Un actor (politic) grabit
27/05/2014 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Redactat de @DanSu
Nu sunt analist politic, nici politician, nici sociolog, asa ca tot textul urmator luati-l ca pe niste opinii/ganduri a cuiva care are (inca) posibilitatea abstractizarii/formalizarii proceselor, insa doar a proceselor deterministe. Adica acolo unde intrarea decide iesirea, unde 1 + 1 fac intotdeauna 2. Din pacate in social nu e asa, 1 + 1 fac doar aproximativ 2, si chiar daca cu probabilitati diferite pot face doar 1 sau 3 sau de ce nu chiar 4.
Astfel am sa incerc totusi cu micile mele nepriceperi sa analizez rezultatul de la recentele alegeri.
In primul rand, vad ca toti analistii il situeaza pe Diaconu automat la PSD. Eu vad lucrurile mai nuantat. Nu discut de persoana Diaconu, actorul grabit pentru care rolul e cu atat mai usor cu cat e mai departat de real. Individul, bun ca actor si-a facut dovada jegului intelectual, dar asta e alta discutie. Diaconu ca fenomen este interesant si arata o tendinta care ar trebui sa ingrijoreze atat pe analistii sovietizati ai PSD, cat si pe ceilalti.
Am intrebat pe cineva care a fost motivul acestui vot. Raspunsul m-a stupefiat: “nu e cu astia, nu e ca ei”. E o ilogica strigatoare la cer, dar atsa a fost impresia interlocutorului, l-a vazut ca pe independentul ce lupta contra sistemului. Un rol usor pentru profesorasul din “Filantropica” (revedeti Filantropica, si o sa vedeti si succesul electoral al profesorasului. Profesorul din film este un escroc, are motivatiile sale desigur, dar in final este un escroc, iar subiectii escrocheriei sale sunt escroci mai mari (si mai duri). Mie personajul cel mai cinstit din film mi s-a parut Robert, mardeiasul batut in final si subiect al replicii de final: “Va e mila?… Atunci scoate banii…”. La fel ca in poveste, Diaconu este Ovidiu, personajul ce poate a fost odata onest dar a descoperit ca lumea minciunii e mai rentabila.Tragica poveste pentru Diaconu – sa-si joace propriul rol, de escroc cu intelegere la public!
Dar sa revenim la cea de-a doua cea mai veche meserie din lume (nu prea deosebita de prima): politica.
Degeaba se bucura PSD-ul ca va ponta un om in plus la internationala socialista. Voturile lui Diaconu au venit dinspre bazinul PSD-ului nu dinspre al liberalilor, asa ca Diaconu le-a redus un om din schema. Chiar smulse prin escrocherie, voturile au venit dinspre cei ce nu vor mai vota PSD desi PSD-ul le va contabiliza. Dar PSD-ul a pierdut votantii respectivi, chiar daca nu si neaparat voturile.
Degeaba se bucura si opozitia ca PSD-ul nu are peste 40% la suta. Dimpotriva, ar trebui sa-si puna probleme serioase de identitate, deoarece cei ce au plecat dinspre PSD nu s-au dus spre ei. Dincolo de escrocheria PSD-ului, Opozitia (aia adevarata) ar trebui sa se intrebe unde a gresit. Stiti ce spunea un alt votant a lui Diaconu? “Pai ce deosebire e intre Ponta / Udrea si Antonescu? Macar asta e independent…”
Bun … sunt o gramada de incoerente logice in afirmatia respectivului, dar vorbim la nivel de perceptii, unde 1+1 da diferit de 2.
Opinia mea e ca PSD-ul a pierdut acesti votanti, iar opozitia nu le-a castigat. Care opozitie? Pai vorbim de PNL, PDL si PMP. Pentru acesti votanti, Forta Civica nu exista. Cel mai probabil, votantii astia o vor ignora la voturile viitoare. E doar vina lor?
Mai e ceva de adaugat (sau de invatat) din treaba asta: discursurile reformiste nu prind, iar cel anti-sistem au o priza grozava.
#Unitisalvam au adunat mai multi protestatatari tineri decat toate evenimente din campania electorala la un loc. #Unitisalvam nu a propus nici o reforma – nimic – nimic – nimic. Au propus doar un NU. Cand s-a pus problema “Hai sa-i aparam pe cei de la DNA”, unitiisalvatori au sarit: “noi nu politizam”. Deci cand vrei sa faci ceva – politizezi pe cand NU-ul e apolitic si pur.
Ponta si PSD-ul a avut si are iar un slogan anti-sistem: Jos Basescu. Faptul ca fac parte din sistem, ca sunt chiar sistemul, nu are importanta, sloganul lor a fost: Jos Basescu. Incercati sa scoateti de la votantii PSD alta idee, alt program, alta propunere decat jos Basescu.
Bun, noi care am mai citit o carte in afara de septicul de trefla, care obisnuim sa ne folosim capul si la altceva decat la port-palarie, si care stim ca un pix are si alta utilitate decat sa-i curga pasta in buzunar… noi stim ce vor PSD-istii si ciracii lor. Intrebarea e nu ce vor (si noi stim) – ci ce propun ei: Niente – Nada – Zero.
L-ati auzit pe Diaconu macar odata propunand ceva? O intentie, o idee, un tel? Diaconu s-a prezentat ca fiind din afara sistemului. Asa ca Diaconu a scos mai multe voturi decat partidele. In cifre absolute. Nu a propus nici o reforma…Nimic… Nimic … Nimic…
Va aduc aminte de sloganul care a scos tinerii la vot: “Nu pot ei fura cat puteti voi vota“. A castigat la pas. Cand a inceput sa piarda? Nu cumva cand a propus un proiect concret/real/corect? Exact la condamnarea comunismului.
La cele 2 referendumuri iar Basescu a castigat pentru ca a fost perceput ca fiind “in afara sistemului“.
Nu insemna ca e corect ce se intampla. Nu spun nici ca electoratul e “prost” pentru ca voteaza asa cum voteaza… Electoratul este asa cum este. Realitatea este asa cum este. In unele puncte inteligenta electoratului se intersecteaza cu realitatea, in altele, nu.
