Revista Presei – 15 mai. Basescu cenzurat la TVR, Gruia Stoica aparat de functionarii Ministerului!
15/05/2014 | Autor Cetatean Categorii: Stiri / Revista Presei |
Salutare intr-o zi de joi, 15 mai. Vremea se va menţine în general instabilă şi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. Mai ales ziua, înnorările vor fi temporar accentuate şi vor fi averse şi descărcări electrice în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Cantităţile de apă vor mai depăşi 20…25 l/mp local lamunte, precum şi în Moldova, Transilvania, Crişana, Banat, vestul şi nordul Olteniei şi izolat în rest. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu precădere în cursul zilei. În zona montană înaltă, trecător, vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi de la 10 grade în Oltenia până la 23 de grade în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între 4 şi 13 grade.
In Bucuresti vremea va fi răcoroasă. Cerul va avea înnorări şi trecător, mai ales după-amiaza, vor mai fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, iar vântul va intensificări temporare. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă în jur de 6 grade.
Cursul de schimb valutar BNR il puteti afla aici.
*
SCANDAL ÎN ASIGURĂRI. Directorul general şi şefii de sucursale OMNIASIG, suspectaţi de falsificare a poliţelor. Un nou scandal pe piaţa asigurărilor din România. Directorul general şi alţi 40 de directori OMNIASIG sunt suspectaţi de procurori de implicare în falsificarea poliţelor de asigurare. Procurorii au efectuat în acest caz 49 de percheziţii la sediile centrale şi la sucursale societăţii din Bucureşti şi din toate judeţele.Potrivit unui comunicat OMNIASIG acţiunea Parchetului vizează poliţele de asigurare de locuinţe emise în a doua jumătate a anului trecut. Potrivit unor surse din piaţă, societatea ar fi încheiat anumite poliţe deşi legislaţia nu îi mai permitea. Şeful Direcţiei de Investigarea Fraudelor, Alexandru Ioniţă, a declarat miercuri că în ancheta privind societatea de asigurare vor fi verificate peste un milion de documente, urmând să se stabilească modul de operare şi gradul de vinovăţie al persoanelor implicate. Integral aduce Gandul
*
Trei persoane acuzate că ar fi fraudat CFR au fost achitate. Instanţa: Nu există nici faptă, nici prejudiciu. Trei persoane acuzate de procurorii DNA că, folosindu-se de anumite firme, au fraudat Compania Naţională CFR şi au încasat nejustificat importante sume de bani, au fost achitate, miercuri, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. Prin sentinţa de miercuri s-a dispus achitarea lui Mihai Bătrânu, Gabriel Preda şi a lui Chiriac Ţonea pentru că, spun magistraţii, faptele de care erau acuzaţi nu există. În plus, în cazul unei alte persoane inculpate, Dănuţ Feraru, judecătorii au decis încetarea procesului, tot din acelaşi motiv. „Se constată că, în prezenta cauză, Compania Naţională Căile Ferate Române (CNCFR) nu are prejudiciu. Dispune ridicarea măsurilor asigurătorii aplicate asupra bunurilor mobile şi imobile ale fiecăruia dintre inculpaţii Bătrânu Mihai, Preda Gabriel, Chiriac Ţonea şi Fieraru Dănuţ”, a mai hotărât CAB. Stirea, pe Digi24 (Nota Politeia: unul dintre cei din doi judecatori ai completului a fost Viorica Costiniu).
*
Cine l-a protejat pe Gruia Stoica. Șeful Comisiei de privatizare a CFR Marfă și un alt secretar de stat și-au dat demisia exact înainte de a fi obligați să transfere către DIICOT garanția de 10 milioane euro depusă de compania controlată de Stoica, inculpat in două dosare penale pentru fapte grave de evaziune fiscală ( peste 30 de milioane de euro) și constituire de grup de criminalitate infractională ( dosarul DIICOT), precum și pentru dare de mită ( 3 milioane de euro) în vederea adjudecării unui contract cu statul de 100 de milioane de euro ( dosar DNA). Până la termenul-limită de 21 martie 2014 la care expira valabilitatea scrisorii de garanție bancară depusă pentru privatizarea CFR Marfă, cei doi foști înalți responsabili din Ministerul Transporturilor au tergiversat cât au putut procedurile birocratice pentru a întârzia transferul celor 10 milioane euro în contul DIICOT. Adică, ministerul a trimis solicitarea exact cu o zi înainte de expirarea scrisorii de garanție (expira la data de 21 martie!), știut fiind și că mai erau necesare vreo trei zile pentru corespondența dintre cele două bănci și punerea în executare a scrisorii, spun specialiștii. O ancheta Romania Libera.
