Revista Presei – 3 octombrie. Ziua inceputului de campanie. Se intrezaresc tentaculele caracatitei.
03/10/2014 | Autor Cetatean Categorii: Stiri / Revista Presei |
Buna dimineata intr-o zi de vineri, 3 octombrie. Vremea va deveni răcoroasă în toată ţara. Cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul şi vestul teritoriului, în timp ce în rest înnorările vor fi temporare. Va ploua pe arii extinse în Maramureş, Crişana, local în Banat, Transilvania şi în zonele de munte şi numai cu totul izolat în celelalte regiuni. Pe arii restrânse mai ales în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă vor depăşi izolat 20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade. Izolat se va semnala ceaţă. Vremea va fi răcoroasă. Cerul va prezenta înnorări temporare, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.
Cursul valutar oficial al BNR il aflati aici
ALEGERI PREZIDENŢIALE: Începe campania electorală. Ce pot face candidaţii şi ce reguli trebuie să especte. Campania electorală pentru primul tur al prezidenţialelor din 2 noiembrie începe vineri, 3 octombrie, la ora 00.00, va dura 30 de zile şi se va încheia sâmbătă, 1 noiembrie, la ora 7.00. În această perioadă, candidaţii pot face propagandă prin mitinguri, afişaj, presă, cu respectarea unor reguli. Potrivit Legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, în campania electorală, candidaţii şi, după caz, partidele, alianţele politice sau electorale care i-au propus, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marşuri, precum şi prin intermediul mass-media. Contestaţiile cu privire la împiedicarea unui partid sau a unei formaţiuni politice ori a unui candidat de a-şi desfăşura campania electorală în condiţiile legii se soluţionează de Curtea Constituţională, cu votul majorităţii judecătorilor, în termen de cel mult 48 de ore de la înregistrarea lor. Organizarea mitingurilor, adunărilor şi marşurilor se poate face numai cu autorizările prevăzute de legislaţia în vigoare. În unităţile militare, în unităţile de învăţământ, în timpul programului de învăţământ, în sediile reprezentanţelor diplomatice, precum şi în penitenciare, acţiunile de campanie electorală de orice tip sunt interzise. În timpul campaniei electorale, primarii asigură candidaţilor şi formaţiunilor politice care i-au propus, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii. Încălcarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei. De asemenea, neluarea de către organizatori a măsurilor necesare desfăşurării normale a adunărilor electorale, precum şi distribuirea şi consumarea de băuturi alcoolice în timpul acestor adunări se sancţionează cu amendă de la 4.500 la 10.000 lei. Integral pe Mediafax. Cititi si despre ordinea candidatilor pe buletinele de vot.
Dumnezeule, ce caracatita transpartinica! Dosarul Microsoft. Gruparea care a controlat mari afaceri cu statul in Romania sub Nastase si Basescu. Oamenii de afaceri suspectati de procurorii DNA ca au plimbat spagi in valoare de zeci de milioane de dolari in Dosarul Microsoft sunt conectati, in mare masura, la celebra grupare Petrache-Bittner-Cocos din timpul guvernarii PSD din 2000-2004, despre care presedintele Traian Basescu declara ca ar fi “mafia personala a lui Adrian Nastase”. Dupa cum rezulta din dosarul Microsoft, personaje cheie din aceasta grupare si-au transferat influenta asupra guvernelor de dupa 2004, Tariceanu si Boc, insa au stabilit conexiuni si cu Victor Ponta, pomenit si el in dosar. Un scurt inventar al informatiilor disponibile si publicate de-a lungul timpului in diverse investigatii indica legaturi transpartinice la nivel inalt intre membrii acestei grupari care a controlat marile