Revista Presei – 17 iulie. Pisicul Ponta la Cotroceni: hai cu toate inregistrarile!
17/07/2014 | Autor Cetatean Categorii: Stiri / Revista Presei |
Buna dimineata intr-o zi de joi, 17 iulie. Joi, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. Îndeosebi în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal şi la munte, local în sudul, estul şi centrul ţării şi izolat în rest. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25 l/mp, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 31 de grade, iar cele minime între 12 şi 21 de grade. In Bucuresti vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare şi, mai ales spre seară, vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.
Cursul valutar oficial al BNR il aflati aici
INTERVIU EXCLUSIV. TRAIAN BĂSESCU: „S-ar putea să arăt înregistrările cu Victor Ponta, așa cum este ca premier”. Președintele Traian Băsescu a declarat că nu exclude să dea publicității și alte înregistrări de la consultările cu șeful Guvernului. „Când am spus că se poartă ca un pisicuț când e cu mine, nu am exagerat”, a punctat șeful statului. Băsescu a mai afirmat că are informații potrivit cărora nu întâmplător Agenția Domeniilor Statului a fost adusă în subordinea directă a premierului. De asemenea, șeful statului a apreciat că liberalul Klaus Iohannis are șanse să câștige alegerile prezidențiale din această toamnă. – Dan Andronic: Bine ați venit, domnule președinte, vă propun să discutăm, pentru început, despre reducerea CAS. Nu o să vă întreb de „MTO”, ca să nu vă derutez cu pronunția mea. – Traian Băsescu: Vă rog să folosiţi MTO, pentru că este consacrat în documentele Guvernului României. – Dan Andronic: Hai să spunem că a fost o scuză ușor penibilă pe care a găsit-o Victor Ponta, cu pronunția. Pe mine m-a uimit altceva, faptul că discuția de acolo a avut, așa, un caracter ușor colocvial. Vorbeam de o măsură foarte importantă, dumneavoastră cereați date și aveam senzația că, chiar dacă premierul Ponta sau ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, le aveau în mapă, nu vroiau să vi le dea. V-ați așteptat să nu primiți nici o hârtie, nici un răspuns care să constea în cifre foarte exacte? – Traian Băsescu: Domnule Andronic, nu aveau nici un fel de cifră pregătită, aveau doar poveşti, enunţuri de genul „să îmbunătăţim colectarea, să facem să funcţioneze ANAF”. Erau enunţuri pe care orice parlamentar le face, orice om politic le face. Realitatea este că ei nici acum nu ştiu cum vor compensa deficitul la fondul de pensii, care, repet, are în momentul de faţă un deficit de 12,5 miliarde, la care mai adăugăm 5 la 5,5 miliarde. Deci, 18 miliarde se face deficitul şi cu pensiile nu e de joacă. Toţi ştim că ele vor trebui plătite. Problema este de unde se iau banii. Interviul integral, transcris, pe EVZ.
Programul „VA FI” care i-a convins pe parlamentari să voteze în unanimitate reducerea CAS. Deputat PSD: „Nu mai reţin dacă au prezentat cifre, dar treaba a fost convingătoare”. In timpul discuţiilor de la Cotroceni, pe tema reducerii CAS, premierul Victor Ponta îi spune la un moment dat preşedintelui Traian Băsescu, în absenţa răspunsurilor pe care le cerea şeful statului: „o să lucrăm la toate”. Argumente similare se pot găsi şi în expunerea de motive a legii pe care parlamentarii români au votat-o în unanimitate. Dacă la capitolul impact bugetar, cifrele sunt foarte clar stipulate, la măsurile de natură să acopere veniturile pe care bugetul le va pierde ca urmare a reducerii cu cinci puncte procentuale a contribuţiilor pentru angajatori explicaţiile sunt ceva mai vagi. Cu excepţia sursei pentru2014, respectiv veniturile suplimentare din taxa pe stâlp, propunerile de compensare a reducerii veniturilor bugetare sunt vagi şi neînsoţite de cifre ce ar fi rezultat dintr-un studiu de impact spre exemplu. Gândul a stat de vorbă cu parlamentarii PSD din comisia de buget din Camera Deputaţilor, for decizional, pentru a-i întreba dacă au solicitat lămuriri suplimentare din partea Ministerului Finanţelor, dar şi dacă şi-ar fi dorit să voteze un proiect de lege cu o expunere de motive mai consistentă, după ce voci din opoziţie au acuzat executivul de o informare greşită a Parlamentului cu privire la impactul măsurii asupra finanţelor publice. Ministerul Finanţelor a prezentat în detaliu impactul bugetar pe care îl va avea reducerea CAS cu cinci puncte procentuale pentru angajatori în următorii patru ani. Cu toate acestea, legea care a trecut la începutul lunii iulie de Parlament, cu unanimitate de voturi, cuprinde o singură măsură cu cifre atunci când vine vorba de măsuri de natură să compenseze scăderea veniturilor la buget.În urma publicării înregistrărilor de la Cotroceni, când premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor Ioana Petrescu au încercat să-i explice preşedintelui Traian Băsescu de unde se va acoperi gaura de la buget, parlamentari ai opoziţiei au precizat că s-au simţit păcăliţi de expunerea de motive prezentată. Integral pe Gandul.
