Revista Presei – 11 iulie. Viziunea lui Ponta pentru Romania: biruri, minciuni si fabrici de diplome!
11/07/2014 | Autor Cetatean Categorii: Stiri / Revista Presei |
Buna dimineata intr-o zi de vineri, 11 iulie. Vineri, vremea se va menţine în general instabilă şi se va răci în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate. Se vor semnala averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină, ziua în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea în regiunile vestice, nordice şi doar pe arii restrânse în restul teritoriului. În jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Temperaturile maxime vor fi apropiate de normalul perioadei în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea şi mai coborâte în celelalte regiuni şi se vor situa între 20 şi 30 de grade. Temperaturile minime se vor încadra între 10 şi 21 de grade. In capitala vremea se va menţine în general instabilă şi se va răci. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe parcursul zilei se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, uşor mai coborâtă decât în mod normal la această dată, va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 15 grade.
Cursul valutar oficial al BNR il aflati aici
Consecințe ale reducerii CAS: Guvernul vrea creșterea masivă a taxelor locale pe proprietate. Guvernul vrea să majoreze masiv taxele locale percepute pe terenuri, case, apartamente, maşini de mic litraj, pentru a acoperi gaura provocată la buget de reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Rămas în foame de bani după ce a redus CAS la firme cu 5 puncte procentuale, Guvernul caută mijloace prin care poate acoperi gaura apărută în buget. În 2015, în absenţa unor măsuri de compensare, deficitul bugetar va creşte la 3% din PIB în condiţiile în care acesta trebuie să fie de cel mult 1,5% din PIB, spune Ionuţ Dumitru, preşedinte al Consiliului Fiscal. Pentru a compensa micşorarea CAS, Guvernul a luat la ochi taxele plătite la bugetele locale. Rescrierea Codului Fiscal este un bun prilej pentru a strecura pe nesimţite noi valori, crescute, ale impozitelor pe case, apartamente, terenuri, autovehicule. În prezent, în cazul clădirilor cu cadre din beton armat sau cu pereţi exteriori din cărămidă arsă care deţin instalaţii de canalizare, alimentare cu apă, electricitate, valoarea impozabilă este de 935 lei pe metru pătrat. Aceasta se înmulţeşte cu suprafaţa proprietăţii şi cu coeficienţii de corecţie şi se aplică un impozit de 0,1%. Coeficienţii de corecţie privesc rangul localităţii şi zona în care este amplasată clădirea şi variază între 0,9 (valoare aplicabilă unei localităţi mici pentru o locuinţă aflată la perferie) şi 2,6 (coeficient aplicabil unei locuinţe aflate în centrul unui oraş important). Conform noilor propuneri, valoarea impozabilă creşte de aproape 3 ori, de la 935 de lei la 2.430 lei pe metru pătrat. Coeficienţii de ajustare scad de la 0,9-2,6 la 0,6-1, insuficient însă pentru a acoperi creşterea valorii impozabile. Iertaţi nu sunt nici locuitorii din mediu rural, mulţi deţinători ai unor locuinţe din chirpici. Dacă acum valoarea impozabilă este socotită la 254 lei pe metru pătrat, în viitor valoarea va fi de 660 lei pe metru pătrat. Totodată coeficientul care ţine de poziţionarea în interiorul localităţii şi de mărimea acesteia a fost micşorat (0,65-0,77 faţă de 0,9-1.05 în prezent), însă nu atât de mult încât proprietarii să plătească la fel de mult.Majorări au fost aduse şi impozitelor pe terenuri, iar creşterile sunt masive. Potrivit actualului Cod Fiscal, în cazul unui hectar de teren aflat în centrul Bucureştiului se plăteşte 10.353 lei. În viitor se va achita 83.000 de lei dacă propunerile din noul CF intră în vigoare în actuala formă. Impozitul minim pentru un lot de casă de 1.000 metri pătraţi în intravilanul unui sat este în prezent de 17,8 lei şi va creşte la 18 lei. Integral pe Romania Libera.
