Datoria Memoriei. Lovitura de stat din 2012. A treia zi.
05/07/2014 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Traian Basescu va ramane in istoria ca Presedintele legitim suspendat de doua ori de un Parlament de borfasi si salvat fie de prezenta si votul electoratului fidel (in 2007), fie de boicotul aceluiasi electoral fidel (2012).
Si in 2007 si in 2012 Presedintele a fost supus unui rechizitoriu stalinist de care niste parlamentari penali a caror frica de Justitie este intrecuta doar de lacomia si parsivenia ce ii caracterizeaza pe fesenistii de cariera, deghizati in membri ai partidelor “democratice”.
Daca in 2007 parlamentarii au fosr respectuosi cu CCR, asteptand cuminti avizul consultativ, in 2012 nu au mai tinut cont de nimic si au fixat Curtii un termen in batjocura, stiind ca nimeni nu poate opri “supremul organ al poporului” sa distruga institutiile statului. Ca doar de asta e suprem organ, nu?
Cronologia acelei zile (Revista 22).
5 iulie. “Odată ce Avocatul Poporului a fost anihilat şi nu mai poate sesiza neconstituţionaliatea ordonanţelor, Guverrnul plusează cu OUG 41/05.07.2012 privind modificarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfăşurarea referendumului, care stabileşte validitatea referendumului indiferent câţi cetăţeni se prezintă la vot.
“Despre fondul modificărilor la Legea referendumului nu spun decât că, pe noua reglementare, dacă se prezintă la vot 5 cetățeni şi 3 votează pentru demiterea președintelui României, acesta este demis. A fost eliminată condiția de valabilitate existentă pentru toate referendumurile (adică nu doar pentru cel de demitere a președintelui), care cere pentru validarea referendumului prezență la urne de 50% + 1 din cei aflați pe listele electorale” – comenta atunci expertul anti-corupţie Laura Ştefan.
Proaspătul preşedinte al Senatului, Crin Antonescu, cere CCR să se grăbească cu decizia şi motivaţiile; în caz contrar, Legislativul va vota fără avizul Curţii“.
In Parlament, haita de penali voteaza sa i se acorde CCR doar 24 de ore pentru a emite un aviz consultativ. Se grabeau tare, nu mai aveau rabdare!
Ei, care vin la serviciu si voteaza legi doar in zilele de luni si marti!
Ei, care amana fara explicatie votul de constatarea incetarii mandatelor colegilor declarati incompatibili de Justitie!
Ei, care sunt primii in a-si acorda statut penal deasupra legii!
Extras din stenograma sedintei Șparlamentului din 5 iulie 2012:
Zgonea: “Mai departe, art.67 alin. (2): “În cazul în care s-a apreciat că datele sunt suficiente – plenul apreciază, şi a apreciat că sunt date suficiente – propunerea de suspendare, însoţită de informaţiile necesare, se trimit de îndată de către preşedintele care a condus şedinţa comună, Curţii Constituţionale spre consultare, menţionându-se …”, repet, “menţionându-se şi termenul până la care aceasta trebuie să se pronunţe”. Deci, este în deplinătatea Parlamentului şi în obligaţia sa să trimită un termen Curţii Constituţionale. (Aplauze.) După ce terminăm ceea ce citesc eu, domnule… “…în vederea emiterii avizului consultativ, propun să constatăm acest fapt şi să fie sesizată Curtea Constituţională cu propunerea de suspendare, pentru a emite un aviz consultativ pe care să-l comunice preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi preşedintelui României…” şi aici vine propunerea, în ordinea venită în plen, propunerea domnului Nicolăescu, “până în ziua de vineri, 6 iulie, ora 12,00”.
Avem o datorie sacra de a nu uita niciodata:
– in Romania cei care trebuie sa faca legi in beneficiul cetatenilor le fac in propriul lor beneficiu;
– in Romania majoritatea parlamentara va fi rapid inchegata pentru a ataca Justitia si niciodata disponibila pentru a adopta legi mai dure cu infractorii;
– in Romania presedintii Camerelor sunt adesea marionetele unor oligarhi penali;
– Crin Antonescu a spurcat scaunul si functia prezidentiala in interimatul sau si a tratat CCR ca pe propria jucarie in disperarea lui de a ajunge cat mai repede la Cotroceni. Acum e mare “adversar” al lui Ponta si al PSD-ului, insa in 2012 au facut totul impreuna!
– Victor Ponta se va asunde mereu dupa “Parlamentul suveran” in timp ce emite OUG-uri care sunt tot atatea atentate la Constitutie
– Voiculescu va fi mereu un pericol pentru democratie cat timp se afla in libertate.
Politeia acum 2 ani, miezul zilei
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Lamuriti-ma si pe mine ca sunt mai prost:
Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca in 24 septembrie cererea lui Voiculescu de stramutare a dosarului I.C.A.
http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-17616525-inalta-curte-casatie-justitie-judeca-24-septembrie-cererea-lui-voiculescu-stramutare-dosarului.htm
Daca in 24 septembrie este deja data o sentinta ce se intampla cu aceasta cerere de stramutare? Ce efecte mai are?
