Războaiele pierdute ale românilor – goana după aur
19/09/2013 | Autor theophyle Categorii: Editoriale |
Vezi postarile anterioare (linkuri la articole, in partea dreapta ale monitorului – directia privirii). În ultimii 15 ani nu mai puţin de 25 de companii din toată lumea, la care se adaugă şi statul român, prin firmele deţinute de Ministerul Economiei, au căutat aur pe teritoriul României. Localităţi precum Certej (judeţul Hunedoara), Bucium (Alba), Tăuţii Magherăuş (Maramureş), Baia de Criş (Hunedoara), Roşia Montană (Alba) şi Rovina (Hunedoara) sunt doar câteva dintre zonele unde sunt situate cele 150 de perimetre unde diverse firme au săpat după aur în ultimul deceniu.
Cele mai importante cantităţi de aur au fost găsite, de-a lungul anilor, în aşa-numitul patrulater aurifer al României. Este vorba de o zonă din Munţii Apuseni, care cuprinde minele din zona Roşia Montană, Bucium, Baia de Arieş, Almaş, Brad şi Săcărâmb.
Conform spuselor domnului Alexandru Pătruţi, fost preşedinte ANRM (Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale) intre anii 2009-2012, de aproximativ şase ani [n.r., astazi 7 ani], în România nu a mai fost extras niciun gram de aur, toate minele de aur fiind închise înainte de aderarea României la Uniunea Europeană. Habar nu am de ce si daca cele declarate de Pătruţi sunt adevarate si astazi, aproximativ un an si ceva de la data interviului.
Datele privind producţia anuală de aur a României nu sunt publice, insă în strategia industriei miniere a României pentru perioada 2008-2020 se arată că între 1990 şi 2006 producţia de concentrate aurifere în România a fost în total de 729,80 mii de tone, la care s-au adăugat 12,45 de tone de nămoluri aurifere. De mentionat ca nu este vorba de aur ci de concentrate aurifere din care se pot extrage cateva zeci sau maximum cateva sute de grame de aur pur.
În patru ani, România a exportat 3,55 tone de nămol aurifer şi 240 de kg de pirite aurifere. Din 1999 până în 2006, pe piaţa internă a fost valorificată o producţie de concentrate aurifere de circa 25,6 de tone. La export au ajuns, între 1999 şi 2002, circa 3,55 de tone de nămol aurifer şi 0,24 tone de pirite aurifere.
“Ca urmare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 190/2000, republicată în 2004, privind regimul metalelor preţioase în România, cu modificările ulterioare şi a ordinului Ministrului Industriei şi Resurselor nr. 391/2003, s-a aprobat exportul de concentrate neferoase şi metale preţioase subvenţionate. În perioada 2000 – 2004 uzinele metalurgice de prelucrare a concentratelor de minereuri neferoase şi-au sistat activitatea şi, ca atare, produsele miniere respective au fost valorificate la export”, se precizează în strategia Ministerului Economiei. De ce? Am primit tot felul de explicatii, una mai neverosimila decat alta, personal nu prea am inteles. Sper ca poate unul dintre cititorii nostri ne va lumina. Nu trebuie de uitat ca aceast OUG a fost promulgat pe timpul celui mai eficient premier din toate timpurile, Adrian Nastase si respectivele uzinele metalurgice au avut muncitori care au fost trimisi in somaj. Cine stie, poate pupilul “socialist” Victor Viorel Ponta noua stewardesă (vezi aici) a României o sa-i reangajeze.
În ce priveşte resursele minerale aflate în “diverse stadii de cunoaştere, care pot fi exploatate cu actualele tehnologii miniere”, acestea sunt evaluate la 40 de milioane de tone de minereuri auro-argentifere, conform strategiei industriei miniere a României 2008-2020. Sursa – Strategia Industriei Miniere 2008-2020
Preţul unei uncii de aur (echivalentul a 31,10 grame) este estimat să ajungă de la 1.772 dolari în 2012, la 1.816 dolari pana la sfarsitul anului 2013 [n.r., nu cred nici in ruptul capului] , ca apoi să scadă la 1.292 dolari pe uncie până în 2017, potrivit Eldorado Gold. Astazi 17 septembrie 2013, pretul unciei a fost de 1302,6o USD. Vezi tablela de mai jos. La argint preţul unei uncii este de 35,30 dolari şi va scădea până în 2017 la 21,75 dolari.
