6 decembrie 2020. Alegeri parlamentare. Trimiteți PSD-ul unde trebuie!
06/12/2020 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Buna dimineata intr-o zi de 6 decembrie si La multi si sanatosi ani celor care il au ca patron spiritual pe Sfantul ierarh Nicolae! Sa fie binecuvantati ei si familiile lor, iar noi, ca popor, sa avem parte de 4 ani mai buni ca cei care se incheie!
18.191.396 de alegători (pe hartie; in realitate sunt mult mai putini in tara) sunt aşteptaţi astăzi la urne în ţară pentru a-şi alege reprezentanţii în noul Parlament, într-un scrutin ce începe la ora 7 și se termină la ora 21. În ţară sunt organizate 18.802 secţii de votare, din care peste 1.200 în Bucureşti.
Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în România îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile organizate în ţară în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar în cazul elevilor din şcolile militare.
Un număr de 64.705 alegători din străinătate au votat sâmbătă până la ora 22:00 (ora României), potrivit datelor furnizate de către AEP. Acestora li se adaugă 21.329 de alegători care au optat pentru votul prin corespondenţă (cu scandal), ceea ce face ca numărul total de votanţi din diaspora, sâmbătă, la ora 22:00, să fie de 86.034.
La alegerile din 2016 au votat în total 106.038 de români din străinătate. Estimez o prezenta mult mai mare in Diaspora decat acum 4 ani.
Prezenta la vot poate fi urmarita in timp real pe site-ul AEP.
Va reamintesc ca prezenta la vot la localele din septembrie a fost de 46%. Daca la parlamentarele din 2016 prezenta la vot a fost de 39% (cu aproape 10% mai putin decat la localele de acum 4 ani), inseamna ca vom avea o prezenta la vot azi de 46%-10% ? Nu as crede, dar nici nu m-as hazarda sa dau o prezenta, pentru ca situatia este fluida din cauza pandemiei si mai ales din cauza modului atipic prin care romanii se raporteaza la aceste alegeri si la pandemie, simultan.
In rural, unde gradul de educatie si de respectare a masurilor de distantare este…cel pe care il stim, alegerile sunt, in general, ocazia de a mai aplica inca o data stampila pe “ai nostri” (PSD-ul, evident). Insa acum “ai nostri” nu prea mai au interes sa traga tare pentru Centru, intrucat primarii si consilierii si-au vazut sacii in caruta si s-au consolat cu ideea ca PSD va pierde alegerile (iar Centrul nu a avut suficiente locuri eligibile pentru cate pretentii erau din teritoriu), ramane ca PSD-ul sa obtina in rural mai putin decat a obtinut la locale.
In urban se manifesta doua dileme: bandwagon effect sau vot pentru ceva nou? Multi vor vota cu PNL pentru a fi siguri cu votul lor nu va fi irosit, intrucat PNL va da Guvernul (sigur va da Premierul). Altii vor vota cu USR pentru ca acest partid are pentru prima data sansa de a ajunge la guvernare si de a face (fie si partial!) ceea ce striga de 4 ani de pe margine ca ar realiza, daca ar avea puterea. Acum 4 ani USR a avut aproape 9% (8,92% la Senat si 8,87% la Camera).
Eu spun: daca azi, dupa 4 ani de pesedism crancen, dupa OUG 13, dupa macelarirea Justitiei etc etc, USR nu isi (macar) dubleaza scorul electoral, inseamna ca de fapt USR a devenit un esec politic masiv in glorioasa epoca Barna-Ciolos (un fel de Pat si Patachon al politicii romanesti).
Cuplul Barna-Ciolos (care dovedeste o alchimie politica la fel de evidenta precum sex appeal-ul unui tractor U650) au o tinta de atins si orice cifra sub acea tinta este un esec politic, in opinia mea (chiar daca, electoral, ei se vor lauda ca au luat “multe voturi”, cat sa intra la guvernare): 20%. Nu se poate ca dupa 4 ani cranceni de pesedism sa nu iti stii sa iti dublezi scorul: 9×2 fac 18 si pe langa acestia 18 este necesar sa mai apara si alte 2 procente, provenite din “sinergia unirii” (celor doua partide) si “mesajul de speranta” (adus de posibilitatea de a ajunge la guvernare). Deci, eu spun: daca nu e 20%, e un esec politic. Indiferent cum va fi prezentat rezultatul electoral.
Cateva cifre vor marca aceste alegeri si vor configura spatiul politic in urmatorii 4 ani:
– Fac PNL si USR impreuna peste 50%?
– Face PSD o cifra mai mica decat la locale si PNL o cifra mai mare ? (reamintesc votul “pur politic” de la CJ-uri, din septembrie: PNL: 30,76% ; PSD: 22%)?
– Intra Ponta si Petrov in Parlament? (UDMR va intra, caci are si un prag electoral alternativ, nu doar cel de 5%; are pragul de 20% din totalul voturilor valabil exprimate în cel puţin patru circumscripţii electorale pentru toţi competitorii electorali). Eu sper ca Ponta si Petrov nu prind Parlamentul!
– apare cumva un partid-cometa dubios (AUR), creat de Rusia? Daca va uitati la listele acelui partid, numai generali cu pensii speciale si condamnati penal! Aseara am auzit niste persoane normale care sunt extrem de putin cunoscatoare ale politicii, pronuntand acest nume, intr-un mediu politic unde de regula se voteaza cu PSD. Atentie deci la acest partid dubios care a aparut din neant si se pare e suficient de cunoscut de categoria 50+.
Personal, as vrea sa mai fiu la fel de entuziasmat de USR pe cat eram in 2016. Insa cand imi amintesc de cei 4 ani de iarna pesedista care s-a asternut peste tara, imi amintesc si de vorba regretatului si iubitului †Theophyle despre cei pe care ii alegem (desi nu sunt exact asa cum ne-am dori noi sa fie): ii votez, ca sa am un motiv sa ii jupuiesc zilnic pentru ceea ce fac !
Votati deci cu cine doriti ca sa aveti legitimitatea de a va critica timp de 4 ani alesii, daca acestia intra in Parlament! Si trimiteti astfel PSD-ul acolo unde trebuie, ca stim cu totii unde ii este locul!
***
Nu uitati: avem tehnologie blockchain la aceste alegeri, asa ca PSD nu mai poate fura cu PV-urile masluite, ca la locale!
