De la buricul lumii la coada vacii
10/06/2013 | Autor theophyle Categorii: Editoriale |
Astazi, 6 iunie 2013, “comemoram” un an de la alegerile locale din 2012. Cetatenii Romaniei nu au invatat nimic si nici politicienii ei. In primul rand nu au invatat nici unii si nici altii ca nu se poate comunica direct de la buric la coada, de la buricul pamantului la coada vacii, asa cum corifeii nostri ne considera pe noi!
Dupa alegerile locale am crezut ca nimic nu poate sa fie mai rau, am ajuns la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 ca sa ne lamureasca ca se poate si chiar mult mai rau. Astazi suntem convinsi ca rezultatele alegerilor la Parlamentul European din 2014 nu pot arata mai rau decat cele din 9 decembrie – va anunt cu umilinta ca sunt mari sansele sa fie cu mult mai proaste!
Scriam a doua zi dupa alegerile locale de anul trecut: Romania este probabil una din foarte putinele tari din lume in care nimeni, niciodata nu va gresi. Incepe de la cel mai inalt nivel si se termina cu ultimul boschetar. Din cand in cand, indivizi sunt prinsi in flagrant cu o greseala mai mare sau mai mica. Ei se vor invinovati nu pentru ca au gresit ci pentru ca au fost prinsi in flagrant cu greselile pe care le-au facut. De obicei, recunoscand sau nu, cetateanul care greseste plateste chiar fara sa recunoasca. Este pedepsit de viata, de familie, de societate, rareori si de justitie. Imperfecţiunea umana este ridicata la nivel de valoare, “saracul de el a gresit, dar este un om bun, in fond.”
Prostia sau ignoranta individului este mai intotdeauna platita de el, fiecare dupa “maretia” prostiilor facute si direct proportional cu norocul sau ghinionul pe care-l are. Responsabilitatea eşecului conducatorilor nostri, a elitelor care ne conduc spre nicaieri nu va exista niciodata, ei nu vor plati pentru greselile lor, ei isi vor pastra pentru totdeauna privilegiile si in multe cazuri ei le vor si spori. Aparatele construite de ei pentru a-i feri de “plata “pentru greselile comise impotriva tuturor sunt infailibile. Incepand cu imunitatea parlamentara si pana la inamovibilitatea judecatorilor, acesti oameni care ne conduc si sunt considerati cei mai buni dintre cei mai buni (alfel nu-i alegeam, nu?) sunt feriti de responsabilitatea eşecului.
Daca Elena Udrea ar fi avut un singur consilier onest care ar fi vizitat Piata Universitatii in ianuarie 2012 el i-ar fi spus “domna trebuie sa va retrageti din centrul atentiei publice, cel putin pentru o vreme”. Problema a fost ca oamenii astia nu se inconjoara cu consilieri onesti, ci cu tot felul de “yesmani”, dotati cu periute mai mari sau mai mici.
Fara indoiala ca votul bucurestenilor a fost profund politic, fara indoiala ca el a continut o doza enorma de resentimente, fiind pana la urma un vot anti-sistem. Pana la urma dl Tudose s-a razbunat pe sistem. Daca nu va amintiti cine a fost dl Tudose, va amintesc eu – Tudose a fost manifestant in Piata Universitatii. VT este angajat din 2004 intr-o intreprindere particulara din Bucuresti, a fost al treilea angajat al firmei. Firma produce si exporta in Germania, Austria si Italia produse de plastic conform specificatiilor stricte de la cumparatori. In 2008 firma ajunsese la 80 de angajati, cu o cifra de afaceri satisfacatoare. Proprietarul firmei platea toate darile si cartile de munca ale angajatilor reflectau salariul platit, inclusiv toate bonusurile anuale. La mijlocul anului 2009, firma a pierdut cam 50% din contractele pe care le avea. Angajatorul a propus diminuarea salariilor cu 25%. 60 din cei 80 angajati au acceptat, 20 au fost concediati cu 1-3 salarii compensatorii. Pentru a-si mentine afacerea, proprietarul si-a vandut 2 masini ale familiei si un teren intravilan. ( toata povestea aici)
La locale si la parlamentare zeci de mii de domni Tudose s-au razbunat si vor continua sa se razbune atata timp cat politicienii nu vor intelege ca ei sunt trimisi acolo nu sa se capatuiasca ci sa-si faca treaba, asa cum au promis electoratului.
