Filiera vestalelor albe ale justiţiei negre
10/08/2013 | Autor theophyle Categorii: Editoriale, Ziarul de Duminica |
Inca nu este clar daca judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, este sau nu parte dintr-o noua caracatita judiciara sau este o vaşnică vestala a caracatitei anterioare, care includea pe cele doua judecatoare – Viorica Dinu şi Antonela Costache, deja la inchisoare asteptand verdictele colegilor de breasla.
Sa va amintim: Viorica Dinu şi Antonela Costache făceau trafic de influenţă la colegi judecători de la diferite instanţe pentru a-i elibera pe oamenii de afaceri Nelu Iordache (patronul Romstrade, arestat preventiv) şi pe Ştefan Rădulescu ( patronul Mobins, condamnat definitiv). Într-o convorbire interceptată, avocata Petre Daniela i-a atras atenţia judecătoarei Viorica Dinu faptul că a introdus o cerere de eliberare şi pentru omul de afaceri Nelu Iordache, arestat preventiv pentru deturnare de fonduri.
Potrivit anchetei DNA, cele două judecătoare erau exponentele unei filiere de mită şi trafic de influenţă. DNA spune că exista un mecanism pus la punct prin care cele două colectau şpaga. Intermediarii şpăgii erau avocaţii inculpaţilor. Avocaţii negociau cu judecătoarele şi cu un grefier de la Tribunal cât să plătească pentru eliberarea unor infractori încarceraţi. Printre cei care au remis sume de bani prin intermediul avocaţilor se numără şi fratele lui Dinel Staicu. Acesta negociase prin avocaţi să plătească 150.000 euro pentru ca fratele său Dinel Staicu să fie eliberat condiţionat.
Personal nu inteleg doua lucruri – primul ar fi cati bani a furat Dinel Staicu ca sa-si permita spagile de sute de mii de euro, care astazi arata ca au ajuns un milion de euro batut in cuie si al doilea – cati oameni corupti sunt inca la Curtea de Apel Bucureşti si la alte instante judecatoresti din tara. Daca situatia in Bucuresti este atat de grava putem sa ne inchipuim ca in tara lucrurile sunt de-a dreptul catastrofale.
Despre noua vestala a justitiei, Veronica Cîrstoiu, se poate spune exact ceea ce s-a spus despre Antonela Costache – bogata si plina de bani furati si talhariti cu ajutorul judecatilor strambe si verdictelor vandute pe bani multi.
Inteleg ca pe rol se afla anchetarea judecatoarelor Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu, si ele de la Curtea de Apel Bucureşti, cercetate pentru abuz în serviciu în legătură cu modul în care au decis anularea unor decizii anterioare ale instanţelor prin care Dinel Staicu a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).
La final o singura intrebare – chiar cineva mai crede in reformarea justitiei fara sa treaca cu plugul peste ei?
P.S. Vezi despre scandalul anterior la Sfârşit de săptămână: 16 Martie / Scandalul Judecatoarelor
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Resalut
A da si a primii spaga e infractiune penala .
Cu atit mai grav cu cit e in justitie , cu judecatori si avocati implicati .
Ca un minim de pedeapsa decenta , interzicerea perpetua de a mai ocupa o functie publica , confiscarea integrala a averii si domnii avocati sa fie radiati din barou.
Fostul avocat italian Previti (avocat personal a lui Berlusconi) va explica mai bine cit a pierdut pentru dare de mita in numele clientului la un judecator . Iar judecatorul e la puscarie cu interdictia de a mai profesa meseria pe viata . (si Previti are acesta interdictie suplimentara )
PS. La Curtea de Apel din Bucuresti e o mafie judecatoreasca generalizata ? Daca tin bine minte , mai sint si alte judecatoare din aceiasi institutie condamnate tot pentru mita .
Raul se taie de la radacina . A pensiona un magistrat corupt e pura frectie la un picior de lemn.
Bună ziua.
Atât timp cât banii negri nu sunt confiscați, ei constituie catalizatorul unor noi fărădelegi. Există două variante fie se confiscă urgent fie sunt lăsați temporar „în circuit” și supravegheați atent pentru a descoperi alte „mere putrede”.
