USL a murit, traiască PSD!
12/12/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Lectia pe care partidele care isi zic “de dreapta” nu o invata este ca nu poti sa te aliezi conjunctural cu PSD fara a plati pretul acestei aliante. PSD nu pierde niciodata cand face o alianta, asta e regula de aur. A aflat-o acum si PNL, care, sa recunoastem, isi datoreaza prezenta in Parlament defunctei USL.
PSD a stiut sa se foloseasca de vehiculul USL pentru a seduce si abandona PNL-ul. Nu le-a iesit pesedistilor manevra in 2014, la prezidentiale, le-a iesit acum. Cum isi inchipuia PNL ca va aduce oamenii la vot dupa ce a fost in concubinaj legal cu PSD-ul?
Iesiti la vot, sa nu castige PSD! Nu, pe bune, insa din 2012 pana in 2014 PSD a fost bun ca aliat?!
Rezultatele USR din tara sunt inca prea slabe fata de reala nemultumire a oamenilor fata de PNL. PNL a obtinut mult prea mult fata de cat a “luptat” cu PSD (in special la introducerea votului pe liste si la castrarea legii votului prin corespondenta). Rezultatele din Diaspora sunt cele mai graitoare: USR este acolo peste PNL. Aceasta va fi, in viitor, ierarhia partidelor din opozitie.
Incepe de azi vesnica “reforma interna” din PNL. Unii ziceau ca s-a incheiat – am vazut rezultatele. Norocul nostru ca nu ne mai pasa! Oricat s-a straduit Cartelul PSD+PNL, societatea civila are deja reprezentanti in Parlament. Si care nu sunt fosti FSN-isti!
Au fost necesare vreo 9 luni de organizare, efort, entuziasm si mai ales buna credinta. Gata cu vrajeala, exista opozitie reala anti-PSD. Ma intreb cat obtinea PSD daca USR nu se infiinta… Toti dezamagatii de PNL stateau acasa si PSD ar fi depasit 55%.
PNL ar trebui sa multumeasca USR ca acest nou partid a limitat victoria PSD!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Voturi centralizate, oficial. Centralizarea a 95,58% din voturile din tara.
PSD a obtinut la Senat 45,50% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminica, la nivel national, iar la Camera Deputatilor – 45,31%, a anuntat, luni, vicepresedintele BEC Marian Muhulet. PNL a obtinut la Senat 20,32%, iar la Camera Deputatilor – 19,95%. USR se plaseaza pe locul al III-a, cu 8,97% din voturi la Senat si 8,92% la Camera Deputatilor. Rezultate anuntate de BEC la ora 15:00 sunt partiale, fiind pentru ora de referinta 13:00.
Camera Deputatilor
PSD – 45,31%
PNL – 19,95%
USR – 8,92%
UDMR – 6,43%
ALDE – 5,62%
PMP – 5,29%
Senat
PSD – 45, 50%
PNL – 20,32%
USR – 8,97%
UDMR – 6,49%
ALDE – 6,01
PMP – 5,59%
Salut
http://adevarul.ro/news/politica/emisarul-special-sua-philipe-gordon-ambasadorul-mark-gitenstein-afla-sediul-campanie-traian-basescu-1_5028b7487045b4ba089de7d3/index.html
Un rember scurt : In 2012 valul uslamist a fost stopat gratie lui Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton
Ulterior , abuzurile gastii pesediste asupra justitiei au fost stopate gratie Doamnei Victoria Nuland .
Am vazut cum a multumit “elita” pentru binele facut Romaniei – cu apelative gen musulmanu’ de Obama etc .
O sa vedem cine mai stopeaza tsunami-ul de gheaţă declansat , impotriva Romaniei , de gasca pesedisto-rusofona /atent consiliata si coordonata de oligarhul lui Vladimir Putin , Veaceslav Kantor, preşedintele Congresului Evreiesc European !
Pentru cine mai are memorie , 1947 – istoria se repeta la indigo .
elita aia besteleste acum SUA si pe ambasadorul actual, caruia ii zice Șlem.
http://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-i-a-batut-joc-de-ambasadorul-sua-e-o-rusine_1167450.html
Am zis dimineata ca spun 2 , 3 chestii si imi vad de treaba apoi 🙂
” Potrivit lui Kantor, 9 mai „este ziua memorabilă a eliberării de jugul fascist” şi omenirea trebuie să ţină minte întotdeauna milioanele de oameni care au căzut pe câmpul de luptă. Preşedintele Congresului european evreiesc şi-a exprimat neliniştea în legătură cu faptul că în Europa se fac tentative de a rescrie istoria, de a tage o linie de egalitate între stalinism şi nazism.
Pentru Kantor, acest pion al lui Putin, crimele stalinismului nu sunt la fel de importante precum crimele nazismului .
Una din chestii .. acest Kantor , care a decorat un penal condamnat ca dragnea , poarta o decoratie a statului roman!
Kantor , oligarhul lui Putin , a fost decorat de .. excelenta sa dl Traian Basescu ! Decretul 1065/2013
Mie de ex, USR nu mi-a placut.
Asta nu m-a impiedicat sa ii votez! Fiindca nu era nimic mai bun, momentan.
Dar ar fi mers mai bine daca exista si un USR de dreapta.
Ce se va intampla daca Iohais refuza numirea lui Dragnea? Pentru ca legal trebuie sa refuze.
Bună ziua doamnelor si domnilor,
Suspendare, ca numai asta le stă in cap.
Cred că, dacă le trece prin cap, e cazul să ieșim, masiv, în stradă, ca să-și amintească ce/cine i-a lovit acum doi ani! Se cred, deja, pe „cai mari”, dar au, de fapt, 45% din 39% (prezență la vot), adică mai puțin de 18% din TOȚI ALEGĂTORII înscriși pe liste! Suspendarea asta – dacă-i lăsăm pe ticăloși să o facă! – depinde și de NOI!