Dragi domni si doamne de dreapta, priviti cu atentie rezultatele la localele din 2012 (aici si aici), nu aveti acum nici o sansa sa obtineti altele mai bune. Resentimentele au ramas si nu numai la nivelul care au fost acum un an sau 6 luni in urma, ele s-au amplificat! Da, domnilor si doamnelor de dreapta, sunteti urati de electoratul vostru! Pentru fitele voastre, jocurile de glezne, blaturile pe care le faceti intre voi, dar mai presus de toate pentru ca ne dispretuiti! Nici o sansa sa va votam atata timp cat nu veti invata ca buricul pamantului nu poate vorbi cu coada vacii.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
buna ziua;
daca mai aveatii dubii despre rostul acestei ” noi constituii”=legitimarea borfashilor numiti ” parlamentari si controlul lor total asupra tuturor,rog citii mai jos amendamentul adoptat in comisie azi;
daca ,avand asa prevedere,constituita asta trece la referendum inseamna ca nimeni nu mai are dreptul sa se planga si ca cei care au murit in 89 au murit degeaba
Astfel, un prim amendament al PSD modifică actualul articolul 90 din Constituţie, precizând: “Preşedintele României sau de cel puţin 250.000 de cetăţeni cu drept de vot pot cere poporului să-şi exprime voinţa, prin referendum, cu privire la probleme de interes naţional, cu excepţia celor referitoare la revizuirea Constituţiei. Iniţierea referendumului se aprobă de Parlament, prin hotărâre, cu votul majorităţii membrilor săi”.
p.s daca cineva din cei ce ” scriu” constitutia citeste ii rog sa ” bage ” si cateva articole despre:
a. orele cand e voie sa vorbim;
b. orele cand e voie sa citim;
c. la ce posturi tv avem voie sa ne uitam;
Salut intamplator,
ca de obicei Romania si romanii se afla in contratimp cu perioada in care traim. Oamenii in alte tari sunt gata sa-si dea viata pentru libertatea lor, in USA sunt in proces de organizare sute demonstratii impotriva atentatul administratiei Obama la libertatile lor civice – noi ne intoarcem la Marea Adunatre Nattionala si la cel mai funest ceausism politic. Blestemati fie politicienii nostri inclusiv cei din PDL care fac parte din aceasta macabra comisie. Dea’ dracul in ei!
bun gasit
legat de ultima propozitie: asta se va intimpla cu certitudine cind se vor astepta mai putin si cind se vor fi simtit pe caii cei mai mari; iar asta se va intimpla nu pentru ca le-ar dori-o cineva, ci pentru ca asa-i facuta lumea asta
Doar ca ei nu au cu ce sa invete din pataniile altora, daca nici dintr-ale lor nu au fost/sunt capabili s-o faca, deja li s’ar cere prea mult
Si am asa, o apasare:: chiar sa nu fie capabili sa realizeze ca o tara ajunge incet da’ sigur complet nefunctionala cu o populatie tembelizata temeinic si cu simt de (unica) raspundere? Chiar atit de mare este dispretul ? (coana Leanta ne facuse parca rime, daca bine’mi amintesc) Or o anume forma de autism ? Ar mai fi o varianta: si, si. dar evident, mai sunt si altele. Da m’apuca lehamitea.
Salut arrletty,
cred ca acesti politicieni nu inteleg perioada in care traiesc. Ei nu inteleg nici ca cei 20-25% din electorat de dreapta sa-u saturat pana in gat de blaturile lor si de egourile lor gonflate. Deci cred ca merita inca o lovitura ca sa le intre minte in cap! Facem gratare in ziua parlamentarelor europene, poate asta o sa-i trezeasca la prezidentiale!
La cum arata aceasta Constitutie a USL, e una a dictatorii parlamentare in toata regula.
Zegrean candideaza pentru un nou mandat la sefia CCR si sper sa il obtina.
ce ” dictatura parlamentara’???
cati din cei din parlamentul de azi sunt compatibili cu numele de ” parlamentar’???
nu sau boicotul e singura optiune si cea mai buna ” propaganda ” pentru asta este sa fie puse intr-un tabel toate privilegiile pe care acesti borfashi si curve si le aroga
salut ! atat timp cat alde dragnea stau bine merci in libertate sunt sigur ca vor fura voturi exact cat au nevoie ( cu sau fara prag la referendum sau alegeri) . personal nu cred ca in Ro alegerile sunt corecte .daca vreun stapan din afara tarii le atrage atentia o vor lasa mai moale. daca nu va fi la fel ca anul trecut sau ca mai mereu dupa 89 🙁
un asemenea articol in constitutie ca cel cu ” referendumul” arata cel mai bine ca nu le pasa de nimic!
cum poti ” fata” asa ceva= e referendum,daca iti dam noi voie?
comunistii macar aveau rigoarea” limbajului dublu” /astia n-au nici macar asa ceva
buna ziua ! nu vor invata.vor primi o “portie de electorat” ( voturi ) de la martoru dragnea ca sa mentina role play- ul instauraut dupa 89 . si sa nu cumva sa se trezeasca ca apare in Ro o forta de dreapta reala . reactia s a vazut la motiunea care a daramat guvernul MRU. cum si ar mai finanta partidele altfel?