Ce resurse au avut unitiisalvatori? Un laptop si o retea de socializare. Banuiesc ca pe strada au scos o multime de “ia sa le dam peste bot politicienilor ne-mergand la vot”. Apropo de sloganul acesta des intalnit. Spunea cineva (pe FB) ca e ca si cum te-ai calugari cand descoperi ca prietena ta e curva.
Cred ca lectia asta trebuie sa o invete partidele mici. Galagie mare! Lasa prezentarea de proiectele, chiar daca puteti fi mandri de ele. Asigurati electoratul ca le aveti si atat. Daca le va cere cineva, ii aratati biblioraftul.
Reclamatii la CNA concomitent cu la tribunal. Daca la CNA nu castigati: in instanta cu CNA, procese cu mult tam-tam si multa zarva. Nu e aici Antena 3? Prezinta postul X ceva despre partid care nu e adevarat. Proces in instanta ca ne pateaza imaginea. Razboi cu tam-tam… Ce daca instanta poate sa-i dea dreptate… Hop o contestatie, hop cu sloganul pe noi ne exclude sistemul…, hop un viral pe twitter/FB, youtube, etc. La razboi … ca la razboi. E razboi de nu-uri pe viata si pe moarte. Nu castiga cel ce zice DA, ci cel ce zice NU mai des, mai de multe ori. Ne e jena sa folosim aceleasi arme? Mda. Soldatii polonezi de la Katyn nu au folosit aceleasi arme: acum au un monument, iar Stalin zeci de milioane de adulatori si sute de statui.
Si sa nu ravnesti la electoratul altuia, nu e crestineste si oricum ar fi o idiotenie. Nici la cel de dreapta – ar fi inutila risipa de resurse. Tinta sunt hipsterii apolitici, lenesii corporatisti, tinerii cu lap-top si ifoane. Nici astia n-au mai citit o carte de 10 ani, dar stiu sa-ti scrie un SMS intr-o secunda. Si tot intr-o secunda-l citesc. Sa nu fie de doua, ca e lung si plicticos. Nu incercati sa-i schimbati, sa le explicati proiecte planuri, perspective. Mai ales daca depasesc dimensiunea unui SMS. Un simplu NU ajunge.
O sa li se para cool. Faceti-i sa li se para cool sa va voteze.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna ziua all 🙂
Mihai-Razvan Ungureanu: “Ne aflăm în fața unui dezastru. Este un dezastru politic la apariția căruia am contribuit noi toți, politicienii de dreapta. E momentul să admitem că am fost lipsiți de viziune și înțelepciune și să facem un pas în spate. E nevoie ca, după ce am primit această lecție din partea electoratului, să demonstrăm că putem fi echilibrați și înțelepți, deși facem acest lucru în al doisprezecelea ceas, și să ne debarasăm fiecare de orgolii, astfel încât coagularea dreptei să nu se mai împiedice de lipsa noastră de viziune.
Împreună cu toți colegii mei din FORȚA CIVICĂ, am decis să ne asumăm rezultatul acestui scrutin și să convocăm Biroul Permanent Național al Partidului. Ședința va avea loc mâine, la oră 11.00 și împreună vom decide cum urmează să procedăm astfel încât ceea ce s-a petrecut duminică să nu se mai repete.
Fac un ultim apel către toți colegii mei din dreapta spectrului politic, prin care îi rog să se abțină de la declarații extreme și gesturi nechibzuite care ar putea să împiedice apropierea formațiunilor de dreaptă în viitorul apropiat. Dezastrul este suficient de mare pentru a nu mai tensiona situația deja existența.
Vremea orgoliilor a trecut și a devenit irelevant cine și în jurul cui se va uni dreapta. România are nevoie de o formațiune politică de dreapta puternică, nesubminata de interesele unuia sau altuia. Mai important decât persoana celui care va candida în toamnă este programul pe care dreapta îl va prezenta poporului român. Suntem datori să punem deoparte tot ce ne desparte. Cine nu va face acest lucru va fi vinovat pentru eșecul de la prezidențiale și pentru capitularea dreptei în următorii zece ani.”
Asta apropos de “intentiile” PMP. Apropos, mai exista presedintele PMP?
Am si uitat cine e presedintele PMP!
Foarte important ceea ce spune MRU. Sa dea Dumnezeu sa le vina mintea la cap celor implicati!
Ziua buna!
Parafrazez titlul unui artcol de acum cateva zile, de aici, de pe Politeia, “De ce voi vota Forta Civica la europarlamentare” si zic si eu acum: “De ce am votat MRU” – tocmai pentru ca, uite, este primul care actioneaza concret si ferm, fara echivoc, exact in sensul in care si eu as face-o. Printre altele 🙂 …
Buna ziua!
Bun articol.
O si buna tututor.
Pe tineri i-am inteles ca vor sa darame “sistemu’ ” fara a propune nimic in schimb. Dar lui Diaconu sa-i fie rusine, a imbatranit degeaba.
Sunt cateva luni de cand – din respect pt. City – am zis ca nu trebuie sa anunt ca vine vremea cand -TOTI – vom sari la lins de laturi. Azi incepe: MRU se pupa pe gingii cu Antonescu la sediul PNL
nu au decat sa discute. eu nu votez Paiata la prezidentiale pentru nimic. Eu nu “reevaluez” .
@city, nu esti singurul.
Excelenta postarea. Toata aceasta atitudine este strans legata de nivelul de cultura a natiei. Un nivel nu prea crescut.
Salutare !
Ca sa te voteze, alegatorul trebuie motivat.
Unde predomina saracia/ignoranta, e suficienta punga.
Mai nou, punga cu papuci (Hrebe stie).
Daca vrei sa-i castigi, insa, pe cei scarbiti de actualii politicieni (care si-au demonstrat rapacitatea), trebuie sa le oferi credibilitate/orizont.
Astia mai si gandesc si gandesc chiar pe termen lung.
Daca vii, insa, cu personaje similare pesedoilor (corupti, impostori, mafioti, nulitati, parasute), nu-i scoti din letargie.
