Sfârşit de săptămână: 13 Aprilie / Scandalul generalilor
13/04/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Vremea va fi caldă pentru această dată, dar şi în general instabilă. În prima parte a zilei vor fi înnorări şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, pe arii extinse în jumătatea de nord a ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, iar după-amiaza şi seara astfel de fenomene vor apărea local şi în Muntenia şi Dobrogea. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot depăşi izolat 15…20 l/mp, îndeosebi în Moldova şi la munte. Noaptea, aria precipitaţiilor se va restrânge treptat. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, uşor mai coborâte în Delta Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade.
În Bucureşti, Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, când vor fi condiţii pentru ploi slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.
Curs valutar BNR valabil azi:1 EURO = 4. 3960 RON; 1 USD = 3. 3673 RON; 1 EURO = 1. 3055 USD; Francul elvetian 3. 6102 RON. Gramul de aur 167.6650 RON. Evolutia saptamanala o puteti citi aici.
Ambasadorul Norvegiei: Puteţi hrăni 80 de milioane de oameni, dar importaţi două treimi din alimente. E o nebunie! Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei, consideră că România are un potenţial enorm în energie şi agricultură, dar că situaţia actuală din industria alimentară este un adevărat paradox. „Puteţi hrăni 80 de milioane de oameni, dar importaţi două treimi din alimente. Este cel mai mare paradox, este o nebunie“, a spus ambasadorul în cadrul unei conferinţe de presă în care norvegienii au anunţat o finanţare nerambursabilă de 306 mil. euro pentru România. Şi Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai mari agricultori români, care deţine grupul Racova Com Agro Pan din Vaslui, spunea în mai multe rânduri că România nu are o agricultură reală, care să asigure necesarul de consum intern, şi a ajuns să importe cireşe din Africa de Sud şi fasole din Etiopia. Lipsa de industrializare din agricultură se vede clar în structura exporturilor şi a importurilor de produse agroalimentare. Dacă circa jumătate din exporturi sunt acoperite de marfa brută tranzacţionată bursier precum grâul, porumbul sau seminţele de floarea soarelui, în structura importurilor o greutate mai mare o au produsele finite. Spre exemplu, două dintre produsele cu cea mai mare greutate în totalul importurilor au fost carnea de porc şi zahărul. „Vrem ca România să devină la fel de prosperă ca ţările din Vest, iar astfel să putem face mai multe afaceri împreună“, a mai spus Øystein Hovdkinn. Ambasadorul a precizat că 16 firme cu capital norvegian sunt prezente pe piaţa românească, însă majoritatea sunt companii mici, printre investitorii mai mari din România numărându-se Orkla Foods (industria alimentară) sau R&M Ship Interior (construcţia navelor). Integral in Europa.
De-a datul afară din PDL – Raluca Turcan: PDL nu o dă afară în acest moment pe Elena Băsescu. Fiica preşedintelui: „M-am liniştit“. Raluca Turcan, vicepreşedintele PDL şi deputat de Sibiu, a infirmat vineri zvonurile potrivit cărora partidul şi-ar fi propus să o dea afară pe Elena Băsescu, care a declarat că va candida la europarlamentare şi fără sprijinul PDL. În replică, mezina preşedintelui a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care mărturiseşte, ironic, că „s-a liniştit acum când Raluca m-a asigurat că PDL nu are ca obiectiv «în acest moment» să mă dea afară“.„PDL nu are în acest moment ca obiectiv să o dea afară pe doamna Elena Băsescu. Nu asta este preocuparea PDL, ci dimpotrivă, PDL vrea să îşi aducă într-o echipă puternică toţi oamenii care au un cuvânt de spus în societatea românească“, a precizat Raluca Turcan. Vicepreşedintele PDL a fost întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă, în legătură cu informaţii din media privind o eventuală sancţionare a Elenei Băsescu, după ce aceasta a declarat că va candida la alegerile europarlamentare chiar şi fără sprijinul PDL. „(…) Din câte am auzit, şi din declaraţiile doamnei Elena Băsescu, dumneaei a câştigat mandatul de parlamentar european independent. Deci nu văd de ce ar fi un pericol în cazul în care dumneaei nu mai are nevoie de PDL să îşi reînnoiască mandatul“, a spus Turcan. Ea a continuat afirmând: „Îi urez mult succes şi în calitate de independent“. Integral in Adevarul.