Salut Ziggy,
merita o lectie si sper sa o primeasca din plin!
Marea Adunare nationala macar avea o “scuza” istorica. Astia au intrat in Europa si au ramas cu acea nostalgie.
Buna ziua 🙂
Ddilema e mult mai rea decat pare la prima vedere. 👿 Daca e “NU’ pentru constitutia noua, e “DA” pentru constitutia actuala (care si ea e plina de prostii (facuta de prosti – pentru prosti) ).
Nasol 👿
Buna DanSu,
nu, in nici un caz! Ambele sunt proaste, asta noua este dramatic de proasta!
Buna ziua 🙂
a reactionat Traian Basescu si evident ca Dormeo a sarit in aer – Dl Basescu vorbeste in privinta asta dupa ureche, daca asta este modul de lucru al multor comentatori, nu este admisibil la un presedinte.”
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14973493-traian-basescu-catre-noii-judecatori-curtii-constitutionale-revizuirea-actuala-constitutiei-reprezinta-risc-blocare-statului.htm
Monstra (monstru) de vorbire pentru ne-gandire:
Citam din Antonescu Krin:
“Din punctul meu de vedere a fost nepotrivit ca la aceasta ceremonie sa vorbeasca despre asa ceva. E alegerea domniei sale, si explicatia pe care o gasesc este in convingerea si obisnuinta presedintelui de a da mandate Curtii Constitutionale.”
Sa luam pe rand:
La investirea unor judecatori constitutionali, este nepotrivit sa se vorbeasca despre constitutie. Domnul Antonescu nu spune despre ce ar trebui sa se vorbeasca, iar eu sincer sa fiu, nu am atata imaginatie sa gasesc alt subiect.
Tot Krin gaseste si o explicatie, dar nu la neportrivirea intre constitutie si judecatori constitutionali.
Nu, domnul Krin explica alegerea presedintelui de a vorbi, “in convingerea si obisnuinta” domnului presedinte.
Dar convingerea si obisnuinta nu este “de a vorbi”, ci de a da mandate..
Rezumat:
1. Discutiile despre profesiune sunt total nepotrivite intre profesionisti.
2. Convigerile si obisnuintele de a face a fabrica pantofi, explica (probabil freudian) necesitatatea de a vorbi despre Kant.
De fapt probabil asta e atmosfera in PNL:
Despre ce e potrivit sa vorbeasca un ministru de finante intre economisti? R: http://www.zf.ro/politica/discurs-halucinant-al-ministrului-economiei-varujan-vosganian-la-forumul-despre-imm-uri-povesti-despre-regina-victoria-edward-al-vii-lea-waterloo-napoleon-hagi-si-sofia-vicoveanca-niciun-cuvant-despre-imm-uri-10652170
Buna ziua,
Zegrean e din nou presedinte al CCR. Parca n-am vazut ca ati dat stirea.
Salut Cedri,
asta e chiar o veste mai buna decat altele 🙂
nu va bucurati prematur;
n-au ajuns cu ” constitutia” la CC; intuiesc ca va suna cam asa ” CC decide dar decizia poate fi anulata cu votul a 2/3 din parlamentari”
cum abati atentia de la lucrurile reale?
la chestia asta astia de la usl sunt chiar buni…
caz concret: tichetele pentru ” rabla”
au anuntat ca sunt disponibile 16000 anul asta;
au distribuit numai un sfert…
bine-nteles ca acum toata lumea numai despre asta discuta….si fiecare interesat cauta ” o pila” sa rezolve problema..
@dansu 4 54&5 49
buna ziua
a. politicienii romani sunt inegalabili in discursul dublu;
b. politicienii romani sunt inegalabili in tenacitatea de a-si urmari NUMAI interesul propriu=imbogatirea
cat despre comparatia constitutiei ” iorgovane” cu cea ” cacarisita” in prima exista neclaritati si ambiguitati,dar in fond ” statul de drept” putea functiona;
in draftul ” cacarisit” se gasesc toate ingredientele pentru a instaura o dictatura:
enumar:
– vot direct intr-un tur;
– pm obligatoriu de la partidul-nu coalitii- cu cel mai mare numar de mandate
– referendum ” cu voie”
last,but not the least ” obligativitatea” oricarui cetatean- inclusiv,sau mai ales puterea judecatoreasca- de a da socoteala parlamentului;
asa cum sunt constituite partidele-structuri piramidale-liderul unui paritd este indemnat,obligat, de fapt sa devina ” dictator” /”lider unic” pentru a-si conserva puterea;are toate mijloacele;lupta pentru putere se va da ca in partidele unice=numai intre membrii gashtii de la varf
intr-un cuvant ,cu noua constitutie ” am cacarisit-o”
Incerci sa ma lamuresti? 😆
Buna ziua mai spre seara,
Buna maya 🙂
Zegrean iarasi presedinte CCR, eu zic ca e de bine 🙂 si stiu ce zic.
