Cetăţeanul “informat” şi adevărurile relative
13/01/2013 | Autor theophyle Categorii: Editoriale, Ziarul de Duminica |
Carturarii vremurilor au inceput cam de o jumatate de secol sa produca definitii folosindu-se de particula de compunere “post” (ulterior), care trebuia sa defineasca un fenomen insuficient de acceptat sau de definit. Asa am ajuns la post-modernitate, post-capitalism (socialism), post-industrializare, post si inca post, pana la o acreala absoluta. Majoritatea acestor “ulterioare” se dovedesc imposibil de demonstrat pentru ca nici timpul si nici faptele in sine nu pot fi demonstrate in laboratoarele academice ale carturarilor. Realitatile demonstreaza ca aceste “ulterioare” sunt sintetice si se intorc in trecut din lipsurile unui prezent mult mai sarac sau superficial decat cel care a existat “ante” (anterior).
Cetateanul prezentului, pe care nu-l pot numi modern, deoarece carturarii nostri au hotarat ca am depasit modernitatea, este super-conectat la perfuzia digitala si ultra-inundat de milioane de particole de informatie, care il impiedica sa vada faptele. Crezandu-se perfect informat, el este de fapt perfect manipulat (de el insusi sau de altii) de jumatatile de adevaruri sau de perceptiile lui sau convins de perceptiile altora, care circula impreuna pe infinita tubulatura a retelei informatice globale.
“Noua medie” ne pune pe masa atat de multa informatie ca fiecare dintre noi poate sa-si construiasca un “adevar personal” profund diferit de un alt “adevar personal” al unui interlocutor intamplator. Bineinteles, ambele “adevaruri personale” pot fi extrem de departe de adevarul faptic, care este de multe ori mai simplu decat ambele enuntari particulare. Oamenii prezentului isi traiesc o istorie bazata pe “adevarul personal,” obtinut mai mult sau mai putin fara nici un filtru al obiectivitatii, atat cat aceasta poate exista.
Fara sa banuim am creat un “om cibernetic”, care se alimenteaza direct sau indirect din aceasta sursa comuna de stiri, cunostinte sau perceptii – adevarate, partial adevarate sau mincinoase. Contributia fiecaruia se face de multe ori prin constructia continutului, in majoritatea cazurilor asimilarea si propagarea lui.
Deci tranzitie de la ce, la ce altceva? Simplistic, de la un ante spre un post, de la un anterior spre un ulterior, ca o societate care viziteaza “Tara minunilor lui Alice”. Traieste “omul cibernetic” in universul descris de Lewis Carroll sau poate in cel descris de George Orwell (1984)? Cine stie, poate o combinatie intre ambele.
Tranzitia se va face de fapt de la un echilibru la un alt echilibru. Perioada se numeste restaurarea echilibrului pierdut. Scriam intr-un articolul anterior (cam de multicel): Criza – si tot ce este legat de ea – are doua nume, primul se numeste “Dezechilibru”, al doilea se numeste “Neincredere”. In clipa cand se creaza o relatie in care un stat sau un grup de state produc enorm de mult si state care consuma enorm de mult fata de posibilitatile lor – ai creat un “Dezechilibru”. Deoarece nimic si nimeni nu poate trai intr-un dezechilibru, au creat niste instrumente pentru a dezamorsa momentan problema. Ai un picior mai scurt la masa pe care mananci, bagi cateva bucati de hartie sub piciorul scurt, il echilibrezi pentru un timp, dupa aia Dumnezeu e mare. Sau moare creditorul sau moare cel care este creditat sau se intampla o minune.
Capitalismul-fiduciar a fost promotorul primei etape a acestei crize. Capitalismul-fiduciar a creat valori inexistente pentru a sustrage bani existenti si a-i transforma in valori finite (reale, stabile), insusindu-le sau transferandu-le in alte “bule financiare”, in expectativa unor noi speculatii, care au intarziat sa apara. Intre timp, occidentul a intrat in a doua etapa a crizei, poate si mai grea decat prima. Etapa in care statele au devenit amenintate de faliment. Aceasta etapa este numita “criza datoriilor suverane”, mai putin dependenta de capitalismul fiduciar; singura legatura ar fi ca acest capitalism a facilitat intrarea statelor in impas. In sfarsit, intram in a treia etapa a crizei, care trebuie sa creeze un nou echilibru. Echilibrul se va crea printr-o criza, care deja a inceput si care la sfarsitul ei, dupa o perioada agonizanta de recesiune, se va putea construi din nou acest echilibru inexistent astazi.
