Toxină de București – brand de capitală
05/03/2020 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Cred ca ar putea fi lansat, din pacate, un brand de succes al Capitalei: toxina de Bucuresti. Un city break in Bucuresti rivalizeaza cu o vizita la Cernobalul post-explozie.
De nu mai putin de 10 ani (zece ani), in Bucuresti se respira aer hiper toxic. In 10 ani, nimeni nu a sesizat. “Nimeni” din cei care conduc Bucurestiul (Primaria). Si nici nimeni din Ministerul Mediului. Si nici nimeni din Garda de Mediu. Nimeni. Unii isi faceau poze cu porcul si interlopii, altii erau ocupati cu impodobitul festiv si cu aparitiile la TV-urile unde plateau publicitate pentru a fi “suprinsi” la lucru.
Nu este de mirare. Cu locul 5 din lume (sper sa fie doar locul 5!) si locul 3 in Europa in clasamentul celor mai ambuteiate orase, cu o infrastructura gandita pentru un parc de masini de 10 ori mai mic, cu spatii verzi distruse zilnic de “dezvoltatori” care rad fara mila patrimoniul cultural si patrimoniul verde, cu o migratie urban-peri-urban masiva, cu transport public ramas in urma cu 20 de ani, cu 6 sectoare neomogene (politic, administrativ si urbanistic), cu interese imobiliare redutabile care stau in spatele intereselor politice, Bucurestiul este un oras neadministrabil.
Rectific: este neadministrabil, insa este cosmetizabil: iepuri gigantici de Paste, luminite si panselute supra-evaluate, festivaluri comunistoide, cateva stradute amarate din Centrul vechi, si……gura mare a Primarului General.
Gura Primarului General bate orice: evidenta, senzorii, statisticile. Primarul General stie ce trebuie facut: dat mereu vina pe altii. Sa vina CSAT-ul sa combata poluarea. Sa vina Guvernul sa plateasca datoriile catre RADET-ului. Sa vina Brad Pitt sa o contracandideze (vise umede!). Sa vina oricine altcineva, caci acela va fi imediat transformat in tap ispasitor.
Saracii care stau in Bucuresti, si nu in Voluntari, acestia au dreptul la toxina de Bucuresti. Salariile mai mari decat in alta parte a tarii trebuie sa aiba un revers al medaliei, nu? Boli mai grave si morti premature. In medie, cu 3 ani mai devreme decat daca oamenii ar fi trait intr-un oras cu aer respirabil.
Ma intreb ce sanse are Bucurestiul sa scape vreodata de toxinele care omoara oamenii.
Si ma tem ca cele din administratie sunt mai greu de eradicat decat cele din aer!
Poate totusi un vant de aer curat va bate si in Bucuresti in curand. La cata toxina s-a adunat, multi ani de zile vor fi necesari pentru a primeni aerul si administratia locala.
Administratia si aerul din Bucuresti: doua oglinzi paralele, la fel de toxice….
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna ziua!
Nu se va schimba nimic cat timp structurile de mediu sunt pline de oameni care nu au nici un fel de expertiza in domeniu. In general, in astfel de structuri daca esti stapan pe un domeniu nu prea reusesti sa rezisti (ajungi sa faci munca unui departament intreg si inevitabil ajungi la discutii “grele” cu sefii).
Eu am reusit sa colaborez cu Ministerul Mediului doar punctual, pe subiecte clar definite si din postura de consultant extern.
Buna ziua.
Nu se va schimba nimic fara puscarie, confiscari masive de avere si frica in teroare (pentru porcii criminali si toti cocalarii din jurul lor) de dictatura legii.
Nimic.
Orice dictatura functionala se bazeaza pe dictatura inexorabila a legii.
Sa ne pregatim de ce este mai rau. Nu ca acum ne-ar fi bine 😀
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/cum-pot-fi-blocate-din-nou-anticipatele-varianta-de-lucru-la-pnl-orban-interimar-pana-in-decembrie-1270741
Bună ziua!
Un nou editorial „de pus în ramă”! 🙂
Poluarea de la Iași e mai puțin… vizibilă, dar există și e gravă!
Pe de altă parte – chiar (mai) credeți în anticipate, cu „filiala” gălbejâtî a usl-ului??? Sî him serioși, oamini buni!… Vom avea anticipate la „paștele cailor”, că, na 30 februarie a trecut!… 🙂
Bună ziua!
S-ar putea să vină vremuri (și mai) grele pentru cea mai veche Universitate din România:
https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/universitatea-vulnerabila-epoca-tudorel-toader–245780.html
Mă voi duce miercuri să votez cu dl Muraru! Dacă dl Cuțitaru a pierdut, acum 4 ani „la mustață” (a avut și votul meu!), dl. Muraru având atunci cel mai mic număr de voturi, acum, poate, înțelepciunea moldoveanului (fie el universitar) va prima!
Na, sunt mai naiv ca dl. Cuțitaru! Doar că „speranța moare ultima!”…
Doamne-ajută!
De cetit:
https://paganelis.wordpress.com/2020/03/05/repartitia-spatiala-a-formelor-derivate-de-la-patronimul-indrea-undrea/
Poate nu pricep eu, dar vă rog să mă lămuriți cu o chestie: la prima „audiere” a miniștrilor din cabinetul lui sică mandolină, au primit aviz pozitiv în comisii doar 3! Acum, deși sunt cam aceiași miniștri în acest (viitor?) guvern, 9 avize sunt „pozitive” și doar 7 „negative”!…
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23703043-audierile-ministrilor-din-cabinetul-citu-final-9-avize-pozitive-7-negative-urmeaza-votul-parlamentului.htm
Unde e „regula” din comisii, pentru aviz (pozitiv/negativ)? Sau „regula” e, de fapt, „blat”??? Sau, nici nu contează, decât pentru „guguștiuci”/„bizoni” sau „statistică”???
Buna seara
“Regula” e aia din fabula lui Gr Alexandrescu
Buna seara
După “asediul” coronavirusului urmează “ asediul”migranților
Turcia a masat 1000 polițiști din trupele speciale care sa i “respingă” pe migranții ce vor sa treacă in Grecia și sunt respinși de greci ….asta concomitent cu permisiunea acordată sirienilor sa pătrundă in Turcia ….
Așa cum se prefigurează vor fi vreo 4 milioane “călăuziti” de polițiștii turci spre Grecia