Sunt sigur 🙂
veste buna!
@City, cu noile numiri, cum stam? Adica, “ai nostri” 🙂 vs. “ai lor” 🙁 ?
5 (pentru noi) la 3+1 (pentru ei: acel 1 este Puskas- UDMR).
Daca pleaca Iulia Motoc la Cedo va fi 4-4-1 (acel 1 e. evident, Puskas).
Insa pana la plecarea la CEDO (in toamna), va curge multa…cerneala peste Constitutie.
thanks!
inca una si m-am dus… cand e “the due date” la “constitutia” lu’ Krin? l-a proiect, adica-te-lea?
Cam aglomerat!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14974284-sapte-candidaturi-pentru-functia-judecator-cedo-printre-pretendenti-numara-iulia-motoc.htm
Fratilor, cititi, cruciti-va si daca il vedeti pe strada, nici sa nu il salutati pe acest fesenist ungur:
http://www.ziare.com/politica/constitutie/frunda-despre-referendumuri-non-obligatorii-audierea-procurorilor-atributiile-presedintelui-interviu-1240224
“Parlamentul e obligat sa discute solutia propusa de referendum, dar poate sa decida orice. Comisia de modificare a Constitutiei a discutat propunerea – la Camera Deputatilor se va limita la 300 – iar in privinta bicameralismului cred ca e de esenta statului de drept sa existe 2 camere ale Parlamentului. E si un trend juridic modern, statele de marimea Romaniei au doua camere, dar tine si de traditia politica.
Nu se poate spune atunci ca Parlamentul decide el care e vointa poporului, chiar daca s-a exprimat?
Ba da, dar asa e si in Constitutie – e prevazut ca Parlamentul este unicul for legislativ al tarii. Asa e prevederea si e democratica. Faptul ca in presa apar anumite analize si interpretari, ele sunt departe de adevar sau de sistemul politic in care lucram. Suveranitatea poporului inseamna ca isi exprima opiniile.
Avem 18 milioane de oameni acum in tara. Daca ii intrebati, nu poti sa decantezi o vointa majoritara. La referendumul din 2009 au participat foarte putini, jumate din ei s-au exprimat intr-un sens. Nici nu s-a discutat despre referendum, s-a discutat despre alegerile prezidentiale. Poporul ar trebui sa fie informat.
Daca maine mergeti la Patarlagele si intrebati pe strada principala “vreti bicameralism sau monocameralism”, credeti ca inteleg oamenii despre ce e vorba?
Cu toate astea, o mare majoritate a populatiei prezenta la referendum a votat monocameralism…
Tocmai asta e problema”.
Jjuristul lui peste prajit!
eu unul nu ma ” crucesc”
este exact,dar exact,ce gandesc ” politicienii” despre cetatenii tarii
hai ca asta e tare 🙂
http://adevarul.ro/news/politica/comisia-crininsulta-artitmetica-banii-nostri-1_51b5c4abc7b855ff5678ed8c/index.html
Vor neaparat Republica parlamentara iar presedintele sa fie ales de Parlament ( adica de HAITA !).Deoarece se tem ca romanii nu vor renunta la alegerea directa a Presedintelui, cauta si gasesc portite de evitare, pe care sa le “consfintesca” noua Constitutie ( cred ca se va ajunge ca noua Constitutie sa reglementeze si cum trecem strada ).
Cand am inceput sa imi scriu serialul (al doilea), eram cam singirul care scria prin blogosfera despre dictatura parlamentara care se pregateste prin revizuirea Constiutiei.
Acum cam incepe sa observe lumea pe viu, din modificarile votate in comisia lui Cacarau.
a nu se pune la corazon, doar se stie ca nici un profet nu’i profet in tara lui
Da’ prinsi cu tichete, viituri si eventual gafe doctoricesti (practica foarte prezenta in Scinteia Tineretului in neuitatii ani ’70, cind la coltul rusinii apareau in succesiune aprox. ba un doctor, ba un mecanic de la Dacia Service, iar un doctor, aspoi aprozarista, iara un doctor, apoi chelnerul, samd), cine mai are timp sa mai si priceapa ultimele ispravi ale “constitutiologilor” ?
buna seara ! nu stiu daca ati urmarit la Pro tv amanunte despre cum s au pregatit autoritatile maghiare pentru criza indundatiilor. tot respectul . in comparatie Ro arata de parca nu ar fi avut niciodata guvern , presedinte sau autoritati locale.