PNL și PSD, fiecare cu regionalizarea sa. Liberalii și social-democrații găsesc aproape zilnic noi motive pentru a intra în conflict. Miza și orgoliile regionalizării zgâlțâie USL. „Conducători de oști” sunt Klaus Iohannis (PNL) și Liviu Dragnea (PSD). După scandalul privind numirea procurorilor- şefi şi supraimpozitarea salariilor bugetarilor cu venituri peste 1000 de euro, tema regionalizării este pe cale să arunce în aer relaţiile din USL. Până în acest punct, fiecare dintre cele două partide are propria sa viziune, propria sa comisie şi propriii săi baroni pe cale de a se bate pe şefia regiunilor. Războiul rece Iohannis-Dragnea. Astfel, social-democraţii au pus bazele unei comisii interministeriale conduse de Liviu Dragnea, iar liberalii au înfiinţat o comisie internă responsabilă cu regionalizarea, condusă de prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, primarul Sibiului. Între cei doi se desfăşoară un adevărat Război rece. Prima dezbatere organizată de ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, pe tema regionalizării, de acum două săptămâni a fost boicotată de liberali. Singurul prezent, pentru a salva aparenţele, a fost preşedintele PNL, Crin Antonescu. Liberalii nu s-au lăsat mai prejos, Klaus Iohannis convocând, în acelaşi timp, o reuniune a Grupului de reorganizare administrativ-teritorială a PNL. În ceea ce îi priveşte pe liberali, potrivit surselor EvZ, principala lor cerinţă este aceea ca regiunile să fie conduse, într-o primă fază, de preşedinţii de consilii judeţene şi primarii marilor oraşe, prin rotaţie. În caz contrar, liberalii ar fi dezvantajaţi de organizarea alegerilor la nivelul regiunilor, considerând că acestea ar fi câştigate de baronii PSD. Integral in EVZ
Bătaie pentru posturile de conducere din Hidroelectrica: 40 de candidaţi pe loc. Ce salarii oferă compania. Peste 2.400 de persoane şi-au depus CV-ul pentru a ocupa un post de conducere în Hidroelectrica, în cadrul procesului de recrutare desfăşurat de administratorul judiciar al companiei. Hidroelectrica a scos la concurs 67 de poziţii de top si middle management, ceea ce echivalează cu 40 de candidaţi pe fiecare loc. „Este o provocare profesională să conduci o companie de stat şi mă bucur să constat că manageri cu un background impresionant, care au făcut cariera in mari corporaţii financiar-bancare sau din domeniul energiei au aplicat pentru un nou început la Hidroelectrica”, continua Remus Borza. Borza a declarat pentru gândul că salariul mediu pentru posturile scoase la concurs este de 3.000 de euro. “Salariul va avea o parte fixă şi una viariabilă, care va depinde de îndeplinrea anumitor ţinte, precum volumul de producţie sau vânzările realizate. Procesul de recrutare pentru poziţii de management al Hidroelectrica a debutat în 20 martie, iar CV-urile celor interesaţi au putut fi încărcate pe site-ul companiei până pe 10 aprilie a.c.. La incheierea etapei de recepţionare a CV-urilor au fost inregistrate 2447 de aplicaţii. Selectia CV-urilor se va încheia în 20 aprilie. Programările pentru următoarea etapă de selecţie – interviurile cu candidaţii selectati – încep la 22 aprilie. Gandul.
