Cat ne va tine Curajul. Despre prezumtia competentei garantate
06/02/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Publicat pentru prima data in 5 decembrie 2015
Ministrul Adrian Curaj a desfiintat Consiliul National de Etica (Spalarii Plagiatorilor), insa vrea sa se consulte cu Consiliul National al Rectorilor inainte de stabili ce este de facut, la nivel legislativ. Pe principiul racului (un pas inainte, doi inapoi), aceasta “consultare” este binevenita, ca oricand in Romania, pentru a omori o initiativa buna.
Cei mai indrituiti spre a fi consultati sunt, asa cum bine remarca Ioana Ene Dogioiu, fosilele din Consiliul National al Rectorilor. Ma intreb cati de acolo au doctorate pe bune!
Poate cei mai nimeriti spre a fi consultati nu sunt rectorii (care au ajuns acolo avand, cei mai multi, doar una sau doua carti publicate, si acestea la editurile universitatilor proprii), ci tinerii cercetatori cu doctorate pe bune (de preferinta in afara tarii). O asociatie ca Ad Astra, bunaoara, ar fi mai nimerita. Niste romani ajunsi cercetatori in marile laboratoare sau marile universitati ale lumii, sa zicem, ar fi si mai indicati.
Insa la noi exista prezumtia (paguboasa!) ca functia ocupata este garantia competentei. Aiurea, este chiar pe dos!
Cunosc, de cand eram student, cel putin doi rectori care nu au nici un articol publicat intr-o revista cotata ISI si nici vreo citare internationala, insa au ocupat aceasta functie de rector cu mare onoare si trec drept specialisti. Cunosc si fosti si (cred) inca actuali profesori universitari care au avut in decursul carierei doar o (una) carte publicata, sau carti publicate doar la editurile pe care ei le-au infiintat!
Insa, pe de alta parte, tinerii aflati la varste sub 40 de ani pe care ii cunosc si care nu au functii de rector sau macar de cercetator, insa care au doctorate pe bune si vreo doua post-doctorate la mari universitati din Occident sunt mai multi decat incompetentii care ne populeaza universitatile. Pe acesti tineri nu ii intreaba nici un ministru nimic, insa pe alde Aurelian Bondrea, sau pe Mihnea Costoiu de la Politehnica (rector fara doctorat!) sigur ii va intreba domnul ministru Curaj.
Viitor de aur doctoratul in Romania are!
Un sistem care scoate absolventi toba de carte si care pune batista pe tambal cand vine vorba plagiatul in masa al demnitarilor (cu sau fara epoleti) nu este decat o alta figura a unei societati in descompunere. Pana cand nu se va taia, legislativ, putreziciunea pana la os, duhoarea care emana din fabricile de diplome va infesta nu doar narile, ci si mintile celor care azi sunt inca in scutece si maine li se va acorda, la vreo aniversare de majorat, vreo diploma la plic.
Vorba lui nenea Iancu, actualizata: am dat si doctoratul asta!
P.S 6 februarie 2016. De trei luni batem pasul pe loc cu doctoratele, Curaj, CNATDCU si plagiatele!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Bună ziua!
Trist adevăr în acest editorial, Citi! Doar că nu te poți „lua la trântă” cu ăștia (ticăloșii amintiți mai sus) fiindcă îți „sar” nu doar ei „în cap”, ci toate „cârtițele” aduse de ei în facultăți (unii, dintre ei, buni profesional, dar ticăloși versatili, ca să nu spun ipocriți și bârfitori „pe la colțuri” și „pe la șefi” – că doar de aia au fost „aduși”!) și te trezești ori „trecut la munca de jos” (adică la ținut lucrări la unul din ticăloși, fost student, ajuns azi „coleg” cu tine) sau, mai grav, chiar dat afară, după cine știe ce calificativ „nesatisfăcător” dat de „conducere” la rubrica „atașamentul față de instituție”). Și, dacă ai rate la casă, familie cu copil de crescut, iei, din păcate, poziția „ghiocel”, înghiți în sec și încerci să-ți vezi de treaba ta, cu speranța că te vor lăsa ticăloșii (și ăia mari -„șefii” și cei mici – cei aduși, renumiți prin calitatea de „lingou” a primilor) să faci măcar asta, cum te pricepi și tu mai bine… Ai lua poziție, te-ai implica (sinucigaș?), dacă ai vedea că în jurul tău ar mai fi măcar câțiva care să ți se alăture, nu prin vorbe, ci prin fapte… Dar… restul se fac și ei „că plouă” ori au, deja, de ani buni, altă „agendă” (de pildă – „vânează” publicarea de articole în reviste ISI, ori s-au dat, cu totul „la fund”) și atunci – de ce să riști? Și mai ales, pentru cine???