Buna ziua,
Nici eu nu inteleg nimic. Completul de acum, de la Curtea de Apel, mai poate judeca sau ia pe loc-repaus pana in septembrie? Si daca judeca, sentinta ramane valabila?
Nu -mi pot imagina ca ICCJ a intrat in jocul lui Voiculescu!
Poate il inhata cu noul dosar (nu stiu cum) si apoi asteapta linistit la racoare pana in septembrie!!
O analiza la zi: OUG 49 / 2014 – Protecția socială a celor care nu învață, pe agenda de probleme a actualei guvernări – http://www.contributors.ro/dezbatere/oug-49-2014-protec%C8%9Bia-sociala-a-celor-care-nu-inva%C8%9Ba-pe-agenda-de-probleme-a-actualei-guvernari/?cfcc
buna ziua
@cetatean
cred ca folosirea cuvantului “borfasi” e nepotrivita
GASHCA DE HOTI
asta e POTRIVIT
restul nici nu mai conteaza
Mai sunt si altii nelamuriti in problema Varanului, vedeti comentariile la articol:
http://www.evz.ro/cererea-de-stramutare-a-dosarului-ica-judecata-pe-24-septembrie-voiculescu.html
eu unul nu vad “nelamuriri”
individul si-a dat demisia din senat pentru a nu fi judecat la inalta curte
a folosit toate tertipurile posibi,legal,pentru a ajunge la termenul de prescriptie
cred ca si judecatorilor li s-a facut lehamite/cel mai probabil la inalta curte pe 24 sept ,acest individ va fi adus in zeghe
pan la urma voiculescu va avea soarta lui vantu,din proces in proces pana moare in puscarie
As vrea sa ai dreptate, dar nu stiu daca poate fi arestat fara sa se termine procesul.
Poate luni ne lamurim!
salve! cererea de stramutare NU intrerupe procesul. daca pana atunci se da o decizie, cererea ramane fara obiect. verific in CPenal si CPPenala si revin cu precizari spre seara.
Mersi mult, mai ales daca vii cu date absolut sigure din coduri.
He ,he! Guvernul intoarce foaia!
Ponta s-a asigurat de voturile PPDD, asa ca UDMR poate sa se dea cu fundul de pamant, ca nu mai tine figura cu “imi iau jucariile si plec”!
http://www.gandul.info/politica/titus-corlatean-ii-raspunde-lui-kelemen-hunor-pozitia-statului-roman-nu-poate-fi-supusa-nici-negocierii-nici-compromisului-politic-12893274
Auziti-l pe Corlatean:
“Ungaria care „care doreşte să îşi atingă, prin intermediul Uniunii Europene, dezideratul de a deveni un tutore transnaţional al minorităţilor etnice maghiare din state membre ale UE”.
Resalut
A raspuns blondina la scrisoarea lui MRU . 🙂
http://adevarul.ro/news/politica/scrisoare-mru-1_53b801790d133766a829e001/index.html
1- Conform metodei Elena Ceausescu (a carei copie este) , domnisoara (ex doamna 🙂 ) declara scris ca : “Din cauza aroganţei de care aţi dat dovadă în 2012, PDL a pierdut guvernarea, lucru care nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă Emil Boc rămânea Premier.”
Sa reimprospatam memoriile .
– Emil Boc a demisionat nesilit de nimeni si in deplinatatea facultatilor mintale . Impreuna cu intregul guvern inclus Elena Udrea . Ce ii impiedica sa continue maretele “succese” a guvernarii PDL – UDMR-UNPR ? Stiau cumva anticipat ca vine o bomba de la UE care va bloca toate fondurile europene (in primis ale blondei ministru atunci) suspectate (si ulterior confirmate) de “dedicatii” si va sterge imaginea (artificiala) de “buna guvernare” ?
– PDL a pierdut in 2012 exclusiv datorita proprilor greseli si ambitii personale ale nomenclaturii . Din care si la data respectiva Elena Udrea era membra cu “drepturi” depline .
Evident ca cine mai tine minte pe academicianul de renume mondial dar fara scoala , asemanarile sint izbitoare . Aceiasi foame de parvenire , aceiasi metoda de a da vina pe altii masluind realitatea, aceiasi impostura intelectuala unde minciuna , auto lauda si “codoi” 🙂 nu puteau fi ascunse de pantofi , genti si alte maruntisuri . 🙂
MRU e vinovatul de serviciu . tot el a tras si la revolutie . exista imbecili care sustin asa ceva ! :))
ps ; scuze , salut Stefan 🙂
Buna dimineata, Stefan. Corecta si Trista comparatia ta cu Leana a lui Zapacitu 🙂
proasta contreaza invatatul
buna seara !
