Revista Presei – 27 Noiembrie / în ţara lui moş Teacă
27/11/2012 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului în regiunile din jumătatea de vest a teritoriului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Mai ales dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă, local în zonele joase din sud, est şi centru şi izolat în rest. Vor fi condiţii de burniţă sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în Delta Dunării şi în Câmpia de Vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 4 grade în nord-est până la 16 grade în vest. Temperaturile minime se vor situa de la -7 grade în estul Transilvaniei până la 10 grade în Dealurile de Vest.
La Bucureşti: Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea vor fi unele înnorări şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5313 RON; 1 USD = 3. 4950 RON; 1 EURO = 1. 2965 USD; Francul elvetian 3. 7628 RON. Gramul de aur 196.3192 RON.
CNP reduce prognoza de creştere economică pentru acest an. CNP a redus prognoza de creştere economică pentru acest an la 0,7%, faţă de 1,7% indicat în luna mai, dar a majorat valoarea nominală a PIB la 608,5 miliarde lei, scenariu aplicat şi pentru 2013, unde nominalul rămâne la 649 miliarde lei, dar estimarea de creştere economică coboară de la 3,1% la 2%. Comisia Naţională de prognoză (CNP) avea în primăvară o estimare de PIB de 607,5 miliarde lei, cu o rată de creştere de 1,7% şi un deflator de 3,3%. Prognoza de toamnă publicată recent indică însă un nivel al PIB de 608,5 miliarde lei, cu 1 miliard de lei peste nivelul din primăvară, în condiţiile unei creşteri economice de numai 0,7%, adică sub nivelul antarior cu un punct procentual. În luna septembrie, la ultima revizuire a acordului cu FMI, CE şi BM, estimarea furnizată Guvernului de către CNP pentru creşterea economică a fost de 1,2%, iar rectificarea bugetară s-a realizat pe un PIB de 607,3 miliarde de lei. După primele nouă luni din acest an, Produsul Intern Brut a avansat cu 0,2% faţă de perioda corespunzătoare din 2011, după ce a scăzut cu 0,6% în trimestrul al treilea. O situaţie similară se regăseşte şi în cazul prognozelor pentru 2013. Astfel, faţă de o estimare de creştere economică de 3,1% publicată în toamnă, CNP a revizuit în jos prognoza pentru anul viitor la numai 2%, în linie cu aşteptările analiştilor şi ale organismelor internaţionale, dar fără a produce modificări consistente în ceea ce priveşte estimarea de PIB nominal, care s-a menţinut la aproape 649 miliarde lei. În ambele situaţii, deflatorul a fost majorat la 4,5%, de la 3,3% în cazul acestui an şi de la 3,7% în cazul lui 2013. Integral la Mediafax
USL – ARD, 6-3 la milioanele de lei primite până acum în campanie. USL a primit până acum donaţii în valoare totală de peste şase milioane de lei, dublu faţă de suma obţinută de PDL. Partidele şi alianţele care participă la alegerile parlamentare din 9 decembrie au primit donaţii în valoare totală de 12.452.989 de lei în primele două săptămâni de campanie, potrivit centralizării efectuate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). USL a primit cele mai consistente donaţii, în valoare de 6.401.278 de lei. Din această sumă, 765.362 de lei reprezintă donaţii de la persoane juridice şi 5.635.916, de la persoane fizice. Orientarea oamenilor cu bani către prezumtivii câştigători ai alegerilor nu este o noutate, fenomenul manifestându-se la fiecare rundă de alegeri. Acum, USL are 57% în ultimul sondaj IMAS şi pare în măsură să formeze viitorul Guvern. De cealaltă parte a baricadei, PDL a primit 3.072.640 de lei în total, din care 456.776 de lei de la persoane juridice şi 2.615.864 de lei de la persoane fizice. Chiar dacă adăugăm la alianţa Opoziţiei şi sumele primite de Forţa Civică – 412.595 de lei sau de PNŢCD – 71.296 de lei, ARD a obţinut doar în jur de jumătate din banii pe care i-a primit USL. PPDD a obţinut 2.033.356 de lei, din care 85.593 de lei de la persoane juridice şi 1.947.763 de lei de la persoane fizice. Integral in Adevarul