Buna seara,
Interesant ca au inceput toti USL-istii sa se dezica de modificarea Constitutiei. Pe partea PSD se da dreptate cu jumatate de gura lui Basescu, iar pe partea PNL se varsa lacrimi de crocodil ca Basescu a stricat totul. Poate sa fie o strategie de reagitare a urii fata de Basescu.
De asemenea, punerea accentului prea mult pe respectarea referendumului cu unicameralul in dauna condamnarii dictaturii parlamentarilor intangibili poate fi o capcana, pentru ca dupa “lupte seculare” Cacarau va accepta in sfarsit sa lasa 300 de parlamentari la pachet cu dictatura parlamentara.
P.S. Am luat pulsul la A3 si cred ca Varanul incearca sa se puna bine cu dr. V. V. Ponta.
Interesant, daca se confirma mai avem o nulitate cu care sa ne “mandrim” si sa ne reprezinte – “Surse apropiate Curtii de Conturi a Romaniei ne-au declarat ca pentru George Pufan s-a facut un lobby intens la Parlamentul European (el fiind plimbat cateva saptamani la Bruxelles), sugerandu-se chiar ca numirea sa ar fi fost negociata in schimbul unei alte numiri la CEDO. Vom vedea daca lucrurile vor sta asa cum ni s-a spus.”
http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/george-pufan-lozul-castigator-al-lui-ponta-1240167
Buna ziua tuturor,
Ce amuzant mi se pare acest concept, de “dictatura parlamentara”. Cred ca cetatean are pe teava si teorii inspaimantatoare despre culoarea alb-negru, raul-bun, directia stanga-dreapta sau sus-jos.
Pana la urma cineva tot trebuie sa aiba dreptul de decizie, si atunci prefer o “dictatura” (ca sa folosesc limbajul autohton) a 3-400 de oameni decat cea in care un singur om detine direct sau indirect toata puterea si o exercita discretionar (adica sistemul de pana acum).
Deci sa nu fim impocriti si sa credem ca exista vreun sistem utopic care previne 100% abuzurile. Daca toti suntem de acord ca vestul este modelul spre care aspiram, atunci putem observa ca sistemul politic care a generat cea mai multa bunastare si care in acelasi timp care a functionat cel mai democratic este cel al monarhiei constitutionale. Acest sistem este in fapt o democratie parlamentara deoarece monarhia are in general doar un rol simbolic, puterea in sine fiind delegata guvernului prin parlament si vegheata de aceeasi institutie. Deci revenim tot la democratie parlamentara.
Si dictatura, ca concept, se poate rezuma la asumarea tuturor puterilor in stat (legislativa, executiva si judecatoreasca) in mana unei singure entitati (fie un individ sau o colectivitate). In varianta constitutionala propusa puterea judecatoreasca ramane la magistrati si CSM, care va fi in continuare singura institutie cu prerogative depline in domeniul justitiei. Puterea executiva ramane la guvern si cea legislativa revine parlamentului asa cum a fost si pana acum. Deci de unde dictatura?
Unii spun ca faptul ca parlamentul va putea chema pana SI procurori in fata comisiilor parlamentare sugereaza ca s-ar putea incalca principiul separatiei puterilor in stat. Dar acest lucru este doar un sofism, si o manipulare vadita deoarece acei oameni chemati in parlament nu vor putea fi sanctionati sau judecati in sensul unui proces penal sau civil. De asemenea, aceasta procedura exista si in cele mai solide democratii din lume, anume SUA si Marea Britanie unde functioneaza perfect. Utilitatea acestui mecanism poate fi vazuta si din scandalul generat de interceptarile ilegale facute de catre media britanica, ajutata si de Politie si CPS (procuratura). Deci de unde “dictatura” parlamentara? Nu era mai simplu sa ii spuneti democratie parlamentara si sa declarati ca nu va convine din varii motive politice sau culturale acest sistem?
Inchei prin a va spune ca desi nu sunt de acord cu multe principii si comenarii de pe acest blog, totusi admir faptul ca intotdeauna pareriile si analizele sunt bine argumentate si exista toleranta pentru opinii discordante, spre deosebire de alte bloguri gen Blogary.
Multumesc pentru timp si atentie.
Buna seara, Titus.
Chiar nu aveti pentru ce, rar am vazut mai multe sofisme pe cm patrat de blog.
Constitutia RSR din 1965 v-a placut? Conform acelei Constitutii in vigoare pana in 1989, eram aparati de dictatira unui singur om. Stim foarte bine cat de “aparati” eram de dictatura. nu?