E nevoie, deci, de “sange tanar”, neinfestat, de valoare recunoscuta/demonstrata, de onestitate.
In prima linie profesionistii trebuie sa ia locul guristilor, cocotati in partide doar prin tupeu/relatii.
Stiu o multime de tineri care schimba canalul doar cand le vad pe cele doua bretonate, una blonda si alta bruneta. La fel de repede ca si atunci cand umple ecranul zambetul macacului iresponsabil.
Daca vrem succes, nonvalorile sa fie trecute in spate, la “manutanta”.
Fara menajamente.
@crisbear
Salut!
Cui credeti ca-i face placere aceasta solutie? Insa, daca suntem sinceri cu noi, o sa constatam, cel mai probabil, ca nu exista alta. Si, asa cum explicam si ieri, in mai multe randuri, mie personal (nu zic de nimeni altcineva) imi pasa mai mult de soarta democratiei romanesti, de existenta unei opozitii cat mai tepene si eficiente si abia apoi de preferatii mei/solutiile mele etc; si exact in ordinea asta. Dar, la catamai broasca o sa fie de inghitit, va inteleg 🙂 …
@crisbear va inselati. Exact asta trebuie sa faca. Daca vrea sa castige in toamna atunci trebuie sa urmeze si calea cea plina de mocirla, sa isi calce pe orgoliu si sa se faca frate cu necuratu. Asa e in politica, altfel, cu idealismul de gat o sa dispara.
salutare! nu are rost sa comentam pana nu aflam ce si cum. Insa parerea mea ramane la fel: nu orice solutie de “unificare” e buna si acceptabila. La final, fiecare da votul cum crede, insa sloganul “sa invingem PSD” nu poate fi rostit alaturi de adaosul “cu orice pret”. Eu unul nu o pot face. Unele preturi sunt la fel de mari ca o victorie a PSD-ului.
Salutare!
Nu pot fi decat de acord cu raportul pret/calitate 🙂 pe care il enuntati. Cel mai bine stiu eu acest lucru de la mine insumi: in 2000 nu am votat in turul doi; puteau sa dea si turcii si nu votam. Asta e…
Fratia cu necuratu’ e riscanta. Atentie la sooliditatea si la lungimea puntii.
Frăția cu necuratul corupe invariabil și iremediabil. E o mare diferență între a găsi un compromis inteligent între oameni cu obiective diferite, eventual conflictuale, compromis bazat pe identiifcarea corectă a zonelor unde cooperarea e benefică tuturor, și alta e înfrățirea cu necuratul. Cu un adversar onest se pot face dealuri. Cu omul spân nu. Dar să vedem întâi dacă se materializează dealul și în ce constă el.
…soliditatea…
De luat cu multa precautie:
http://www.stiripesurse.ro/surse-se-pregateste-mega-alianta-impotriva-psd-pionii-udmr-si-unpr/
buna ziua. iar nicolicea, interesul national si udmr care lucreaza pentru “comunitate”?! suna ca dracu (vorba junelui petre roman)
Buna ziua !
Salut Dansu , ” Cred ca lectia asta trebuie sa o invete partidele mici. Galagie mare! Lasa prezentarea de proiectele, chiar daca puteti fi mandri de ele. Asigurati electoratul ca le aveti si atat. Daca le va cere cineva, ii aratati biblioraftul.”
simplu , la obiect si adevarat !
spunea MRU recent : “Forta Civica e un partid care poate razbi in conditiile in care frauda electorala este reala.” — toti vorbesc de frauda , toti banuim ca exista . si atat. daca are in Bucuresti 50 membri , MRU trebuie sa-i scoata in strada si sa faca Galagie!
ps- si sa prezinte un simplu caz de frauda ! nu are acces la tv-uri .. viral pe internet la publicul tinta ( amator de galagie ) .
Pentru ca tabloul sa fie complet:
http://www.contributors.ro/politica-doctrine/la-rece-despre-rezultate-electorale-calde-mobilizare-la-dreapta-%C8%99i-un-milion-de-ceta%C8%9Beni-nereprezenta%C8%9Bi/
Primul element este numărul foarte mare de voturi obținute de partidele și candidații care s-au situat sub pragul electoral: ușor peste de 15% conform unor calcule preliminare! Asta înseamnă de aproape 5 ori mai mult decât în 2009! E adevărat că numărul de partide care au fost pe liste și numărul candidaților independenți a înregistrat o creștere exponențială față de 2009, dar asta nu face decât să confirme, o dată în plus și cu cifre, apetitul electoratului român pentru figuri noi și formațiuni politice noi. A doilea element este numărul foarte mare de voturi anulate: în jur de 300.000 (6%) în 2014 față de 195.000 (3,9%) în 2009 și față de 212.000 în 2012 la alegerile generale. Doar în 2008 am avut o cifră similară (339.000), însă inferioară ca procentaj (2,52).
ti-am scris un e-mail
Buna ziua,
Nici eu nu l-as vota de buna voie in nici un caz. Dar daca ajunge in turul 2 cu Ponta ce fac? Il las pe mitoman sa castige?
Cu inima grea (daca se ajunge pana acolo – si sper din tot sufletul sa nu se ajunga) voi merge la vot si voi vota paiata. Cat e el de paiata tot e mai bun decat plagiatorre.
Sa fim totusi optimisti si sa speram ca in turul 2 va ajunge cineva ca MRU.
Toate cele bune
@Alex, tot cu inima grea, eu nu voi vota Paiata.
Ponta nu are decat sa ajunga la Cotroceni. Poate asa, romanii se vor trezi din palmele si din suturile prostimii usl/d-iste, ce voteaza pentru, si in numele, tuturor. Eu m-am saturat sa fac bine cu “forta”. Romanii sunt reprezentati dupa chipul si asemanarea lor, chiar daca ne place, sau nu.
Daca Paiata ajunge la Cotroceni, va reprezenta: pe cei repetenti, pe cei ce nu au fost in stare sa treaca Bacul, pe lenesi, pe ipocriti, pe fatarnici, pe cei “descurcareti”, pe cei fara onoare, pe cei fara cariera, pe oportunisti, pe cei certati cu legea si lista inca mai poate continua.