@Citi .. nu sunt sigur , dar cred ca daca se aproba cererea de stramutare si sentinta deja este pronuntata atunci sentinta se caseaza . mai intreb ca nu sunt sigur 🙂
Salutare! Asa cum am promis, revin cu precizari despre stramutare.
1. Intai, vestea proasta. Conform NCPP, art. 74 alin 5, DACA se admite cererea de stramutare si intre timp s-a dat o sentinta, aceasta este desfiintata (@zigzag avea dreptate):
“Dacă instanţa de la care a fost strămutată cauza a procedat între timp la judecarea cauzei, hotărârea pronunţată este desfiinţată prin efectul admiterii cererii de strămutare”.
E o veste proasta in masura in care noi speram sa se dea o decizie de condamnare. Daca insa se da o decizie de achitare si ICCJ admite stramutarea, mai putem spera la o decizie de condamnare (daca judecatorii se grabesc).
2. Vestile bune. Sunt mai multe.
a. Pana la judecarea cererii de stramutare, procesul continua si se poate da o sentinta.
NCPP, art. 72, alin 8: “Introducerea unei cereri de strămutare nu suspendă judecarea cauzei”.
b. Motivele stramutarii trebuie sa fie temeinic, nu frivole.
art. 71. “atunci când există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorilor instanţei este afectată datorită împrejurărilor cauzei, calităţii părţilor ori atunci când există pericol de tulburare a ordinii publice”.
Este cazul? Da de unde! Voiculescu va ataca completul, cum ca e impartial, insa nu se poate sustine asta doar pentru ca i-au fost respinse toate cererile. Instanta nu trebuie sa faca pe plac inculpatilor!
c. Vestea cea mai buna. Cererea de stramutare se judeca…la sectia Penala a ICCJ, de care a fugit pana acum de doua ori Voiculescu. Sa speram ca judecatorii de acolo or sa il stranga de unde il doare mai tare si or sa ii respinga cererea!
ART. 55 Temeiul strămutării 15
Înalta Curte de Casatie şi Justitie strămută judecarea unei cauze de la instanta competentă la o
altă instantă egală în grad, în cazul în care impartialitatea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită
împrejurărilor cauzei, duşmăniilor locale sau calitătii părtilor, când există pericolul de tulburare a
ordinii publice ori când una dintre părti are o rudă sau un afin până la gradul al patrulea inclusiv
printre judecători sau procurori, asistentii judiciari sau grefierii instantei.
În cursul judecătii strămutarea poate fi cerută de partea interesată, de procuror sau de ministrul
justitiei.
ART. 56 Cererea şi efectele ei
Cererea de strămutare se adresează Înaltei Curti de Casatie şi Justitie şi trebuie motivată.
Înscrisurile pe care se sprijină cererea se alătură la aceasta, când sunt detinute de partea care cere strămutarea.
În cerere se face mentiune dacă în cauză se găsesc arestati.
Suspendarea judecării cauzei poate fi dispusă numai de către completul de judecată învestit cu judecarea cererii de strămutare.
ART. 60 Solutionarea cererii
(1) Înalta Curte de Casatie şi Justitie dispune, prin încheiere motivată, admiterea sau respingerea cererii.
(2) În cazul în care găseşte cererea întemeiată, dispune strămutarea judecării cauzei, hotărând totodată în ce măsură actele îndeplinite în fata instantei de la care s-a strămutat cauza se mentin.
(3) Această instantă va fi înştiintată de îndată despre admiterea cererii de strămutare.
(4) Dacă instanta la care se află cauza a cărei strămutare se cere a procedat între timp la judecarea cauzei, hotărârea pronuntată este desfiintată prin efectul admiterii cererii de strămutare.
Scuze, m-am uitat pe vechiul CPP… 🙁
Dar de ce a amanat ICCJ judecarea pana in septembrie? Nu o puteau pune mai devreme? Eventual pana pe 7 iulie??
Mi se pare ca Voiculescu e avantajat. Munca celor doi tineri judecatori ar putea fi in zadar.
Cedric, in vacanta judecatoreasca ICCJ judeca numai cazurile urgente. or, asta nu e urgent dpdv legislativ.
Salut,
cat de disperat poate sa fie Felix ca sa se ceara singur la ICCJ, dupa ce si-a dat de doua ori demisia din senat ca sa scape de acolo ? Io zic ca si-a luat teapa de la Mateut. Daca la CA, cu judecatorii astia noi care ar putea fi striviti psihic, sa zicem, de notorietatea si miza cazului, exista ceva sanse sa scape, la ICCJ nu cred ca are nicio sansa.
Ipoteza posibila
-CA il condamna la 5 ani
=ICCJ accepta stramutarea
-se rejudeca si ICCJ il condamna la 10 ani
nu se rejudeca la ICCJ. ICCJ poate decide stramutarea la alta Curte de Apel. Pararea mea, va ramane la Bucuresti!
uf, m-am bucurat degeaba !
buna dimineata, postare noua!
http://politeia.org.ro/ziarul-de-duminica/ziarul-de-duminica-6-iulie/29286/