Ziarul de Duminică – 10 februarie 2013
10/02/2013 | Autor theophyle Categorii: Ziarul de Duminica |
Ziarul de Duminica propune cititorilor Politeia cele mai bune articole publicate in cursul saptamani in media on-line. Articolele nu sunt mentionate intr-o ordine anume.
Contributors. O explicatie pentru cititorii mei si nu numai. Dragos Paul Aligica
[…] Ceea ce am de zis este cred eu important pentru orice cititor: il va ajuta sa inteleaga mai bine unde se afla in schema mare a lucrurilor in noua publicistica, in noua lume mass media creata de revolutia informatica si internet. O fac insa cu un gand special pentru patroni, redactori, editori – decidenti in publicistica romaneasca. Vreau sa le explic ceva crucial pentru meseria sau linia de business in care vor sa opereze in secolul 20. Primesc din cand in cand propuneri de colaborare -comentator aici sau acolo, editorialist la acest ziar sau platforma etc. Scriu cele de mai jos acum si ca sa nu mai fiu nevoit sa ma explic in viitor.
Nu cred ca se intelege prea bine este cat de repede si profund se schimba lucrurile in publicistica datorita internetului si revolutiei media si informatice. Sunt publicist in secolul 21. Cititorii mei traiesc in secolul 21. Vom muri toti in secolul 21. Asta inseamna ca editorul sau redactorul meu trebuie sa ma lase sa operez ca autor in ritmul, spiritul si in acord cu parametrii sociali si tehnologici ai secolului 21. Ce inseamna asta?
Prima idee
Asta inseamna in primul rand capacitate de reactie rapida, flexibilitate pe platforma – sa pot publica imediat, si cititorii sa aiba acces imediat la material. Este conditia minima in noile conditii ale internetului si noilor tehnologii. Asa e lumea azi. Se misca repede. Ciclul fluxului de stiri este acum de ore, nu de zile.
Daca faci comentariu si opinie si n-ai prins coama in formare, degeaba vii la spartul valului cu opinii briliante cand parametrii de perceptie au fost setati deja de cine stie ce neispravit care s-a intamplat sa fie acolo, in fata, cu o “opinie” in primele ore. Integral la Contributors
Sociollogica. “Dreapta Cercului Mic”. Barbu Mateescu
Articolele pe care le-am scris recent despre succesele electorale ale dreptei din Ungaria (acesta şi acesta) au apărut într-un moment nepotrivit. În plus au creat şi oarecare confuzie. Nu vreau ca dreapta românească să-şi asume o identitate creştină, ci estimez că această cale este cea mai eficientă pentru succesul său electoral în viitor.
Să vedem cum ar fi … altfel. O dreaptă atee sau cel puţin tăcută în ceea ce priveşte dilemele sociale şi culturale (ca până acum), axată pe micii întreprinzători, pe corporatişti, în genere pe oamenii educaţi din mediul urban, cu valori gen eficientizare, modernizare, libertarianism economic, sincronism, etc. Cam ce avem acum la nivel retoric.
(Nu acesta a fost bazinul de până acum al dreptei româneşti. De la revoluţie şi până în 2009 voturile au venit de pe palierul anti-Iliescu, de la votanţi de toate felurile – în special cei mai puţin educaţi – atraşi de carisma liderului de moment, precum şi, spre sfârşit, de aportul rural al organizaţiilor de partid PDL).
Să revenim la dreapta modernă-non-creştină-libertariană. Voi denumi această variantă Dreapta Cercului Mic. Cuprinde prea puţini oameni (din estimările mele sub un milion) pentru a fi eficientă ca opţiune de viitor. De fapt, ar reprezenta un mare pas înapoi chiar şi faţă de ARD. Concret:
Cercul Mic nu include ruralul. În sate locuiesc mai puţin de jumătate dintre români, dar mai mult de jumătate din votanţi. Încrengături sofisticate de genul celei încercate în 2005-2009 (“suntem reformatori finuţi la oraş şi dăm sacoşe la sat”) eşuează, pentru că odată cu alegerile locale poţi pierde preşedinţii de CJ-uri, deci practic pierzi controlul primarilor tăi. Votanţii din rural nu sunt atraşi de valorile tale (care nu îi au drept public ţintă), deci nu au niciun motiv să se împotrivească atunci când primarul le cere să voteze altceva. I-ai adus alături de tine cu o pungă cu mâncare care poartă sigla ta, îi vei pierde datorită unei pungi cu mâncare care poartă sigla altuia. Integral la Sociollogica.
Morar & More. Stelică Tănase, hahalera etalon. Ioan T. Morar.
Pînă astăzi nu am căutat în dicționar cuvîntul hahaleră. Nu era necesar, pentru mine cuvîntul se suprapune perfect peste imaginea lui Stelian Tănase. Nu am explicații exacte de ce cînd spun hahaleră mă gîndesc la el. Sau, mă rog, nu aveam pînă am citit, azi, definiția cuvîntului.
Îl cunosc pe Stelică de dinainte de 89, de cînd organiza concerte cu tot felul de trupe la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, de la sala Victoria. Acolo, de cîteva ori, trupele au refuzat să mai intre pe scenă pînă nu s-au văzut cu banii în buzunar. Stelică nu le prea dădea bani la toți, de ajungeau unii să cînte gratis și să-și și plătească trenul pînă la București, dacă veneau din țară. Nu dădea banii pentru că era hahaleră, nu? Stelică Tănase se prezenta pe la restaurantul Uniunii Scriitorilor și explica tot felul de lucruri, înfoindu-se în pene, susținea că el e un scriitor important, dar că scrie pentru sertar. Pînă la urmă a publicat un roman înainte de 89 și nu a făcut gaură în cer. Deh, lucrurile tari erau în sertar! Nu se știa exact cu ce se ocupă Stelică, am aflat mai tîrziu că e instructor la o casă de Cultură. Unii spuneau că are pile la partid. A editat un supliment al Teatrului Tănase (semn că avea, totuși, ceva pile, că doar nu oricine edita ce voia) numit Cărăbuș. Am scris și eu la el, promisese niște bani frumoși. Am inventat o carte de scrisori ale unor femei îndrăgostite către Julio Iglesias din care “traduceam” pentru Cărăbuș. M-a plătit, că mai avea nevoie de “marfă”.Dar nu conform promisiunilor, să ne înțelegem! Integral la Morar & More.
Adevarul-Bloguri. Diplomaţia rusă, între eleganţă şi prejudecată. Ion Petrescu
Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti marchează, la 10 februarie 2013, Ziua Diplomaţiei Ruse – sărbătoarea celor ce îşi dedică viaţa susţinerii şi promovării intereselor internaţionale ale statului actual rus. Dar cum vede lumea anului 2013, diplomaţia rusă?
Stereotipul unei ameninţări ruse împiedică stabilirea unui parteneriat real între Rusia şi NATO, asta este convingerea ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.
“”Progresul spre un parteneriat autentic între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică este încă împiedicat de încercări de a exploata ideea ameninţării sovietice, care s-a transformat acum în ideea de ameninţare rusească. Ambele sunt viabile “, a declarat Lavrov, la Conferinţa de Securitate derulată recent la München.