Procedura de cautare a aurului in Romania (de jure)
O firmă care vrea să caute aur trebuie sa solicite de la ANRM, un permis de prospecţiuni, ulterior poate obţine o licenţă de explorare şi în final, dacă sondările au fost încununate de succes, poate obţine o licenţă de exploatare.
Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat, din 1999 până în la sfarsitul anului 2011, un număr de 113 permise de prospecţiuni şi 37 de licenţe de explorare pentru minereuri auro-argentifere. Dintre acestea în present [n.r. mai 2012] mai sunt în vigoare, potrivit datelor remise gândul de ANRM, un permis de prospecţiuni (pentru Deva Gold – perimetrul Certej Nord) şi patru licenţe de explorare (una pentru Samax România – perimetrul Rovina şi trei pentru Romaltyn Exploration SRL, în perimetrele Cămărzana Nord, Aluniş Pitra Handal şi Poprad).
În plus, există trei licenţe de exploatare a aurului pe teritoriul României pentru companiile Roşia Montană Gold Corporation, Deva Gold şi Romaltyn. Toate cele trei companii aşteaptă să obţină avizele necesare pentru a începe exploatarea efectivă. Procedeul de extracţie a aurului, în cazul celor trei companii, are la bază cianurarea.
Conform unor estimari neoficiale [n.r. pe surse] de la Roşia Montană ar putea fi extrase 250 de tone de aur, la Certej s-ar putea extrage circa 50 de tone, iar din sterilul din iazul de decantare de la Baia Mare se estimează că ar putea fi extrase 4 tone de aur.
Calitatea zăcămintelor din Romania este la limita inferioară – “Condiţiile geominiere şi caracteristicile mineralogice ale zăcămintelor din România sunt complexe, iar parametrii privind calitatea se situează la limita inferioară, raportat la calitatea zăcămintelor similare exploatate în prezent pe plan mondial, cu tehnologii performante şi cu productivităţi de 5-12 ori mai mari”. Sursa – Strategia Industriei Miniere 2008-2020
Starea de lucruri
Între căutătorii de aur din România, de-a lungul timpului, s-au numărat companii precum AMRO Gold, Eurasian Minerals, Wega Mining, Exchange Minerals, Barrick Gold, Minera Andes Inc şi Greek Romanian American Exploration. Acestea nu mai au însă în prezent permise de prospecţiuni sau licenţe de explorare în vigoare, reiese din datele ANRM. Harghita, Maramureş, Suceava, Alba, Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Tulcea, Arad, Sălaj şi Timiş sunt judeţele “scormonite” în căutarea filoanelor de aur.
Potentialul cunoscut astazi – De la Roşia Montană ar putea fi extrase 250 de tone de aur, la Certej s-ar putea extrage circa 50 de tone, iar din sterilul din iazul de decantare de la Baia Mare se estimează că ar putea fi extrase 4 tone de aur.
- Roşia Montană Gold Corporation are ca acţionar principal compania canadiană Gabriel Resources, Deva Gold este controlată de grupul canadian Eldorado Gold, iar Romaltyn de Romaltyn Ltd, înregistrată în Insula Man.
- Romaltyn Exploration SRL, care este controlat de Romaltyn Ltd., a obţinut la finele anului 2010 o pierdere de 37.620 de lei, având un număr mediu opt salariaţi în 2010, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.
- Samax România este înregistrată în Baia Mare şi a avut la finele anului 2010 un profit de 1.650 de lei, cu 39 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.
Concluzie si cateva probleme
Din nefericire situatia mineritului in Romania a fost anlizata la “gramada” lucru care a adus si continua sa aduca prejudicii grave.