Nu-mi place mutul de la Cotroceni, dar între el și infractorul care se crede viitor premier, îl prefer pe primul. Că a cam stat ca ficusul, a zis că face contestație la verdictul care-i lua o casă, s-a enervat că nu-i ia nimeni paltonul și după ce l-au epuizat concediile, și-a luat, frecvent vacanță ca să se hodinească, a urmărit multe dintre evenimentele importante din politic(hi)a românească „cu atenție și îngrijorare” – astea (și altele!) sunt realități de netăgăduit! Însă, între „prost” (Joianis) și „extrem de prost”, ajungi să descoperi că „prost” înseamnă „bine”, prin comparație cu „extrem de prost”!
buna ziua
1.” tare si apasat” scriu ca nu mai vreau sa aud sau sa citesc scuza cu “pensionarii&securistii,” sau “pensionarii speciali” sau ” se castiga cu kilul de ulei..”
alegerile au fost castigate clar de psd cu votul majoritar al celor de la orase si bugetarilor;as fi curios sa aflu cati”dascali” au votat altceva decat psd…
va aparea “profilul votantilor” dar la prima vedere din cele 3 milioane voturi ale psd as zice ca 1-1,5 milioane sunt ale “bugetarilor”,
2. pnl-sa I fie tarana usoara; din 91 tot timpul a mimat opozitie/vom vedea cati alesi ai pnl se vor duce la psd&alde/mi e teama ca multi/
mitul ” stanga”/”dreapta” in sfarsit a disparut
3. usr-o fi de stanga,o fi de dreapta,deocamdata sustine “statul de drept” este singurul partid care are clar si raspicat scris asta in program si-deocamdata- de asta e nevoie
sustii statul de drept,sustii democratia nu “iliberalismul” sau ” dughinismul”mi e teama ca dragnea ii va plati o polita lui Iohannis si se va autonumi primministru
cu mitomanul de trump presedinte se vad nori negri,negri de tot la orizont/numai ganditi va ca asta e deja in “razboi” cu serviciile secrete ale usa
in rest ,sa ne pregatim de Craciun
Bună seara!
Sunt bugetar (învățământ) și am convins să voteze cu USR (opțiunea mea, încă din vară, când am votat cu Mișcarea Pentru Iași) pe soție (tot bugetară), mama (pensionară) și fratele meu (angajat la o companie privată de transport, fostă de stat). N-am votat NICIODATĂ, din 1990 (cu FSN/FDSN/PDSR/PSD), deși în 1990 eram muncitor, între 1991 și 1996 – student, iar apoi – continuu, bugetar în învățământ!
Presa din Italia anunta ca in Romania s-au intors post-COMUNISTII la putere
Tara afectata de coruptie cedeaza inca in fata populismului unei stangi neprezentabile, scrie cotidianul Il Giornale, citat de Ziarul romanesc.
http://www.aktual24.ro/presa-din-italia-anunta-ca-in-romania-s-au-intors-post-comunistii-la-putere/
Ăsta ori e prost, ori e prost, ori se face că e și una și alta (adică prost prost):
http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_parlamentare_2016-21466905-gheorghe-falca-seful-campanie-pnl-vina-primul-ministru-pentru-esecul-partidului-daca-ciolos-intra-campanie-pnl-avea-38.htm
Voi sunteți ăia din „Povestea leneșului” a lui Ion Creangă, cu „muieți-s posmagii”? Dar nu voiați, putorilor, să vă facă Cioloș și campania toată, singur??? Ăștia de la pfl/pnl trebuie să-și dea demisia TOȚi, până la ultimul membru! Și ultimul, să tragă oblonul, să pună lacătul pe ușă și să arunce cheia (sau să o înghită). Idioți super-galactici!
Buna ziua. Desi probabil e mai degraba noapte buna pt Romania, inca 4 ani! 🙁
Foarte trist, nevasta-mea tot imi zice sa ma linistesc, nu face bine la stres/inima etc. Stiam ca o sa fie asa, un nice preview a fost cu madam Firea, dar totusi nu ma asteptam ca PSD sa castige un procent asa mare.
Deci ca natie, ca grup: ori santem imbecili ori mafioti/in cardasie cu baietii de la butoane. Tertium non datur. Deja am inceput sa vad explicatii, “deontologi” cu explicatii de-ce si cum, ca X avut campanie mai buna ca Y, scuze de tot felul – poporul nu greseste niciodata si alte prostii. Nu. Sorry guys, adevarul e mult mai simplu si mai dureros: santem un popor de manelisti cocalari si cozi de topor, degraba iubitori de populisme ieftine, misto-uri si sa se dea-uri. Cand se filmeaza da, santem buni, drepti, destepti, devreme acasa, credinciosi nevoie mare. In realitate insa ne vindem sufletul pentru nimica toata. Ca nu a existat dreapta adevarata 🙂 Pai romanashului ii pute dreapta, cum sa existe dreapta si bun-simt daca boborul iubeste la maxim stanga, golaneala, misto-ul ieftin, cocalarismul?
Ce ironic, manualul de istorie contemporana ar trebui sa aibe capitolul 1989-2020: De la comunism la cocalarism.
Ca USR o sa faca mare branza. Glumiti tovarasi, va imbatati cu apa goala. USR o sa se chinuie sa supravietuiasca si pana la urma o sa se dilueze in PSD sau in varianta liberala a PSD (PNL).
Deci da: noapte buna, Romania.
De acord cu nevasta ta. Chill, nu e sfarsitul lumii. 🙂
@danc-buna dimineata
intr adevar aveti dreptate,dar,-ca e un dar- nu vad deosebiri prea mari intre “cocalarul roman” si ” redneck-ul american”
asa ca…mai usor cu “pianul pe scara”..pana una alta ” In Russia I trust”
cand va fi altfel voi fi primul care sa recunoasca/
deocamdata al dvs presedinte-pe care cred ca l ati votat cu doua maini-se ocupa de “twitareala”, “victory tour”( asta o fi invatat de la Ceausescu sau n coreeni?)
” salveaza “job-uri , e pe cale sa l numeasca pe un bun prieten al lui putin secretar de stat si a inceput “razboiul cu establishmentul”= comunitatea de informatii
mi e teama ca ati ales un presedinte mitoman/ psd -ul poate distruge o tara,trump mi e teama ca poate distruge lumea
Glumiti, nu-i asa? Pt ca e o gluma proasta sa comparati natia romana la nici o zi de la PSD 45% cu redneck-ul american.
Pana una-alta prostii de americani au o tara BOBOC (sosele, servicii, stat de drept, separarea puterilor, armata, sanatate etc). Romania ce are? Manele. A, si PSD sa nu uitam.
Deci dvs comparati psd-ul care “poate distruge” (desi dupa 27 de ani stim bine ca nu “poate”, SIGUR distruge) cu alegerea lui Trump care s-ar putea sa nu fie ok?
Va dati seama de diferenta, de ridicol? 🙂
@danc
“Glumiti, nu-i asa? Pt ca e o gluma proasta sa comparati natia romana la nici o zi de la PSD 45% cu redneck-ul American”
oare?tara BOBOC? sa citez din memorie ce spune presedintele ales al dvs
sosele: despre infrastructura a spus ca e de lumea a treia
servicii&sanatate: health care… si ma opresc
stat de drept ?- “lock her up”
separarea puterilor?-deocamdata tipul nu da doi bani
armata- da,aveti dreptate
Dvs chiar nu realizati ca prin tot ce a spus trump ca sa ajunga presedinte a facut mai mult rau americii decat toata propaganda dusmanilor ei????
