Datoria Memoriei. Diaspora, sa nu il ierti pe Vasile Dancu!
02/04/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Postarile Politeia publicate sub titulatura Datoria Memoriei aduc in atentie, periodic, chestiuni care nu trebuie niciodata uitate. Intrucat de ieri, 1 aprilie 2016, romanii din Diaspora se pot inscrie in Registrul Electoral pentru a vota prin corespondenta (o mare victorie a noastra, ca alegatori, dar mai ales a Diasporei, batjocorita de toti politicienii), am socotit ca este necesar sa reamintesc tuturor romanilor (mai ales celor din Diaspora) ce fel de om este cel care ocupa actualmente functia de vicepremier si care da interviuri despre reforma administratiei si concedieri (aiurea!).
Postarea de mai jos a fost scrisa si publicata in data de 10 noiembrie 2014. Va rog sa o cititi cu ochii de acum, gandindu-va la calitatea morala a sociologului si politicianului Dancu, care azi este al doilea om in Guvernul “reformist” Ciolos, si la rezultatul alegerilor din 2014. In lumina rezultatelor pe care azi le cunoastem, vipera se descopera mai bine sub cuvintele ei veninoase.
Si, mai ales, dragii nostri din Diaspoira, ganditi-va cat de mult inseamna pentru tara ca de ieri puteti vota prin corespondenta (asa ciuntit si incomplet cum este votul). Vorbele lui Dancu de acum doi ani spun totul despre importanta voastra!
***
Sociologul politruc Vasile Dancu (PSD) batjocoreste Diaspora
Dupa ce sociologul Mirel Palada a fost dat afara de la Guvern pentru limbaj ofensator (si numai dupa interventia SUA) a ramas responsabil cu manipularea in zona… Vasile Dancu. Un om altmiteri suficient de corect pana acum in analizele facute mai putin manipulatoriu decat alti colegi de breasla. Insa cum strechea alegerilor le ia mintile pana si celor mai rezervati sociologi, nu se putea ca Vasile Dancu sa ramana in afara curentului rosu marca Ponta-Dragnea. Asa ca a iesit aseara sa justifice nejustificabilul: impiedicarea romanilor din diaspora sa voteze. De sub mustata lui ardeleneasca care te face initial sa crezi ca social-democratia romaneasca inca mai are sanse (cel putin la Cluj, daca nu la Bucuresti) au iesit ieri niste vorbe de care Teleormanul si Doljul electoral-turistic ar fi mandru. Nu am avut iluzii ca Vasile Dancu ar fi cine stie ce pesedist corect, insa am pretentia ca el sa fie macar sociolog corect, ca pesedist corect din convingere si drac smerit nimeni nu a vazut pana acum.
Ieri Vasile Dancu a iesit la televizor sa spulbere (zice el) un mit, mitul diasporei care voteaza altfel. Zice specialistul in cifre si sondaje:
„Există un mit al diasporei care votează diferit decât România. Este doar un mit. Hai să ne uităm statistic la aceasta. Votează 200.000 de oameni în străinătate. Din 3 milioane câţi sunt în străinătate. Deci din 3 milioane votează o elită. La fel ca cei din ţară. La cei din ţară este cam acelaşi lucru. 5% din electoratul din ţară e un electorat care foloseşte reţele de socializare. Nu mulţi români din diaspora merg la vot. Foarte mulţi nu au părăsit România de bună voie sau nu au părăsit-o cu gândurile cele mai bune. Am făcut şi nişte studii în străinătate în anii trecuţi. Ei nu cred că prin votul lor pot schimba ceva în România”, a precizat Vasile Dâncu….Asta nu cred nici românii de aici, ei cred că sistemul de aici îi înfrânge pe electori. De fapt ei se duc la vot într-un ritual şi pentru a-şi respecta un drept. În orice caz, merg mai mulţi, sigur, pentru că aici se desfăşoară alegerile şi aici apare mobilizarea partidelor, a televiziunilor, aici se consumă de fapt dreptul de cetăţean. Mult mai bine decât diaspora. Doar cei care au un nivel de activare politică superioară se mai gândesc la România. Restul se gândesc să trăiască cât mai bine şi să nu se mai întoarcă în România” (sursa, cu video, pe Digi24).
Nici nu stiu de unde sa incep in a demonta aberatiile politrucului pesedist ardelean (caci exista si din astia, nu doar politruci din Teleorman, Buzau ori Vaslui).
1. “aici se consumă de fapt dreptul de cetăţean. Mult mai bine decât diaspora”. Lamurire pentru politruc: un drept nu se consuma ca o marfa, stimabile! Un drept nu este un bun finit, sa se “consume”.
