Glasul popoarelor
01/07/2013 | Autor theophyle Categorii: Editoriale |
Fenomenul
Citind majoritatea stirilor externe in fiecare zi si aducandu-le cititorilor Politeia, nu pot sa nu-mi dau seama ca totusi ceva se intampla la nivel planetar. In multe locuri de pe mapamond cetatenii ies in strada si protesteaza. Bineinteles subiectele pentru care oamenii se strang si protesteaza sunt diferite si pastreaza nuante locale specifice. Egiptenii au inteles ca “primavara araba” i-au adus in fata unui rezultat pe care o mare parte din ei nu-l asteptau – o schimbare de la o dictatura laica la o democratie islamica. Turcii, care se bucura de o prosperitate mult asteptata si de o lunga durata, se vad si ei la randul lor pe un drum care poate transforma Turcia lui Atatürk intr-o Turcie otomana, administrata la modul cel mai autoritar cu putinta, de un om care se vede mai mult urmasul sultanilor decat al lui Atatürk.
Masele de protestatari din Brazilia nu simt de loc progresul tarii lor si afilierea internationala la un nou si potential jucator economic global, BRICS; ei stiu numai ca nimic din toate aceste realizari nu ajunge la ei si ca guvernarea de stanga, initiata de Lula da Silva si urmasa lui directa Dilma Rousseff, nu este mai putin corupta decat cei pe care i-au mostenit la carma tarii. Vecinii nostri bulgari au iesit in strada din cauza aceeasi coruptii pe care o simt si brazilienii, cu probleme asemanatoare, inclusiv cu o saracie care persista in ciuda marilor sperante pe care le-au avut odata cu aderarea lor la Uniunea Europeana, asemanatoare celor ale romanilor, zic eu.
Problemele sistemului
Interesant de mentionat ca Europa occidentala se confrunta cu un fenomen unic. Fiii si ficele celor care in anii ’60 si ’70 luptau, demonstrau si ieseau in strada pentru a schimba un sistem pe care il considerau nedrept, demonstreaza astazi pentru pastrarea acestui sistem impotriva caruia parintii lor au luptat cu cateva decenii in urma.
Cred ca problema are un numitor comun – politicienii care conduc astazi lumea. Afacerile tarilor sunt astazi tratate peste capul popoarelor lor, politicienii nu numai ca actioneaza ca o casta cu interese proprii, in multe locuri pe mapamond ei judeca si actioneaza impotriva mandatelor primite de la electoratele nationale si impotriva intereseleor acestor electorate. Electoratele mult mai bine informate si inchegate cu ajutorul noilor unelte media si retele sociale iau cunostinta zilnic de “targurile” facute intre politicienii lor pe plan national si cele facute de aceiasi politicieni pe plan international.
Evolutie sau revolutie
Societatea moderna a evoluat in cicluri, incepute cu revolutii, dupa care lucrurile evoluau pana la o stagnare, care necesita o noua revolutie. Pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea schimbarile erau produse la nivel national; incepand cu secolul al XIX-lea fenomenul devine international, cu doua evenimente cruciale – anul 1848 si anul 1989. Un mic rezumat:
Revoluția engleză 1640-1688, numita si “revolutia glorioasa” a impus în lume modelul monarhiei constituționale ( Anglia nu are o constituție, în înțelesul modern al cuvântului, ci un pachet de legi care practic fac cât o constituție, de aceea o numim monarhie parlamentară), bazată pe principiul separării puterilor în stat. Mai multe detalii, aici.
Revoluția americană 1775–1783, s-a desfășurat sub forma unor serii de revolte și apoi sub forma unui război, numit Războiul de independență al Statelor Unite ale Americii. Revoluția americană a avut trei consecințe importante: cucerirea independenței celor 13 colonii față de Marea Britanie, recunoscută oficial prin Tratatul de la Versailles (1783), formarea unui stat federal continuu deschis expansiunii și formarea unui sistem de guvernare al acestei țări bazat pe Constituția Statelor Unite din 1787, care punea bazele unei republici federale în care conducerea este bazată pe suveranitatea poporului și separarea tripartită a puterilor în stat (legislativă, executivă și judiciară). Revoluția americana s-a încheiat în 1791, după consolidarea Statelor Unite, si aderarea tuturor celor treisprezece state la entitatea statală nou creată (1787 – 1790), crearea instituției prezidențiale, alegerea lui George Washington ca întâiul președinte al țării în 1789, începerea creșterea Uniunii prin aderarea Republicii Vermont ca cel de-al patrusprezecelea stat al său la 4 martie 1791 și amendarea Constituției cu primele zece amendamente cunoscute sub numele generic de [The] United States Bill of Rights (1789 – 1791). Mai multe detalii, aici.