Nu stiu cand si daca “omul cibernetic” va reusi sa desluseasca “Nouvorba – Newspeak” (vezi 1984- George Orwell, O mie nouă sute optzeci şi patru, Iaşi, Polirom, 2002 pg. 368) si “Dublugânditul – Doublethink” (aceasi carte pg. 265), in orice caz sunt semne ca poate sunt sanse sa se intample. Va lua timp ca orice proces social, pana la urma se va rezolva.
Deocamdata am avut simptomele declansarii tranzitiei globale, acum suntem la mijlocul bolii, pana la urma societatea va gasi si leacul si ca orice lecuire procesul este dureros. Procesul de insanatosire va recastiga increderea si va restitui echilibrul pierdut. Vor cadea sisteme birocratice, partide, ideologii, institutii – sa cada, daca s-au dovedit ineficiente. In primul rand va cadea propagatorul jumatatilor de adevar – Complexul Politoco-Mediatic (PMS) si poate atunci se va trezi noul “om cibernetic” sau poate din nefericire se va transforma in “omul de cositor” (tin man), dar asta este poate o alta poveste, de spus in viitor – Vrăjitorul din Oz .
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Draga Thephyle,
eu am avut o problema cu caomputerul si abia acum am intrat, ratand momentul.
La multi ani! Sa fii sanatos, sa ai rabdare si putere, sa nu te enervezi – ca nu merita/meritam 🙂 Sa ai bucurii din partea familiei si sa ai langa tine multi, multi ani de acum inainte pe doamna ta minunata. Dumnezeu sa te ajute in tot ceea ce faci! Forta fie cu tine! 🙂 Si cu noi 😆
Salut Giorgia,
Niciodata nu e tarziu sa doresti binele unui om. Multumesc mult!
Salut 🙂 m-am intors.
M-am bucurat azi ca eu TDS am avut dreptate, fiind confirmat de “marii strategi ai Fortei Civice” (asta e vorba lui City 🙂 ) 3 din cele 4 din temele active ale FC sunt legate de oferta catre antreprenor. asa cum am sugerat si eu in discursurile maieutice aici pe politeia toata luna Decembrie (cautati arhiva) primind ghionturi prietenesti in schimb.
E placut sa fi Mariotte si sa vezi ca Boyle simultan si independent de tine a mers pe aceiasi carare , sau Lomonosov- in relatia cu Lavoisier etc 🙂
Imitatia mea creatoare (asa se cheama) a fost intuita perfect si de strategi ca fiind cea mai buna pt FC (ar fi buna si pt UDMR – daca ar fi condusa de Eckstein Kovacs si nu de smecherii de azi, din fericire pt FC) si imi e clar ca vor merge pe ea.
…
Voi sorbi acum din paharul de vin si voi musca putina branza (asta e cea mai buna metoda cind bugetezi) si ma voi gindi cum sa rereexplic mai clar lui @city si lui @eusicumine de ce e imposibil pentru MRU sa targeteze pentru 51% din alegatori si mai mult decit atit de ce ar fi extrem de daunator.
Despre subiectul “de ce focus pe antreprenor in loc de a-l elibera din lanturi pe Cristi Danilet ” gasiti in arhiva politeia – decembrie.
Sa-ti spun si aici La multi ani,Theophyle! Urarea de la copac nu cred ca ai mai receptat-o,plecasesi.
E interesant subiectul propus de tine.Daca credem ca suntem “post” a ceva,cronologic s-ar putea accepta,dar nu si substanta realitatii.In privinta adevarului,va exista mereu o diferenta intre “adevaruri personale”,asa cum placerea,binele sau chiar libertatea sunt masurate complet diferit.de indivizi.Ce e bine pentru mine,poate fi rau pentru altul:unii isi striga libertatea in gura mare pe mine ma poate incatusa sau disturba,considerand-o anarhie.