- Decizia privind închiderea minelor din România a fost luată din cauza pierderilor înregistrate în sector. În perioada 1990-2007, statul a cheltuit pentru susţinerea întregului sectorul minier suma de 6,15 miliarde de dolari, din care 4,12 miliarde dolari pentru subvenţii, se arată în Strategia Industriei miniere din 2008-2020. Pierderile din exploatare per total sector minier erau de 1,7 miliarde de dolari;
- Din nefericire includerea zacamintelor de metale pretioase impreuna cu cele de carbune a fost o eroare de proportii absolute de neconceput;
- “Banca Naţională a României a sistat, din anul 2001, cumpărarea aurului rezultat din prelucrarea concentratelor, respectiv de la agenţii economici autohtoni”, se mai arată în strategia minieră, lucru confirmat şi de Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR in mai multe interviuri in mass media.
- A existat o mare diferenta dintre procedura legala de cautare si explorare si cea aplicata de facto.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna ziua
Câteva detalii despre firmele implicate în exploatarea de la Baia Mare:
http://inliniedreapta.net/insemnare/uniti-salvam-baia-mare/
salut,
multumesc, stiam. era programat la publicare in zilele urmatoare!
Decizia nefericita prin care s-a sistat “angro” activitatea miniera (si carbunele si neferoasele) a fost luata de “specialistii” din guvernele postdecembriste, adica de clientela politica habarnista.
Minerii din Valea Jiului (huila) au cam luat-o in mana dupa ce si-au papat rapid salariile compensatorii.
Acolo au ramas doar cateva mine cu exploatare in subteran, la care se adauga minele de suprafata de la Turceni, Rovinari (lignit), care livreaza carbune termocentralelor din zona.
Catastrofa din economie, in general, si din minerit, in special, este rezultatul numirii unor ministri, secretari de stat, directori etc. doar pe baze clientelare, fara nici o legatura cu profesionalismul (ex. : Berceanu, DIP, Seres, Vosganian, Videanu, Udrea).
Nu mai vorbesc de prim-ministrii, mai mult poeti in ale economiei.
Toti, fara exceptie, indivizi pusi pe capatuiala, fara scrupule, hoti de drumul mare, tupeisti si mincinosi.
Care, dupa jaful national pe care l-au coordonat, ne dau lectii (in presa si pe unde mai apuca). de “dezvoltare economica a tarii”.
PS
Dupa cianurarea minereurilor aurifere urmeaza “cianurarea” pensionarilor ? 🙂
salut timi,
lasa ca ne propasim. Nutzi spaima… a hotarat ca vrea sa fie presedinta
http://www.evz.ro/detalii/stiri/elena-udrea-ma-gandesc-sa-candidez-la-presedintie-1057965.html
presedinte de cotetz. la maidanezii lui oparila!
buna ziua! 🙂
Un articol si un serial superb, care permite chiar si unui neavenit sa inteleaga multe. Merci 🙂
PS. Marele barbat Cezar Preda ot PDL il ia la trei pazeste pe MRU: “Anuntul lui Mihai Razvan Ungureanu ca va purta negocieri pentru depunerea unei motiuni de cenzura a fost asemuita de vicepresedintele PDL Cezar Preda, intr-o declaratie pentru pesurse.ro, cu un banc despre Albania si China […] “Domn’e, motiunea de cenzura nu este un act pe care sa-l anunti asa, fara sa fii responsabil asupra semnaturilor. Noi ne-am ferit sa anuntam motiunea de cenzura nici cand aveam aproape singuri semnaturile de motiune de cenzura.”
Hai sa zicem ca de fapt aia de la PDL se asteapta invitati pe sub masa la guvernare iar Blaga, care are un ginere pesedist pana in maduva oaselor si cu contracte la stat, numai motiune nu va semna. Si in aceste conditii, isi permit toti sa il ia la misto pe MRU, cand stim si noi ce “opozitie” face PDL-ul.
