraudã Fiscalã, în vederea structurãrii unui plan urgent de acţiune, care urmeazã a fi adus la cunoştinţa prim-ministrului, la începutul sãptãmânii viitoare.”
Sa facem totul tovarasi! 🙂 🙂
http://www.zf.ro/politica/bilantul-anaf-dupa-doua-luni-in-ianuarie-si-februarie-s-au-colectat-mai-putini-bani-decat-in-perioada-similiara-a-anului-trecut-16180626
Da, mai bagă un rând de somații de plată. Mai inventează niște sume și te trezești cu somația. Ghinionul lor este faptul că ne-am învățat minte și avem documente/fișe. Ce nu pricep tovarășii, este faptul că aproape totul este blocat și fără perspective.
Mihai Sora:
“Dragii mei,
toate dictaturile încep la fel. Și nu există început mai pervers decât acela care invocă „vidul legislativ“ pentru a pune călușul în gura oamenilor, pentru a interzice celelalte organizații sau partide aflate în opoziție.”
https://www.facebook.com/mihaisora/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf
De noaptea mintii 🙁
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21642990-georgica-severin-putea-numit-director-institutului-cultural-roman-surse.htm
Un mic compendiu folositor pt o critica lucida
https://www.fastcodesign.com/3068589/how-to-fine-tune-your-bullshit-detector
Adevaratul motiv pentru care s-a ajuns la excluderea lui Moroianu este tocmai tocmai lipsa ideologiei in USR. Clotilde Armand, familia Moroianu ,etc sunt de dreapta. Grupul de la Cluj este mai degraba de stanga. Si Nicusor Dan este de centru -stanga. Sergiu Moroianu a incercat sa impuna clarificarea ideologiei si cei din conducerea USR au facut o greseala si l-au exclus aiurea. Statutul USR este cam amatoristic si asta e deocamdata. Era si este o perioada grea . Sa vedem ce va fi dupa Congres.
Ma bucur ca ai revenit la sentimente mai bune, ca recunosti ce am scris aici. Nu suntem si nu avem cum sa fim impotriva USR, i-am ajutat și susținut. Pe această platformă au fost susținuți când au avut nevoie de sprijin, critica este corectă și se raportează la fapte. Sper să fie constructivă, ce se scrie aici să fie citit, dar cel mai important, indiferent de evoluție, să nu migreze la ticăloși. Dacă se despart, bine ar fi să apară formațiuni curate, fară legătură cu gasca transpartinică.
Nu am revenit la sentimente mai bune. Nu cred ca e momentul criticilor.
Ce nu imi place mie la USR:
– prea de stanga
– nici macar de stanga clasica cu sindicate etc, sunt stanga noua, cu care nu am nici o chestie
Daca este cineva de la USR pe aici – trebuie sa intelegeti ca nu va injur pentru asta, dar gesturile alea de genul dormit in strada de ziua vagabonzilor le resimt ca sprayul anti-tantari daca as fi tantar. Au efectul invers. Instant repellant.
De aia zic ca o sa va rupeti – n-are rost sa fiti 2 grupuri de oameni si sa aveti simpatii numai din jumatate din publicul potential.
Nu are rost limbajul greu aici, singura problema este ca pierdeti voturi.
2 Si aici e mai serios aveti in cateva locuri infiltrari suspecte. Am vazut un articol despre alegerile de la Bucuresti si mi s-a zbarlit parul pe maini. Vin la voi penelisti cu experienta si cunoscand lupta murdara de partid, si cum se ataca in grup, va mananca candidatii pe paine.
Ati inceput cu naivitate ceea ce e excelent, dar acum profesionalizarea rapid ca altfel o sa ajungeti sa fiti dati afara din propriul partid.
Ce imi place la USR:
Tot restul, tineti-o tot asa!
Buna seara.
Asta ma termina, cum Dumnezeu dupa 27 de ani nu avem ceva de Dreapta mai de Doamne ajuta? Multi in Romania ca PNL e de dreapta 🙂 Nu, bre. E de stanga toata ziua, stanga liberal-socialista de tip occidental. Iar USR e la intersectie, nu stie daca vrea la stanga sau centru-stanga. E bun ca e, dar totusi, dupa 27 de ani TOT la prima mutare santem?.
Cum de santem asa de confuzi ideologic dupa 70 de ani de tot felul de stangi si extreme stangi? Ar fi trebuit sa fie deja un consens, o axioma clara: oricine maraie socialist/post-comunist/pro-rus/stangist-politic-corect n-are ce cauta la butoane. Stim cu ce se mananca ciorba rosie si aia veche pe stil rusesc si asta noua cu e-uri europene, nu mersi.
chestia e ca astia de dreapta stau toti sa le faca altii partidul.
…………..
Da, stiu, nici eu nu inteleg chestia asta.
Vlad Voiculescu (Excelent omul asta!!) spunea la Realitatea ceva de partidul de pe linga Ciolos in care se va inscrie. Oare asta nu ar putea clarifica cumva lucrurile de ideologie?? Eu sustin USR, chiar am trimis bani, dar poate ca Armand ar fi better in grupul de pe linga Ciolos? Ce parere aveti?
