Vechili, pălmași, inflație
28/07/2017 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Redactat de @DanSu
Pe măsură ce văd ce se întâmplă in România, îmi vine să spun: NU, nu e vorba de infracțiuni, ci de un mod de viață. Putea Mavrocordat să dea legile lui pește prăjit, nimic nu putea trece de boierul local. Ce drepturi ale omului? “Ale țaranului ăla care habar n-are ce se întâmplă cu el?”. Ale țiganului furăcios care e un animal care nu înțelege liberalismul stăpânului? Unde este infracțiunea?
La fel ca în secolele trecute, în secolul XXI, nimic nu s-a schimbat în mentalitatea vechililor – indiferent ca au trecut prin metamorfoza comunistă sau post-comunistă. Vechilul e vechil, el face legea pe moșia lui. Și venim noi, 2-3-4 sute de mii să-i contestăm munca lui de o viață? El a muncit pentru moșia asta, a pedepsit pe cine era de pedepsit, a rasplatit țiganii care-i ascultau poruncile, la fel și pe pălmașii (ziariștii/ONG-iști) care-i ascultau ordinele. A fost blând, i-a pus sub hăiture doar pe cei ce nu înțelegeau blanzenia și patriotismul lui.
E de neînțeles această ură colectivă răbufnită asupra lui. Dacă veneau la el să-i cer o slujbă, un ajutor social, o stipendie, o încurajare, o nășire, un blid de linte, o sponsorizare, era mereu era dispus să o facă. Și te trezești cu o mulțime neînțelegătoare (categoric manipulată malefic), care protestează in strada noaptea împotriva actelor tale de caritate. Le-ai făcut din toată inima, nu te uitai la bani, Teldrum încasa suficient de bine și mereu erai dispus să renunți la o parte din profit pentru a da șerbilor, tăranilor, țiganilor, ziariștilor, judecătorilor, procurorilor – să mănânce și gura lor ceva. Îi ajutai să treacă de perioada asta grea în care doar ticăloșii se îmbogățesc. Aveai suficientă avere să fii bogat – sau îmbogățit – dar tu nu ești un ticălos. Tu le dai și lor.
Și ce le-ai cerut? Bani? Sacrificii? Coloană vertebrală? Inteligență? Competența? Nuuu. Toate astea cer sacrificii, cer studii, cer muncă. Le-ai cerut decât obediență. Adică nu faci nimic din ce nu spune vechilul. Nu faci și nu spui.
Măi nemulțumiților, v-am scăpat de măscăriciul nenorocit de Ponta! Ce mai vreți de la mine ca să-mi administrez în liniște moșia, la fel cum vechilii de pe vremuri și-o administrau pe a lor (și înainte și după 1907). Că le dau și lor, și robilor, și ziariștilor (nu că ar fi diferență între ei).
Bineînțeles, la nivel de ticăloșie războiul e total. Ponta atacă vitejește cu trei-patru vorbe. Dragnea se apără sorosește. Intervine Voiculescu cu lingătorii lui. Ba pierde Dragnea, ba Ponta, ba Voiculescu, ba câștigă pe rănd. Batalioane mediatice, înarmate cu Fake-news, se aliniază pe câmpul de luptă, alianțele sunt aproximative, la fel ca inamicul. Care are limba mai bine înfită în bucile patronului va avea ținta mai precisă. Pagubele colaterale sunt idioții care urmăresc cu sufletul (ma rog – care-l mai are) la gură ostilitățile.
Mai intervine și Băsescu, marele luptător anticorupție corupt profund. Scena devine aglomerată și halucinantă. Anti Koveșiști, anti-Băsiști, pro-Băsiști, anti Pontiști, pro-Pontiști, anti-Dragniști, pro Dragniști-, Grindeniști. Toți se bat între ei. La pândă, în speranța că se vor omorâ reciproc, stau PNL-iștii. USR-ul e ca o găină fără cap, nu că i l-ar fi decapitat gâdele, ci pur șî simplu că nu stătea capul la locul lui.
Toată lumea acuză pe toată lumea, că nu s-a dus la vot, uitănd două lucruri esențiale:
1) Votul a devenit restrictiv la greu (nu poti vota decat în propria circumscriptie daca nu ești legat de glia altei circumscripții (PNL-ul e complice la treaba asta)
2) Votul devine indiferent când între un hoț de la PSD ar trebui sa aleg un pușcăriaș de la PNL sau un saltimbalc de la UDMR. Dar în aceste condiții opoziția vrea ca puterea să piardă alegerile, ca să vină ei, cu exact aceiași 15 mii de specialiști în devalizare. Eventual cu un institut al levantului PNL-ist.
Apropo, nu cred că-ți trebuie studii sociologice avansate ca să vezi cum hoții de la baza (sau suprastructura) unui partid migrează non-ideologic la structura altui partid. Unde sunt bineveniți și bine-primiți.
Și mai este un punct pentru puriști. Interesați sau doar naivi. Lui Ponta, Dogaru, Năstase, etc – nu li s-a contestat niciodată “dreptul” de a ocupa o funcție care nu necesită nepărat doctorat. Nici de cei mai puriști. S-a contestat doctoratul și implicit minciuna din declarațiile lor. Nici cei mai aprigi critici a lui Oprea nu au susținut că trebuie să-și dea demisia din cauză că doctoratul lui nu era pe bune. Că a făcut mârlănii în funcție DA. Nici măcar Grindeanu (cu doctoratul lui abscons), nu a fost contestat pentru doctorat – indiferent dacă a fost luat pe bune sau pe a’mproastelea. Contestația a fost în primul rănd (și în majoritate) pe cel făcute (sau nefăcute) de personajele respective. Nu veni tu purist sa-mi spui că actele făcute de DNA nu sunt valide pentru ca LCK a copiat 4% din doctorat. Au cumva legătură actele legale de trimitere sau nu în judecată, în urmărire, în anchetă, cu lucrarea ei? Nu o scutesc de răspundere, dacă e vinovată să răspundă. Dar asta i se reproșează în timp ce altceva e urmărit. Iar “puriștii” devin complici la acel altceva. Nu scap din vedere un eventual (și confirmat) plagiat. Dar discuția nu este despre asta. Puriștii să realizeze ca importante sunt faptele.
