Revista Presei – 13 iunie. 24 de ani de la mineriade, Iliescu e tot liber…
13/06/2014 | Autor Cetatean Categorii: Stiri / Revista Presei |
Buna dimineata intr-o zi de vineri, 13 iunie. Astazi, vremea va fi instabilă în zona de munte şi în jumătatea de sud-est a ţării unde, mai ales după-amiaza şi noaptea, vor fi înnorări temporar accentuate şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia izolat. Pe spaţii mici va cădea grindina, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. Astazi temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 34 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 19 grade. In capitala instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta după-amiaza şi noaptea prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade. La munte Vremea va fi instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi mai ales după-amiaza şi noaptea, local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, îndeosebi în Carpaţii Orientali şi în zona Subcarpaţilor de Curbură se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperatura aerului va marca o uşoară scădere faţă de ziua anterioară. La mare vemea va fi în general instabilă, relativ normală termic. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse şi descărcări electrice, ziua şi în prima parte a nopţii. Cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 26 de grade, iar cele minime între 17 şi 19 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 20 şi 22 de grade.
Cursul valutar al BNR il aflati aici
24 de ani de la debutul Mineriadei. 13-15 iunie 1990, zile întunecate în istoria recentă a României. Acum 24 de ani, la o lună după primele alegeri libere, în Piaţa Universităţii „golanii” manifestau împotriva noii conduceri post-comuniste. Demonstraţiile de stradă contestau regimul proaspăt instalat şi deveneau tot mai incomode pentru putere. Zilele de 13, 14 şi 15 iunie 1990 sunt o amintire întunecată în istoria recentă a României, iar confruntările violente dintre mineri şi protestatari produse atunci au rămas nepedepsite. La 24 de ani distanţă, fostul preşedinte Ion Iliescu spune că nu crede că ar fi rezolvat altfel conflictele acelei perioade. „Întotdeauna e greu să schimbi ceea ce s-a făcut. Putem doar să analizăm cu mai multă luciditate. Nu cred că aş face foarte multe lucruri în mod diferit. Eu cred că a contat maniera echilibrată în care ne-am străduit să abordăm inclusiv stările conflictuale din societate”, a declarat el recent la Digi24. Frontul Salvării Naţionale câştigase cu o diferenţă zdrobitoare alegerile din mai 1990, dar nu îşi câştigase încă legitimitatea. Pentru puterea nou-instalată, protestatarii erau un element de dezordine; o demonstraţie incomodă, care trebuia ţinută în frâu. 13 ianuarie 1990. În centrul Bucureştiului, forţele de ordine se ciocnesc cu manifestanţii. Pe măsură ce orele trec, totul se transformă într-o luptă de stradă. Sediile Ministerului de Interne, Poliţiei Capitalei şi Serviciului Român de Informaţii sunt incendiate. Zeci de oameni au nevoie de îngrijiri medicale. Preşedintele de atunci, Ion Iliescu, cheamă ajutoare: „să instaurăm o democraţie veritabilă, responsabilă în faţa poporului. Acum, aceste elemente au căutat să submineze viaţa noastră democratică”, spunea el pe 13 iunie. Integral pe Digi24.
Dosarul lui Dan Voiculescu, amânat pe baza unei minciuni a unui judecător al Curții de Apel București. Un lucru mai puţin obişnuit s-a întâmplat la termenul din 10 iunie 2014 al procesului lui Dan Voiculescu. Completul de doi judecători de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dat un nou termen, motivul anunţat de preşedintele completului, Florică Duţă, fiind acela că nu a fost constituit procedural corect completul de judecători. Duţă a invocat o hotărâre a colegiului de conducere al CAB din 29 mai. Surpriza avea să apară însă atunci când „România liberă“ a cerut lămuriri despre respectiva decizie reprezentanţilor CAB. Chiar la începutul ședinței de judecată a dosarului Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) din 10 iunie, președintele de complet, magistratul Florică Duță, a anunțat că respectivul complet nu este constituit corect și, deci, nu poate judeca termenul de pe 10 iunie. Practic, din acel moment, ședința se putea considera încheiată. Asta s-a și întâmplat, în foarte scurt timp. Decizia: amânarea până la 1 iulie. În minuta ședinței, Duță a notat că „prorogă discutarea aspectului privind modalitatea de compunere a completului de judecată învestit cu soluţionarea prezentei cauze, pentru următorul termen de judecată”. Argumentul secundar pentru amânarea termenului a fost că lipseau și doi apărători ai inculpaților din dosar, dar acest argument nu mai avea nici o relevanță: și dacă apărătorii absenți ar fi fost prezenți, dosarul tot nu s-ar fi judecat din cauza „aspectului privind modalitatea de compunere a completului de judecată”. Integral aduce Romania Libera (ilustratie @Baricada). Recomand si acest articol despre fuga judecatorilor de dosarele lui Voiculescu.
