Cat ne va ține Curajul. Despre prezumția competenței garantate
05/12/2015 | Autor Cetatean Categorii: Stiri / Revista Presei |
Ministrul Adrian Curaj a desfiintat Consiliul National de Etica (Spalarii Plagiatorilor), insa vrea sa se consulte cu Consiliul National al Rectorilor inainte de stabili ce este de facut, la nivel legislativ. Pe principiul racului (un pas inainte, doi inapoi), aceasta “consultare” este binevenita, ca oricand in Romania, pentru a omori o initiativa buna.
Cei mai indrituiti spre a fi consultati sunt, asa cum bine remarca Ioana Ene Dogioiu, fosilele din Consiliul National al Rectorilor. Ma intreb cati de acolo au doctorate pe bune!
Poate cei mai nimeriti spre a fi consultati nu sunt rectorii (care au ajuns acolo avand, cei mai multi, doar una sau doua carti publicate, si acestea la editurile universitatilor proprii), ci tinerii cercetatori cu doctorate pe bune (de preferinta in afara tarii). O asociatie ca Ad Astra, bunaoara, ar fi mai nimerita. Niste romani ajunsi cercetatori in marile laboratoare sau marile universitati ale lumii, sa zicem, ar fi si mai indicati.
Insa la noi exista prezumtia (paguboasa!) ca functia ocupata este garantia competentei. Aiurea, este chiar pe dos!
Cunosc, de cand eram student, cel putin doi rectori care nu au nici un articol publicat intr-o revista cotata ISI si nici vreo citare internationala, insa au ocupat aceasta functie de rector cu mare onoare si trec drept specialisti. Cunosc si fosti si (cred) inca actuali profesori universitari care au avut in decursul carierei doar o (una) carte publicata, sau carti publicate doar la editurile pe care ei le-au infiintat!
Insa, pe de alta parte, tinerii aflati la varste sub 40 de ani pe care ii cunosc si care nu au functii de rector sau macar de cercetator, insa care au doctorate pe bune si vreo doua post-doctorate la mari universitati din Occident sunt mai multi decat incompetentii care ne populeaza universitatile. Pe acesti tineri nu ii intreaba nici un ministru nimic, insa pe alde Aurelian Bondrea, sau pe Mihnea Costoiu de la Politehnica (rector fara doctorat!) sigur ii va intreba domnul ministru Curaj.
Viitor de aur doctoratul in Romania are!
Un sistem care scoate absolventi toba de carte si care pune batista pe tambal cand vine vorba plagiatul in masa al demnitarilor (cu sau fara epoleti) nu este decat o alta figura a unei societati in descompunere. Pana cand nu se va taia, legislativ, putreziciunea pana la os, duhoarea care emana din fabricile de diplome va infesta nu doar narile, ci si mintile celor care azi sunt inca in scutece si maine li se va acorda, la vreo aniversare de majorat, vreo diploma la plic.
Vorba lui nenea Iancu, actualizata: am dat si doctoratul asta!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Pai nu stiu daca tine mult curajul… vedem…
Sunt cateva plagiate clare: gibon dement si cocalar, toba, etc. Pe astea le vede si un scolar de clasa 5, era nevoie doar sa se dea anulare de catre ministru a doctoratelor in 5 minute.
Acum am desfiintat/revocat comisie nationala de etica, ne intalnim cu banda rectorilor, trecem iar printr-o procedura care nu se mai sfarseste. Eu am banuiala ca “asezarea” pe baze temeinice a modului de luare a deciziilor este o masura de tragere de timp in cazul plagiatelor politice evidente si grosiere. Si nu inteleg de ce nu sunt lasate Universitatile (acelea reale; care aveau si mai au doar o dara de credibilitate dupa povestea asta) sa decida asupra lucrarilor. Nimic nu este mai aprig impotriva plagiatelor decat analizele din catedrele respective, acolo unde sunt profesori adevarati care inteleg cum se mentine valoarea scolilor doctorale.
buna, si eu am aceeasi parare: tragem de timp si pana la urma scoatem niste reglementari interpretabile care sa profite gibonilor in primul rand!