Referitor la post modermism,la perioada tranzitiei globale pe care o traversam in prezent,am o vaga banuiala ca evolutia noastra este ciclica si niciodata nu reusim sa ne detasam de trecut -e bine,e rau? -Ma gandesc uneori ca lumea a evoluat mult,in tehnologie in tot ce e legat de confort,dar sufleteste?Oamenii viseaza,au idealuri,iubesc ,cauta frumosul din natura,arta asa cum au procedat si anticii si din evul de mijloc si romanticii si modernii.Scuza-ma ca am gandit cu voce tare! 🙂
Salut, Mariotte!
Nu te obosi sa imi explici, nu ma vei convinge: tu vizezi doar dezvoltarea FC ca partid, eu pun pe primul loc alegerile prezidentiale din 2014 (ceea ce nu exclude Fc ca partid, insa nu ii acorda primul loc).
Tu insa continua sa scrii despre ce crezi tu ca ar trebui sa faca FC, eu voi scrie despre ce cred eu ca ar trebui sa faca, si cineva mai tare ca noi va decide 😆
Te salut,cetatean si-ti urez La multi ani! 🙂
La multi ani, dora 🙂 am vazut tarziu mesaju tau, scuze sincere pentru intarziere.
Amicul City spune ca spre deosebire de generale MRU are nevoie sa convinga 51% din alegatori deci trebuie sa aiba un mesaj focusat pentru toti 51%.
….
Este imposibil sa ai un mesaj pentru 51%. Cu cit mesajul este pentru mai multe persoane cu atit el se dilueaza si nu mai e crezut de nimeni. Daca ai un mesaj pt 60% din populatie nu te voteaza nici 10%. (Daca ai mai multe mesaje, ca NR efectul e si mai rau)
Este necesar repet ca MRU sa aiba un mesaj clar pentru targetul cel mai omogen-important pe care il poate obtine, care aduce 20-35% Asta e suficient pentru primul tur al prezidentialelor. Aceasta categorie cu care MRU are un contract ferm (ale caror date apar in oferta catre ei, care va fi vizibila din cele 3 teme active ) ii permite sa treaca in turul 2
Amintiti-va ca Basescu a cistigat primarie, si presidentie venind de pe pozitia a 2 a in primul tur, iar in turul 2 i-a invins pe toti :Oprescu, Nastase,Geoana avand in primul tur 35,40% si castigand cu 51% in turul 2 din adiacenti. Si Emil Constantinescu a venit de pe pozitia 2 . Nici ceilalti concurenti ai lui nu au obtinut 51% din prima , si au intrat in turul 2
…
Ce e mai clar decit asta ?
MRU va avea un mesaj si contract ferm cu o categorie clara care sa il aduca in turul 2 (primele 4 puncte din checklist )Deasemenea va fi binevoitor angajat si generalist (urmatoarele 6 puncte ) Atunci vor veni restul de 10-15 procente de unde nu te astepti. Daca merge din start pe mesaj pt 51% , nu va intra SIGUR in turul 2. Si strategii stiu asta. Asa citesc eu cele 10 puncte.
…
Sa explic altfel:
Mergi la dans- acolo poti invita la dans pe Gina Lollobrigida 🙂 Apoi petrecerea se muta acasa. Acolo poti invita doar sotia si soacra. MRU ajunge la petrecerea acasa. Se vor gasi cu siguranta 10-15% din cei ce l-au respins in primul tur, care sa danseze cu el si aditionati la primii ,… cei cu care are contract sa cistige prezidentialele.
….
(Referitor la cel tare care decide…. eu simt ca din lista de 10 prioritati in ordine, a decis deja. Si e important cum decide pentru ca decide si pentru viata noastra. )
“Este necesar repet ca MRU sa aiba un mesaj clar pentru targetul cel mai omogen-important pe care il poate obtine, care aduce 20-35%”.
20-35% (frumos ecart!) nu obtii numai cu mesaj economic, asta ti-o garantez.