Traian Băsescu: „Dl Antonescu a dat al 8.793-lea avertisment, a căzut pe spate şi a adormit.” Traian Băsescu a profitat de o declarație de presă despre Consiliul European pentru a declanșa cel mai dur atac la adresa liderilor USL de la începutul campaniei electorale. Preşedintele l-a făcut „mincinos” pe Ponta, „adormit” pe Crin Antonescu şi „moş Teacă” pe ministrul Apărării. Şeful statului a spus că, înainte de a numi viitorul premier, va dori să ştie ce soluţii are acesta la problemele cu care se confruntă România. Criticile la adresa premierului au pornit în momentul în care şeful statului şi-a amintit de ironiile partenerilor săi din Consiliul European, care l-ar fi întrebat dacă România vrea să iasă din UE. „Dacă se uită atent, o să înţeleagă şi priorităţile şi mecanismele Consiliului, unde nu te duci cu bâta, frate!” Preşedintele României l-a făcut mincinos pe premier, pentru că a vorbit de un grad de absorbţie al fondurilor UE de 20%. „Totul are o limită în tratamentul pe care-l accept de la mincinoşi”, a afirmat şeful statului. El l-a acuzat pe Ponta că are un limbaj dublu, că nu a căutat soluţii pentru salariaţii care vor fi concediaţi din fabricile închise de Mechel şi că încearcă să intimideze CSM şi ANI. A urmat un avertisment sever: „Responsabilitatea desemnării unui prim-ministru este majoră şi o voi exercita cu responsabilitatea la care mă obligă funcţia şi Constituţia. Nu poţi să numeşti, să desemnezi un prim-ministru care nu are soluţii pentru ţară”.Integral in EVZ
Ciorna Guvernului Ponta II: premierul propune două mega-ministere şi paritate în interiorul USL. Doi baroni se pregătesc să preia ministerele de forţă. Premierul Ponta propune apariţia a două noi mega-ministere în viitorul Guvern: Ministerul Controlului şi Ministerul Fondurilor Europene, susţin surse din USL. În schimb, rolul ministerului Dezvoltării ar putea fi redus. În momentul de faţă, propunerile premierului se află pe masa de lucru a USL, varianta finală urmând să fie definitivată în următoarele săptămâni. “Dacă facem un guvern cu cinci ministere, credeţi că o să fie mai bun sau deştept? Asta e gândirea lui Boc. Pot să fie o sută de ministere; ideea e să fie mai puţini angajaţi”, a fost poziţia primului-ministru Victor Ponta pentru a explica că are în vedere mărirea numărului de ministere în viitoarea structură a Executivului. Noutăţile propuse de premierul Victor Ponta se referă la apariţia unui Minister al Controlului şi de un Minister al Fondurilor Europene, cu mai multă “forţă” şi “putere de decizie”. Un minister al Controlului a existat şi în timpul guvernării Năstase, el fiind condus la vremea respectivă de Ionel Blănculescu. Ministrul coordona Garda Financiară, Direcţia Vămilor, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Garda de Mediu şi Corpul de Control al Guvernului. În cel de-al doilea minister, cel al Fondurilor Europene, vor trebui reunite toate autorităţile de management existente acum în celelalte ministere. “Apariţia Ministerului Fondurilor Europene, ca unică instituţie decidentă în privinţa fondurilor europene, poate deveni realitate abia din 2014. Dacă ar exista în structura Guvernului după luna decembrie, ar trebui regândit rolul Ministerului Dezvoltării Regionale, care, probabil, ar trebui cuplat cu Ministerul Administraţiei”, au declarat pentru gândul surse din conducerea PNL. Chiar dacă evită să se pronunţe public, liberalii nu sunt de acord cu atribuţiile Ministerului Fondurile Europene, în formula dorită de premierul Ponta. Integral in Gandul.
De ce a pus statul român în pericol sănătatea a mii de bebeluşi? În timp ce autorităţile încearcă să arate că situaţia bebeluşilor care s-au îmbolnăvit după ce au fost vaccinaţi împotriva TBC este ţinută sub control, medicii par depăşiţi de numărul mare al cazurilor. Reporterul RL a constatat ieri că, în interval de o oră, la Institutul Pneumologic pentru Copii din Bucureşti s-au înregistrat două cazuri noi de copii cu ganglioni umflaţi. “Du-te şi adu‑mi repede nişte pamperşi. Ne internează copilul”, strigă o femeie cu un bebeluş plângând în braţe, ieşind din camera de gardă a Spitalului de Pneumologie Copii „Marius Nasta”, din Ferentari. Bărbatul, un tip corpolent, îmbrăcat sărăcăcios, fuge docil la maşină şi îi aduce nevestei o geantă inscripţionată cu numele unei firme celebre de produse pentru copii. Femeia trage în grabă din geantă pampersul şi se întoarce în camera unde o aştepta medicul, cu copilul roşu ca morcovul de la plâns. Dumitru Muscalu rămâne blocat, pe coridor, cu geanta pentru copii în mână şi se porneşte la vorbă. Fetiţa din braţele soţiei are cinci săptămâni, iar pediatrul din Piteşti, oraşul unde locuiesc, după ce i-a palpat ganglionii umflaţi, i-a trimis de urgenţă la Bucureşti. „Am văzut la ştiri că vaccinul anti-TBC dă reacţii adverse, am văzut ganglionul umflat şi ne-am dus la doctor”, explică Muscalu. Acasă, în Ploieşti, bărbatul mai are doi copii şi un loc de muncă de pe urma căruia aduce în casă un venit de 850 de lei. Din aceşti bani trăieşte toată familia Muscalu: „Vă daţi seama cum am primit vestea. Numai de o problemă de sănătate nu duceam lipsă”. Integral in Romania Libera.