“Chiar şi în perioada lipsei de resurse financiare, se poate vedea creşterea activităţii militare, în nordul şi centrul Europei, ca şi cum ameninţări la adresa securităţii au crescut în aceste regiuni”, a mai spus el.
Lavrov a criticat, de asemenea, planurile NATO de a se extinde în continuare spre est, “ca şi cum nu au existat declaraţii, la nivel înalt, că menţinerea liniilor de demarcaţie, de pe continent, este dăunătoare.”
“Propunerile noastre – cu privire la modul de a concretiza principiul securităţii indivizibile, care a fost în mod repetat declarat în documentele politice de către OSCE şi Consiliul Rusia-NATO -, din punct de vedere juridic şi practic, de lucru, rămân pe masă”, a mai afirmat el.
Afirmaţii tipice unei diplomaţii când elegantă, când marcată puternic de o prejudecată. Aceea a încercuirii, de facto, a Federaţiei Ruse, de ameninţări generate, tacit, de peste Ocean.
Înainte de a trece în revistă repere care confirmă proverbul românesc că dracul (occidental) nu este atât de negru, cum voit pare a fi perceput la Moscova, trebuie arătată şi faţa cealaltă a monedei.
Ideea de ameninţare ex-sovietică este o realitate. Nu o iluzie. Cine are îndoieli să privească spre Transnistria – ocupată şi azi de trupele ruse -, deşi acest teritoriu este recunoscut de O.N.U. ca parte a Republicii Moldova. Integral in Adevarul.
Dilema. Maidanul virtual. Diana Neagu
În copilăria mea, existau numeroase activităţi de bloc, remarcabile prin familiarul şi intimul prin care se autoexpuneau, dar care s-au pierdut treptat. Acestea erau repartizate pe categorii de vîrstă şi sexe: bărbaţii ieşeau fie la bătut covoare, fie la băut la garaj, femeile spălau covorul direct cu furtunul (ferice de cele de la parter!), mergeau la cafea la vecina, copiii ieşeau cu preşul afară, cu păpuşile, adolescenţii jucau cărţi şi table, scuipau seminţe vorbind cu vreo domnişoară, povesteau pînă seara tîrziu…
În ultimul timp însă, a avut loc o schimbare dramatică a spaţiului periferic citadin, viaţa nu mai palpită firesc, la aer, ci undeva în eterul „reţelei dintre oameni“. Vecinul meu, care se minuna de spectacolul efervescent al cartierului, acum şi-a întors spatele, s-a încovoiat peste muşamaua biroului său şi îşi deschide o altfel de fereastră, mai cuprinzătoare, mai diversificată, mai colorată, o carte a feţelor atrăgătoare – „Facebook“.
Sursă nesecătuibilă de informaţii relevante sau puţin relevante, tragice şi comice, Facebook-ul ţine loc de clasica poştă, în primul rînd (trimiţînd felicitări, scrisorele, mesaje, invitaţii la diferite evenimente, inclusiv nunţi), dar şi de loc de joacă, album de fotografii, colecţie de video-uri, presă, inventar al pasiunilor, hartă a călătoriilor, jurnal, oracol şi, inclusiv, stare civilă (oficializează relaţii şi despărţiri).
Dar să luăm lupa (facem zoom) şi să vedem unde se ascund dragii mei vecini din mahalaua în care am copilărit…
Bărbaţii de la covoare au învăţat, poate, cel mai recent să îşi facă un cont (fiind puţin mai în vîrstă decît celelalte categorii) şi se chinuie să aleagă ce poză să pună la „profil“. Acest demers merită atenţie sporită: teoretic, poza trebuie să dezvăluie suficient de multe despre persoană, păstrînd totuşi un echilibrat mister (de exemplu, misterul pe verticală, de la gît în jos, că de nu, s-ar fi numit Bodybook). Practic însă, domnii bine de cartier nu se mulţumesc cu o poză de CV, dezvăluind astfel, ca gladiatorii neînfricaţi, braţe ondulate, busturi bronzate, frumos armonizate cu ochelarii de soare, abdomene pătrate, ovale, sferice… pentru toate gusturile.
Cei care deja au status-ul de căsătorit afişează alte mîndrii decît propriul corp, propria maşină şi propria „gagică“. Ei s-au responsabilizat, au crescut în ochii comunităţii virtuale şi au un altfel de like din partea sexului sensibilos la status-ul de tătic. Îşi pun odraselele la vedere, iniţial prematur (etichetarea burţii sau dublul tag al mămicii încă nu l-am întîlnit, ce-i drept), apoi însă din ce în ce mai des, albume de familie cu copii mici ce vor creşte doar ca să devină şi ei cineva, să fie pe Facebook. Integral in Dilema Veche
Riscograma. Falimentul previzibil al “regiunilor de dezvoltare”. Lucian Davidescu
Este pe cale să se întâmple cel mai prost scenariu de regionalizare – cel în care capătă atribuții regiunile de dezvoltare lăbărțate și șchioape, desenate acum 15 ani prin alipirea de județe ceaușiste. Rezultatul este previzibil – un haos și mai mare decât cel de până acum – iată de ce:
În primul rând, componentele sunt cu probleme – județele au fost tăiate arbitrar, mutând localități dintr-o zonă de influență în alta. Problema este la limită gestionabilă la dimensiunile actuale ale județelor (ba chiar compensată uneori de rațiuni practice cum ar fi distanțele mai mici), dar se amplifică teribil atunci când – de exemplu – o zonă care ține în mod tradițional de Banat se trezește mutată cu totul în Oltenia.
În al doilea rând, numărul regiunilor este prea mic – doar opt, deși există aproximativ 12-15 orașe cu potențial regional. Asta înseamnă că majoritatea regiunilor vor avea două-trei centre de greutate aflate în competiție și chiar conflict – rețeta eșecului previzibil. Integral la Riscograma
Deutsche Welle. Pululaţii purulente. Robert Schwartz
Una dintre cele mai frecvente şi mai pernicioase iluzii generate de situaţia din România vizează taberele ei politice şi funcţionalitatea democraţiei dâmboviţene. În fapt, în România democraţia continuă să fie originală.
Mesmerizaţi de ură şi de „Antenele” lui Felix, sau hipnotizaţi de ziarişti ranchiunoşi şi înregimentaţi, mulţi observatori ai fenomenului politic românesc dau semne să creadă în himera potrivit căreia la lucru ar fi în România, ca peste tot, două tabere politice normale. Una de stânga, USL, aflată la putere, şi, ca în orice altă ţară, alta de dreapta, în opoziţie, condusă de Băsescu de la Palatul Cotroceni.
Realitatea este alta. În timp ce la dreapta, o parte extrem de restrânsă a clasei politice mizează în continuare pe democraţie, stat de drept şi alianţele occidentale ale statului român, de cealaltă parte a baricadei se înghesuie mase întregi de nostalgici ai comunismului, ultranaţionalişti şi mercenari care s-au pus în solda oligarhiei.
Obiectivul strategic unic al acestei imense reţele mafiote este acapararea controlului asupra justiţiei, prin desfiinţarea ori convertirea şi pervertirea unor instituţii incomode precum DNA şi ANI.