Daca ajunge Ponta la Cotroceni, la aceasta lista se mai adauga: furtul, minciuna, ura, demagogia, lichelismul si cred ca, lista este aproape completa. Dupa cum vezi, si unul si altul au o multime de numitori comuni, nu doar unul singur.
Asa ca, nici unul nici altul nu ma reprezita.
Concluzia: nici nu voi misca masina din parcare in ziua votului. Din pacate!
Buna seara ,
Chiar trebuie sa ajungem la un nou moment “iliescu vs vadim” ? Ma rog..personajele sint actualizate.
Asa se pare!
Comentariul era un raspuns pentru @Cetatean. Nu stiu de ce nu s-a dus unde trebuia. Eu am dat reply.
ok, am vazut 🙂
buna ziua
sa se uneasca opozitia asta si cu “regele cioaba”;dar Antonescu (Udrea) candidat la presedintie “aiasta nu se poate”
mai bine 5 ani cu pacalici la cotroceni/stii la ce sa te astepti,decat cu unul ca antonescu/se pare ca ati uitat “faimosul interimat”cand era mai des ca ponta (acum) la teveuri
aveti vreo certitudine ca in secunda 2 dupa o eventuala investitura a lui cacarau la cotroceni nu revine la “prima dragoste”,aia cu ponta???eu ,nu!
Cu asta n-am nici o certitudine. Dar decat cu dracu’ mai bine cu var-su. Asta in cazul in care ajungem la faza respectiva. Nu pot sa stau si sa ma uit cu e ales ponta , fara sa fac ceva.
Rămân de văzut și semnalele externe, dacă va fi cazul. Până la urmă cu administrație incompetentă pentru câțiva ani s-a mai trăit și n-a murit nimeni. Dar miza reală e evitarea unei instabilități legale și instituționale dacă nu neapărat instigată direct de acolo, în orice caz foarte convenabilă pentru Moscova. Cred că trebuie să conștientizăm faptul că au căzut toate tabuurile (alea cu război în Europa nu se poate, granițele nu se schimbă, ofițerii de informații se pun atașați diplomatici dar nu chiar ambasadori, etc., etc.).
Salutare tuturor.
Suspectez ca de la PNL va fi bagat la inaintare Iohannis. E mai bine vazut decat Antonescu in randul multor categorii, nu in ultimul rand deoarece nu s-a pupat in public pe gingii cu Ponta cum a facut-o dom’ preshed interim. Multi au uitat episodul 2009, asta daca l-ar fi constientizat vreodata.
Buna seara tuturor
Pot face ei si hora unirii la universitate (vor capata un 5 cu indulgenta la coregrafie), insa cita vreme figurile din esalonul 1-2-3 ramin cam aceleasi ,nu se rezolva prea mare lucru. In orice caz e nevoie de figuri noi.
Pe de alta parte unirea (deja cuvintul asta parca ar cadea in derizoriu) fortelor de dreapta este un imperativ.
Acum ..cu voturile…dat fiind electoratul care este :
DanSu propune o metoda mai putin “ortodoxa” de a cistiga voturi : galagia, in sensul pozitiv al cuvintului
Cineva , tot pe acest blog , isi punea la dispozitie peretii exteriori pt afise (se punea si o problema de legalitate, parca).
Deja sint 2 idei de luat in seama . Au un numitor comun : de data asta “jucam ” alfel !
“Liderul Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat la sediul PNL, unde a discutat cu președintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare. Discuțiile vizează variantele de asociere ale FC cu PNL, pornind de la scorul obținut de partidul lui Ungureanu la alegerile europarlamentare, 2,6%. Liberalii ar prefera o variantă de fuziune prin absorbție, lui Ungureanu urmând să i se ofere funcția de vicepreședinte al partidului, au declarat surse din PNL pentru EvZ.”
http://www.evz.ro/mihai-razvan-ungureanu-la-intalnire-cu-liderul-pnl-crin-antonescu-.html
Asociere cu Antonescu&Famiglia+puradeii la cirma pnl ….Nein, danke.
In fine , nu stim toate amanuntele vi-a-vis de cele discutate..
Antonescu asta ar fi mult mai de apreciat daca ar face nu unul , ci 10 pasi in spate, ca un fel de penitenta pt cele ce-a facut . Momentan e zero barat..
Salutare all.
Nu am nimic impotriva ca Forta Civica sa discute cu PNl. Dar nu ma poate convinge nimeni, absolult nimeni, sa-l votez pe Crin Antonescu la prezidentiale.
Eu nu uit puciul din iulie 2012, nu uit loviturile sistematice aplicate de Crin Antonescu si Ponta statului de drept, nu uit ratoielile lui Crin la adresa Occidentului.
Daca ajunge in turul doi cu Ponta ma duc desigur la vot. Dar imi voi lua cu mine de exemplu textul filipicii tinute de Cacarau la Antena 3 in august 2012, cand o indemna pe Angela Merkel sa-i dea o bucata de pamant marinarului in Germania unde piratul sa se joace de/a presedintele ! Nu de alta, dar daca cumva dracusorul m/ar indemna sa pun stampila pe Cacarau sa citesc cuvantarea si apoi sa pun stampila pe amandoi !
In alta ordine de idei, curg articolele critice la adresa doamnei ex-Cocos. Si toate cer la unison doamnei sa degajeze terenul ! Dar ea nu si nu, succesuri fara numar, fara numar ! Cred ca piratul trebuie sa-i spuna mai apasat sa faca pasul ala naibii in spate !
Varianta feminina a lui Tariceanu.
Buna seara 🙂
Am ajuns si eu…
Eu ma duc sa votez in turul doi si nu votez cu candidatul PSD. De asta sunt sigur.
Si sunt de acord cu o alianta oricat de mare a dreptei ( si cu orice candidat al dreptei ) .
Daca FC fuzioneaza cu PDL sau PNL sau cu oricine altcineva eu sunt de acord.Desigur ca MRU va avea o functie de vicepresedinte. Si din aceea pozitie nu are decat sa faca pe dracu in patru si sa ajunga number 1.