Mai rămâne emigrarea, deși și asta, după o anumită vârstă, e o opțiune riscantă…
🙂
În altă ordine de idei, reacția primarului și a comunității din Tășnad a avut rezultate:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20777216-centrul-pentru-refugiati-tasnad-nu-mai-infiintat.htm
Scuze, că tot „deviez de la subiect”:
http://hotnews.md/articles/view.hot?id=33785
Francezii de la Canal+ au dat un „diagnostic” protestelor din Moldova:
„Reportajul începe cu violențele din preajma parlamentului de la 20 ianuarie, iar autorul constată că deși organizatorii spuneau că protestează împotriva oligarhilor, marea majoritate a manifestanților erau pro-ruși, și doar o mică parte pro-europeni.”
Și finalul, care, după umila mea părere, nu mai are nevoie de comentarii:
„Jurnaliștii francezi merg și în “orășelul victoriei” al partidelor pro-ruse, unde constată că deși ei s-au adunat acolo pentru a protesta împotriva corupției, dar foarte straniu că toți vorbesc în limba rusă. Unul din administratorii orășelului îi spune jurnalistului francez că în URSS era mai bine, chiar dacă nu li se spunea tot adevărul, iar când este întrebat dacă ar vrea un președinte ca Putin, el răspunde fără să ezite: “Desigur”.”
Și ficusul de la Cotroceni, doarme și se plimbă! A, scuze, „urmărește cu atenție”! 🙁
Un proverb zice: „Râde ciob de oală spartă”. Tot așa, un ticălos vorbește despre alți ticăloși:
http://www.ziare.com/basescu/presedinte-miscarea-populara/basescu-antena3-o-televiziune-de-tip-mafiot-a-acaparat-pnl-1407607
Cât (ne) costă să-i luăm o „bărcuță” și să plece dracului pe mare (așa se lăuda, cândva!), că, de stat, pe „uscat”, să-și crească nepoții – n-avem noi norocul ăsta!
P.S. A nu se crede că le acord „circumstanțe atenuante” ticăloșilor de la PNL… Iar despre haznale, mai bine să nu vorbim: le fac „rating” gratuit!
Și, „revenind” la „oile”, adică nu, la „Furajul”, pardon, „Curajul” nostru: asta da „coloană vertebrală”!
http://www.ziare.com/adrian-curaj/ministrul-educatiei/ministrul-curaj-a-cerut-sa-nu-mai-fie-platit-de-academia-infiintata-de-oprea-dar-ramane-membru-1407355
Mic ghid de supravietuire morala intr-o Universitate din Romania
1. Daca este posibil incearca sa nu interactionezi cu “structurile”. Asta inseamna fara activitate didactica, deci ramane doar cercetarea (intr-un centru din cadrul unei facultati).
2. Nu spera la un contract de munca pe termen nelimitat ca asta te aduce din nou in contact cu “structurile”. Deci contract pe perioada determinata si numai pe baza de contracte de cercetare,pe care trebuie sa ti le aduci. Daca este posibil nu trebuie sa ai nevoie de prea multa aparatura sau daca ai trebuie sa fi fost cumparate pe contractele tale. Altfel ti se vor “baga pe gat” diverse persoane in articolele pe care le scrii. Ca sa limitezi ar fi bine sa ai contracte de confidentialitate a datelor cu beneficiarii si atunci nu publici nimic.