Traian Băsescu: Mircea mi-a spus despre Bercea în toamna lui 2013 şi în această primăvară. Aş vrea să merg să-l văd. M-am gândit să demisionez. În primul interviu după scandalul Mircea Băsescu – Bercea Mondial, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că nu îşi reneagă fratele, iar după finalizarea mandatului va încerca să-l apere. Şeful statului a admis că, în contextul scandalului în care este implicat fratele său, a luat în calcul şi varianta demisiei. Despre demisie: “Eu nu-mi reneg fratele, este fratele meu, iar când îmi voi termina mandatul voi încerca să-l apăr. Fratele este o rudă de rangul doi. Nu trăiesc zi de zi cu el să-mi dau seama ce face. Nu o spun ca pe o scuză, iar mulţi români înţeleg acest lucru. Mă întrebam ce s-ar fi întâmplat dacă aveam 11 fraţi. Ar trebui să rămânem în limita legii. Pentru moment, sunt preşedintele României. Campania din Parlament privind demisia preşedintelui este una incorectă din punct de vedere legal. A fost o abordare politică. Referitor la declaraţia Parlamentului, m-a surprins aderenţa liberalilor. Au venit din nou să confirme că aliatul lor este PSD, nu PDL. În mod normal, ar trebui tratate lucrurile din punct de vedere legal. Arestarea fratelui meu ar trebui să fie o probă de independenţă a justiţiei, nu să-l acuzi pe preşedinte pentru o faptă pe care a făcut-o fratele său, în vârstă de 60 de ani. Nu mi-a fost uşor să iau o decizie că nu voi demisina. Am avut şi această variantă în analiză şi am discutat-o chiar şi cu unele instituţii ale statului. Am făcut o analiză politică. Care ar fi fost urmările demisiei preşedintelui? O demisie n-ar fi dat nicio şansă candidatului opoziţiei la prezidenţiale. Am avut în vedere şi acest lucru. Aş fi fost mai blamat dacă îmi dădeam demisia, dacă într-un astfel de moment nu aveam curajul să spun: asta-i legea! Despre urmările demisiei: Ar fi fost alegeri anticipate. În luna august, cu certitudine am fi avut alegeri. Sincer, nu cred că scandalul a adus procente PSD. Am văzut câteva poziţii ale lui Predoiu, care au fost corecte, însă opoziţie ar trebui să meargă peste Ponta pentru ce a făcut: pentru OUG pe ASF. Ruşanu a fost arestat, iar Ponta stă în continuare la Palatul Victoria. Nu văd nicio legătură între cazul Duciu şi cazul fratelui meu”. Transcrierea interviului, pe Adevarul.
Robert D. Kaplan, Stratfor: Ma tem pentru Republica Moldova. Cele 3 pericole etnice pentru Chisinau. Geostrategul Robert D. Kaplan isi exprima teama pentru Republica Moldova, intr-o analiza publicata joi de agentia independenta de strategie Stratfor. Membru al Comitetului consultativ pentru politica de aparare al Departamentului American al Aparararii, Kaplan avertizeaza Vestul ca trebuie sa se implice mai mult in Republica Moldova, pe fondul influentei mari a Rusiei, precum si al instabilitatii generate de minoritatile etnice si lingvistice din Basarabia. “Eu nu ofer politici complete privind Moldova sau alte state care se confrunta cu Rusia. Spun doar ca exista costuri umane incalculabile ale inactiunii Vestului. Iar actiunea Vestului trebuie sa insemne o abordare guvernamentala integrata – politica, intelligence, economie si asa mai departe – pentru a contracara ceea ce fac rusii”, considera Kaplan, in analiza “De ce conteaza Molodva urgent”. El avertizeaza ca deja nu mai este mult timp la dispozitie, in conditiile in care autoritatile ruse au facut deja demersuri la reprezentantii minoritatilor etnice din Republica Moldova pentru a bloca drumul european al tarii. “Oficialii rusi ar fi avut intalniri cu minoritatile etnice din Moldova sa le faca sa ceara mai multa autonomie dupa ce Moldova avea sa mearga mai departe cu Acordul de asociere cu Uniunea Europeana, semnat la sfarsitul lunii iunie. Rusii stiu ca Moldova este mai mult decat o zona de frontiera: este un amestec neomogen de popoare care constituie multiple zone de granita, intr-un stat mic si slab. Ma tem pentru Republica Moldova”, conchide analistul Stratfor. Geostrategul american, care tocmai a incheiat o calatorie de documentare in Romania si Republica Molodva, a ramas cu impresia ca, in legatura cu viitorul tarii lor, moldovenii cred ca “Rusia este o realitate in timp ce Occidentul este doar un concept geopolitic”. Integral pe Hotnews.