„Tehnologia blockchain, folosită în nenumărate industrii, constă în calcularea unor amprente digitale unice și nerepetabile, care se reactualizeză din 5 în 5 secunde. O eventuală modificare a informației generează o nouă amprentă, făcând schimbarea vizibilă. Pe scurt, tehnologia blockchain formează un lanț de încredere pe fluxul de informație în care orice modificare este vizibilă”, se arată într-un comunicat al STS.
Atât datele din SIMPV, cât și datele din SICPV vor putea fi verificate pe site-ul web dedicat – https://voting.roaep.ro, în care vor fi prezentate, în timp real, informațiile înregistrate și detaliile acestora.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Bună dimineața !
Pentru nehotărâți :
https://www.petreanu.ro/spun-cine-votezi-fapt-votezi/?fbclid=IwAR3bkl6FVPnKOzeAYskDR2R5KaCr5O7KwlJXjtXKzS41EhB3MNq9g6aPAug
Si prima stire din fluxul electoral al prezentei la vot de azi:
În prima oră, în țară au votat 232.592 de alegători, 1,27%. Olt și Mehedinți, județele fruntașe la prezență. Prezență bună în București și mediul urban. Prezență mai bună la vot, de 1,27%, comparativ cu anul 2016 (1,06%).
Gura pacatoasei adevar graieste:
“Firea a votat la prima oră: Nu merg în Parlament pentru imunitate, ci pentru oameni. Nu am de ce să mă tem, decât dacă forțe obscure vor să fabrice anumite lucruri”
Buna dimineața ….anunțasem ca m am răzgândit și deci am votat…ca sa nu dezmint “truismul”-am votat ca bătrânii ,la prima ora
Ca bucureștean am votat pentru orașul meu….așa cum m a îndemnat primarul general
Prezenta: cu 1% mai putin decat in 2016, la ora 11. Deci, va fi ceva sub 39%, probabil intre 35% si 38%.
Buna ziua
Le-am bagat si eu impreuna cu asociati cateva copite intre ochi la porcii criminali de la pesede… O sa vad deseara daca ne intrajutoram destui sa-i lichidam politic macar partial.
Mulțumim pentru editorial! “motiv sa ii jupuiesc zilnic” 🤣 Bine zis! Dar eu, că sunt membru… Abia aștept să văd ce și cum vor lucra…
Ați avut dreptate, deja diaspora a votat in număr mai mare:
https://www.g4media.ro/peste-120-000-de-romani-au-votat-deja-in-diaspora-mai-mult-decat-in-2016.html
Să sperăm că se mobilizează oamenii și in țară după-amiază. Sunați-vă familia și prietenii!
Gata am fost la vot. am scapat de regrete pentru urmatorii 4 ani.
De asta scapam doar cand ajungem in Rai, aici scapam doar de remuscarea ca altii mai buni la momentul.votului nu aveam 😉
“Alegeri parlamentare 2020. Pana la ora 14,00, au votat 16,15% dintre alegatori. Prezenta este cu patru procente mai mica decat in 2016 (20,23%)
Prezenta la vot pe tara la scrutinul parlamentar a fost, duminica, pana la ora 14,00, de 16,15%, respectiv 2.955.596 de alegatori, potrivit datelor anuntate de Biroul Electoral Central (BEC).
In mediul urban, s-au prezentat la urne 1.652.032 de alegatori, iar in rural – 1.303.564. Un numar de 26.590 alegatori au votat cu urna mobila. La alegerile parlamentare din 2016, prezenta la urne pe tara pana la ora 14,00 a fost de 20,23%….”
https://cutt.ly/5hmE3jm
Bun găsit!
LA MULȚI ANI! cu sănătate și spor în toate, sărbătoriților de azi! 🙂
Protest masiv la Chișinău, contra „mineriadei parlamentare” a rusofililor, acoliți ai blidonului:
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24463526-moldova-protest-chisinau-maia-sandu-alegeri-anticipate.htm
Am votat, acum mai mult de o oră, cu dezgust… cu pluseriștii!…
Sarut mana 🙂
16,77% la ora 14.00, față de 20,23% in 2016. Cu 3,5% mai mica.
19,60% la ora 15 fata de 23,67 in 2016. Cu 4% mai mica.
In ritmul asta, banuiesc ca ecartul la finalul zilei poate ajunge la 5-6%. Nu e obligatoriu, insa ar putea ajunge.
Evident ca la aceste procente, combinat cu numarul mai mare de votanti in urban in raport cu rural, predictiile sunt greu-greu de facut. Prezenta mai mica avantajeaza PSD, insa electoratul lor rural voteaza mai putin. E greu de ponderat cele doua efecte contrarii.
Si niste cifre detaliate legate de prezenta si de categoriile de varste ale votantilor:
https://cutt.ly/ihmE5nx
Daca urmarim trendul, e posibil ca la finalul zilei sa fie prezenta de 34-35%. Cu diaspora votant mult mai mult ca data trecuta.
Deja vad ca apar “sondaje” de doi bani, de parca la ora 14 (cand sunt ultimele date ale sondajelor de la ora 15) se pot face predictii serioase…
In procente, prezenta extracarpatica la vot este mai mare decat cea intracarpatica.
Cei mai multi retarzi activi (prosti de bubuie, hoti si lenesi) care voteaza pesede si asociati sunt extra-, iar cei mai multi retarzi pasivi (care nu voteaza) par sa fie ardeleni, banateni, etc.
Bună ziua!
Datele trebuie nuanțate! Și eu sunt „extracarpatic”, de aproape 3 decenii, dar n-am votat neam cu ciuma roșie!… În 2008, în Belgia fiind, târliceanov nu m-a lăsat să votez la Bruxelles, așa că, de atunci, nu doar că a pierdut și ciuma galbenă un vot, dar m-au pierdut și ca votant!… 🙂
După datele de aici, https://prezenta.roaep.ro/ , județul Iași – care nu mai e „roșu” de ceva vreme, nici măcar în rural 🙂 e pe la coada listei la prezența la urne, iar Brașovul – care e dincolo de munți – e peste medie!… Și, peste medie e și Harghita: ungurașii votează la el cu iudemereu, „la greu”! 🙂
Nu am vorbit ref “persoana cu persoana”… incercam sa zic doar ca, procentual, pare ca se voteaza mai mult in zonele cu multi pro-criminali pesedisti decat in zonele cu mai putini.