3. Cel mai bine ar fi sa ai contracte externe in care tu sa faci doar o parte si sa nu ai nici un cuvant de spus referitor la cine sunt autorii. “Oficial” tu nu ai nici un cuvant de spus.
4. Sa nu te astepti ca nu vei fi “folosit de structuri” ca esti departe de adevar. Vei ajuta la scrierea unor proiecte care dupa ce vor fi castigati ti se va explica ca nu esti eligibil pentru a participa la ele. Sau din banii de pe proiectele tale vor fi platiti si altii. Pentru unele din proiecte care nu sunt pe bani publici nu prea ai ce face.
5. Trebuie sa fii pregatit sa refuzi, intarzii pana cand nu mai este nevoie sau sa fii plecat in diverse delegatii diverse cereri de a “ajuta”diversi doctoranzi.
6. Nu iti imagina ca vei putea sta prea multi ani intr-un astfel de loc si sa fii pregatit sa iti dai demisia oricand.
7. Nu poti evita structurile 100%, unele mici concesii tot va trebui sa faci.
8. Nu spera ca cei tineri sunt cu mult diferiti. Au fost alesi dupa chipul si asemanarea membrilor vechi din “structuri”.
Reformistii invatamantului (despre care s-a discutat dimineata) sunt niste CRIMINALI ai educatiei, vopsiti in in REFORMATORI (de bine, desigur :-)).
Oana Moraru, care se pricepe la sfaturi, sustine discret, in discutiile de la unul dintre articolele sale,
ceva de genul asta:
“Vai ce dreptate aveti Doamna. Copilul meu la scoala de stat era in ultima parte a clasei. L-am mutat la o scoala (asa cum spuneti) si este acum in prima treime si este INCANTAT”.
Dincolo de vorbele ei (pline de NADUF adunat in anii de scoala probabil) cu SFATURI, sustine CE?
Despre Marcel si cum il cheama (profesorul de istorie care se LAMENTEAZA despre ce a patit un “copil” de 16 ani – unii vor drept de VOT de la varsta asta –
http://www.stiripesurse.ro/manipulare-sau-adevar-de-ce-a-fost-tarat-liceul-tudor-vianu-intr-un-scandal-monstru_981674.html
Il considera NEVINOVAT pe cel care a fost “umilit” ca sa primeasca un punct in plus. Asta este NOUA CONCEPTIE despre EDUCATIE a acestui alt luptator pentru REFORMA? Ma intreb, oare el (profesorul de istorie si :”reformatorul”) ce este dispus sa faca pentru a avea un anume castig? Cat de tare este dispus sa se UMILEASCA? Si ce EDUCATIE ofera?
“Copilasi, nu conteaza daca meritati sau nu ceva. Daca vreti sa OBTINETI, faceti ORICE! Nu este vina voastra ca nu primiti DEGEABA”.
Restul spuselor Oanei? Perfect de ACORD in PRINCIPIU. Asa cum si COMUNISMUL suna frumos, in PRINCIPIU (macar cel material: fiecaruia dupa nevoie, de la fiecare dupa posibilitati. Cum ar putea sa fie mai frumos). Se pare ca Oana (si altii ) nu au avut decat ELEVI SUPUSI. Daca aveau unul ca mine, probabil intelegeau ce spun.
🙂
Nu a vrut sa plece TOT, asa ca (cu scuze) continui:
REFORMA este necesara dar CUM?
Poate nu ar strica sa CITEASCA (CRITIC, DESIGUR) ce au scris altii inainte. Spre exemplu, un articol al lui N. Titulescu de prin anii ’30 despre Reforma invatamantului de DREPT. Ar gasi acolo niste PRINCIPII fantastice si nu TEXTE pe care le REPETA REFORMISTII dar al caror inteles, dupa umila mea parere, le scapa.
Imi cer iertare dar cand vad IMPOSTURA asezandu-se in fata (ca si politicienii) …..
“Notele mari de la Religie, pot sa aduca o medie mai buna” aud la Digi24 din partea “elevilor”. Cum stam cu DEMNITATEA? Cu umilirea?