Mda, e clar ca vorbim limbi diferite. Va recomand sa va plimbati prin America o saptamana/doua eu stiu? sa zicem New York – Philadelphia – Atlanta – Dallas – Phoenix – LA. Si comparati cu o plimbare Satu Mare Oradea Timisoara Craiova Bucuresti etc. Si poate o sa intelegeti mai multe 🙂
Nu putem compara mere cu pere in infrastructura
E vorba de decalaje istorice,
Dar cum ar fi daca dvs v ati plimba o saptamana prin germania,benelux,elvetia si dupa aia prin us?
Cum ar fi sa beneficiati de,asigurari sociale in europa de vest fata,de sua?
salut
i-ar fi ceva de genul : sora mea a cautat un medicament in Boston , unde isi are domiciliul , pentru o prietena din Romania . l-a gasit : pret 67 mii de usd /30 fiole
o cunostinta a gasit medicamentul in Europa : pret 42 e /fiola pentru persoanele din afara Spaniei sau 0 euro pentru spanioli .
Totuși, e suspect că prezidentul a „dispărut complet din peisaj”… Vin alți oficiali să-i „ridice mingea la fileu”:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21466997-valentin-mircea-seful-corpului-control-premierului-cred-presedintele-iohannis-nu-are-cum-eludeze-legea-nominalizeze-pentru-functia-prim-ministru-persoana-condamnata-penal.htm
„Valentin Mircea adauga ca “Presedintele trebuie sa isi faca treaba si sa inteleaga ca succesul PSD este conjunctural si efemer, ca multe succese politice. Viitorul este al celor cu principii si cu viziune pe termen lung.”
Valentin Mircea este primul oficial care afirma, dupa alegerile de ieri, ca seful statului trebuie sa respecte legea si sa nu numeasca o persoana condamnata penal in functia de prim ministru.
Ideea a fost deja vehiculata de mai multi lideri de opinie in spatiul public.”
P.S. și boul ăla posedat de la Alba, care-l amenință pe Joianis cu suspendarea are „principii”. Pardon: are doar unul: „să n-ai nici un principiu”!
@paganel
Dvs aveti opinii ,eu m am referit la majoritatea”dascalilor”
si eu am convins-o pe doamna care face curatenie la noi in casa sa voteze usr,dar asta nu schimba prea mult
cel mult s a “limitat dezastrul”
CINE NU ARE BATRANI SA I CUMPERE!
Sora,care a implinit 100 ani…
18–24 de ani nu au mers la vot.
Poate și pentru că 24–100 de ani nu au fost dascăli buni, n-au știut să-i învețe la timp civismul, responsabilitatea, democrația. Nu au izbutit să-i lumineze, să le vorbească mai convingător despre servituțile votului neexprimat.
Dar, ca și alții odinioară, 18–24 de ani vor învăța singuri, din mers.
Vor vedea cu ochii lor:
când vor merge în excursii la munte… – și, în locul pădurilor, vor găsi un teren viran;
când vor da primul concurs pentru o slujbă… – și, în locul lor, va fi angajat prostovanul nepot al primarului;
când vor dori să-și deschidă o mică afacere și se vor prăbuși sub teancul de hârtii și acte inutile;
când primul lor copil va intra în spital pentru o banală fractură și va ieși paralizat sau amputat în urma unui „experiment“.
Atunci când îi va lovi prima nenorocire, abia atunci 18–24 de ani vor înțelege de ce ar fi trebuit să iasă la vot în ziua de 11 decembrie 2016″, a scris Mihai Șora pe Facebook.
Într-un alt mesaj, Șora arată de ce “absenteismul înseamnă iresponsabilitate civică” și de ce “democrația înseamnă p a r t i c i p a r e, nu pasivitate; nici lene, indiferență sau dispreț”
“Dragi prieteni,
urmează patru ani de zgomote, lovituri la fluierul piciorului, cazne și sincope.
În patru ani se pot întâmpla multe. Nu știu dacă voi mai fi aici, nici dacă voi mai apuca vreodată să merg la vot. Însă nu voi înceta să spun că absenteismul înseamnă, după mine, iresponsabilitate civică: poți să desenezi o maimuțică pe buletinul de vot, să pui ștampila pe fiecare candidat sau pe niciunul, să-i tai pe toți cu X-uri mari și apăsate! După cum poți vota candidatul ales de tine, cu bună credință și în cunoștință de cauză. Trebuie, adică, să mergi până la secția de votare, să intri în cabina aceea și să te exprimi. Modul în care decizi să votezi ține de inteligența, de profunzimea sau de simplitatea gândirii tale: – în orice caz, participând. Pentru că democrația înseamnă p a r t i c i p a r e, nu pasivitate; nici lene, indiferență sau dispreț față de îndatoririle pe care le ai ca cetățean cu drepturi depline, egale cu ale semenilor tăi.
Dacă e luni, dragii mei, urmează patru ani grei”,
Eu a trebuit sa ii explic baiatului meu, 12 ani, de ce tinerii nu au iesit la vot. El a intrebat pe net pe un tinar roman de 21 de ani de ce nu a mers la vot si acesta a raspuns ca nu il intereseaza.
Eu am explicat asa: tinerii astia sunt nascuti in jurul Revolutiei, tot ce au vazut ei in viata lor a fost o tara in care fostii comunistii detin puterea si totul este o ticalosie fara sa se schimbe ceva. Cind ai fost crescut asa si esti un analfabet functional, dupa cum arata datele despre tinerii nostri, atunci nu cred ca esti capabil sa intelegi mare lucru. Practic ei sunt educati sa creada ca nu se poate face nimic, inca stau pe banii parintilor, sunt fara mari perspective, sunt in depresie.
Acesta este motivul pentru care nu au iesit la vot si aici trebuie sa facem eforturi sa ii educam.
Si totusi acesti copii “de 21 ani”sunt copiii celor care in 89 au distrus cu sangele lor un sistem/
In 89 au murit tineri,si copiii acelei generatii n ar trebui sa spuna”n am ce face”/ceva e in neregula
Offf, cum sa va spun? In ’89 a fost secerata o generatiem chiar daca nu toti au pierit. Cei care au supravietuit au inceput sa vada, usor-usor, dar brutal ca ce au facut ei nu a fost inteles de “ai mai batrani”, inclusiv de bunici, parinti, surori si frati mai varstnici, pentru care “soarele rasare, I..escu apare” si erau toti “noi muncim, nu gandim”. Multi au plecat, altii s-au refugiat in carti, in biblioteci, universitati. In cele universitati au constatat ca mai-marii erau niste mici comunisti mascati, care-si protejau mama, fiica, ginerele, nepotul si increngaturile retelei. Cei direct din productie au vazut cum, din “nu ne vindem tara” s-a privatizat totul pe un leu, daca altfel nu se putea. Au mai incercat, pe ici pe colo, viata i-a luat pe sus, cu griji, copii ai lor. Si acestor copii ce puteau sa le spuna? Am incercat si am esuat intr-o mare de impostura, minciuna si compromisuri mizere?