Judecătorii nu cred că Mircea Băsescu s-a “împrumutat” de la clanul Bercea. Traseul real al banilor şi adevărata poveste a afacerii “AVERSA”. Împrumutul de 600.000 de euro pe care Mircea Băsescu susţine că partenerul său de afaceri, Marian Căpăţână, l-ar fi luat de la familia lui Bercea Mondial şi în numele său este demontat de judecători, pas cu pas, pe baza probelor admise până acum în dosarul în care fratele preşedintelui a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă. Pentru că cei implicaţi se contrazic şi pentru că Mircea Băsescu a făcut în instanţă declaraţii care contrazic înregistrările audio-video în care apare, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti care au decis rămânerea sa în arest pun la îndoială povestea livrată de fratele preşedintelui ca justificare pentru asocierea numelui său cu banii familiei Anghel. Unul dintre argumentele judecătorilor în defavoarea lui Mircea Băsescu a fost acela că licitaţia de la fabrica de pompe AVERSA, la care Căpăţână susţine că dorea să participe cu banii lui Bercea Mondial, a avut loc în realitate cu aproape un an mai târziu faţă de momentul luării pretinsului împrumut. O investigaţie Gândul în legătură cu ceea ce s-a petrecut în realitate la AVERSA demonstrează acelaşi lucru: folosind inclusiv numele “Băsescu” în instituţii de stat, partenerul lui Mircea Băsescu tatona terenul pentru preluarea unicului producător de pompe centrifuge din România, adus în faliment, dar prima licitaţie în care şi-a câştigat de altfel şi dreptul de a cumpăra utilaje din fabrica de stat a avut loc abia pe 10 mai 2012. Or, acelaşi Marian Căpăţână lua de la clanul Bercea bani pe care îi împărţea cu Mircea Băsescu, aşa cum rezultă din înscrisurile oficiale din dosare, în perioada aprilie-mai 2011. În apărarea sa, fratele preşedintelui contestă suportul pe care au fost stocate înregistrările audio, vine cu versiuni contradictorii asupra împrumutului, scoate din sertar un mail trimis Procurorului General Laura Codruţa Kovesi în martie 2011 şi justifică încuviinţarea într-o înregistrare a faptului că la el au ajuns 250.000 de euro cu argumentul că voia să îl apere pe Căpăţână în faţa creditorilor. Gândul a refăcut, cu informaţii din toate cele trei dosare – cel de tentativă de omor al lui Sandu Anghel, cel de şantaj deschis în urma denunţului lui Mircea Băsescu şi cel de trafic de influenţă în care este arestat preventiv fratele preşedintelui – traseul banilor şi momentele în care aceştia au circulat între Florin Anghel şi Mircea Băsescu, cu justificările oficiale ale celor implicaţi. Integral pe Gandul.
12 ani de contracte păguboase pentru informatizarea României. Mai mulţi miniştri şi funcţionari importanţi din guvernele României, din perioada 2001-2013, care au încheiat contracte de achiziţii de softuri în valoare totală de un miliard de euro, vor ajunge la DNA în perioada următoare în cadrul unei anchete uriaşe în acest domeniu. Printre firmele care ar fi fost favorizate se numără şi SIVECO, protagonista unor scandaluri mari de-a lungul anilor. DNA are “indicii temeinice” că responsabili din Ministerul de Interne, de la Ministerul Comunicațiilor, de la Ministerul Educației și din Secretariatul General al Guvernului ar fi făcut abuz în serviciu și ar fi luat mită, prin intermediari, de la societăți cu care, în perioada 2001-2013, s-au încheiat contracte de achiziții de produse IT, inclusiv softuri pentru securizarea frontierelor. Ar fi vorba de patru mari contracte-cadru, încheiate prin intermediari încă din perioada Guvernului Năstase. Mita s-ar fi luat în 2004. Până acum au fost audiați fostul secretar general al Guvernului Năstase, Eugen Bejinariu, avocatul Doru Boștină, implicat în achiziții, actualul secretar general al Guvernului Ponta, Ioan Moraru, spun surse judiciare. Cele patru contracte mari anchetate de DNA ar fi: – contractul de închiriere de licenţe Microsoft de tip “Enterprise Agreement Subscripţion”, încheiat între Guvernul României şi Microsoft Ireland (prin intermediul Fujitsu Siemens Computers Austria GesmbH), în valoare de 105 milioane USD (derulat în perioada 2004-2009); – contractul de închiriere de licenţe Microsoft de tip “Enterprise Agreement Subscription”, încheiat între Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale şi consorţiul D-CON.NET (MCSI MS-EAS), în valoare de 96 milioane euro, (derulat în perioada 2009-2013; extins în 2013 cu 33 milioane euro, contract în derulare); – contractul privind Sistemul Educaţional Informatizat (MEC SEI) încheiat între Siveco şi Ministerul Educaţiei, în valoare de 124 milioane dolari (contract derulat în 6 etape în perioada 2001-2009); – contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) încheiat între EADS Deutschland GmbH Germania şi Ministerul de Interne, în valoare de 534 milioane euro (extins în 2009 cu 200 milioane euro). Integral pe Romania Libera. Recomand si articolul de la @sare’n’ochi care semnala, inca din 2005, contractele paguboase de ïnformatizare.