Revoluția franceză 1789-1799 un eveniment major al epocii moderne, care a dus la răsturnarea Vechiului Regim și la instaurarea unei noi ordini politice și sociale în Franța. Franța a experimentat toate sistemele de guvernare trecând succesiv de la monarhia absolută, bazată pe principiul de drept divin, la monarhia constituțională, după model britanic, în care domină principiul „regele domnește, dar nu guvernează”, apoi la republică. Aceasta avea la bază, în teorie, libertatea și egalitatea tuturor cetățenilor. Ideile liberale și naționale propovăduite de Revoluția franceză s-au răspândit în toată Europa, având ca efect intensificarea luptei națiunilor împotriva dominației străine sau a monarhiilor absolute. Revoluția franceză completează șirul marilor revoluții ale epocii moderne, fiind precedată de Revoluția engleză și Revoluția americană. Mai multe detalii, aici.
Revoluțiile de la 1848 au declansat naționalismului european, fiind cunoscute de aceea și sub denumirea de “primăvara popoarelor”. Deși înăbușite, revoluțiile de la 1848 au fixat pe termen lung obiectivul creării statelor naționale în Europa, obiectiv definitivat cu ajutor american ( conform programului în 14 puncte al lui Wilson), abia după Primul Război Mondial. Mai multe detalii, aici.
Intrebarea esentiala dupa aceste mic breviar ar fi – fenomenul pe care il sesizam se afla intr-un ciclu evolutiv inceput in 1989 si acutizat de criza economica inceputa in 2008 sau ne aflam la inceputurile unei perioade revolutionare internationale asemanatoare celor precedente.
Cred ca niste raspunsuri putem gasi intr-o lucrare mai veche a celebrului Samuel Huntington, autorul “Ciocnirea civilizatiilor” – ma refer la “Ordinea politica a societatilor în schimbare “ (Political Order in Changing Societies). Voi recenza aceasta carte in zilele urmatoare ca o completare la cele descrise mai sus. In orice caz, Huntington sustine ca modernizarea sociala si economica poate produce disparitia vechilor modele de autoritate si alterarea institutiilor politice existente. Disparitia vechilor modele si alterarea institutiilor nu creaza in mod obligatoriu noi modele de autoritate sau alte institutii politice, dar creaza o cerinta imperioasa de innoire a lor, in virtutea largirii constiintei si participarii politice.
Vidul de putere si de autoritate poate fi umplut temporar de o conducere carismatica sau de o forta autoritara (armata, servicii secrete, etc.) . Dar numai organizatia politica il poate definitiva. Fie ca elitele existente intra in competitie unele cu altele pentru organizarea maselor prin sistemul politic existent, fie ca elite disidente le organizează pentru rasturnarea acestui sistem. Intr-o lume de acest gen, cine organizeaza politica, va stapani si viitorul.
Mai discutam despre acest fenomen si situatia din Romania intr-un articol viitor.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Pontacul ne baga bomba in casa?
http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-15103987-victor-ponta-guvernul-dispus-cedeze-pachetul-majoritar-actiuni-pentru-constructia-reactoarelor-3-4-cernavoda.htm
Tehnologie nucleara chineza? Hmmm. Merci. O prefer pe cea canadiana, americana, chiar si franceza. Orice tehnologie dovedit sigura nu chinezarii furate si adaptate de Marele Licurici Galben.
L-a licuriciul galben pe gibonul cretin acolo si-i dau la greu la cap. N-o sa-l lase pe tembel sa faca asta.
Buna ziua! 🙂
“Egiptenii au inteles ca “primavara araba” i-au adus in fata unui rezultat pe care o mare parte din ei nu-l asteptau – o schimbare de la o dictatura laica la o democratie islamica” – perfect adevarat
“Cine organizeaza politica? elitele” … fiecare cu ale lui 🙁
salut miki,
pana la urma in acest proces o sa castige cei care vor cobora ochii si se vor uita la popor! Cei care au sa continuie sa caute aliante intre politicieni care deja nu mai reprezinta pe nimeni nu vor avea nici o sansa! In cativa ani, mai devreme sau mai tarziu si in Romania o vor intelege!
Sper ca mai devreme.
si eu!
Ghilimelele in actiune?