Si sunt si ceilalti copii, care au crescut cu greutati, cu parinti neinstruiti si au inteles ca “las’ daca ne da e bine”, precum si copii acum adulti nenascuti atunci care chiar nu au cum sa inteleaga. Ce este in neregula? Ca au incetat sa mai iubeasca cititul adevarat. Noi, cei dinainte eram lesinati dupa carti bune, daca se poate chiar samizdate subversive, dar care ne aratau realitatea frusta. Pe cei de acum, ma tem, nu-i preocupa deloc cititul ori, daca citesc, se rezuma la genu’ Harry Potter si alte chestii fantasy si distopice, pe care degeaba le citesti ca relaxare, daca n-ai citit si ceva consistent inainte care sa-ti demonstreze ca “ai ce face”. Conjunctura unei educatii precare, din cauza profesorilor mai mult obsedati de salarii si care “s-au varsat” pe copii prin scaderea profesionalismului – multi n-au fost in stare de mai mult si au intrat in invatamant (ajunge sa priviti notele de la titularizari -, diversi angajatori publici si privati care si-au cultivat relatiile si nu pe cei merituosi, si ajung la ‘n-am ce face’, fiind astfel asediati din toate directiile. Daca ma insel, ok, dar cred ca as putea scrie ore intregi fara sa termin cu explicatiile. Intrebarea corecta, in opinia mea, ar fi: ce sa facem, sau ce pot face cei care mai au inca forta, sa schimbe acest “n-am ce face”?
Eu zic sa stam strimb si sa judecam drept:
1. Acestea sunt efectele lipsei unei desprinderi de comunism, in primul rind lipsa unei lustratii si a investigarii crimelor de la Revoluie
2. Totusi este un moment istoric: USR a scos 10%, prima data cind un partid nou intra sa joace cu baietii mari
3. PNL pierde pe mina lor, platesc ca au facut blat in trecut si nu au continuat reformele, patesc exact ce au patit si cei de la PNTCD, sa le fie tarina usoara
4. PRM a disparut – dovada ca partidele unui singur om nu rezista, PMP se incalzeste pe margine sa dispara in neant
5. Ciolos Prim Ministru inca este posibil daca Presedintele are bilute, teoretic PNL cu restul pot forma o forta care sa contraatace PSD-ul, asata daca ar fi politicieni si nu flaminzi dupa un ciolan.
6. PSD-ul cred ca traieste ultimul moment de glorie, ori baga Romania in dictatura ori dispare la urmatorul ciclu electoral. Procesele sunt pe rol, votantii lor mor, USR a dovedit ca se poate. Bunicii mei nu au votat cu Ponta, asta in Moldova, mama mea, telespectator Antena3 ( ca cica sunt incisivi, pensionara, mare FSN-ista – a facut campanie USR )
7. Incercarea mare nu este ca a cistigat PSD ci daca USR ramin profesionisti si nu abandoneaza, trebuie sustinuti, prima data cind o sa avem opozitie dupa atitia ani de coabitare.
PSD-ul nu a acistigat batalia sau razboiul, este o victorie de etapa, sa vedem ce se intimpla cu dosarele, cu baronii cu USR cu un PNL care poate se trezeste.
@dragos55
evaluare corecta,si eu cred la fel…acum trebuie salvata Justitia ….
Da, subscriu. Justitia ramine ultima reduta, singura care poate face diferenta!
Toate victoriile astora au fost “de etapa”. Dar nu-i nimic, soarele si luna ne vor tine cununa, brazi si paltinasi… 🙂
Cei care se imbata cu ideea ca USR o sa faca si-o sa dreaga nu-si dau seama de diferenta intre niste procente.
PSD+ALDE 45+6 = 51%
PNL + USR + PMP (sa zicem, desi toti astia ar manca un-doi din firimiturile aruncate de PSD) = 35%
Dar nah, victorie de etapa, sa mai asteptam 4 ani si-asa traim cat Matusalem.
votantii lor mor,
nu mor absolut deloc. Apar altii, uite acum au castigat in mediul urban.
Demografia nu ajuta.
Oricum copiii lor sunt de destule ori din acelasi aluat.
evident ca nu voi trece de filtrul vostru. Nu stiu insa daca filtrarea e automata sau voi fi eliminat, ca de obicei, dupa ce scriu ceva, nu conteaza ce.
Incerc, ptr cazul 2.
Deci, inclusiv in aceasta situatie sinistra mai exista in o sansa.
PSD nu are nici dupa distribuire majoritate simpla.
Presedinte poate sa-l propuna intai pe Ciolos deoarece nu exista nici o alianta oficializata PSD-ALDE
Va pica.
La o doua incercare PSD nu va incerca cu Dragnea ptr ca risca din nou un refuz si anticipate. Nu stiu de cate propuneri refuzate e nevoie, 2 sau 3?
De fapt Klaus poate pur si simplu sa forteze anticipate desi e nedemocratic. Dar nedemocratic a fost si jocul PSD+ ALDE.
Johanis e condamnat, Tot ce poate spera e sa mai fie bataia de joc a PSDului inca 2-3 ani sau pana se hotarasc ei sa-l dea jos.
Macar sa piara in lupta. Probabil ca asta ar fi incercat un adevarat barbat de stat.
Sau un barbat, pur si simplu.
Ba ai trecut, insa consider scenariul improbabil si indezirabil…
Salutari si aici…
DanC, pe acest blog nu veti gasi “tovarasi”, “manelisti”, “cozi de topor”, etc……Nu generalizati, si incercati sa vi-l imaginati pe redneck dupa vreo 50 de ani de ocupatie ruseasca, directa sau prin interpusi locali. In rest, sunt tot atat de suparata ca si dvs.
Nu generalizez deloc, incerc doar sa gasesc o explicatie de ce PSD 45%. Dupa 27 de ani, Dumnezeule!!! 🙁
Nu vad pt votantul de PSD decat 2 optiuni: imbecil ori in cardasie cu pesedeii. Amandoua optiunile duc la aceeasi explicatie, aia de la 17:18.
@danc&@Diana
din nou,buna seara
aici nu e vorba de suparare ,e -cred-vorba de “bun simt”
sa ne uitam “de sus”,sa incercam “global picture”
este evident ca sistemul actual ,corectitudinea politica, si a epuizat resursele
trebuie schimbat
si aici apare problema,se repeta greselile/poate ca e in ” adn-ul umanitatii”
ce avem? pai in us-pe trump/in italia-m5;in franta-frontul national;in Anglia-brexit;in ungaria -jobik
ce ofera ei? deocamdata nimic,decat ura/ura impotriva “sistemului”/pai cam asta a oferit si marxismul,cam asta a oferit si nazismul si… s a ajuns unde s a ajuns
asa,la o analiza sumara,romania e “defazata”, e relativ stabila
am discutat saptamana trecuta cu niste americani-“cel mai tanar” era American la a treia generatie,unul isi ducea pedigree-ul pana la mayflower-erau pur si simplu consternati de ce se intampla in state/nu si explicau cum o natiune “de imigranti”poate devein peste noapte “antiimigranti”
nu si explicau cum o natiune care are niste valori sacrosante-ca free speech-le poate pune in discutie…
ieri vorbeam cu in ungur-tare nedumerit-as zice si nemultumit-ca nu e si in Romania un jobik
toti suntem derutati,toti ne punem intrebari si -e esential-nu romanii stabilesc trend-ul
cautand pe contributors in articol al lui craciun-despre globalizare-am dat peste asta/explica asa de frumos/va jur ca nu l am citit ininte de a scrie cele de mai sus
http://www.contributors.ro/politica-doctrine/trumpismul-soft-romania-las-fierbinti/
Seara buna
Am facut un tur al ziarelor , bloguri romanesti .