Patru preoti au cazut in “capcana Gigi Becali”. Banu-i ochiul Dracului. EVZ a vrut sa verifice daca preotii din colegiul 25 din Bucuresti, unde George Becali candideaza pentru un post de deputat, cad sau nu in ispita, daca sfintii prelati respecta directivele Patriarhiei Romane, care interzic fetelor bisericesti sa se implice in vreun fel in campania electorala. In schimbul simplei promisiuni a unor donatii considerabile, cei patru preoti testati de EVZ au fost cu totii de acord sa-i faca, pe fata sau voalat, campanie electorala candidatului Gigi Becali. Toti au cazut in ispita. Unul dintre ei a plusat si chiar si-a pus biserica la dispozitia lui Gigi Becali, pentru ca latifundiarul din Pipera sa-si lipeasca afise electorale. Altii ne-au dat sfaturi despre cum trebuie procedat pentru ca enoriasii sa fie mai usor de manipulat electoral sau despre cum pot fi fentate directivele Patriarhiei. Ultimii doi preoti stiau foarte clar ca ceea ce fac incalca preceptele Patriarhiei. Totusi, au zis ca risca. Totul pentru bani. Constantin Mişu este părintele bisericii Înălţarea Domnului, de pe Aleea Valea Boteni, nr. 7, din sectorul 6 al Capitalei. El slujeşte într-o bisericuţă, deoarece noul lăcaş de cult este în construcţie. Şi pe site, şi la intrare în biserică, preotul anunţă că e în căutare de sponsori. Imediat după slujbă, reporterii EVZ s-au dus după preotul Constantin în altar. După ce i-am spus că suntem din echipa de susţinători a lui George Becali şi că am dori să stăm de vorbă cu el, preotul s-a luminat la faţă şi ne-a invitat să discutăm în afara altarului.EVZ.
12 ţări trebuie să ne achite datorii de 2,3 miliarde de dolari, de pe vremea lui Ceauşescu. Statul român are de recuperat datorii pe care unele „ţări pretine“ regimului Ceauşescu nu le-au achitat. România şi-a luat adio de la 241 de milioane de dolari, bani datoraţi de state aflate în incapacitate de plată. Sfârşitul anilor ’70 şi anii ’80 au însemnat pentru români o luptă continuă pentru supravieţuire. O goană neîntreruptă pentru hrană şi alimente. În paralel, tot ce se producea bun în ţară pleca la export: produse agricole, confecţii, utilaje, servicii pe proiectare şi montaj, armament. De ele se bucurau popoare „pretine“ lui Ceauşescu, precum Sudan, Congo, Nigeria, Somalia, Tanzania, Irak. Conform cifrelor oficiale, transmise de Ministerul Finanţelor ziarului „Adevărul“, la 30 iunie 2012 România încă mai avea de recuperat 2,355 miliarde de dolari. Pe de altă parte, foşti înalţi demnitari ai regimului comunist, cum este Ştefan Andrei (fost ministru de Externe), vorbesc de „creanţe privatizate“, care ar fi fost cumpărate de „băieţi deştepţi“ cu profituri imense.[…] Fost ministru de Externe în timpul regimului comunist, Ştefan Andrei (81 de ani) scoate la iveală creanţe mai puţin cunoscute, care ar fi fost vândute pe bani grei de „băieţi deştepţi“. În cartea Laviniei Betea „I se spunea Machiavelli“, scoasă de Editura Adevărul, Andrei Ştefan vorbeşte despre o creanţă pe care statul român o avea de recuperat de la Sri Lanka. Este vorba de vagoane produse la Arad şi la Caracal. Imediat după Revoluţie, Întreprinderea de comerţ exterior Mecanoexport ar fi vândut creanţele unei firme din Taiwan şi Coreea de Sud cu 60 la sută din valoarea iniţială. De asemenea, fostul înalt demnitar vorbeşte şi despre o mină pe care statul român o cumpărase în America. „S-a vândut după 1989. Nu ştiu cui şi cum s-a vândut. Integral in Adevarul.
Va urez o zi buna
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Salutare tuturor.
Daca astia de la TNR continua a da stiri adevarate, eu nu ii mai citesc:
http://www.timesnewroman.ro/politic/8319-uluitor-crin-antonescu-a-adormit-in-timpul-unui-discurs-tinut-chiar-de-el
o zi buna tuturor!
Buna dimineata 🙂
Salutare !
Propun ca in loc de Ministerul Controlului şi Ministerul Fondurilor Europene sa se faca unul singur : Ministerul Controlului Fondurilor Europene. 😆
Buna dimineata tuturor 🙂
Daca este dificil a vorbi unei parti a alectoratului despre amenintarile la adresa statului de drept, cu siguranta se poate vorbi despre jumatatea de unt / luna, despre benzina pe bon si posibilitatea de a circula alternativ duminicile sau alte asemenea “binecuvantari” ale anilor 70 – 80 si posibilitatea de a retrai asemenea nenorociri sub bagheta urmasilor ciumei rosii!
buna ria,
asta vrea “poporul” asta au sa primeasca!
@ria
Se pare ca unora le-a placut.
Duc lipsa cozilor la “adidasi”, la care mai puneau de o mica barfa.
Buna timi 🙂
Ne intoarcem sa traim sanatos, pauza s-a terminat, capul la cutie 🙁
buna dimineata
@tzepelica
si ati uitat ca ,dupa schimbarea “guvernului reactionar” vor spune ca au fost ” dizidenti” ca vorbeau in soapta la cozi despre matraprazaclurile lui ponta&co
Buna 🙂
Nu ar fi surprinzator de loc!
Buna Dimineata,
Pentru interesati: Europa: 27 noiembrie 2012 / Faza “scapă cine poate”?
buna dimineata !