Întrucât opoziţia politică din parlament e vlăguită şi a amuţit, atacurile cele mai imunde, mai scandaloase şi mai ticăloase ale reţelei se concentrează asupra unicului adversar rămas în picioare după alegerile de la 9 decembrie.
Acest adversar, singurul care mai poate sări în ajutorul asediatei justiţii româneşti e presa independentă şi ziariştii ei. Cu cât abordează ei mai clar adevăratele probleme ale României, cele iscate de o democraţie defectă şi de o majoritate parlamentară antieuropeană şi antidemocratică, o majoritate detestând furibund instituţiile statului de drept, cu atât mai viforos se văd ei supuşi agresiunilor, defăimării, osândirilor mârşave.
Aşa se explică nu doar asasinatele în efigie ale „Ministerului Adevărului” din subordinea lui Felix, care se ocupă de magistraţi precum Cristi Dănileţ, A. Ghica sau Oana Hăineală. În cauză sunt şi alte, aparent mai “elevate” campanii de discreditare, menite să demoleze autoritatea morală a unor intelectuali publici şi a susţinătorilor lor din vest.
De pildă pululaţiile de critici afectate şi de condamnări preţioase şi bombastice în genul diatribei publicate în serial, sub semnătura lui Radu Călin Cristea, în “Observator Cultural” la adresa hipertrofiatelor păcate ideologice de tinereţe ale lui Vladimir Tismăneanu. Păcate în fapt banale şi arhicunoscute, extrem de plicticos înşiruite, pe care detractorul său, nu tocmai competent, un tipic răsfăţat al USL, le simte însă, în continuare, enorm şi le vede şi pe mai departe monstruos. Integral la Deutsche Welle
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Stelică ca Stelică(sic!), da’ nici cu Biju nu mi-e frică!…Ioan T. Morar, adică!
Buna Dimineata nea Iancule
Totii suntem romani 🙂
buna dimineata ! tare asta cu stelica . cum o fi ajuns si individul acesta “vector de opinie” .. doar vantu @ co ne pot explica 😀
salut Ziggy,
pleaca ai nostri – vin ai nostri 🙂 restul il cunosti.
Buna dimineata 🙂
Stelica Tanase cu tata fost sef al propagandei de partid la Ialomitza. Cameleonic personaj,brusc dupa 90 ca multi altii si-a schimbat culoare in galben!
Buna dimineata mar 🙂
Nimic nu se pierde, totul se transforma 😀
Salut,
Ce a uitat madam Diana de la insectar, sunt duduile care isi pun poza pe fb impreuna cu sotul. 🙂 Moda a venit tot de aiurea de acum citiva ani de la araboaice care trebuiau sa puna in poza si sotul, ca sa le pazeasca si virtual cumintenia…
…
FBook-ul politic e deja si la noi la maturitate , si face toti banii. Nu pot sa remarc cu regret ca dreapta e tot pe ultimul loc si la facebook. Cum e si la tv-uri, ziare si atitudini. Dar in cazul asta nu poate da vina pe cabala mondiala, pe lipsa de bani sau pe moguli ci doar pe mediocritatea funciara in a percepe tendintele noului.
Buna dimineata. A propos de Stelica si cumva pe linga: altii ca el au fost trimisi de soarta, bag sama, sa conduca diverse ong-uri, pe care s-au silit sa le deturneze care cum a stiut mai bine, sa ia banii donatorilor si sa “zicem ca ei, facem ca noi”, conform directivelor (nu mai le pot numi “de partid si de stat”, poate caracatitzoi e mai potrivit) si iaca de ce nu avem societate civila – mai sunt si alte motive, da’ asta este unul cit se poate de real
Buna Dimineat, din nefericire sun sute de “Stelica”
Neata buna… si ziua deopotriva 😉
1. dl profesor Aligica a sintetizat bine ceea ce deja se petrece, de ceva vreme, in spatiul virtual, cu efecte imediate in zona media. Asa e lumea azi. Se misca repede. Ciclul fluxului de stiri este acum de ore, nu de zile.
2. I-ai adus alături de tine cu o pungă cu mâncare care poartă sigla ta, îi vei pierde datorită unei pungi cu mâncare care poartă sigla altuia. Asta e rezumatul celor 23 de ani de dupa lovilutie.
3. Stelica etalon? Cred ca Mircea (fa-te ca lucrezi) ii scuipa seminte-n cap.
4. complicata rau relatia cu ussr. Chiar la nivel diplomatic.
5. ha ha… n-am cont pe feisbuc. Nu-mi voi face.
6. regionalizarea e necesara. Ca uniunea islamica o face doar pt a pune mai multi bani in pixul unor actuali capitani-de-giudet e o alta poveste. De acord cu dl. Davidescu. Sunt putine regiuni si multe orgolii..
7. efect al comportamentului pe care l-au avut si il au aschiile pcr-ului.
5 Esti atit de mandru ca nu ai cont pe facebook si crezi ca e trendy sa te lauzi cu asta ( aici, bineinteles ). De ce sa scrii pe blog duminica la ora 10 e sanatos , iar FB e nesanatos ? poti explica ? 🙂
Nu sunt mandru si nici nu cred ca e trendy.
Dar cred ca a pune in aceeasi oala blogul Politeia cu feisbucul este (citez) nesanatos 😛
raspunzi la intrebare ? ce e rau la fb ? care e diferenta intre oala sanatoasa si cea nesanatoasa ?
De ce insisti sa motivez optiunea mea cu privire la feisbuc? Oricum e subiectiva. Vrei o explicatie subiectiva? Poftim: nu-mi plac pozele. Nici macar cele cu gagici/masini. Vrei si una tangenta cu obiectivitatea? Poftim: sunt satul de mucavaua spoita din real ca sa mai vreau si una virtuala.
Ma intereseaza opinia ta care ai opinii personale cum vezi tu FB. Persoanele care au asimilat notiunea de blog si o accepta si nu au ajuns inca sa asimileze FB care e cu totul altceva. Tot asa si madam psiholog care a scris in Dilema, in deriziune , se vede ca respinge ceva ce nu intelege prea bine.
Avand cont ai fi vazut opiniile proaspete ale lui Aligica si ale comentatorilor lui privind articolul lui pe care l-ai aprobat la punctul 1. Deja fb lui MRU se distanteaza de blogurile,site-urile lui si asta e bine – FB e altceva. E o scula aparuta mult dupa blog si nu il maimutareste de loc. Eu de pilda am un FB facut in 2008 si am acolo sub 25 de prieteni . Totodata am facut si intretinut pentru un client un FB in 2009 ce avea in noiembrie, cind am iesit din joc peste 60.000 de fani.
FB lui Papahagi de pilda aduce comentatori si propaga idei ce depasesc cu 10-0 cele 2 bloguri ale lui (al doilea fiind cel din campania pentru cluj)
N-am aruncat feisbuc in derizoriu. Tu ai fortat asta cand am pomenit de amestecul cu blogul.
Banuiam ca faci studiu-de-caz 😛 De aceea ti-am raspuns sincer. Sper ca te-am lamurit. Mai doresti subiectivitati? Nu folosesc guagal.
Citisem articolul dlui Aligica inca din ziua aparitiei. Dar si pe cel care l-a precedat 😉 Si mare parte dintre comentarii.