Nu cunosc densitatile de populatie… poate ca 10% din jud Brasov inseamna ca numar de votanti cat 17% din jud Teleorman, sa dau un exemplu
Am înțeles, nici o problemă! 🙂
Bună ziua!
Așa zișii „sondori” ai „sondajelor” de doi bani sunt „cu pluta” pe Bistrița! 🙂
Bună ziua!
La mulți ani sărbătoriților acestei zile, cu sănătate maximă!
Am votat, sper că Moș Nicolae să ne aducă un PSD sub 20%.
https://www.podul.ro/articol/12804/tabra-anti-psd-incepe-s-se-agite-prezena-mic-de-la-urne-anun-un-dezastru-apropiat-de-cel-din-2016-andrei-caramitru-explodeaz-e-groas-ru-ar-fi-un-miracol-s-nu-catige-psd-cu-scor-mare
Ma tem ca ar avea dreptate peste cateva ore
Buna ziua
Se pare ca surpriza va fi intrarea in parlament a AUR,un fel de combinație punr&România mare-antieuropean,nostalgic al comunismului și….mai adăugați
Bună ziua!
Un fel de național-comunism prăfuit, cu iz de kremlin!…
AUR exploateaza narativul “unitatii”, insa sunt oameni dubiosi care au legaturi cu Rusia. Sa vedem. Sunt supracunoscuti in Moldova, insa necunoscuti in alte parti ale tarii.
In 2016 erau 27% la ora 16.
In 2020 sunt 22,43% la aceeasi ora.
4,5% diferenta. Deci, ne indreptam spre 33-34-35% prezenta la ora 21 in tara.
Partea buna-daca e sa ne luam după ce spune pieleanu-e ca 1/3 din votanți aubstudii superioare
După % la ora 17.00 urbanul era cu vreo 15%mai mult decat ruralul
Am rezerve la %studii superioare,însă preponderenta urban s ar putea sa anuleze avantajul teoretic al psd la o prezenta scăzută
Personal,as fi oripilat daca aur ăla intra in parlament
Buna ziua tuturor!
Aceste alegeri sunt atipice (prezenta mica, prezenta in urban cu mult mai mare decat in rural) si putem spune ca orice vot conteaza.
Este posibil ca acesta sa fie tiparul pentru anii urmatori.
Practic cred ca vom sti rezultatele dupa numarare si exit-pollurile sa nu ofere o imagine corecta.
Hai ca iar o comite tampitul poporul nostru…
O sa iasa o lae de geo bogza si la alegerile astea.
https://adevarul.ro/news/politica/surse-exit-poll-ora-1500-pnl-psd-umar-umar-sta-usr-plus-mai-trece-pragul-electoral-1_5fcce8155163ec42719b2394/index.html
Ora 15 este inca devreme. Ora 18 va fi mai aproape.
sper sa fiu eu prost ca ma grabesc… vedem la 18 peste cateva minute
Cifrele cele mai apropiate de ce anume se întâmplă acum ca prezenţă la vot sunt cele de la europarlamentarele din 2007 (lumea nu prea ştia atunci cu ce se mănâncă, nu era în sfera lor de interes, aşa că nu s-a ostenit la vot; ce se întâmplă la parlamentarele de azi este un cumul de lehamite faţă de “aceeaşi mizerie” şi spaima de COVID-19).
– la ora 10, în 2007 aveam 4,61%; acum: 4,97%;
– la ora 13, în 2007 aveam 12,57%; acum: 13,85%;
– la ora 14, în 2020 avem o prezenţă la vot de 16,77%
– la ora 15, în 2020 avem o prezenţă la vot de 19,60%
– la ora 16, în 2007 aveam 18,41%; (LATER EDIT) acum: 22.43%
UPDATE ora 17 (2020): 25,3%
– la ora 19, în 2007 aveam 26,52%; acum:
– în 2007, s-a încheiat votarea la ora 21 cu 32,6%;
Dacă se menţine ritmul de vot, se ajunge la un maxim de prezenţă de 35%. Poate 35,5%.
Salut, @sare, bine ai revenit 🙂
Ai dreptate cu prezenta, si eu ziceam.mai devreme 33-35 la suta.
😀 vă citesc zilnic, dar nu intervin decât când am ceva de zis.
Se mărește ecartul urban-rural
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24462925-alegeri-parlamentare-2020-6-decembrie-prezenta-harta-interactiva-judete-romania-comparativ-2016-locale.htm
Cei prosti de bubuie, hoti si lenesi voteaza cu culori mai incrancentate pe harta asta.
Iar o sa conduca Romania vreo turma de porci din telorman, olt, buzau, etc
buna seara@sare….
reveniti domnule mai des…degeaba dau eu cu batu’prin gard @stefan pare ca si a tocit combativitatea…mai animam blogul
😀 de prezent sunt prezent zilnic. cu Politeya îmi încep ziua.
Buna seara,
Pe mine nici nu ma mai intereseaza prezenta la vot ci…rezultatul.In urma cu cateva saptamani inca visam frumos,dar acum…daca PMP nu intra in Parlament , dar ProRo si AUR (!) da , deja avem o problema.
PNL zice aşa (am inside la cel mai înalt nivel):
PNL 30
PSD 29
USR PLUS 18
AUR 6
Pro Rom 6
PMP 3
UDMR 5
Altul 3
eu sunt uimit de chestia cu AUR, dar toată lumea uită de cei 22-25% avuţi recent de PP-DD, PRM, PUNRT, Gigi Becali şamd – toţi dacii liberi, antivaxerii şi conspiraţioniştii. la aşa o diluare a actului de guvernare, pe fondul spaimei de un nou lock down, proasta gestionare (cu minciuni grosiere) a pandemiei, era clar că au să apară. să zicem mulţumesc că sunt numai 6% şi să sperăm că nu va fi real.
exact, daca intra, AUR sunt un fel de PPDD. Insa se vor desfiinta pe parcurs, caci vor fi absorbiti in alte partide.
Bună seara!
S-ar putea să ne „scoată din rahat” tot Diaspora!
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24462922-alegeri-parlamentare-2020-doua-vot-diaspora-peste-90-000-romani-din-strainatate-votasera-pana-duminica-ora-9-00.htm
„Cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat în Republica Moldova, Franța, Italia, Spania și Germania. La mai multe secții de votare din Chișinău oamenii au stat la coadă pentru a vota, potrivit tv8.md.”