Nou proiect al Codului Fiscal: Fără impozit majorat la maşini cu motor mic, celelalte modificări rămân – surse. Ministrul Finanţelor a transmis miniştrilor, pe suport electronic, un nou proiect al Codului Fiscal, care nu mai prevede majorarea impozitului pentru maşini cu o capacitate cilindrică de până în 1.600 centimetri cubi, însă fără alte modificări faţă de forma iniţială, au declarat surse oficiale. Vineri seara, agenţia MEDIAFAX a anunţat că, potrivit proiectului noului Cod Fiscal, persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă vor plăti un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă, iar impozitul pe maşini va fi majorat semnificativ, de două ori şi jumătate în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare mai mari impozitul urmând însă să scadă. Impozitul era prevăzut să crească de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cm3 inclusiv. Proiectul mai prevede o creştere a impozitului de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru maşinile cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv. Integral pe Mediafax.
O veste tristă pentru Dan Voiculescu. Judecătoarea, tăinuirea şi spălarea de bani. Scriam săptămâna trecută că nu pot anticipa dacă magistraţii care îl judecă pe Dan Voiculescu vor admite solicitarea de a i se schimba încadrarea juridică a faptei din „spălare de bani” în „tăinuire”, avantajul imediat fiind acela că tăinuirea e deja prescrisă. Între timp, am citit ceva lucrări de-ale judecătoarei care conduce completul de judecată şi pot încerca măcar un ghici. Nu mi-aş fi închipuit niciodată că o infracţiune definită prin câteva vorbe sau prin câteva fraze poate atrage atâtea zeci de pagini de comentarii, explicaţii şi interpretări. Judecătoarea Camelia Bogdan a scris două consistente lucrări în care face diferenţa de nuanţă între „spălarea de bani” şi „tăinuire”, lucrări care ulterior au fost încorporate şi în teza sa de doctorat. Pentru un neofit ca mine, modul cum sunt definite cele două infracţiuni sună al naibii de asemănător*, aşa încât, la o primă vedere, solicitarea avocaţilor lui Dan Voiculescu mi s-a părut îndreptăţită şi cu şanse egale de a fi acceptată sau respinsă. Ambele sunt infracţiuni consecutive, adică trebuie să fi fost precedate de o infracţiune principală, aşa numita infracţiune-predicat, cea care a şi generat bunurile ce trebuie tăinuite, respectiv spălate. Însă asemănările se opresc cam aici. Restul sunt deosebiri şi sunt amplu explicate de judecătoarea Bogdan. Teza cheie pe care o afirmă judecătoarea Bogdan, în acord cu toată doctrina şi jurisprudenţa, este aceea că cel care comite fapta de tăinuire nu poate fi niciodată şi autor al infracţiunii-predicat sau participant la aceasta. Cu alte cuvinte, tănuitorul lucrează întotdeauna pentru un infractor care nu poate fi chiar el însuşi. În schimb, lucrurile stau cu totul altfel în cazul spălării de bani. Fiind o infracţiune mult mai sofisticată, modul în care e definită este mult mai complex şi are vocaţia de a acoperi toate situaţiile imaginabile care pot apărea în practică. Din acest motiv, există situaţii în care cel care spală bani poate fi şi autor sau participant la infracţiunea principală, care a generat respectivii bani. Scrie judecătoarea Bogdan: „De altfel, cel mai frecvent, autorul infracţiunii principale se preocupă de ascunderea, de reciclarea produselor obţinute din infracţiune. Numai în cazuri mai complexe recurge la persoane intermediare”. Se pune aşadar întrebarea dacă Dan Voiculescu a participat sau nu la infracţiunea principală în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, infracţiune care constă în însuşi modul în care a fost făcută privatizarea. Sentinţa din prima instanţă spune că da: folosind poziţia sa politică, i-a determinat pe ceilalţi făptaşi să subevalueze active, să comită falsuri, să trucheze licitaţia, să comită abuz în serviciu în aşa fel încât firma Grivco, aparţinând lui Dan Voiculescu, să cumpere cu doar 100.000 de euro acţiuni ce acopereau un patrimoniu de aproape 8 milioane de euro. Un foarte bun articol pe Adevarul.