Ponta nu a zâmbit. Doar a plecat o clipă ochii…Din beznele fesenismului răsunau acum un sfert de veac răcnetele care au oripilat Europa: „Moarte intelectualilor” și „Noi muncim, nu gândim”. Fesenismul însuși, fenomen unic în lumea civilizată, și-a tras seva din ignoranță, incultură, neștiință. Prostimea manipulată și asmuțită s-a dovedit cea mai eficientă armă politică pentru instalarea și apărarea unui regim la fel de ticălos și criminal ca al lui Ceaușescu. Așa au fost posibile toate monstruozitățile care se vânturau despre „Căposu” și„amanta lui” Doina Cornea, despre „Molia uriașă” (Regele Mihai), despre moșierii care îi vor pune pe țărani să le lucreze pământurile cu botnițe la gură, despre defilările cu steaguri verzi ale legionarilor pe Bulevardul Magheru. Așa au fost posibile Mineriadele și masacrul de la Târgu Mureș. Cu tot altoiul de socialism european pe care se chinuie să-l prindă de trunchiul neaoș, noduros ca o bâtă de miner, PSD păstrează toate tarele FSN-ului originar. Modificările la Legea Educației, adoptate pe șest, fără nici o brumă de dezbatere, dovedesc că pasiunea pentru prostimea manevrabilă este cea mai sinistră și statornică dintre ele. “Nu va fi o inflație de bacalaureați?”, l-am întrebat pe premier ieri, în interviul dat EVZ. „Nu vor fi dezavantajați cei buni și silitori, dacă toate loazele vor avea bacalaureat?” Ponta a negat, a dat asigurări ca a treia sesiune de bacalaureat va fi la fel de serioasă ca prima. Tot așa și doctoratul „fără frecvență”. M-am uitat atent: jur că nu a zâmbit, doar a plecat o clipă ochii atunci când a venit vorba de „doctorat”, cuvânt pe care a evitat să-l rostească. Apoi a explicat că aceasta e viziunea social- democrată asupra învățământului. De fapt, o nivelare la genunchiul broaștei. Integral pe EVZ.
În 25 de ani nu am construit niciun kilometru de cale ferată. Un tren cu pasageri al CFR Călători parcurge în prezent ruta Bucureşti-Tulcea, adică 334 de kilometri de cale ferată în 5 ore şi 20 de minute, altfel spus circulă cu o viteză medie de nici 65 de kilometri pe oră, sub cea de dinainte de anii ’90. Durata călătoriei cu trenul pe ruta Bucureşti – Buzău este cu 21 de minute mai mare faţă de acum 80 de ani. Şi exemplele pot continua. Nicio schimbare în bine nu a avut loc în ultimii ani în durata călătoriei cu trenul, deşi atât la CFR SA, compania care administrează reţeaua de cale ferată, cât şi la CFR Călători, transportatorul de stat, s-au adus echipe de manageri „profesionişti“. „Este un dezastru. Nu am reuşit să reparăm reţeaua de cale ferată pe care am primit-o moştenire de la comunişti. Înainte de Revoluţie parcurgeam în două ore ruta Bucureşti-Constanţa cu trenul şi în trei ore şi jumătate Bucureşti-Tulcea. Acum din cauza că nu am reparat calea ferată de la Medgidia spre Tulcea sunt restricţii de circulaţie cu 40 km la oră“, a spus Iulian Măntescu, inginer feroviar. Anul acesta calea ferată are un buget pentru reparaţii de 840 de milioane de lei (190 milioane de euro), la fel ca anul trecut, după cum afirmă el, însă banii nu se văd în liniile ferate. Mai mult, CFR Călători primeşte subvenţii anuale de 1,3 miliarde de lei (295 mil. euro) pentru a funcţiona, a adăugat el. „Nu a interesat pe nimeni viitorul căii ferate şi cred că s-a întâmplat asta pentru că la calea ferată nu se poate fura atât de mult ca la autostrăzi şi şosele. Nu am reuşit să construim nici măcar un kilometru nou de cale ferată. Am modernizat doar Bucureşti-Constanţa şi Bucureşti-Câmpina, dar acum se pare că nu reuşim să menţinem nici ce am modernizat (cu referire la furturile de cale ferată-n.red.), a spus Măntescu. După ce statul a investit un miliard de euro în modernizarea liniei de cale ferată de pe Bucureşti-Constanţa, trenurile reuşesc să ajungă acum la destinaţie în două ore, dar în condiţiile în care circulă fără opriri intermediare. „Cu o floare – Bucureşti-Constanţa – nu se face primăvară. Este nevoie de normalitate pe toate rutele. Deficienţele din sectorul feroviar sunt profund structurale, nu pot fi rezolvate cu o singură măsură. Este nevoie de investiţii semnificative. Deşi avem fonduri europene, nu le folosim“, este de părere analistul economic Aurelian Dochia. Starea în care a ajuns calea ferată se datorează instabilităţii din conducerea Ministerului Transporturilor, unde s-au perindat tot felul de şefi care nu au venit cu o strategie clară şi eficientă, pe termen lung. Integral pe Ziarul Financiar.