Esenta , mama problemelor , absenteismul masiv la vot ca cauza a victoriei PSD .
Ma mir si ma crucesc .
1- De la alegera lui Iohannis am scris ca marota cu “voteaza raul cel mai mic ” a ajuns la sfarsit de drum .
Nu a inteles nimeni ca daca nu ai alternativa credibila de votat , se sta acasa . Ca nu poti alege intre Toto Riina si Bernando Provenzano (cine nu stie , sa caute pe net cine sint repectivii)
2- Se refuza categoric sa se admita ca campania PNL a fost un dezastru monumental . Un partid care e ireformabil fiind ajuns pe mana unei gasti de aventurieri (cel putin de la Antonescu cu aleanta lui USL incoace ) cauta scuze puerile (nu a facut campanie Ciolos pentru PNL) pentru a mentine “elita de carton” la conducerea partidului . Nu se vede barna din propriul ochi .
3- Diaspora a votat sub asteptari .
Pentru 6 deputati evident ca trebuiau sa se prezinte cu milioanele romanii la vot pe la ambasade , consulate , sectii de vot de peste hotare . Care candidati in loc sa fie cautati , numiti de partide din diaspora de succes , au fost numiti de partide din propria ograda de reșapați politic .
Nota aparte pentru USR :
Unicul partid care a aparut pe scena politica romaneasca si de la “firul ierbii” . Obtinand si un succes peste asteptari .
Deci se poate , nu e necesara inregistrarea la OSIM a unei fundatii , numirea in primis a conducerii si ulterior cautarea de fraieri (pardon , membri)
Diferenta intre tentativele trecute si acum , eclar ca nu se mai obtine absolut nimic cu partide inventate “de la centru” .
Diferenta umana intre “parasutatul” sa conduca o noua formatie politica si credul personal a celor care intradevar se implica , face diferenta .
Noua forma de politca de azi (unii le zic partide populiste ) se bazeaza pe aceasta . Contestarea vechilor partide / politici care nu mai au ce sa ofere in afara umflarii de cheltuieli bugetare (care oricum nu aduc voturi , vezi ultimele alegeri , referendumuri prin vest ) si cultivarea fricii fata de altii .
Cine pricepe bine , cine nu , va invata fortat de istorie care nu asteapta sa se destepte romanul .
Complet off-topic (ca să vedem ce diferență de preocupări există în proximitatea noastră geografică):
http://www.startupcafe.ro/stiri-hitech-21467043-video-masina-zburatoare-aeromobil.htm
Realizată în Slovacia!
Seara buna.
@DanC. – De ce PSD? – pentru ca avem o lege electorala facuta de Mihai Voicu, dupa chipul si asemanarea sefei lui, fosta amica ex. pretendenta. Practic astia au facut legea dupa chipul si asemnarea USL-ului.
Prieteni, foarte multi nu au putut vota pentru ca nu au avut rezidenta, ptr. ca trebuia sa mearga la locul de domiciliu.
Idiotii astia ne-au facut in foi de vita. Canapista sefa ne-a intors in timp, ptr. ca in vara in loc sa-si dea demisia s-a visat sotie de guvernator BNR. Eu conosc cateva cazuri de oameni care nu au putut vota.
Mai sus este un calcul -39 % votanti, 18% bazin electoral PSD.
Zarurile au fost aruncate in vara, cand la locale s-a inrosit tara. Daca in fiecare localitate rurala/urbana, primarul a mobilizat un numar insemnat de alegatori si a mobilizat, avem rezultatul de azi,
Blonda de la PNL, a preferat sa-si articuleze frazele si sa ne arate cat de virtuasa poate fi, imbinand familia/lehuzia cu conducerea unui partid.
Ce nu pot sa pricep, cum intr-un partid a fost acceptata construirea unei camarile in jurul unei canapiste si oamenii valorosi au asistat la un asa scenariu. Sau poate a fost un blat, facut la milimetru.
Scuze, sunt nervoasa.
Seara buna @mar.
“Ce nu pot sa pricep, cum intr-un partid a fost acceptata construirea unei camarile in jurul unei canapiste si oamenii valorosi au asistat la un asa scenariu. Sau poate a fost un blat, facut la milimetru.”
Explicatia e foarte simpla .
“anomalia” are origine in insasi sistemul de putere din PCR si copiat de toate partidele romanesti de azi.
Adica cine ajunge la putere in un partid (trocuri , favoritisme , donarea de functii , etc ) acapareaza puterea in interes personal fiind inconjurat de o camarila politica obedienta , supusa .
Asa a fost CC al PCR sub Dej – Ceausescu , asa a fost FSN (cine nu era deacord cu impartirea fotolilor , se rupea creind un alt partid) . Asa e acuma atit in PSD cit si in PNL , fostul PDL , PMP .
Toate aceste partide in unison au o conducere foarte personala .Seful pune oamenii lui in posturile cheie .
De aia nu exista opozitie interna in partidele romanesti , curente care contesteaza “strategiile” conducerii cum vezi in partidele din vest unde conducerea e colegiala si nu personala .
Efectul romanesc e ca atunci cind cade seful partidului (indiferent de motiv) cade si camarila care il inconjoara.
Noutatea mioritica se numeste reciclare permanenta (traseism) prin alte partide (vezi Predoiu pe unde a fost si cum a ajuns vice presedinte in PDL in doar 24 ore de la intrarea in partid ) (vezi un “tinar ” numit Melescanu si cum a stiut mereu sa cada in picioare pe functii si salariu )
Democratia interna a unui partid e fundamentala pentru supravietuirea istorica a aceluiasi partid si pentru insasi democratia unei tari .
Se evita asa inglobari de partide terminate istoric , conduceri perene din tata in fiu (sau alte rude) schimbari dese de denumiri dar care toate nu sint alceva decit “aceiasi Marie dar cu alta palarie ” . 🙂
Stefan, asa este. Ma uit cu efort la tv., il vad pe sconcsul Nicolicea, care a migra si s-a intors la matca, fiind teleportat la Calarasi in condiitile in care a pus pe butuci un judet – Mehedinti. Cred ca s-au si batut in urma cu ani.