Buna Ziggy 🙂
Apropo de articolul “Patru preoti au cazut in “capcana Gigi Becali”.”
Eu intotdeauna am fost de parere ca trebuie pus mana pe katana si despicat acest rusinos ombilic intre statul roman si biserica ortodoxa (si nu numai).
Buna dimineata!
Imi cer scuze ca postez destul de rar dar pur si simplu am ajuns la saturatie cu politica asta in stil dambovitean.
Buna Dimineata ribe 🙂
Postezi cand poti sau vrei. Esti parte din comunitate deci e OK. Si noua ne-a ajuns pana in gat, dar suntem adeptii lui Johnnie Walker, deci “Keep Walking”
Buna dimineata tuturor 🙂
Eddy Wagner scria aseara despre o intalnire in Piata Victoriei. Puteti da amanunte si pentru cei care nu exista pe “feisbuc”?
Buna Diana,
am hotarat sa postez anuntul in postarea de la ora 3. In orice caz noi o sa-i invitam pe oamenii nostri sa participe la o adunare in ziua de 1 Decembrie la ora 13;00 in piata Victoriei. Adunarea va avea tema lansata de MRU “Vrem in Europa sau in afara ei?” Pe FB mesajul a fost asta:
Eu sunt in provincie, dar imi trimit emisarii 🙂
Buna Giorgia (si aici),
E Ok, esti si tu cu noi!
buna ziua tuturor,
cred ca ora aleasa nu este foarte inspirata….. nu s ar putea pe la orele 11,00. nu de alta, dar cei care nu pleaca din Bucuresti si au facut deja planuri pentru pranz ( ne iertati, stiu ca suna ieftin si neimplicant – dar cineva trebuie sa o spuna ). nu e inca tarziu de modificat ora, cred ca numarul celor care vin ar fi mai mare daca ora ar fi un pic mai matinala.
multumesc de intelegere.
Aveti dreptate,
Vom veni cu rectificari pentru ora 11 lanaga intrarea din parcul Hersatrau (de la arcul de triumf) si pentru al aplauda si pe Traian Basescu!
La pranz vom posta programul!!!
multumesc mult, o sa le transmit si “colegilor”participanti la “papioanele” din vara fierbinte ….
Referitor la articolul din Evenimentul Zilei eu nu am vazut nimic special in aceasta poveste. Pun pariu ca preotii respectivi ar face la fel pentru orice politician, din orice partid, prezent la biserica. Pentru ca preotii au spus clar ca nu vor indemna lumea la vot pentru Becali ci doar il vor prezenta enoriasilor. La fel ar proceda si pentru Basescu, Blaga, Vadim, MRU sau Dan Diaconescu. Pentru ca preotii slujesc comunitatea. In ceea ce priveste afisajul electoral niciun preot nu a fost de acord ca afisele sa fie puse in incinta bisericii ci numai in parcare sau pe gardul de la intrare, acolo unde este domeniu public. Si oricum afise sunt puse pe toate gardurile fara sa mai fie intrebati proprietarii
In ceea ce priveste sponsorizarile iar este exagerare. Cred ca nu exista persoana care nu si-ar dori sa-l “ciupeasca” pe prostul megaloman. Banii sunt ceruti pentru pictura bisericii sau cantina sociala (apropo…poate ca povestea cu cantina ar fi trebuit popularizata) si nu in folos personal. Se si spune ca una dintre biserici este in constructie, a costat enorm deja iar pretul picturii este imens pentru ca nu se face in acuarela ci cu vopseluri speciale capabile sa reziste zeci si sute de ani in conditii de fum, frig sau umezeala. Plus ca aura din jurul capului contine de multe ori si aur in compozitie. Mai mult…unul din preoti era destul de sceptic pentru ca mai avusese de-a face cu Becali.
Eu am vazut politicieni din toate partidele alaturi de fete bisericesti si nu preotii cauta aceasta alaturare ci politicienii vor sa apara ca paduchii in frunte. Am devenit noi mai catolici decat Papa si nu mai putem trai fara sa aratam paiul din ochii celorlalti fara sa vedem barna noastra.
Ribe este adevarat! Cu urechile mele am auzit discutii de acest gen!
am uitat ce sanatoasa e soia! 🙁
Soia nu e rea in sine. Partea proasta e ca o platesti la pret de carne.
Multumesc, Theophyle…
Buna Diana,
Am inteles ca nici felul in care este procesata si comercializata nu e tocmai ok. Insa…e doar “parerea cercetatorilor englezi” 🙂
Ria, poate ca asa este, habar nu am. Nu prea obisnuiesc sa mananc soia. Orice le intra pe mana era falsificat. Poate mai tii minte iaurtul cu aracet – nu-i poveste, chiar asa faceau – sau mustarull din faina si colorant.
Imi amintesc totul si nu avem voie sa uitam! Iar tinerii trebuie sa ne creada ca USL nu este o optiune. Punct!
Si falsurile aveau pret de veritabile…
Buan dimineata,
DNA cere arestarea deputatului IonStan. Sa vedem daca parlamentul aproba.
Buna dimineata!