Ce planuri au viitorii şefi ai parchetelor. Premierul Ponta şi-a asumat nominalizări directe pentru funcţiile de procuror general al României şi ale adjuncţilor săi, de şef DIICOT şi adjunct şi de şef DNA. RL a studiat proiectele de management depuse de candidaţi, documente esenţiale, care oferă indicii despre direcţia pe care aceştia o vor urma odată instalaţi în funcţii. Premierul n-a ţinut cont de Comisia Europeană, care a recomandat selec-ţie trans-parentă, criteriul de bază fiind rezultatele obţinute de procurori. Opţiunea premierului a fost negociată cu preşedintele ţării, Traian Băsescu, şi lăudată de ambasadele SUA şi Marea Britanie la Bucureşti. Comisia Europeană, prin vocea purtătorului de cuvânt Mark Gray, a declarat pentru Hotnews.ro că „procedura pe care Comisia Europeană a recomandat-o nu a fost urmată. Cred că asta trebuie spus clar. Trebuie să ne concentrăm pe paşii următori, există o expresie în engleză – nu trebuie să plângem după laptele vărsat. Cred că asta e important şi nu are rost să ne mai uităm înapoi“. Însă un lucru este clar: numele agreate de Ponta şi Băsescu rămân în cărţi, iar miercuri au depus proiectele de management care vor fi studiate de CSM. Cel mai bun proiect, modern, aplicat este cel al Laurei Codruţa Kovesi, nominalizată de premierul Ponta, prin asumare, pentru funcţia de şef al DNA. De aceea ne vom axa mai mult pe acest proiect, care poate fi model pentru alţi procurori. Integral in Romania Libera
Scandalul case pentru generali. Precedentul care ii va lasa pe cei 7 “grei” din Armata fara locuintele ilegale. Instanta Suprema a anulat contractul de vanzare-cumparare a locuintei de serviciu pe care generarul SRI Candea Petrache a achizitionat-o ilegal. Casa se intoarce in patrimoniul SRI. Generalul Petrache Candea, fostul sef al Corpului de Control al Serviciului Roman de Informatii (SRI), trimis in judecata de procurorii DNA pentru modul ilegal in care a cumparat locuinta de serviciu, a scapat de condamnarea penala. Candea si complicii lui de escrocherie imobiliara -Adrian Barbulescu, Icleanu George si Vladica Dumitru Danut – au fost achitati pentru infractiunile de abuz in serviciu. Instanta a dispus incetarea procesului penal pentru instigare la fals intelectual si, respectiv, fals intelectual. Insa ghinionul generalului in rezerva Petrache Candea este ca Instanta Suprema a decis sa-l lase fara casa cumparata ilegal, la pret subventionat. Instanţa Supremă a anulat contractul prin care, la data de 18 martie 2005, generalul a cumpărat de la SRI, cu titlu de locuinţă de serviciu, un apartament de pe Bd. Dimitrie Cantemir, din Capitală. Ba, mai mult, judecătorii au dispus şi „confiscarea specială de la inculpatul Cândea Petrache a sumei de 17.076,057 lei”. Verdictul instanţei, dispus la data de 25 martie 2013, nu este definitiv, putând fi atacat cu recurs. În acest proces, consecvent cu principiul „Patria înainte de toate!”, SRI a vrut să fie despăgubit, ca parte civilă în proces, cu suma de 96.890 de lei. Banii reprezintă diferenţa de preţ între valoarea achitată de Cândea şi valoarea de piaţă a apartamentului cumpărat în rate. Instanţa a respins cererea ca neîntemeiată, dar SRI este hotărât să declare recurs, conform unor surse din sistem. Integral in EVZ
Greii PSD fac jocurile înainte de Congres pentru funcţiile de vicepreşedinte. La Congresul PSD din 19-20 aprilie cea mai râvnită funcţie va fi cea de vicepreşedinte, greii partidului facându-şi jocurile pentru a obţine o astfel de poziţie, fie la nivel naţional, fie regional, în condiţiile în care funcţia de preşedinte este dinainte adjudecată de Victor Ponta. De altfel, funcţiile de top ale viitoarei structuri de conducere a partidului sunt deja adjudecate şi, dacă nu se vor înregistra surprize, conducerea PSD după Congres va arăta astfel: Preşedinte – Victor Ponta, Preşedinte de onoare – Ion Iliescu, Preşedinte executiv – Liviu Dragnea, Preşedinte Consiliul Naţional (CN) – funcţie deţinută de Adrian Năstase, pentru care nu se fac alegeri, Secretar general – Andrei Dolineaschi (funcţie care, potrivit modificărilor la Statut ce vor fi adoptate la Congres, va fi una numită, validată de CExN la propunerea preşedintelui partidului şi remunerată). La funcţia de preşedinte al PSD şi-a mai înregistrat candidatura şi Andrei Alexandru, membru de partid la filiala PSD Sector 2, care a mai candidat la această poziţie şi la Congresul din 2010.Astfel, în această situaţie, greii PSD se vor lupta între ei pentru o funcţie de vicepreşedinte.La Congres vor fi scoase la bătaie 16 funcţii de vicepreşedinte, opt la nivel naţional şi alte opt la nivel regional. Având în vedere că vicepreşedinţii la nivel regional vor fi votate doar de către delegaţii care reprezintă regiunea respectivă, bătălia pentru o astfel de funcţie este şi cea care degajă cea mai mare pasiune.Regiunea S-V este regiunea cu cei mai mulţi pretendenţi. Aduce integral Mediafax
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
buna dimineata ! Ambasadorul Norvegiei nu stie ce ocupatii au avut si au cei care s-au perindat pe la conducerea Ro.