afaceri cu statul din Romania peste un deceniu. Ceea ce-i uneste pe multi dintre cei mentionati in Dosarul Mircosoft drept intermediari ai spagii sunt legaturile stranse cu anturajul fostului premierAdrian Nastase. Personajul aparent central al povestii este un nume cvasi-necunoscut pentru opinia publica: Claudiu Ionut Florica. Dar nu el este personajul cheie, ci gruparea transpartinica Bittner-Cocos. Florica, in calitate de reprezentant al firmei Fujitsu Siemens Computers in Romania, ar fi identificat, in 2003 “o oportunitate de afaceri in distribuirea de licente Microsoft catre Guvernul Romaniei”, dupa cum sustin procurorii. Dar ce “intrari” avea Florica in guvernul Nastase? Una din ele, dupa cum sustin procurorii, era Bittner, pe care l-ar fi contactat in 2004. In jurul lui Adrian Nastase era constituit un grup influent format din Alexandru Bittner, Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, si Adrian Petrache. Bittner era pe atunci rasfatatul regimului. Primea de la Adrian Nastase vaste conscesiuni in Delta, iar sotiile celor doi erau prietene si faceau afaceri impreuna. Dana Nastase a admis si ea, in 2004, dupa aparitia raportului Armaghedon, ca este prietena cu Sherry Bittner, afirmand intr-un interviu ca a incercat sa faca bani din pasiunea lor pentru opere de arta, deschizand chiar un magazin. Asadar, relatiile familiei Bittner si Nastase erau extrem de apropiate. Integral pe Hotnews.
Claudiu Florică, Doru Boştină, Dinu Pescariu şi Eugen Bejinariu, printre martorii care i-au înfundat pe cei nouă miniştri din dosarul „Microsoft”. Mai mulţi martori care au dat declaraţii în dosarul „Microsoft” sunt identificabili dacă sunt corelate o serie de informaţii existente în avizul pentru începerea urmăririi penale pe care procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-au trimis la Camera Deputaţilor. De departe, cea mai spectaculoasa declaraţie este cea a lui Eugen Bejinariu, care i-a turnat pe Mihai Tănăsescu şi Dan Nica. Însă până la a prezenta declaraţiile care arată că Claudiu Florică, Doru Boştină, Dinu Pescariu şi Eugen Bejinariuse numără printre cei care au dat declaraţii care au dus la acuzarea celor nouă miniştri, ar mai fi de spus că mărturiile unor alţi martori îl indică pe Claudiu Florică, fostul director general al Fujitsu Siemens, ca fiind creierul afacerilor Sistemul Educaţional Informatizat şi al licenţelor Microsoft. Claudiu Florică este cel care a gândit în detaliu cele două operaţiuni prin care statul a fost prejudiciat cu sute de milioane de dolari, iar aceste lucruri reies din următoarele declaraţii. L-am cunoscut pe Claudiu Florică în anul 2000, el lucrând la Compaq România. În acea perioadă Compaq România era cea mai activă reprezentanţă a unui producător IT internaţional de pe piaţa locală….Având o relaţie bună la Ministerul Educaţiei, Claudiu Florică a demarat discuţiile în anul 2001, pentru un proiect major de informatizare în şcoli, Sistem Educaţional Informatizat, adică SEI….. Claudiu Florică a decis să invite în acest proiect pe ceilalţi producători internaţionali majori de PC-uri (HP şi IBM) pentru a evita contestaţiile şi pentru a-şi uni activităţile de lobby. Aveau nevoie de un integrator, specializat în dezvoltare software, aşa că au apelat la Siveco, firmă cu experienţă în derularea contractelor guvernamentale.” (pg. 75)Afacerea nu s-ar fi putut derula fără aprobarea directă a lui Adrian Năstase, care a fost obţinută cu ajutorul a două dintre persoanele care erau cunoacute că intermediau şpăgile în numele primului-ministru la acea vreme: Alexandru Bittner şi Remus Truică. Integral pe blogul Emiliei Sercan, recomand cititrea intregului material, pasionant!