Facem o bursa a pariurilor pe tema asta 🙂
Cu optiunea “Nu” avand cota de 0,3:1, iar cu cea “Da” avand cota de 1000:1? 🙁
Baieti si fete de la Ip-ul XX.125.14.131 (nu-l dau integral, desi ar trebui sa o fac). Nu mai trimiteti lozinci cu nikuri diferite, pacat de efortul vostru chiar daca este remunerat! totul ajunge direct la spam. Deci plimbati ursul!
Buna ziua 🙂
se pare ca intrebarea mea retorica de aseara s-a transformat in certitudine 🙁 Multe planuri se strica cu acest blog 😀 9
Buna mar 🙂
asa ne place noua sa le stricam parangheliile!!!
O carte mica a unui spirit mare – Lucian Boia: De ce este România altfel?
Pur si simplu…..parasuta rosie
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/cretu-refuzul-lui-basescu-de-a-se-supune-verdictului-cetatenilor-premisa-a-celei-mai-grave-crize-politice-285363.html
bufnita de companie a lui ilici.
Apelul Comunitatii Politeia!
Comunitatea Politeia raspunde mesajului trimis de grupul “Dreapta Curata” adoptat si de “eretici”, “ghilimele” , “papioane” si “Piata Victoriei”!
***
Sambata este Ziua Nationala a Romaniei! In plus, ne aflam cu o saptamana inainte de alegerile parlamentare din 9 decembrie, alegeri care au o incarcataura aparte dat fiind istoria recenta, cea consumata dupa 3-6 iulie 2012. Lansam pe aceasta cale un apel (si dialog) public, in sensul mobilizarii celor care incepand cu 2 iulie 2012 au protestat in Piata Victoriei, cerand demisia premierului Victor Ponta pentru plagiat, restabilirea si respectarea statului de drept, respectarea deciziilor CCR si apararea justitiei din Romania.
Cred ca este momentul cel mai bun pentru a raspunde unei intrebari importante, lansata de Mihai Razvan Ungureanu: “Vrem in Europa sau in afara ei?” Dincolo de comentariile de pe FB, cred ca raspunsul cel mai convingator il putem da la Arcul de Triumf, intrarea din parcul Herastrau, ora 11-11:30 locul consacrat in apararea valorilor democratice, pro-europene si euro-atlantice.
Cu acest prilej il vom aplauda si pe Presedintele Romaniei, dl Traian Basescu si vom demonstra ca nu este singur. Veniti cetateni liberi ai Romaniei Europene si alaturati-va.
http://www.contributors.ro/administratie/arhipelagul-romania-si-razboiul-elitelor-reconstructie-nationala-si-regasirea-europei/
Salutare! 🙂
Pe fuga: articolul de pe Contributors e de pus in rama si de aratat nepotilor. E al doilea de acest fel, a mai existat unul de acelasi autor in vara asta, despre statul de drept (parca vorbea de botezul de foc al statului de drept).
Desi nu voi fi prezent in strada alaturi de Comunitate, voi fi pe metereze, in felul meu 🙂
Tu esti mereu aici 🙂
As vrea sa stiu mai multe despre Adalbert Klein, ma poti ajuta?
Din nefericire nu! Omul prefera sa ramana anonim ca multi dintre noi.
Daca il cunoasteti, va rog sa-i transmiteti toate cele bune de la un cititor fidel 🙂
Ce se mai aude cu legea CNA? Umbla zvonul ca tocmai s-a adoptat o modificare destul de murdara.
tin minte ca m-am uitat odata pe saitul guvernamental a probabil celei mai sarace si corupte tari din lume, Sudanul de Sud. La o populatie de vreo 8 milioane guvernul lor avea vreo 30 de ministere. Ca Ponta e moralmente mizerabil, un hot ordinar o stiam dintotdeauna, doar a crescut sub parinteasca obladuire a trioului nastase, ilici, sirbu, ce am fost socat sa invat de la inceputul perioadei de cand a devenit lider psd este ca tipul este spre deosebire de taica-sau din puscarie fffffff prost. Carlanul e imbecil de-a dreptul. Numai un imbecil poate fi convins ca in jurul lui sunt numai imbecili, altfel nu imi explic cum, la orice masura de cacat pe care vrea sa o aplice, menita pentru scopuri numai si numai talharesti, iese in fata si o anunta cu atata seninatate si o sustine cu argumente atat de idioate ca ramai de fiecare data paf. De fiecare data cand ii ascult un argument am iluzia ca si eu ascultandu-l devin parca putin mai idiot decat ieri. Asta cu “Pot să fie o sută de ministere; ideea e să fie mai puţini angajaţi” face parte din aceeasi categorie. Nu pot decat sa sper ca Providenta va ingadui ca Ponta sa ajunga sa traiasca ca-n Sudanul de Sud, dar nu in Romania.,
Diana, atat am gasit : Jurist roman, locuieste la Paris, specializat in contracte comerciale internationale in domeniul industriei energiei. Adalbert Klein este un pseudonim; de la altii, poate mai mult 🙂
Sa traiasca,sa fie sanatos si sa scrie! 🙂
Conteaza ce scrie, nu cine scrie.
Imi place sa stiu cat mai multe si despre prieteni, si despre dusmani 🙂
Ma bucur sa-i citesc fiecare articol.
Ria, multumiri 🙂
Buna dimineata!