Dosarul „Referendumul“. Vicepremierul Liviu Dragnea, aşteptat vineri la Curtea Supremă. Magistraţii Curţii Supreme iau în discuţie vineri un nou termen din dosarul „Referendumul” în care vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte aproape 100 de persoane, de fraudarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. La termenul trecut, mai mulţi martori care apăreau că au votat pe listele suplimentare din urna mobilă de la spitalul din Alexandria au declarat în faţa instanţei că fie nu au fost internaţi, fie au votat în secţiile unde au fost repartizaţi. La rândul lor, reprezentanţii partidelor PSD şi PDL din secţia de votare în care a fost întocmită lista suplimentară au declarat că erau sunaţi în ziua votului de la sediile partidelor pentru a comunica prezenţa la vot. Alţi şase inculpaţi care urmau să fie audiaţi au refuzat să dea declaraţii în faţa judecătorilor. La un termen anterior, aproape 40 de persoane, martori în dosar, au declarat în faţa judecătorilor, că deşi sunt semnăturile lor pe listele electorale, nu au votat, unii spunând că în ziua respectivă erau plecaţi din ţară. Martorii au arătat că deşi semnăturile lor se regăsesc pe listele de votare, ei nu au fost prezenţi la referendumul de pe 29 iulie 2012. Unul dintre aceştia a spus că nici el şi nici soţia şi fiica lui nu au fost prezenţi la vot, însă în dreptul numelor lor sunt semnături. Acesta a spus că semnăturile nu pot fi ale lor, pentru că nu s-au prezentat la vot, soţia şi fiica lui fiind plecate în Anglia. Integral aduce Adevarul. Recomand si acest articol despre pedeapsa lui Catalin Voicu.
Anchetă fără precedent. DNA caută parlamentarii care au luat șpagă pentru a vota o lege. Potrivit Laurei Kovesi, mai mulți politicieni și-au condiționat votul pentru modificarea legii de organizare a ASF. Când un senator sau un deputat comite o faptă de corupţie, solicită bani sau bunuri sau alte foloase pentru a vota într-un anume fel, pentru a introduce în lege un anume amendament şi comite o faptă de natură penală, atunci nu sunt sub protecţia Constituţiei.(…) Este pentru prima dată când avem informații și suspectăm că s-ar fi oferit bunuri sau foloase pentru ca această lege să fie adoptată într-un anume fel. Este o investigaţie în curs, deocamdată este o suspiciune care trebuie dovedită sau infirmată prin probele pe care le administrăm”, a declarat Laura Kovesi, șefa DNA, într-un interviu recent. Actul normativ la care face referire procurorul șef este Ordonața de Urgență 94 din 2013, prin care era modificată legea de organizare și funcționare a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Integral aduce EVZ.