Stiu ce este fb-ul si ca nu maimutareste blogul. Ma bucur pt succesele tale pe fb dar si pt ale altora.
serios ? cum te descurci fara google ? cind vrei sa afli mersul trenurilor , sau cind vrei sa scrii codul postal la o adresa ? .. sau telefonul la taxi sau o harta .. mi-au venit doar citeva acum in minte. Mi se pare incredibil pentru cineva cu acces la internet.
( terminand cu fb daca vei intra si pe fb la aligica vei fi mai cistigat. )
Ti-am dat exemplul celor 2 conturi de fb facute de mine ca sa intelegi diferitele tipuri de fb ca tu esti cel ce controlezi cine te intruzioneaza (cu poze ) – de pilda din cei 25 de pe fb meu personal , jumatate sunt rude. din 4 continente. Apropo tu cum comunici cu cei apropiati fara fb ? telefon, scrisoare, mail , mess ?
In general stiu adresele de care am nevoie si le tastez direct. Pe de alta parte exista si alte motoare de cautare. Si mie mi se pare incredibil pt cineva cu acces la internet sa nu stie ca exista si alte asemenea “scule” Sau ca intra mai intai pe google si cauta ceva ce foloseste saptamanal. Ca sa nu spun zilnic.
Terminam cu fb. Poate ai dreptate c-as fi mai castigat in cazul respectiv. Dar asemenea cazuri sunt putine. Ti-am mai spus ca stiu ce este si cum se face.
Raspuns telegrafic: mail, telefon, mess.
yahoo ? bing ? 🙂 Cauti maternitatea saptamanal ? Sau ora la care se deschide Auchan duminica ?
Necazul cu FB este ca este calchiat pe blog, iar politicianul spune. Daca tot sunt pe blog ce sa mai caut pe FB. Si pierde al dracului de mult. Si pierdem si noi cu totii pe langa el.
Daca eu intru aici si comentez ceva, sau intru pe blogul lui Nastase si comentez ceva, nu ma vad decit cei ce intra pe blogurile Politeia sau Nastase. (daca ma gandesc bine, putine din persoanele ce ma cunosc stiu ca eu frecventez Politeia – cei ce stiu au devenit vizitatori, dar sunt putini ) Daca intru pe fb si comentez la Papahagi de pilda ce am spus eu apare nu numai la Papahagi dar e vazut de toti prietenii/fanii mei. O parte din ei se simt obligati sa zica si ei ceva. Si chestia se dezvolta viral. Si de asta avem nevoie. ca de aer.
Nici nici nici nici. Vrei detalii? http://www.majorgeeks.com Cu placere.
Ok. Ti-am tot repetat ca stiu destul despre fb.
Principial ai dreptate cu viteza de propagare. Numai ca degeaba ajunge-n medii carora nu le salta acele pe monitoarele de comprehesiune. Prietenii tai stiu destule despre tine. Asadar nu afla noutati in adevaratul sens al cuvantului. Adica nu cu privire la tema introdusa de tine: politica si ideile tale despre. Ceilalti ar trebui sa conteze. Iar la ceilalti nu ajungi cu fb.
salut Ken,
Sintetic si interesant ca de obicei. Imi place 🙂
Multumesc Theophyle. Ma straduiesc. Uneori regret ca din cauze obiective ajung, cum zice dl Aligica: la spartul valului si nu prind coama in formare.
cititor spune:
09/02/2013 la 21:58
D-le Aligică,
Văd că într-adevăr dispuneţi de privilegiul cenzurării comentariilor neconvenabile, de care aţi facut uz, oprindu-mi un comentariu critic, fără alt motiv decât că era … critic.
Mă întreb dacă puteţi cenzura şi comentarii facute la articolele altor autori. Fac asta deoarece am postat comentariul meu critic la adresa textului Dvs. în cadrul altui articol. Dacă sunteţi consecvent, va trebui să inspectaţi comentariile celorlalte articole, sa identificaţi comentariul meu critc şi să faceţi presiuni asupra moderatorului pentru a-l retrage.
🙂 🙂 hai ca e duminica
Salut TDS,
Imbecil sinistru comentatorul respectiv. Dreptul integral al autorului sa hotarasca ce trece si nu. Sa se duca sa o critice pe masa!
Cum m-ar ruga cineva sa intru in administratia blogului lui tibi sau al norei si sa modific un comentariu al cuiva 🙂
Pentru interesati – Bibliotecile Antice (3) Biblioteca lui Aşurbanipal
bunä,
cum il mai poate lua cineva in serios pe PLAGIATORUL PONTA,
cand el urmasul si elevul lui ilici, se duce in Italia, si ca un activist
comunist ; infiereazä PPE, cä nu dä bani destui Romaniei.
nemernicul asta face mult räu Romaniei, astea sunt si vorbele borfasului Nästase
din inchisoare. stiam cä Ponta este un vagabond nemernic, dar este si cretin.
se pare a dat mana cu ” estul.”
TÄNASE SCATIU si falsul dizident Dinescu, fac parte din sticletzii
parvenitzi, prin minciuni,linguseli si ” f. mari escrocherii “
acum sä vadä dl. Baroso si altzii, Ponta este un plagiator, nemernic si
fätzarnic. se linguseste la UE, si ii injurä la socialistii extremisti.
derbedeul nu stie, institutziile internatzionale, nu sunt escrocheriile lui dragnea si fenechiu.
sper ca cei din UE, sä audä declaratziile vagabondului plagiator.
o zi bunä.
Buna dimineata si duminica linistita tuturor 🙂
Buna dimineata!
Ascult pe Becali la sport.ro prin telefon, di Dubai.
Nici nu va imaginati ce pierdeti 🙂
Da Emile , nu poti sa bei tot fluviul cunoasterii. Mai ratezi….. 🙂
Musicalule, exista ratari si ratari. Asta, cu Becali, are esenta intregului usl.
Restul e falsificat.
Sper ca nu esti invidios. Cred ca se poate si pe net.
Eu cautam drumul flacarii olimpice si… 🙂
ei…. de invidios, sunt invidios … 🙂
Buna; care este esenta spuselor becalisciene???
Buna imineata, ria.
Ma fortezi sa cuget mai profund si sa constat in fapt esenta lui JOS BASESCU!
Salutare tuturor,
Last, nu manipula ce fluviu al cunoasterii e vorba de mar.
Salutare !
Aligica are dreptate.
Numai ca exemplul Cartarescu nu este unul fericit.
Pt. ca nu e un publicist de meserie, e doar un scriitor care mai scrie si la ziar din cand in cand.
Nu cred ca ar avea timp/chef sa se angreneze in schimburi de replici sau sa blocheze comentarii idiot-agresive.
Stelica e haimanaua oportunista, fripturistul cu trufa adulmecand continuu ciolanul.
Un mare jeg.
Din nefericire, media geme de imbecili ca el, care se musca reciproc de coada.
Cartarescu cred eu nu a publicat la ziar ca sa mai scoata un ban acolo. S-a gindit el ca etern candidat la premiul Nobel sa ajute si el cu puterile lui la propasirea neamului, scriind politica la gazeta. Dar i-a trecut….