Politica dupa chipul si asemanarea sefilor.
Ne indreptam cu pasi rapizi spre o criza urata, se fac presiuni sa-l numeasca pe Dragnea premier.
Acum la TVR, jigodia de Nicoicea rasuceste Constitutia, ranjind ca un comisar sovietic.
Il pune la punct pe Ghinea, mai are putin si-l pune cu genunchii pe coji de nuca.
Au aparut noi voci 🙁
http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_parlamentare_2016-21467258-presedintele-psd-bistrita-iohannis-nu-poate-refuza-numirea-lui-dragnea-premier-pentru-condamnat.htm
Dragnea prim ministru inseamna oricare usa la UE inchisa cu cheia . Nu va reusi sa le deschida nici macar comisara aia Cretu .
UE nu sta de vorba cu condamnati definitivi . Indiferent ca sint persoane condamnate cu suspendare , se evita oricare contact .
O stie si PSD , o stie si presa dar se face masiva manipulare deoarece PSD nu are un nume pregatit pentru prim ministru .
Un nume in sensul “om de incredere al partidului” , “mai presus de oricare suspiciune” .
Ar fi Basescu dar asta cere marea cu sarea (recalcularea pensilor speciale in primis si printre altele )
Plus ca nu e din PSD , nu e de incredere (vezi cum se certa cu ghota PSD in anii de glorie)
Tariceanu va ramane seful senatului . Pentru a avea omul potrivit la locul potrivit in caz ca Iohannis vine suspendat .
Ponta e imprezentabil inclusiv la Moscova . 🙂
Restul din PSD nu sint agreati de Dragnea si asta se teme sa nu fie rasturnat (cu nou domiciliu la Jilava in baza noului proces pe rol)
Ca sa fim romani 100% – eu zic ca Adisor Nastase Prim Ministru ar fi cel mai corect.
Prezentabil, experienta, pesedist veteran. Nu poate vota/nu poate fi votat – deci nu e o amenintare la adresa maharilor.
DanC. nu poate ca are interzis, in schimb Dracnea nu are restranse drepturile. Este zisa cretinului de Nicolicea.
Se pare ca si condamnarea cu suspendare este asimilata la condamnare si implicit interzis prin Constitutie, sa ocupe postul de premier.
L90 este clara – potrivit art. 2 din Legea nr. nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, poate fi prim-ministru (sau ministru, sau orice alt membru al guvernului) numai o persoană care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: are cetăţenia română
are domiciliul în ţară se bucură de exerciţiul drepturilor electorale
nu a suferit condamnări penale
nu se găseşte în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003
Ce înseamnă că o persoană „se bucură de exerciţiul drepturilor electorale” rezultă din art. 36 al. 2 din Constituţie care prevede că „Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale”. Dragnea este ccondamnat – potrivit art. 396, art. 403-404, art. 550 din Codul de procedură penală, persoana care a suferit o condamnare penală este persoana faţă de care s-a pronunţat o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare, indiferent de pedeapsa aplicată (amendă penală, închisoare cu executare, închisoare cu suspendare etc).
http://adevarul.ro/news/societate/poatefi-prim-ministru-persoana-condamnata-penala-1_584e835e5ab6550cb85ae3b3/index.html
De parca baietii nu pot regla din condei treaba asta 🙂
Au s-o schimbe mintenas la “nu a suferit condamnări penale care sa nu le fi executat”.
Parca si vad o sesiune comuna prezidata de onor Tariceanu.
Eu zic ca Florian Alexandru ar fi cel mai capabil .
Are adepti si de “dreapta” , e bine vazut si la stapanire .
Sa il numeasca macar ministru de externe !
Boc, in carti pentru sefia PNL.
Ce ar putea sa faca saracul Boc? PNL-ului (in fapt PNL + PDL) ii lipseste un speaker man si diabolic pe alocuri daca as putea spune astfel. Uneori nici nu stii pe ce isi consuma banutii fiindca nu au o televiziune, nu au echipa . Se suparasera pe Ciolos ca nu le face campanie, oare prezentarea lui Ciolos la Gadea o fi pus ceva lemne pe foc de au iesit cateva procente la vot contra “tehnocratilor” ?
Barbu Mateescu ne spusese – “PSD și ALDE ar însuma între 3,38 milioane voturi (varianta minimă) și 3,81 milioane voturi (varianta maximă)” si pe aici au fost.
“PNL. Extrem de dependent de organizații. În mediul urban va plăti factura pentru timpul pierdut în 2015-2016. Partidul a intrat în campanie fără un electorat-țintă, fără mesaj, fără lider (atât în 2015 cât și în 2016 a trebuit să se întoarcă spre Cioloș) ” “Pe fond, campania din 2014 s-a dovedit a nu fi fost un accident. PSD a devenit FIDESZ, dar mai irațional.’
Prin urmare – se vor face miscari de parlamentari ca de ex. din PNL spre ALDE; vor incerca sa saboteze USR-ul; sa blocheze DNA-ul sau in fapt sa o abata spre alte zari. In mare sunt aceleasi ganduri ca in 2012.
Va mai zic una ( penultima ) :
S-a remarcat linistea dinaintea acestor alegeri , liniste dinspre PPE ?
La fiecare scrutin electoral lideri din PPE ( Germania si Spania indeosebi ) transmiteau mesaje catre electoratul din Romania , Merkel trimitea o scrisoare etc catre electoratul de dreapta – se mai insufletea campania , mai iesea lumea la vot .
La cate porcarii au spus politicienii romani ( mai ales cei de dreapta , chipurile ar fi trebuit sa fie aliati fideli ai doamnei Merkel ) despre Cancelarul Germaniei .. va asigur ca Ambasada Germaniei a notificat catre Cancelar absolut tot . Toate jignirile si magariile plecate dinspre Romania .
Si le -au arhivat alaturi de scrisorile din 2012 .. cand aceeasi politicieni sau membri ai societii civile din Romania scriau scrisori disperate , despre abuzurile psd , catre Merkel si Ambasadorul german !
@Ziggy
pai nu sunt alegeri pentru parlamentul European,chiar credeti ca Romania conteaza altfel??
Inainte de injuriile la adresa doamnei Merkel , Romania conta !
Tin minte ca ii ura succes domnului Boc si trimitea pe cineva la lansarea candidatilor PDL ( membri PPE , chiar si taranistilor le ura succes ) , la fel si cel din Spania .
cum ar fi ca pm-ul propus de alianta psd-alde sa fie sau ponta sau tariceanu???
mie nu mi se pare imposibil
prea a evitat dragnea sa spuna ceva….sau poate nu s a hotarat kantor( vorba lui @Ziggy) in cine are mai multa incredere
Tariceanu cica ramine la Senat.