Până la ora 18, votaseră deja peste 220 de mii de „diasporeni”!
Cinste lor!
Foarte posibil…diaspora mai adauga vreo 4 procente, marea majoritate unde trebuie.
Ora 19:
PNL – 29
PSD – 29
USR – 15
UDMR – 5
PMP – 5
Pro Rom – 5
AUR – 5
Diaspora mai poate aduce maxim încă 2% către USRPLUS
De aici în colo, Dumnezeu cu mila!
PNL poate estima gresit numarul voturilor din Teleorman, unde e fief PSD si se pot manari voturi. Un procent in plusd pentru PSD.
Multumesc
Uitându ma pe cifre sper ca celor de la usr-pe care pana azi i am susținut-sa le vina mintea la cap și sa vadă pădurea nu numai copacii….după mine acum se va vedea cine privește in viitor ….si sper ca usr sa și dea seama,deși cu indiviza ca Barna sau voiculescu am îndoieli
corect.
Barna si Voiculescu sunt la fel de toxici. Primul pentru atitudine dictatoriala, al doilea pentru sforile de care sta agatat.
Buna seara.
Emilian Isaila acum o ora :
“Indiciu: Dacă în diaspora numărul voturilor trece de 250.000 nu prea are cum să câștige PSD alegerile.
Asta înseamnă peste 4% din total, voturi care nu se duc la social-democrați.
La ora României 17.45, în diaspora se înregistrau peste 218.000 de voturi.”
https://www.facebook.com/emilian.isaila.7/posts/4836343399740729
Pe mine insa ma ingrijoreaza lipsa de reactie a sociologului Barbu Mateescu si relaxarea ciudata a lui Sebastian Lazaroiu.
Si nici mintea mea nu poate concepe de unde ia AUR scorul ala ? Cine si de unde ii cunoaste ?!?
In afara de zbanghiul ,ipochimenul Colceag, autointitulat “antrenorul de genii”, ce bate campii foarte AGRESIV de cativa ani incoace, nu pot crede ca doar pe baza numelui au putut aduna atata…
O sa fie cumplit, si astia si clica ponta-tariceanu vor fi “balamale” si vor torpila totul …
De groaza !!!
Daca dupa redistribuire, PNL si USR nu au macar 50+1, isi merita soarta. Mai ales USR.
Soarta fiind sa stea la mila altor partide.
Vor avea 50+1 DOAR cu UDMR.
Foarte posibil, daca UDMR iese pe locul 4. Inclin si eu sa cred asa.
Buna seara distinse domnule @Cetatean.
Pai in afara de UDMR nu au cu cine face alianta, PMP se pare ca rateaza parlamentul.
In rest, parca l-am vazut si pe perfidul armean “Guzganian” la AUR ; asta tot nu explica de reusesc sa depaseasca baremul… Da foarte mult de gandit de unde au fonduri pentru sedii in vreo 20 de state din Europa ; nici Vadim Tudor ,in cea mai buna perioada a sa nu-si permitea atata…
Apropo, aparent fara nici o legatura, cum este posibil ca radioul public ,deci radio romania actualitati, sa aiba fonduri pentru corespondentul permanent de la Moscova, numitul Beleavski (ba pana acum un an parca era si Liviu Iurea pe acolo…) , iar la Berlin si la Bruxelles de foarte multe ori , mai ales in jurnalul orei 10 seara, nu exista o corespondenta de la reuniuni UE importante… Nu mai vorbesc ca la Washington nu mai avem de ani de zile corespondent al radioului public, in afara de momentul alegerilor prezidentiale din America…
Sunt niste intrebari retorice peste care nu prea pot trec asa usor…
buna seara. George 🙂
E simplu referitor la radio: sa vedem cine e seful SRR 😀
Nu sunt impotriva unei aliante cu UDMR, daca asta face ca PNL+USR+UDMR sa aiba peste 50%. Insa potentialul de santaj al UDMR in situatia aceasta este enorm si, vrei-nu vrei, trebuie sa gandesti si la plan B+C in caz de UDMR la guvernare. Plan B: traseism. Plan C: minoritati.
Ambele planuri te aduc in punctul unde te aduce UDMR. Ambalajul e diferit, insa in rest e la fel.
Dar ar putea sa fie lasat UDMR ca plan B, si planul A sa fie PNL+USR+minoritati (altii decat UDMR)
Bună seara!
Tot ce se întâmplă, nu de ieri-azi, ci de ani de zile – a se vedea 2012, 2016 și nu numai! – e rezultatul cumulat al „spălării pe creiere” a multor conaționali și al „politicii” ticăloase a lui „să ne dea și nouă ceva, că au de unde”!… Adică, al LIPSEI DE EDUCAȚIE!…
S-au ticăloșit „politicienii” – vă mai amintiți în ce „ligă” juca ciorbea, premier țărănist (1996-98), care avea doar o „Dacie” și stătea într-un apartament cu două camere, urmaș de moți din Apuseni!? sau că guzganian era, tot atunci, lider la UFD (Uniunea Forțelor de Dreapta)? – și după ei, sau odată cu ei – și „electoratul”!…
Și nu mai zic nimic în continuare, dar mi-e frică să mă uit la rezultate! Deși ele reflectă „evoluția”, sau, mai corect, involuția societății românești!
Mulți din cei care au realizat asta sunt deja, de ani buni, „Afară”, în Diaspora!…
Scenariul de cosmar e ca in Parlament sa intre toate partidele mici (in afara de UDMR), anume Petrov, Ponta, AUR.
Instabilitate garantata de multimea de combinatii posibile, pe foindul enormei puteri de negociere a 3 (!!) partide balama.
Buna seara,
UDMR intra oricum pentru ca are prag alternativ. Trebuie sa faca min 20% in patru judete. Pe care le face: HarCov, Mures si Satu Mare.
Exact, asta spuneam si eu in articol (buna seara!).
Miza e daca si cine mai intra din aia mici: AUR se va dizolva precum PPDD. Ii inghite Orban. Insa PMP si Ponta se lipesc de PSD peste 1, maxim 2 ani, si dau jos Guvernul, iar UDMR va ajuta la asta.