Dane, salut si multumesc pentru articol! Foarte instructiv! Asta spune multe despre faptul ca partidele clasice nu mai reusesc sa atraga votanti, iar cei “anti-sistem” reusesc. Se simte o oboseala ca acolo cand se pescuieste mereu in aceeasi balta si se prind pesti din ce in ce mai mici si mai putini…
In cazul asta sint numai 2 variante : 1.schimbam balta (o mai fi una prin apropiere) si 2. o repopulam ( cu ce dorim ..la alegere )
“Ne e jena sa folosim aceleasi arme? Mda. Soldatii polonezi de la Katyn nu au folosit aceleasi arme: acum au un monument, iar Stalin zeci de milioane de adulatori si sute de statui.”
Eu am zis intotdeuna ca nu poti vinde chiloti tanga unor babe de 70 de ani si nici iPod-uri surzilor.
hai,ca “m-as risca” cu o varianta-ca tot suntem la “loto electoral”
un tandem johannis-ungureanu/care la cotroceni si care la victoria,ramane de vazut
@dansu,intotdeauna 1+1= 2( “intotdeauna” nu se aplica in cazul contabililor “buni”-vezi enron)
daca la “input” introducu 1 de doua ori si apoi plus la “output”ai intodeauna 2
insa-explicatie moisil in 68 -nu stie nimeni ce e in “spatiul dintre date introduse si date iesite”/discutia a fost mult mai fascinanta intr-un cadru absolut informal ,nu in universitate,cand am avut sansa fiind intr-un grup sa vorbim cu moisil vreo 2 ore/ce relatez a plecat de la programe IT,cibernetica si principiul incertitudinii al lui heisenberg)
“Marii invinsi ai alegerilor: Basescu si Antonescu”:
http://www.revista22.ro/marii-nvinsi-ai-alegerilor-basescu-si-antonescu-42434.html
Sareinochi.
Bata-te Victore ! Acum am vazut postul lui Stefan Ciocan din 25 mai de pe blogul tau !
De mult nu am mai ras asa de bine ! Auziti una, Dragnea decorat pentru inventarea votului “post-mortem” in Teleorman! 🙂
Daca vreti sa va amuzati nitel
http://sareinochi.com/2014/05/25/vorba-cetateanului-din-teleorman-alegator-pana-la-moarte-si-dincolo-de-ea/#comments
http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/obama-va-propune-retragerea-fortelor-americane-din-afganistan-pana-la-sfarsitul-lui-2016–50736.html sa-si pazeasca rusii traseul gazelor spre china !
pai daca scapa de aia ,trebuie sa treaca prim partea cu musulmanii ” chinezi”/ca e un genocid acolo ,nu maraie nici un musulman/cand au aparut caricaturile cu mahomed au luat foc
p.s tare e si dispozitia data bancii chinei sa se deconecteze de la serverele microsoft
am fost prin zona ( pamir , kazah , dushanbe, tajikistan) vreo 8 luni cu un job . e belea :)) sareau in aer si restaurante unde se adunau expatii.
@ziggy
ca veni vorba de america/aseara am vazut un film pe hbo”cassius clay vs USA”/era vorba de refuzul de a se inrola al lui clay
nu despre film e vorba
mi-am adus aminte cum era “terminata” america in 73-74
proteste masive impotriva razboiului
demisia lui nixon
primul soc petrolier
rusii il pun pe allende in chile,angola….
secretarul lui brandt,lucra pentru kgb
etc,etc,etc
asa de “terminata”a fost america ca in 91 -dupa 20 ani- a disparut urss
si inca
in anii 80 ,japonezii aveau atatia usd incat erau gata sa cumpere si “balls” americanilor dupa ce cumparasera tot ce se putea prin state/dupa 10 ani fasss japonia/nu si-a revenit nici azi
toti “anal”istii economici care compara economia americana si cea chineza uita un “mic amanunt”: cea americana depinde 25%de export cea chineza vreo 70%
exact . iar in zona respectiva americanii mai au ceva – scoli internationale , americane sau recrutori pentru universitatile din sua , uk , olanda . prin ong uri puternice au contact direct cu populatia . e mult de povestit dar sua nu a dormit in acea zona .
46 de comentarii, 4 comentatori ,, like ” Antonescu. presedinte. Si e Politeia, nu clubul bloggerilor liberali conservatori.
BTW : cum ar suna: think-tank-ul nostru ( Bogdan Duca , Cetatean, Lilick Auftakt, DanSu, Toma Roman jr. etc.. etc.. ) a hotarit…..
De groaza.
salutare, Crisbear 🙂
Vreau sa iti confirm oficial: Politeia NU sustine candidatura lui Antonescu la prezidentiale, sub nici o forma, indiferent care sunt aranjamentele politice. Comentatorii Politeia isi pot exprima parerile si dilemele contra-factuale (nu am ajuns in situatia lui Basescu, de a alege intre Antonescu si Ponta), insa de votat fiecare voteaza in deplina libertate. Cat eu voi fi cel care administreaza Politeia, asa ceva nu se va intimpla!
eu vorbesc in nume propriu , ca nu am inteles aluzia domnului @Crisbear – nu il votez pe kakarau nici daca il recomanda B Obama asta seara , din direct de la Casa Alba !
🙂 😉
Buna seara, prieteni,
atacurile la MRU au inceput, si pe bloguri pe care le consideram prietene.
Procese de intentie din belsug. Nu indraznesc sa cred ca unii ar fi platiti/intoxicati (ma intreb despre Angela Tocila) dar asta inseamna ca MRU e un pericol, cred.
Buna seara!
Intersant amestecul Dansu de editorial si pamflet! Un fel de rasu-plansu!
Dar, nu i se potriveste rolul lui Crin de presedinte ! A avut o proba de angajat de proba prin 2012 si a ratat-o chiar a gafat-o inclusiv din punct de vedere a protocolului! 🙂
A fost singura lui perioada de vis (cosmarul l-au avut romanii cu circul si actiunile de comando terorist din 2012) al Crinului. .