În rest să se privească în oglindă și să spună cu voce tare: DNA-ul arestează sau anchetează nevinovați. Uneori o mai dă în bară, pentru că nu au suficiente dovezi – dar în rest sunt martiri cu toții. Au milioane din munca cinstită, de bugetari, iar acum DNA-ul vrea să le răpească averea în mod neconstituțional. De exemplu…(se poate pune orice nume de parlamentar sau fost).
Priviți PSD-ul cum se dezintegrează … pe banii noștri:
Sevil Shhaideh – ultima slugă ce curăță WC-urile lui Dragnea in Vilă. O tresărire de orgoliu? Se laudă că e contabilă. Nici vorbă… și cei mai obedienți contabili, din cel mai odios regim – incepeau orice discuție cu “n-am” (Să știi că n-am. Acum spune ce vrei.) și acest vid de contabilitate il pui să gestioneze fondul ala de furat? Priviți la ‘Genunche’ de la Educație, agramat, privire fixă, fără nici o străbatere de idee. Priviți la secretara de generală șefă peste milițieni, madam Dan. Regret, dar probabil cu ea, învățământul românesc a pierdut o excelenta secretară de școală generală. Sau poate nici atât. Dar un post sigur a pierdut. Priviți la Premierul Two-Dose. PSD-ul a pierdut un mare hohaist – care chiar dacă nu știa nimic – se avânta peste tot și în toate – tranșant – incompetent – hotărât să îndrepte lucrurile (pe care oricum nu le pricepea). Dribleaza tare azi cu CASS-urile si cu vaccinarea obligarie. Ghinionul lui: acum chiar trebuie sa le îndrepte – de asta se enerveaza. Miticul (de la mitologie nu de la București) Tăriceanu – mereu bun la toate, mereu hotărăt să pună supremația votului să omoare bunul simț. Un curvar cu x neveste, inconștient și iresponsabil (accidentul cu motorul l-a făcut din lipsă de responsabilitate), chiar divorțurile repetate îi arată moralitatea. Și vine și-mi vorbește de supremația Parlamentului asupra oricărui echilibru.
Mai lipsește (dar nu prea mult) ca Pomohaci sau Corneliu al Husilor să-mi vorbească despre iubirea de tineret – indiferent de sex. Nebunia e deplină. Toată lumea economică ne compară cu Grecia de acum x ani. Greșeală.Grecia avea Euro, noi nu. Vă imaginați că bancomatele n-o să mai elibereze lei? Ho-Ho-Ho. Doar ca ce scoți dimineață sa cumperi o mașină, la prânz va costa o Pizza, iar seara cam o felie de pâine (cu aditivi).
Nu ne asemanam cu Grecia. Ci cu România. Cea a lui Nelu Văcăroiu.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Excelent.
Un articol de inramat.
Eu nu inteleg de ce se tot insista cu chestia asta: “Votul a devenit restrictiv la greu (nu poti vota decat în propria circumscriptie daca nu ești legat de glia altei circumscripții (PNL-ul e complice la treaba asta)”
Nu, votul nu e legat de propria circumscriptie in general, ci doar cand se voteaza la parlamentare, pentru ca fiecare circumscriptie are alti candidati. Xulescu cu buletin de Iasi are dreptul sa voteze intre candidatii din Iasi, ori daca Xulescu merge la vot in Brasov, de unde sa aiba acolo buletin de vot cu candidatii care ii trebuie lui Xulescu? Personal sunt mai anti-PSD decat multi, deci nu e ca si cum le iau apararea sau ceva (mai ales in materie de vot, cand eu am stat la coada sase ore in diaspora sa votez pt presedinte in 2014), dar in cazul asta anume chiar nu vad cum altfel se putea face.
Intelesul sta in realitatea ca multi sunt plecati la studiu sau la job in alta localitate si nu au mutatie in localitatea respectiva. Plus tfl-istii plecati in weekend.
Bun, si solutia dvs la problema lipsei buletinelor de vot aplicabile persoanei respective care este? Sau il credem pe cuvant pe Xulescu ca el traieste in Brasov de fapt?
Stiu argumentele celor care sustin chestia cu “votul este restrictiv”, dar ce nu am vazut nicaieri sunt niste solutii valide. Dvs cum ati fi vrut sa se procedeze exact?
In alte tari e asa: statul stie unde stai si primesti o hartie care iti spune exact care e ‘circumscriptia’ ta. La fel ar fi si online. Cand te loghezi, statul ar sti exact cine esti si iti prezinta optiunile valabile pt tine.
Stau in alta tara si lucrez in IT 🙂
Deci cunosc bine optiunile din alte tari si optiunile oferite de mediul online in general.
Dar in Romania sistemul de vot nu e cel din Spania, de exemplu, sau din orice alta tara aveti dvs in minte. Adica mi se pare o comparatie intre mere si pere — da, cand va fi si in Romania sistem ca in Spania (un nume complet la intamplare) atunci ne putem raporta la sistemul acela. Dar sistemul din Romania este ala care este (nu discutam daca e bun sau rau), si nu a fost schimbat special pt alegerile parlamentare. Deci nu vad cum A DEVENIT mai restrictiv. Da, putem sa ii reprosam ca nu a sarit mai mult in intampinarea nevoilor alegatorilor, cu asta sunt complet de acord. Este un sistem absolut perfectibil, si nu cred ca afirma cineva contrariul. Dar sa zici ca a devenit restrictiv pt alegerile parlamentare doar asa ca sa nu poata vota oamenii este o afirmatie falsa.
Buna ziua.
Deci votul in R. a fost legiferat anume sa fie complicat. Greu de votat, cozi, prostii cu inregistrari etc. Ca sa fie simplu, votul ar fi trebuit sa fie facut 100% online. Chiar si in circumscriptii sa fie terminale. E ridicol, leat 2017 si sa te chinui cu liste, inregistrari stampile si alte tampenii din secolul trecut.
Gluma buna asta, vezi Doamne se poate fura 🙂 Sa fim seriosi, exista multe metode de siguranta in IT, se pot face ‘mirrors’, ‘one-time secure sessions’, ‘backups’, cu observatori IT din toate partile implicate etc.
Again: metodele de vot in R sant intentionat fanariote. E mult mai simplu pt PSD & co sa masluiasca o asemenea metoda de vot cu hartii, cozi, stampile si urne fizice. Un sistem de vot online ca lumea – mult mai dificil de spart.