*
Ambasadorul rus la Bucureşti: Nu putem accepta declaraţia lui Băsescu privind extinderea influenţei ruse până la Chilia. Ambasada Rusiei analizează declaraţia de marţi a lui Traian Băsescu, a declarat ambasadorul Oleg Malghinov, precizând că respinge acuzaţia preşedintelui privind planul Moscovei de a-şi extinde influenţa până la Braţul Chilia, fosta graniţă a URSS. “Analizăm textul declaraţiei de ieri (marţi – n.r.) a preşedintelui, şi, credeţi-mă, sunt vremuri foarte dificile. În fiecare zi, mulţi politicieni din România fac multe declaraţii, pe multe canale, dar trebuie să le analizăm şi să comunicăm în mod corespunzător, adică obiectiv, către capitalele noastre. Această afirmaţie nu este nouă, am mai auzit-o. Noi nu o putem accepta. Nu avem asemenea planuri”, a declarat, la Digi 24, Oleg Malghinov, rugat să comenteze declaraţia lui Traian Băsescu privind extinderea influenţei Rusiei până la braţul Chilia. Stirea, pe Mediafax.
*
România în UE – jumătatea goală a paharului. Ultimii şapte ani au fost evident în beneficiul ţării noastre. O spun atât calculele brute, cât şi comparaţiile subiective. Totuşi, nu pot fi trecute cu vederea părţile ceva mai puţin plăcute ale aderării. Conform unui sondaj realizat cu circa patru ani înainte de aderare, 66% dintre români erau convinşi că intrarea în Uniunea Europeană va avea efecte pozitive la nivel personal. Un deceniu mai târziu, la şase ani după ce ţara noastră a devenit membru UE, un alt sondaj a relevat că 58% dintre români consideră că aderarea le-a schimbat viaţa în rău. Desigur că pot fi puse în discuţie atât metodologia celor două sondaje, cât mai ales modul în care cetăţenii obişnuiţi înţelegeau în 2002-2003 şi înţeleg în prezent rolul jucat de deciziile luate la Bruxelles în viaţa lor de zi cu zi. Ori poate fi blamată pentru această opinie negativă criza economică, ce aproape s-a suprapus peste momentul intrării în UE. Sau, de ce nu, pot fi aduse zeci de argumente pentru a-i convinge pe negativişti că lucrurile stau altfel decât le văd ei – de la statistici care arată clar că aderarea din 2007 a fost însoţită de creşteri semnificative ale veniturilor, ale investiţiilor străine şi ale performanţelor economiei autohtone până la exemple punctuale de şosele, căi ferate, şcoli sau spitale construite sau modernizate cu bani europeni. Însă, dincolo de această dispută, există, totuşi, un sâmbure de adevăr în percepţia oamenilor de rând: aderarea la UE n-a fost nici pe departe acompaniată doar de efecte pozitive. Iar cei cu venituri scăzute au fost cei mai afectaţi. O excelenta analiza a ziarului Capital.
*
“Marea reducere” a taxelor parafiscale de către Guvernul Ponta – nici măcar jumătate de milion de lei. Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică două proiecte de acte normative care vizează eliminarea sau comasarea a 27 de taxe și tarife nefiscale, urmând ca prin ordine de ministru să fie reduse încă 65 de astfel de taxe, numărul total ajungând astfel la 92 de taxe parafiscale. Conform notelor de fundamentare ale celor două proiecte, unul de ordonanță de urgență, iar cel de-al doilea de hotărâre de guvern, impactul în acest an pentru eliminarea celor 27 de taxe propuse spre eliminare se ridică la mai puțin de jumătate de milion de lei. Spre exemplu, suma totală previzionată că nu va fi încasată în acest an este de 458.954 de lei, din care 428.714 lei venituri neîncasate la bugetul de stat, iar 35.714 lei sume neîncasate de către diverse instituții publice incluse la categoria venituri proprii. Media anuală pe următorii cinci ani a impactului reducerii acestor taxe va fi de 825.712 lei. O stire Capital.