Pentru fraza “Pana la urma cineva tot trebuie sa aiba dreptul de decizie, si atunci prefer o “dictatura” (ca sa folosesc limbajul autohton) a 3-400 de oameni decat cea in care un singur om detine direct sau indirect toata puterea si o exercita discretionar (adica sistemul de pana acum)”, ati merita un bilet gratuit la memorialul Sighet si un dar: o Constitutie din 2003, sa o invatati pe de rost.
Cred ca ati gresit blogul. Pe acest blog se mananca drept constitutional pe paine.
Dupa vizita abrutizanta a lui Blanculescu poate ca ne viziteaza insusi ministrul de externe…
nu ma las pana nu vad pe acest blog vizita Monei Pivniceru 😉
Eu scriu degeaba seriale de genul asta, daca un vizitator ca Titus habar nu are despre notiuni elementare de drept ca “separatia si echilibrul puterilor” in stat insa da lectii de constitutionalism.
http://politeia.org.ro/eveniment/constitutia-revizuita-pentru-linistea-infractorilor-iv/9013/
interesant de vazut daca ea si scrie cu accent moldovenesc 😆
ea nu scrie, ea “glasuieste” si nu oricum, ci cu “ghiers moldovinesc” 😛
15 MINUTE a avut C/P ptr. intalnirea cu Angele Merkel. Ponta arata ca lovit de tren.
de unde stii? 🙂
de la B1
Chiar am remarcat ca i-a disparut zambetul acela tamp. Parca avea un par infipt in spate… Era ca un copil pus la colt. Si Merkel era destul de acra.
evz zica doar…4! atit…15 minute a durat totul…
salutare all 🙂
in seara asta sunt profet mai ceva ca mahomed
“profetesc”
1.legea ref. nu va trece-ccr va da cu dansa de podea
2.constitutia asta de rahat care se prefigureaza va pica din 2 motive.Nu se va intruni cvorumul si vor fi mai multe voturi de nu decat de da
Citesc doar doua ineptii promovate de comisia kkrau,pe langa celelalte pe care le-am mai auzit si cu asupra de masura “constituantii” sunt absolut cretini,retarzi,..si ce mai vreti voi.
-deci pui doua preconditii de initiere/desfasurare a referendumului.Conditiile insa se bat cap in cap pana se anuleaza reciproc,anuland prin asta insusi demersul in conditiile unui nr. de semnaturi nepotrivit
.(Theophyle 6;50)
-orice cetatean poate fi chemat in fata parlamentului/comisii parlamentare,dar toti uslasii se jura ca acei cetateni nu vor fi procurori,judecatori etc.Atunci de ce nu mentioneaza exceptiile ?
de celelalte propuneri ce dreac sa mai zic in nepriceperea mea 😆
-ca odata ales,nu mai esti reprezentativ daca demisionezi din partidul din care ai facut parte si nu poti fi independent sau afiliat altora care sa formeze o noua formatiune .Pai de ce mai sunt reprezentativi si nu imperativi.Ca imperativi sunt destul din moment ce un eventual ref.(de interes national ha! ) valid poate fi intors de sparlament.
Si cate si mai cate.
….
uneori ma gandesc ca astia si-au invatat niste roluri si joaca o sceneta “de-a constituia” prin care sa straduiesc sa ne convinga ca asa nu,doar doar o mai invata si boborul asta ceva democratie. 😆 atunci le dau circumstante atenuante.Sunt doar retarzi.
@mircea
gresiti,nu sunt deloc ” retarzi”
sunt ticalosi pana in maduva oaselor
penalii,baronii,imbuibatii si alte categorii care i-au trimis in parlament le iau “maul” daca nu produc o constitutie care sa-i apere de parnaie si sa le protejeze banii si afacerile.
Ticalosia asta va fi platita odata si odata.
Cand???
inca una din ” clarificarile” lui cacarau:
la consiliul ue participa presedintele cand e vorba de securitate si aparare ,pm-ul la celelalte;
astept cu mare interes cand vor fi teme economice si ,sa zicem,pozitia fata de…siria,sau ce-o mai fi- cum vor fi obligati ceilalti 27 sa ia pauza ca sa se schimbe echipa romaniei;
si apropo,schengen-ul e la pm sau la presedinte; poate ne ” lumineaza” amaratul asta de antonescu
Elena Udrea a divortzat de Dorin Cocos 😛
va deveni Mata-Hari de dambovita.
Viitorul ei sot va fi presedintele Romaniei.Sa vezi numai ce petita va fi.