Poate asa e la voi, in PSD, unde el “se cumpara” cu un litru de ulei si o poza a lui Ponta, si de aceea e vazut ca o marfa care se vinde, se cumpara si se consuma. Insa cei care nu “consuma”, nici nu cumpara acest drept, ci doar fac uz de dreptul acordat de Constitutie, art. 36, alin 1: “Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv“.
Trecem peste faptul ca “dreptul de cetatean” (probabil Dancu voia sa spuna “cetatenia”, insa el se gandea de fapt la dreptul de vot) nici macar nu este asezat de Constitutie in Titlul II (Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale), ci este pus in Titlul I (Principii generale), aratand ca el este mai mult decat un drept, este un dat inviolabil! Art. 5, alin (2) “Cetăţenia română nu poate fi retrasă aceluia care a dobândit-o prin naştere”.
Invata Constitutia, sociologule, ca sa nu mai confunzi drepturile fundamentale cu marfurile care se consuma, si cetatenia cu dreptul de vot, intrucat si cei care nu (mai) au drept de vot sunt tot cetateni! Intreaba-l pe Adrian Nastase daca nu crezi!
2. “Foarte mulţi nu au părăsit România de bună voie sau nu au părăsit-o cu gândurile cele mai bune. Am făcut şi nişte studii în străinătate în anii trecuţi. Ei nu cred că prin votul lor pot schimba ceva în România”.
Nici ca se putea scuipat mai mare in obrazul diasporei. Pai, bine, politrucule, daca ai facut “studii”, nu ai vazut care au fost cauzele pentru care cetatenii romani au decis sa plece in bejenie in diaspora? Nu ai aflat cumva ca de raul comunistilor si pesedistilor au plecat, ca ajunsesera colegii tai ca lacustele care devalizau bucati intregi din economie si nu mai avea nimeni unde sa munceasca pe un salariu decent! Si daca au parasit tara nu cu gandurile cele mai bune, afla ca ei nu injurau tara (pe strabunii care au luptat la Podu’ Inalt, la Marasti ori la Carei), ci pe colegii tai de partid!
Dancu vrea de fapt sa sugereze ca Diaspora e formata din oameni ne-patrioti, care nu isi iubesc tara, din moment ce au plecat de acasa cu ganduri “nu din cele mai bune” Pai stramosii si glia strabuna nu sunt totuna cu Partidul, draga politrucule! Asa o fi la voi in PSD (unde va vindeti si mormintele stramosilor pentru o functie si bani), insa in Diaspora nu e asa! Te pomenesti ca numai Victoras are voie sa fie “mandru ca e roman”, diaspora nu are voie?!
Mai mult, daca romanii din Diaspora nu cred ca se poate schimba ceva prin votul lor, de ce au stat ore intregi la coada sa voteze? La cate cozi kilometrice ai stat in Diaspora la vot, sociologule? Cati kilometri ai facut pana la prima sectie de votare? Cate ore ai stat in ploaie sa votezi pentru tara ta din care ai plecat cu lacrimi amare si injurand urmasii comunistilor? Pai bine zici “Foarte mulţi nu au părăsit România de bună voie”! Intreaba-te insa din vina cui au parasit tara cei din Diaspora, daca tot studiezi fenomenul emigrarii si duci rezultatele la Partid!
3. Hai să ne uităm statistic la aceasta. Votează 200.000 de oameni în străinătate. Din 3 milioane câţi sunt în străinătate. Deci din 3 milioane votează o elită. La fel ca cei din ţară. La cei din ţară este cam acelaşi lucru”.
Hai sa ne uitam statistic si da-mi voie sa te intreb deschis, statisticianule de carton: cati turisti au de regula Teleormanul, Doljul, Mehedintiul, Calarasiul in perioade non-electorale? Statistic vorbesc. Nu insinuez nimic. Trebuie sa ai niste cifre din aceste judetele unde la referendumuri se inregistreaza procente care ar fi trebuit sa sperie pana si un ucenic sociolog, darmite unul care detine un institut de sondare numit IRES! Si acum hai sa ne imaginam tot statistic, care ar fi procentul de voturi obtinut din Diaspora daca ar exista o lege a votului prin corespondenta sau electronic. Pariu ca nu ar bate numarul de voturi obtinut cu mortii lui Dragnea in judetele “turistice” ale Romaniei?
Nu, sociologule, nu voteaza decat 200.000 de oameni pentru ca prietenii tai Victoras si Titus ii impiedica sa voteze mai multi! Nu voteaza “o elita”, ci voteaza doar maxim 200.000 pentru ca atatia pot, fizic, sa voteze, din lipsa de stampile, spatii noi de votare, membri in comisie si urne! Nu vrei tu sa insisti pe langa prietenii tai de la Partid sa introduca votul prin corespondenta, ca sa ai o paine statistica alba si curata de mancat? Ti-ai putea verifica teoriile aberante despre “elita”, sociologule cu carnet rosu!