Blaga: Nu văd vreo cale de colaborare cu Băsescu, după finalizarea mandatului. Udrea face ce vrea ea. Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat miercuri, la Gândul Live, că nu vede vreo cale de colaborare cu preşedintele Traian Băsescu, după ce îşi termină mandatul la Cotroceni, cu PMP sau cu Elena Udrea, despre care a susţinut că “face ce vrea ea” şi nu ce i-ar spune şeful statului. Blaga a afirmat că, după ce preşedintele Traian Băsescu îşi va finaliza mandatul, nu mai vede vreo cale de colaborare politică cu acesta. El a precizat că nu doreşte ca din partidului rezultat din fuziunea PNL-PDL să facă parte actualul şef al statului, deoarece acesta “nu trebuia să rupă bucăţi din PDL” pentru a forma PMP. “La sfârşit de mandat ( al lui Traian Băsescu, n.r.) PSD este mai tare ca în 2004, asta e viaţa, din nefericire pentru România, iar această dispută între domnia-sa şi Victor Ponta, această mocirlire a discursului (…) a făcut să discutăm despre orice în campanie pentru europarlamentare, nu despre ceea ce trebuia să discutăm”, a mai argumentat Blaga la Gândul Live. “Ce va face (Elena Udrea, n.r.), nu mă interesează, pur şi simplu nu mă interesează. Că va candida, eu cred că da. Dânsa face ce vrea şi nu ce-i spune preşedintele, hai să fim serioşi. Ştiu asta de ani de zile (…) Totdeauna, Elena Udrea a făcut ce a vrut, din acest punct de vedere”, a afirmat Blaga. Integral pe Mediafax. Interviul integra, pe Gandul.
Firmă PNL, organizare marca PDL. Partidul care va rezulta din fuziunea PNL-PDL ar urma să se numească PNL. Democrat-liberalii ar fi vrut să adauge o paranteză în care să fie trecut și numele PDL. Noul partid ar urma să preia schema organizatorică a PDL. Echipele de negociere pentru fuziunea PNL-PDL au întors, ieri, timp de câteva ore, pe toate părțile o problemă spinoasă: cum se va numi noua formațiune. Echipa liberală a susținut ca noul partid să se numească PNL, în timp ce democrat-liberalii au venit cu o nuanță. Ei au propus ca partidul să se numească PNL urmat de o paranteză – (PNL-PDL), pentru a se păstra ideea că noua formațiune are și o componentă PDL. Liberalii au respins această idee, arătând că PNL este o denumire istorică și că au un mandat al Congresului pentru ca noua formațiune să se numească PNL. Delegația PDL a lăsat deschisă posibilitatea de a accepta denumirea PNL, cerând timp de consultare cu forurile de conducere ale partidului. Surse din echipele de negociere au declarat că ieri după-amiază Biroul Politic al PDL ar fi acceptat propunerea liberalilor, iar viitorul partid se va numi PNL. Totuși, reprezentanții PDL au pus drept condiții acceptarea imnului PDL și a schemei organizatorice a PDL. Pe de altă parte, liderii celor două partide au mai convenit ca prezidențiabilul să provină, de principiu, din partea PNL, iar candidatul de prim-ministru va proveni de la PDL. Dacă, totuși, PNL nu produce un prezidențiabil care să îl poată învinge pe Ponta, atunci premierul va fi de la PNL, iar candidatul pentru Cotroceni de la PDL. Referitor la grupurile parlamentare ale PDL şi PNL, Cătălin Predoiu a precizat că vor activa “separat, dar coordonat, până la momentul fuziunii propriu-zise”. “Ne armonizăm deja poziţiile politice”, a punctat el. Fuziunea dintre PNL și PDL urmează să fie aprobată de congresele celor două partide pe 26 iulie. Până atunci, conducerea PDL trebuie, de asemenea, să decidă în privința absorbției Forței Civice, formațiunea condusă de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Integral pe Romania libera