TU ŞTII CE MAI FAC BANII TĂI? De azi, România se umple de afişe. Gândul vă arată cum funcţionează tiparniţele partidelor şi cum arată un registru NEOFICIAL de cheltuieli de campanie. La miezul nopţii a început oficial campania electorală pentru alegerea preşedintelui României. Milioane de pliante şi de afişe electorale s-au tipărit deja, prin firme cu vechi conexiuni la partide: Ammo Print, tipografia care a pus numele lui Adrian Năstase şi în 2004, într-un lot de tipărituri după “Trofeul Calităţii”, este furnizorul PSD şi al PLR, partidul din spatele lui Călin Popescu Tăriceanu; la ACL, vine cu afişele Costică Canacheu, deputat PDL şi proprietar la Nei Co Grup, tipografie conectată în trecut la contracte cu statul. Grosul materialelor de campanie, de la bannere la mesh-uri cât faţada unui bloc, se va face însă în judeţe, pe cheltuiala unor sponsori locali care le comandă, în multe cazuri, ocolind partidul în al cărui folos sunt făcute. De departe, cele mai mari sume de bani declarate ajung în campaniile de publicitate electorală şi în promovarea din presa locală, parţial controlată politic inclusiv prin contracte cu statul încheiate de autorităţile locale pentru reflectarea activităţii acestora. Legea actuală a finanţării partidelor limitează în acest an cheltuielile la 4,8 milioane de euro pentru fiecare candidat. Nu pune însă niciun prag pentru valoarea contractelor care pot fi încheiate, cheltuielile restante fiind uneori plătite ulterior, alteori nu. În seria “Tu ştii ce mai fac banii tăi?” vă arătăm astăzi cât de mare este diferenţa dintre sumele de bani strânse transparent din partea membrilor de partid şi cheltuielile de campanie. În episodul următor veţi vedea cine sunt oamenii de imagine din spatele candidaţilor, cât încasează ei şi pe ce căi. Oficial, campaniile electorale se finanţează ca la carte: membrii de partid plătesc o cotizaţie asumată transparent, apropiaţi ai lor fac donaţii declarate deschis în luna martie a anului următor, dacă depăşesc 8500 de lei, iar cheltuielile sunt limitate. La prezidenţialele din acest an la 21.292.500 de lei, adică 4,8 milioane de euro. O sumă în care partidele se încadrează fără excepţie în registrele contabile pe care le ţin în această lună. Integral pe Gandul
Ponta, se aude? Victoria Nuland, discurs dur la adresa unor lideri din Europa centrala: Protejati parlamentarii corupti, ignorati Parlamentul cand va convine/Cancerul coruptiei distruge visele celor care lupta pentru democratie. Victoria Nuland, subsecretar de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, a lansat joi un atac extrem de dur la adresa unor lideri politici din Europa centrala fara a-i numi, oficialul american acuzandu-i ca, in timp ce noaptea dorm linisti sub patura NATO, ziua oprima presa si societatea civila, protejeaza parlamentarii corupti de anchetele si nu tin cont de Parlament cand intersul cere sau vorbesc de democratie neliberala. Desi nu-i numeste pe acei lideri din Europa centrala, indicatiile date de Nuland duc catre Victor Orban si Victor Ponta. De notat ca Ponta a avut saptamana trecuta o intalnire chiar cu Nuland. In discursul sau, Nuland a vorbit despre doua cancere care macina aceste tari din Europa centrala: coruptia si derapajul antidemocratic. De asemenea, discursul subsecretarului de stat american vine in momentul in care in Romania are loc unul dintre cele mai mari scandaluri de coruptie din istoria moderna a tarii, “Dosarul Microsoft”, unde multitionale importante si politicieni si-au dat mana pentru fraudarea statului cu sute de milioane de euro. In dosar apar numele mai multor ministri dar si al premierului Ponta. Mai mult, Opozitia acuza PSD-ul ca tergiverseaza intentionat procedurile parlamentare in dosarul Microsoft pentru a-l apara pe premierul Victor Ponta. ACL arata, intr-un comunicat de presa, ca parlamentarii PSD blocheaza activitatea Senatului si Camerei Deputatilor, care ar trebui sa dea avizul pentru inceperea urmaririi penale pentru noua fosti ministri – un dosar in care un martor anonim a adus in discutie si numele lui Victor Ponta. Presedintele SUA considera ca Ungaria este, alaturi de state precum Egipt, una dintre tarile unde societatea civila este supusa intimidarilor, potrivit transcriptului unui discurs sustinut de Barack Obama marti publicat de Casa Alba. Integral pe Hotnews