Pana si cainele de plus al unui copil de gradinita latra mai tare la USL decat Blaga! 😆
salut Citi,
Cezaric caine de casa fesenist nu vrea sa ajunga asemenea colegului Oltena zis “broscoiu” la DNA, insa credeti-ma e deja pe drum. Astia sunt derbedeii cu care NRU vrea sa faca o coalitie de dreapta, credeti-ma ca nu prea mai am ce sa zic si chiar nu mai inteleg nimic! Mi-e mila de toti dar cel ma mult de noi!
salut! 🙂
Sper sa fie pe un drum atat de lin, incat sa se opreasca direct la Completul Liviei Stanciu si apoi la mititica 😆
o sa ia putin timp, pana la urma toti au sa ajunga acolo 😆
sa speram ca si la al doilea complet de 5 va fi cineva tot fara mila! 😆
Eu zic ca PDL cu Blaga in frunte se imbata cu apa rece tot asteptind sa iasa unii din USL si sa intre ei la guvernare. Ca de aia tot fac ei opozitie “constructiva” adica sint muti ca niste lebede.
Tot vad nenumarate articole despre iminenta rupere a USL ba plin plecarea leberarilor, ba prin darea lor afara. Nu cred ca leberarii se vor da dusi de acolo, nici daca trebuie sa sacrifice catindatura la prezidentiale a lui Goe Antenescu. Si Geoana cu PSD au dat vrabia din mina pentru cioara de pe gard, adica prezidentul Geoana, dupa care s-au trezit in opozitie de-a binelea. PNLul nu cred ca isi asuma riscul asta, mai ales ca Antonescu nu sta prea roz in sondaje. Iar lui Ponta ii convine sa-i tina acolo caci se pare PNL-ul incaseaza toate prostiile facute de guvern.
Iar proiectul RM se va face, in buna traditie pesedista inca o afacere proasta pentru noi.
De protestul anti-RM iar nu stiu ce sa zic. Nu pare sa fie deloc impotriva guvernului ci doar impotriva a doi-trei insi din guvern care pot fi schimbati fara probleme, si clar nu e impotriva USL. Pare mai degraba a fi un protest impotriva opozitiei la USL in general, si impotriva a tot ceea ce poate fi perceput de dreapta in special. Treaba cu ecologia nu ma convinge absolut de loc, de ce e bine sa utilizezi cianuri la baia mare si nu e bine la RM? Parca nu demult s-au varsat niste poluanti de la mineritul romanesc de le-au murit la unguri toti pestii. Nu a iesit nici un ecologist atunci. Proiectul RM a fost sustinut de Basescu in trecut si protestul asta pare o continuare a celui pro-Calafat, adica reprezinta zero amenintare pentru Ponta. Ponta poate linistit sa-i dea drumul. Ma astept ca exploatarea RM sa fie aprobata in parlament si protestul sa se transforme 100% in vesnicul Jos Basescu.
off-topic si nu prea.
Despre aurul duhonicesc al acestui neam, strivit de noroiul cizmelor comuniste:
http://www.gandul.info/reportaj/lista-tortionarilor-detinut-la-periprava-il-stiu-pe-ficior-un-taran-indesat-ce-umbla-tantos-si-stia-sa-bata-bine-11360082
“Pentru ei nu era nevoie de un motiv să ne bată, te băteau dacă nu le plăcea cum umblai. L-am auzit acum că a spus că deţinuţii au murit de bătrâneţe la Periprava, dar să-şi amintească numai de căpitanul Duca, din Gherla, din lotul de la Târgovişte, care a murit de foame la 30 de ani, ultimele lui cuvinte fiind «n-aveţi o bucată de pâine?».
Doamne Dumnezeule mare.. 🙁 am citit multa memorialistica despre inchisorile comuniste, insa asa ceva, niciodata. Dumnezeu sa ii odihneasa in randurile sfintilor pe oamenii morti in inchisori, si sa le ierte orice pacat ar fi avut.