4. Doar cei care au un nivel de activare politică superioară se mai gândesc la România. Restul se gândesc să trăiască cât mai bine şi să nu se mai întoarcă în România”.
Afla, draga sociologule de carton, ca Diaspora trimite anual, in medie, 5 miliarde de euro pentru ca si restului din tara sa ii mearga bine si ca prietenul tau Victoras sa aiba un buget “echilibrat”. Nu incerca sa acuzi, subtil, diapora de egoism (“ Restul se gândesc să trăiască cât mai bine şi să nu se mai întoarcă în România”), ca nu tine! Oamenii aceia fac mai des foamea decat faceti voi sedinte la Partid, si trimit celor de acasa bani ca sa supravietuiasca si si sa plateasca taxele puse de prietenul tau Victoras Ortodoxu’ Familisto-Patriot!
Nu ti-e rusine asa, in sinea ta de statistician, sa acuzi diaspora care tine economia Romaniei pe linia de plutire si incasarile din care Ponta distruie pomeni electorale, ca este de fapt compusa din oameni egoisti? Ba cel mai amarat capsunar si cea mai umilita badanta care trimite un euro in tara e mai vrednic de cinste decat cel mai iubit candidat al vostru si merita sa fie pupati si in fund de Partidul vostru de rechini rosii! Daca esti asa de sigur ca Diaspora e “egoista” si nu are un nivel de activare poilitica superioara, te risti la un vot prin corespondenta, care, nu-i asa, oricum nu va influenta rezultatele alegerilor?
Nu dau sfaturi inutile sociologilor cu carnet de partid (caci astia nu sunt sociologi, ci politruci mai rafinati), insa pentru Vasile Dancu am unul.
Daca te tine cureaua profesionala si te lasa constiinta morala, fa, sociologule, o estimare a procentelor pe care le-ar avea Partidul si Victoras daca ar exista vot prin corespondenta/electronic pentru Diaspora, si difuzeaza-o in presa, daca esti mai mult sociolog decat politruc!
Incaltea sa vedem cat de bun esti in meserie, ca la manipulari electorale am vazut ca te pricepi!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Au fost oameni normali la comportament si gandire care au dat credit acestui pesedist politruc… Am avertizat mereu ca acest individ este unul din marii criminali anti-romani strecurat in pozitie favorizata la putere si ca perceptie publica. Nu singurul asa.
Asa-i neamul mult prost, lasa gunoaiele sa-si faca mendrele; asa a fost de cand se stie neamul mult prost.
Gorghiu se lauda ca PNL nu mai are conturile blocate si nu are probleme daca Iohannis respinge legea. Dar ticalosia PNL este ca a votat aceasta lege ticaloasa.
exact. si nu si-a cerut nimeni din PNL scuze pentru legea asta votata! Mai mult, nu trebuia sa o voteze, insa, cand vine vorba de placinte, toti inainte!
salut , ticalosia acelei legi e asa mare ca nici nu si inchipuie oamenii . o latrina tv isi poate declara sediul ca fiind sediu de partid.. iar apoi locuintele fanilor fideli pot primi statut de filiala – organizatie de partid . si gata cu sechestrele sau datoriile la stat :))
Buna ziua,
Eu as formula-o putin altfel :Diaspora, sa nu ierti PSD-ul ! Tot soareci maninca….
buna, DP 🙂 Din pacate, nu prea exista diferente intre PSD si alte partide, cand vine vorba de respectat vointa electoratului. Parlamentul are tot doua cameree si nu avem in el 300 de parlamemtari!!
Buna ziua.
Dejectia toa’rsului Dancu e un frumos exemplu de ce ma feresc de tv-ul romanesc. Si nu e vb numai de PSD, urmasii directi ai PCR-ului si securitatii, ci si de PNL (aripa liberala a PCR/PSD-ului).
Baietii fac asa din ’89 incoace si exact asta au sa faca forever and ever:
1. fura de la stat si se fac ca lucreaza – ca-n ’89 ‘Mircea, fa-te ca lucrezi!’ 🙂
2. cind nu se mai poate fura, isi fac legi noi ca sa se poata fura pe alte cai
3. intre timp perle inestimabile mai apar prin mass-media; multi vad putini inteleg
4. in ajunul alegerilor vb lu’ Ceasca: 200 de lei la pensie, galeti, ulei/zahar si furtisag la urne
5. Go to 1.
Bun articol,@cetatean:)
Din observatiile mele, nu m-am intalnit cu nimeni in disapora care sa fie anti-român, chiar daca asculta ce se spune la antene. Sunt multi scârbiți, deveniți indiferenti si capturati de probleme locale. Care exista – viata nu este usoara.