George Friedman, fondatorul Stratfor: Suntem deja într-un Război Rece. SUA nu vor apăra România, dacă ea nu face eforturi pentru a se apăra. România se află în plin proces de a-şi defini relaţia cu SUA, iar SUA încearcă să stabilească ce forţă militară trebuie să aibă România, un aliat esenţial al Washingtonului, în contextul crizei din Ucraina, explică George Friedman, fondatorul agenţiei de analize geopolitice Stratfor. Aflat în Bucureşti a doua oară în acest an, unde participă la cea de-a treia ediţie a Bucharest Forum, organizat de Institutul Asper, specialistul în geopolitică George Friedman a vorbit pentru „Adevărul” despre posibilitatea organizării unui referendum pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, connflictul din Ucraina şi cooperarea militară dintre România şi SUA. George Friedman consideră că NATO – „care, de fapt, înseamnă SUA, pentru că restul aliaţilor nu au forţă militară” – nu va ajunge să poarte un război direct, deschis în Ucraina şi arată că toate măsurile luate de SUA pentru consolidarea flancului estic al Alianţei Tratatului Nord Atlantic depind de eforturile României de a se apăra singură. Pe fondul referendumului care a avut loc în Scoţia, vedeţi vreo posibilitate reală de a organiza un referendum în România privind autonomia minorităţii ungare? Lăsaţi-mă să vă răspund într-un sens mai larg. Am văzut o uniune veche de 300 de ani între Scoţia şi Anglia care nu a fost înţeleasă de aproape 45% dintre votanţi şi asta în inima unei Europe unite, stabile. Acum există o mişcare pentru independenţa Cataloniei, o altă uniune care datează de aproximativ 500 de ani cu Spania. Acordul general de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial a fost ca problemele privind graniţele care au condus la declanşarea celor două războaie mondiale să nu mai fie puse în discuţie. Oricare ar fi graniţele acum, acolo trebuie să rămână. Asta a dat naştere la lucruri ciudate în Polonia, unde o parte a fost luată de la germani şi a devenit Polonia, unde jumătatea de est a Poloniei care a fost cucerită de sovietici, să rămână parte din Uniunea Sovietică. Întrebarea despre graniţele Ungariei stabilite prin Tratatul de la Trianon, şi, în acelaşi sens în care graniţele Poloniei sau ale Scoţiei nu au fost pe placul localnicilor, nu a fost niciun secret că nici Ungariei nu i-a convenit acest pact. Integral pe Adevarul
Cazanciuc: “Graţierea poate fi o soluţie la un moment dat”. Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc crede că o lege a graţierii se impune doar după o dezbatere publică foarte serioasă. O “marţe neagră” se poate întâmpla oricând.Cazanciuc susţine că România este pe primul loc în topul ţărilor europene care au primit condamnări la CEDO, din cauza supraaglomerării sistemului penitenciar. În aceste condiţii, soluţia unei graţieri colective este una care ar rezolva cel mai repede această situaţie. „În condiţiile în care deficitul în momentul de faţă este de peste 10.000 de locuri, poate fi o soluţie la un moment dat, în anumite limite, cu o acceptare socială. Indiferent câţi bani europeni vom aveam durează ani de zile până vom putea construi un prim penitenciar. Noi vom sta în continuare cu minus 10.000 de locuri, cu spaţii supraglomerate, vom continua să primim condamnări la CEDO pentru că, evident, nu se pot face lucruri peste noapte. Dacă decidentul politic, adică Parlamentul, găseşte că această soluţie trebuie implementată, trebuie făcută o dezbatere publică foarte serioasă şi cu acceptare publică foarte serioasă a unei asemenea decizii”, a spus Cazanciuc. Ministrul Justiţiei a fost prezent la Cluj, la congresul notarilor publici, după care a vizitat lucrările care au fost făcute la Palatul de Justiţie, prin construirea unei mansarde care a costat cinci milioane de lei. Integral pe EVZ