Scuze, Asta îmi scapase. Articolul il citesc in diagonala, nu pentru ca nu m-ar interesa, ci pentru ca in mare stirile îmi sunt deja cunoscute.
400.000 mai mult in urban si 250.000 in Diaspora la ora 21 (se va face in curand). Prezenta de 31% acum.
Peste o ora se face 32% in tara.
Nu știu daca Orbán înghite aur….am senzația ca aur are voturi masive din rep Moldova și asta mie îmi pune mari semne de întrebare…nu cumva cineva vrea instabilitate in România ?”cineva” e ușor de înțeles cine e
Bună seara!
O posibilă explicație pentru procentele ”aur”.
https://www.g4media.ro/roman-din-londra-o-lista-sputnik-cu-sectii-din-diaspora-m-a-trimis-sa-votez-intr-un-loc-unde-nu-era-nicio-sectie.html
Buna seara
Se prefigurează ce am anticipat.
Prezenta la urne scăzută.
Enumăr motivele:
A- pandemia
B- Greșeli strategice PNL. De la proasta gestionare a Covid , trecind prin racolarea de pesedistii și terminând cu nume de candidați slabe, nomenclaturiști care doresc sa reformele partidul exclusiv de fațadă menținând puterea și fotoliile.
Și dacă cineva se întreabă :
“De ce nu pierde PSD voturi cu toate dezastrele combinate ? ”
Răspunsul e simplu.
1- votantul PSD e constant in vot. Nu schimba baraca.
De ce nu câștigă zdrobitor PNL ?
2- PNL a pierdut votanți prin prostul joc etalat pe ecrane , Facebook, unde teoria e sublima dar practic catastrofala. Partid ireformabil.
De ce USR+ nu sparge tiparele și pronosticurile ?
3- Lideri impuși fara carisma , maleabili , nu au harul vorbei care atrage.
Și că sa închei in frumusețe 😀 va scriu ce am mai prevazut.
O aleanta PNL- PSD la orizont. Eu o numesc USL II.
Nu va fi de durata. Ciolanul nu ajunge pentru toți.
Prevăd alegeri anticipate.
Asta daca chiriașul de la Cotroceni nu va repeta greșeală strategică , catastrofala cu tot ce a urmat ” am decis sa mai dau o șansă PSD “. ( Și asta a făcut să piardă multe simpatii dar trebuia cumva înlăturată responsabilitatea prezidențială. Ca Băsescu cu numirea lui MRU )
PS. Nu am votat.
Nu mă atrage nici un politician , nici un partid.
Și de desene , PDF cu autostrăzi , spitale , sint satul pină peste cap.
Să promiți că faci cu 80 miliarde euro de la UE ce NU ai făcut cu 110 miliarde euro datorie de stat, e bătaie de joc. Miștocăreala pentru naivi.
Am trecut cu mult de anii aia cînd crezi in promisiuni deșarte.
1- votantul PSD e constant in vot. Nu schimba baraca.
Asa trebuie sa fim si noi ca sa castigam.
” noi” care ?
Eu sa votez un partid cu Turcan și Gorghiu ?
Cu Orban fost ministru a transporturilor în epoca USL ?
Nici o șansă.
“noi” fiind acei “noi” ipotetici si idealizati care am fi in stare sa actionam strategic.
Nu votati, nu are rost sa mai pierdeti timpul cu politica.
Mai bine faceati invers, nu pierdeati sute de ore cu discutia politica si faceati nu stiu, o gradina, un gard, gimnastica medicala, dar faceati efortul de 2 ore la 4 ani sa votati.
E si asta un mod de a face politica : ii critici de zor pe toti.Si implicit nu votezi pe nimeni.Dar…totusi de ce te mai agiti ?
Subscriu domnului @mac gregor : ma iertati, asta e parerea mea : cine nu a votat (deci nu cine nu a putut sau a fost victima manipularii in Londra) nu poate avea nici o pretentie la ORICE ABUZ din partea oricarei administratii publice din Romania, oriunde ar pati vreun pocinog, de ordin administrativ sau oricare altceva…
Asta e parerea mea si nu mi-o poate schimba nimeni, vrei sa-ti rezolvi o problema administrativa, o contestatie ceva in fata unui functionar public , prezinti in plus, formal, dovada votarii la alegeri .Punct.
N-am citit nerozii (antidemocratice) mai mari, aici, pe blog, hat-de mult; de la alea cu “vaccinarea obligatorie” etc. Seductia absolutismului o fi ea zambareata, numai ca la un moment dat se intalneste cu aceeasi tentatie, dar a altcuiva…
Tot vad chestia asta, oameni inteligenti care discuta mii de ore politica, dar in ziua alegerilor sunt prea dezgustati ca sa voteze. Si il lasa pe Dragnea sa conduca tara sau pe Firea sa conduca Bucurestiul.
Incep sa fiu eu dezgustat de stilul asta.
Si incep sa pun la indoiala ca am fi mai destepti decat votantii PSD. E posibil ca ei sa fie mai seriosi decat noi si de aia sa tot castige, asa, cu un minim de efort, odata la 4 ani.
Poate noi nu ne punem efortul in partea care conteaza.
Corect !
@machregor buna seara
Cel mai ușor lucru este sa critici mereu/cel mai dificil sa iei decizii…și apoi,sa ți le și asumi/explici
Uitați va in jurul Dvs….9 din 10 fie critica orice fie “daca as fi fost eu…” sau ambele….
Sigur e absolut necesar sa ai “principii “….dar cei care au prea multe le încalcă cel mai des și atunci pentru a se justifica aluneca in una din cele doua variante …sau ambele
Ma gandesc la ce spuneti si cred ca ati nimerit un punct nevralgic cu cei care au prea multe principii.
Buna seara tuturor,
Am votat de ieri (în Franța), și n-am văzut pe nimeni altcineva sa voteze, nici înaintea mea, nici dupa mine. Trist…
@stefan: nu pot sa va dau dreptate când spuneți ca nu aveați cui sa ii dați votul. ba erau destui, și la usr, chiar și la pnl, plus câțiva independenți.
E cazul ca USR sa înțeleagă repede ca tendința generala le devine defavorabila. Multi dintre cei cu care am mai vorbit nu mai votează usr, unii din cauza conducerii, alții din cauza certurilor interne, alții ca nu-i vad ca alternativa credibila, etc.