In afara de Estonia (care e o tara mica si care si-a construit tot sistemul de organizare in felul acela) eu de alta tara care sa fie un succes din punct de vedere al votarii electronice n-am mai auzit. Mai multe tari au incercat, inclusiv in America (unde IIRC a fost ceva scandal apropo de fraudarea votului electronic in favoarea lui GWBush la un moment dat), dar un sistem care chiar sa functioneze “flawlessly” nu e atat de usor de pus in practica, si cu atat mai putin ar putea fi (realist vorbind) pus in practica la noi, unde totul e varza, si tot ce copiem din alte parti se face cu picioarele. Sure, teoretic si eu zic “sa se faca si sa fie si la noi” etc, dar cine sa construiasca sistemul ala, Siveco?
Sa nu ma intelegeti gresit, si eu sunt profund anti ideea de hartii si depus hartii la ghisee si altele asemenea. Dar mi se pare nerealista ideea unei modificari atat de radicale a sistemului (nu in ultimul rand pentru ca nimeni de la noi nu tine sa avem vot nefraudabil, dar asta e alta discutie), si mi se pare absurda ideea ca votul a fost restrans la circumscriptie doar asa pt ca aia de la putere au vrut sa faca rau in mod voit, cand restrictia respectiva este un rezultat normal al sistemului de vot existent. Sunt de acord ca nimeni nu tine in mod deosebit sa imbunatateasca sistemul prea tare, pentru ca se putea de exemplu marsa mai mult pe votul prin corespondenta daca se dorea, ala chiar functioneaza intr-o gramada de tari. Dar cata vreme avem sistemul de vot pe care il avem (si care n-a fost schimbat in mod special pt alegerile parlamentare, cum se zice in articol), atunci avem de-a face si cu limitarile lui, si asta e. Ne putem plange de multe chestii apropo de PSD (si eu am o lista de 100 de km de probleme pe care le am cu partidul respectiv), dar nu mi se pare corect sa ii punem in carca si probleme care nu i se datoreaza neaparat lui. Daca e sa fim corecti apai sa fim corecti pana la capat, nu doar cand e vorba de cei care ne plac noua.
TL;DR: Teoretic s-ar putea schimba sistemul din radacini, si atunci ar vota oricine de peste tot. Dar avem sistemul pe care il avem acum, cu votarea prin buletine, si nu mi se pare ca exista o echivalenta intre “votul A DEVENIT restrictiv” si “ar fi trebuit sa se schimbe sistemul cu totul”.
@Andreea: Nu stiu punctul de vedere al autorului, dar din punctul meu de vedere votul romanesc e restrictiv pt ca trebuie sa ma inscriu pe o lista la consulat. Sorry, n-o sa fac asta niciodata. Nu vreau numele meu pe nici-o lista a statului roman. In care nu am incredre DELOC.
Si ideea ca i se pune “in carca PSD-ului” mi se pare gresita. Treaba cu votul e o datorie a Parlamentului/Guvernului si trebuia rezolvata de mult. Ideea ca PSD trebuie sa rezolve asta e gresita din start. Orice partid vrea sa rezolve votul in favoarea lui. Si asta e cu-atat mai valabil pt PSD care e o adunatura de lepre mafiote post-comuniste.
Un articol oarecare: htt ps://qz.com/24614/the-global-e-voting-disaster-why-the-us-and-the-world-shouldnt-try-to-make-democracy-high-tech/
“It’s an odd situation to be in where the people who are being called luddites are engineers,” says Matt Blaze, director of the distributed systems lab at the University of Pennsylvania. “In the case of electronic voting, you have this reversal of the normal roles where the people who are closest to the technology are warning that there might be some pitfalls you want to think carefully about.”
That’s one reason why Germany’s highest court ruled electronic voting unconstitutional in 2009, and most of Western Europe has backed away from the practice. The same is true of most states in the US, where only six holdouts continue to allow voting on machines with no paper record as a backup. Those that do allow it are Georgia, South Carolina, Louisiana, Maryland, Delaware and New Jersey.
Estonia and, for the time being, New Jersey, are apparently the only two places in the world where voting online is possible. This kind of voting is especially vulnerable to interference.”
Cum ziceam mai sus, daca n-au reusit ele tarile serioase sa puna la punct un sistem din-asta, chiar credeti dvs ca este realista posibilitatea ca vom reusi tocmai noi? 🙂
Asta e o atitudine defetista. Daca nu putem rezolva nimic nicodata, de ce mai votam? 🙂 De ce nu se ataseaza un guvern minimal de la UE + dizolvare parlament, partide etc. Ar fi pe undeva mai sincer, si-asa nu stim sa ne guvernam, ne furam singuri caciula etc – mai corect&cinstit ar fi un guvern minimal, militar, dictatorial, nu? 🙂
Buna seara 🙂
Sa le luam pe rand:
1. Nu doar la alegerile parlamentare, ci si la cele prezidentiale esti legat de “glia” circumscriptiei electorale. (nu stiu daca nu au modificat si referendumul, dar nu e exclus).
2. La parlamentare – o fost struto-camila votului uninominal-proportional. In acele conditii (de uninominal) as fi inteles restrictia, dar la votul pe liste (nu sunt de acodr cu el – dar asta e), a fost pastrata restrictia circumscriptiei. Nici turistii – sau studentii – sau cei in delegatie nu au putut vota – intrucat nu erau rezidenti. Chestia mishto – era ca si in tara se aplica aceaiasi restrictie. Daca in perioada respectiva esti in delegatie (sau pe proiect), in Bucuresti, sau Cluj iar tu ai domiciliul in Oradea, ia frumusel trenul (14 ore dus+14 intors, sau avionul cu 2-3 zile inainte si pleci dupa 2-3 zile (ca doar nu o fi in fiecare zi cursa), sau te incumeti saa parcurgi 600 km cu masina – dus-intors pe minunatele drumuri din Ro. Macar inainte, la votul pe liste, votai un partid. Ca era (sau e) bine sau rau e alta discutie.
3. Nici un moment nu am spus ca doar PSD a facut asta, dimpotriva PNL si UDMR (si chiar personaje din PMP) – au fost complice la asta.
4. Nu exista NICIUN sistem de vot la distanta – sau anticipat. Nici electronic, nici necum altfel. Ca tot a fost data USA ca exemplu, – acolo exista inclusiv votul prin corespondenta – ca si cel anticipat. La noi nimic-nimicuta.