Ponta este pericol public, a zis azi ca Primul Ministru trebuie sa fie si presedintele PSD adica daca nu este Dragnea Prim Ministru atunci Dragnea trebuie sa plece de la conducerea partidului. 🙂
Ce NU AM VAZUT la aceste alegeri :
Partidul M10 si doaman Macovei .
A disparut partidul ?
Legat de doaman Macovei , se confirma ce am scris cu mult timp in urma ?
Mai bun postul la europarlament si mult ravnita pensie de europarlamentar la sfarsitul acestui mandat ? (are drept sa cumuleze si pensia speciala romaneasca ca fost magistrat si in plus ca nu sint sigur , pensia speciala de fosta deputat in parlamentul romanesc. Dar asta nu am habar daca a fost votata ,legiferata )
Buna seara!
Majoritatea „dascalilor” si mulți alti bugetari au votat cu cei care, macar, le-au promis ceva. Simplu! Cum spunea si @clemy – PSD a promis votantilor ceva ce-si puteau reprezenta, imagina, gandi … O persoana inca activa, in jur de 56 ani, imi spunea astazi bucuroasa ca au iesit cei pe care i-a votat, pentru ca macar astia au promis ca le da ceva …
In rest, nu intentionez a generaliza cele ce mi le-a spus astazi un student – care-i cel mai bun profesor?! ala care le permite castiguri facile prin copiat, plagiat, etc… ce atata munca! … a ne scuti cu munca ….
Nu generalizati nici ce a spus persoana trecuta de 50. Prostia nu cunoaste frontiere de nici un fel.
Cum ajungi cel mai simplu sclav pentru altii? Prin copiat si munca putina. Cei care au muncit si stiu sunt in virful piramidei ceilalti jos multumind pentru firmiturile care cad de sus.
Cand se cultiva prin mass-media cu consecventa de peste 20 ani modelul „castigului usor”, si mentalitatea sa se dea, mi se cuvine… descurcareala, fentarea … de ce ne mai miram ca multi tineri voteaza PSD sau n-au timp de vot?!
Ce este mai dureros … mentalitatea aceasta este transmisa copiilor lor ….
Raspun ce l-am primit de la un pro-PSDist : “astia au furat dar au lasat si pe altii sa fure decat cu astia care fura doar ei”
Nu stiu la cine facea referire ca fura doar ei … si este vorba de o pers. tanara 30 de ani lucrator in Mapn.
Un articol foarte bun:
http://www.ziare.com/alegeri/alegeri-parlamentare-2016/romania-puturoasa-un-parlament-nereprezentativ-si-noapte-buna-romania-opinie-1446480
Uitati-va bine la ochii lor http://www.comisarul.ro/articol/video-sobolanii-se-distreaza-pai-nu-le-au-adus-rom_861715.html
Injectati de … bautura … reci si goi ….
Bună seara!
„Profilul alegătorului” după vârstă, studii, mediu (urban/rural), aici:
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-parlamentare-2016/ires-profilul-alegatorului-de-la-scrutinul-de-duminica-631028
Cică, posedații au fost votați și de cei „cu studii superioare”, mai mult decât pfl-ul…
Dupa cum am zis, prostia nu cunoaste frontiere. Nu putem sti cat din “studiile superioare” au fost pe bune. Ca tot vorbim de prostie,amicii de la Digi nu au auzit de tabel, macar in HTML.
La asta mă gândeam și eu… Am niște rezerve în acest sens… Nu vreau să fiu rău și pus pe „bârfe”, dar, îmi aduc aminte că n-am avut ce face, la un seminar, acum vreo 10 ani, și am dat un test unor studenți (erau din generațiile care făceau, încă, 4 ani de studii, nu trei, ca azi!). Un sfert dintre ei, viitori absolvenți de Geografie, nu știau județele României! Dacă aș repeta testul azi, s-ar putea să mă îngrozesc…
Wow, deci Anno Domini 2016 si 28.5% tineri 25-34 au votat cu PSD!!! 🙁
E un procent urias, cred ca pesedistii au rezolvat la alegerile astea si schimbarea generatiilor. Au trecut de la vechea garda (Iliescu/Nastase/etc) prin Dragnea si Ponta la o noua epoca. Ceva de genul la vremuri noi tot noi.
De-acu’ au sa se cearna baietii, dar intre ei si oricum e mult mai bine la butoane – au sa se perinde prin Guvern si Parlament linistiti. Pana isi fac relatiile si miutele lor. Deci au Parlamentul, au sa aibe Guvernul, administratia locala deja e in buzunar, trai nineaca. Zilele DNA-ului sant numarate, acusi ies toti scriitorii din puscarie (pedepsele scurtate/stramutate in cine-stie ce mizerii de stat acasa s.a.).
Am o neîncredere… hai să recunosc, multiseculară în „sondori” (știu ei de ce!), dar unele chestiuni s-ar putea să fie reale… Ceea ce, acum vreo 10-12 ani, putea părea un accident (și cred că era!), acum s-ar putea să fie regulă… Îmi amintesc de un seminar, la care studenții aveau de prezentat niște referate (nu mai rețin pe ce temă și nici la ce disciplină). O domnișoară a venit cu citate întregi din niște Directive ale PCR și, în timp ce o ascultam citind cu dezinvoltură, fără „probleme de conștiință” și întrebări în legătură cu veridicitatea prostiilor lecturate, aveam senzația, neplăcută a unui „deja-vu” de la ședințele de „învățământ politic” de care n-am scăpat nici în liceu, dar nici în armată… Am întrebat-o dacă chiar crede ce era scris în cărțuliile comuniste consultate, dacă are „spirit critic”, etc… Cred că, dacă atunci avea vreo 20+ ani, a prins măcar vreun an de școală primară (sau mai mulți) sub Ceaușescu… Azi, însă, văzându-le pe niște domnișoare, cu haine pesediste, zilele trecute, m-am gândit că e o greșeală, o eroare, un accident… Și dacă nu e așa? Câtă cultură politică au tinerii de azi (nu generalizez)? Ce știu ei despre alde Bolșevicul, Bombonel, Prostănacul, etc??? Și să ne mai gândim că, măcar pe unii dintre ei, i-a mai spălat și pre(a)spălat și așa-zisa „presă” românească, (c)analiștii și gurnaliștii lui „pește-prăjit”! Scria (bine) un comentator de pe HoțNews, azi, despre neparticiparea masivă a tinerilor la vot, că el (comentatorul), la anii tinerilor de azi, a iești în stradă, în Decembrie 1989, iar ăstora, astăzi, le e lene și să iasă fie și doar pentru a vota!… Este capabilă actuala generație tânără să-și asume responsabilități. Noi, ăștilalți, mai vârstnici, cum am contribuit spre a-i face responsabili, implicați, activi???