Nimic nou sub Soare si nimic nu va dispare 🙁
Din păcate, tinerii de azi (nu toți, dar, totuși, o mare parte dintre ei) „preiau”, ca „modele”, ceea ce văd în jur (în familie, în colectivitățile unde trăiesc, la școală, în mass-media…). Și, cum cel mai bine „iese” ăla care se „descurcă”, se „învârte”, de ce să mai ai demnitate? Ce e aia și la ce folosește???
Dumneavoastră aveți dreptate! Nu știu, însă, cine (ne mai) citește! 🙁
Bună seara!
Buna seara
Apropo,de copii si parintii de azi
Tatal isi intreaba copiljl ce vrea sa se faca
Idiot,raspunde acesta
Cum mai”idiot”
Pai nu spui tu mereu” uite ce haine are idiotul ala,uite ce casa are idiotul ala,uite masina are idiotul ala..”
Buna seara!
Deja se „intinde” pelteau … manipularii jurnalistice in presupusul caz de la Colegiul Vianu. Desi ISMB anuntase ca va trimite corpul sau de control, azi, hop, si Curaj cu mare curaj a decis un control in regim de urgenta. Mai bine vedea ce e cu doctoratele… plagiatele!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20777753-ministrul-educatiei-trimite-echipa-control-colegiul-tudor-vianu-din-capitala.htm
Si un punct de vedere ceva mai echilibrat:
http://adevarul.ro/educatie/scoala/cum-desfiintezi-reputatia-unui-om-adevarul-cazul-profesorului-vianu-acuzat-pus-elev-genuchi-nota-1_56b6082c5ab6550cb8846c91/index.html
Cum să desfiinţezi reputaţia unui om. Adevărul în cazul profesorului de la Vianu acuzat că ar fi pus un elev în genunchi pentru o notă
Observ ca in cazul de la Colegiul Vianu, se incinge pelteau cu largul concurs al Hotnews, in special.
In cateva zile se vor limpezi apele. Daca se infirma acuzatiile, jurnalista de la Hotnews, care a pornit tot circul asta e buna de actionat in judecata, si in solidar cu ea si Hotnews, ca pornesc un astfel de „ciclon” fara sa verifice informatia din mai multe surse.
domnul Bartic nu lucreaza la Colegiul Vianu, nimeni nu-l intreaba de unde are informatia legata de ceea ce s-ar fi intamplat la Colegiul respectiv. Nici d-na Raluca Pantazi de la HN nu a intrebat pe incriminatul profesor de matematica si considera apriori ca Domnul Bartic de la Little London din Pipera este detinatorul adevarului.
Si hop, Digitv preia pe nemestecate informatia, iar restul se propaga prin media incriminatoriu.
Pe ateulagnostic (www.ateiagnostici.ro/imgproj/scoalalaica/marcel-bartic-329), d-nul prof. Marcel Bartic, scriitor pe Hotnews si Contributors, nu inteleg ce resorturi l-a manat sa informeze marea populatie a fb si reactia rapida a celor de la HN plus indignarea co-fondatoarei Little London School , fara vreo opinie a profesorului de colegiu. ma face sa cred ca e ceva putred.
Nu stiu ce s-a intamplat cu adevarat la ora de matematica, dar mobilizarea asta presa -reprezentanti ai unei institutii private de invatamant e ciudata ! Si care este obiectivul?
Probabil un cumul de invidii personale si faptul ca fosti elevi ai domniei sale, neamuri cu primii delatori, au primit in trecut note mici.
Obiectivul?! Poate fi oricare.
De ex.- publicitate! Cati din tara asta stiau de Little London din Pipera? Acum, stiu.