Mai curand sper sa fie o noua gogoasa umflata mediatic si propagandistic , pentru ca in aceste conditii se repeta scenariul 2000 ( si nici nu stii din Cuplu odata Stan si Bran al USL-ului , cum sa-i identifici : cine-i Iliescu si cine-i Vadim? )
Excelent editorialul Doamnei Ene legat de experimentul Diaconu!
“Este clar ca societatea romaneasca cere o improspatare. Cere alte figuri, alte abordari, alt discus. Si daca partidele politice nu reusesc sa bage rapid la cap acest lucru si sa purceada la o schimbare de generatie, putem avea surprize foarte mari si foarte periculoase. ”
http://www.ziare.com/mircea-diaconu/europarlamentar/experimentul-mircea-diaconu-urmeaza-etapa-prezidentiala-1301251
Buna seara!
Treaba asta cu Diaconu dezvaluie, dupa parerea mea, cat de bine le merge planul acestor malefici, conform caruia, dupa niste ani de spălare a creierului, isi inoculeaza modul de gândire si standardele lor de evaluare a binelui si a raului in viata oamenilor, care vor accepta raţional perversitatea şi înşelăciunea lor, devenind o parte a minciunii, asigurându-le astfel baza ideologică pentru existenţă.
buna! nu exista bloguri prietene, exista doar bloguri convergente ca viziune politica care se pot intelege punctual, insa dreapta blogosferica e scindata intre fani ai lui MRU, fani ai lui Basescu, fani ai lui Blaga, fani ai Monicai Macovei, fani ai lui Udrea,etc. Uneori blogurile se musca mai tare decat oamenii politici intre ei.
Pai da, ca au cu ce! 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=km_GOMn071Y
Buna seara,
Apropo de Paiatza: “Niciodata sa nu spui Niciodata”.
Dar nu cred ca va mai candida la toamna.Si, din pacate nici MRU.
OK, City, de acord.
Doar ca eu nu ma consider fan al FC si MRU, si nici pe ceilalti din comunitate. Sper ca noi suntem oameni care incearca sa gandeasca si sa aleaga ce e mai bine pentru noi si pentru tara. Cu logica si ratiune. Cum ar fi vrut Theophyle.
Si multumesc pentru continuitate si pentru ca Politeia continua sa existe.
Mi-e dor de Theophyle.
tuturor ne e dor, si mie in fiecare clipa cand scriu cu albastru. as vrea sa mai vad scrisul cu rosu al lui Theophyle….
Seara buna
O “dreapta” care a pierdut voturi si sustinatori cu gramada .
De ce ?
(urmeaza opinie personala , conform : “de departe se vede aproape”. 🙂 )
Nu se vrea nici in ruptul capului sa se priceapa ca alegatorul de dreapta e exigent . Are principii si morala . Ce spui trebuie sa faci . Votantul de dreapta asta vrea , nu sa spui una si sa faci alta .
Daca ieri te pupai pe gingii cu unu , nu poti azi sa il scuipi si maine sa il pupi din nou .
“mareata” dreapta a marilor partide romanesti are conduceri imprezentabile pentru insasi notiunea de “dreapta”. Au tradat toate principile . Culmea , se prezinta mereu “ca noi” .
Udrea se lauda cu rezultatul obtinut , Basescu si el dar nu vrea sa vada nimeni ca acesti cai de cursa sint depasiti istoric . Nu se mai castiga absolut nici o cursa cu astfel de cadavre (politice) .
Cindva scriam “o sa va iasa pe nas strategiile astea a lui Basescu”. Prima confirmare a venit cu caderea guvernului lui MRU . De atunci incoace gasesc doar confirmari . 🙁
Acum , mega expertii in politica romaneasca indeamna la unirea “dreptei” .
Pariez ca oricare alenta cu aceleasi personaje rasuflate ca Antonescu – Udrea – Blaga- Tariceanu – Baconschi- Vass+ UDMR + Dobritoiu (ca Oprea , etern UNPR ghidati doar de valoarea pensiei personale) + marele maestru Basescu vor obtine atit de multe voturi incit candidatul PSD ar fi posibil sa castige din primul tur alegerile prezidentiale .
salut! Strategiile lui Basescu dupa caderea guvernului MRU au iesit pe nas unei tari intregi. Inca mai exista oameni care cauta o rationalitate politica superioara in ceea ce a facut el dupa acel moment si, culmea, chiar cred o gasesc, mai ales acolo unde ea s-a dovedit inexistenta. Insa subiectul asta e inchis.
Buna seara tuturor. Stirea din Evz despre MRU trebuie citita cu circumspectie. Nu cred ca Antonescu va mai fi candidat la presedentie asa ca nu cred ca se pune problema alegerii intre el si Ponta in turul doi. Cel putin nu deocamdata.
PS: Tomac, presedintele de fatada al PMP, s-a ales europarlamentar asa ca va trebui sa lase locul liber ptr doamna blonda.
buna! 🙂
Daca MRU era doritor de functii, devenea din 2012 membru PDL (cum nu a facut-o, spre lauda lui si regretul unora care nu inteleg ca MRU ar fi devenit la PDL ceea ce a devenit Monica Macovei: o vitrina buna de scos la europarlamentare pentru a capta voturile celor care, altmiteri, nu ar vota cu partidul lui Blaga nici picati cu ceara). Parasirea PDL-ului de insusi Basescu a aratat ca acel partid este nereformabil. Asa ca stirea de pe Evz trebuie luata ca intoxicare.
Clemy, la PMP e posibil sa vedem cum unii consilieri prezidentiali demisionari devin sefi ai partidului dupa congresul din iunie. Tomac nu e europarlamentar.
Eu parca asa citisem despre Tomac. Scuze.
Ti-am trimis un mail. Nu stiu daca ai avut timp sa-l citesti.
Nu am primit. Insa mailul tau imi returneaza mesajele.
Am sa-ti scriu de pe alta adresa de mail care va avea sjsu.edu la coada.
No problem. Nu a fost pe lista: http://www.bec2014.ro/?page_id=465
Salutare !