5. In tara care scoate 7% din PIB din activitati de IT, cu cea mai dezvoltata infrastructura de date – sa vorbesti de “insecurizarea” votului electronic la distanta – arata necunoasterea problemelor de IT. (Nu, nu pentru ca statul a facut asta, ci pentru ca TOT ce s-a construit pe infrastructura asta, s-a construit “de la nou/de la zero”).
6. In tara in care qproape 30% din cetateni sunt plecati in exterior (ce tara a mai pierdut 30% din populatia activa – in vremuri de pace?), si 20-30 % din cetatenii activi – sunt migranti “interni”, exista o mare problema – care nu numai ca nu a incercat sa fie rezolvata – dar nici macar nu se pune problema sa fie rezolvata. Credeti ca au lipsit de la vot doar hypsterii care se pisa pe vot? Mai lua PSD-ul scoruri asa formidabile daca aveau si cetatenii activi posibilitatea sa voteze? Si afirm cu toata convingerea mea, ca migrantii (interni sau externi) sunt cei mai “activi”, nu cersetori de la poarta vechilului.
Asemanarea dintre RO si Grecia consta in faptul ca programul israelitilor rusofoni ( pe aia .. ” bietii it-isti , ii mai tineti minte ? 😀 ) aplicat la greci este aplicat si romanilor – un program populist anti-european , anti justitie , anti democratic . Nu are legatura moneda ( leul , drahma, euro , dolarul etc ) statului ci faptul ca niste cozi de topor aplica un program pentru a destabiliza economic o tara , pentru a vulnerabiliza UE si NATO in folosul iudeo-bolsevicilor de la Moscow si a fanilor sai .
Unde nu ne putem compara cu grecii : Grecia are armata si asta a fost norocul lor in ultimul ceas . Romania are ‘contacte’ si martori ( care o fac pe “elitele” ) dispusi sa dea acolitilor lui Bibi si ultima resursa din tara asta .
Buna ziua,
s-a inmuiat Tutuianu ! Obisnuit sa umble cu fesele lui dragnea pe gura ,zilele ,mai exact noptile trecute a avut ceva cosmaruri. Motivul ar fi o informare stricto senso ,cum ca se analizarea actiunile ministrului ,prin care s-a periclitat achizitia de tehnica militara ,conform planului de inzestarare a armatei. Militarii de inteligence i-au aratat un coltisor de raport ,ceva cu posibile acuzatii de tradare ,de a vrut sluga lui dragnea sa alerge noaptea,pe jos pana la Cotroceni. Atentia de care se bucura in NATO,este asa de mare,incat nu discuta nimeni cu el.
Buna @Depemures , am vazut ca s a convocat CSAT pe saptamana viitoare .
Bună ziua!
Fain articol, excelent! 🙂
Din păcate, realitatea descrisă e de coșmar… Și cei care vor „plăti” suntem noi… 🙁
Ciumpalacul de la ambasada rusiei , gaspadin Genunke , a gasit o metoda de facut lovele : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21928600-ministrul-educatiei-anunta-inca-manual-pentru-elevi-dirigentie.htm
Manuale , tiparire etc – o firma de casa si iese un ban
Buna seara
Astuia cred ca trebuie sa i dea cineva o diploma de “idiot cum laudae”
Buna seara
Da … sau un tatuaj pe frunte cu textul respectiv 😀
Eu as face manuale si pt. recreatii.
Nu mai zic de vacante, in care elevii, fara manual, sunt complet derutati si actioneaza haotic. 🙂
Salutare!
“Franța: parlamentarii care își angajează rudele riscă închisoarea și amendă 45.000 de euro”.
De ce nu si in “micul Paris”? 🙂
http://revista22online.ro/70264593/frana-parlamentarii-care-i-angajeaz-rudele-risc-nchisoarea-i-amend-45000-de-euro.html
Tupeu de ciolovec:
“Dmitri Rogozin, pe Twitter: Autoritatile romane au pus in pericol vietile pasagerilor / Asteptati-va la un raspuns, javrelor”
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21928529-dmitri-rogozin-twitter-autoritatile-romane-pus-pericol-vietile-pasagerilor-asteptati-raspuns-javrelor.htm
A „reacționat” și teleghidatul moscovit:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21928769-dodon-catre-autoritatile-bucuresti-ati-tinut-aer-sute-cetateni-republicii-moldova.htm
Jigodie putleristă, dacă îi era atâta lui rogojinov ăla, NU se urca într-un avion cu copii moldoveni, știind că o țară membră NATO și UE VA APLICA sancțiunile contra idiotului!
Interesant e ca nu l-au primit nici la Budapesta. 🙂
Cred că a intrat U(ncle) S(am) pe „fir” și i-a tăiat „kazacsok”-ul lui orban… 🙂
Cred ca omuletii verzi sunt “pe teava”. 🙂
https://townhall.com/columnists/johnstossel/2017/07/26/2-million-bathroom-n2359770
Nu ratati sarbatoarea armenilor (in Bucuresti, str. Armeneasca):
http://www.stradaarmeneasca.ro/
Excelent editorial. Off topic – global warmimg si politika – pentru spiritele înfierbântate, ca si pentru cele răcorite 🙂
http://www.contributors.ro/editorial/incalzire-globala-%C8%99i-ipocrizie-politica-in-china-%C8%99i-canada/
Mie mi se pare ciudat ca nimeni nu-si pune problema influentei captatoarelor solare, de ex., asupra climatului local.
Acoperirea/umbrirea unor suprafete imense de teren si absobtia radiatiei solare de catre captatatore si nu de solul pe care sunt dispuse influenteaza, evident, microclimatul local.
La fel, eolienele blocheaza crculatia naturala a aerului, acolo unde sunt instalate.
Prin urmare, nici aceste instalatii care valorifica energiile regenerabile nu sunt chiar fara efect asupra climei.
Nu am vazut, inca, nici o analiza a impactului acestor “regenerabile” asupra microclimatului local
Buna seara.
Asta suna bine dar e total gresita: “Ca un abil politician ce se află, dl. Trudeau…”. Nea Justin nu e abil deloc, ‘politician’ nici atata. Si cum prostul nu-i prost destul daca nu-i si fudul, isi tine coada pe sus cum ca el e alternativa la Trump pt N. America 🙂
Buna ziua.