Multumesc Tiberiu ptr cele citeva clarificari.Nemembrii astia care totusi fac voluntariat poate ar trebui sa stie. Nicusor Dan are multe calitati, a reusit sa aduca oameni buni, cred ca Ciolos va aduce unii excelenti. E nevoie de toti! Mai sper ca neamtul tace si face. PNL e in cadere libera si ptr ca sasul nu-l crede salvabil sau vrea sa fie f jos ca sa accepte alt leadership (Ciolos group??) .
Ciolos este credibil. Unul dintre foarte putinii.
Bună seara!
Un articol de citit:
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21642046-mai-multe-viteze-dragnea-tariceanu-romania-risca-intre-marsarier.htm
De ziua bolșevicului am și eu o urare: să trăiască până în ziua în care va fi îmbrăcat în „trecere de pietoni!”
Și încă un material foarte bun, zic eu:
http://www.digi24.ro/opinii/armata-nevazuta-care-lucreaza-pentru-dragnea-si-tariceanu-680943
„Pe această mică armată, nevăzută, tăcută, dar foarte influentă prin legăturile personale pe care și le-au păstrat în interiorul instituțiilor unde au lucrat, se bazează PSD, ALDE și toți ceilalți politicieni care își doresc ca Dragnea și Tăriceanu să câștige partida împotriva statului de drept. Convinși că în curând vor fi și ei înlăturați sau condamnați se folosesc din plin de resentimentele tuturor celor care consideră că au fost pedepsiți pe nedrept și mizează pe dorința lor de răzbunare.
Avantajul acestui grup eterogen, compus inclusiv din foști dușmani de moarte, este că nu au nevoie să fie coordonați. Nici măcar nu trebuie să li se ceară ceva în mod explicit. Acționează autonom, ca o rețea neurală, împotriva celor pe care îi consideră vinovați de prăbușirea lor. Cumulat, efectele acțiunilor lor încep să se simtă.
Așa se explică de ce Curtea Constituțională și parțial CSM au trecut, pe față, de partea celor care vor DNA și Parchetul General îngenunchiate cu orice preț. Numeroși judecători și procurori din cele două instituții au acumulat mari frustrări personale în raport cu DNA, Parchetul General, SRI și alte instituții sau au polițe de plătit în numele unor ”foști” cărora le sunt datori pe viață. Așa se explică de ce și alte instituții au început să se retragă din frontul justițiar sau dau rateuri nejustificate. De aceea, lupta nu se va încheia nici dacă Dragnea și Tăriceanu vor părăsi arena.
Armata nevăzută va continua să îi sape pe toți cei care au înlăturat-o de la putere. Și nu vor ezita să meargă până la capăt, punând pe butuci instituții construite cu greu, chiar dacă prețul este compromiterea legăturilor geostrategice care ne țin ancorați în spațiul euroatlantic.
Chiar dacă asta înseamnă că vor împlini visul cel mai drag tuturor dușmanilor României: întoarcerea în no-man’s land; întoarcerea la anii în care Ion Iliescu tuna și fulgera împotriva corupției, dar nimeni nu ajungea nici măcar în fața judecătorilor.”
Buna seara
un “deep state” varianta balcanica
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21643339-aduce-noul-regulament-spatiului-schengen-romania-trebuie-aplice-masurile-intarire-granitelor-schimba-controlul-din-aeroporturi.htm
Tot un fel de schengen, intern si jale și prăpad. Control total si politica ”cine nu este cu noi, este împotriva noastra”. Resturație și întoarcere la epoca Năstase 👿 Sincer, este o dictatură în construcție, momentul cand nu va mai mișca nimeni în front, este foarte aproape.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21643268-proiect-prefectii-subprefectii-nu-vor-mai-functionari-publici-vor-asumati-politic.htm
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-21643356-ministrul-justitiei-tudorel-toader-nou-proiect-modificare-legii-penale-maximum-45-zile.htm
Cu o matematică elementară, depunerea proiectului s-ar face de Paști sau exact după, când mai toată lumea stă cu ochii-n drob, carne de miel, etc, iar unii vor mai fi plecați de acasă pe undeva unde nu urmăresc știri… Ca să poată face modificările cât mai puțin „deranjați”…
Buna dimineata 🙂
trista dar previzibila oana la punct si virgula “atitudinea” ministrului justitiei. lui dragnea. Pacat ,previzibil si binecuvantat si aici cu maxima neincredere de la inceputuri. Presedintele va fi redus la tacere si singura optiune de impotrivire la ticaloseniile ce se pregatesc va fi strada. Este prea mare apetitul sa se redenumeasca hotia . Probabil ca va fi catalogata”eroare” .200.000 de lei domnule ministru, este in regula ? Ce naiba ,doar un post la CEDO trebuie meritat,nu?
In starda oameni buni !
buna dimineata! 🙂
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-4-martie-iohannis-amana-referendumul-si-bine-face/52419/