Buna Dimioneata,
Crede-ma ca stie 🙂
😛
Pentru interesati – Europa: 13 Aprilie 2013 / “Lista Magniţki”
Buna dimineata!
Salut prieteni 🙂
@mayausa un post de radio online cu zeci de optiuni din muzica ta preferata, si cu f putina reclama pt sponsori. http://www.accuradio.com Enjoy
TDS,
Rare ori am fost jignit la modul in care m-ai jignit tu ieri. Vezi comentariul tau:http://politeia.org.ro/editoriale/apologetica-ochelarilor-de-cal/10096/#comment-31289
Cand vorbesti de boierii tradatorii si ii asociezi cu mine si cu blogul asta, faci un lucru de neiertat. Deci,
Este pentru ultima oara cand inghit asa ceva de la tine. o noua jignire iti anuleaza automat dreptul la comentarii. NU accespt asemenea comentarii injurioase si nedrepte.
Stai putin Theophyle. Cum poti sa iti imaginezi ca ma refer la tine, doamne fereste ! Rareori ai fost jignit ? Chiar asa ma cunosti ? Acest exemplu pe care l-am mai dat, se refera la politichia romaneasca si la tradarile si iertaciunile de ultima secunda.Chiar imi pare rau ca o iei asa. Ce legatura poate avea cu persoana/personalitatea/activitatea ta/ blogul asta ?? Esti chiar asa sigur ?? De unde pana unde ??? Eu ma simt cu inima curata, si voi merge inainte la fel cum am mers de ani de zile. Depinde de tine daca ma dai jos din tren sau nu.
…
Politiceste ne diferentiaza doar faptul ca eu inca ii dau sanse lui Basescu iar tu nu. Ce mare scofala ?
Vezi ca lincul l-ai dat din admin si nu il pot citi.
Am citit linkul. Mda ai si tu un pic de dreptate, Eu m-am referit la jumatatea a doua a comentariului lui nightmare , pe asta am vazut-o : ” Pleci la drum cu mulți si cind te uiti in spate vezi numai citiva si aia trag in tine in loc sa tragă in caracatita infractionala.” Si de acolo exemplul istoric dat de mine
Acum vad ca prima fraza compara blogul cu A3 ori nu e asa.
TDS,
este dureros cand in vara lui 2012 am iesit afara sa-l aparm pe Basescu si cand pe 1 decembrie am iesit inca o data ca sa-l sustinem cand a fost fluierat si au venit foarte putini, printre ei mar, desy si cinic si acum primesc lectii de tradari si tradare. Majoritatea celor care se numesc astazi “basisti” nu si-au scos fundul afara niciodata.
Daca il auzeai ieri pe Naries ti se rupea inima. Cand auzeai pe cine acuza el cu tergiversarile, exact ultimele numiri pe care Basescu le promoveaza astazi.
Ce Maries este si el tradator? Ati innebunit cu totii, parol!
Ai perfecta dreptate in ce spui dar venind la sfarsit,
exista o chestie halucinanta pt mine (e drept ca sunt inca gripat ) spui : ” Ati innebunit cu totii, parol!” Te referi la mine ??
Ma refer la toti cei care emit judecati staliniste, nu inteleg ca altii au argumente si ca au DREPTUL ARGUMENTAT sa-l judece pe Basescu asa cum il judeca. Nimeni nu o face cu placere ci cu dureere si este dreptul nostru sa o facem fara improscarea laturilor de care avem parte. Daca Viq cred ca este Ok sa o lase pe Clemy la “judecata” poporului, eu nu sunt de loc de acord cu acest lucru. Democratie si libertatea de expresie nu inseamna injurii.
Ok, Theophyle, judecati-l argumentat, sau neargumentat pe Basescu nimeni nu se supara. Eu inca il mai las sa greseasca grav de 9 ori, dar nu impun nimanui sa faca la fel. Deja eu nu mai discut cu tine despre Basescu. Vom discuta subiectul cind vom avea perspectiva a macar 6 luni, 1 an.
In privinta unde se termina libertatea de expresie si incepe injuria , e un subiect mai gingas…(tii minte procesul grupului Slansky din Cehoslovacia , in 1952 ).. dar ai dreptate si votez cu tine.
Salutare.