Buna,
sigur ca da. Trebuie plivit de la radacina!
buna ziua
confiscarea e o masura utila;ce te faci insa ,daca,asa cum se prefigureaza,justitia va fi “incalecata ” din nou?
ipotetic: judecatorul x ” nu se supune” indicatiilor; i se insceneaza ” un flagrant” si apoi se dispune confiscarea averii si interdictia pe viata de a profesa
vi se pare imposibil? eu spun nu; n-au trecut decat vreo 20 ani de cand chestia asta era ‘fapt banal’ pe aici;
eu unul nu stiu cum se poate reduce coruptia intr-o societate care este viciata in fibra cea mai adnca,altfel decat a continua vreo 40 ani asa cum s-a procedat in ultimii 4 ani;
daca insa si in justitie se intampla ca in invatamant- si semnele arata ca se va intampla- nici o sansa;
cei prinsi pana acum ,vor fi doar ‘victime colaterale’
Salut,
daca nu vor confisca averile ilegitime nu vor face nimic! Aici trebuie sa se termine traba dupa un proces – daune civile!
nota: tocmai am citit in evz ca judecatoarea sustine ca e o ‘inscenare’/personal nu cred ca este asa,dar in acelasi timp nici contramasuri de tip ‘revolutionar’ nu cred ca sunt folositoare;
reamintiti-va totusi de betivii satului pusi in anii 50 sa se razbune pe cei cu “avere”care ii ” exploatasera” si vindeau ” la suprapret” in loc sa-si dea cotele
inscenare pe masa! Vezi ce beizadea nemernica a crescut 🙁
buna seara , judecatorii si procurorii cunosc bine legea. in privinta lor varianta cu anii 50 pica – cunosc procuror care ,fiind tanar si cu chef de dreptate , prin anii 2000 s a bagat tare in mafia lemnului – a ajuns pana la niste grei din psd. exact cum spui , s-au facut presiuni asupra procurorului – nu a cedat – si i s a inscenat o manevra : din anchetator a ajuns in arest ! cazul e celebru , a stat in arest o bucata de timp ( pe motivul care l-ai scris , i s a inscenat ceva ) a fost scos din procuratura dar.. sotia si familia au avut incredere in el si nu s-au lasat : au ajuns pana CEDO si a castigat , apoi a fost repus in functie si acum e un procuror de temut pentru mafioti.
@ziggy
astia sunt rarisimi,rarisimi in societatea noastra! sunt asa de putini ca sunt inghititi de masa “molusca”
abolta consideratie pentru un astfel de om
da , sunt rari. pacat ca restul , cei mai slabi de inger , cedeaza la presiuni . acum nu mai suntem in anii 2000 . suntem membri ue si e destul ca un magistrat ( supus unor presiuni ) sa reclame public si sa informeze anumite ambasade. tine de educatie si caracter.
nu-l uita pe Lele de la Oradea care l-a futur pe fiul prefectului de Bihor de a sarit Nastase ca nu crede in arestarile de vineri seara. e in legatura cu cazul Panait care a fost trimis sa-i insceneze ceva si apoi a fost sinucis. si Lele a rezistat si azi este in functie din nou.
salut , nu-l uit. am prieteni in Oradea apropiati de familia celui “sinucis”. toata mafia Tarau + clanul Maghiar ( fostul rector ) e bine mersi si azi .
nu chiar. ficiorasul a fost fugar niste ani. rectorasul are probleme cu justitia. incet au sa si-o ia in freza. incet si sigur.
Salutare!
Cu privire la cele 3 judecatoare care au admis contestatia in anulare a lui Dinel Staicu si care au desfiintat hotararile de condamnare date de instantele anterioare, CSM (sectia pentru judecatori, materie disciplinara) a decis pe data de 4 decembrie 2012 ca ele nu se fac vinovate de abatere disciplinara prin exercitarea functiei cu grava neglijenta si incalcarea din culpa, in mod grav, a normelor de drept procesual.
http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/12_07_2013__59733_ro.PDF
Aveti aici Hotararea sectiei de 9 judecatori prin care, cu majoritate de voturi (si opinie separata, un fapt rarissim!) cele 3 judecatoare au fost exonerate. Inspectia Judicara ceruse sanctionarea lor, CSM-ul le0-a albit cu majoritatea voturilor judecatorilor.
Opinia majoritara si cea separata nu sunt semnate (conform legii CSM). Nu stim daca s-au opus albirii celor 3 judecatoare 1, 2, 3 sau 4 judecatori CSM din 9 in total. Insa cel/cei care au facut opinie separata au avut dreptate, dupa parerea mea (si se vede si din avion).
Concret: cele 3 judecatoare au admis cererea lui Staicu de acceptare a contestatiei in anulare si de casare a pedepseide condamnare la 7 ani primita de Staincu, primite sub pretextul ca individul a primit doua sentinte defintive si irevocabile care se bateau cap in cap (una il condamna, alta il absolvea de acuzatie). Conform principiului ” non bis in idem”, s-a apreciat ca sentinta de condamnare trebuie anulata amandoua intrucat aceeasi persoana nu poate fi condamnata si achitata pentru aceleasi fapte. CSM a fost de acord (cu majoritate de voturi).