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15104685-miting-fata-muzeului-antipa-din-bucuresti-marti-intre-orele-17-00-20-30-apelul-miting-fost-lansat-facebook-grup-cetateni.htm
Sau altcineva? Oricine ar fi, succes!
o sa aveti transmisie live de la locul “faptelor” 🙂
Mircea, e pe bune, iar multe persoane pe care ii cunosti dupa nick pe blogul asta si alte citeva vor participa,
hehehe Theophyle.
corect. ” o sa castige cei care vor cobora ochii si se vor uita la popor! Cei care au sa continuie sa caute aliante intre politicieni care deja nu mai reprezinta pe nimeni nu vor avea nici o sansa! ”
De ce nu o spui mai apasat – eventual cu o portavoce – privind in sus spre astre ?
Buna ziua,
scuze de off topic dar nu-mi dau seama daca ministerul a schimbat azi subiectele la romana dupa ce s-au aflat inainte de proba:
http://www.ziare.com/scoala/bac-2013/bacalaureat-2013-subiectele-la-romana-publicate-pe-internet-inainte-de-examen-1243906
Buna Cedric,
Subiectele vin de circa 3 ani doar printtr-o linie securizata imprumutata de la STS. Informaticianul fiecarei comisii de bacalaureat primeste in dimineata respectiva cu aproximativ 45 de min de ora 9 parola. Dupa care in jurul orei 8.30-8.45 primeste subiectele Deci nu vad cum ar putea sa stie elevii inainte. Doar daca subiectele au fost transmise de la comisia care intocmeste subiectele. Tin sa mentionez ca atat centrul de examen cat si inspectoratul stiu subiectele in acelasi timp.
deci daca procedura este atat de stricta, singura posibilitate ar fi fost o manarie la centru, nu?
Sau mai e posibilitatea ca dupa ce s-au multiplicat subiectele in plicurile pe care presedintele de centru de examen le duce in fiecare sala de examen sa fi strecurat rezolvarile. Dar iti spun pe online subiectele devin cunoscute cel tarziu la 8.45. Daca de exemplu informaticianul comisiei nu poate sa acceseze subiectele pana la aceasta ora se anunta inspectoratul. Oricum incepand cu ora 9.00 ai liber sa mergi sa distribui plicurile cu subiecte in sali.
Este totusi curios ce cautau in liceul respectiv directoarea si directorul adjunct. Nu aveau voie. Aici Presedintele comisiei din centrul respectiv trebuia sa interzica accesul persoanelor straine. In plus cred ca aceasta asa zisa publicare pe internet a subiectelor este o perdea de fum. Mai grav mi se pare mie dificultatea subiectelor de la real unde au doar 3 ore de romana/saptamana. fata de 6 ore la uman.
salut Cedric,
totul se fura in tara asta, de ce nu si bacalaureatul?
Deocamdata. la b1 se spune ca la sediul parchetului, au fost duse materiale ridicate din scoala si profesori , cu un autobuz si un microbuz! Prada serioasa! Si inca ceva: reporterul b1 spunea ca profesoarele au fost perchezitionate … in sutiene pentru a fi scoase materialele compromitatoare.
Cred ca a fost distractie mare la actiune.
Proiectul legii de aplicare a Codului de procedură penală, aprobat de Camera Deputaţilor, fara amendamentele Arpad si Chiuariu. E bun Saturn retrograd in Scorpion. Stati sa vedeti ce va face cand revine in mers direct.
Cedric problema de la centru de examen Bolintineanu e groasa pentru ca Presedinta comisiei era de fapt directoarea liceului fapta interzisa de lege. Iar in ceea ce priveste perchezitiile sa sti ca nu te atinge niimeni ci te pune sa te dezbraci.
Buna Ion,
ce ne asteapta saptamana asta? Multumesc 🙂
Kepler spune: ”Există multă şansă în această săptămână. Pierzând ceva, oamenii descoperă în această săptămână că sunt deposedaţi cu forţa de un lucru care nu le mai este util. O parte din aceste lucruri negative trebuie lăsate să fie consumate. Insă atenţia va trebui fixată pe evoluţie, pe devenire, pe echilibru, pe a privi totul şi a învăţa din ceea ce trăim.”‘
Egipt : armata a intrat in joc – 48 de ore pentru politicieni sa rezolve situatia- http://edition.cnn.com/
Oare ce gandeste Obama?
Tipul nu prea gandeste. Asta e si problema lui!