Ioana Petrescu: Încă nu s-a stabilit dacă populaţia va subvenţiona „taxa pe stâlp“ şi scutirea marilor consumatori industriali de certificate verzi. Autorităţile încă nu au stabilit dacă populaţia va fi nevoită să suporte în facturile la energie, gaze naturale şi utilităţi sumele pe care companiile din domeniu le vor achita în contul „taxei pe stâlp“ sau sprijinul pe care marii consumatori industriali îl vor avea pentru scutirea de la achiziţia certificatelor verzi, a declarat Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor. Întrebată fiind de presă de ce trebuie populaţia să suporte două măsuri ale Guvernului, respectiv „taxa pe stâlp“ şi spijinul pentru industrie, ambele măsuri urmând a se reflecta în tarife, ministrul a spus că nu există date care să arate că populaţia plăteşte aceste taxe, dar că procentul ar putea fi „între zero şi sută la sută“. „În primul rând, asta nu este clar cât procent din taxele respective se vor regăsi în preţuri. Procentul poate să fie între zero şi sută la sută şi asta o vom vedea după o perioadă de timp. Ceea ce pot să vă spun despre taxa de stâlp este ceea ce am discutat şi cu mediul de afaceri, este că continuăm un dialog cu ei să găsim o formulă mai bună pentru anul 2015 şi care să ia în considerare şi preocupările mediului de afaceri şi observaţiile pe care le-am primit de la ei. Deocamdată nu avem date să arate că populaţia plăteşte aceste taxe, procentul de transferare în preţ poate să fie oriunde între zero şi sută la sută“, a afirmat ministrul Finanţelor. Citit acest articol si raspunsurile halucinante ale unui ministru de Finante pe Adevarul
Întrebarea la care NU a răspuns Ponta după ce a anunţat reducerea CAS. De ce s-au tăiat microfoanele la Guvern. Reducerea CAS, prezentată timp de doi ani ca principala măsură de stimulare a mediului de afaceri şi anunţată şi joi ca un mare succes, a fost explicată în fugă de premierul Ponta şi ministrul Finanţelor, cu microfoane retrase jurnaliştilor care doreau să adreseze întrebări şi sunet în boxe tăiat. Cei doi şi-au făcut ieşirea precipitată fără a spune care este costul introducerii acestei măsuri, cât este ea de sutenabilă. Capabil în alte situaţii să vorbească zeci de minute în şir despre cartofi prăjiţi şi alimente bio, premierul Victor Ponta a acceptat foarte puţine întrebări ale presei legate de reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi a ieşit precipitat din sală după doar zece minute, motivând că mai multe explicaţii vor fi furnizate de către ministrul Finanţelor. Nici acesta însă nu a stat în faţa presei decât cinci minute, timp în care mai mult şi-a cerut scuze pentru amânarea introducerii măsurii decât pentru a savura succesul, după care a plecat la fel de rapid, în pofida strigătelor din urmă ale jurnaliştilor. Mai mult, ziariştilor dornici de întrebări li s-a luat microfonul din mână, iar sunetul boxelor a fost tăiat pentru a descuraja orice rebeliune. Comportamentul realmente ciudat al principalilor doi factori de autoritate implicaţi în reducerea CAS – şeful Guvernului şi ministrul Finanţelor – ridică serioase întrebări legate de sustenabilitatea măsurii, sursele din care va fi acoperit impactul bugetar aferent în următorii ani şi chiar costurile ascunse sau încă neprezentate pentru mediul de afaceri, acestea reprezentând chiar obiectul întrebărilor de care cei doi s-au eschivat. Integral aduce Gandul (ilustratie Academia Catavencu).
Construită azi de la zero, un investitor ar trebui să dea 4,5 mld. euro pentru o nouă Electrica. Statul o vinde la un preţ de 4 ori mai mic. Până la 4,5 miliarde de euro sunt necesare pentru a construi de la zero aproape 200.000 de kilometri de reţea care să treacă prin 18 judeţe şi care să aprindă becul pentru 3,5 milioane de consumatori. Statul vinde însă 51% din Electrica, singura companie de distribuţie şi furnizare a energiei pe care o mai controlează la un preţ cuprins între 443 şi 543 mil. euro. „Activele nu vor aparţine niciodată investitorului“, spune însă Bogdan Iliescu, directorul general al BRD Corporate Finance, entitate care face parte din consorţiul care se ocupă de listarea Electrica. Iliescu este şi membru în consiliul de administraţie al Transgaz. Sindicatul de brokeri care intermediază oferta Electrica este format din Citigroup, BRD, Raiffeisen Bank, Société Générale şi Swiss Capital. Potrivit datelor publicate de Electrica în documentele care au pregătit listarea companiei la bursă, firma administrează 8.389 de kilometri de linii de înaltă tensiune, 45.643 de kilometri de linii de medie tensiune şi 134.834 de kilometri de linii de joasă tensiune, operate de filialele de distribuţie Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord. ZF a încercat să realizeze o evaluare. Integral aduce ZF.