Vom vedea, însă nu cred ca pot trece de 18% în România de data asta. Noroc cu votanții USR din afara.
buna, etranger, erai la moderare, sper ca data viitoare sa scrii direct, sa nu te mai modereze platforma.
Ai dreptate cu USR, nu mai entuziasmeaza. Exact cum scriam despre mine insumi, i-am votat “rational”, desi pe liste in judetul meu cunosc personal 2 insa stiu si niste traseisti plantati acolo.
Prezența la vot se va „înțepeni” undeva pe la 32%: trist!…
Dar, până să „dăm cu barda” în cei ce NU au votat – pot să-i înțeleg, deși nu-s de acord cu ei (ca unul care a votat în majoritatea covârșitoare a scrutinelor!) – să ne uităm ce „ofertă” ne-au dat „politrucii” carpatodanubianopontici!… Nu pot să descriu ce stare de dezgust am după ce am votat cum am votat!…
Trecând la ce s-a votat, puțin înaintea exit-poll-urilor și a încheierii votării, de precizat câteva chestiuni:
– urbanul e în fața ruralului, dar sunt destui retarzi/mutanți care sunt de fapt votaci ai ciumei roșii+anexele!
– în Diaspora, probabil, mulți, au votat ce trebuie: în Basarabia s-au strând deja peste 30 de mii de voturi! Dacă vor fi multe pentru gașca aia extremistă – „aur” – e o MARE problemă!
Altfel, rămâne cum a zis P.P. Carp, acum mai bine de un secol: indiferent de cât de proști sunt politicienii, are Dumnezeu grijă de România!
Doamne-ajută!…
E cam gata…32%prezenta/București e la medie
Ecart urban/rural 8%in favoarea urban….vom vedea
Îmi mențin părerea:usr trebuie sa privească in viitor…și daca vor da aibe șanse in 2026 e vitala alianța cu PNL ….daca nu cred sa analizeze cum a jucat Basescu in 2004 și sa compare cu PNȚCD
Buna seara!
In cele din urma am ajuns pe seara la vot, sa fac ce … a indemnat primarul PMB. 🙂 Cum spus-a si dl @intamplator …
In S3, cel putin in zona unde am fost, slaba miscare ….. asa ca …. prezenta scazuta ….
S-auzim numai de bine!
La multi ani sărbătoriților! 🙂
Daca Pieleanu a facut sondajul la fel ca la locale, cu PSD castigand la ora 19 :D, e clar ca PNL e pe primul loc.
Vom vedea cand vor incepe sa curga primele cifre, insa cand USR e dat pe locul 3 cu 15,9, inseamna ca se duce spre 17%.
cat despre ceilalti, Piele nu a riscat nimic, a dat la toti 5%.
profesionist desavarsit! 😛
In 2016 , exact același tip de discuții.
De ce nu au ieșit românii să dea jos PSD și să promoveze PNL.
Acum identic.
DAR PNL din 2016 NU E IDENTIC cu PNL din 2020 ?
Ce schimbări , reforme interne a făcut partidul să atragă alegătorii ?
Cumva nici una ?
Nu poți pretinde schimbarea hoților cu alți hoți, înlocuirea unor nomenclaturiști cu alti nomenclaturiști din alt partid
Identic ca în 2016.
PS.
Că votează doar o minoranta ( in procente) ar trebui să dea de gândit. ANALIZAT. DE CE? Care e cauza principala.
Nu de înjurat majoranta cetățenilor CARE NU AU VOTAT.
Și da , eu critic DAR mereu cu date.
Niciodată nu am criticat ” pe ochi frumoși”.
Și nici nu am bătut din palme la comanda.
Nu vă convine ?
Faceți cerere sa fiu interzis pe blog.
Am mai fost.
Cînd am fost singurul care a susținut că numirea MRU ca prim ministru nu intra nimic cu democrația ci doar cu beția puterii a unui președinte.
Tot atunci am scris ” o sa va iasă Băsescu pe nas”. Nu am greșit o virgulă.
Seara buna că am altele de făcut.
1 Principiul meu e ca interzicerea opiniilor sincere de orice fel e complet gresita
2 Asta nu inseamna ca o sa imi interzic mie dreptul la opinie, ar fi la fel de gresit.
PC face ambele greseli, de aia nu il suport.
Eu visez politete + discutie libera.
Deci PNL+USR+UDMR = 50+1 , cum am zis
Poate mai mult după redistribuire.
Sunt șanse ca PMP, ProR și AUR să nu atingă pragul de 5% – sursa Sebastian Lăzăroiu.
USR posibil 19% cu diaspora
Diaspora are acum 260.000 voturi si nu e gata votarea. Cred ca se va atinge cam 270.000 voturi.
In tara, 1% inseamna cam 57.000 voturi, iar 5% inseamna 285.000 voturi.
”Exit poll-ul, dacă înțeleg bine, cuprinde cam 90% din voturi.
6% din voturile din țară au fost exprimate în ultimele două ore de vot – necuprinse de exitpoll.
4,4% din toate voturile au fost date în diaspora <-necuprinsă de exitpoll.
Nu m-aș frământa deocamdată cu status-uri despre locul 1, locul 2 sau cine a intrat sau nu în parlament.” -Barbu Mateescu pe FB
Ca de obicei, un om care stie sociologie pe bune. Si, da, Diaspora va face cam 4.5%, cum estimam eu si mai jos.
Voturi care vor merge la USR+ și PNL.
Un vechi prieten (Laurentiu Ghilencia, a comentat aici ca @ribelalu pana prin 2015), scrie pe FB ceea ce trebuie avut in vedere:
Voturile totale conteaza la redistribuire.
heh. Am uitat de el.
Cele mai multe mandate după Capitală le are județul Iași – 17 (12 deputați și 5 senatori)! Și, la noi, din câte știu, ciuma roșie nu prea are șanse la multe mandate!…
Exista si sondajul INSOMAR, insa Pieleanu s-a bagat primul la TV ca sa poata urla apoi ca PSD a castigat:
Vedem in cateva ore cine minte si cine spune adevarul.
Ciolacu visează! Oare ce jocuri va face amicul Dorneanu în momentul în care PSD-ul va sări cu reclamația?
Amicul dormeanov primește „în plic” răspunsul, în chirilice! Nu pot pentru ca să spun de unde!
Bună seara!
Bună seara!