Invidii marunte, polite platite…
Chiar asa. Publicitatea gratuita ptr scoala asta particulara nu o luasem in seama.
mai citisem ceva inainte de London School Pipera-bine, nu o pot lua drept reclama.!
http://cetateanul.net/articol-principal/generalul-gabriel-oprea-rentier-de-lux-a-incasat-peste-1-milion-de-euro-doar-din-chiriile-proprietatileor-pe-care-le-detine/
de Little London din Pipera citisem doar aici!
http://cetateanul.net/articol-principal/generalul-gabriel-oprea-rentier-de-lux-a-incasat-peste-1-milion-de-euro-doar-din-chiriile-proprietatileor-pe-care-le-detine/
“Nu-și va cere nimeni iertare. Şi nu va recunoaște nimeni că a greșit. Pentru că, în momentele acestea ridicole, în care presa îi execută, public și din oficiu, pe alţii, ea își face, de fapt, un lung și chinuitor harakiri.” – Adriana Oprea -jurnalist
Si eu am auzit de little london
Prieteni de ai copiilor mei au inscris copilul la primara la stat dupa “experienta la gradinita little london”
Vianu? E fostul MF1
Si azi e in primele licee din Bucuresti/cine termina acolo se poate inscrie la orice facultate de top mondiala
Buna seara prieteni. Si eu cunosc cazuri de oameni care ocupa posturi in invatamantul superior romanesc care au publicat o singura carte in intreaga lor viata, carte care devine materie obligatorie la cursuri. In contrast, in SUA, in nici o universitate serioasa nu esti titularizat pe post fara o activitate stintifica consistenta.
http://www.striblea.ro/misteriosul-caz-al-talentatului-domn-moldoveanu/
După ce am citit și comentariile de la articole, dar și Facebook-ul unor elevi de la Vianu, pot să spun că sunt câteva lucruri sigure.
1.Profesorul Severius Moldoveanu este unul dintre cei mai buni din branșa sa. Omul lucrează la nivel înalt cu rezultate și are la dispoziție elevi foarte buni. Rezultatele sale foarte bune, care se întind de-a lungul multor ani, nu sunt o întâmplare. Enorm de multă lume îl apreciază.
2.Omul are simțul umorului, folosește ironia subtilă, nu sare calul, are verb și atitudine potrivită unor copii deștepți. Cei care scriu spun că are darul de a-și atinge elevii în mod rafinat, dacă nu se ridică la înălțimea cerințelor sale. Și astfel de episoade nu sunt rare.
3.Întâmplarea povestită există. Într-adevăr un elev s-a lăsat în genunchi în fața profesorului. Că a fost proprie inițiativă, cerința profesorului sau o glumă a clasei, asta trebuie să stabilească Inspectoratul după ce va asculta toate părțile. Cert este că elevului nu i s-a părut dramatic și nu s-a plâns de acest lucru.
4. Elevii de la Vianu se consideră o castă aparte. O să vezi multe comentarii în care se spune că ”nu toată lumea poate la Vianu”, că ”foarte mulți pleacă după primul an” și că ”la Vianu trebuie să reziști”. Reiese că acolo, cel puțin la clasele de olimpici, este o atmosferă de concurență și un spirit dur, dar de echipă.
Toate institutiile de invatamant performante au aceeasi mentalitate, de casta aparte. Elevii dar si profesorii constientizeaza ca “nu toata lumea poate” la liceu X sau la facultatea Y. Sa dau din nou un exemplu din SUA unde dupa primul an foarte multi studenti abandoneaza ptr ca nu sunt pregatiti, si, in consecinta, nu pot face fata cerintelor.
Intamplarea a facut parte dintr-o gluma pe care unul dintre elevi, mai saracut cu duhul, a luat-o de buna. A urmat apoi goana presei dupa senzational si scandalul a fost gata.
http://www.agerpres.ro/social/2016/02/06/preotii-din-botosani-atrag-atentia-sunt-biserici-unde-nu-se-fac-botezuri-si-cununii-de-cativa-ani-14-19-46
Preoții din Botoșani atrag atenția asupra fenomenului îmbătrânirii populației și scăderii natalității, în special în mediul rural.
Ei susțin că există foarte multe localități în care nu au mai fost săvârșite taina botezului și cea a cununiei de mai mulți ani, ca urmare a lipsei nou-născuților în comunitățile respective. În schimb, numărul deceselor din localitățile rurale mici este în continuă creștere, iar zeci de case rămân nelocuite.