City mesajele fara oferta din spate – nu neaparat economica – nu mai fac 2 bani. Oamenii nu sunt prosti. Cei care au votat USL nu au votat de prosti. Ei au votat pentru ca usl le-a promis ceva ce ard nu le poate promite. Sunt prea vechi in domeniul managementului strategic ca sa inteleg altfel.
Te cred, insa va trebui sa intelegi si altceva. Niciodata, dar niciodata “dreapta” nu va castiga la noi un electorat solid cat sa ajute unui candidat sa intre in turul II fara un mesaj cu doi piloni: justitie/dreptate/lege si morala/valori/viziune/viitor.
A plati taxe mici si a avea legislatie fiscala favorabila nu e niciodata suficient ca sa intri in turul II, ca vine altul si propune ceva si mai atragator la un “pret” (politic-fiscal) mai mic.
Trebuie totul integrat intr-o viziune unitara pe care economia nu o poate da, insa o poate consolida.
Eu vorbesc de candidat la prezidentiale, tu vorbesti mai mult de partid.
Bineinteles ca merge si chestia cu justitie/dreptate/etc… de care vorbesc toti de la Ponta la Becali si vadim , caci astia numai de asta vorbesc.
Eu ma refer simplificat la oferta unica de vanzare … adica la aceea oferta pe care Becali si Vadim o poate face la asistati dar numai MRU o poate face la contribuabil.
Evident ca problema e mai complexa, dar suntem pe un blog in care abia ne intelegem la ideile simple, dar mite la cele complexe 🙂
Salut hombre,TDS! 🙂 si la Multi ani!
Ai un site atragator,foarte muzical.
Mi-a placut ca ai incredere in Peter Ecktein Kovacs;si eu. 🙂
“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots”-einstein,albert einstein
s-ar putea ca ” noua tehnologie a informatiei” sa fie acea ” tehnologie”de care se temea einstein;
idiotii care exista pretutindeni,confirma din plin
@intimplator, traim in era tehnologiei si a lipsei de discernament. Miliardele de Giga de informatii nu fac cat o judecata corecta intr-o situatie limita.
si apropo de ” criza&solutii”
discutam mai amu o luna cu un tanar italian-30 ani,doua licente-istoria artei&jurnalism-care nu reusise sa-si gaseasca de lucru,locuia cu parintii si in general, foarte suparat pe viata si mai ales pe ” batranii” care nu il lasa sa munceasca; tipul ” ocupai ceva”
scurt: ” eternul” conflict al generatiilor;
ii povestesc de viata generatiei mele din ” socialism”=inginerii mergeau in fabrici si faceau munca de salahori,absolventii ca el erau numiti profesori la cuca macaii unde nu aveau electricitate,teveuri si alte ” gadgeturi” si pe unde trecea un autobuz-daca trecea-odata pe saptamana si-l intreb: ai fi gata sa accepti sa profesezi ca profesor in astfel de conditii?el,scurt: pai gasesc si prin italia de lucru ,dar nu ce mi-as dori eu!
de atunci ma tot intreb: criza da, au produs-o statele,dar nu cumva pentru ca ” noi” am cerut-o?
e cam ce se va petrece in romania in urmatorii 2 ani! votantii usl si ” geek-ee” liberali vor sa li se dea,li se ” va da” si vor ajunge ca tanarul italian…
putini,putini de tot nu asteapta sa li ” se dea”/astia nu sunt atinsi de criza..
Salutare !
Clanul escrocilor :
“Recent, Victor Socaciu a fost numit de către premierul Victor Ponta în postul de secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor. Deşi susţine că s-a remarcat în zilele Revoluţiei, calitatea lui de “luptător” pentru victoria din decembrie 1989 e contestată de mulţi. „Adevărul” dezvăluie că folk-istul nu a primit avizul pentru a deveni revoluţionar (dosarul său fiind considerat neconcludent) până în momentul în care a devenit el însuşi membru în comisia care validează categoria „luptătorilor cu merite deosebite”.