Indiferenta este izvorata din opinia ca toata lumea este că Dancu. Alunecos si laș.
Pentru succesul acestei legi electorale, creditul merge direct la cei din țară. Diaspora ar trebui sa faca mai multa munca de “lamurire” pe aici pentru a împinge si pe altii sa voteze – dar asta este munca diasporei.
Succesul vostru este cu atat mai mare pentru ca ati luptat pentru asta, și nu v-ati cufundat in ligheanul de negativism (“nu se poate face nimic”) mioritic.
Si daca inchid ochii si visez la o Romanie ideala este o țară care sa lupte si sa nu abandoneze acaparata de indiferenta.
Bravo!
buna, Dorule 🙂
Cum sa fie anti-romani cei din diaspora, Doamne fereste?! Oamenii aia sunt mai patrioti decat cat care lacrimeaza precum crocodilii cand il aud pe Furdui Iancu cantand “Noi suntem romani”, pentru ca ei chiar sunt si in suflet, nu doar cu gura si la sarbatori!
Seara buna
Nu stiu cum se face dar :
– “nu veniti acasa ca nu avem bani de ajutorul pentru somaj ”
– Banii diasporei , elocvent aici : http://www.gazetaromaneasca.com/focus/focus/romania/cu-banii-diasporei-s-ar-fi-putut-face-400-de-km-de-autostrazi-in-romania-noi-detalii-despre-cel-mai-mare-investitor-roman.html
– “in caz de razboi e greu sa mobilizam rezervistii ca foarte multi au emigrat ”
– Avem grija de diasopra . 4 parlamentari si 2 senatori . Cu surpriza ca aia alesi nu au fost NICIODATA cu domiciliul peste hotarele patriei .
Adica adevarati experti in problemele emigrarii , a romanilor de peste mari si tari . 🙂 🙂 🙂
– Poate ar trebui contabilizati si sutele de mii care au renuntat la cetatenia romana satui sa se vada tratati ca niste carpe de sters pe jos de propriul stat .
Cu toate astea , evident sint un anti roman . Din 1960 si in special dupa 1990 . 🙂 🙂 🙂
Sau cel putin asa (cred) ca e scris in dosarul de cadre a PCR . (o fi el pe undeva )
La Dancu garantat ca e scris : “element de nadejde al partidului si a orinduirii socialiste ” . 🙂
Ce le dorim celor din țară (politicienilor, in speță) este sa nu fure si sa se gandeasca la interesele romănesti. Cat despre noi, cei din afara, nu avem nevoie de “sprijin”, ajutor (chiar si logistic) sau lectii de patriotism. Nu vrem sa ni se bage bete-n roata. Atât.
Salve, Stef 🙂
Cand l-am auzit si pe Basescu acum vreo doi ani cu rezervistii care au plecat, imi venea sa il injur public. Da, stimabile, au plecat, ca ei nu au avut cum sa isi deschida o mica afacere sau sa isi cumpere sute de hectare de mosie. In tara nu se putea, de raul politicienilor, insa in afara au reusit. Tu stii cel mai bine, Stef 🙂
Buna seara prieteni. Excelent articol city. Emigratia romanilor care a creat in cele din urma actuala diaspora a fost vazuta, cel putin dupa 2000, ca masura de reducere a somajului si ca ajutor social ptr romanii ramasi acasa. Ideea ca romanii astia sunt patrioti si ca le pasa de ce se intampla acasa este straina ptr PSD.
buna, clemy 🙂 Romanii au plecat pur si simplu in bejenie si au trimis bani acasa, in doua cu lacrimi. Iar politicienii s-au intrecut in a- inela pe cei ramasi si a-i taxa, ca oricum primeau bani din afara, de la “nepatriotii” din diaspora, care sunt buni doar la redus deficitul, nu si la vot! Ei, lasa, ca s-a schimbat foaia din 2014 si se va schimba mai tare de acum incolo 🙂
Sper 🙂
Romanul e nascut poet. Ce zice Liricu’ asta, alegoria asta de ministru:
“Achim Irimescu, despre declaraţia privind transferul banilor: A fost o metaforă”
http://www.mediafax.ro/politic/exclusiv-achim-irimescu-despre-declaratia-privind-transferul-banilor-a-fost-o-metafora-15191507
salut 🙂 asta e atat de poet, ca nici el nu stie ce graieste: o hiperbola, o metafora sau o trasnaie?!
buna dimineata tuturor 🙂
http://politeia.org.ro/ziarul-de-duminica/ziarul-de-duminica-3-aprilie/45432/