*
Premierul și-a plagiat și doctoratul în securitate națională. Apetența lui Victor Ponta de a demonstra electoratului propriu că este pregătit pentru funcția de președinte este de înțeles, chiar dacă este exagerată. Orice politician intrat în campania prezidențială participă la acest joc al arătatului mușchilor. Joacă în piesa pe care cred că vor să o vadă alegătorii. Premierul- candidat nu avea cum să fie o excepție. S-a plimbat cu F-16, a anunțat că-și mută biroul la MApN, imaginându-și că este un gest de „comandant suprem al forțelor armate care se respectă”, a anunțat marțial că a preluat frâiele țării, pentru că, vezi Doamne, președintele se plimbă prin țară pentru a face campanie electorală PMP. Unii reușesc să fie convingători, apelând la strategii inteligente. Altfel spus, își arată mușchii cu grație. Alții sunt mai grobieni….Problema este că jocul lui Victor Ponta cu tănculețele și soldățeii a trecut o graniță sensibilă. Linia roșie și subțire care separă chestiunile ce pot fi folosite de politruci într-o campanie electorală și siguranța națională a României. Să-i spui vicepremierului rus Dmitri Rogozin că trimiți avioane de vânătoare, dacă intră în spațiul aerian românesc, înseamnă a-i oferi dovezi că afirmația despre survolul României la bordul unui bombardier poate nu a fost tocmai exagerată. O analiza Evenimentul Zilei.
*
De unde pensii și buget la Sănătate: Peste 30% din populaţia ocupată – lucrători pe cont propriu sau familiali neremuneraţi. Procentul salariaţilor în populaţia ocupată a scăzut în anii de criză, în timp ce a crescut ponderea lucrătorilor familiali neremuneraţi şi cea a persoanelor care lucrează pe cont propriu.Un transfer forţat şi care, cel mai adesea, nu le-a asigurat respectivelor persoane un nivel de trai decent – doar 20% dintre lucrătorii pe cont propriu sunt înscrişi la medicii de familie ca plătitori de asigurări de sănătate, iar aproximativ 60% au venituri sub salariul minim pe economie, potrivit datelor oficiale. Dacă se ia în considerare totalul lucrătorilor pe cont propriu şi cel al lucrătorilor familiali neremuneraţi, el este unul dintre cele mai ridicate din Europa(peste 30% din totalul populaţiei ocupate) şi se explică prin numărul mare al populaţiei din rural. Marea majoritate a persoanelor din interiorul celor două categorii sunt cei din rural, care lucrează în propria gospodărie şi, uneori, şi-au arendat sau închiriat terenurile agricole mai mari. Fiindcă nu au putere de negociere, ei obţin venituri reduse din darea în arendă a acestor pământuri, explică economistul Cătălin Ghinăraru. O analiza Curs de Guvernare.
*
Cum a fost cenzurat Traian Băsescu la TVR 3. Preşedintele Traian Băsescu a acordat duminică un interviu pentru TVR Timişoara, care urma să fie difuzat şi de TVR 3, marţi seara. Însă interviul a fost blocat de directorul TVR 3, Răzvan Bucuroiu, fără nicio explicaţie. PMP cere demisiile lui Tănase şi şefului TVR 3, pentru nedifuzarea interviului. Preşedintele Traian Băsescu a participat, duminică, la Timişoara, la o conferinţă organizată de Mişcarea Populară. Printre altele, preşedintele i-a acordat un interviu Brânduşei Armanca, jurnalistă la TVR Timişoara şi fost şef al ICR Budapesta. Interviul a fost difuzat în patru judeţe – Timiş, Arad, Oradea, Hunedoara – şi, conform spuselor Brânduşei Armanca, urma să fie difuzat şi pe plan naţional, pe TVR 3. „Redactorul-şef de la Timişoara, Florin Mihoc, l-a contactat duminică pe Răzvan Bucuroiu, directorul TVR 3, şi l-a întrebat dacă este interesat de acest interviu. A spus că se gândeşte. Apoi a revenit şi a spus: <<da, îl vrem >>. Au stabilit că îl difuzează concomitent pe TVR 3 şi pe TVR Timişoara, marţi, de la ora 22.00“, spune Brânduşa Armanca pentru „Adevărul“.
Va doresc tuturor o zi calma!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
o zi buna tuturor.
si tie, sare! 🙂
Buna dimineata prieteni!
buna dimineata !
cenzura in Ro e o practica din ce in ce mai la vedere . pacat ca unii reactioneaza doar cand sunt afectati direct !
Salutare !
Ramenm, totusi, o tara rurala, cu un nivel scazut de educatie/informare/cultura.
