Calendar: Xerox Parc
25/06/2013 | Autor theophyle Categorii: Economie, Eveniment, International |
La data de 25 iunie 1970 a fost inaugurat Xerox Parc, institutie fundamentala pentru progresul tehnologic si social a zilelor noastre. In cei 43 de ani de la inaugurare, Xerox Parc a devenit deja istorie. Acest articol nu este politic. Orice legatura intre evenimentele descrise si realitatile noastre este pur imaginara.
Prosperitatea incepe in clipa cand individul cetatean devine centrul societatii si statul devine unealta prin care acest individ cetatean isi asigura posibilitatea de a crea mijlocele bunastarii. Intr-o societate care are potential, cateva sute de genii genereaza idei exploatate de mii de talente, transformate cu ajutorul antreprenorilor in generatorii prosperitatii sociale, si implicit ale statului.
Societatea in care traim si despre care eu scriu s-a nascut in Xerox Parc, unde geniile au generat ideile care au fost folosite de Bill Gates (Microsoft),Steve Jobs (Apple) si exploatate de Intel, Oracle sau Dell. Toti cei mentionati mai sus au reusit sa creeze o noua epoca in istoria umanitatii. Câti dintre noi au auzit de Xerox Parc sau de Stuart Card, Adele Goldberg sau câti au auzit de adevaratul tata al internetului,Leonard Kleinrock? Nu multi si nici nu era necesar sa auzim, ei au great ideea; bogatia si bunastarea au fost create de talentatii si antreprenorii care au stiut sa le materializeze.
Pentru ca acest lucru sa se intample si pentru ca aceasta societate sa se nasca a fost nevoie de viziunea lui John Adams si Thomas Jefferson. Generatie dupa generatie au fost create premizele bunastarii, statul a asigurat si continuitatea si drepturile individului cetatean.
Xerox Parc a fost creat 145 de ani dupa Thomas Jefferson, ar trebui sa ne gandim ce am cautat noi romanii in aceasta perioada (aprox. din 1865) si ce am gasit. Istoria ne arata ca noi, romanii, l-am cautat pe regele Arthur si in majoritatea cazurilor l-am gasit pe Mordred. In loc de Guinevere, am avut parte de Morgan le Fay, vestita vrajitoare, a carui nume a ramas in memoria colectiva in versiunea italiana, Fata Morgana. Un miraj!
Diferenta intre vis si realitate.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]