…
Ponta nici nu spera asa un ajutor.Cred ca si trenul si-a indoit tabla cand a aflat de stirea asta si s-a gandit ca degeaba l-a lovit pe c/p. 😆
important e deci sa se marite pana-n toamna anului viitor 😆
da . si sa fie “fata mare ” :)))
elena udrea divorteaza !
si putin a divortat
…e vreo legatura ?? 😯
interesant conexiune 😆
i-am luat-o inainte dragoteascai cu cateva minute
poate divorteaza si ea. I`m single 😆 😆
Ha, ha……..globul de cristal nu a dat gres – ‘Investitorii germani i-au reclamat premierului Victor Ponta lipsa autostrazilor din Romania, nivelul ridicat al birocratiei din administratie si plata tarzie a facturii aferente lucrarilor executate si a TVA, spunand ca firmele germane trebuie inca sa primeasca 100 milioane euro de la statul roman
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-14974544-investitorii-germani-reclamat-lui-victor-ponta-facturi-100-milioane-euro-statul-nu-are-reputatie-buna.htm
arieratele sunt de pe vremea lui boc si mru,ce conteaza ca 3 luni devin 3 ani
autostrazile si mai si adica vreo 20 de ani, ca doar piratul nu le-a vrut,si sova face eforturi supraomenesti ca sa lucreze cu deutsch bank ca sa-si poata muta si el domiciuliul intr-o casa normala,nu intr-un cort pe malul santierului comarnic brasov
cat despre seriozitatea statului ca bun angajator….cati ca noi
a rezolvat-o si pe asta.O intalnire cu adevarat istorica.Maine apare brosura/cd-ul/stick-ul “istoria relatiilor cu germania in 15 min” autor …Presupun ca pe asta n-a copiat-o.Hai ca-i baiat fain 😆
Elena Udrea va institui un parteneriat public privat cat mai solid in vederea gasirii unui pretendent care sa nu-i afecteze cariera politica.Io intru,mai intra cineva ? 😆
se pregateste sa preia functia de presedinte ( avand cel mai mare potential de “crestere” ) . iar istoricii vor nota : prima femeie presedinte 4 mandate ( 2 under , 2 la vedere ) 😛
😀
hahalera,
probabil ca ala o sa trebuiasca sa faca niste vizite la DNA, deci ea trebuie sa ramana curatica 🙂
si eu m-am gandit tot p-acolo, ori niste contracte grase. Un fel de: adio dar ramanem pr’eteni.
nu-i mijto cand si a anuntat matraguna divortul? exact in seara cand prietenul lui don cocos si al lenutei a luat o “in brate” ( ca sa zic pe graiul lor) in Germania. dar fix in seara cand era loc de dezbatut “succesul diplomatiei coabitace” in Germania.
noh,nici vorba,de fapt c/p se chinuie si urla pe la intrarile in televiziuni ca vrea sa intre si sa dezbata succesul istoric de azi da` nu-i lasat 😀 ca piratul a facut deja agenda cand l-a atacat pe kkrau in saloanele prezidentiale la depunerea juramantului noilor la ccr.I-a luat fatza lui Ponta.
daca face ponta o vizita si in SUA si il lasa americanii cu ochii in soare .. cine dreq mai divorteaza sa aiba presa ce “dezbate” ? 🙂
Cum cine? Bahmu !!!
pai a divortzat, doare ce s-a impacat 😛
Tocmai, fac nunta si divorteaza, 2 in 1 🙂 Asta, da stire!!!
Cine este reprezentatul minoritatii germane din Ro care face parte din delegatia lui Ponta?
Am un gand dar nu-l spun ca mi-e ca gresesc:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14975062-premierul-ponta-primit-angela-merkel-berlin.htm
Limbajul non verbal de la conferintza de presa a fost terbil, Ponta si-a furat-o urat de tot.
Salut mar,
si-a luat-o rau de tot. Mai bine nu se ducea 😆
Buna,
Angela Merkel pufaia, se foia, urmarea traducerea, parea ca asteapta sa se termine si in fundal C/P care arta ca lovit de tren. Imagine antologica :lol;
E o chimie intre ei la nivel de acid sulfiric 😆
Buna dimineata
Aia nu a fost intalnirea? Ma miram eu ca a tinut mai mult decat era anuntat 🙂
ponta in germania : criza politica de anul trecut a costat scump tara ( pt FAZ , de la B1 ) . pai sa plateasca ponta si famiglia lui costurile daca tot se auto-denunta in calitatea sa de pucist.
Cand va ajunge acasa o sa-l bata Dormeo cu rigla.Parca in urma cu ceva timp declara ca nu a fost impact economic si ca cei 7mil au dorit schimbarea.