Victor Ponta admite că va folosi banii din acciza de 7 eurocenţi la carburant nu pentru drumuri, ci pentru pensii. Premierul Victor Ponta a admis ieri, pentru prima dată, că va folosi banii rezultaţi din acciza suplimentară de 7 eurocenţi la carburant introdusă anul acesta pentru acoperirea deficitului bugetului de pensii, deşi până acum a susţinut permanent că banii vor merge doar în construirea de autostrăzi. În contextul polemicii publice legate de sustenabilitatea măsurii de reducere a CAS cu cinci puncte procentuale, premierul a precizat ieri că măsura este acoperită contabil din creşterea accizei, taxa specială pe construcţii şi încasări suplimentare inclusiv pe baza noii legi a insolvenţei. „Strict ca sustenabilitate – m-am uitat încă o dată pe toate datele – avem anual o încasare suplimentară de 2,6 mld. lei din creşterea accizei, 1,5 mld. lei din taxa specială pe construcţii şi, am verificat şi acum, faţă de anul trecut, la venituri curente, pe primele şase luni avem 3 mld. lei în plus. Deci, dacă e vorba de contabilitate, acoperim contabil, doar că economia nu e doar contabilitate, mai e şi un pic de minte care uneori lipseşte la cel mai înalt nivel“, a susţinut Ponta în şedinţa de ieri a guvernului. „Dacă nu facem acum reducerea CAS, cu creştere economică, încasări suplimentare şi venituri certe, înseamnă că nu o să mai putem să o facem niciodată“, a spus Ponta. Integral pe Ziarul Financiar.
Românii din străinătate trimit mai mulţi bani în ţară. Sumele transferate în ţară de românii de peste hotare s-au ridicat în primele cinci luni ale anului la 1,52 miliarde de euro, atingând nivelul maxim al ultimilor cinci ani. După mulţi ani de scădere, transferurile de bani efectuate de românii care lucrează în străinătate către România dau primele semne de creştere. Transferurile curente din străinătate către România, cu excepţia celor ale administraţiei publice – majoritatea efectuate de românii care muncesc peste hotare – au ajuns în primele cinci luni ale acestui an la 1,52 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României. Valoarea este cu 8,4% mai mare decât cea înregistrată în perioada similară din 2013, respectiv 117 milioane de euro, şi cu aproape 10% (132 de milioane de euro) peste cea din 2011, când s-a înregistrat nivelul minim al ultimilor nouă ani. Totuşi, faţă de nivelul de vârf înregistrat în 2008, remiterile au fost în primele cinci luni ale acestui an mai mici cu peste 40%. Chiar şi cu aceste scăderi, românii se regăsesc pe locul al treilea în topul mondial al beneficiarilor de bani trimişi acasă din străinătate, după Ucraina şi Tadjikistan, potrivit unui raport publicat de Banca Mondială la sfârşitul anului trecut. Acestea sunt însă sume care au intrat în ţară prin canale care pot fi monitorizate, transferuri bancare sau prin intermediul companiilor specializate, volumele reale fiind mai mari, având în vedere că cei mai mulţi sunt aduşi în ţară „cu sacoşa“. Integral pe Adevarul.