Ce nu spune Aligica este ca lui Cartarescu nici Basescu nu i se parea prea demn sau prea telectual ca se se incurce cu el. Si a mai avut faze cind a spus: Aoleeeeu imi sta opera nelucrata si eu ma ocup sa il apar pe Basescu – La fel a facut si Liiceanu. si Plesu. Sa vedem ce rahat de opera vor face care sa reziste inca 100 de ani. Pe PP Negulescu il mai citeste cineva ? Dar pe Marin Sorescu ? Pentru marele Nikita mai asteptam vreo 50 ani….. 🙂
Nu multi gusta lirismul bastinas.
Nici macar inecat in votca. 🙂
Cauzele ce duc la falimentul sistemului energetic
Directorul general al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, susţine că societatea pe care o conduce se confruntă cu o concurenţă dură pe piaţa de energie şi deplânge lipsa unei strategii energetice pentru România.
Peste zece mii de mineri de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) sunt forţaţi să-şi ia cinci zile de concediu de odihnă, deoarece compania nu stă bine la capitolul vânzări de energie. Dece sa consume populatia energie electrica la pretul standard de 50 Euro pe MWh cand poate consuma energie subventionata la pretul de 150 Euro sau 200 Euro L.C.: În ceea ce priveşte energia eoliană, indiferent la ce oră porneşte vântul, Transelectrica este obligată să preia această energie, pentru că am semnat cu UE un acord prin care până în 2020 trebuie să ajungem la 20% energie produsă din surse regenerabile
Din interiorul sistem energetic
La ora actuala puterea energetica instalata in parcuri eoliene este de 2000 MW
Furnizorul cumpara energie de la producator cu un pret mediu de 50 Euro pe Mw la care se adauga o bonificatie de 100 Euro in cazul energiei eolene si 300 Euro in domeniu energiei solare aceste bonificatii le platim noi toti in factura de energe electrica din buzunarul fiecarui consumator si astfel noi sprijim investitorii. Alte state care sprijina investitorii cu bani de la populatie au pus o conditie minima fondurile sa fie reinvestite la nivel local dar din pacate legislatia e incompleta
la noi doar nisipul este romanesc restul totul e adus din strainatate inclusiv lopata e adusa din strainatate
La energia hidro podusa in microhidrocentrale cu puterea instalata pana la 10 MW nivelul subventiei pentru energia regenerabila este de 150 euro pe MW astel ca noi prostimea platim i n final 200 Euro pe MWh
Aceste date sunt din emisiunea Din interior a Digi 24 din 2 septembrie 2012
http://www.digi24.ro/video#42386
Urmarile aplicarii legii “uite asa“. proaspat adoptata de judecatorul Neacsu, membru CSM:
O decizie aberantă a Curții de Apel Craiova a stabilit că Minel Prina poate participa la alegerile pentru primar în Slatina, chiar dacă a fost condamnat definitiv pentru corupție. În același document s-a luat decizia suspendării dreptului lui Prina de a fi ales dar începând din 2016, timp de șase ani încolo! Evz.ro
Da, Tov Neacsu de la Vrancea, vom avea in continuare incredere in judecatorii
Mirela Ciurezu Gherghe, președinte de Complet, Claudia Lăutaru și Ana Maria Spiridonin capacitatea lor de a face reforma adevarata. Tot asa cum maine in intelepciunea sa, Completul nr.2 Penal de 5 judecatorii, il va achita pe Becali, datorita teoriilor filosofice pe care le exprima din Dubai
Citiţi mai mult: Magistrații care l-au făcut pe Minel primar de Slatina – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/magistratii-care-l-a-facut-pe-minel-primar-de-slatina-1023010.html#ixzz2KUhhsdz6
EVZ.ro
Basescu declaratii la 15.00
Pana atunci, pt cine are rabdare: http://www.contributors.ro/editorial/cum-produce-scoala-tampiti/
Buna ziua; unde face Base declaratii?
Buna Ria,
Incercati la b1. Probabil ca-l vor transmite.
multumesc 🙂
Apare si la PRO
Energie electrica produsa prin cogenerare e sublima dar lipseste cu desavarsire in starea sistemului energetic asa ca noi prin taxa de cogenerarecu 0,021 lei pe Kwh la o productie de 60 miliarde Kwh
sponsorizam cu circa 1 miliard 200 milioane lei noi anual o energie care nu apare in bilantul
transelectrica dar apare energia fotovoltaica cu o productie de 0 MW
Starea sistemului – Consum si productie in Romania ora 13 46 minute 31 secunde
Consun 6645 Mw
Productie 6731
– carbune 2283 MW- hidrocarburi 1004 MW – hidro 1227 MW – nuclear 1427 Mw
eolioan 744 Mw – fotovoltaic 0 MW sold schimb 86 MW la export
http://www.transelectrica.ro/StareSistem/protocoale/starea_sistemului.php
Buna ziua observator 2 🙂 la 2:16
Sponsorizam, evident, niste baieti destepti foc, nu?
E totusi Duminica. Sa mai si zambim
http://aronafter65.wordpress.com/2013/02/10/care-este-diferenta/
Nu stiu daca ciei din clipp sunt tampiti sau nesimtiti si cand te gandesti ca Mircea Diaconu a fost ministu culturii sa nu ne miram ca societatea produce nesintiti pe banda rulanta via latrine
http://videonews.antena3.ro/video/faze-tari-de-la-tv/oreste-povesteste-cum-a-vazut-o-pe-andreea-pora-pe-plaja-la-nudisti.html
Salut! 🙂
@aron, după umila mea părere a doua variantă în mod cert nu mai necesită antibiotice
TDS, nici eu nu am cont pe facebook! Asta nu “inseamna ca nu exist” 😉
PS. sper sa nu deranjez/supar cititorii/scribi acestui blog, dar eu personal consider facebook-ul ca o forma de manelizare a vietii personale, de expunere in piatza a lucrurilor care tin de intimitatea, de familie, de prieteni ….de viata particulara in general. Expunerea exagerata degenereaza si nu face bine, psihic si social.
Se vede ca nu citesti si degeaba ma chinui sa vin cu idei abstracte.
Hai sa personalizez ca asa intelegi :Tu nu contezi in discutia asta.
MRU de pilda conteaza, pentru ca doreste sa candideze la presedentie din partea dreptei. Daca nu ar vrea sa candideze (ca Neamtu de pilda ) nu m-ar preocupa nici el
MRU a aparut pe fb acum 23 minute si acum 4 ore cu ginduri pe care tu le-ai ratat. Si el trebuie sa se miste cum se misca altii. MRU avand dezavantajul ca aparut la tv abia ieri la digi tv. Daca ai intra pe fb ai vedea si feedbackul alegatorilor care NU intra pe blogul – pustiu MRU-senator.
Am dat explicatia in felul asta, sa intelegi ca e vorba si de gandire abstracta. Si ma preocupa din 10 decembrie , pentru ca nu vreau ca FC sa mai ia 2% pe tara iar Craciun sa piarda la sectorul 4 cu 20% iar o maimuta USL sa ia 60%
Omule nu asa castiga votanti 🙁 Tanti Florica de la Cocarlatii din Deal nu are cont pe facebook, respectiva vrea sa-l vada la fatza, sa-l priveasca in ochi, sa vada un om viu in faza ei. Voturile nu se castiga numai din virtual, de la o anumita catregorie sociala care are acces la net, voturile se castiga batand satele si noroaiele, vazand Romania reala. Da, aparitia la tv este necesara ….restul sunt vise,
Intrebare fara suparare, cand ai fost la tara sa stai de vorba cu un om simplu, care are apasri cotidiene?