Prim-pas spre insolvenţa persoanelor fizice? Guvernul a avizat favorabil o iniţiativă legislativă privind insolvenţa persoanelor fizice, în condiţiile în care în ultimii doi ani s-a angajat constant faţă de FMI, în scrisorile de intenţie, să facă toate eforturile pentru a evita adoptarea unor astfel de iniţiative. Avizul favorabil a fost acordat în contextul în care premierul Victor Ponta a declarat, în vara acestui an, că România nu va avea nevoie să reînnoiască acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), care ajunge la final anul viitor. Potrivit înţelegerilor convenite cu FMI în primăvara acestui an, partea română s-a angajat să depună ”toate eforturile pentru a evita adoptarea unor inițiative legislative referitoare la insolvența persoanelor fizice care ar crea hazard moral și care ar putea genera abuzuri frecvente din partea debitorilor, deoarece ar submina disciplina de plată”. Angajamentul apare în Memorandumul de politici economice și financiare ataşată Scrisorii de intenție semnată la 5 martie 2014. „Guvernul României, în baza punctelor de vedere ale ministerelor, acordă punct de vedere pozitiv sau negativ unor proiecte parlamentare. Da, avizul este pozitiv, mai departe Parlamentul va decide în urma unei dezbateri“, a spus ieri premierul Victor Ponta. Solicitat să comenteze şi faptul că măsurile propuse de această iniţiativă legislativă nu au fost convenite cu FMI, Ponta a răspuns: „Ei, mai facem şi lucruri pe care nu le-am convenit.“ Potrivit Mediafax, mai mulţi analişti au apreciat că există un mare risc ca acordul cu FMI să fie rupt dacă Executivul va pune în aplicare măsuri electorale.Deputatul Ana Birchall, iniţiatorul proiectului legislativ prezintă avantajele prevederilor promovate. Dacă sunt executări silite începute, acestea se suspendă odată cu declanșarea procedurii de insolvență pentru persoanele fizice, explică ea. Integral pe Romania Libera
De ce tac autorităţile în cazul Turcescu? Parchetul General a decis să nu se autosesizeze după ce Robert Turcescu a anunţat că a fost ofiţer acoperit. Specialişti din serviciile secrete şi din Justiţie arată lacunele din legislaţia siguranţei naţionale. Anunţul lui Robert Turcescu că a fost ofiţer acoperit nu va atrage nicio sancţiune legală. Chiar dacă în spovedania din urmă cu două săptămâni, jurnalistul a repetat, aproape obsesiv, că „va mărturisi totul în faţa unui judecător“, Turcescu nici măcar nu va ajunge în faţa unui procuror, după ce, joi dimineaţă, Tiberiu Niţu, procurorul general al României, a anunţat că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu se va autosesiza. „În ceea ce priveşte decizia privind declaraţiile jurnalistului (n.r. – Robert Turcescu ), nu ne-am sesizat din oficiu, întrucât am apreciat că acele împrejurări nu sunt de natură să constituie infracţiuni“, a spus Tiberiu Niţu, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii. „EXPLICAŢIE SUPERFICIALĂ“ Declaraţiile lui Niţu se bat cap în cap cu ce spune legea, cu o mare condiţie: ca Robert Turcescu să fi fost, într-adevăr, ofiţer acoperit. Noul Cod Penal, la articolul 303, pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani „divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de stat, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu“. Iar Legea 182 din 2002 privind protecţia informaţiilor clasificate precizează, la articolul 36, că „Persoanele fizice cărora le-au fost încredinţate informaţii clasificate sunt obligate să asigure protecţia acestora, potrivit legii“ şi că „Obligaţiile prevăzute la alin. (1) se menţin şi după încetarea raporturilor de muncă, de serviciu sau profesionale, pe întreaga perioadă a menţinerii clasificării informaţiei“. Integral pe Adevarul