@cetatean
“traim in era tehnologiei si a lipsei de discernament…”
eu as inlocui cuvantul ” discernamant” cu “gandire” si a gandi mai inseamna si ” a munci”
noi in vremea asta traim,am scris mai devreme;
raposatul meu tata,care “a plecat” anul trecut,avea o vorba” cat ai doua brate si un creier sa nu-ti fie frica de nimic”si nu citise ” biblioteci” dar traise vremurile cand i s-a luat totul,efectiv totul si avea o sotie si copii si nu s-a lasat invins;a luat-o la 30 ani de la capat…
cunosc evrei care la fel au lasat totul in romania,au plecat fara nimic si au reusit,care prin israel,care pe aiurea;
sunt 3 milioane de romani care in ultimii 10 ani au facut la fel;unde sunt,da nu mai e ca acum 4 ani,dar ei nu se plang,spun ca e bine;
probabil ca pentru a intelege cum e ” sa fie greu” trebuie sa traiesti ” cum e sa fie greu;
ii spuneam eu unuia de prin vest,care ma intreba cum m-a afectat criza= domle,eu unul de 40 ani tot intr-o criza o tin,sunt vaccinat
@tzepelica
ce aveti domle cu socaciu; a fost revolutionar!;nu lupta el cu paunescu la cenaclele( sau cenacluri?)flacara?
si ce ” luptau” cu paharele de tarie si cu fetele care li se opuneau cand doreau sa le violeze
Niste jeguri. 🙁
Ponta plagiatorul a pus totzi impostorii in posturi, pt. urletele
de sustzinere. o rusine natzionalä si zombi Marga si Socaciu etc.
Sunt dator o explicatie.
Lucrurile pe care le spun eu le stie foarte bine orice tanar cu un MBA serios. Eu am si experienta practica indelungata. plus o biblioteca. Alte atuuri nu am nu sunt superman. Dar in zona marketing si segmentare piata am o sabie mai lunga decit a ta City. In rest tu esti marele specialist .
De ce apropierea de business si nu de sah sau muzica a strategiei organizatiei politice etc.?
Pentru ca din nefericire creierele cele mai luminate ale planetei au fost bine platite sa gaseasca solutii pentru afaceri sau pentru marketing.
Daca s-ar fi investit in creierele mari din medicina jumatate cit s-a investit in advertising multe cancere s-ar fi rezolvat pana acum.
Multe din inovatiile extraordinare ale businessului contemporan se datoreaza cercetarii spatiale (ex cu pasta de dinti) sau celor militare. Tot asa, cred ca daca in domeniul politic a aparut o carte excelenta de marketing in domeniul business simultan au aparut 20.
Marturisesc rusinat ca de multe ori am crezut ca in spatele nick-ului se ascunde Baba Vanga in persoana… 🙂
Vangelia Pandeva Dimitrova (Вангелия Пандева Димитрова) ? 🙂
Chiar ea. 🙂
“Dar in zona marketing si segmentare piata am o sabie mai lunga decit a ta City. In rest tu esti marele specialist”.
te cred. Eu nu sunt specialist in asa ceva. Nici nu clamez vreo specialitate oarecare.
Insa nu consider ca un partid si o viziune politica poate fi construit(a)/condus(a)/propus(a) ca un simplu produs vandabil.
OK 🙂 Ei asa il simplificam noi 🙂 Esti un tanar care intr-un an te-ai dezvoltat remarcabil in domeniul “sandeilor” . Nu zic sa urmezi un MBA dar o carte despre MBA o poti parcurge in 2 saptamani. De altfel ar fi minunat daca viitorii politicieni antreprenori si manageri ai acestei tari ar citi macar o carte din asta
Ce a facut MRU si FC zilele astea stabilind obiectivele FC seamana mult cu ce a facut Jack Welch in 81 cind a devenit presedinte si manager general la General Electric cu orientarea strategica. 🙂
lasa, omule, ce sa fac eu cu cartea de MBA cand nu vreau sa fi nici politician nici afacerist? Abia ca mi-as pierde din prospetimea gandirii civice si as servi clisee de MBA la toata lumea.. As fi ca un izvor pictat pe perete: aluia care ii este sete i-as aduce doar iluzia apei.