Este vorba si de cat fossil fuel mai este, nu doar despre politicile din energie.
https://knoema.com/smsfgud/bp-world-reserves-of-fossil-fuels
Coal – 2169
Natural Gas – 2068
Crude Oil – 2066
La prima criza mondiala a energiei (1973) se estima ca rezervele de gaze naturale mai ajung pentru 25 de ani si cele de petrol urmau sa se epuizeze in 30-35 de ani.
Intre timp s-au descoperit noi zacaminte iar “estimarile” s-au pierdut in negura timpului… 🙂
Editorial e una si o lucrare stiintifica e alta , ca de aia’s oameni de stiinta .
http://advances.sciencemag.org/content/3/7/e1602821.full
La siguranta pe care o prezentati , banuiesc ca aveti extra-competente in domeniu va propun sa i demonstrati stiintific lui Cristian Proistosescu ca bate campii si e un om “rau” care nu vrea binele omenirii .
Produceti o teza stiintifica si deschideti o polemica directa dl Proistosescu .
In caz ca nu se ridica la nivelul competentelor dvs din domeniu va pot facilita un contact cu Daniel Tataru . Sa-i demonstrati matematic ca bate campii , 🙂
Nici nu-ti poti imagina cati cercetatori, chiar institute, “rontzaie” bani frumosi din chestia asta cu incalzirea globala/gazele cu efect de sera.
Mi-aduc aminte ca, la un moment dat, chiar s-au dat la iveala niste e-mail-uri schimbate intre niste colective de cercetare in domeniu, din care rezulta limpede ca rezultatele erau “coafate” ca sa conduca la concluziile dorite.
Seara buna , la un moment dat nu mai e nevoie de cercetatori – e suficient sa deschidem geamul 🙂
Sau sa vezi unele fenomene .
Nu zice nimeni ca nu sunt si profitori , iti dau dreptate .
Dar sunt personalitati marcante care , daca maine dl Trump isi schimba parerea … de poimaine vor striga in cor ceea ce neaga azi ,
Lucrez de peste 4 decenii in domeniul energiei si crede-ma ca nu bat campii.
Si la noi s-au facut din chestiile astea cariere frumoase si saci de bani.
Buna ziua! Ma declar oficial fraiera! Nu lucrez decat de 20 de ani, cariera asa si asa, bani nu am facut! Pentru organismele internationale lucrez pe gratis, se considera contributia tarii. Angajatorul nu prea intelege la ce ii foloseste expertiza asta a mea. Raman doar rapoartele internationale in care in dreptul numelui meu apare Romania.E mult? E putin?
Buna seara!
Cu o asemenea experienta in domeniu, n-am nici o indoiala ca imi puteti spulbera nedumeririle exprimate mai sus (la 19:58).
Astept cu interes.
@Tzepelica, 21:34
Nu am de ce sa va spulber nedumeririle. Activitati fara impact nu exista. Probabil ca exista si astfel de studii. In mod normal la amplasarea unor astfel de instalatii este necesar un studiu de impact.
Mda, inteleg…certitudinea specialistului…”probabil ca”…”in mod normal” etc.
Multumesc!
Drama este ca astfel de instalatii sunt promovate sub lozinca “salvam mediul” desi impactul lor asupra mediului exista dar nu este cuantificat.
Ca sa afirm cu certitudine trebuia sa va ofer macar un link si un studiu. Cum in acest moment nu pot sa le caut am utilizat “probabil”.
Sunt argumente si politica in toate articolele, editorialele si rapoartele de cercetare. Dar, intre cineva care lucreaza in industrie si cel care lucreaza pe o tema comandată intr-o universitate, înclin către inginer. Si chiar pe experienta mea de a închide si deschide fereastra lumii. De la o uvertură la conversatie, pâna la isterie este un pod prea lung, pe marginea căruia se aliniază excesiv (si foarte disciplinat) politicianul de rând si cercetătorul care are nevoie sa-si hraneasca familia.
Vine luna Septembrie si clima se schimbă (din nou). 🙂
Rusul cred ca turbeaza.
Nu ne ataca ca vin oile si le scufunda mandra flota la Marea Neagra.
Asa va pune jar pe aviatie cu multe zboruri de avioane rusesti la limita violarii spatiului aerian si prin iarna ne taie gazul importat ca tot nu avem rezerve si importul de gaz rusesc a crescut de 3 ori.
In alternativa , sare pe un tanc in Crimea si ne ataca. Upsss, nu sint anfibii sa plutasca sculele astea si deci crapa ca erou. 🙂
E de rău și în Finlanda?
http://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/alerta-de-securitate-la-helsinki-un-sofer-a-intrat-cu-masina-in-multime-768910
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/ploua-in-sala-polivalenta-din-alexandria-inaugurata-de-dragnea-si-shhaideh-768710
„”Peste 20 de milioane de lei au costat lucrările de modernizare a sălii polivalente din Alexandria. La nici 3 luni de la inaugurare, au început să apară și primele probleme. După ploaia de acum câteva zile, acoperișul a cedat. Parchetul s-a umflat și va trebui schimbat”, scriu jurnaliştii de la Trnews.ro.
Potrivit publicaţiei, problemele nu s-ar opri aici. “Cu toate că dispune de dotări moderne, lucrarea a fost făcută prost. După fiecare ploaie, acoperișul cedează, iar interiorul se transformă într-un adevărat bazin. Mai mult, cluburile sportive din județ, care se antrenează acolo, se plâng că aerul condiționat nu funcționează, iar în zilele caniculare încăperea se transformă în saună”, completează Tenews.ro.”
Apa nu e de la ploaie, ci de la „sifonăriile” lui dracnev+servila…
Buna sa faca acolo o crescatorie de porci. 🙂 🙂
🙂
Bună seara.
Oare DNA-ul are competențe pentru așa ceva?
http://romanialibera.ro/actualitate/eveniment/presedintele-curtii-constitutionale–fotografiat-la-o-intalnire-in-benzinarie-cu-un-fost-deputat-trimis-in-judecata-in-dosarul-retrocedarilor–in-care-este-implicat-si-viorel-hrebenciuc—exclusiv-rom%C3%82nia-libera-461578
Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a fost fotografiat într-o benzinărie de lângă gara centrală din Brașov, în compania fostului deputat PSD Ioan Adam, trimis în judecată în dosarul retrocedării ilegale a 43.000 de hectare de pădure în județul Bacău.