Schijele bombei de la Cotroceni. Cand leul e pisic. Inteligenta echipa de comunicare a lui Victor Ponta, aceea care l-a sfatuit sa iasa de Cotroceni spunand ca Traian Basescu a fost badaran si nepregatit, ii explica acum, probabil, ca electoratul sau tinta nu este afectat de inregistrarile de un penibil perfect date publicitatii de presedinte. Intr-un fel, are dreptate. Electoratul captiv al PSD nu cred ca este impresionat de momentul MTO, dupa cum nu cred ca isi bate capul cu CAS si deficitul la fondul de pensii. Doar ca acest electorat nu ii ajunge lui Victor Ponta pentru a ajunge presedinte. De altfel, reducerea CAS nici macar nu ii era dedicata acestui electorat. Prin aceasta masura, Victor Ponta tintea electoratul suplimentar de care are nevoie pentru a ajunge presedinte, cel de drepta, din mediu de afaceri, pentru ca este vorba despre o reducere de fiscalitate care nu va fi resimtita direct de populatie, ci de firme. Dar pentru acest electorat, inregistrarile au avut un efect demolator. Oamenii de afaceri au vazut cu ochiul liber ca aceasta masura era de fapt o pacaleala electorala, complet nepregatita, nefundamentata, acoperita din taxa de stalp doar anul acesta. Asa ca anul viitor, dupa alegeri, este foarte probabil ca aplicarea ei sa fie suspendata pentru ca Guvernul nu poate emite nicio solutie viabila pentru acoperirea deficitului urias la fondul de pensii sau compensata cu cresterea fiscalitatii in alte zone. Acest electorat, care nu asteapta nici pungi de malai, nici promisiuni fanteziste, nici discursuri antiBasescu, ci viziune si competenta, mai ales economica, a avut ocazia sa vada in toata splendoarea ei incompetenta lui Victor Ponta. Uitandu-se la ochii cand mari cat cepele, cand dati peste cap ai lui Victor Ponta, auzind marturisirile de suflet ale ministrului de Finante, vazand cei doi studenti restantieri, veniti la Cotroceni fara a avea la ei macar o fituica, un om de afaceri are, cred, toate motivele sa se intrebe cu groaza ce ii va aduce viitorul, ce planuri de afaceri isi poate face, care va fi pretul real al eventualei reduceri de CAS si daca el nu va fi mai mare decat mentinerea contributiei la nivelul actual? Deja sunt firme care pierd mai mult din cauza taxei pe stalp decat pot castiga prin reducerea CAS. Si cand afli ca evaziunea fiscala a ajuns la 16% din PIB, in mod realist cum sa iti imaginezi ca un premier care isi da ochii peste cap si un ministru care lucreaza cu sufletul vor gasi o solutie pentru o reducere de fisclitate? Un articol ziare.com
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna dimineata 🙂
Sa imi explice si mie cineva, ce naiba se invata la Harvard, daca din cele 10 masuri de compensare a scaderii CAS, 9 sunt masuri coercitive. Din articolul din Gandul:
1. – recuperarea datoriilor contribuabililor mijlocii la FIsc;
2. – prevenirea şi combaterea muncii nedeclarate;
3. – modificările aduse la Legea insolvenţei;
4. – punerea pe picioare a Direcţiei Generale Antifraudă;
5. – implementarea unui sistem informatic mai performant care să permită prelucrarea rezultatelor inspectorilor fiscali astfel încât să poată fi analizate mai bine criteriile de risc;
6. – intensificarea verificărilor la persoanele fizice cu averi mari;
7. – întărirea controlului vamal;
8. – simplificarea accesului contribuabilului la propriul dosar prin folosirea unor mijloace electronice (SMI, email);
9. – simplificarea declaraţiilor fiscale;
10.- implementarea unui sistem informatic prin care autorităţile de la Bucureşti să poată facă schimb de informaţii cu alte state membre UE.
In afara de 9 restul sunt masuri coercitive, unele tin de paranoia statului ca e inselat de toata lumea, si doar pe cei neprinsi inca nu-i poti amenda.
Deci ce se invata la Harvard?
Salutare !
Cum sa ajungi ministru de finante intr-o tara bananiera, frecand cu studentii cateva “concepte” pur teoretice.
Oricum, in conditii de criza/restructurare economica mi se pare criminal sa pui PM un asistent la hidro (Petrica) sau un procuror (copy-lotul) care abia deschide ochii asupra PIB-ului.