Pe saracie si prostie se bazeaza, cu succes, manipulatorii PSD.
buna dimineata
daca ce e scris aici e adevarat (fapte/interpretari) – ar putea fi sanse de o dimineata ceva mai buna:
http://www.kmkz.ro/investigatii-2/pe_surse_umane/nasol-moment-mazare-va-lua-actiuni-la-portul-constanta-doar-cu-acordul-procurorilor/
buna dimineata
“ue si partea goala a paharului”
o tampenie!
ce spun cei care au scris articolul ca s-a scumpit
a.accize:cu sau fara ue pretul tot crestea/vezi ultima scumpire cu 7 centi/lt
b. veniturile din taxe vamale: le colecta guvernul insa LE PLATEAM NOI TOTI!!!!! ar fi fost incluse in pretul final/ e drept ca au pierdut vamesii si “sistemul” si au pierdut mult ,sute de milioane,daca nu miliarde care mergeau in vile ,masini si alte bunuri personale
c. chiriile- no comment
d. tehnologii invechite-iarasi o tampenie
au uitat sa puna la pierderi si veniturile din autorizatiile rutiere de tranzit extern/anual “baietii de la transporturi” aveau partea lor de cateva zeci de milioane de euro(nu e deloc exagerare,e real!!!!)
“perceptia negativa” are alta cauza,si pleaca de la ideea ca ” domle mie da-mi portofelul tau cu bani,dar nu cumva sa ma intrebi ce fac cu ei” sau si mai clar”primeste-ma la tine in sufragerie si lasa-ma sa-mi fac nevoile pe covor,ca asa vrea muschii mei”
daca ue cere sa respecti niste reguli de bun simt,curatenie,circulatie,grija fata de mediu,”nu-mi convine”
” eu vreau tot cu wc in curte,sa arunc gunoiul unde vrea muschii mei,sa ascult manele la maxim si sa scuip cojile de seminte pe unde am chef”
nu mai vorbesc de justitie/chiar asa ,”tampitii”aia din ue imi cer respectarea legilor cand eu stiu ca legile sunt facute “pentru a fi ocolite”
Buna ziua!
Geoana a vorbit ieri la Constanta despre… ce-a mai tot vorbit:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Mircea+Geoana+Romania+trebuie+sa+fie+pe+Drumul+Matasii
By the way… Zhang Gaoli, de-l invita Dragnea soon pe la noi si-a inceput cariera in industria petroliera (semneaza acus un huge gas deal with russia) si a ocupat mai multe posturi importante in economiile provinciilor de coasta ale China. In orasul port Tianjin, s-a ocupat de ingroparea adevarului legat de incendiul dintr-un mare mall in care au murit cateva sute de oameni, insa raportat numarul oficial al mortilor a fost de doar 10 fiindca omul candida la vremea aia… era in carti pt functia de vicepremier si nu dadea bine.
Si catre China, Tarom reia zborurile cu avionul…. well ca e mai sigur decat trenul: „Pe 23 iulie, 2011, un tren de mare viteză a lovit puternic un alt tren în oraşul Wenzhou, iar patru vagoane încărcate au căzut pe un viaduct aflat la suprafaţă. Oficialii au anunţat că accidentul s-a soldat cu 39 de morţi, dar numărul real de morţi se ridică la câteva sute. Vice-premierul de atunci Zhang Dejiang a ordonat îngroparea trenului, preîntâmpinând astfel orice investigaţie.”
Ziua buna!
Asa cum a facut chinezul cu trenul, tot asa a facut si Mitrea in 2004 la Mihailesti (acusica se fac 10 ani) cand cu explozia unui camion/cisterna incarcat cu inflamabile. Numai ca dupa ce a astupat ce era de astupat si a asfaltat ce era de asfaltat, Mitrea a crezut ca s-a terminat treaba si a plecat. Eh, dup-aia, localnicii s-au apucat sa sape si sa-si scoata ce le mai ramasese p-acolo, acoperit si betonat de echipele aduse de heirupistul Mitrea, nu mai dau detalii, cred ca se gasesc pe net. Era sa uit: la toata treaba, ca sa nu dureze mult, nu?, pe Miron l-a ajutat si Gabi. Gabi Oprea, fireste.
Bună dimineata!
http://cursdeguvernare.ro/interviu-dan-dungaciu-cele-3-variante-de-lucru-in-cazul-ca-rusia-nu-va-invada-ucraina-ura-din-romania-ii-afecteaza-politica-externa-polonia-joaca-in-alta-liga-ce-vor-sua-cazul-ungariei-e.html
Buna ziua!