Au trecut anii de la condamnarea oficiala comunismului in Parlament si acum slugile liberale puse la IICMER se fac ca muncesc, scormonind dupa ultimii tortionari in viata. Niciodata nu e prea tarziu, insa pentru victime parca e prea tarziu.
buna seara ! tortionarii ca tortionarii … dar turnatorii ( alde felix, ce-si turna chiar si rudele) datorita carora ajungeai pe mana lui alde ficioru? dar prim secretarii ( alde ilici , care te “aranja” cu un bilet direct la psihiatrie daca nu erai tovaras de baza ) ? . as vrea sa vad un politician de dreapta care pune intrebarile astea, simplu, la tv. unul singur macar din toata Romania!
buna dimineata tuturor!
@zigzag 19/09/2013 at 7:08 pm
M-am nimerit intr-o emisiune alaturi de un tanar parlamentar PSD care s-a laudat ca bunicul sau a fost detinut politic. Am inmarmurit. Il priveam in adancul ochilor incercand sa intrevad macar o farama de lumina in timp ce incerca sa-mi explice cum se face ca este membru intr-un partid al carui presedinte de onoare este Ion Iliescu.
Mi-a spus ca bunicul lui nu a fost de acord cu apartenenta sa la PSD si ca mult timp s-au contrazis cumplit. Mi-a explicat ca Iliescu are si parti bune, ca intr-o perioada a fost chiar dizident. La final m-a privit descumpanit si, fugind de intrebari, a ridicat din umeri a neputinta: “Ce era sa fac?”
Romania e tara in care tortionarii au un bal al lor. Romania e tara mea.
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15606226-balul-tortionarilor.htm
„A deschis poarta şi au ieşit zece miliţieni cu puştile în mână”
Mai marele miliţienilor a încercat să discute cu oamenii nemulţumiţi şi să-i trimită pe la casele lor. Ţăranii au rămas pe poziţii, sătui să-şi vadă furată munca de peste an.
Apoi, spiritele s-au agitat. „A deschis poarta şi au ieşit zece miliţieni cu puştile în mână. Au băgat cartuşele pe ţeavă şi au tras mai multe focuri de armă în aer. Nimeni nu s-a mişcat din loc. Atunci, au început să tragă la picioare, iar noi ne-am retras uşor, uşor din faţa sediului Miliţiei”, deapănă povestea Gheorghe Lauric.
Ca un adevărat lider, Vasile Caciur a intrat între miliţieni, iar în altercaţia care a urmat l-a lovit pe unul dintre ei cu o piatră. Din acel moment a început măcelul.
„M-au împuşcat”
„Miliţianul nu a căzut şi când s-a întors l-a împuşcat. De frică, am început să fugim toţi. Eu m-am ascuns sub nişte crengi, şi l-am auzit pe Filon (n.a. – Filon Alecsei, un alt bărbat din Calafindeşti omorât în acea zi de 6 august 1949) strigând: . Un miliţian care se urcase în copac l-a auzit şi a luat linia de ochire direct spre el. A tras şi l-a nimerit”, şi-a amintit octogenarul din Calafindeşti.
În panica creată de împuşcarea celor doi oameni, participanţii la rebeliune au încercat să scape fiecare cum a putut. Unii au reuşit să fugă din calea puştilor miliţienilor, alţii nu au avut acest noroc.
Dumitru Irimescu şi Anfilochie Diaconescu s-au ascuns într-o livadă şi au privit de acolo cu teamă derularea evenimentelor. Au avut ghinionul să fie observaţi de un miliţian, care fără nici o somaţie i-a împuşcat. Au reuşit să se târască fiecare într-o direcţie. „Pe Dumitru l-am găsit lângă o fântână. Era întins şi-i curgea sângele de sub cămaşă. Mi-a spus numai atât: . A fost ultima dată când l-am văzut”, a povestit Gheorghe Lauric.