Valer Dorneanu ar fi discutat mai multe minute cu Ioan Adam și, potrivit surselor noastre, acesta din urmă „i-a explicat ceva, îi arăta pe telefon și se ruga de Dorneanu”. Președintele CCR ar fi dat din cap în semn că înțelege ce i se cere, ne-a relatat sursa în cauză. Când cei doi au observat că sunt fotografiați, ar fi plecat pe rând din benzinărie: primul – Ioan Adam, iar al doilea – Valer Dorneanu.
Cum s-a inițiat, pe net, petiție pentru demisia/demiterea „avocatului infractorilor”, nu se poate iniția alta pentru ca dinozaurul ăsta de dormeanu să plece acasă???
Paga, nu cred că produce efecte juridice. Eu am fost ieșită din birou și am crezut că bubuie presa, se pare că m-am înșelat. Este un derapaj extrem de grav, mai ales că a mai avut o întâlnire controversată.
Dacă era într-o altă țară/ SUA de ex. presa exploda, presiunea era imensă și demisia înaintată.
Nu spun că Porcozin nu este o știre/un eveniment, dar țotuși hotărârile controversate curg pe bandă în ultima perioadă.
Interzicerea de survol este un lucru normal pentru o țară membră UE și NATO.
După faza asta, Porcul flaușat este terminat.
S-a rezolvat, am aflat….a fost eveniment întâmplător.
Dinozaurul roșu ne insultă, ne ia de fraieri 👿
“A fost un eveniment întâmplător. Treceam prin Brașov și m-am întâlnit cu Ioan Adam, întâmplător. M-a văzut că stăteam de vorbă cu un prieten, a venit, m-a salutat, a spus că și-a rezolvat problemele penale și a plecat. Mă mir că nu recunoaște. Am fost colegi, suntem civilizați. Eu am plecat, mă grăbeam spre Harghita.”, a spus Valer Dorneanu la B1 TV.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-21928877-justitia-grecia-fost-ministru-care-primit-mita-230-000-euro-8-ani-inchisoare-suspendare-directorul-siemens-atena-12-ani-suspendare.htm
La noi Mazare doar 4 cu suspendare .De saptamana viitoare trec si magistratii romani la pedepse de genul – 25 ani cu suspendare :))
Nu le dați „idei”, că ticăloșii sunt în stare să „dea” toată „justiția” cu „suspendare”…
Pai sa dea “cu suspendarea” averii ilicite.
De care vad ca justitia se apropie din ce in ce mai greu.
Zig.
Au aceiași stăpâni și consultanți. La noi Președintele CCR se întâlnește cu penalii la o cafea și un schimb de date.
…sau la un plin de benzina/motorina. 🙂
Buna 😀
Si acelasi tel :))
Se intalnesc .. ca nu are cine sa le bata obrazul public si sa ia masuri !
Deci si la altii se fura la nivel inalt.
Coincidenta , toti de stinga . Aia care se bat cu caramida in piept de cit de grijulii sint cu norodul. 🙂
Coincidenta , coincidentelor .. A scris @Mar la 20 :21 :)) .
Culmea politicii : consilieri ai unei puteri de dreapta , consigliaza partide de stanga din Grecia , Romania sau “personalitati” marcante precum rusofonii Voronin si actualul presedinte al Serbiei .
Ba mai au si relatii de prietenie cu ginerica de peste ocean , ginerica al’ lui cel mai de dreapta de pe planeta .
Cred că ar trebui să nu mai „amestecăm” „dreapta” cu „stânga”, ci să ne uităm dacă nu cumva individul/indivizii în cauză dă/dau „pe dinafară” de populism, ipocrizie și slujesc întotdeauna pentru conturi (personale) cât mai grase…
Buna seara @Paga ,
Exact !
Salve! 🙂
http://m.hotnews.ro/stire/21928750
Legati asta la vechiul meu articol privind consulat in Italia si pricepeti mai bine ce persoane reprezinta statul peste granite.
27 de ani de progres . Adica ramasi unde eram.
Temerar, tipu`.
Auzi, sa fuga fara pasaport! 🙂 🙂
da
si fara viza de la securistul din cartier :))
nici seful de scara nu fusese anuntat .
Un cântec (pe versurile ardeleanului regățenizat 🙂 Topârceanu) „în ton” cu editorialul:
https://www.youtube.com/watch?v=BAxgpyBlIeA
Rețineți versurile: „Ce-ai cu noi, bă/Pentru ce să dăm cu var?”…
Singura „regulă” în România: Să n-avem nici o regulă!
Sau: „Facem reguli ca să avem ce încălca, nu ce respecta!”
“Ale satului mari fete
Fara ghete
Ies la garduri pe-nserat…
(Am vazut aci-ntr-o noapte
Niste fapte
Care m-au scandalizat!)
Langa foc, o baba surda
Si absurda
Spune, ca si alte dati,
Tot povestea cu Ileana
Cosanzeana,
Plina de banalitati.”
Superbe versuri și o melodie pe măsură.
Cât despre var, un produs rar sub formă de bulgări, va fi folosit cât de curând pe visterie.
Mai am o melodie, cu nemuritorul Jean Moscopol:
https://www.youtube.com/watch?v=UJJyJXvB_Sw
„Tot ce-i românesc nu piere!”
L-aș lega, acum, de un banc de pe HotNews, în care am înlocuit „olteanul” cu „românul” (apropos de prostia guviermilor și de cea a funcționarilor – vezi povestea adusă de @stefan60, la 20.33):
Bancul zilei: Românul și darul de Crăciun
„Când s-au împărțit darurile de Crăciun, românul a ajuns ultimul, iar Mos Crăciun i-a spus:
– Ei, române, ai ajuns cam tarziu. Au mai rămas frumusețea și prostia. Ce să-ți dau?
– Moșule, frumusețea-i trecătoare…”
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21928841-pomohaci-exclus-din-preotie-pentru-corupere-sexuala-minorilor-invitat-unui-festival-ciobanilor-din-jina-alaturi-politicieni-precum-ludovic-orban-daniel-constantin-raluca-turcan.htm
Dacă penaliștii vor crede vreodată că vor mai avea votul meu, după o asemenea „atitudine” îi voi mai „vota” peste cel puțin 5 miliarde de ani!…
Italia
A fost votata definitiv legea care prevede obligatia vaccinarii copiilor.