P.S. “Sandeii” sunt doar partea vizibila.
Monica Macovei despre CSM la b1
Surse: USL cumpara revocarile din CSM.
Pivniceru ar fi telefonat la CA Craiova sa ceara revocarea Alinei Ghica.
(sau o consilera a ei: Cristina Manda)
La Multi Ani Theophyle! 🙂
Santate multa si toate bune!
cu asta chiar sunt de acord!cam asa arata acum ,azi,obiectivele FC!
si pentru cine nu e sigur,Jack Welch,a preluat o companie in rahat-cit era ea de ge-si a facut-o ” cea mai admirata companie din US in 8 ani”
si ,real,pe biroul lui de la Schnenektedy-sau cum se scrie corect numele orasului din Pensilvania,la HQ al GE- nici o hartie,absolut nici o hartie!
doar un monitor si tastatura,atat!
Intradevar 🙂 cind a preluat-o GE avea 350 de afaceri diferite si 40 de unitati strategice si a facut reorientarea de la 15% servicii si 85% produse la 75% servicii si 25% produse. Cind am vazut dimineata setul de 10 al FC, in distributia 4 2 4 m-a uns la suflet. Au acolo tipi destepti. 🙂
La mulți ani și multă sănătate, Theophyle !
Voie bună și putere de muncă !
La multi ani, Thepphyle!
Si multa sanatate ca sa te (si sa ne) bucuri de anii astia de care vorbesc mai sus 🙂
seara buna; tocmai am deschis tembelizorul pe B 1, si pe stg sus vad ceva din piata Universitatii.. a inceput revolutia si io dormeam ?
@cetatean
in apararea a ceea ce sustine @tds:
sistemele sociale,relatia stat cetatean sunt guvernate de CONTRACTE;
la fel si lumea ” business-ului”&managementul acestuia;
contract/mission/vision
astea sunt cuvintele cheie
“contract/…” – e un fel de chineza straveche, in viziunea asa zisilor “traineri” (iertare) de management in sanatate (pe astia ii mai stiu, nu am info consistente din alte zone)
fetisizarea termenilor goi.
contract inseamna ca platesti daca nu il respecti.
Termeni goi sunt dimpotriva cei pe care ii pronunta de pilda Neamtu cind umbla cu usturoiul pe scena ce tin de umanism, de dumnezeu, de credinta stramosasca, de patriotism, de dreapta. Daca il pui pe Neamtu sa semneze hirtia jos si sa garanteze cu apartamentul mamei din Arad se gandeste de 2 ori si nu mai semneaza. Problema este ca fiecare termen ce tine de sufletesc nu angajeaza pe nimeni. Personal cred in valori sufletesti mai mult decit multi de aici. Eu vorbesc de cuantificabil. Iar daca mesajul lui Cetatean este pronuntat si de Vadim , eu pot face diferenta, dar publicul nu o face.
Fa un experiment: mergi la tara in rural (sau chiar in oras, la o sedinta de bloc cu niste vecini infierbantati ca nu se rpara subsolul, acoperisul sau liftul) si propune, in calitate de ceva, un “contract”. Vei avea un succes… mortal
Daca Neamtu si Vadim si cine au mai fost si-au batut joc de termeni, nu inseamna ca trebuie acum sa cauti alti termeni juridici sau cu altii mai pomposi (eventual cu sonet anglo-saxon, francofon sau teutnic in coada), caci oricat de “fortosi” ne-ar parea noua, ei nu au nici o rezonanta in popor.
Omul o fi reactionand el la “contract” si “certificat” si “criterii” si “procent” si “timbru sec” si “opozabilitate” si “planificare” si “focusare” si “scoring” si “strategie”, insa abia dupa ce i-ai castigat atentia vorbind pe limba si sufletul lui.
Politicianul nu e un vanzator de periute de dinti care daca a vandut 20% periute se sa plece acasa incantat si gata.
de acord.