Seara buna la lume buna! 🙂
Cica IPS Daniel a fost intzarcat de la sanul bugetar?!
Maaare minune!!! 🙂
chiar ca.
Buna ziua
Inca o tema deschisa cu argument catre intrebarea cat ne tine curajul fara sa bagam infectia sub pres si fara amenintari catre cei care vorbesc despre infectie.
http://www.evz.ro/macovei-pentru-eliminarea-infectiilor-intraspitalicesti-spitalele-trebuie-distruse-la-30-de-ani.html
da, dar hai sa fim seriosi. Mai intai ar trebui sa renovam scolile pt ISU.
Buna 🙂
Este prima data cand aud de metoda asta si mi-ar fi placut sa aflu despre un caz concret din Viena sau Paris, de ex. Care spital a fost demolat? Ce reprezinta cifra de 30 de ani?
Bineinteles ca au murit de infectii cei arsi, in conditiile in care o mare parte din suprafata care ii protejeaza a fost distrusa. Au fost expusi la infectie din momentul zero.
Trebuie demonstrat intai daca in spitale exista microorganismele alea rezistente si ele au fost cauza mortii.
Povestea asta mi se pare tipic jurnalistica EVZ, B1&Tolo, care Tolo a devenit imens, Titanicul care sparge icebergurile.
salut ! in spitalele din Ro mor zilnic copii si nou nascuti din cauza microorganismelor respective !
Se poate sa ai dreptate, presupun ca stii in mod nemijlocit lucrul asta, adica esti informat direct despre asta, caz in care nu pot sa combat.
Sau tot asa, ca Monica Macovei, 30 de ani…
Really? Cel putin in Nord America spitalele vechi (de 30-40 ani) se demoleaza total si se inlocuiesc cu unele noi; cele noi incorporeaza peste tot materiale noi, etc indeosebi in coatings si paintings dar si mobilier, etc. Este pur si simplu mai ieftin sa razi din temelii locuri cu infestare acumulata in decenii decat sa repari. Dati pe net, este plin de exemple. Habar n-am cum este in Europa de vest, dar stiu ca in Romania reteta este de aplicat la vechituri de cladiri folosite pt spitale.
Coatings&paintings!!!? Fuck! 😀 😀 😀
Fuck what?
doar exemplu, e plin goagal de ele
http://www.alpinepainting.com/commercialpainting/hospital-and-healthcare-painting-contractors
Da, dar era vorba de demolat ori aici este altceva, asa au facut si in New Orleans, au schimbat tot dar nu au demolat cladiri cum sustine specialista asta.
Da, este insa un punct in care nu poti sa schimbi tot fiindca atunci cand dai jos “tot” inmulteste toxicitatea. Asa ca atunci demolezi tot, cari de pe loc si construiesti din nou. By the way, Macovei este specialista recunoscuta in domeniul ei, stie sa se documenteze inainte de a-i da drumul din gura; si nu i-a dat drumul aiurea nici acum.
Te rog, un singur caz de demolare din cauza asta, sa am maine la cafea si iti voi fi recunoscator… for ever 😀 !!!
Nu zau, cauta singur daca ai interes
Inteleg ca recunostinta mea te lasa rece.
Pacat, nu stii ce pierzi. 😀
Uitai sa pomenesc de US&A, cazul New Orleans, unde spitalele au fost refacute exact in cladirile in care au fost, in ciuda rahatului care a plutit pana cand s-au retras apele, asa cum am vazut in niste filme documentare facute chiar de ei.
Fac prinsoare ca la viitoarele alegeri pe derbedei BOR vor ii va pune iar dracu sa faca iar propaganda electorala pentru porcii criminali pesede:
http://adevarul.ro/news/eveniment/guvernul-ciolos-nu-niciun-ban-constructia-biserici-2016-patriarhul-daniel-reactioneaza-statul-dea-inapoi-proprietatile-luate-abuziv-1_5662f5437d919ed50eeafa70/index.html
Intru saracirea neamului din jur “sarac cu duhul” cum cred.