Romania e potopita de ape, cel putin in sud situatia este foarte grava.
Se vede de la o posta ca “mai marii” din teritoriu au primit ordin sa declare peste tot ca “situatia e sub control, nu avem probleme deosebite, s-au luat masurile necesare”. Minciuni comuniste, sa nu perturbe campania electorala si sa arate ca “centrul” isi face pe deplin datoria.
Pe unde o fi Ponta? de ce nu mai merge cu barca? Are acum apa destula sa mearga si cu salupa.
Conform obiceiului, cand situatia e grava , dispare din peisaj. Taranii ar trebui sa se trezeasca pana pe 25 mai si sa nu-i mai voteze. Sper ca pana atunci n-au cum sa repare podurile si drumurile, poate doar sa le mai trimita o conserva si un kil de malai, insuficiente pentru un vot.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/de-ce-a-fost-surprinsa-romania-inca-o-data-de-inundatii-335200
salut , o sa vedem turism electoral cu .. barcuta ?
Ar fi cam mult de munca pt. ISU si Jandarmi sa “tracteze” ditamai echipele de campanie!
ii plimba ponta cu un submarin sovietic !
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17264270-cum-evita-academia-romana-condamnare-limbajului-folosit-premierul-ponta-adresa-oamenilor-cultura-horia-roman-patapievici-mircea-mihaies-rolul-academiei-poate-cel-sfatuitor-consilier-niciun-caz-comenta.htm slugarnicie si obedienta fara limite .. halal “academie”
E vreo surpriză? Ne plângem că România n-are elite active. Are. Elite bolșevice ridicate din rândul clasei muncitoare și a țăranilor muncitori. Nu-s doar slugarnici. Mulți dintre ei chiar așa gândesc. Lor intelectualii autentici le stau în gât oricum, iar a te ocupa de cultură e sinonim cu a fi o rotiță în aparatul de propagandă al nației. Sunt oameni pentru care nimic n-are sens fără “noi” (noi poporul, noi partidul, noi academicienii). Știința și cultura sunt anexe utilitare ale politicului care trebuie să ne servească pe “noi” în lutpă cu “ei” (dușmanii de clasă, Uniunea Europeană, etc.). Voi credeți că Marga nu se consideră intelectual și om de cultură? El chiar se crede. La fel și ceilalți.
A fi academician nu este sinonim cu a avea coloana vertebrala. Ba “la din contra”. Academia a fost poluata odata cu coana Leana si altii si se pare ca atmosfera din Academie a ramas virusata.
asa ,ca sa nu fiti surprinsi
date semnal privind pib-ul tr 1 arata crestere de 3,8%fata de tr 1/2013
real cresterea este de 0,1% fata de tr4/2013-dusa in jos-atentie- slaba absorbtie a fondurilor europene
si -lucru care se uita-iarna a fost blanda comparativ cu 2013!!!!
imi imaginez economia ca si “ponta&barca trasa de jandarmi”
sunt curios cum va “comenta” zf&teveuri vestea “imbucuratoare” a cresterii pib-ului in tr 1/precis va fi descrisa ca “un mare succes rod al aplicarii in practica a ideilor pretioase ale comandantului suprem al fortelor armate,prim ministrul romaniei tov vv ponta”
deja la rra mai aveau putin crainicii si cereau aplauze pentru tov ponta si realizarile lui marete !
Eurodeputat Jobik, suspectat ca a spionat UE in favoarea Rusiei! (b1)
Detalii:
http://www.ziare.com/europa/ue/europarlamentar-jobbik-anchetat-pentru-spionarea-ue-in-favoarea-rusiei-1299043
Se adevereste ce spune Dungaciu despre pozitia Ungariei.
Buna ziua!
Din seria “Demokratie und Populismus”:
“Am semnat fiindcă, deşi portul e al nostru, al Constanţei, eu sunt născut aici, în Dobrogea, şi cum adică să-l dăm la hoţi? Nu, să ne rămână şi nouă, măcar acolo, o părticică.”
Vox populi, vox bovis! http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Constanta/Stiri/Petitie+pentru+port+Primaria+strange+semnaturi+pentru+preluarea+
http://www.evz.ro/fosta-judecatoare-georgeta-barbalata-condamnata-la-4-ani-inchisoare.html
Nu inteleg de ce au scapat ceilalti “colaboratori” ai doamnei!
Postare noua:
http://politeia.org.ro/editoriale/razboiul-facebook/27771/