„Omuleţii verzi”, strategia lui Putin pentru destabilizarea NATO. Conflictul din Ucraina a adus în atenţia opiniei publice un grup de soldaţi mai puţin obişnuiţi. Indivizi cu disciplină militară şi comportament similar trupelor speciale, purtând uniforme similare şi arme de origine rusă, dar fără însemne ce ar indica apartenenţa acestora, au împânzit Crimeea şi, ulterior, estul Ucrainei. Riscăm să-i vedem pe aceşti „omuleţii verzi” şi în alte ţări din Europa? Omuleţii verzi”-denumirea pe care mass-media internaţională le-a dat-o acestor soldaţi misterioşi- şi-au făcut apariţia pentru prima dată în această primăvara, în conflictul din Crimeea. Când a fost întrebat despre prezenţa şi identitatea acestora, preşedintele Vladimir Putin a negat că ar fi trimişi de Kremlin, numindu-i „forţe de auto-apărare locale”. Adevărul avea să iasă la iveală la sfârşitul lunii martie, odată cu încheierea „anexării Peninsulei Crimeea” de către Federaţia Rusă. Pe 28 martie, preşedintele Putin i-a felicitat pe ofiţerii ruşi pentru „comportamentul în timpul acţiunilor din Crimeea”. Teletonul sincerităţii Ministrul Apărării rus a decorat mai mulţi soldaţi „întorşi din Crimeea”, iar pe 18 mai, în timpul unui teleton, preşedintele rus a recunoscut că trupele prezente în peninsula ucraineană erau într-adevăr trimişi de Kremlin. În timpul aceluiaşi teleton, dar o lună mai târziu, tot Putin declara că „omuleţii verzi” din estul Ucrainei, cu comportament similar celui din Crimeea, nu erau trimişi de el. Scenariul părea că se repetă. Steve Pifer, fost amabasador american în Ucraina, scrie într-un articol pentru versiunea în limba engleză a cotidianului german „Der Spiegel” despre acest paradox. Integral pe Adevarul.
Curtea supremă judecă cererea de strămutare înaintată de Dan Voiculescu în dosarul ICA. Dan Voiculescu a ajuns la sediul IPJ Ilfov, unde a declarat că nu are nicio preferință referitoare la instanța la care va fi mutat dosarul ICA. ”Nu am nicio preferință unde va fi transferat dosarul”, a spus fondatorul PC. Dan Voiculescu se va prezenta şi vineri la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, după ce instanţa a decis să respingă cerea de revocare a măsurii privind controlul judiciar. După ce va semna procesul verbal la poliţie, Voiculescu va trece şi pe la Curtea Supremă, instanţa care judecă cererea de strămutare a dosarului privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Fondatorul Partidului Conservator vrea ca dosarul ICA să nu mai fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti, ci de o altă instanţă. Magistraţii Curţii Supreme vor dacă dosarul ICA va fi mutat la altă instanţă sau nu. Avocaţii lui Dan Voiculescu au cerut strămutarea procesului la o altă curte de apel din România. Principalul motiv al acestei cereri ar fi presiunea publică prea mare asupra instanţei din Bucureşti. În cazul în care judecătorii vor aproba cerea lui Voiculescu, procesul va fi amânat cu câteva luni de zile pentru că noii magistraţii vor fi nevoiţi să studieze dosarul de la zero. Integral pe B1.
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
“În 25 de ani nu am construit niciun kilometru de cale ferată.”
Buna dimineata !
salut!
In schimb am dezafectat, taiat si dus la fier vechi jumatate din retea!
si cu ce spor !
bun gasit
si cu ajutorul neprecupetit al familigliei Mondial si confratii
buna ,
famiglia domnului Mondial , domnu’ gruia etc etc. adevaratele elite ale Rommaniei !
Salutare !
Tot in RL :
“Cu Parlamentul pe post de bici, cifrele seci pe post de păcălici şi perspectiva României pe post de zar, Victor Ponta vrea să facă din reducerea CAS ceea ce a făcut PSD-ul său, în 2008, din majorarea salariilor în învăţământ.
Cu alte cuvinte, nimic pentru firme şi economie sau, dacă vreţi, acelaşi lucru ca pentru profesori şi pentru Educaţie, cu şase ani în urmă.
“Stânga are un plan foarte clar de câştigare a alegerilor, dar nu are niciun plan de guvernare a României”, spunea Călin Popescu Tăriceanu în 10 noiembrie 2008.
Şase ani mai târziu, adică în noiembrie 2014, Tăriceanu, un fel de Ion Iliescu monarhist, ar putea redeveni unul dintre puternicii cei moi ai zilei.
Remorcă ruginită a PSD, pseudo-liberalul speră că îşi va completa CV-ul tocmai prin faptul că şi-a modificat discursul cu 180 de grade, dar şi acceptând rolul de Mare Dezbinator al Dreptei.
În iulie 2014, fostul premier nu doar că nu tace, ci caută să legitimeze academic orice aberaţie a actualului premier, cum este şi reducerea CAS fără măsuri de compensare.”
http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/secretul-urat-al-reducerii-cas-342600
salut, Tzepelica! Ce urata si ciclica e istoria la romani! 🙁
Cum se intampla mai intotdeauna, revolutiile scot la iveala doar gunoaie.
Mai usoare, plutesc/raman la suprafata. 🙁
o zi buna tuturor.
astept sa i se stramute coltii Varanului.
Doamne ajuta! 🙂
ENEL vinde si pleaca :
“Grupul energetic italian Enel a anunţat, joi, că boardul său a convenit asupra unui plan de a vinde activele sale de producere a energiei în Slovacia şi de distribuţie şi vânzări din România, informează Reuters.