M-ar interesa ceva:
Parlamentul nu poate modifica bugetul lui Ciolos?
ca anii trecuti PDL facea zid in jurul bugetului si respingeau pe banda rulanta. Acum insa nu stiu cine va face zid pt Ciolos.
buna seara
cred ca e stirea anului,dupa descoperirea apei pe Marte
Columbia a anuntat ca a localizat galionul San Jose scufundat de englezila inc sec XVIII
valoarea aurului,argintului,pietre pretioase …care erau la bord se estimeaza a fi untre 4-17 MILIARDE USD!
Astia zic 1 miliard de British pounds which is about 1.5 miliarde USD; anyway, bani nu gluma pentru guvernul Columbiei (averea scufundata a galionului este recunoscuta de US ca fiind a Columbiei din 2007).
http://www.theguardian.com/world/2015/dec/05/spanish-galleon-with-rumoured-1bn-treasure-hoard-found-says-colombias-president
http://stiri.tvr.ro/noi-cazuri-de-infectii-cu-stafilococ-auriu-la-maternitatea-radauti_41277.html
un mic exemplu . si asta nu e cel mai grav !
ps : pentru @Gino .
salut
s-a descoperit “apa calda”cu infectiile intraspitalicesti
eu nu cred ca exista spital in Romania care sa nu colcaie de asemenea infectii/or fi poate sterile in salile de operatii-in unele-dar in rest ,Dumnezeu cu mila
problema nu e existent lor,ci ce se face pentru a nu se raspandi in toate saloanele unui spital
corect , salut !
Am vazut. Ce spune acolo? Ca este suspectat personalul, care este mizerabil.
Cum se extinde asta la victimele de la Colectiv?
Chiar nu ne dam seama cat putem fi de imbecili cand vehiculam lucruri nerumegate?
O sa ne trateze popii, astia nu sunt purtatori si chiar daca nu se spala pe maini, nu mai conteaza.
oky , scuza-mi imbecilitatea 🙂
Ok, ok. 😀
La cumparat indulgente… tema e corecta!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20644565-vasile-dancu-avem-probleme-grave-transparenta-cererile-facute-baza-legii-privind-accesul-liber-informatie-sunt-tratate-discretionar-uneori-intentionat-63-sunt-tratate-legea-petitiilor-care-dureaza-mai.htm
Cine s-ar fi asteptat dupa / de la Goebbels 00-04 servind pe “transparentul” Bonbom ?
Seara buna tuturor! 🙂
For Those About To Rock, I Salute You!
Care e procedura de retragere a titlului de doctor pentru un muritor de rand si de ce nu se aplica ea si la politruci?
Daca procedura pentru doctorii “de rand” 🙂 trecea si ea prin recent desfiintatul organism, asta inseamna ca, pentru o perioada de timp, nu se mai pot retrage deloc asemenea titluri?
De ce nu se foloseste principiul reciprocitatii (sa-i zicem asa)? Adica: a dat diploma x, ala sa o si retraga.
La ce foloseste consultarea cu dinozaurii? In principiu, la ce folosesc consultarile, la altceva afara de a trage de timp? Ma refer la orice fel de consultari, cu oricine vor fi facute ele, daca vor incepe vreodata.
Nu se poate reveni, la o adica, la statusul de dinainte de cazul Puiemonta?
CNATDCU ce mai face si cu ce se mai ocupa?
Nu se poate gasi o procedura unitara (de exemplu pe baza legii 8 din 1996), in asa fel incat, fie ca e vorba despre o melodie cu Dan Spataru, fie ca e vorba despre un plagiat, deciziile in cazuri de furt intelectual sa se ia intr-un singur loc si numai intr-unul si pe baza unei unice legi?