“Vom discuta subiectul cind vom avea perspectiva a macar 6 luni, 1 an.”
Problema cu enuntul tau e ca noi deja avem retrospectiva, si nu a “6 luni, 1 an”, ci a vreo 3 (sau chiar mai mult, in functie de cum ne raportam temporal).
buna dimineata;
norvegia e probabil unica in lume ca model de guvernare;
fondul constituit din veniturile petroliere e administrat public ,si orice investitie este atent analizata;
sunt numai investitii” curate” care au ca baza dezvoltarea si nu profitul cu orice pret; foarte interesant
salut. Populatia Norvegiei 3 mil. (cam cat zona Bucurestiului). Cateva sute de milioane USD fac diferenta. Daca erau 30 de mil. de norvegieni situatia era de ZECE ORI mai putin stralucita.
sal`tare tutulor,
Theophyle,
stiu ca nervii tai se adreseaza si mie.
Citeva consideratii:
– pina acum m-ai facut nesimtit si, de citeva ori , nerusinat.
Sa zicem a fi dreptul gazdei.
Dar incepi sa fii tiran. Tu nu ai argumente, ci impui prin “asa zic eu si trebuie sa ma credeti”.
Pe mine ma doare-n cot ca il urasti pe Basescu. Oricum, nu ai argumente, si te feresti sa spui adevarul (daca-mi ceri, o sa spun).
Acum, cu felul de a fi, esti pe baricada cu Neamtu, Blaga si intreg uslamul.
Poate postarea asta este semn de Adio; cum doresti.
Salut,
tu hotarasti daca este adio sau nu. Un singur lucru nu am sa permit, judecati staliniste pe acuza de deviationism. te-am rugat sa enumeri 10 lucruri bune pe care le-a facut Basescu in 2012 pana astazi. Nu ai enumerat nici macar unul. Deci unde sunt argumentele tale? Nu vezi catastrofa? E si asta dreptul tau. Si da este chiar nesimtire sa ma pui pe mine alaturi de Neamtu si Blaga.
Theophyle,
te rog, ce judecati staliniste am facut eu?
Cit despre “10 lucruri bune facute de Basescu in 2012” chiar ca ma deceptionezi; ai uitat ce fel de an a fost? ca l-au tradat portocaliii, a cazut guv. Ungureanu, a fost suspendat, alegerile le-au cistigat uslamistii cum stim.
Ce catastrofa sa vad? nu exagera, pentru ca daca te intreb ce putea face Basescu o sa-mi spui iarasi “sa se lupte cu ei”.
Cind Gray a spus ca nu s-a respectat procedura, nu il putea acuza pe presedinte, ci pe min. Justitiei.
Oricum, parerile par a fi ireconciliabile.
Si nu arunca cu pietre macar spre Miscarea Populara; vei indeparta multi simpatizanti pentru FC. Ti-o spun din ce-mi spun prietenii.
Voi cautati numai circumstante atenuante. Da este ireconciabil si nu am nici o treaba cu MP, nu am scris nici un articol. Cat despe FC si MRU este treaba lor, vor fi eficienti au sa faca treaba, nu – au un cap bun! Cine a atacat a fost Basescu care a bagatelizat nejustificat munca multor oameni carev l-au ajutat. Asta nu uit si nu iert. Despre subiectul respectiv nu mai avem ce discuta. Editorialele ale mele si vor fi critice cand trebuie si vor da sprijin cand trebuie.
Referitor la posibilitatile agricole si la spusele ambasadorului viking.
Agricultura romaneasca, in mai toate domeniile, este subdezvoltata. Poate ca excelam la munca fizica depusa. Sute de mii de gospodarii fac agricultura de subzistenta
Ei bine, agricultorul roman vinde produsele la preturi prea mari, pentru ca produce mai putin la ha. si atunci e normal sa se aduca produse din Turcia ori Africa de sud (cirese). Chiar si un posesor de doar 3-4 ari de gradina, daca nu isi cumpara intr-un an masina, se considera prost. Dar de foarte multe ori produsele pe care le vinde sint proaste.
Avem teren mult!? avem, dar trebuie muncit. Si cu cap.
(In iepoca de aur am vazut ceva de neimaginat: veneau tarani la aprozarele din Lugoj si cumparau ceapa; era mult mai ieftin s-o cumperi decit s-o produci.)