http://www.monitorulsv.ro/Local/2012-08-13/Rebeliunea-de-la-Calafindesti-patru-morti-si-oameni-deportati-in-arsita-Dobrogei
Dupa 3 ore de bataie neintrerupta si chinuri insuportabile suntem pusi in pozitia de meditatie pentru a redacta denunturile, textele „demascatoare”. Scriem fiind imbolditi cu bata si cu ranga, cu injuraturi si scuipaturi in fiecare ora a zilei si a noptii si trebuie sa denuntam orice ar putea fi credibil despre vinovatiile apropiatilor nostri: prieteni, rude de sange si de credinta. Tablita de sapun devine martorul acestor faradelegi. Sapunul menit sa spele murdareste acum totul. As plange, dar lacrimile ii atata pe cei care ne vegheaza suferinta. As plange pana la implinirea dorintei arzatoare de a-mi gasi sfarsitul. Nimic nu poate ostoi aceasta unica dorinta: moartea, cu toate consecintele ei. Demonii foamei hacuiesc din ceea ce am fost candva. Imi fac o disectie pe viu cu bisturiul amintirii.
Dupa socul loviturilor fizice, provocatoare de dureri sfasietoare, se instaleaza socul loviturilor psihice ale amintirilor unor vremuri fericite traite in cadrul obisnuit al unei vieti bine gospodarite de divinitate: iubire, familie, scoala.
http://www.razbointrucuvant.ro/2013/09/19/eu-sunt-scribul-mihai-buracu-fenomenul-pitesti-inchisoare-tortura/
asta inca odata se vrea presedinte 🙂 Numai ca nu se mai poate relaxa in SPA-ul lui Vantu la Jilava
http://www.evz.ro/detalii/stiri/mircea-geoana-la-baza-psd-esxista-nevoia-unui-candidat-de-stanga-1058086.html
Dac’as fi pentr’o noapte presedinte…. 😆
Bun gasit
A propos de Rosia, din teren: un apicultor cu export in Franta a fost sunat luni seara de partenerul principal care voia sa stie la ce distanta de Rosia locuiesc albinele dumnealui si cam in ce areal campeaza dinsele…
Manual pentru Ponta despre asasinii economici şi despre trădare naţională
Văcăroiu: FMI, UE, presiuni infernale asupra autorităţilor române
Florin Georgescu: ”Se naţionalizează pierderile şi se privatizează profiturile”
“Am privatizat 2800 de unităţi şi, mă rog, se poate comenta că au fost multe sau că au fost puţine, dar criteriul nu a fost numărul lor ci oportunitatea de a le privatiza, creşterea producţiei, a calităţii acesteia în condiţii superioare de profitabilitate. Nu mi-aş fi putut permite în nici un caz să scot la privatizare societăţile cele mai profitabile, să scot la vânzare fabricile de ciment care făceau două sute de miliarde profit pe an şi să le dau unui investitor strategic. Trebuie să spun ori de câte ori am prilejul că aceste societăţi trebuiau scoase la momentul oportun la privatizare, respectiv când ar fi existat condiţii de participare a capitalului autohton la acest proces şi prin ofertă publică şi în orice caz printr-o formulă adecvată care să conducă la spargerea monopolului. Mai ales că la fabricile de ciment – ca să rămân doar la acest exemplu – nu era nevoie de investiţii deosebite, poate de câteva milioane de dolari ca să fie cumpărate filtrele pentru a diminua poluarea. Am realizat că este o crimă să dai din mână societăţile cele mai profitabile, să faci ceea ce a spus la un moment dat Florin Georgescu despre ceea ce se întâmplă acum, respectiv că «se naţionalizează pierderile şi se privatizează profiturile».
Mi se cerea atunci – şi iată că după aceea s-a şi realizat – să facem privatizarea la normă, conform unui plan, fără să privesc în perspectivă, să văd în ce măsură este profitabil pentru economia naţională.”
http://www.argesenii.ro/showarticol.cfm?id=957&hid=2BA596643CBBBC20318224181FA46B28&gid=3&hida=ECCBC87E4B5CE2FE28308FD9F2A7BAF3
buna seara ! uniti salvam rosia, uniti salvam baia mare … cred ca mai degraba intreaga Romanie trebuie salvata .