“Sunt sate în care nu s-a făcut niciun botez de ani de zile. După aceea, sunt sate în care nu s-a făcut nicio cununie. Este cazul satului Popeni — George Enescu, unde de ani de zile nu s-a mai făcut o cununie. Mi-a spus părintele că a și uitat rânduiala. Asta înseamnă că acolo nu mai sunt tineri”, a declarat, pentru AGERPRES, protopopul de Darabani, preotul Stelian Ciurciun.
El susține că există tendința de abandonare a satelor, dând exemplul localității Hilișeu Crișan, acolo unde Biserica Adormirea Maicii Domnului, care este monument istoric, se afla, acum câteva zeci de ani, în centrul satului, iar acum este izolată pe un deal.
La rândul său, protopopul de Botoșani, preotul Lucian Leonte, susține că situația este gravă și este generată de lipsa politicilor sociale de încurajare a nașterilor.
“Există parohii îmbătrânite, în sensul că media de vârstă a celor care fac parte din comunitatea respectivă este foarte ridicată. Din păcate, nu se înregistrează nașteri, iar acest lucru este evident. Este vizibil de la un an la altul cum parohiile se micșorează, raportându-ne la numărul de familii. În aceste condiții, în scurt timp satul va pieri”, a afirmat Leonte.
Bună seara! Scuze, poate n-are legătură nici cu subiectul editorialului, nici cu contextul, dar (mă) întreb: mai poți avea încredere în cineva, în România?
Nu este o întrebare retorică!
P.S. Prietenii de pe Politeia se exclud! În ei am încredere! 🙂
Buna seara
Va sugerez un posibil raspuns
In “documentare si judecata proprie”
Am mai scris pe aici,cand citesti ceva in media-indiferent care,autohtona sai straina- e bine sa te intrebi”nu cumva e altfel”
Mulțumesc frumos! 🙂
De nedescris! Eu i-aș dori Amerkăloaiei ca irakianul ăsta, cu „urgența lui sexuală” so o găurească în cur pe ea, pentru tot restul vieții ei!
http://www.ziare.com/invazie-imigranti/europa/caz-socant-in-austria-un-baietel-de-zece-ani-a-fost-violat-de-un-imigrant-irakian-care-a-avut-o-urgenta-sexuala-1407641
Am citit. Si astfel de incidente sunt doar varful aisbergului. 🙁
Îmi cer scuze pentru limbajul prea dur, dar nu m-am putut abține… E prea de tot! Aveți dreptate: noi știm doar ceea ce semnalează presa, dacă și atunci când primește „aprobare” (a se vedea „episodul” de Anul Nou de la Koln). Eu am o fetiță, mai mică decât băiețelul austriac și nu-mi doresc să crească într-o asemenea Europă! 🙁 🙁
„Mulțumită” lui Putler, este posibil ca numărul de membri NATO să crească:
http://www.ziare.com/europa/suedia/spectrul-rusiei-impinge-catre-nato-o-tara-care-n-a-mai-vazut-razboi-de-200-de-ani-1407363
„Autoritatile din Suedia spun ca avioanele de razboi rusesti le violeaza frecvent spatiul aerian. In 2014, intreaga tara a fost panicata timp de o saptamana, pentru ca un submarin rusesc ar fi umblat pe ascuns prin apele de mica adancime ale arhipelagului Stockholm.
“Putem observa ca sunt tot mai multe exercitii, tot mai multe activitati militare in Marea Baltica. De asemenea, vedem si o activitate mai mare, avioane care zboara aproape de aeronavele noastre”, a declarat ministrul suedez al Apararii, Peter Hultqvist.
Este una sa vezi ce fac rusii, dar ce inseamna toate acestea? Nimeni din Suedia nu crede ca Rusia ar lansa un atac neprovocat impotriva unei tari din afara fostei Uniuni Sovietice, insa Moscova are un comportament din ce in ce mai imprevizibil.