Sau, cand ai stat de vorba cu un om care se chinuie sa-si salveze o investitie si se agita sa gaseasca solutii sa se lupte cu sistemul, criza generalizata, problemele cotidiene, reticentza bancilor, prostia generalizata combinata cu pretentii cat casa?
Eu imi spun parerea – pentru ca tot gindesc abstract unde am gresit eu mental inainte de 8 decembrie.
Tu ai exact aceleasi pareri de dinainte de a fi fost rupti in bataie. dar poate ai dreptate si propune asta: MRU sa bata mai mult satele si noroaiele sa o convinga pe tanti Florica – Cocarlati care este alegatorul nostru target. Si apoi sa vina si sa povesteasca, la tv, pe fb pe blog, in piata unirii, in parlament, Bon.
…
Dar sa raspunda si la persoanele oneste care comenteaza pe fb MRU Ana Maria Lupo, Toma Ana… un nume luat la intplare. Eu pariez ca e mult mai greu sa o convinga pe tanti Florica sa treaca pe dreapta decit sa o convinga pe Toma Ana sa ramana cu dreapta, si cu MRU. Exista riscul sa nu o cistige pe tanti Florica cu tot noroiul inghitit si sa o piarda pe Toma Ana. Nu uita milionul celor care au renuntat la noi.
TDS, sincer si este o parere personala, tb cucerit ruralul. Marile manevre nu se faca in urban, cele mai mari probleme sunt in mediul rural. Nu mai vorbesc de alocarile bugetare si importantza care se acorda mediului rural de UE. De ce, spimplu ptr. ca in mediul rural sunt cele mai mari probleme si provocari.
Bineee
Care este oferta pe care Dreapta o face ruralului ? Care rural ? pensionarilor din rural ? (atunci oferta e pt pensionarii din toata tara)! taranilor ce au microferma sau minim 2 ha (atunci se adreseaza tuturor IMM-istilor )! analfabetilor din rural ? (atunci se adresaza analfabetilor din toata tara )
Avem paturi sociale/profesionale de atras si asta se face pe segmente , si nu pe zona – rural/urban E drept ca ruralul desi e sub 50% populatie si peste 50% votanti dar nu ii iei otova.
Daca merge acolo Gigi Brecali si MRU si vorbesc cu profesoara, sau cu medicul veterinar, mru ii va cistiga pe acestia – care au si internet si FB (deoarece profesoara vrea sa se marite iar medicul veterinar vrea sa plece in strainatate) 🙂 iar Gigi o va cistiga pe mama Floarea mai usor decit poate MRU
….
Si, pe bune. Daca MRU a inceput sa posteze de 2-3 ori pe fb poti sa intri si tu sa vezi ce posteaza, si daca pui o intrebare acolo poate e si mai bine
salutare! 🙂
TB aplica crosee in Ponta la greu, fara a-l numi.
Da! L-a lovit in plina figura cu TVA-ul, o mare problema ptr. aplicant, multe investitii s-au împotmolit datorita TVAului. Simplu fapt ca ,prin absurda ai avea bani ptr. sustinerea TVAului, tb sa-l recuperezi prin solicitare de rambursare si te face sa renunti,chiar si daca ar fi investitie noua.
… mai ales cand creste de la 19 la 24%
… dar a avut si o parte buna: a mai domolit inflatia.
Numitorul comun al sefilor si sefuletilor USL este lipsa elementara de educatie. Titlurile pompoase si fornaiala pretioasa care se aude din directia lor este urmarea complexului prostului care se vede ajuns sa-i conduca pe aceia pe care ii invidia la scoala, la seriviciu, etc….De aici pana unirea lor in GIO nu mai era decat un pas, imposibil de evitat, pentru pastrarea suprematiei lui Crizel asupra MRU, de exmplu. Si l-au facut: USL. Acum, GIO-USL da lectii de democratie si dezvoltare celor pe care ii invidia acum 30 de ani.
mortul in casa usl: TB ii pune pe Ponta, Antonescu si Zgonea sa scrie o scrisoare in care sa isi asume EI oficial obligatiile din MCV 😆
o sa ia foc Antonescu, e in sah politic de mare arta 😆
@observator 2
1. Energia electrica produsa in cogenerare e prinsa in total productie energie electrica (majoritatea la hidrocarburi).
E vorba de grupurile de termoficare (CET-urile din Bucuresti, de ex.), productia combinata de energie termica si caldura avand un randament superior producerii separate.
Banii sunt un stimulent pt. cresterea eficientei.
2. In cazul “sistemului de sprijin” acordat prin certificate verzi pt. regenerabile, s-a sarit calul.
Acordandu-se cate doua certificate verzi (CV) la eoliene si 6 CV pt. solare (fotovoltaice), investitorii in aceste instalatii recuperandu-si banii investiti extrem de rapid, pe spinarea consumatorului final, care plateste diferenta.
In plus, toata energia hidro ar trebui sa fie considerata regenerabila, noi avand deja atins obiectivul-tinta de 20 % pt. 2020.
Se considera, abuziv, regenrabile doar grupurile hidro cu puteri mai mici de 10 MW.
Vina e a “negociatorilor” nostri trimisi la UE, habarnisti care nici macar nu solicita specialistilor pdv asupra impactului.
La fel s-a intamplat in cazul acceptarii unor norme de emisii exagerat de restrictive, pt. atingerea carora platim miliarde de euro (instalatii de desulfurare, denoxare etc.).
In loc sa se solicite o esalonare (realizabila) in timp a implemetarii acestor norme sau cofinantare, au fost acceptate fara nici un fel de negociere standardele cele mai dure care trebuie realizate de instalatii cu 30-40 de ani vechime.
Cei trei crai de la rasarit (Tonta, Cacarau, Zgonea) sa trimita o scrisoare legat de
punctele negative din MCV. KO Tonta
Zgonea nu cred ca poate sa scrie 2 fraze logice, Tonta stie doar sa copieze iar Cacarau trage chiulul.
Imposibil, dom`le ! 😆
asta e TB adevarat, nu ala cu cifrele pe bugetul UE (bune si alea, dar seci) 😆
Gadea, Badea si Ciutacu au fostr treziti din somn si pusi sa alerge in pijamale la Grivco, sa il salveze pe Paiata de la prezumtiva scrisoare!
le-a stricat siesta de duminica 😆
Citi,
L-ai uitat pe Ciuvica, ca doar trebuie sa munceasca doar are de platit 13600 euroi Piratului.