Excelent , il iubesc pe Vlad Mixich ! NU poate ramane treaba asa
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13994916-sacrificat-ministrul-liberal-sanatatii.htm
Salut. Ma tem ca asa va ramane. Este un exemplu perfect de decizie derivata din cele mai inalte idealuri socialiste 😛
Nu va ramane asa… pe termen lung. Pe corporatisti si pe baietii trendy care nu mergeau la vot sau il votau pe Tusa si ai lui Chiliman, , ii loveste rau de tot. Ei nu vor uita
da, baietii hipsteri liberali care voteaza coaja liberalismului doar ca e “cool”.
Seara buna.
Sanatate, impliniri si spor in toate cele acum si… La multi ani Theophyle.
Da. Cantitatea (de informatie) a relativizat calitatea. Am ajuns sa ne folosim glagoria mai mult in scopul filtrarii decat in al cel al dezvoltarii.
Sara Buna oameni buni,
Vad pe la tv pe unu’ din piata: “noi am iesit pentru Raed Arafat acum un an….”
Pai acu’ raed al vostru este in minister. De ce dreaq ati mai iesit?. Nimeni nu aduce aminte de legea sanatatii care a fost retrasa.
Idiotul de Nicolaescu: ” Vom plati doctorii dupa merit, nu stiu cum inca , dar o vom face”. Cretinu’ dreaq
Mea culpa, un pic cu nevricale ma luai cu vorba si uitasi sa iti spun la multi ani.
Asa ca itzi cant acu’ , cu toata inima:
♫♫♫*♥*♫♫♫ Laa muuulti aaaaaaani ♫♫♫*♥*♫♫♫•
Buna dimineata!
Iar TREBUIE sa spun ca Basescu (cam) stie despre ce vorbeste; pe anul trecut il acuza pe Arafat ca a fost inovator pana s-a vazut cu sacii in caruta. Multi l-au acuzat pe Basescu ca se ia de marele iubitor de reforma.
Gresea Basescu? NU.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13996620-raed-arafat-spitalele-private-din-cateva-judete-primesc-intre-6-17-din-banii-pentru-cele-publice.htm
nu gresea deloc. A sus-o clar: Arafat e un etatist si un adversar inversunat al mediului privat.
De fapt, Arafat nu-i etatist, sau adversar al privatului. Pur si simplu nu-l intereseaza nici asa, nici asa, cat timp nimeni nu se atinge de jucareaua lui, si-l lasa sa-si desfasoare micul smen nestingherit. E profitor 100%. Daca ar fi obtinut mai mult din privatizarea serviciilor, ar fi fost primul sustinator al masurilor. Dar daca cineva-si baga nasul in ‘treburile lui’ sare imediat la bataie, atat pentru beneficii cat si pentru orgoliu.
Si cand te gandesti ca el a inceput ca adversar al sistemului fosilizat de urgenta. Stia saracu’ Nietzsche el ce stia cand avertiza despre abis, si cei ce se lupta cu monstri…
La b1tv Tapalaga le zice bine
GRESEALA ESTE A ROMANILOR; trebuie sä iasä pe stradä,
sä sustzinä CSM; si contra Pivniceru:dar nimeni nu iese !!!!!!!!!!
golanii plätitzi de Voiculescu si falsii revolutzionari .golänie USL
Buna seara 🙂
Off topic! Foarte buna emisiunea de la B1, se vorbeste de cea ce se intampla in justitie si prin extrapolare de un nou model de tara.
avocatul poporului este un nimeni, la ICR este un ZOMBI
distruge si CSM, parlamentul este compus din secu,mafiotzi,traseisti cumpäratzi,
vai si amar de Romania. cum de o suportatzi pe Pivnicera?
Presedintele Bäsescu, are o intuitzie fatasticä, este cel mai inteligent
politician avut panä acum in Romania, päcat, nu a fost sustzinut
Salut,
Voiam sa va atrag atentia asupra unui lucru legat de strategia electorala pentru 2014. Eu in locul USL as face alegeri intr-un singur tur. E cam la sigur pentru ei, nu prea a fost nciodata candidatul psd in urma dupa un tur.