Sa-i cunoastem mai bine pe oameni (@Bascaliosul si comentatorii) :
http://noradamian.wordpress.com/2014/05/27/un-domn-mereu-insala-in-dispretul-legii-sa-ne-bucuram-si-sa-i-multumim/
Am vazut linkul pe Fb si nu m-am oboist sa il deschid.
Un atac marsav.
Din partea unuia care dadea lectii pe acest blog.
Cu siguranta, MRU a deranjat/deranjeaza foarte tare.
Deranjeaza ptr ca a refuzat sa se inregimenteze la o anumita comanda si sa lucreze ptr o anumita doamna.
Exact, n-a vrut sa faca parte din “vitrina” blondei.
da,trist
am citit
oameni pe care i-am indragit si respectat(si ii respect in continuare) cred ca au facut o greseala de interpretare a caracterului lui O abordare noua,ingenioasa,chiar antisistem s-a lovit de un art. de lege.De la o eroare de interpretare sau necunoastere(recunowscuta sau nu, n-am vazut toate interventiile media) sa se ajunga la interpretari …..nu stiu de care… e cale lunga.
recitesc ce-am scris si-s prea multe “interpretari” in comentul meu.sunt obisit
Unii gresesc, altii doar executa ordine.
A fost și o eroare de comunicare. Au mai fost și altele. Și totuși au fost mai puține decât la partide care au bugete și aparate profesionale de imagine și propagandă. Mie mi se par ciudate nu interpretările, ci modul în care par să vină coordonat, imediat după alegeri, fără să respecte o statistică naturală. Un zvon natural se naște undeva, se împrăștie, e preluat de o figură publică și abia după aceea își produce efectul. Nu plesnește din senin.
De mare spectacol! Nu pare nimic ciudat în faptul că pe toți îi lovesc descoperirile și clarificările exact în ziua alegerilor sau imediat după? N-a avut nimeni probleme existențiale în campanie, dar îi apucă imediat după și se apucă de răstălmăcit. Am sincere îndoieli că e vorba doar de diversitate în blogosfera de dreapta. Adică pot să cred că MRU e prea soft și cosmopolit pentru o parte a publicului de pe ILD, dar articole de genul ăstuia și a celui de acum două seri parcă-s cam cusute cu ață albă,
Este suspecta revarsarea de ura fata de un om care a fost invins luptand de unul singur, un om care a batut tara la picior toata Campania electorala in timp ce altii se lafaiau pe ecranele televizoarelor si acum se dau mari invingatori.
spunea bolsevicul brucan odata(si cam avea dreptate) daca dormi cu un elefant ai grija cand se rasuceste(aprox) obsesia unor invitati la b1 au fost “elefantii” mai picoteam uitandu-ma la ei si visam imagini din lacrimogenia veche si bollywoodiana (pe care n-am vazut-o/rusine mie) prietenii mei elefantii.
Poate era mai bine ca interventia avuta sa fie putin mai amanata si pozitionarea sa nu fie de sef membru fc ci de purtator al unui bagaj consistent de procente(cf. bmateescu) fara a-si consuma insaarma asta
clemy, Tzepelica, mircea, Tudor Dimitriu, va propun sa inchidem subiectul sau sa discutati singuri in marginea lui Cei care sunt vechi pe Politeia vor intelege de ce: ii datorez lui @Bascaliosul tot ce stiu; respectul ma impiedica sa deschid cea mai mica posibilitate de confruntare/divergenta/interpretare in marginea a ceea ce scrie el. Pentru mine nici un politician nu merita sa ma confrunt cu un prieten, cu atat mai mult cu cat Politeia si eu insumi nu suntem organul de presa al lui MRU. Eu mi-am motivat transparent optiunea de vot pro-MRU, cred ca si el si-a motivat optiunea de vot la fel de clar ca si mine (deduc ca nu a votat cu MRU).
De acord.
stim City
ai spus-o de mai multe ori si mai stim cu totii de ce l-am votat pe mru/recte fc si care a fost motivatia reala a acelei intentii.Vad ca altii o blameaza.
De accord.
nici nu salutai ,sorry
sara buna 🙂
faina postare Dansu !
am urmarit “fascinat” timp de 45 min prestatia lui antonescu la realitatea teve
si am ajuns la o concluzie:
daca de stoica-ala cu caritas-sau de vantu-ala-printre altele- cu fni (am ales doar cazurile de mare notorietate)te puteai “salva”individual de politicienii romani n-ai nici o sansa;
astia te fura si daca vrei si daca nu vrei/si nu-ti fura numai banii,iti fura si ultimul principiu pe care crezi ca il mai ai
Seara buna!
Am citit un toptan azi, pe net: declaratii de politicieni (cateva zeci), opinii de blogari/jurnalisti (cateva sute), opinii de cititori/comentatori (cateva mii).
Agregat si cat pot de pe scurt, treaba sta asa, din punctul meu de vedere:
1. Alegatorii de dreapta+non PSD(b) sunt mai uniti/unitari in opinii si chiar si in scopuri, decat politicienii pe care i-ar vota la o adica. Au si solutii, unele dintre ele incredibil de simple si de “la indemana”. Cum ar veni, “prostii” care voteaza par mai orientati decat “desteptii” alesi ca sa rezolve problemele “prostilor”.
2. Politicienii de dreapta sau/si non PSD(b) sunt mai dezbinati si mai orgoliosi decat alegatorii lor; nu au un scop clar, inca, asa cum alegatorii lor au, deja. Cei care ar trebui “sa faca pasul inapoi”, nu-l vor face decat fortati de ceva/cineva, iar unii dintre ei il vor face degeaba, pentru ca si in esalonul doi sunt aceleasi martoage triste. Cu toate astea, exista sanse ca politicienii de dreapta+non PSD(b) sa realizeze o mare coalitie. Ideea e ca ar putea sa imprumute cate ceva (mult/putin) de la potentialii lor alegatori si mai putin de la jurnalisti sau de la blogari, pentru ca
3. Asa cum era si firesc, blogarii si jurnalistii de dreapta+non PSD(b) au cele mai numeroase, neasteptate si… fistichii idei si solutii de propus, intrecandu-i pe politicieni in stupizenie si chiar alimentand sursele obstacolelor ce stau in calea formarii rapide a unei coalitii de opozitie; astia sunt nu numai cei mai dezbinati, ci si cei mai utopisti, patimasi, virulenti si chiar sectari dintre toti actorii descrisi aici; plaja de abordare a problematicilor la jurnalisti/blogari este foarte larga: de la caterinca de santier si pana la iacobinismul cel mai dur. Si parca prea putine publicatii profesioniste si echilibrate, totusi.