Oare Ponta o face intentionat sau soarta ii joaca feste?
Ieri, Presedintele Traian Basescu il compara (sau il invita sa nu il copieze pe) cu Ceausescu,
Iar astazi
Victor Ponta DECIDE
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/victor-ponta-modifica-ora-repeti-iilor-pentru-parada-militara-de-1-decembrie-ne-injura-bucure-tenii-facem-noaptea-43491.html
In sfarsit :
“Scrisoare deschisa adresata Ecaterinei Andronescu pentru a cere retragerea titlul de doctor detinut de Victor Ponta. Printre semnatari: Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Dan Grigore, Monica Macovei.”
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13696956-scrisoare-deschisa-adresata-ecaterinei-andronescu-pentru-cere-retragerea-titlul-doctor-detinut-victor-ponta-printre-semnatari-andrei-plescu-gabriel-liiceanu-dan-grigore-monica-macovei.htm
Ceapa mami lor de criminali:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/update-legea-de-functionare-a-cna-modificata-cna-poate-fi-dizolvat-de-parlament-285362.html
🙁 Ce e la rand?
Frate, a inceput dictatura USL!!!
Va sa zica Parlamentul poate dizolva CNA. DI-ZOL-VA. Nu modifica numarul de membri, componenta, regulamentul de functionare. Dizolvare fara rest.
Trebuie sa intelegem de ce s-a ajuns aici:
S-a ajuns aici pentru ca CCR a aparat CNA de intruziunea Parlamentului, si de modificarea abuziva algoritmului de alegere a membrilor in CNA.
CCR a dat o decizie monumentala pe aceasta tema, Decizia 783/2012, in care a scris un pasaj care permite contestarea noii legi a CNA in fata CCR:
Citez paragraful care deschide o noua dimensiune a jurisprudentei CCR: ridicarea la nivel constitutional a unor garantii care pareau a fi doar de resortul legii organice:
“Potrivit celor enunţate la punctul 5.1.4.1, hotărârile plenului Camerei Deputaţilor, plenului Senatului şi plenului celor două Camere reunite ale Parlamentului care vizează organizarea şi funcţionarea autorităţilor şi instituţiilor de rang constituţional pot fi supuse controlului de constituţionalitate chiar dacă actul normativ pretins încălcat are valoare infraconstituţională [adica legea organica – Cetatean]
Art.31 alin.(5) din Constituţie prevede in terminis că “Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică”.
Art.1 şi 2 din Legea nr.41/1994 prevăd că Societatea Română de Televiziune este o persoană juridică înfiinţată ca serviciu public autonom de interes naţional. Chiar dacă denumirea persoanei juridice, mai precis forma de organizare a serviciului public de televiziune, nu este cuprinsă în mod expres în textul Constituţiei, serviciul ca atare, precum şi activitatea pe care acesta îl prestează sunt prevăzute în mod expres de art.31 alin.(5) din Constituţie.
Totodată, controlul parlamentar asupra acesteia, precum şi obligaţia de a fi organizată potrivit
unei legi organice sunt prevăzute tot prin textul Constituţiei. Prin urmare, datorită faptului că existenţa acestui serviciu public este prevăzută de art.31 alin.(5) din Constituţie, se conferă acestuia o importanţă constituţională, astfel încât hotărârile Parlamentului care vizează organizarea şi funcţionarea acestuia pot fi, de asemenea, supuse controlului de constituţionalitate chiar dacă actul normativ pretins încălcat are valoare infraconstituţională.
6.3. Prin hotărârea adoptată, plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a încălcat în mod vădit dispoziţiile art.19 alin.(2) lit.a) teza finală din Legea nr.41/1994, cele 8 locuri alocate grupurilor parlamentare trebuind a fi ocupate de candidaţii propuşi de acestea, potrivit configuraţiei politice şi ponderii lor în Parlament.
Ca urmare, Curtea reţine că încălcarea legii are drept consecinţă imediată nesocotirea art.1 alin.(5) din Constituţie, care prevede că respectarea legilor este obligatorie. Încălcarea acestei obligaţii constituţionale atrage implicit afectarea principiului statului de drept, consacrat prin art.1
alin.(3) din Constituţie“.
Ca sa rezum: CCR apara institutiile statului in fara abuzului USL, aparand legile de functionare ale instiutiilor, atunci cand acestea transpun in practica normele constitutionale.
Salutare tuturor,
Theopyle referitor la CNA se adevareste proverbul cine alearga dupa doi iepuri nu prinde nici unul .Ce fel de CNA am avut in afara de unul ezitant. Si culmea majoritatea membrilor fac parte din intelectualitatea romana. Din acest punct de vedere nu-mi pare rau ca acesti intelectuali devin sclavii unor parlamentari “foarte invatati”. Referitor la articolul de pe contributors.ro, autorul este optimist. Salvarea RO nu va veni de la elita intelectuala ci din exterior (nu n$e vor lasa EU si SUA in mana bandei de mafioti ce se vor intala la butoane dupa 9 decembrie).
Buna Tzepelica, esti optimist daca te gandesti ca Abramburica ii va sustrage titlul. Daca te uiti la lista respectiva nu vezi nici un Rector ale celor 12 Universitati din categoria A. De ce? Fiecare are un schelet in dulap.