Oh, my God
“Problemele noastre sunt cresterea taxelor ,scaderea TVA-ului nu nationalismul prostesc”
ala deja e zilier, sapa santuri 😆
Foarte bun Presedintele azi! Este in forma, nu este joi si nu poarta mov,le-a facut agenda pe saptamana urmatoare si nu numai 🙂
Buna Tzepelica,
Nu conteaza, exista traducatori si diplomati gen Marga care sa incropeasca o scrisoare logica
le-a facut agenda pe tot anul, un refuz de a semna o scrisoare ca cea sugerata are impact pe termen lung.
din pacate aud din doi in doi 🙁
Scuze am mancat un i
Reiau comentariu
Buna Tzepelica,
Nu conteaza, exista traducatori si diplomati gen Marga care sa incropeasca o scrisoare logica
“Caloriferistul” ? 😆 😆
nu caloriferist, ci “suflatorul in teava” caloriferului 😆
TB sugereaza ca va da inapoi la Parlament bugetul aprobat de USL pe 2013, cu argumente ucigase 😆
Auch,
“Dezamagitul national” o noua porecla pentru Tonta
Bine c-am dat refresh. Altminteri dublam postarea ta… dar e interesanta “evolutia”. De la iresponsabilul vesel* la dezamagitul national.
__________________
* cum ii zice Cristoiu
Nu sun fan Cristoiu, dar azi s-a autodepasit!
Nici eu nu sunt fan. Azi i-a iesit. In special cu Ordinul (de zi)* pe Unitate 😉
__________________________________________
* asa e denumirea corecta, acurata, prescurtat OZU
Da, nu am stiut ptr. ca sunt soldat neinstruit 😉
Las’ ca e mai mica decat vina ca n-ai cont pe fb 😛
Croseu de stanga: “Premierul de ocupa de Berlusconi, undeva in Italia” 😆
Deseara, la Antena3, se va cere suspendarea lui TB, a 12588479-a.
Se ocupa de Berlusconi 😆 Cred ca s-a incheiat luna de miere, au inceput sa zboare farfuriile si oalele 😛
Pai… la fel ca intr-o casnicie cand se ajunge la bani. Sper ca nu vb din experienta 😛
cea mai tare ramane replica: “Daca se ducea [Ponta] la Bruxelles, primea cel mult bani de avion Bxl-Bucuresti”.
Da. Dar primea numai pt el [tonta]. Nu si pt Veta.
salut, au fost cateva replici despre copiii teribili care mi-au placut mult, „unii care nu au negociat in viata lor decat functii de partid” si altele, parca vad cum fac „unii” astia spume la A3 🙂 Una peste alta, o conferinta foarte interesanta, destul de in detaliu dar fara sa plictiseasca.
Analistul politic Cozmin Gușă a susținut, duminică, la emisiunea “Perspective” de la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta, prin prisma relației de peste zece ani pe care o are cu liderii chinezi de la vârful puterii, reprezintă șansa României de a beneficia pe termen mediu și lung de capitalul mare care ar putea veni din zona eurasiatică.
Ia, neamule, Europa! Ce Europa?! Hai in China, frate!
Io-ti-ti cum il da de gol. De peste zece ani? A zis care e natura relatiei?
chinezii, oameni cu perspectiva, l-au vazut junele favorit al lui „el Însuși”, pe vremea cand toti erau siguri de perenitatea sistemului pesedist si, normal, au cultivat relatiile. Ce și-au zis, asta-i tanar, daca investim de-acuma, îl avem până ajunge la varsta lui Iliescu :))
Eram chiar un pic mai rautacios, dincolo de planul ideologic 😛
Buna dimineata.
Din ce se spune, deduc faptul ca europenii (fara bani, cei mai multi dintre ei) stau la coada la chineji iar Ponta prin relatia sus mentionata, ne pune in avantaj. Gresesc?
Legaturile lui Ponta cu China, cred ca nu se reduc la asta
http://stiri.acasa.ro/monden-124/daciana-si-victor-s-au-casatorit-la-beijing-127554.html
Salut. Ce relatii la nivel inalt?..Anul trecut daca imi amintesc bine a fost o delegatie chineza in Romania. Teoretic trebuia sa stea cateva zile ….si a plecat dupa o zi..in Ungaria.
Si uite asa avem explicatia medaliei/premiului primit de C/P de la chinezi.
Tablita la intrarea in Dorohoi
Bine ati venit in
Municipiul Dorohoi
Aici s-a nascut in anul 1956,
Gheorghe Nichita,
primarul Municipiului Iasi.
Ne cerem scuze iesenilor
pentru suferinta pricinuita
🙂
domnule, vă știu mai glumeț, e pe bune? Dacă nu, eu zic să plătim un ieșean să monteze cu adevărat! 🙂
E o poza cu asa ceva in facebookul lui Toader Paleologu , Dar mai mult ca sigur e photoshopata , http://www.facebook.com/photo.php?fbid=356122864415972&set=a.356122754415983.97884.100000547831098&type=1&theater
în cazul asta ma angajez sa pun o tablita mai mare cu scuze tulcenilor catre romania pentru infamul tulcean
E cineva din rss gj? Macar din Scornicesti?
Dupa ce spune Gusa, poti sa tragi apa. El isi da mai multa importanta decat este de “facto”.
In alta ordine de idei am inteles ca totusi cele 48 de bilion ale Comisiei, nici macar nu au intrat pe masa Consiliului European. Deci Tonta iar a mintit. Ba mai mult spunea un ziarist la B1 ca de fapt acel draft al Comisiei a fost respins chiar de ministrii de finante ai EU.
Buna Ken,
Cine sa fie. Acolo a fost epidemie in vara doar au disparut 40000 in zece zile.
Fratilor dar unde a disparut amicul lui Tonta Holland?
Salut.
Au disparut in vara au revenit in iarna. Oricum nu intra pe Politeia. Si nici cont pe fb n-au. Iar cei care au isi pun poze cu lantul de caine de la gat, cu matza ori copiate de pe site-urile de retete gastronomice.
hehe kenwood , iar incepi cu lanturile de caine ? 🙂
uite aici:
MRU scrie ieri pe FB : Astăzi, de la ora 18.30, mă puteţi urmări la Digi 24 alături de Balazs Barabas. Pentru a viziona emisiunea online, puteţi accesa link-ul: http://www.digi24.ro/tv/live
Pe FB au fost 195 de likeuri si 52 de comentarii !!!!
In afara de Politeia nu stiu cine a anuntat emisiunea, dar a neglija efectul puternic al FB e criminal. Asta in situatia in care FB lui MRU – politician (nu stiu de ce nu le deleteaza pe celelalte ) e inca in faza copilariei.
hehe TdS, imi ceri ca in asa de scurt timp sa depasesc aceasta caracterizare?
Ma intereseaza opinia ta care ai opinii personale cum vezi tu FB. Persoanele care au asimilat notiunea de blog si o accepta si nu au ajuns inca sa asimileze FB care e cu totul altceva. Tot asa si madam psiholog care a scris in Dilema, in deriziune , se vede ca respinge ceva ce nu intelege prea bine
kenwood, 1 e destul de usor sa te autodepasesti si te cred capabil. 2 Discutia cu tine nu e una privata, e si pentru vizitatorii care citesc ce spunem noi si cantaresc singuri argumentele.
Am vrut sa arat ca hulitul facebook a fost vehicolul cel mai eficient pentru MRU sa anunte emisiunea de la digitv si ca damele ce posteaza mitze au facut comentarii pertinente
…
Dam’… chiar crezi ca nu stiu ce este fb si ce potential are. Cand ai postat “caracterizarea” credeam ca ma tachinezi.
Hai sa-ti raspund si serios.
Insisti cu fb drept mijloc de propagare a informatiei. Ok. Inteleg (sac!).