Buna,
Off topic dar este o investigatie ce merita citita:
http://www.investigatiimedia.ro/fundatia-psd-eads-2/
“Centrul de Investigatii Media: In CV-ul premierului Ponta nu apare informatia ca a condus Fundatia Secolul XXI, cand era ministru si s-a semnat contractul cu EADS. Fundatia si grupul Lagardere, fondator al EADS, detineau Radio 21”
“Pe de alta parte, Ioan Rus, fost ministru de Interne in Cabinetul Nastase, se afla si el intre creatorii Fundatiei “Secolul XXI”. Conform unui CV disponibil online, Rus a fost directorul firmei care comercializa in Transilvania masinile Mercedes Benz, produse de grupul german Daimler AG. Mai mult, fostul mare tenismen Ilie Nastase a fost presedinte al Fundatiei “Secolul XXI”. El este unul dintre apropiatii lui Ion Tiriac, om de afaceri care este reprezentantul Daimler Chrysler in Romania.”
Buna seara,
http://expertforum.ro/wp-content/uploads/2013/09/Pol-Brief-24.pdf
Vai de mama ta țaro’. Iata-ti Consiliul de Onoare al Ordinului “Steaua ta”: Serban Bradisteanu, Mircea Geoana, Gabriela Firea si Ecaterina Andronescu
vai noua. Ne rid si curcile
Guvernul trece la economii! Lui Dan Şova i se va tăia capul, pentru că nu-l foloseşte la nimic
http://www.timesnewroman.ro/politic/10285-guvernul-trece-la-economii-lui-dan-sova-i-se-va-taia-capul-pentru-ca-nu-l-foloseste-la-nimic
Salutare uturor
Lasati Consiliul de onoare al ordinului Stelei, uitati ce se intampla cu asa numitele reviste romanesti cotate ISI “‘ doi profesori sarbi au publicat deliberat in revista stiintifica romaneasca Metalurgia International o lucrare de cercetare falsa in care au citat inclusiv o revista pentru copii care il are pe Goofy ca personaj central. Articolul stiintific “inventat” se numeste “Evaluation of transformative hermeneutic heuristics for processing random data”
Culmea cui ii cere Hotnews parerea Rectorului Universitatii Politehnica din Timisoara, Viorel Aurel Serban, care este si presedintele comisiei de Ingineria Materialelor din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) – adica arbitrul “pietei” diplomelor universitare.
Pai stimata redactie Hotnews Tov Rector are vreo 3 lucrari publicate in aceasta revista, ultima publicata in 2011″: Viorel-Aurel Şerban, Buzdugan, D., Codrean, C., Liţǎ, M, Crystallization behavior of
Fe72Cr3Ga4P13Si5C3 bulk amorphous alloy, Metalurgia International Volume 16, Issue 4, 2011,
Pages 85-88”, conform CV-ului http://www.upt.ro/administrare/dgac1/file/2011-2012/alegeri_2012/CV_Prof_dr_ing_Viorel_Serban.pdf
Buna seara,
@Ion, ai vazut cine este in colectivul de redactie al revistei: celebra Corina Dumitrescu, rector la Univ. Dimitrie Cantemir, si prorectorul domniei sale – Gheorghe Lepadatu care recunoaste ca revista a fost exclusa de Thomson Reuters de pe lista ISI.
E o rusine nationala ce s-a intamplat, dar meritau! Se stia de multa vreme “ce hram poarta” aceasta revista.
Buna seara domnule profesor!
In tara celor capabili sa ceara un dosar de genul acesta: http://www.nipne.ro/careers/jobs/docs/Lista_documentelor_pentru_intocmirea_dosarului_de_CS_I_si_CS_II.pdf nu-i de mirare ca grafomania este preocuparea de baza a oamenilor de stiinta.
Va rog sa remarcati necesitatea prezentei copiei legalizate a diplomei de bacalaureat in dosarul conducatorului de doctorat 😀
Buna seara Domnule cercetator,
Pai cred ca sunt indreptatiti sa ceara copii legalizate avand in vedere ca numai la UPT acum 8 ani au descoperit ca la Fac. de Mecanica au avut doi profesori universitari, conducatori de doctorat care nu aveau bacalaureatul. S-a musamalizat toata tarasenia prin pensionare.