Buna dimineata! Ca sa raspund scurt: nu stiu!
buna dimineata 🙂
o zi buna tuturor.
Buna dimineata,
noua cerere de stramutare a dosarului ICA se judeca pe 25 iulie (b1).
Deci vom fi linistiti la procesul din 4 august!!
“Ilie Sârbu a „recomandat“ arendarea IMB către Culiţă Tărâţă”
http://www.romanialibera.ro/special/reportaje/cum-a-ajuns-cea-mai-mare-exploatatie-agricola-din-europa-la-culita-tarata-343313
buna dimineata
inca odata se dovedeste adevarata axioma=”cand statul iti lasa 1 cent intr-un buzunar sigur iti ia 100 centi din celalalt”
voi repeta cat voi putea
problema bugetului romaniei AZI (si IERI)nu este “slaba incasare” este “cheltuirea desantata a banului public in favoarea gashtii politice si a sponsorilor ei”
odata si odata lucrul asta trebuie admis si acest lucru se poate face numai prin schimbarea in totalitate a “gashtii politice “din romania
aici nu e vorba numai de coruptie este vorba de coruptie”nelimitata ” ,prostie si cinism nemarginite
numai in societatile subdezvoltate guvernul are la dispozitie sume la discretie-vezi fondul de rezerva al pm-si alte fonduri ascunse in bugetele ministerelor ,in special la capitolele “cheltuieli curente” “cheltuieli de capital”
este un jaf institutionalizat/un exemplu punctual: stie cineva cat din bugetul romaniei este cheltuit pentru “studii de fezabilitate”anual???
@dansu
incerc un raspuns
nu stiu unde se “invata”dar stiu ca e la moda “copy/paste”
aceste masuri sunt c/p din toate programele guvernelor de la nastase incoace
Au batut palma:
http://www.b1.ro/stiri/politica/vasile-blaga-partidul-rezultat-din-fuziunea-pnl-cu-pdl-se-va-numi-pnl-87228.html
Buna dimineata tuturor! 🙂
For Those About To Rock, I Salute You!
Citisem inca de ieri, dar asteptam confirmari mai multe si vad ca vin: pe scurt, astia vor sa refaca, pentru inceput, Alianta DA, cu o… modificare minora: imnul PDL ii va lua locul lui Traian Basescu. Exceptional!
Aseara, Blaga mai trancanea si cate ceva despre un UCL, Uniunea Crestin Liberala, adica. Un fel de USL sau de USD sau de amandoua. Pana la prezidentiale, macar. Blaga vrea Uniune Crestin Liberala pentru ca, nu-i asa, PDL, anexand PNT-CD, o sa-si traga si el istorie seculara si traditii, ca si PNL. Iar noii “taranisti crestini si democrati” or sa aiba, cred ei, si forta mai mare in viitoarele negocieri cu liberalii, alea pentru numele ipoteticului unic partid de dreapta. Ca doar vor discuta ca intre partide istorice traditionale si democratice, nu? Or sa socoteasca si ei, PDL ca si PNL, istoria partidului lor fesenist, ca si PNL, in sute de ani si in personalitati ilustre, nu? Abia astept sa-l aud pe Blaga invocandu-i pe Maniu, pe Mihalache, pe Coposu, asa cum face Iohannis (sau Tariceanu?) cu Bratienii. Daca n-o s-o faca Blaga, pentru ca poate nu si-i aduce aminte pe moment, ma multumesc si cu vechi democrati si crestini ca Cezar Preda, Costica Canacheu, Ioan Oltean…
———-
Am senzatia ca asistam la redistribuirea rolurilor si a avatarurilor feseniste in viata politica romaneasca. Ocazie cu care se va face si curatenie, stimati concetateni: cei care nu au corespuns, anomaliile, deviationistii, vandutii si alte asemenea elemente nocive pentru tanara nostra democratie populara, vor fi exclusi. De exemplu, Traian Basescu, tovarasi.
CSM, sectia procurori, a dispus controale la parchete in cazul dosarelor lui Bercea! (b1)
buna ziua. http://epochtimes-romania.com/news/bataia-de-joc-la-adresa-justitiei-nicusor-constantinescu-fumand-pe-la-terase-prin-new-york-video—220609 pe asta il mai vedem prin decembrie si doar daca iese ponta
Salut!