De ce FMI nu vrea reducerea CAS cu 5% in acest an – Cinci motive probabile. Premierul Victor Ponta a anuntat, joi, de laPalatul Victoria, ca Guvernul a decis scaderea CAS la angajator cu 5% de la 1 octombrie, in ciuda faptului ca expertii Fondului Monetar International (FMI) prezenti la Bucuresti nu au fost de acord cu aceasta propunere. Prim-ministrul a dat asigurari ca bugetul poate suporta impactul generat de aceasta masura, care a fost estimat la circa 850 de milioane de lei, motiv pentru care nu vor fi impuse noi taxe sau impozite.Anterior, Guvernul promisese ca va aplica masura de la 1 aprilie, iar apoi a avansat 1 iulie ca nou termen. Exista cel putin cinci motive pentru care FMI nu a fost de acord cu reducerea CAS in 2014, care sunt strans legate intre ele. O analiza Ziare.com
Va doresc o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Salutare !
Daca Ilicescu platea, cum era normal, pt. mineriade, alta faina se macina acum la moara.
Viorel luntrasul ar fi lustruit si acum bancile din garile Parisului, poate chiar in compania duduii habarniste de la Finante.
Metoda “loveste si fugi” este tipica indivizilor lasi si iresponsabili.
Trebuiau huiduiti.
PS
Aviz ziaristilor : pt. urmatoarea conf. de presa pregatiti niste oua.
Stricate.
buna dimineata !
nu doar ca e liber dar ilici ne si ranjeste satisfacut cand apare la tv.
Mai e putin si-l vedem jucand sah cu Base, la clubul fostilor presedinti.
Sistemul supravietuieste.
Traiasca “dinastia” !
🙂
Buna dimineata,
din nefericire tanara speranta dovedeste ca este o catastrofa in domeniul finantelor, habarnista este un eufemism.
Din nefericire nu mai putem vorbi de probabilitati ci de certitudini, sunt un pericol real pentru tara si romani.
Fatuca e doar un instrument pus acolo ca sa le acopere jaful.
buna dimineata
mineriada-cine n-a trait-o “live”nu poate intelege/eu unul repet din 14 iunie 1990-nu minerii sunt de vina,cei care i-au adus!cu tot respectul pentru munca grea din mina,acei mineri habar n-aveau ca exista si altceva
am vazut fetele lor cand se minunau in fata posterelor din vitrina austrian airlines(era un birou al lor ,pe bulevard,vis a vis de batiste)
am vazut “mineri cu maini curate”cum ii luau si le aratau fete cu fuste scurte si “pletosi” ca “drogati si curve care se …pe dolari”sii ii indemnau sa-i bata!
si mai ales am inteles ce inseamna lasitatea si/sau frica/n-am avut curajul atunci sa intervin sa incerc sa apar acei tineri si cred ca au fost destui ca mine atunci
am mers acasa si le-am spus copiilor sa nu iasa din casa
am invatat ceva dupa,cand am citit ce le-a spus papa Ioan Paul polonezilor=”nu va fie frica”
Pai cine i-a condus la sediul taranistilor si la Ratiu ?
Minerii cu “mainile curate” si uniforme noi.
I-am vazut pe cativa la “arhitectura”.
Bine hraniti, cu burti de prostovani, agresivi.
@tzepe
asta am vazut si eu!!!
tu -probabil ca erai acolo-eu eram, si?
ne-am uitat,am vazut ,am realizat poate ce se intampla si??? am bagat capul in pamant si ne-am vazut de treaba,
daca eram acolo 100-nu neaparat sa fi fost “membri ai pietei”-ci 100 care eram pe 14 in zona si unul ar fi avut curajul sa spuna”ajunge”poate ca acele orori ar fi fost oprite
n-am facut asta niciunul
Eu n-aveam la mine decat ochelarii (in buzunar, nu la vedere).
Baietii aia, in schimb, invarteau niste bastoane grele, de cauciuc.
In plus, ei erau organizati, cu comanda.
Noi habar n-aveam unul de altul…
Oricum, am luat un furtun pe spinare.
Norocul meu a fost ca am “demaraj” si am scapat destul de ieftin.
Domnule, un exemplu: din momentul in care au intrat in curte la PNT si pana au iesit pe balconul dinspre Piata, aruncand hartii, mobila, covoare, geamuri sparte, haine etc, eu nu am apucat sa fumez o tigara intreaga, Erau ca niste termite, si ca numar, si comportamental. In plus, pe trotuar, langa mine, mai multi erau suporterii lor, decat ce spuneti dvs. Chiar credeti ca, daca printr-o minune, am fi fost 100 si ne si organizam, faceam ceva? Eu nu cred. Va invinovatiti degeaba.