În cazul activelor din România este vorba despre companii care gestionează o reţea de 91.000 de kilometri ce distribuie aproximativ 14 TWh pe an (cu o cotă de piaţă de 34%) şi care vând aproximativ 9TWh/an unui număr de aproximativ 2,6 milioane clienţi, dintre care 2,4 milioane sunt clienţi rezidenţiali (aproximativ 20% din piaţa de retail) şi 200.000 sunt companii.
În anul 2013 aceste companii au avut venituri de 1,118 miliarde euro şi au generat un profit operaţional de 289 milioane de euro.”
25,8 % profit, in 2013.
Nu-i rau.
Ce afaceri a vandut statul roman… 🙁
http://www.capital.ro/enel-incepe-procesul-de-vanzare-a-activelor-din-slovacia-si-romania.html
pai metoda Nastase de a ne “baga in UE” a fost eficenta. Pariu ca activele Enel ajung la rusi?
Sau la nepotii lui Mao.
Concurenta acerba !
de astia uitasem 🙁
Jocul lui Ponta de-a patriotul maghiaro-roman:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17653543-surse-solutia-compromis-oferita-ponta-pentru-udmr-ramana-guvernare-ministerul-externe-nu-retrage-din-procesul-curtea-europeana-impotriva-minority-safe-pack-dar-nu-mai-sustine-actiune-kelemen-hunor-acc.htm
@cetatean
iese udmr-ul de la guvernare cand il voi vota eu pe ponta
credeam ,dar acum sunt convins,ca udmr este cea mai toxica gashca politica din romania
iese la iveala strategia Varanului:
UPDATE 10.00 Avocatul Mateut a declarat, la plecarea de la ICCJ, ca s-a cerut stramutarea la o Curte de Apel invecinata.
UPDATE 09.55: Dan Voiculescu a afirmat, la iesirea de la Inalta Curte, ca motivul pentru care avocatul Gheorghita Mateut a cerut stramutarea este completul de judecata, nu Curtea de Apel.
“Sa nu mai confundam persoanele care sunt vremelnic pe niste functii cu institutiile”, a afirmat Voiculescu, dand ca exemplu pe presedintele Traian Basescu. Intrebat ce legatura are cu procesul sau, Voiculescu a declarat: “Are legatura pentru ca domnul avocat Mateut a vorbit despre completul de judecata, nu despre Curtea de Apel. Nu CAB este motivul pt care domnul Mateut a cerut stramutarea.”
Deci, Varanul acuza in fata ICCJ judecatorii din completul de la CAB ca nu sunt impartiali:
Art. 72 NCPP: “Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie strămută judecarea unei cauze de la curtea de apel competentă la o altă curte de apel, iar curtea de apel strămută judecarea unei cauze de la un tribunal sau, după caz, de la o judecătorie din circumscripţia sa la o altă instanţă de acelaşi grad din circumscripţia sa, atunci când există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorilor instanţei este afectată datorită împrejurărilor cauzei, calităţii părţilor ori atunci când există pericol de tulburare a ordinii publice. Strămutarea judecării unei cauze de la o instanţă militară competentă la o altă instanţă militară de acelaşi grad se dispune de curtea militară de apel, prevederile prezentei secţiuni privind strămutarea judecării cauzei de către curtea de apel competentă fiind aplicabile”.
buna ziua
din taxare in taxare spre visul de aur al omenirii,comunismul
de la unii totul ,celorlalti cat sa nu moara de foame si sa fie multumiti ca s-a “bagat carne”
@tzepe care era profitul renel inainte de privatizare?
problema nu e privatizarea/problema este ca ce e “al statului”-nu poci ca sa zic “publica” e tratat INTOTDEAUNA de “reprezentantii statului” -gashca de hoti penali-ca mijloc de furt legal
putin ma intereseaza ca directorul are salariu de eur 10000/luna;ma intereseaza ca el sa obtina profit!!!
societatile unde statul este actionar majoritar si obtin profit se numara pe degete
aveti dreptate. cei mai toxici, pentru ca tin captiva electoral si social polulatia UDMR, ca intr-un ghetou, si se folosesc de voturile alora ca sa aduca bani si putere la cativa varani car vorbesc ungureste.
1. Nu se poate compara profitul RENEL, companie care cuprindea intreg sistemul energetic (productie, transport, distributie) cu profitul unui distribuitor de energie electrica (ENEL).
2. Dupa ce au cumparat de la Electrica, ENEL a obtinut profituri uriase aproape fara investitii.
Pt. ca in distributie investitiile sunt mult mai mici decat la pruducerea energiei.
Adica, majoritar prin masuri administrative, ENEL si-a crescut profitul, exploatand reteaua/ instalatiile preluate de la Electrica.
3. Electrica era profitabila, chiar si in conditiile in care era capusata de manageri (clienti politici), in folos propriu sau pt. partid.
Privatizand companii profitabile (distributiile de electricitate si gaz), statul a pierdut o caruta de bani, cu care putea plati linistit pensii si salarii.
In schimb, guvernantii si-au umplut conturile cu comisioanele incasate.
Intrebare ajutatoare:
A simtit cineva (abonat ENEL) ceva imbunatatiri in calitatea serviciilor de cand s-a trecut de la Electrica la Enel ?