Camionul cu documente confiscate de la Lukoil, prea mare pentru a încăpea pe poarta principală a Parchetului Ploiești. Gigantul petrolier rus Lukoil este bănuit de evaziune fiscală în România. Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, compania s-ar fi sustras de la plata unor taxe în valoare totală de aproape un sfert de miliard de euro.Sediul firmei a fost înconjurat de dimineaţă de zeci de dube de mascaţi, iar percheziţiile au durat peste opt ore. Un camion întreg de documente, dar şi mai multe calculatoare au ajuns la sediul Parchetului. Maşina cu documente era atât de mare, că nici nu a putut intra pe poarta principală, aşa că a fost nevoie sa intre prin spate. Calculele anchetatorilor vorbesc despre aproape 120 milioane de euro, bani care ar fi fost spălaţi cu ajutorul unor firme-fantomă. Alte peste 120 de milioane ar intra în categoria evaziune fiscală. Puţin după ora opt dimineaţa, peste 200 de poliţişti au încercuit întreaga rafinărie, iar asta pentru procurorii au vrut să se asigure că niciunul dintre directori nu va parasi incinta ei. Au fost vizate actele contabile ale companiei petroliere. Ore în şir, poliţiştii şi procurorii au luat dosar cu dosar, contract cu contract şi au verificat toate cisternele care plecau din sediul Lukoil. Patru reprezentanţi ai companiei au fost audiaţi chiar acolo, în birou. La sediul Parchetului au ajuns patru dube pline ochi cu documente. Ulterior, a venit și un camion – prea mare pentru a intra pe poarta principală! Integral, cu video, pe Digi24.
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
buna ziua. ponta va spune ca nuland se refera la europa centrala, romania este in europa de est deci nuland a laudat guvernul. iar in dosarul microsoft vor trage de timp, vor amana, vor face comisii speciale, o sa cada eventual niste trepadusi
Neata, radule 🙂 Nu conteaza ce zice Pontache, conteaza culoarea pantalonilor lui 🙂 iar in dosarul Microsoft, crede-ma, vin americanii peste ei!
buna dimineata !
Happy Friday , cum ar zice americanul 😀
o zi buna tuturor.
Buna ziua,
jaf la drumul mare. Ne-au exploatat ca pe sclavi, au pus taxa pe mese si fumarit ca sa poata sa fure, de fapt o natie intreaga a muncit ptr. o mana de talhari care s-au autointitulat poiticieni si alesi ai neamului si au organizat un simulacru de democratie.Din fericire pentru noi si nefericire pentru ei, s-a ajuns la decont. Din pacate a fost necesar ca “bonurile” sa fie taiate de alti oameni, care s-au saturat de libajul dual si minciuna care s-a transformat in politica de stat.
Se anunta vremuri extrem de interesante.
Este inadmisibil ca un talhar – Dinu Pescariu, sa plateasca 9000 de euro pe 6 ha de teren in buricul targului. Este momentul ca Abramburica &Co. sa se duca dupa seful ei.
http://www.investigatiimedia.ro/baza-cutezatorii-cadoul-de-la-eugen-bejinariu-si-ecaterina-andronescu-pentru-dinu-pescariu/
mda, se va duce, DNA/ICCJ nu iarta pe nimeni, sper insa sa se miste repede 🙂
Buna ziua,
va fi sau nu va fi comisar european? Eu nu prea inteleg:
http://www.ziare.com/corina-cretu/comisar-european/corina-cretu-pe-lista-comisarilor-problema-a-parlamentului-european-1325554
postare noua!
http://politeia.org.ro/editoriale/politeia-la-in…-prezidentiala/31805/
Cum poate fi catalogat Cristian Preda?
http://www.ziare.com/udrea/candidat-alegeri-prezidentiale-2014/un-europarlamentar-pmp-se-dezice-de-udrea-votez-cu-macovei-la-prezidentiale-1325555
molusca oportunista si cu doua fete.