“Am inteles, inainte sa se intample, anexarea Crimeii? Am inteles ca au fost foarte aproape de a provoca ceva (un razboi – n.red.) in estul Ucrainei? Este una dintre marile provocari ale momentului: ce pun la cale si de ce o fac?”, a aratat si Michael Byden, comandantul suprem al fortelor armate suedeze.
Unii analisti cred ca atitudinea Rusiei are mai degraba legatura cu consolidarea sprijinului populatiei pentru decat cu examinarea apararii suedeze.
Despre orice ar fi vorba, agresiunea Rusiei a determinat guvernul suedez sa majoreze cheltuielile pentru aparare si sa se concentreze pe securitatea regionala. A starnit si o dezbatere aprinsa discutia despre posibilitatea ca Suedia sa se alature NATO.
Sondajele de opinie de anul trecut au aratat, pentru prima data, ca putin peste jumatate dintre suedezi sunt in favoarea aderarii la NATO. In 2012, mai putin de unul din cinci suedezi sustinea alaturarea la Alianta Nord-Atlantica.”
HoțNews o dă „la întors”…
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20778192-cealalta-versiune-scandalului-colegiul-vianu-din-capitala-elevi-fosti-elevi-apara-profesorul-matematica.htm
In schimb domnul prof Bartic continua sa fie ancorat inclusiv in meandrele interne ale Ministerului Educatiei si se pronunta inaintea unui comunicat din partea acestuia ! (ref la articolul aparut pe EVZ)
”Marcel Bartic
1) Articolul confirma ca incidentul a avut loc.
2) cei implicati sustin ca a fost o gluma.
3) Nu se justifica nicaieri de ce trebuie sa aiba loc astfel de “glume” in invatamantul romanesc.
4) Imi rezerv dreptul de a considera situatia una de nepermis pentru un cadru didactic.
5) Conform informatiilor care vin dinspre Ministerul Educatiei, domnul profesor nu a respectat perioada in care trebuia sa sustina tezele si nici nu trebuia sa permita un cadru din care sa reiasa ca notele sunt negociate.
6) Marea “descoperire” ca am relatii apropiate cu Luminita Macsim este o gargara jurnalistica. Am spus-o eu, din capul locului, fara sa trebuiasca sa faca cineva cine stie ce munca de Sherlock Holmes…
7) Cam care ar fi interesele noastre “ascunse” de vreme ce nu am implicat institutia in care activam? Au ne banuiti de niscaeva tehnici oculte prin care am fi urmarit sa-i facem indirect pe cititori dornici brusc de a se inscrie la scoala noastra? Nu suna cam stupid? Cei care ne-au acuzat ca am vrea publicitate nu spun si de ce n-am pomenit nici o secunda de numele scolii noastre si au trebuit sa scotoceasca dupa el. Poate pentru ca noi chiar am vorbit in nume personal?
8) Mai sunt niscaeva intrebari dar, na, e tarziu si n-or fi domnii jurnalisti de la evz pe facebook… Cum ar fi mica sedinta dintre doamna diriginta si elevi, in care s-a dictat ce sa fie spus presei. Si conversatiile dintre copii de pe whats’up care, desi sunt elevi la info, au uitat ca nu pot fi sterse….
In concluzie, ce sa zic…
Da, mai am cate ceva de adaugat.”…
Din capul locului, adica pe HN, nu aparuse numele parintelui care si-a retras copilul de la Vianu, pe motiv de profesor de mate.
Nu e publicitate! E gargara jurnalistica !
In concluzie, holisticul domn Marcel merge mai departe!
: nescaiva si niscareva sunt interesati cumva !
a se lua cu lamaie:
http://www.dcnews.ro/aid-sus-ine-masura-ministrului-curaj-pentru-efectuarea-unui-control-la-colegiul-tudor-vianu_496617.html
mda… articol semnat red.stiri… si nu de madama pantazi …
au dat-o oleaca la „intors”, asa ca de dragul „obiectivitatii”, dupa ce oricum au semanat indoiala ….
ii mai poti acuza de „calomnie”, ca doar is obiectivi?!
buna dimineata 🙂
http://politeia.org.ro/ziarul-de-duminica/ziarul-de-duminica-7-februarie/43992/