PS:Stiti ceva de stadiul evaluarii proiectelor Parteneriate 2013?
Bezna totala la UEFISCDI. Par a nu fi iesit inca din concediu. Daca tinem cont ca doar depunerea la PCCA a fost prelungita de trei ori ma indoiesc ca evaluare va iesi inainte de sfarsitul anului.
Deci se va repeta scenariul de la IDEI 2012. Merci
salut! 🙂
Asta spune totul despre valoarea stiintifica a revistelor romanesti cotate ISI.
Salutare!
Nu e chiar asa. Mai exista si insule de excelenta: una dintre cele mai prestigioase reviste din lume in domeniul medicinii experimentale este din Romania: Journal of Cellular and Molecular Medicine
Astazi ocupa locul 19 din 120 la nivel global.
Da este adevarat dar sub ce editura apare respectiva revista? Doar in acel moment i-a crescut IF-ul.
Ce se balbaie Mateut la b1 in legatura cu soarta lui Voiculescu in procesul de santaj! E clar ca e pierdut clientul sau.
Buna Cedric Nu ei sunt vinovatii principali ci profesorii universitari din Min Educatiei care i-au girat. Si nu in ultimul rand si acele cadre didiactice din universitatile din Vest care pentru o masa si cateva excursii accepta sa dea girul acestor reviste. Chiar in aceste zile Presedintele Senatului Univ. din Politehnica Bucuresti Tov Abramburica primeste o delegatie de prof. din Marea Britanie pentru colaborari didactice si de cercetare.
Dosarul lui Felix e inca la DNA nu a ajuns in instanta. Sa speram ca acum ca a ramas Papici sef la sectia penala, se grabeste si Dragnea sa termine de citit dosarul. Bietul de el a luat plasa la zvonurile care il dadeau plecat pe Papici.
Se pare ca dosarul lui Felix va fi trimis saptamana viitoare in instanta. Pe la tv se spune ca cei acuzati de santaj sunt condamnati ,de obicei, cu executare.
Ce-si bate joc Prisecaru de el: il intreaba daca se simte bine ca vorbeste greu!!
Cedric, buna seara 🙂 Voiculescu a obtinut o mica prelungire de la DNA pana pe 25, dupa aia, gata, dosarul merge in instanta!
Varanul il asteapta pe Dragnea sa termine de citit dosarul referendumul
25 e saptamana viitoare, deci am zis bine, fara sa precizez data! Pe 26 e pronuntarea in dosarul ICA, sper sa nu ma iapuce sa se dezmeticeasca “din pumni”!
si eu sper sa o incaseze 🙂
o sa iasa cu scantei la sectia I penala a DNA. Nu se poate conta in procedura pe sectia de procurori a CSM, unde Haineala a cam ramas singura.
Nope Citi,
MJ a dat inapoi cand a vazut ca pana si Nitu nu mai raspunde la comenzile lui. Nitu nu o va trada pe Luluta. Exista multe fire intre ei.
MJ a dat inapoi stratregic, din cauza de MCV, cred eu.
Ddespre Nitu nu cred nimic pana nu vad ceva concret, individul e specialist in eschive, mama-mama. Dea Domnul sa ai dreptate, insa eu nu cred in capacitatea procurorilor ca Nitu decat dupa ce ii vad serios pusi pe treaba.
Mai Citi,
Crezi ca ii doare de MCV pe banditii astia. Ai sa vezi ca anul viitor daca in PE ajunge majoritar grupul PES cum se inmoaie MCV-ul.De asemenea cu comisia de experti pe MCV in RO, iti dau in scris ca Armeanu ramane ministru pentru ca Parlamentul nu ii va ridica imunitatea. Papici are nevoie de 3 luni pentru a trimite in judecata cateva capete din USL si PDL. Iar in ceea ce priveste pe Nitu pana acum a jucat corect.
Buna Dimineata,
postare noua – Revista Presei – 20 septembrie / “Furnicile PSD” sunt lăcuste!