10 vaccinuri obligatorii si gratuite. Dovada de vaccinare e obligatorie pentru a putea inscrie copilul la cresa , gradinita , scoala generala.
Aceasta obligatie a fost lege pina acum 18 ani cind niste politicieni grijulii cu proprii votanti au facut tot sa o anuleze.
Acum ca dupa Romania , Italia e pe locul 2 la epidemia de rujeola , au luat masuri urgente. Au si sutele de mii de doze necesare in depozite.
Dacă aveți putere să vedeți tupeul lui Kuzmin legat de achiziția rachetelor, este acum la realitatea. Bun reporterul, nu se supune.
Incredibil ce tupeu poate să aibă, cum poate să întoarcă cuvintele. Omul are scoală serioasă și înaltă.
Nu sunt trupe în Trasnistria, tancuri rusești au defilat și România în decembrie, cea ce nu se poate traduce că suntem sub ocupatie.
Asta trebuie chemat la apel în regim de urgență, pentru că nu este în regulă ce afirmații face.
Trebuie găsit interviul și citit / postat în integralitate.
Într-o țară civilizată, o asemenea jigodie devenea „satelit uman”, adică primea un șut sub coada de maimuțoi obraznic și continua să-și „reverse opiniile (dez)articulate” de pe o orbită circumterestră… Doar că, mereu „uit” că „spațiul carpatodanubianopontic” NU este „țară” și nici „civilizată” nu este… 🙁
Se schimba vremea , clima .. sper sa fi aflat dl Trump diferenta 🙂 .
@DorDeDuca 28/07/2017 at 21:38
Clima, vreme – pentru cei care forteaza proza asta migrata de la global warming la climate change – ce conteaza? 🙂
Sunt pentru cercetari in orice domeniu care potential ne pot ameliora ignoranta in care ne bălăcim, dar concluzii forțate care sa justifice furturile si bankrupta directionata politic – gen Solyndra – asta este cand niste secaturi gen Obama marșeaza pe credulitatea americanului care munceste – cam multișor. Tradus pentru omul de rand, the tax payer – care plateste pentru experimentele unor nulitați care nu au adus un cent din munca lor – cât ne mai iei de proști?
Dar ce ma plăng eu? Pacificul este cald, berea este rece – surf’s up! 🙂
La buna revedere!
Enjoy 🙂
Din păcate, odată cu vremea (care s-a mai schimbat: pe vremea dinozaurilor era mult mai cald, aveam climat tropical… 🙂 ), se schimbă și vremurile și asta nu e deloc în bine! 🙁
cam asa e , au mai fost vremuri de astea cand cu Inchizitia ( Galilei , doar un exemplu ) 🙁
Mujicstanul „protestează”!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21929034-protest-oficial-moscovei-fata-interdictia-impusa-autoritatile-romane-avionului-care-afla-rogozin-provocare-deliberata-care-afecteaza-grav-relatiile-bilaterale.htm
„MAE rus a subliniat ca securitatea a peste 160 de pasageri a fost pusa in pericol”, iar ei nu au reusit sa ajunga la destinatie la timp.
Moscova califica incidentul drept “o provocare deliberata care afecteaza in mod serios relatiile bilaterale”.
“Am cerut autoritatilor romane o sa faca o ancheta minutioasa cu privire la acest incident si sa ofere partii ruse explicatii relevante”, a mai precizat MAE rus, conform TASS.
Vizita viceprim-ministrului rus Dimitri Rogozin in Republica Moldova, care ar fi trebuit sa aiba loc vineri, a fost afectata de refuzul Romaniei de a permite cursei regulate de pasageri S7-157 Moscova-Chisinau avand la bord delegatia rusa sa ii survoleze teritoriul sub pretextul ca ar transporta o persoana “aflata pe lista neagra”, explica TASS.
Avionul a facut o escala la Minsk, de unde vicepremierul a luat o cursa Aeroflot cu destinatia Moscova.”
Jigodiilor! Ce v-ați mai „îngrijorat” voi de „soarta” pasagerilor!… Doar pentru că o jigodie rogo-bășinoasă trebuia să ajungă la separatiștii din Tiraspol și n-a ajuns!… M-a „dat pe spate” această „grijă”, care se manifestă într-o țară în care opozanții – ziariști, politicieni – sunt „sinuciși” fără probleme!…
O țară cu coloană vertebrală ar fi avut pregătit un comunicat-replică în care să se scrie:
– cum ați jefuit secole la rând pământurile românești
– cum ați violat, jefuit, siluit, deportat și omorât OAMENI de pe aceleași pământuri
– cum a procedat Armata Română în 1918 cu bolșevicii, la Socola-Iași, Galați, Tecuci și în Basarabia
– cum ne-ați luat Tezaurul acum 100 de ani și n-am mai văzut nimic din el
– cum TREBUIE VOI SĂ VĂ CEREȚI SCUZE pentru toate astea și altele și pe urmă – mai vorbim!
Ca vicepresedinte ce se afla, bolsevicul stia ca n-are acces in spatiul UE.
Deliberat, a incercat sa forteze, a mers la intimidare dar nu i-a iesit..
Guitza degeaba, prin urmare.
Mai sus, @mar (la 21.17) pomenea de obrăznicia lui kuzmin… Nesimțitul ăla, care e doar ambasador* își „permite” să ne dea „lecții”, la noi acasă, face asta fiindcă li se permit asemenea neobrăzări mai-marilor de la Moscova… Și au această „permisiune” la „nivel înalt”, de la Statele Unite, Germania, Franța, Regatul Unit… N-am înțeles, de pildă, dacă NATO/UE/.Statele Unite au adoptat sancțiuni, putler se plimbă, bine-mersi (a fost mai zilele trecute în Germania, s-a „conversat” cu Trump, Merkel…)… Ordinul de ocupare a Crimeei sau de „activare” a omuleților verzi din estul Ucrainei nu l-a dat nici kuzmin, nici rogojinov, ci putler… Cam la fel se „pupau pe gingii”, în numele „păcii” și Chamberlain și Daladier cu Hitler prin 1937-38…
* Cum de i-au permis autoritățile române acestei jivine să reprezinte Rusia ca „ambasador” după insultele aduse memoriei românilor uciși de sovietici la Fântâna Albă (nordul Bucovinei) în primăvara anului 1941?