Buna dimineata!
O zi buna tuturor, in armonia si sanatatea mintii&sufletului&trupului.
o zi buna tuturor.
Madam Apciza o surclaseaza in tampenie pana si pe Grapini. Este pur si simplu analfabeta in finante. De unde se vede ca a fi “olimpic” la ceva in Romania nu este atat de greu. Vai de mama doctoratului luat in State!
buna, trist dar adevarat.
salut.
din pacate a incaput Romania pe mana impostorilor.
iar impotorii cu patalama de studii inalte sunt cei mai periculosi
discutiile cu fmi&co
jalnic/cred ca “in spatele usilor inchise” copyright voinea &”tanara speranta” n-au avut nici macar “power point”uri decente de aratat
daca cei doi ar avea un pic de mandrie profesionala ar fi trebuit ,ieri,sa-si anunte demisiile
bugetul pare a fi varza,”cea mai mare crestere economica din EU” o alta minciuna a ins
repet ,acest guvern va lasa in urma un dezastru economic pe langa care cel lasat de tariceanu&vosganian va pali de invidie
p.s bine ca macar de data asta basescu si-a vazut de treaba si l-a lasat pe ponta sa apara-a cata oara?-asa cum este= tupeist si mincinos
ai dreptate, se pare ca s-au dus complet nepregatiti. De fapt wc ponta a declarat “ca nu am prea dormit” si ca in definitiv cresterea/micsorarea CAS-ului este problema guvernului si nu a FMI-ului.
Demisie, nu exista asa ceva la romanica 🙁 Astia si-au adjudecat ptr vecie posturile si cu drept de transmitere in famiglie pentru a n generatie.
Nu prea a dormit pt. ca trebuia sa invete ce-i ala CAS.
Cu PIB-ul terminase. 😆
@mar/buna dimineata
nu e vorba de nepregatiti
nu ai cum sa faci din rahat bici si sa si pocneasca
ce sa pregateasca???
nu poti pune in “cifre”aberatiile economice”ale lui ponta/asta duce tara in prapastie/in afara de a face inutile cele 20 miliarde care cat de cat au acoperit dezastrul lui tariceanu se vor mai adauga cel putin 20/sa ai 40 miliarde si sa nu realizezi nimic,e ceva/cei care au acum in jur de 35-50 ani vor simti/sa nu uite =de vina sunt ei ca permit asa ceva
dupa mine e ca si cum familia dvs sau a mea vom spune” anul viitor vom cheltui 1 milion de euro ca sa ne cumparam un yaht si vom da 100 petreceri la monaco”
Salutare!
Si deci, pana la urma, romanii planteaza sau nu copaci? 🙂
depinde la ce ne raportam, la “marea impadurire” de la irealitatea lui Vantu sau la ce-si pune omul pe langa casa lui 😉 in plus au altii grija sa-i dea jos, au nevoie de teren ptr. pensiuni si alte acareturi pe langa casa apropietarului.
Salutare!
Ne raportam la o dicutie inceputa aici:
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-11-iunie-psd-ul-este-in-toate/28626/#comment-82371
si care e si trans-topica, daca aveti rabdare 🙂
am citit-o ,dar,-mea culpa-nu prea iau de bune teoriile sociologice/ma straduiesc sa le inteleg si tot ajung la aceasi concluzie-“multimea e o gloata si actioneaza instinctiv,cateodata instinctele sunt sanatoase(in momente cruciale)de cele mai multe ori sunt daunatoare”
Atunci suntem de acord macar ca, in ceea ce priveste mineriadele si Piata Universitatii, soarta era deja pecetluita odata cu aparitia minerilor, nu?