Să nu facă, la numărătoare, ciuma roșie mânăreli, care să „bage” în parlament atât gașca mitomanului, cât și grupuscululul ăla național-comunist „aur”… Doar au mai „aranjat” altădată să fie „unguri” votanți de iudemereu pe la Dorohoi sau Medgidia!… Ca să nu mai zic de mânărelile reușite în 2016, dar nereușite în 2020, la locale, contra useristei Clotilde Armand…
Plecând de la titlu – „Trimiteți PSD-ul unde trebuie!” – se pare că, iar, am ratat! Ciuma roșie trebuia trimisă în URSS! În loc de asta, ne-am mai „pricopsit” și cu „aur”!…
Paganel, sa vedem. De la agonie la extaz si de la agonie parleazul se sare rapid cand el e la 5%, mai ales cand pieleanu face sondaje. E fojgaiala mare in zona de 5%, nu stie nici Mafalda nimic sigur.
Cezar Cristian Fanaru
MAFIA SONDAJELOR :
Cine face sondaje în România?
Sa vedem daca omul de mai sus are dreptate si de data asta 😀
Buna seara,din nou
@stefan…de ce va supărați ? poate nu v ati dat seama(daca da,scuze) dar noi doi avem același defect=avem întotdeauna dreptate
eu unul de la ora 21.00 m am uitat la HBO….filmul “Regina Maria”…cam siropos făcut dar mi a întărit certitudinea mea ca cel mai mare roman al sec XX a fost Regina Maria
N a existat american cu care am discutat și care știam cât de cât ceva,un pic,despre România (și numai cancan) sa nu vorbească cu admiratie de “Queen Mary”…probabil una din primele personalități publice care a înțeles ce înseamnă puterea presei
Cât despre alegeri,sper ca iohannis îl va convinge pe Macron ca e in interesul Europei sa existe in România o alianța PNL-usr+
Daca da,restul va fi o poveste frumoasa
BEC da primele rezultate, dupa numararea a 8% din voturi. Remarcati procentele hilare ale UDMR, ceea ce arata cat de neuniform distribuite (teritorial) sunt aceste 8%
PSD 30,16%
PNL 25,81%
UDMR 11,98%
USR-PLUS 9,64%
AUR 8,92%
PMP 5,12%
Pro România 4,79%
Întreb și eu
La ora 21.00 “sondorii” au sărit cu estimările de la ora 19.00
E ora 23.00….unde sunt estimările de la ora 23.00?
21.00 nu 23.00
Nu le mai calculează nimeni. Scopul a fost atins.
Exact. Reteta clasica. Apoi ies toti ca Firea si urla ca au fost furati.
Exit-poll Avangarde/CURS, cu date valabile pentru ora 21:00:
Camera Deputaţilor:
PSD – 30,2%
PNL – 29,3%
USR-PLUS – 16,1%
UDMR – 5,6%
AUR – 5,3%
PMP – 5%
Pro România – 5%
PER – 1,2%
PPU-SL – 1,1%
Altul – 1,2%
Senat:
PSD – 30,3%
PNL – 29,4%
USR-PLUS – 16,6%
UDMR – 5,7%
AUR – 5,4%
PMP – 5%
Pro România – 5%
PER – 1,1%
PPU-SL – 1%
Altul – 0,5%
Multumesc…spun cumva și “marja de eroare”?de câte ori citesc un sondaj mi aduc aminte de celebrul banc american….conform sondajelor femeile americane fac sex de 3x/săptămâna ….d na Smith de 75 ani,suna la un post de radio și întreabă daca e real sondajul
La exit poll-uri se majoreaza marja de eroare cam cu 0.5-1%, de obicei. CRED ca PRESUPUNEREA MEA de 3.5% ca fiind marja de eroare luata de ei in calcul este rezonabila. Ei NU au mai anuntat-o, de data asta 🙂
Diaspora nu e inclusa in exit poll.
PSD 30,78%
PNL 25,58%
UDMR 11,20%
USR 10,08%
Pro România 4,65%
PMP 4,90%
Ce %sunt astea?
procente BEC, dupa numararea a 2443 sectii de vot. Comisarul zice.
Si misterul s-a dezlegat:
https://www.aktual24.ro/iata-cine-este-in-spatele-aur-milionarul-bobby-paunescu-fiul-securistului-george-constantin-paunescu/
Pan la urma e bine ca nu s a introdus votul electronic….gândiți va la ce e in US și Imaginați va cum ar fost la noi
N au ajuns plicurile de la votul prin corespondenta și s a strigat Hoții !
am avut de primit o scrisoare din Canada ,cu confirmare de primire /am urmarit o pe site ul pistei canadiene…ajunsă la Montreal la 9 zile de la expediere …in Europa după 21 zile…in România după 29 zile…primită acasa după 31zile
cu porumbelul ajungea mai repede 😛
Ntz…cred ca ăștia de la posta “clasica” sunt “fani Greta”….in interiorul Canadei cu poștalionul …peste ocean cu vas cu pânze…peste “canal” cu vâsle …prin Europa iar cu poștalionul …oricum posta canadiana anunța ca din cauza covid “pot fi întârzieri”
Incepe cursa de urmarire a locurilor 2 si 3 spre locul 1. Si este vizibil, vizibil, mai nasol decat se estima.
UPDATE 23.28 Biroul Electoral Central centralizează procesele verbale privind scrutinul parlamentar. Potrivit datelor BEC, după numărarea a 27% din voturi, adică a peste 1,5 milioane de voturi, PSD conduce, urmat de PNL și USR-PLUS.
Rezultate parțiale Camera Deputaților:
PSD – 30,1%
PNL- 24,4%
USR PLUS – 11,9%
UDMR – 8,5%
AUR – 9%
PMP – 4,5%
Pro România -4,3%
PER -1%
Rezultate parțiale Senat:
PSD – 30,5%
PNL- 24,9%
USR PLUS – 12,2%
UDMR – 8,7%
AUR – 8,9%
PMP – 4,6%
Pro România – 4,4%
PER – 1,3%
UPDATE 23.35 După numărarea voturilor din aproape jumătate de secții, 9005, BEC anunță rezultatele oficiale parțiale:
PSD 31,41%
PNL 25,33%
USR-PLUS 12,66%
AUR 9,3%0
UDMR 8.32%
PMP 4,69%
Pro România 4,48%.