Eu sper ca, pana sa apuce sa iasa, Ponta sa intre…
Asta ar trebui spanzurata de limba, impreuna cu Abraham si Voiculescu!
http://www.ziare.com/bercea-mondialul/basescu/fiica-lui-bercea-mondial-mircea-mi-a-spus-ca-au-ajuns-la-traian-300-000-de-euro-1311601
Deviza Wellesley College, unde a fost școlită tuta de la Finanțe, este: “Non Ministrari sed Ministrare”. Pentru vorbitorii de limbă engleză care nu prea înțeleg accentul, ar fi: „Not to be ministered unto, but to minister”. Adică (chiar dacă BAC-ul nu mai contează în vizuiunea plagiatorului mitoman Victor Viorel Ponta): “nu pentru a fi servit, ci pentru a servi”.
Cică-i un citat din Sfântul Francisc care ar fi spus: “Non veni Ministrari…”. Adică “nu am venit să slujesc”. (apoi saxonii l-au adaptat)
Este clar că Harvardnista de la Finanțe n-a prea înțeles ce-au vrut să o învețe cei de la respectiva școală de fete pe care a absolvit-o. A crezut că-i o simplă școală de servitoare/slujnice și ea a venit în România să-l servească/slujească în limbricisme pe Victor Viorel Ponta.
http://sareinochi.com/2014/07/17/madam-petrescu-a-sluji-nu-inseamna-ca-trebuie-sa-fii-sluga/
Lacomia salveaza Romania! Poate…
“Antenele ies din lista must carry”
Paguba-n ciuperci! RDS abia asteapta. Dealtminteri, la RDS cred ca nu mai pupa sa intre inapoi, dupa aia, nici daca dau bani 🙂 . Doamne ajuta! Numai sa nu vina si sa se planga mai tarziu ca i le-a scos Basescu de pe cablu si ca e dictatura, tiranie, ca libertatea presei, ca pumn in gura samd.
Totusi, nu inteleg miscarea asta inainte de niste alegeri. Daca o facea de la anu’, alta vorba. O fi alt schepsis.
http://www.capital.ro/antenele-ies-din-lista-must-carry-romtelecom-iesirea-din-must-carry-a-posturilor-antena-1-2-3-ne-afecteaza-intr-o-mica-masura.html#ziarecom
am vrea noi
se va plati o taxa modica ,asa cum se plateste pentru proteve
probabil ca se poate renunta-cand vor anunta cablistii majorarile de pret,dar depinde cu cine baga “la pachet”antenele/pentru mine daca le pune cu paprika,sau discovery n-am ce face platesc desi nu ma uit
Salutare!
Sa plateasca ei, cablistii, ca si pentru ProTV. Eu nu dau un sfant. Va asigur ca RDS nu le va da nici macar cat mine. Si e lider de piata. Nu stiu, insa, cum o s-o scoata RDS la capat cu clientii uslamisti (exista!) 🙂 patimasi, aia e. Mai ales ca anul asta a intarcat Balaia si cu Liga 1, si aia o alta panarama.
Ma rog, nu mai fac calcule, dar overall, dupa toate permutarile, numarul total de privitori (platitori sau nu) la Antene, ar trebui sa scada. N-are cum sa ramana acelasi sau sa creasca 😀
primul raspuns al rusiei la noile sanctiuni
a dobarat un avion ucrainian
se incinge treaba la numai 300 km de romania
postare 9!
http://politeia.org.ro/editoriale/inregistrari-p…tea-basismului/29560/
Auziti si la UDMR! “Rozalia Biro, propusă ministru al Culturii şi vicepremier”
Asta e cercetata pentru conflict de interese… O fi ceva in atmosfera si le-a luat mintile la toti 🙂
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Rozalia+Biro+propunerea+UDMR+pentru+functiile+de+ministru+al+Cul
Buna seara,
Off topic:
http://www.contributors.ro/global-europa/este-real-conflictul-diplomatic-germano-american/?cfcc
ramane sa vedem ce se intmpla in continuare…