Buna ziua 🙂
De fapt aia erau “tarani industriali”, mergeau la fabrica sa faca vechime de-o pensie, ciordeau tot ce prindeau sa-si faca gard din fier forjat, curte cu dale de beton si garaj cu usi de tabla 😀 , nu faceau nici industrie nici agricultura. Din salariul de la fabrica aveau bani de ceapa 😀 .
Problema nu sunt produsele proaste, ci scumpe. Asta deoarece detinatorii de suprafete mici nu folosesc ceea ce se numeste ‘appropriate technology’, ci incearca sa replice functionarea agriculturii clasice intensive, insa pe suprafete mult mai mici, deci clar nepotrivite costurilor initiale ale respectivului model de productie.
apropo de cercetare
Inventatorul român, Corneliu Birtok Băneasă, a fost premiat cu medalia de aur a Salonului internaţional de invenţii de la Geneva, juriul apreciind calităţile unui filtru de aer special ce reduce consumul de carburant cu 10% la autoturisme şi autoutilitare, transmite Agerpres. În plus, a contat şi faptul că invenţia tânărului inginer din Deva a fost pusă deja în practică.
Invenţia lui Birtok Baneasă a fost recompensată şi cu premiul special al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), întrucât acesta a lansat un produs românesc premiat pe plan internaţional(sursa :rl)
un sondaj; nu ca ar fi “litera de lege” dar arata unele lucruri;
ce e contradictoriu,e legatura ” partid de dreapta-angajati in sectorul public”/probabil ca multi isi inchipuie ca dreapta asta ” noua” da mai mult
http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-roman-din-patru-considera-necesara-aparitia-unui-nou-partid-politic-1032540.html
salutari
mai sunt si vesti bune
http://science.hotnews.ro/stiri-tehnologie-14611661-video-totul-despre-inventia-romaneasca-premiata-salonul-geneva-este-roboscan-aeria-cine-sunt-cercetatorii-care-lucrat-realizarea-lui-cat-costat.htm
comentariul unui director de la firma respectiva (cand a castigat in 2009) e de milioane:
“Ne-am bucura ca aceasta stire sa faca, in presa din Romania, mai multa audienta decat cea privind arestarea lui Gigi Becali.”
si e de actualitate
Social democratia Romaneasca
Chiar crede cineva că funcţionează treaba cu doctrinele? E o parodie generalizată. Poţi să furi de dreapta sau poţi fura de stânga. În ambele variante, de la buget. Ca să fie treaba bună. Săptămâna trecută PSD a sărbătorit o sută şi ceva de ani de social-democraţie în România. Adică o frecţie la un picior de lemn. Un soi de labă cu cleştele de scos cuie. Pentru că asta a însemnat social-democraţia în România antebelică, interbelică, postbelică şi post-decembristă. Înainte de 1945, PSD era un fel de PC acum. După 1989, social-democraţia a fost readusă în politică de comuniştii din rândul al doilea şi al treilea. Apoi, la începuturile anilor ’90 s-a umplut de securişti şi bişniţari dubioşi. Pe ultimii, social-democraţia i-a transformat în oameni de afaceri. În milionari. Între timp comuniştii au dispărut (mai puţin Ion Iliescu), iar securiştii şi-au instruit noua categorie de social-democraţi. Prinţişorii cu diplome, cu masterate şi cursuri prin străinătate. Tineri care petrec la Bamboo, o ard prin tribunale, majoritatea fiind absolvenţi de drept, se joacă de-a politica în parlament şi la televizor, în vreme ce salariul mediu în România este cât bacşişul pe câteva zile al unui chelner dintr-un restaurant de mâna a doua din Paris.
sursa fermapolitica,ro
Stii ca mafiotii cind omorau un adversar, trimeteau coroane somptuase la inmormintare. 🙂
PSD sarbatoreste 100 ani de social democratie. Cine ? Urmasii bolsevicilor care i-au intemnitat pe Titel Petrescu -care a refuzat fuziunea cu PCR, Fluieras, Grigorovici ? Nu le e rusine. Dorm in patul mortului si acum spun ca ei sunt fii mortului.
O perversiune scarboasa. Asa cum preotii azteci ucideau oameni, ii jupuiau si apoi le purtau pielie, si sacerdotii neostalinismului tzopaie in pielea social-democratiei in aclamarile decerebratilor ce le servesc drept inchinatori.
Postari noi:
Stânga sau dreapta – dar în special centru!
O istorie a băncilor şi a bancherilor (2) Bancherii regilor
România – o incursiune geopolitică (5) / UE