Oare de ce nu nu este o surpriza Dobitoci este un eufemism, nu au minte/inteligentza nici cat o curca beata 👿 – “Se pare că mai mulţi elevi au discutat subiectele de la examen, pe un forum, înainte de începerea examenului. ”
http://www.evz.ro/detalii/stiri/fraude-la-bac-perchezitii-la-liceul-bolitineanu-din-bucuresti-mita-ascunsa-in-sutien-1045349.html
Si hoti si prosti!
Pai nu are Vanghelie dreptate – Nici macar nu stiu sa fure 🙂
Resalut
Date EUROSTAT privind zootehnia .
Numarul de bovine a scazut in Romania . De la 2.800.000 capete in 2001 , la 1.989.000 in 2011.
Daca se ia ca 100 numarul de vaci de lapte in 2001 , in 2011 acesta a scazut la 98,4 .
Tot mai bine sa importezi laptele , smantana si brinzeturile . Ce bine ca avem minister al agriculturii .
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php?title=File:Dairy_cow_population,_2001,_2006,_2011.png&filetimestamp=20130701091918
salut, las’ ca acum avem strategie pt agricultura. 😀
http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-despre-terenuri-agricole-nu-ucideti-piata-nu-sunteti-jupani-1243935 ” Problema pe care eu o semnalez nu e ca vin strainii sa ne cumpere pamantul, ci inechitatea situatiei”, a sustinut seful statului.” . in urma cu putina vreme parca spunea altceva .
Strategiile lui Basescu sint ca hartia igienica .
Clar. Vin la sul ‘eftin si trebuie sa pui mai multe straturi ca sa poti rezolva problema. Sunt de uz general deoarece toata lumea o face. Dar nu cunosc prea multe prs care se mai uita la hartie dupa.
Sunteti rai 😆 Nu este corect ce faceti, mai ales ca Pudelul frezat apreciaza efortul si lucreaza si el la un master plan al agriculturii.
Nu mai vorbesc de geniul agriculturii zis si Piticul, care a transpirat transpartinic la elaborarea strategiei 👿
Buna seara tuturor…
@Ion – 6:49 PM – adica lasi trecutul in urma, dar ramai cu invatatura?
Buna Diana,
”Dacă nu reuşim să învăţăm, să surprindem totul cu atitudinea martorului.” Dar nu lasi trecutul in urma oricum ci atentie lasand ca o parte din lucrurile negative sa fie lăsate să fie consumate.
Mulumesc 🙂
In alta ordine de idei, subiectele de la bac nu mi se par foarte complicate pentru un posesor de cultura generala ceva mai solida. Ce-i drept pare a fi destul de mult de scris…
Salut Diana
Nu stiu daca au fost grele sau usoare subiectele de azi dar citind pe Hotnews indignarea unui profesor de limba romana din Cluj Napoca referitoare la subiectele date la elevii de clasa a VIII-a m-am socat de gresala facuta de domnia sa. Citatul emis de dansul “‘,,Asta e lumea, o comedie, iar noi, actorii, care o jucăm, n-avem dorință alta mai vie decât aplauze să merităm.”nu apartine lui Caragiale ci Chiritei lui Vasile Alecsandri.
Cred ca restul e tacere
buna seara ! http://www.danbadea.net/2013/06/29/noi-suntem-niste-hoti-a-spus-un-jurnalist-rus-intr-un-articol-referitor-la-tezaurul-romaniei-confiscat-de-bolsevici-si-pastrat-de-urmasii-lor/
Se intampla. Rar, dar se intampla…
Salutare tuturor.
Vad ca astia de la TimesNewRoman au renuntat la a scrie pamflete:
http://www.timesnewroman.ro/life-death/9687-bacul-pretext-de-a-ascunde-un-adevar-evident-nu-doar-elevii-ci-multi-romani-sunt-extrem-de-prosti
Salut,
la noi existenta zilnica este un pamflet!
Dan Tapalaga face un al doilea inventar al stricaciunilor de stat:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15106300-marea-decuplare-2-nou-set-pasi-inapoi-facuti-romania.htm
Buna Eucumine,
Nu stiu cum stau lucrurile in economie ca nu sunt expert dar referitor la DNA si ANI nu are dreptate. Daca ai timp, fa un tur pe siturile celor doua institutii si verifica comunicarile din februarie 2012 sau februarie 2013 respectiv mai 2013.
In plus nu are rost sa mai vorbim de draftul revixuit al Constitutiei. E bun doar de aruncat la cosul de gunoi.