Zicea Maries (ca el se tine scai de dosarul alal) aseara la TV ca acum stim exact cati mineri au venit la Bucurestii, de unde, cati bani, cata bautura & altele au primit, partial si cine i-a condus pe la “obiective” etc. Interesant e ca dupa ce au plecat minerii (vorba vine), circa o mie dintre ei au ramas in Bucuresti pana spre toamna si au fost cazati/incartiruiti/bagati la drepturi intr-o unitate militara speciala… Deci o mie de mineri au ramas pana in toamna in Bucuresti, pentru orice eventualitate, si trai pe vatrai pe banii nostri, va dati seama?
modelul care il aplica azi rusii in ucraina ( “separatistii” ) e vechi si foarte “sanatos” .
si apropo de 13-15 iunie 90
nu stiu cat s-a schimbat
mi-amintesc de “referendumul din 2012” si cum dimineata la 8 veneau sa voteze oameni “cu pieptul bombat sa-l dea jos pe dictator”/semanau asa de mult cu “tatele”care-i aplaudau pe mineri!
mai nimic, poate o idee de vopsea schimbata pe ici pe colo 🙁 In rest, tot aia sau descendentii lor, sistemul exista si se conserva.
Buna dimineata tuturor!
Ilici la brutarie!
http://www.youtube.com/watch?v=GpbnnOIaSv0
salut
si tibi nupu la pescarie :)))
One at a time 🙂
Salutare!
Voinea zicea aseara pe la un televizor ca institutia cu pricina era (?) “cea mai politizata dintre toate” si (dadea de inteles, dar nu zicea direct) cea mai “infiltrata”. Era si Maries la emisiune si explica el cum ca exista deja un verdict CEDO si ca in cateva zile vine si o sentinta a Marii Camere:
http://www.asociatia21decembrie.ro/2014/06/decizia-cedo-in-dosarul-mineriadei-2/
Una peste alta, cine cunoaste cat de cat fenomenul si stie ce voiau, de fapt, “golanii” de la Universitate, cred ca-si da lesne seama ca ne aflam cam in aceeasi situatie de atunci, desi pare ca nu. Culmea e ca pana si unii dintre actori sunt, inca, aceiasi… In fine, poate reusesc sa nu ma inflamez azi 🙂 .
Ilici la brutarie!
salut
cred ca acum stam mai rau ca atunci . avem latrine tv si sloganari cat cuprinde . iar memoria oamenilor a fost apretata sanatos . ma intreb de ce nu candideaza petrica roman la presidentia pnl – am avea o clasa politica suta la suta “emanata” . :))
Oarecum, da. Pentru ca timpul trecut de atunci si pana acum, intamplarile petrecute etc, i-au legitimat, vrem-nu vrem. Mima de democratie, pluralismul superficial, alegerile de toate felurile, asisderea. In plus, trebuia ca si oamenii sa-si poata sa-si vada de viata lor, cumva: cu sau fara ei… Oricum, dupa parerea mea, multe din cele pe care le mai aveau de gand Ilici & Comp inainte de 13-14-15 iunie ’90, nu s-au mai indeplinit, le-au abandonat ei insisi sau chiar s-au sucit de tot (noroc si cu atat, daca ma gandesc bine). Li s-a facut frica.
Tare aia cu Roman 🙂 , nu ma gandisem.
Tot o forma de mineriada 👿 Jigodiile nu se mai satura 🙁
http://www.gandul.info/politica/exploziv-parlamentari-ca-n-codru-38-de-deputati-psd-au-facut-o-lege-care-permite-taierea-integrala-a-padurilor-zece-dintre-ei-sunt-proprietari-de-terenuri-forestiere-12746484
cum era cu conflictul de interese ?
Salutare tuturor,
@Sare,
Este macar unul in tot guvernul care are ceva in cap? Altceva decat combinatiile de partid.
pana va spune @sare,incerc eu un raspuns/scuze daca imi permit
nu,si dezastrul este ca pana la nivelul 3-4 e la fel!!!
ca un ministru e “politic” ar fi de acceptat.dar ca si cel care e la nivelul 3-4 sa fie la fel de “incompetent” e de neacceptat/acolo se face “treaba de zi cu zi” si acolo “se dospesc” faptele de maine
este cel mai “politizat”guvern din 90 pana azi!
Salut intaplator,
Intr-adevar. Ministrul este politic, dar normal ar fi sa fie un manager bun care sa aiba experienta si viziune in ministerul pe care il pastoreste. Altfel, cine va promova oamenii buni din nivelurile 2-3-4?
Cum oi fi putut eu sa ratez articolul asta pana acum, nu-mi dau seama..
