Alianța anti-Iohannis primește undă verde de la ICCJ
19/03/2024 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Sper că nu v-a scăpat știrea.
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat marți Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, care fusese respinsă de Biroul Electoral Central. Curtea Supremă a respins decizia de duminică a Biroului Electoral Central, au declarat pentru G4Media Cătălin Drulă și Eugen Tomac. Decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că Alianța Dreapta Unită poate participa la alegerile europarlamentare și locale.
Aceasta semnifică faptul că voturile frontului non-PSD-PNL (care este de fapt marea moștenire lăsată țării de Iohannis, amantlâcul cu acte PSD-PNL) nu se vor risipi la locale și la parlamentare. Altfel spus, faptul că cineva nu va vrea să voteze unul dintre partidele PMP/USR/FD, nu va avea impact mare asupra Alianței, câtă vreme voturile rămân în același bazin.
Va fi un vot rațional anti-sistem, nu un vot emoțional care mimează anti-sistemul (AUS, ȘOȘ).
Este această alianță the best case scenario? Evident că nu. Cele 3 partide au niște bube în cap de toată frumusețea (luate separat). Merită votate ele separat? Nu prea.
Merită votate ele ca Alianță? Răspunsul este: dacă nu se votează PSD+PNL și nici AUR/ȘOȘ, atunci AUD e singura alternativă rațională.
Pentru cine vrea cu adevărat să fie anti-sistem, nu partidele meteorice sunt soluția, ci acele partide care au șanse să se opună marii coaliții nășite de Iohannis.
Pentru cine este hiper exigent, există varianta partidelor meteorice, acum apărute.
Pentru cine este cît de cât rațional, ADU este o opțiune rezonabilă. Dacă găsiti alta mai rezonabilă, mi-ar plăcea să o aud. Rezonabilă, nu fantezistă, care să atragă voturi și apoi să le risipească sub pragul de 5%.
În orice caz, ICCJ oferă o nesperată gură de oxigen Opoziției și acest lucru trebuie salutat. Cei din ADU mai că nu merită acest cadou, dar, ca electorat, ne bucurăm de el.
P.S. Încă o veste bună. Citesc că Tudorel Toader a pierdut șefia Universității Cuza din Iași. Acolo a fost posibil așa ceva grație unei participări record (peste 87%) și unității fără fisură a tuturor candidaților anti-Toader:
A fost o bucurie că am câștigat eu, a contat foarte mult și ca stare de spirit, dar a contat la fel de mult și distribuția voturilor, pentru că și colegii de pe locurile 3, 4, 5 au avut un număr consistent de voturi și asta a fost o validare a programelor acestora. Dumnealor au fost foarte încrezători în șansa pe care o are comunitatea de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) să se schimbe și chiar de-a doua zi au anunțat că îmi acordă voturile. Asta nu înseamnă că alegătorii nu pot vota pe cine doresc, dar a fost un mesaj coerent că există o viziune spre schimbare (Liviu Maha, noul rector).
A se lua exemplu și în politică! Și, Tudorele, gata, acum ai fost și tu ievaluat și ai picat cu zgomot!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
👍
“…Răspunsul este: dacă nu se votează PSD+PNL și nici AUR/ȘOȘ, atunci AUD e singura alternativă rațională….”
https://www.g4media.ro/cine-e-catalin-cirstoiu-candidatul-psd-pnl-la-primaria-bucuresti-managerul-avem-de-toate-de-la-colectiv-tata-lui-a-fost-primarul-pitestiului-prefect-de-arges-si-deputat-pd-este-finul-lui-t.html
Singura intrebare este:
unde ar evada si asta dupa ce ar prada pesedist-penelist primaria Bucurestilor precum “universitarul” mistocar oprescu? In Grecia, sau in Italia?
Seara buna
Poate a remarcat partea rusofilă din Ro că în Rusia a fost și vot electronic ?
Deci cum Putin a votat electronic și Uniunea Socialistă Leșinată din Ro poate aplica exemplul șefului de la Moscova.
Sau e obligatoriu să meargă Șosoanca la ambasada pentru indicații scrise ? 😄
Ultima noutate, raportul oficial NATO privind cheltuielile militare a fiecărui stat membru în perioada 2014- 2023.
https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_223291.htm
În anexe, raportul privind cheltuielile militare / țări in perioada 2014- 2023.
Sa fim mândri .
Iohannis, miniștri apărării, șefii de guverne, au mințit pe banda rulanta. Unicul an cu cheltuieli de 2 % PIB a fost 2020.
În rest , un chin sa ajungem la 1,65 PIB cheltuieli militare.
Din același raport, Romania e constant pe locul 2 la partea de cheltuieli militare dedicate salariilor și pensiilor militare.
Ne întrece doar Italia care la același capitol de cheltuieli de personal ne bat ajungând la 62 % buget militar.
PS.
În 2014, cheltuielile de personal ale MApN erau 71 % din bugetul apărării. Record.
Dar evident că va fi tăcere generalizată că doare și face rău decoraților , parvenirii și pretențiilor .
https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_223304.htm?selectedLocale=en
Anexa . 😄