Si, incepand de luna asta, regiile si companiile de stat nu mai sunt obligate sa faca achizitii publice (mentionat si in rechizitoriul lui DT):
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-15105698-regiile-companiile-stat-nu-mai-sunt-obligate-deruleze-proceduri-achizitii-publice.htm
Lasa ca-i obliga pe privati 🙁
Saptamana trecuta discutam cu cineva pe un art din HG28, legat de o modificare de buget si am primit un raspuns halucinant…”nu se aplica la privati”. Adica statul poate sa schimbe dupa cum vrea/dicteaza interesul de gasca in schimb privatul……….”nu se poate”.
Sper sa nu fie promulgata ptr. ca este jaf la drumul mare, talharie pe fatza.
Ion – 8:36 PM – stilul nu e prea caragialesc, un cunoscator ar fi ezitat sa atribuie citatul aiurea…
Scuze – ce cunoscator, un elev care a mai citit cate ceva 🙂
Grav este Diana ca peste 70% din profesori sunt la fel indiferent de specialitatea lor.
Asa ca ceea ce a incercat sa faca Funeriu in invatamant poate fi asemyuit cu cele 12 munci ale lui Hercules. Eu i-am reprosat ca trebuia sa sape si la temelia invatamantului superior simultan cu cel din preuniversitar, N-a mai avut timpdar se pregatea.
In alta ordine de idei alta lovitura data in plex lui Cacarau
”Consiliul Legislativ apreciază, în avizul asupra proiectului de revizuire a Constituţiei obţinut de MEDIAFAX, că şeful statului este parte a puterii executive, alături de premier, şi nu poate pierde acest statut, solicitând parlamentarilor să renunţe la teza privind definirea puterilor în stat.”
Mai am respect pentru un numar destul de mic dintre profesorii mei de liceu. Majoritatea erau deja in varsta pe vremea aia (’82 – ’86). Se purtau cam dur cu noi dar le-am apreciat exigenta – chiar credeau ca se poate scoate ceva din noi si isi dadeau osteneala.
Iarta-mi nestiinta, care “consiliu legislativ”?
Orice proiect de lege, hotarare, ordonanta trebuie sa treaca, inainte de a fi publicat in MO sub lupa acestui Consiliu. Chiar daca avizul este in acest caz consultativ, CCR va tine seama de el.
Un sfarsit previzibil! – Edward Snowden a cerut azil politic în Rusia, susține o sursă din servciile ruse de imigrație, citată de Reuters.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/news-alert-edward-snowden-a-cerut-azil-politic-in-rusia-1045392.html
Sa i se dea in Arhanghelsk
Aiurea, la Arhanghelsk se duc dusmanii regimului, prietenii regimului au conditii privilegiate. Avem exemple ilustre de cirtite. Ambele parti sunt la fel. Cind se intilnesc intre ei isi fac cu ochiul. Ati vazut The good shepherd 🙂 ? Jocurile sunt la ei.
Arhanghelskul vine dupa sejurul la “Hotel Lux”.
asta se intimpla liderilor comunisti straini, Marcel Pauker si altII de aceiasi teapa
in schimb cartitele regimului sovietic infiltrate in serviciile UK si USA au avut viata linistita. Nu au crapat in gulaguri ci au murit de moarte natuala in datcha linga Moscova, sau in Crimeia
In sfarsit, Rusia a fost recunoscuta ca centru democratiei mondiale!
Putin si poporul rus libertate au adus ! :))
Seara buna.
Cred ca ne aflam la finalul ciclurilor. Actuala criza va trimite-n tarana pana si reperele. Altfel spus sunt de acord cu Mr.Huntington.
Ceea ce se petrece in “educatie” este de fapt rezultatul (re)formelor infinite. O fi pus febletea unora camere-n salile de examen… DAR… asta n-a rezolvat problemele de fond. La fel cum DNA-ul n-a rezolvat coruptia. Nici macar din justitie.
Salut Ken,
Si cum ai vrea sa rezolve DNA doua zeitati Justitia si Coruptia?
Era doar o paralela, ion.
Principial rezolvarea unei probleme incepe cu recunoasterea existentei. Pasul urmator este cuantificarea efectelor. Apoi identificarea cauzelor. Pentru eliminare chiar sistemul respectiv iti ofera solutii. Dar numai daca ai parcurs corect traseul. La noi s-a incercat mereu eliminarea efectelor. Daca a fost destula maturitate pt recunoasterea existentei unor probleme.
Buna,
ca sa fie rezolvata problema de fond trebuie ras si pornit de la zero. Ce se intampla acum seamana cu o supa reancalzita, eventual asezonata cu ceva, care nu mai spune nimic 🙁
Din nefericire experimentele glisate pe lipsa de repere vor nenoroci generatii intregi, schimbul de maine al societatii.