Insa de fapt, asa cum a aratat cel/cei care au facut opinie separata, Staincu nu fusese condamnat si achitat cu privire la aceeasi infractiune: el a primit 7 ani pentru o infractiune (din documentul CSm nu se intelege ca e vorba de fraudarea Bancii BIR) – complicitate la abuz in serviciu) si, disjungandu-se alt dosar pentru infractiunea de evaziune fiscala, acolo s-a constatat ca nu sunt elemente necesare trimiterii in judecata si s-a dat NUP.
Deci nefiind vorba de aceeasi incadrare penala, judecatoarele cele 3 nu aveau voie sa considere ca Staicu a fost condamnat si achitat sub acelasi aspect in doua dosare diferite. Intr-un dosar a fost condamnat pentru ceva, si in altul s-a dat NUP. Era clar ca buna ziua. Contestatia in anulare trebuia respinsa ca inadmisibila din start.
Cel sau cei care au facut opinie separata in CCSM la decizia sectiei de judecatori au dreptate 100%, in opinie mea de nespecialist. Si cele 3 judecatoare au marsat la argumenbtele si banii lui Staicum, si sectia de judecatori a CSM s-a facut de tot rasul. Insa asta nu trebiuie sa ne mai mire, cu Fratia condusa de Dumbrava si Neacsu.
salut,
Neacsu mai este in CSM?
da, este, la nivel legal (desi e suspendat de drept); s-a apreciat ca el, desi nu isi exercita atributiile de mai mult de 3 luni (fiind suspendat dupa inceperea urmaririi penale) si ar trebui eliminat conform legii, nu se face vinovat de aceasta situatie din vina lui (….!!!!), asa ca ramane ” suspendat” insa membru al CSM pana la finalizarea dosarului.
salut, poate vrea sa dovedeasca in instanta ca nu din vina lui a ajuns urmarit penal . ci din vina incalzirii globale .ar fi o varianta 😀
Da, si viata sexuala a mustelor tze-tze
Mari escroci astia 🙁
Si o consideratie personala: desi nu sunt specialist in dreptul penal, opinia separata facuta la decizia CSM este o bijuterie logico-juridica. Cine are timp si disponibilitate, o poate citi in linkul de mai sus, paginile 21-36. Habar nu am care judecator din CSM a scris astam, insa merita felicitat oricine ar fi el/ea/ei+ele.
eu revin la “confiscare”
in tara asta in care furtul este pedepsit legal selectiv si mral deloc-vezi plagiatul lui ponta-cine decide ca averea este licita sau ilicita?
in tara asta in care in doua expertize juridice- facute de specialisti autorizati-o expertiza iti da valoare 1000 si alta 1 ,care este cea corecta
in tara asta in care sunt mult mai multi de “iulia motoc” si rarisimi “daniel morar” cum rezolvam problema licit/ilicit?
in tara asta in care instanta suprema a interpretarii constitutiei emite doua decizii absolut contradictorii in 12 luni(quorumul de participare la referendum)care este legea corecta?
in tara asta “condusa de potentiali puscariabili la teve” cum poti aplica legea?
atata timp cat legile sunt facute cu buna stiinta neclare si pe deasupra sunt si relative/facultative nu se va rezolva niciodata nimic
Judecătorii corupți și nehaliți merită să fie lăsați săraci lipiți
Câțiva ani de închisoare nu sunt suficienți pentru a da un semnal clar celor care folosesc statutul de magistrat pentru a se îmbogăți fără scrupule. Actul de corupție al unui judecător este echivalent cu cel al unui medic nebun și sadic, care își ucide pacienții pentru a-și satisface nebunia.
Magistrații corupți ucid ideea de dreptate și respect pentru lege, pentru a-și satisface nevoia bolnavă de bani. Distrug munca tuturor colegilor și devastează imaginea magistraturii în ochii publicului.
Efectele sunt din cele mai grave și asta trădează o rapacitate greu de explicat, având în vedere faptul că acum magistrații sunt protejați de lege și plătiți foarte bine.
Autor: Mălin Bot
http://www.evz.ro/detalii/stiri/judecatorii-corupti-si-nehaliti-merita-sa-fie-lasati-saraci-lipiti-1051756.html#ixzz2bcgZ6yvy
s-au invatat cu bani nemunciti. daca cineva voia sa faca curatenie in magistratura si politie era suficient sa se uite prin parcari: sa vada ce masini conduc beizadelele de magistrati . sau in ce proprietati se lafaie.
e societatea in ansamblu@ziggy;
odata cu judecatori,s-ar putea uita la parcarile din ministere,unde “bugetari pe viata” au masini de 50mii euro si isi fac concediile prin te miri ce insule exotice,sau prin spitale unde ” medici amarati’ sunt la fel de “saraci”
seamana al naibii de mult cu china; si aia lupta cu “coruptia” dar cand te duci la o firma de stat vezi in parcari masini de la + usd 30 mii,la salariu mediu de 3-400 usd/luna
Buna Dimineata – postare noua 🙂
Ziarul de Duminică – 11 august 2013