Cel putin in relatia cu “fratele mai mare” de la Rasarit (de unde ne venea lumina, daca mai tineti minte), ne paste o glaciatiune.
De lunga durata.
Ha ha…”afecteaza in mod serios relatiile bilaterale”….te pomenesti ca tariceanu&co vor fi penalizati la “subventii”cu 25%
Ne lipseste un Pastorel:
“Naşul lui Păstorel, Sadoveanu, ţine o conferinţă la Ateneu: “Lumina viine de la Răsărit”
în care îi pupă-n c*r pe ruşi şi declară că din acel moment se întoarce cu faţa spre Răsărit… Atât i-a trebuit lui Pastorel:
Naşu sfătuit de-un rus
Întoarse curu` la Apus
Şi arătă Apusului
Care-i faţa rusului…”
Dacă am avea opoziție și nu „o… poziție”, asemenea cimilituri ar trebui „propagate” cu „legarea” lor de psd, din casă în casă, din om în om, ca să priceapă și nea Ion, nea Ghiță și țața Leana și lelea Veta cum stă treaba cu vânduții psd-iști la ruși și la acoliții lor! Dar, nu, pnl se „vede” la Jina cu un primar (pnl) care-l admiră pe popohaci, iar usr – se scarpină în koor cu referendumul pe tema „să-l aducem sau nu pe cucușor în „partid”?”…
PS (la postarea de la 20.55): îi „urez” primarului pnl din Jina să aibă „norocul” ca vreun copil de-al lui (sau al unui neam de-al lui) să fie „iubit” de unul ca popohaci, exact la fel!…
Pălitura lui Dorel, la Cluj! 🙂
http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/video-dorel-loveste-din-nou-a-montat-o-centrala-termica-si-din-aragaz-a-inceput-sa-curga-apa–166194.html
„A doua zi, a încercat să-şi facă o cafea şi când a dat drumul la aragaz a constatat ciudăţenia: „Am dat drumul şi în loc de gaz a ţâşnit apă”. „Domnul Imre, măcar acum puteti pârli porcul cu duşul de la baie şi sa faceti nişte frigarui în lavoar”, a făcut haz de necaz un prieten. Alţi internauţi au invocat „mâna lui Dorel”. Se pare că au avut dreptate. Problema a apărut după ce un vecin şi-a instalat centrală termică cu un instalator nu foarte priceput. „Apa s-a conectat la conducta de gaz. Au montat greşit o centrală termică – bineînţeles fără autorizaţie..”, a concluzionat clujeanul.”
Ala e instalator cum sint eu cosmonaut.
Centralele de apartament au racordurile standard UE. Indiferent de marca , tip , model.
5 racorduri din care cel central e pentru gaz.
Ce ma intreb eu , unde dracu a legat tubul de gaz la centrala ? 🙂
Dan Turturică:
http://www.digi24.ro/opinii/strategia-pentru-demiterea-lui-tudose-768930
„Olguța Vasilescu, cea mai agresivă dintre amazoanele șefului PSD, trage cu toate armele, din toate pozițiile, în liderii de sindicat. Joi seara, într-o postare pe Facebook, i-a acuzat de toate relele pământului. Și nu este prima oară. A făcut-o și în iunie. Iar războiul este chiar mai vechi. Lupta ei cu sindicaliștii a început prin aprilie, după ce aceștia s-au declarat nemulțumiți de Legea salarizării și i-au cerut demisia.
De atunci încoace, relația dintre ministrul Muncii și șefii de sindicate a mers din rău în mai rău. S-a lăsat chiar și cu proteste, chiar dacă ele nu au avut amploarea anunțată. Dar mai ales cu replici dure schimbate inclusiv prin intermediul televiziunilor. Niciun lider de dreapta nu a îndrăznit să îi înțepe atât de tare cât o face acum un ministru social-democrat. De ce este ciudat?
Pentru că PSD nu a avut, tradițional, relații mai bune cu niciun segment al societății civile decât a avut cu sindicatele. ”Oamenii muncii”, încolonați de tot felul de lideri sindicali pricopsiți, au fost din 1990 încoace oastea cea mai credincioasă urmașului PCR. Pentru ei, pentru liniștea lor, pentru voturile lor, pentru cooperarea lor, pentru ca ei să le toace adversarii, PSD a plătit foarte mult.
De asta nu am făcut privatizări când ar fi trebuit, de asta au urlat împotriva investitorilor străini, de asta am avut cel mai anti-antreprenorial cod al muncii. De asta mulți lideri de sindicat din România au intrat în topul mondial al nerușinării: cei mai bogați parveniți de pe urma celor mai amărâți cotizanți. Pentru că în timp ce PSD a vărsat un potop de firimituri peste clasa fraierită, în liderii ei a dat cu saci de bani.
Ceea ce face Olguța Vasilescu este fără precedent în istoria PSD și a PCR. Și nu doar că își permite să atace virulent șefii triburilor pe care partidul, în ambele stări de agregare, a mizat în toate luptele politice pe care le-a dus în ultimii 70 de ani. Dar o face într-un moment în care, mai mult decât niciodată, ar trebui încerce exact opusul: să-i împace, să-i liniștească, să le cumpere bunăvoința, că doar nu ar fi prima oară. De ce? Pentru că are nevoie de ei.”
Bună dimineața.
Este de noaptea minții, ev mediu întunecat. Singurul lucru lipsă pentru școleri, în rest au rezolvat totul. Oare vor da și probă scrisă, învață procedurile și vor fi ascultați la tablă ? Socola scrie pe cretin, Bălăceanca este soft, pleacă repede 👿 -40 de manuale de pregatire sportiva la diferite materii, 10 manuale de educatie muzicala pentru diferite minoritati, 16 manuale de religie pentru mai multe culte si 15 manuale pentru istoria si traditiile minoritatilor.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21929324-liviu-pop-anunta-este-nevoie-manuale-pregatire-sportiva-pentru-40-discipline-atletism-yachting-pentru-fiecare-din-invatamantul-gimnazial.htm
Buna
Grijuliu tare cu minoritarii , gaspadin Genunke .
La educatie muzicala ce le preda : kazacioc si kukuruz ? :))
buna dimineata!
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-29-iulie-sinecuristi-din-toate-partidele-votati-va/54862/