Copii buni nu se mai regasesc aici si vor zbura in alte zari. Chiar si cei care se lupta cu sistemul vor ceda mai devreme sau mai tarziu.
buna , eu zic ca se intoarce “roata” istoriei si e randul rusilor sa “stea” deasupra .
Nope, dupa unii traducatori ai Catrenelor, vine rasa cu ochi migdalati
si asta e posibil. vor “democratiza” lumea alaturi de rusi impotriva cenzurii americane . de Ro e mai nasol : aici de zeci de ani tara e pe mana maidanezilor instruiti la scoala bolsevica.
Nici vorba ziggy,
este numai o pauza de antrenament. Nu au cum si nu au cu ce!
sa speram ca nu dureaza mult aceasta pauza 😛
baraka mai are doar fo doi ani. Teoretic:-P
Nu cred, din fericire au extrem de multe probleme la ei.
Cam da, mar. Din pacate invatamantul din rss ro are mai multe pb de fond. Si nici nu iau in considerare “cadrele didactice” obisnuite sa treaca toate loazele ca sa nu strice planu cincinal.
Corect. Cine are capu’ pe umeri se cara.
Atentie la ceea ce se intampla in Egipt. Asta a scos armata din fire –
http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2013/06/18/egypt-appoints-member-of-terror-group-that-once-massacred-tourists-to-run-tourism-region/
In respectivul incident au murit si militari. Cred ca zilele lui Morsi sunt numarate
Am impresia ca dupa primavara vine vara!
http://www.reuters.com/article/2013/07/01/us-egypt-protests-deadline-idUSBRE9600PY20130701
Dau in clocot!
cred ca da!
In anumite tari musulmane , partidele islamice se fac singure de kkt excat cind au puterea .
Sint corupte exact ca cele pe care le inlocuiesc .
“democratii” islamice tip Iran sau Arabia Saudita nu se prea pot aplica peste tot . Ca nu sint toti cu sonde de petrol in gradina . 🙂
o sa fie diferit, absolut!
Merita citit! – România a ajuns să fie stăpânită de o clasă politică coruptă, fără viziune, complet inadecvată, care urăşte meritocraţia. Încrederea publicului în politicieni este la niveluri catastrofal de mici, dar ei sunt cei care ne conduc şi iau decizii în numele nostru. Aici este o falie cumplită, care transmite tensiuni profunde în societate şi care nu poate avea decât consecinţe negre pentru viitor. Cum poţi progresa dacă-i dispreţuieşti şi n-ai deloc încredere în cei care-ţi arată calea?
http://www.petreanu.ro/2013/07/sindromul-tatucului-aplicat-pe-autostrada-soarelui-cat-costa-observatiile-dlui-ponta/
http://sareinochi.com/2013/07/01/zice-prim-plagiatorul-mitoman-che-gargara-aflat-in-sejur-la-beijing-bine-ca-plec-pana-nu-vine-taifunul/
Romania e TA.-RA BA-NA-NIE-RA !!!!!
Am stabilit asta cu ceva timp in urma in premiera nationala , planetara si galactica . 🙂
Faptele confirma si sint de partea mea . 🙂
Pe draku
Intr-o tara bananiere bananele sunt pe gratis. Aici costa cam cit merele
Se mai gaseste de o maslina 👿 Cadastru privatizat si se alege praful si pulberea!
http://www.evz.ro/detalii/stiri/dan-sova-vrea-sa-privatizeze-cadastrul-1045239.html
buna seara.
Theophyle, in ratacirile mele prin wikipedia (“intri sa cauti o data istorica si sfarsesti prin a sti totul despre USSR”) am dat peste o mica perla. Ca tot s-a pomenit aici despre elita care decide: ce parere ai, ca istoric, despre asta?
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wise_Men_(book)
Mac… inteleptii ne-au adus aici unde suntem aici… si cu mortii pe care ii avem in spate.
Se confirma ce am scris mai sus .
Acum incepe “scandalul” la nivel national cu margarina publicizata de Nadia Comaneci . (pe adevarul .ro )
Alta manipulare grosolana pentru devierea atentiei prostimii care va boicota margarina si injura campioana .
Romania land of choice . 🙂
Margarina e buna… campioana e proasta
Buna Dimineata,
Postare noua – Revista Presei – 2 Iulie / Clienţii USL cu buzunarele adânci