Daca PSD e pe primul loc chiar dupa 4 ani in care a distrus tot ce se poate distruge (justitie, economie), e clar ca electoratul anti-PSD a emigrat masiv 😀
salve City 🙂
nu cred ca ar putea fi atat de multi
cred ca celor mai multi li se RUPE de tot si toate (au si justificarea ipocrita cu covidul desi strazile sunt pline de plimbareti)
e o limita de saturatie …cand vezi ca orice efort faci nu poti intoarce “roata istoriei”
Eu merg la culcare…ce ma nedumerește …nici un partid nu a ieșit cu numărătoarea paralela…straniu,cel putin pentru mine
N au de numărat decât “doua urne”/sectie!
good evening ladies & gentlemen 🙂
io am incredere in vaccinul pfizer
astia de la pfizer au inventat si viagra
pai daca au succes cu “mortii”… de ce n-ar avea succes si cu vii :))))
cam aceeasi incredere am si ca pnl cu usr-plus si cu pmp in coada(eventual) vor forma guvernul.
as avea o satisfactie imensa insa , cu toata prezenta scazuta, ca tradiceanu sa nu intre in parlament..
unii pe sticla dau ca out si pe ponta si pe tariceanu
foarte interesant (si periculos) aur … si intentiile care par a se prefigura
nu cred ca udmr va intra in calcul pt guvernare…cel putin primii doi ani
circul cu pensiile si alocatiile , au mentinut cred,votul psd
dar astia suntem , la fiecare scrutin ,oglinda e din ce in ce mai stramba … dar nu-i de mirare… cand o gramada de oameni , cu tiglele pe casa cum se zice, voteaza un mort ca sa le fie primar… nu-i de mirare ca suntem unde suntem
surpriza frumoasa,diaspora.Ma asteptam la mult mai putin
Si explicatia acestor cifre, de la Liviu Avram:
“Niște deștepți de prin presă prezintă acum și o vor face și în orele următoare niște rezultate parțiale după ce s-a numărat, zic ei, un anume procent din NUMĂRUL DE VOTURI.
Fals! În acest moment, ceea ce livrează BEC reprezintă rezultatele parțiale după ce s-a finalizat numărătoarea într-un procent anume din NUMĂRUL SECȚIILOR DE VOTARE, nu din numărul de voturi.
Adică: acum vin, primele, rezultatele din secțiile mici, cu număr mic de alegători, unde s-a terminat numărătoarea și s-au transmis procesele verbale
Asa se explica “viteza” cu care BEC a numarat 9000 de sectii de votare din 18000.
Asa mai vii de acasa!
https://www.comisarul.ro/articol/ultima-ora-rezultatea-partiale-in-bucuresti-50-din_1169309.html
Rezultate la numararea voturilor exprimate in 70% dintre sectii:
Camera Deputatilor:
PSD 30,06%
PNL 24,76%
USR PLUS 13,52%
UDMR 7,05%
AUR 8,80%
PMP 4,56%
PRO Romania 4,23%
Altii 7,02%
Senat:
PSD 30,49%
PNL 25,20%
USR PLUS 13,95%
UDMR 7,23%
AUR 8,85%
PMP 4,68%
PRO Romania 4,29%
Altii 5,31%.
Doxa, salut, s-au mai miscat lucrurile:
Potrivit datelor BEC, după numărarea a 87% din voturi, adică a peste 4,1 milioane de voturi, PSD conduce, urmat de PNL și USR-PLUS.
Rezultate parțiale Camera Deputaților:
PSD – 30%
PNL- 24,9%
USR PLUS – 14%
UDMR – 6,4%
AUR – 8,6%
PMP – 4,6%
Pro România -4,2%
PER -1,1%
Rezultate parțiale Senat:
PSD – 30,4%
PNL- 25,3%
USR PLUS – 14,5%
UDMR – 6,6%
AUR – 8,7%
PMP – 4,7%
Pro România – 4,2%
PER – 1,3%.
Salutare! 🙂
Oricum am privi lucrurile si am intoarce-o, rezultatele astea reprezinta un dezastru. Nu numai ele in sine – procente, configuratie parlamentara samd. Si moral, pentru o intreaga generatie de ne-comunisti (ca sa le spun cumva), deoarece:
a. o sa murim noi si fesenismul nu da nici macar semne de oboseala; zadarnicie…
b. la fiecare rand de alegeri securistii “hard” isi mai trag cate o balama, ca sa-si arate muschii le negocierile la care noi nu avem acces. Asta pe langa ceilalti securisti, aia “de bine”…
Ehe…
Zachmann, care scrie junul dintre ultimele lui articole la Adevarul (pleaca la Prima dupa 9 ani), are mare dreptate, si nu as putea spune mai bine ca el:
https://adevarul.ro/news/politica/7-concluzii-rapide-parlamentare-castigat-psd-trebuie-schimbe-usr-plus-1_5fcd41d45163ec42719d633e/index.html
Doua chestii voi sublinia si eu in editorialul de maine:
– USR sub Barna-Ciolos se duce la vale. Astia doi trebuie sa plece, insa nu o vor face. 14% dupa 4 ani de PSD?! Si bunica lui Bobby Paunescu facea mai bine. Bunica fiind AUR.
– PNL a scazut mult mai mult decat prognozau sondajele. In ultima luna s-au dus in cap masiv. Acum sa le fie invatatura de minte (detaliez maine pentru ce).
Rezultate la numararea voturilor exprimate in 97% dintre sectii:
Camera Deputatilor:
PSD 29,88%
PNL 25,05%
USR PLUS 14,45%
AUR 8,68%
UDMR 6,13%
PMP 4,67%
PRO Romania 4,18%
Altii 7,04%
Senat:
PSD 30,30%
PNL 25,47%
USR PLUS 14,92%
AUR 8,78%
UDMR 6,20%
PMP 4,80%
PRO Romania 4,23%
Altii 5,29%.
La actualele procente ar fi bine sa reuseasca si PMP sa intre. Presupusa complicatie cu PMP devine, in opinia mea, o simplificare. Mai sunt de numarat sectii mari si Diaspora. Om vedea
Da. Sa incerc sa adorm…
Doamnelor si Domnilor, somn lin!
Bună dimineața!
Șoc și groază…un partid extremist, apărut din neant a făcut peste 8% și un Parlament care are 15% reprezentativitate.