Etc, mai am cateva ‘j’de intrebari, la o adica.
https://www.youtube.com/watch?v=8ChvbYPHclY
Bună seara! 🙂
Felicitări, Citi, că „ai pus degetul pe rană” 🙂 Și eu îl „suspectez” pe Curaj de „temporizare”. Momentul ales este excelent (din punctul de vedere al „dinozaurilor” din sistem: alegerile… universitare – era să zic „șparlamentare”). Lumea e ocupată cu „cine va ieși” și, invariabil, „povestea” plagiat(e/ori)lor se va uita, ca multe altele…
În altă ordine de idei: au înnebunit șparlamentarii! Unii (se) cer „fără imunitate”:
http://www.ziare.com/politica/constitutie/senatorii-si-deputatii-arestati-fara-vot-in-parlament-cum-ar-putea-fi-schimbata-imunitatea-parlamentara-interviu-1397200
„Intr-un interviu acordat , Chelaru a vorbit, dupa votul in cazul Sova din Senat, despre cat de rapid ar putea fi modificata Constitutia Romaniei in acest sens si de ce, in opinia sa, votul privind incuviintarea retinerii si arestarii nu are legatura cu imunitatea parlamentara.
“Nu e o chestiune care e reala”, sustine senatorul, subliniind ca, in acest sens, expresia “imunitate parlamentara” trebuie folosita cu ghilimele.
Totodata, Ioan Chelaru a explicat ca social-democratii vor eliminarea acestui alineat din art.72 al Constitutiei, dar ca acest lucru nu se poate intampla pana cand PNL nu va fi de acord cu modificarile aduse Legii Fundamentale.”
http://www.click.ro/news/national/crinuta-si-oltean-sex-nebun-pe-biroul-unde-semna-pentru-mita#
asteptam si TNR sa vedem daca sustin evenimentul
Seara buna
Nu e problema doar de calitatea rectorilor .
Problema RO e la baza . Parvenirea a batut profesionalitatea si de decenii .
Doctori , doctoranzi , rectori , generali , MAJORITAR cu diplome la gramada. Una peste alta dar fara valoare stiintifica .
Bunastarea materiala e acoperita – camuflata – protejata in o certificare academica cumparata , obtinuta pe pile , relatii , cunostinte .
De la “tovarasa academician de renume mondial expert in polimeri” si pina la Ponta (inclusiv) , parvenirea a fost si este un scop in viata multor romani .
A lipsit adevarata reforma .
Inlocuirea legislatiei care are la baza vechea lege comunista (incadrarea si promovarea in munca ) unde responsabilitatea individuala era doar pentru “aia mici” cu una moderna bazata pe capacitatea individuala certificata ( valutari anuale , confirmari cu articole in presa universal cunoscuta ca “de valoare” , promovari doar pe baza de rezultate)
In RO , lipsa acestei reforme a dus si duce inevitabil la o gramada de nulitati profesionale ,uneori si umane , care se ocupa ani de zile de sanatate , invatamint , armata , interne/externe , pensi , etc.
Eu din deformatie comunista 🙂 ma uit mereu la buget . In tara cu cea mai mare saracie certificata oficial , bugetul a fost si este vaca de muls pentru consumul clientelei si a clasei politice .
Cind a fost muls peste capacitati 🙂 , se baga la inaintare guvernul de tehnocrati .
Deficit 2,95 % PIB (20 miliarde ) dar tot fara autostrazi vom ramane , tot fara apa si canalizare in majoritatea satelor romanesti . Cu cresterea datoriei publice cunoscuta .
Nu se intreaba nimeni in tara plagiatului institutionalizat si a coruptiei ca forma de viata :
– Ce viitor se asigura noilor generatii ? In afara de a fi urmatorul emigrant ?
– Ce mostenire se lasa acestor tineri de azi ? In afara de a vedea o datorie publica crescuta constant dar fara nici o urma tangibila pe teritoriul natiunii ?
Si totusi , dupa 25 de ani de cosmetizare / operatii plastice de imagine , sintem tot acolo . Codasii europeni la toate sectoarele dar cu politruci bine infipti pe scaune . Cu pretentii de mari patrioti sau cel putin , salvatori ai natiunii . 🙁
Nu pricepe nimeni din istorie ca :
Un popor care nu construieste azi viitorul urmasilor , e identic ca soarta cu Somalia , Afganistan , Sudan , Nigeria , s.a.m.d.
Dezintegrare sociala , teritoriala de dragul “sa traiti bine ” dar acum si pentru putini .