A si inca ceva In ianuarie manifestarile publice au fost declansate de demisia lui Arafat ca urmare a “jignirilor” Piratului. Ieri Copy/paste l-a jignit pe Daniel Morar pe fond si nu pe forma cum a facut-o Piratul. Nu am vazut nici o manifestare publica de solidarizare cu acest om care cred ca a facut cu mult mai mult bine Romaniei, decat Arafat actualul ministru al sanatatii.
Ioane, spui:
“nu-mi pare rau ca acesti intelectuali ”
dar astia nu sunt vesnici, nu?
Eu cred ca este problema functionarii institutiei; ce zici de asta?
emil,
te rog sa te folosesti de adresa de e-mail functionala
Iertare, dar am ramas cu aia. Abia acum am observat.
Nu am curaj sa o folosesc peste tot si nu din cauza continutului postarilor. Poti sa stergi astea doua, paraziti? Te rog 🙂
Ioane, spui:
“nu-mi pare rau ca acesti intelectuali ”
dar astia nu sunt vesnici, nu?
Eu cred ca este problema functionarii institutiei; ce zici de asta?
Puteti citi aici Decizia CCR 783/2012 dedicata CNA.
Totusi este OUG si nu poate fi atacata decat de…foarte foarte interimarul Valer Dorneanu.
OUG-ul va deveni lege candva. Atunci va putea fi atacata.
Insa daca vrei sa mergem pe firul apei, confirm deciziei CCR nr. 783/2012, CNA este o institutie fundamentala a statului: ” Prin urmare, datorită faptului că existenţa acestui serviciu public este prevăzută de art.31 alin.(5) din Constituţie, se conferă acestuia o importanţă constituţională, astfel încât hotărârile Parlamentului care vizează organizarea şi funcţionarea acestuia pot fi, de asemenea, supuse controlului de constituţionalitate chiar dacă actul normativ pretins încălcat are valoare infraconstituţională”.
Constitutia prevede la art. 115, al.6:
“(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică”.
CNA nu este expressis verbis o ‘institutie”, insa CCR a opinat ca are importanta constitutionala, intrucat serviciul public este inscris ca atare in Constitutie.
Prin urmare, OUG-ul cade sub art. 115, al.6 si sub puterea CCR de a fi casat chiar daca inca nu a devenit lege.
Totul e cinesi in ce calitate sesizeaza CCR: opinia mea e ca CCR poate fi sesizata pe calea unui proces in contencios administrativ, sau pe calea CJNC.
A se vedea si decizia 738/2012 si conceptul de “constitutionalizare” a garantiilor infra-constitutionale.
Citi, Contestarea OUG pe calea unui proces in contencios administrativ dureaza si cativa ani. Uita-te ce termen a primit actiunea de debarcare a lui Blaga din fruntea Senatului la Curtea de apel Bucuresti. In ceea ce priveste CJNC nu e posibil. CNA oricum este sub controlul Parlamentului si pe actuala lege.
neee, sub control parlamentar nu inseamna la piciorul Parlamentului. OUG-ul videaza de continut prevederile infra-constitutionale care se refera la misiunea CNA, confrm deciziei CCR 783.
Mai Citi ma refeream d.p.d.v. juridic cum sa invoci CNJC intre CNA si Guvern respectiv Parlament. Doar Avocatul Poporul;ui poate sa sesizeze neconstitutionalitatea unei OUG.
Invoci ca Guvernul afecteaza valori si proncii constitutinale si intra in CJNC cu Parlamentul (a propos, OUG-ul ala e emis conform legii de abilitare de a emite ordonante? E justificata urgenta? E avizat de Mona? – am citit ca NU e).
Buna Emile,
Acesti intelectuali nu sunt vesnici dar actiunile lor au creat monstru de azi din domeniul audiovizual. Daca pe legea actuala nu au fost in stare sa ia nici azi o decizie de sanctionare a Antenei 3 pentru injuriile aduse la adresa judecatoarelor de la CCR (o taraganeaza de 3 luni), atunci da-mi voie sa nu le plang soarta
Ioane, eu nu stiu ce intelectuali au sa vina in loc dar, insist, e vorba de PRINCIPIU! Indivizii sunt trecatori (vezi ce au patit usLASII cu Constitutia pregatita pentru altu’?)
Buna ziua
Renumeratie mica , familii numeroase . 🙂
http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_parlamentare_2012-13697550-alianta-pentru-romanie-curata-topul-rubedeniilor-vezi-baronii-locali-isi-trimit-fiii-parlament.htm
Toti se inghesuie exclusiv din dor de tara si popor .
PS . In 1989 , nepotismul a fost infrint . 🙁
Citi nu am vazut OUG adoptata azi dar nu poti sa invoci ca o demitere a membrilor CNA in urma neadoptarii raportului anual de catre Parlament aduce atingere constitutiei RO. In ceea ce priveste avizarea, urgenta, etc vom discuta cand vom vedea documentul si nota de fundamentare.
Ba poti: Decizia CCR 783:
“Având în vedere cele expuse, Curtea constată că Hotărârea Parlamentului României nr.28/2012 privind desemnarea membrilor Consiliului de administraţie al Societăţii Române de Televiziune este neconstituţională în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor de către grupurile parlamentare reunite ale celor două Camere ale Parlamentului”.