Adica am devenit clienti de tip UE/Italia (‘clientul nostru, stapanul nostru”) ?
Eu am simtit doar o factura mai “consistenta”. 🙁
Hai sa mai si radem 😆
În ciuda poziției ferme a Noricăi Nicolai de a rămâne în ALDE, după cinci ani în care a lucrat în Subcomisia pentru Securitate şi Apărare, în Comisia pentru Afaceri Externe sau pentru Drepturile femeii şi egalitatea de gen, Norica Nicolai s-a trezit acum că a fost repartizată, în PPE, la Comisia de pescuit.
Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a aderat, în 8 iulie, la Grupul ALDE din Parlamentul European. Ea a sfidat aderarea PNL la PPE.”Deocamdată, în ALDE, sunt pe comisia pe care am avut-o la Partidul Popular European şi pe care nu am cerut-o. Este vorba de Comisia de pescuit.
😆 😆 😆
E buna la ridicat navodul.
Spate lat, bicepsi/deltoizi barosani.
Plete, ca la Mila 23. 😆
😀 ))
Sa nu credeti o iota din ce zice Ponta despre Basescu si Kovesi. Vrea sa para acum ca e devotat independentei Justitiei, mai ales ca DNA-ul e calare pe cazul Duicu. Incearca sa castige bunavointa DNA pozand ca cel care a aparat-o pe Kovesi.
cred ca nimeni nu s-a indoit vreun sfert de secunda ca insul sa-si fi schimbat asa, peste noapte, prioritatile, in urma vreunei revelatii…
Surse: stramutarea respinsa!
Buna ziua
🙂
Salutari tuturor…
slava Domnului!
merci, Cedric!
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/curtea-suprema-a-respins-cererea-de-stramutare-a-dosarului-ica-in-care-e-judecat-dan-voiculescu-86808.html
cu viteza spre condamnare 😆
“BASISTII”de la ICCJ i-au facut-o 😛
buna ziua. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17654225-victor-ponta-propus-kovesi-traian-basescu-nu-vrut-initial-dna-sustinut-doar-televizor.htm schizofrenie? mincinos patologic?
eu sper ca dupa condamnarea lui voiculescu a3 se va transforma in “realtyshow”si va transmite live ,ca breaking news viata lui in puscarie;
si mai sper ca i se va mari pedeapsa
si mai sper ca multinationalele alea care clameaza “care for society”nu vor mai accepta ca produselor lor sa li se faca reclama la a3
de azi incepand voi urmari trei zile “publicitatea”la a3 si nu voi mai cumpara nici un produs de la vreo companie care-si face publicitate acolo
Buna initiativa.
As dori sa impartasiti cu noi aceste nume, deoarece nu toti avem curaj sa apasam pe butonul telecomenzii in dreptul A3.
ambele http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-11-iulie-viziunea-lui-ponta-pentru-romania-biruri-minciuni-si-fabrici-de-diplome/29412/#comment-84685
Off topic?
http://www.evz.ro/putin-si-merkel-se-vor-intalni-la-finala-campionatului-mondial-de-fotbal-din-brazilia.html
Sa-l ia Putin si pe Snowden in delegatie, iar Merkel pe responsabilul ei cu expulzarile pentru tacam complet de finala
bine ar fi sa-l ia si pe mitomanul viorel. s-ar mai opri ploile si pe la noi !
da, si sa lase gibonul in Cuba – zona lui che, idolul dementului
@tzepe 10 24
multumesc,si eu -desi sunt un adept al privatizarilor-cred ca privatizarile din sectorul energetic nu trebuie facute
exceptie:petrom-unde as fi separat extractia de rafinare/up stream&down stream/nu s-ar mai fi “inghesuit”omv-ul/era un experiment unic,dar -la rahatul care era,nu se putea pierde mai mult
tot la petrom:acoloprivatizarea a fost cu mari presiuni ale austriei/la vremea acea avea presedintia EU si romania inca nu fusese declarata”ecomonie de piata”conditie obligatorie pentru intrarea in comunitate
a fost un santaj austriac/macar acum ar trebui spus asta
O sa revin cu o concluzie pe care am postat-o intr-un moment in care un nou articol a aparut si a preluat atentia. Revin pentru ca am si adaugiri la ea generate de ultimele reactii la semidezbaterea impozi pe munca vs impozit pe proprietate. Spuneam atunci:
”
Odata o comunitate avea o padure. O stiau acolo pe deal si putini au strabatut-o sa realizeze cat de mare este. banuiau doar sau stiau din povestile padurarului ce se intampla acolo.
Intr-o zi, brusc, padurarul s-apucat sa marcheze unii copaci. “Sunt batrani” a declarat cand l-au intrebat ce face, “Trebuie taiati pentru ca padurea in ansamblu sa fie mai sanatoasa si mai puternica”
Lumea a inceput sa vorbeasca:
Ion spune “Este bine, ca oricum multe din lemnele acelea sunt putrede si nefolositoare”
Popescu “Padurea trebuie in principiu rarita dar nu oricum, in mijloc ii trebuie un luminis cu un lac mic si limpede. Si veveritele trebuie sa aiba asigurat spatiul vital iar pasarile ciripesc mai vesel daca vad soarele mai des” “Mai bine asteptam pana planuim temeinic cum sa facem lacul”
Traian “Cine va planta noi vlastare si cat costa?”