Precizare: intre cei de la punctele 2 si 3 exista tot felul de… legaturi, mai mult sau mai putin asumate, mai mult sau mai putin potrivite, desi, teoretic, beneficiarul principal si telul intregului lant ar trebui sa fie cei de la punctul 1. Asa cred eu.
Concluzii nu mai scriu, desi am. Cam asa…
un articol de citit/scris de un “insider” din comisie si spun asta de cateva luni
http://adevarul.ro/international/europa/alegerile-europarlamentare-avertisment-pentruromania-1_5384b34b0d133766a80cfddb/index.html
just for the record/motiunea de cenzura a avut mai putine voturi
astia sunt uniti de mult,acum fac joc de glezne pentru public
“Deputaţii au respins cererea DNA privind arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu – ex PMP, împotriva solicitării procurorilor pronunţându-se prin vot secret 224 de aleşi. În aşteptrarea votului, Popescu a stat în banca sa şi s-a închinat, ulterior susţinând că acest lucru i-a folosit. „Am cerut şi sprijin divin, evident, şi văd că m-a ajutat. Îi mulţumesc”, a spus el(sursa:gandul)
Buna dimineata!
Pentru cei slabi de inima ce nu au accesat linkul dat de Tzepelica:
Legea electorală interzice expres vacantarea mandatului în favoarea altui candidat de pe listă – în urma unei înțelegeri prealabile – prin renunțarea/demisia câștigătorului de drept.
Legea nr. 33/2007, art. 24, alin (3): de aici
„Vacantarea mandatelor membrilor din România în Parlamentul European, survenită ca urmare a unei înţelegeri prealabile privind demisia sau renunţarea la această funcţie, este considerată nulă. Înţelegerea prealabilă privind renunţarea la funcţia de membru din România în Parlamentul European nu poate constitui motiv de vacanţă a funcţiei”.
Daca nu a stiut, e grav, cum poti promite ceva (schimbam locurile intre noi) fara a cunoaste legea? A 2 a varianta ar fi ca a stiut si i-a dus cu zaharelul pe cele doua doamne de pe locul 2 si 3, iar e grav. Autorul precizeaza in articol, a preferat sa vorbeasca dupa ce trec alegerile, indiferent daca trecea sau nu pragul. Daca depasea pragul, MRU ar fi aflat subit de aceasta lege si ar fi fost obligat sa isi tina cuvantul fata de alegatorii ce l-au votat dar si sa respecte legea.
Oameni buni, unde este intoxicarea?Aveti toate tiglele pe casa?
L-am votat pe MRU desi imi suna a NR pe stil nou, partidul om, cu un singur om la inaintare. Am preferat sa aleg o constructie noua care promite chiar daca aveam unele dubii.
Prima broasca inghitita ar fi lipsa de promovare a celorlalti candidati care ar fi trebuit sa ii ia locul(schimbul de locuri doar o broscuta), daca intrai pe site ul FC nici nu stiai ca sunt alegeri, vedeai doar MRU a zis, MRU a aparut la nu stiu ce tv.
Ion Savoiu, ditai broscoiul, fost puscarias candidat la senat. In afara de Cetatean nimeni nu a comentat aceasta stire. Mai grav, nimeni de la FC nu a luat atitudine.
Apare soparla Angelei Tocila, cam pare cusuta cu ata alba, intermediari ce ar fi sunat-o sa il atace pe TOG ce a fost zburat din FC din nu stiu ce motive.
Cu toate acestea, duminica am votat FC. Afland acum despre nestiinta voita sau nu a legii nu pot spune decat ca FC este NR reloaded. Mi-as dori sa ma insel si sa va cer scuze pentru graba peste cateva luni.
Acum MRU deranjeaza???? Pe cine ma rog deranjeaza?Pe Neamtu? De duminica am auzit doar scuze, ca nu a fost mediatizat, ca filialele nu si-au facut treaba, ca a fost atacat, mai lipsea sa spuneti de aginturi.
MRU sau Neamtu? “Acest tânăr lider politic, necorupt de altfel și cu priză la diverse ambasade onorabile, mi-a propus mai multe variante de lucru: pro bono/ pentru bani, cu asumarea publică de către mine a demersului său/ în tăcere, fără să afle nimeni de colaborarea noastră”
http://investigatiicenzurate.wordpress.com/2014/03/18/presa-trebuie-sa-fie-libera-nu-pot-accepta-propunerea-ta-de-a-te-sprijini-in-spatele-cortinei-cu-investigatiile-mele-in-lupta-ta-politica-scuze/
neata , nu deranjeaza frate pe nimeni . si daca nu deranjeata pe nimeni nu inteleg de te agiti . fara suparare .. ti se pare corect ce face ziaristul acesta sa arunce o umbra peste toti cei care sunt lideri politici si tineri ? cand era mai simplu sa fi anuntat cu 2 , 3 zile inainte de alegeri – fratilor eu sunt onest uitati ce mi a propus “x” si va rog vei grija pe cine sustineti ? intreb si eu ca prostu , la prima ora : un fost sef e servicii are nevoie de investigatiile unui bloger ?
Buna dimineata tuturor. Comparatia cu NR este un salt prea mare ptr mine. Eu as spune ca ceea ce m-a deranjat pe mine cel mai tare au fost acei analisti/bloggeri/scriitori pe Fb care l-au facut vinovat pe MRU de esecul dreptei in alegerile de duminica si care I-au cerut capul cu expresii mizerabile. Si daca ma uit la ce lideri sunt acum in prima linie a partidelor, pot spune cu mana pe inima ca MRU este printre cei care se prezinta cel mai bine.
Postare noua!
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/28216/28216/