Practic CCR apara CNA de interventia politica a Parlamentului, mascata sub respingerea raportului de activitate sau sub schimbarea algoritmului de numire a reprezentantilor.
as comenta mai mult, insa nu am timp.
salut City, cu cat mai multe abuzuri din partea uslinosilor cu atat mai bine. sa nu treaca ziua si sa nu faca vreun abuz. ponta si ai lui vor pleca de la putere abia cand se formeaza o masa critica la nivel national si lumea se va duce la guvern sa le dea cu bolovani in geamuri. cu mijloace democratice nu poti invinge gasca lui ilici. stai sa mai viziteze oamenii alimentarile ca deja se duc la raionul de carne ca la muzeu: se uita si pleaca.
Un articol exelent . Nu cunosc persoana dar se vede ca are capul pe umeri .
http://www.contributors.ro/administratie/regiuni/
O unica problema . Si PDL are sustinatori a acestei regionalizari dar la fel ca USL , fara nici o minima fundamentare economica, financiara .
Or fi doar interese in comun . Care se reduc doar la fotolii .
PS . E absolut logic sa nu creasca absortia (actual mizerabila ) a fondurilor europene daca inventezi doar alte scaune , birouri , fara sa modifici nimic din problemele de azi , scrise , tiparite de catre analiza IPP .
Exista pe undeva pe net (caut si pun link) un studiu despre problemele create in Franta de aparitia unor regiuni peste vechile structuri administrative.
Si in Italia am auzit ca in ultima vreme s-a produs o reorganizare teritoriala; ceva informatii are cineva?
Salut @emil
in Italia , din 110 provincii (echivalentul italian al judetelor mioritice ) a fost incercata reducerea la jumatate . Desi a fost emanata o lege , normele care trebuiau pentru suprimarea efectiva si comasarea acestor regiuni au fost bagate sub pres . Prea multi politicieni , amante , rude , prieteni , ramineau fara fotolii sau salariu grasun . 🙂
Suficient de mentionat ca legea prevedea un maxim de 10 membri a unui consiliu provincial (judetean ) in realitatea de azi cind sint provincii cu 45 de membri platiti regeste . 🙂
Romaniaaaa desteapta-te:
Topul mondial al sistemelor de educatie*:
Finland
South Korea
Hong Kong
Japan
Singapore
UK
Netherlands
New Zealand
Switzerland
Canada
Ireland
Denmark
Australia
Poland
Germany
Belgium
USA
Hungary
Slovakia
Russia
—
*http://www.bbc.co.uk/news/education-20498356
Ziua buna tuturor!
Citi, vorbeam parca de cine si cum initiaza CJNC in acest caz nu despre neconstitutionalitatea unei hotarari a Parlamentului. In plus CA al TVR se demite tot dupa neadoptarea unui raport al acestuia de catre Parlament. Deci in concluzie, juridic cine si cum invoca un CJNC in cazul OUG de modificare a legii audiovizualului
Emile despre ce principii este vorba in aceasta speta? Eu vad ca in primul rand acesti oameni din CNA nu si-au respectat propriile atributii legale si principii etice
Cand o televiziune face o judecatoare labila psihic fara sa aduci nici o proba macar iar ilustrii intelectuali din CNA nu dau nici macar o amenda, nu mai vorbim de cine si cum incalca principii. Nu poti sa incalci o anumita limita in arta compromisului fara sa te astepti la haos
Scrie in Constitutie: Presedintele, Primul MInistru, Presedintii Camerelor, Presedinta CSM.
In mod normal as spune ca cel mai bine e sa se invoce pur si simplu neconstitutionalitatea legii de adoptare a OUG (cand va fi adoptata). Insa Ponta a a dat-o ca sa aiba cadrul legislativ pregatit dupa imediat dupa alegeri.
CJNC-ul e varianta la limita si se bazeaza pe conceptul de “constitutionalizare” a garantiilor juridice infra-constitutionale.
Exista o scapare in Constitutia noastra si e legata de art. 115, al.6: Guvernul nu poate da OUG-uri care afecteaza institutiile fundamentale ale statului.
Pai Ponta numai asta face, si incearca simultan sa distruga acele frane constitutionale care ar putea sa ii conteste OUG-urile la CCR. Din pacate, slabiciunea Constitutiei e ca spune ca Guvernul “nu poate”, insa nu prevede alta cale mai bazata de atac imediat la CCR a acelor OUG decat Avocatul Poporului. Or, e prea putin pentru cata forta destructiva poate contine un OUG, si daca tinem cont ca AVP poate fi in prealabil destituit, ca asta vara.
No in sfarsit Citi ai ajuns la raspunsul corect. In aceasta speta doar AP poate sa conteste la CCR. Referitor la Pirat cred ca nici macar nu si-a desemnat membrul in CNA ca sa vazi ce apreciere are fata de acest organism.
Salut pe toata lumea,
Postare noua! Despre cifrele lui Blaga si sindromul ciorilor vopsite
Buna ziua tuturor
Interesant ar fi de unde este ip-ul ala. Nu de alta dar sa stim si noi cine e in spatele “cetatenilor revoltati si degraba iubitori de USL”.
Salut Alex,
PNL