PS . Si in tarile enumerate guvernele sint pline de “patrioti” cu mega diplome obtinute exclusiv in maretele universitati a cestor tari . 🙂
Ca nu le cunoaste nimeni , alta poveste dar sa nu uitam , borfasul are nevoie de multa propaganda, trai inbelsugat iar in politica si de voturi . Intimplator cumparate cum e traditia . Cu galeti , pungi , pui sau ce mai descopera DNA nostru cel de toate zilele .
@Stefan
mai e ceva domnule,de care nu vorbeste nimeni
“fondurile ue”
alea pentru apa,canalizare,closete-nu in curte-
din 2021 parca,nu se vor mai aloca romaniei si daca e asa,se vor plati amenzi-alea mari,de nerespectarea mediului-pentru nerespectarea standardelor ue-asta daca va mai fi ue-
Seara buna
Scade si derogarea pentru gunoaie (deseuri menajere) .
Sa vedem atunci (prin 2017 daca nu ma insel) ploaia de deferiri la curtea de justitie pentru lipsa colectarii diferentiate a gunoaielor , lipsa tratamentelor post colectare . Actualmente in UE gropile de gunoi sint o exceptie permisa EXCLUSIV deseurilor ce nu pot fi reciclate (cu recomandarea se fie arse prin crematorii speciale sau descompuse prin degradare biologica , la alegere) .
Salut! In strainatate, Universitatile raspund pentru doctorate, nu exista patalama ministeriala pe nici o diploma (de la licenta la doctorat). Verificat personal. Nu conteaza cine e ministru, exista doar stampila universitatii.
Universitatile, ca sa castige studenti buni, tin stacheta sus. Ca sa nu mai zic de profi, e onoarea lor in joc, toata comunitatea ii blameaza daca conduc doctorate de doi bani.
Numai la noi, desi avem atatea “filtre” si “comisii”, si “stampile”, de la Minister in jos, ne confruntam cu orgia asta de doctori fara valoare.
Ma gindesc daca e posibil sa devin doctor in ace , bice si carice .
Cu teza de doctorat : geneza dispozitivului de tuns oua. 🙂
nuuuuu, stai ca iti livrez eu un titlu:
Dispozitivul de tuns oua: aparitie, aplicatie, dezvoltare. O perspectiva sistematica 😀
🙂
sau poate ..in “rahat”asa cum este in bancul ce urmeaza
in avion,un domn in jur de 50 ani,destul de bine,are locul langa o tanara superba de vreo 25 ani
ca sa intre in vorba si sa epateze domnul o intreaba pe tanara daca nu ar dori sa discdute despre fizica nucleara/tanara ii spune ca da,dar mai intai il roaga sa-i explice un lucru
cu placere ,zice domnul,despre ce e vorba?
stiti ,calul,vaca si oaia sunt ierbivore,mananca acelasi lucru si totusi “rahatul”lor e diferit;de ce oare?
domnul se uita,se gandeste si intr-un final spune:”nu stiu”
vai,draga domnule nu stiti nimic despre” rahat” si doriti sa discutam fizica nucleara?
🙂
O altă sugestie de titlu, în „ton” cu cele de mai sus:
„Influența razelor de lună asupra galoșilor de gumă”
Bună seara! 🙂
Merita citit:
http://www.nytimes.com/2015/12/05/opinion/end-the-gun-epidemic-in-america.html?_r=1
Dragut ..
http://adevarul.ro/locale/galati/un-preot-galati-asistent-medical-dispensarul-satesc-Isi-doneaza-leafa-enoriasi-infiintat-copii-biblioteca-5000-carti-1_566144e87d919ed50ee0dd44/index.html
Vreau sa cred ca nu e doar un caz izolat. Bunica mea avea un respect special ptr “Parintele Pavel”, care o ajutase cind una din fetele ei pierduse bursa. Mi-a spus de nenumarate ori cum matusa mea a impartit patul la oras cu fata preotului din sat. Altfel n-ar fi ajuns niciodata profesoara (cu asta se mindrea bunica..), ca n-ar fi putut s-o tina. Preotii si profesorii de tara au mare nevoie sa-si recistige rolul in comunitati. Cred ca se intimpla deja..