O mică (auto)corectură, mai sus: „Este capabilă actuala generație tânără să-și asume responsabilități?” Uitasem semnul întrebării…
Mai e ceva: tineretul roman observa “trend-ul” de-afara, din universitati. Mediile academice din Vest (si UE si America) sant infectate cam 90% cu mizerii socialist/comuniste, politic corecte. Si cum noi romanii cadem in limba la tot ce e la moda afara, hai si noi cu prostii gen secera-si-ciocanul. Plus inca sant amarati cu “mai bine era pe vremea lu’…” – comentarii care intaresc ideea marxist-rosie.
Inainte de ’89 studentimea, mediul universitar era clar anticomunist, asculta Europa Libera/Vocea Americii. Acum mediul universitar e stanga/international-socialist.
Noua generatie , tinerii , sint cum eram noi la virsta lor . 🙂
Diferenta colosala , atunci fiul de securist , activist de partid era imbracat cam ca “norodul” ca altfel zbura taticul din functie .
Acum tinerii copii ai nomenclaturii centrale + locale , fii de mahari in stat (ISU , MI , ministere servicii si cite deconcentrate , autonomii mai are statul pe statul de plata ) etaleaza spaga obtinuta cotidian de taticu si mamica .
In mintea lor , un post la stat ( se gandeste mama si tata) , o activitate politica junioara sint cheile succesului in viata . Ca doar asa mama si tata au facut vila din salariile alea , au cumparat masinile pentru ei si odrasle .
Ca urmare tinarul care NU e produs al “gastii” devalizatoare de buget si mancatoare de spagi , face facultate grea, doarme in internat e la studii in strainatate cu un servici adiacent ca sa poata supravietui , sau efectiv la munca pe alte meleaguri .
Am mai scris , emigrarea e supapa salvatoare a regimului post socialist romanesc . Fara ea , Romania trecea regulat prin bai de sange . Real nu literar .
Dragilor,
pentru sanatate fizica si psihica, ar fi recomandabil sa ne linistim si sa accepta ca urmatorii 4 ani vor fi pesede.
ba mai mult, ar tb sa ne asiguram ca urmatorii 4 ani vor fi numai pesede, pana le iese romanilor nu numai pe nas, ci si pe urechi. Le dau 2 ani pana o sa dea de gard crancen si or sa caute aliante. Ceea ce bineinteles va tb refuzat, cu suturi in cur. Nici o alianta, nici un sfat, nici o participare la circul pesedist dub nici o forma. Nici un guvern mixt, nici o participare in parlament, nici o alegere anticipata, nici un guvern de uniune nationala.
Sa aiba, tati, PSD cat au comandat.
Intre timp izolare totala fata de ei si umilirea lor zilnica.
Eu imi propun ca sa fac campanie pentru implicare politica, mai ales pentru tineri. Apoi o sa intreb in stinga si dreapta sa vadem ce putem face la nivelul tinerilor, stiu un profesor de liceu care este aproape de iesirea la pensie si cred ca ar fi dispus la un experiment sa vedem cum ajungem la inima tinerilor chiar si cu probleme de matematica – probleme care sa ii faca pe tineri sa inteleaga impactul deciziei politice, idee generata de un comentariu pe hotnews:
>>Citat Ion Iliescu: “Românii au comparat performanțele guvernului Ponta și performanțele guvernului Cioloș”
Daca înmulțim scorul obținut de fiecare partid cu prezenta (~40%) lucrurile stau urat de tot.
Am făcut calculul pentru Camera Deputaților:
PSD – 45,31% —18.12%
PNL – 19,95% — 7.98%
USR – 8,92% — 3.57%
UDMR – 6,43% — 2.57%
ALDE – 5,62% — 2.25%
PMP – 5,29% — 2.12%
Doar 18 oameni din 100 susțin PSD-ul, 8 PNL-ul și 2 partidul PMP al lui Traian Băsescu.
Suportul cetățenilor pentru formațiunile politice este deosebit de redus iar PSD-ul încă are scor mare datorita existentei lui Ion Iliescu nu a vreunei performante realizate de Ponta sau Dragarea. >>
de acord, si ne trebuie un partid nou, eu zic ca a fost blat.
http://www.dw.com/ro/antidemocratia-originala/a-36733410
buna dimineata
si…zvonurile devin realitate;
Rex Tillerson va fi nominalizat ca secretar de stat al SUA
Trump pointed to Tillerson’s deep relations with Moscow as a selling point. As Exxon Mobil’s head, he maintained close ties with Russia and was awarded by Putin with the Order of Friendship in 2013, an honor for a foreign citizen.
Gunoaie cat cuprinde de jur imprejur…
I’d prefer another term drawn from the arcana of the Soviet era: polezni durak. That’s the useful fool, some naif, manipulated by Moscow, secretly held in contempt, but whose blind support is happily accepted and exploited.
That’s a pretty harsh term, and Trump supporters will no doubt be offended. But, frankly, it’s the most benign interpretation of all this that I can come up with right now. https://www.washingtonpost.com/opinions/former-cia-chief-trump-is-russias-useful-fool/2016/11/03/cda42ffe-a1d5-11e6-8d63-3e0a660f1f04_story.html
Neata .
Bună dimineața!
Dacă putem parafraza, tocmai a început să „ruleze” o nouă „superproducție”: „4 ani de sclavie”. Scenariul și Regia: PSD(+ALDE și alții ca ei). În rolurile principale: fraierii de români care muncesc spre a-i îmbuiba pe pomanagii și hoți!
Radu:
Nu este nici o surpriza, cei care se screm sa spuna ca rezultatul e incredibil, cum s-a reusit sa se ajunga de la 55% pro-Iohannis in urma cu doi ani la 30% (PNL+USR) nu intelege ca prezidentialele si parlamentarele sunt foarte diferite. La prezidentiale subiectul din 2004 incoace a fost coruptia. Subiectul real, pentru ca presedintele chiar numeste sefii serviciilor si DNA. Subiectul irelevant a fost economia, dar presedintele nu are nimic de-a face acolo. La parlamentare intotdeauna subiectul relevant a fost economia. Coruptia a fost si este irelevanta, ca si nationalismul si anti-europensimul as adauga eu.
PSD nu a reusit sa dea jos eticheta de partid corupt si prin urmare a pierdut trei prezidentiale la rand. Si daca continua in aceeasi directie pierde si a patra. PNL si PDL nu au reusit sa dea jos eticheta de gropari ai economiei. Pur si simplu de cate ori au fost la guvernare nu au reusit sa produca cat de cat o bunastare care sa ajunga si la votantul de rand. Anii Conventiei au fost o calamitate pentru economie, bunastarea din guvernarea Tariceanu a ramas atuul ALDE, dar nu si al PNL, guvernarea Boc a ramas intiparita ca momentul in care bugetarii saraci au trebuit sa plateasca singuri nota, iar Ciolos nu stiu ce o fi facut la nivel de macroeconomie dar in buzunarul omului de rand nu se vede un progres.
neata!
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-13-decembrie-alina-a-plecat-vine-raluca/51050/