Problema e ca tu nu intelegi ca MRU nu trebuie sa ma convinga. Sau pe altii ca mine. Iar la cei care au lanturi de caine si poze cu matze efectul este nul.
Apropos de postarea de mai jos cu Banciu am incercat sa conving niste persoane sa-l urmareasca. Persoane din multe categorii. Esantioane de cate 6. In total 30. Rezultatul? Doar 1(unul) l-a preferat in defavoarea lu’ mircica. N-are studii superioare dar e om cu destul bun simt. Din categoria celor indiferenti doar doi il urmaresc cand si cand. Dintre cei “de dreapta” niciunul. Bugetarii (fp si profe) 4 din 6 au devenit dependenti/e. Sa-ti exemplific cu sms-uri cu citate? Cele 6 prs de la tara au urmarit din plictiseala cate maximum 10 min. 4 au studii superioare dar toate 6 au net si desigur conturi pe fb.
E corect ce spui, nu te contrazic. Dar te rog citeste atent ce zic:
1 Problema prezentului este sa readunam cumva oastea imprastiata. MRU nu poate sa cistige noi oameni pina nu ii recupereaza pe cei pierduti.
2 Rolul comentacilor al blogurilor este sa vedem citi suntem, sa ne imbarbatam ca inca suntem sa ne recenzam iar blogurile astea + Banciu au rol de antidepresive cind vezi ca in tara ta hotii patentati sunt votati de 70% din alegatori. Nici nu stii ce rol terapeutic a avut Politeia in 2009 de pilda.
3 Vand consultanta si stiu ca nu poti convinge pe nimeni ci doar pe aceia carora le oferi un castig net sau sunt gata convinsi inainte. Daca ii spui experienta ta si lui @mar care incearca sa il trimita pe mru in noroaie sa o convinga la domiciliu la tara pe mama Floarea iti ramin dator 🙂
In afara acestor detalii sa stii ca in principiu sunt complet de acord cu tine
1. de acord ca trebuie recuperati.
2. nu’s chiar nou pe Politeia 😉 ce-i drept am avut o perioada de absenta iar la revenire am schimbat id-ul
3. las’ ca mar e majora si stie ce spune. Nu e vb despre trimis in noroaie la propriu ci de o formula diferita de ceea ce a fost pana acum. In particular e vb despre agricultura.
Las’ ca nu s-a pitit draqu-n detaliile care ne diferentiaza 😀
Spuneam eu ca esti domnisoara si tu te opuneai vehement 🙂
Ma confunzi.
Hai nu imi traduce mie cine e @mar si ce gandeste @mar si discursul semanatorist al lui @mar Pot citi si singur 🙂
Discurs semanatorist? Consultantii nu mananca?
da… unii maninca si rahat ca sa ia un ban…. mai ales daca lucreaza in zona de sondaje.
@TDS – @ken,
gata! Va rog foarte mult fara aprecieri personale. Am mai rugat o data. O fac asta ultima data. Habar nu aveti valoarea unor oameni si cat de mult au ajutat acestia din punct de vedere politic dreapta in general si FC in particular). Deci TDS si Ken, asa pentru cunostiinta voastra. @mar este autoarea a 3 amendamente la legea bugetului prezentate de FC cu ajutorul PDL. Unul dintre amendamente poate deveni o justificare pentru contestarea la CCR. Deci basta baieti. Va rog mult.
hai theophyle nu o lua asa dramatic 🙂 Stiu de amendamentele lui Mar , a fost vorba de ele si aici pe blog. Mar nu are nevoie sa o apere cineva, stie sa le zica singura. Si ne intelegem, cred eu. Am zis doar de limbajul usor bombastic si retoric pe care il mai foloseste mar odata la 2 luni cu mine, http://politeia.org.ro/ziarul-de-duminica/ziarul-de-duminica-10-februarie-2013/6242/#comment-18881 invitandu-ma sa vad viata reala de pe tapsan. Dar asta nu inseamna ca nu o apreciem. Speram sa ma aperi si pe mine ca prea sunt singur g/m 🙂
eu va apar si va apreciez pe toti atata timp cat nu va folositi nici la bine (si in nici un ca la rau) de cineva, in special de cineva pe care eu il apreciez enorm. Te asigur TDS ca aprecierea mea este identica si pentru tine. Tu insa nu ai nevoie ca cineva sa te apere. Esti un atentic skorpion galben!
Poate mi-as folosi mai cu folos timpul de postare daca nu ar trebui sa raspund la toate muscaturile de picior.
E bine ca ai oameni pe care ii apreciezi enorm, dar e bine sa stie ca asta nu e suficient ca eu sa nu ripostez cind ma ataca.
Theophyle
Nu m-am “folosit” de mar. Scuze daca asa s-a-nteles.
TdS
N-ai decat sa crezi ce vrei.
si nu sunt scorpion ci varsator. skorpionul portocaliu e altul
kenwood cred ceeace vreau de multi ani dar multumesc pentru permisiune. Iar cele ce am spus aici sunt in urma gindirii mele abstracte nu le-am spus pentru tine special sau pentru mar desi voi ati fost interlocutori ci pentru ca nu ma paraseste imaginea cu musca fara cap. de care am mai vorbit.
Sunt sigur ca mar si tu aveti o viata mult mai buna fara facebook dar politicienii nostri ar gresi enorm daca ar gindi la fel.
Incerci ironii ‘eftine cum ca ti-ar fi trebuit aprobarea mea? C’mon
Cand ti-am lansat indemnul aveam in vedere ceea ce-ai scris mai sus la 19:14
Acum tu ce naiba te astepti sa iti raspund ? Am si ironii scumpe. Dar nu le folosesc duminica seara. si nu oricum.
http://www.romanialibera.ro/cultura/oameni/cui-i-e-frica-de-radu-banciu-292942.html
Da, e tare Banciu. Face opozitie la usl si la tampiti de unul singur cu mult bun simt si efect. Ar trebui ajutat mai mult de politicieni
Si face el pe modestul dar e un om foarte cultivat pe partea de cultura franceza – francofona
Salut poporul 🙂
Postare noua – Incertitudini cu 13: aici şi pretutindeni
Last,
ai uitat faimosul interviu al lui MRU cu Galmea de la A3, care a fost vizionat de peste 700 000 de oameni. Asa ca mai usor cu pianul pe scarile FB
ioane apropo de pian:
Faimosul interviu cu Galmea a fost punctul de maxima popularitate mediatica al lui MRU in toata activitatea lui politica de pana acum. Acum suntem in liga a 2 a si trebuie sa ne folosim de ce avem la indemana.
apropo de asta, cautam zilele trecute faimoasa emisiune, dar se pare ca nu mai e de gasit pe nicaieri, in afara de careva fragmente de 2-4 minute. mai exista pe undeva, intr-un colt de online?
pai emisiunea aia e memorabila. Ar trebui pusa pe site-urile FC, sub orice forma. youtube sau transcript
se stie de mult, Plagiatorul era chemat de cateva ori pe an, in china pt. instructzie,
cu platä absolutä, desigur escrocul numea asta altfel,
concluzia, nu degeaba defäimeazä UE, asta este scopul- rusia si china.
voi nu credetzi, dar este f. grav.