@dansu 8 50
nu;
pornit fiind, uitasem” subiectul”
anume,daca ceea ce se discuta ajunge constitutie,vom spunea ca cea ” iorgovana” era mai buna
nu intotdeauna ce e nou e mai bun decat vechiul
+
eu nu cred ca au renuntat la planul din vara
+
eu am comparat ce au incercat in vara cu germania in 33( au lipsit doar batele,dar n-a fost mult sa apara si ele)
atat si nimic mai mult
Prevad sange pe pereti cu ocazia revizuirii Constitutiei. Neaplicarea unicameralului si a 300 de parlamentari va “incanta” poporul, chiar si pe cei care voteaza USL.
Sa fie!
http://www.mrusenator.ro/forta-civica-solicita-public-demisia-lui-andrei-marga-din-functia-de-presedinte-al-institutului-cultural-roman/ . marga fuji la moscow. nu-i uita pe kakarau, ponta etc !
vazui comentariul lui @Titus chiar acu
interesant sri,die,2:15 etc apartin de puterea judecatoreasca.
orice cetatean poate fi chemat in parlament chiar si procurori etc.N-au de ce a se teme neexistand sanctiuni in sensul unei legislatii anume pe civil sau penal(desi nu stiu cine ar putea ca sa-i opreasca s-o mai faca si p-asta)
imi imaginez un dialog face to face astfel
-dle.procuror d-voastra anchetati colegul nostru parlamentar aici de fata
-da
-si va desfasurati activitatea intr-un minister al carui sef este un alt coleg de-al nostru,aici de fata
-da
-si aveti probe indubitabile care dovedesc legaturile cu lumea interlopa si coruptia ale colegului nostru aici de fata
-da.Dar domnilor parlamentari faceti presiuni asupra mea prin solicitarile dvs ?
-nu
-asa ma gandeam si eu 😆
Gata, s-a dus la raport. DSubio personaj, duplicitar cu dubla personalitate/mesaj
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-14975620-victor-ponta-fost-tratat-premierul-unei-tari-importante.htm
in cele mai putin de 10 minute, cred ca a “discutat” o agenda de 2-3 ore! Si s-a rastit la Merkel.
a amenintat-o cu Dogaru !
ala… neam cu Terente 🙂 ))
:)))
salut! 🙂
Separatia si echilibrul puterilor in stat defineste un stat de drept. Unui cititor cu buna credinta as fi putut sa ii fac alfabetizare constitutionala, insa nu unuia care nu detecteaza modul cum USL rupe acest principiu prin hipertrofierea prerogativelor Parlamentului.
Cea mai buna dovada: Parlamentul isi aroga dreptul de a da cu tifla insusi poporului si de a bloca prin vot pana si initierea unui referendum (darmite aplicarea rezultatului!).
Nu e asta dictatura parlamentara?! De unde naiba rasar toti adeptii monarhiei constitutionale (sachi) si democratiei parlamentare de Dambovita?!
stii ce au uitat pucistii ? sa puna un articol : parlamentarul care a avut 2 mandate in intregime , devine parlamentar pe viata ! .
salut 🙂
cred ca nici pe blogul lui Bombo nu prinde cu argumentele pe care le-a zis…sau poate e chiar creatura corlatzeana 😆
asta-i principiul constitutional cel mai important care l-am invatat aici !
separatia si echilibrul puterilor in stat.
bine zici 🙂 “there will be blood”
vedem pe 26 iunie, prima mare batalie la CCR, pe cvorum.
noapte buna !
noapte buna Zig 🙂
parchez si eu
noapte buna!
@titus 7 47
n-ar fi rau sa accesati link-ul de mai jos;
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/unde-ne-duce-modificarea-constitutiei-marca-usl-romania-mai-rau-ca-ungaria-304332-pagina2.html#top_articol
p.s 1
e dreptul parlamentului sa organizeze audieri,dar eu unul mai batran fiind nu pot uita ca inainte de 89 era o institutie careia i se ” delegase’ acest drept;se chema securitate;mi-e teama ca acum ” dictatura parlamentara fiind” se va chema ” comisie”
p s 2 si hitler a guvernat cu reichstag-ul
doua c/p din gandul;fiecare dintre Dvs trage concluziile;15 minute alocate unui premier” important”
Concluziile premierului au fost trase într-o emisiune TV în care a intervenit în direct de la Berlin, după întâlnirea cu cancelarul german: “Am fost tratat ca un premier important al unei ţări europene”, a spus Ponta la Antna 3
Din 2005, când a fost aleasă prima dată cancelar al Germaniei, Angela Merkel a avut două întâlniri oficiale cu premierul liberal Călin Popescu Tăriceanu – în 2006, la Berlin şi în 2008 la Bucureşti – şi una cu prim-ministrul PDL Emil Boc, în 2010, la Palatul Victoria. Discuţiile oficiale au durat atunci între 30 şi 60 de minute
Buna dimineata!
Postare noua: Atentionare.