Cum se striga in PU acum un an: privatizarea ucide? Ei, Nicolaescu, care a mai fost ministrul sanatatii, ocazie cu care nu a facut absolut nimic, a fost deci rasplatit cu inca un mandat. Exact ca si D-l Goe. Asa ca face ce au strigat “protestantii” si practic interzice contribuabilului sa mearga la privat caci e obligatoriu sa dai spaga la stat. Spre incintarea comentatorilor uslamisti, mister Calafat in persoana vine sa ne explice cum privatii capuseaza statul si sug singele bugetului.
Eu propun un referendum ca sa se interzica tot ce e privat, asa ca in bunele vremuri pre ’89 dupa care suspina cel putin 40% din populatie conform sondajelor. Impreuna cu cei 30% care cred ca soarele se invirte in jurul pamintului va iesi o frumusete de referendum cu 70% de acord cu stirpirea privatilor si putem trece la o nationalizare de sa paleasca de invidie pina si Pauker si cu Dej.
toate bune si frumoase/
cum zice rabinul din buhusi ,sau ala din brooklyn,toata lumea are dreptate;
arafat este exemplul cel mai bun -acum-de a-si realiza agenda personala;
acum ceva ani dorea “descentralizarea” serviciilor ;
azi doreste” centralizarea”=chestia cu nedecontarea serviciilor prestate de clinicile particulare
e arafat de vina?eu cred ca nu/de vina sunt ” bizonii” care nu au nici o opinie
si asta, arafat a inteles extrem de bine
e pan la urma ” ubi bene,bene patria”
mai ramane sa ne explice arafat cum sunt “exterminati” palestinienii din gaza”,aia salvati de israelieni acum ceva zile/are mari sanse
pana una alta cum ramane cu madama aia de la justitie care da telefoane/ea sau oamenii ei/e ok,se pare,e normal/
asa ca procurorii,reprezentanti ai statului-ca asa se zice-trebuie sa faca ce zice statul ;si statul este felix&co;
cand un ministru demte un sef de jandarmi ca a aplicat proceduriloe si trimiti _DUPA UN AN-un jandarm in judecata ca a actionat coform standardelor,ma intreb de ce sunt acuzati cei care au tras in 89?
unde este ” contractul” stat-cetatean?cum este posibil ca un neica nimeni= antena 3 sa faca agenda juridica a romaniei?
n-a reusit vantu,reuseste voiculescu
vai de asa tara!!!!
Am trecut pe la niste bloguri apropiate liberalilor dar autodeclarate independete. Sunt foarte nemultumiti de Nicolescu. I-am vazut criticand cu superioritate pe TB ca se comporta nu stiu cum si zice nu stiu ce, legandu-se de forma nu de continut. Acum , chestia asta i-a lovit in moalele capului: ” Pai cum , eu care sunt spilcuit, trendy sa ma puna sa merg la “comun” cu poolimea ?. Pai da, idiotul dreaq, a fost cool sa votezi pnl cu toate ca aveai toate indiciile care sa te faca sa gandesti……
😆 …e asa tare relatarea si comentariul ca ma fac sa-i aplaud pe baieti pentru inspiratia pe care au avut-o sa voteze pnl. Am un amic care a facut campanie impotriva USL cat a putut… a vorbit cu toti si s-a certat cu toti. Acum nu mai poate de bucurie cand le vede fetzele lungindu-se de la o zi la alta. 😆
Macovei spunea ceva la Nasul TV de “Revolutia umbrelelor” in Lituania in sprijinul Justitiei libere. Poate ICCD sa initieze o manifestare pro independenta Justitiei? Pina la urma ptr lucruri din astea exista asociatii civice, nu-i asa?
Cit despre votantii PNL care sint nemultumiti de Nicolaescu: mi s-a intimplat sa merg la un meeting cu medici din Rom. Cind un coleg de-al meu cu doctorat pe bune l-a facut praf pe plagiator reactia a fost foarte palida..Sint convinsa ca doctori din private sint simpatizanti PNL, deci USL, si anti Basescu. Cu putine exceptii medicii nu se vor trezi decit daca sint afectati f. rau la buzunar.
Buna Dimineata,
Postare noua! Revista Presei 14 ianuarie / Nicolăescu – bolşevicul PNL