“Cazul V. Ponta. Poţi să-ţi plagiezi propria minciună?”
http://www.gandul.info/puterea-gandului/cazul-v-ponta-poti-sa-ti-plagiezi-propria-minciuna-12732132
Tare si asta: “Tăriceanu, un liberal cu stofă de trădător”.
http://www.gandul.info/puterea-gandului/tariceanu-un-liberal-cu-stofa-de-tradator-12746856
@doxa 9 53
n-am idee cati romani planteaza copaci,dar stiu ca au fost cateva mii de romani care au fost “protocronisti”=au plantat”panselute”in orase inca din iunie 90! si nu “s-au ofilit”
p.s am aflat mai tarziu ca de fapt trebuiau sa planteze petunii/panselutele se inlocuiesc in iunie cu petunii
Buna ziua!
Sincer, mie mi s-a facut si mila de fatuca asta habarnista, pt ca dupa numai 3 luni zici ca-i zombie, iar porcu’ mitoman, ce-a aparut ieri la TV langa ea, arata pe zi ce trece mai umflat decat o saltea gonflabila de plaja.
nu se lasa, perpetueaza in prostie cu incalcarea unor drepturi stipulate in Constitutie. Se pregateste Marea Adunare Nationala cu WC -ul la tribuna 👿
Stau si ma gandesc ce se intampla daca nu mergi la vot si daca nu vrei sa platesti amenda 👿 Astia sunt in stare sa ne duca cu arcanul la vot sau cu politia/jandarmeria.
http://www.ziare.com/alegeri/vot/vot-obligatoriu-si-buletine-cu-spatiu-gol-pentru-nemultumiti-propunere-psd-1304131
uite ca eu am solutia sa nu votez”obligatoriu”
“arunc” 40 euro pe un bilet numai dus,cu wizzair buc-budapesta exact cu o zi -sau cateva-inainte de alegeri si am un “alibi”solid
Unificarea dreptei continua: “Cum s-a îmbogățit Iohannis folosindu-se de falși moștenitori și de acte fabricate”. Visuri, nene, cu unificarea! Si oamenii aia de la ILD propuneau “primare/preliminare”…
http://www.evz.ro/dezvaluiri-cum-s-a-imbogatit-iohannis-folosindu-se-de-falsi-mostenitori-si-de-acte-fabricate.html
nu ca Iohannis e usa de biserica,dar “look who’s talking”= “trompeta”d-nei udrea,care o fi alba ca zapada
puteau sa lase intaietatea “dezvaluirilor senzationale”pentru specialistii de la a3 si rtv
p.s n-am nici cel mai mic gand sa votez la prezidentialele astea,
si ca veni vorba de Iohannis,vor urma dezvaluiri despre:
-cum a vandut copii strainilor
-cum a furat banii europeni
-cum a furat banii dati de germania pentru comunitatea germana
-ete..etc..
noroc cu ponta si udrea ca sunt “curati”
apropo,cred ca echipa de “gurishti&zgomot” a lui ponta incepe sa oboseasca
nu-mi explic altfel cum a ratat un eveniment “istoric”
medalia de aur la europenele de spada!!!!
si,
acum ma gandesc ce bine ca romania nu e in brazilia!
cat ar fi costat sa zboare la meciuri acolo?
🙂 Sunteti sigur ca nu-i acolo? 🙂
Cum scrie George Budoi:
Cântau cândva românii, trist:
“Mai bine mort decât comunist”;
Şi mai cântau românii-n cor:
“Mai bine mort decât trădător”.
si asta mi-a amintit de:
“Cetăţeanul care consideră că veşmintele politice ale comunităţii sale s-au ros şi, totuşi, păstrează tăcerea şi nu se agită pentru a-i da un nou veşmânt – acela este un cetăţean necredincios, un trădător” (Mark Twain)
“Sfârşitul lumii începe atunci când trădătorii sunt omagiaţi de cei trădaţi” (Octav Bibere)
La mineriade au participat si ofiterii SPP.
Care SPP carcaie de fosti securisti.
Pe unul din ei, ofiterul secu de la institutul la care am lucrat inainte de `89, l-am gasit acum ceva timp pe lista de avansari semnata de Base.
Din colonel il facuse general si acum e, probabil, un brav pensionar cu pensie nesimtita pt. “serviciile aduse tarii”.
Sa nu ne facem, deci, iluzii, la CNSAS au fost duse doar dosarele simplilor turnatorilori.
Cele ale fostilor ofiteri secu au ramas la SRI.
Aceste unelte represive ale sistemului comunist servind patria, in continuare.