Eu spun sa vindem lemnele astfel obtinute iar din bani sa cumparam un tractor ca sa si plantam in acelasi timp alti copaci,sa-i si transportam si pe cei taiati la piata.
Pana si ursul este nemultumit. Fara o cantitate de copaci va avea probleme in prinderea hranei care va fugi mai repede observandu-l mai lesne in padurea rarita. Si el cum e mai batran va muri de foame.
Padurarul insa se face ca ploua si se apuca de taiat copacii. Cum padurea nu-i apartine, plantarea de vlastare nu intra in preocuparile sale. O sa vina satenii la claca sa-i planteze, candva in viitor…
Lui Traian ii raspunde ca, “Asa sunt regulile, nu le-am facut eu, intreaba legislativul”.
Ursul nu intelege ca de fapt el nu mai prinde animale pentru ca e batran nu pentru ca sunt copacii rari,
Popescu ramane cu schitele lacului din luminis pe hartie. Frumoase dar inutile.
Ion primeste niste vreascuri pentru la iarna pentru ca a fost de acord cu padurarul.
Numai eu sunt bestelit de toti ca fiind autorul moral al despaduririi.
Voi nu intelegeti odata ca Ponta a marcat copacii? Ce-i cerem in schimb? Aia 6% de la CAS? Nu-i cam putin?”
Adaugari:
Popescu este de fapt un manipulator iar obiectivele sale reale sunt ascunse. Pe langa limbajul eliptic si referintele multiple care au rolul sa-i aduca un plus de credibilitate afirmatiilor, se da de gol prin indemnul la fuga dupa cascaval pe care tot el il considera mai devreme un mijloc de stanga de manipulare. Tactica de baza a manipularii este “daca nu-i poti convinge zapaceste-i”. Am afirmat ca cei mai mari dusmani ai acestei reasezari a impozitelor sunt de fapt cei care au cel mai mult de pierdut si au si resurse sa sustina un punct de vedere: “Saracii batrani, cu ei ce facem…” care acopera de fapt interesul propriu. De asemenea ducerea in derizoriu a ideii de fond prin afirmatia ca “nu e reforma, este o ajustare” Pai daca mutarea a 22% din impozitul pe munca in impozitul pe proprietate cu toate consecintele care deriva nu este reforma atunci ce se califica la numele de “reforma” O revolutie? Mai sunt si alte argumente in sprijinul ideei ca mesajele lui sunt manipulatoare dar n-o lungesc prea tare Dixit.
Ursul suparat ca nu mai prinde caprioare ar rebui sa stie ca acestea se prind cel mai bine in tinerete iar odata cu varsta acest sport devine din ce in ce mai dificil. Dar asta nu este vina celor tineri sau a sistemului sau a oricarei alte entitati. Asa functioneaza natura. Si tot ursul ar trebui sa stie ca padurea nu creste in functie de cum le este necesar ursilor, in ea mai sunt si vulpi si veverite… Ursii reprezinta doar o mica parte din populatia padurii Indemnul pe care-l primesc eu de munceste sau mori nu este mai elegant decat cel pe care-l fac eu: adapteaza-te sau mori. Celor care obiecteaza ca este urat sa-i spui asa ceva unui urs batran o sa-i raspund ca este criminal sa-i spui asta unui crescator de pui. Si inca ceva, O ciosvarta care nu e prea mare dar vine regulat este totusi mai buna decat una care nu mai vine deloc. Faptul ca timpul in care nu va mai veni ciosvarta la ursi este undeva in viitorul inacessibil ursului de astazi nu transforma punctul de vedere al ursului intr-unul mai acceptabil. Dimpotriva, transforma ursul intr-unul mic tiran: “mie sa-mi dati ca merit, ce faceti voi dupa aia e treaba voastra…” Nu-i frumos fata de viitori ursi, cei care-ti dau acum ciosvarta, si nu pentru ca asa au ales ei. Vina originara e a lui e Bismark si nu este lucrativ sa ne trimitem reciproc la el ca sa-l luam la rost.
Restul satului ar trebui sa-l ajute pe Traian sa-si dezvolte initiativa si sa-l oblige pe padurar sa plateasca pretul corect pentru copacii taiati. De ce acum? Pentru ca asa a vrut Ponta.
Sau poate vreti sa stam in continuare sa dezbatem sexul ingerilor si esenta proprietatii ca drept fundamental…
Singurul lucru fundamental este perpetuarea speciei. Restul sunt doar forme de organizare a comunitatilor. Mai bune sau mai rele…
postare noua!
http://politeia.org.ro/editoriale/eu-victor-ponta-presedinte/29432/