Vivat “Dinastia” ! 🙁
Si, a propos, poate ca v-a scapat : tot ieri guvernul a anuntat ca acorda niste sporuri la salarii militarilor, cadrelor SRI si celor din penitenciare.
Doar ei asigura linistea guvernantilor, nu ?
Salutare!
Am vazut inca de ieri, mama lor de lipitori hulpave… Lucreaza la foc continuu si cu multa harmalaie si zgomot de fond, nu vedeti?
La CNSAS n-aveau cum să ducă dosarele ofițerilor încă activi. Nimeni n-ar face chestia asta. Nici Germania cu STASI, nici altcineva. Partea proastă e că nu cred că vrem să știm câți sunt acești ofițeri activi, și în câte activități civile sunt ei infiltrați în momentul de față. Asta ca să nu mai vorbim de cât de încurcată încrengătura de structuri prin care încă își transmit ordinele.
Să nu uităm niciodată că ăia care se ocupau de rețeaua de turnători erau cei mai slab pregătiți din sistem. Ăia erau niște birocrați de duzină care strângeau dosare și rapoarte și operau sub protecția formală a instituției, în interiorul țării, cu legitimiație purtată în buzunar, just in case. Pe lângă ăștia, mai sunt cei care culegeau informații de-afară, cei cu facultăți bune racolați în anii 4 și 5 (poli de exemplu) și care acum dețin firmele prin care au fost plasați pe contracte externe, ofițerii de contra informații care au fost împrăștiați prin toate instituțiile, inclusiv în armată unde purtau kaki și așa mai departe. Torționarii și gestionarii de turnătorie sunt fraierii sacrificabili din punctul lor de vedere. Au aruncat un os la public, dar de fapt rețelele care contează mă tem că sunt intacte.
Tocmai in asta consta problema, de ce au ramas activi fostii securisti ?
Ni s-a tot repetat ca din vechea securitate n-a mai ramas mai nimic in actualul SRI.
Aiurea, baietii sunt peste tot !
In conditiile in care au facut parte dintr-un sistem represiv, mi se pare anormal sa construiesti un sistem nou, democratic, bazandu-te tot pe ei.
Deci turnatorii sunt blamabili/santajabili iar cei care-i racolau sunt buni si “valorificati” si dupa `89.
Instrumentele fostelor cadre PCR au devenit instrumentele actualilor politicieni de la varf, disputele politice avand suport pe linie de informatii.
PS
Tipul de care vorbeam e absolvent de Poli (energetica), probabil racolat inainte de absolvire.
Cu socru general secu etc.
Energetica era pepinieră standard. Stim si noi câțiva 🙂 Contracte bune pe linii de înaltă tensiune în Iran și nu numai (de exemplu). Dar să vezi ce interesant e când colegul de bancă din clasa întâi are bunic colonel USLA, tatăl lui face politehnică (parcă) dar ajunge la consulatul de la Londra, după care se sinucide. Iar colegul de bancă e acum în Anglia. A făcut arhitectură. Secu’ e în toate. În cele ce-au fost etc. etc. Acum doar nu erau să se autodesființeze, nu?
Vasile Blaga a semnat petitia-angajament pentru combaterea coruptiei. Daca tot isi comaseaza/fuzioneaza/absoarbe partidul cu un altul…
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17476466-vasile-blaga-presedintele-pdl-semnat-angajamentul-coalitiei-romanilor-pentru-combaterea-coruptiei.htm
Iata sistemul si modul lui de functionare, intr-un extraordinar sumar. Este vorba despre sistemul care ar trebui sa dea o decizie SI in cazul lui Voiculescu-Felix-Varanu, la un moment dat. Una dintre scheme este descrisa aici:
http://www.mediafax.ro/social/exclusiv-anchetatorii-care-au-clasat-dosarul-fiului-presedintelui-camerei-deputatilor-valeriu-zgonea-in-vizorul-dna-pentru-abuz-12747050
Era sa uit:
Ilici la brutarie!
Sau “mai bine mort decat”… comunistule?
pavel abraham il apara pe tiganii cu santajul la mircea basescu. cica sunt niste probe audio video. asta e noul scandal cu demiterea lui basescu.
salutare tuturor, postare noua!
http://politeia.org.ro/editoriale/mineriada-din-…nemernicilor-2/28714