Revista Presei – 9 iulie. Intelectualii in PMP: sedusi si apoi impinsi afara!
09/07/2014 | Autor Cetatean Categorii: Stiri / Revista Presei |
Buna dimineata intr-o zi de 9 iulie. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de marţi de la ora 18.00 până miercuri la ora 21.00. În toate judeţele ţării vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, în unele zone, căderi de grindină. Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea va fi instabilă marţi seară şi în prima parte a nopţii în Banat, Crişana, în zona Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri şi în vestul, nordul şi centrul ţării. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în cele vestice, nordice şi centrale, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 20…30 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai restrânse. Maximele termice, în scădere în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în jumătatea de vest, se vor încadra între 24 şi 31 de grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade. La Bucuresti vremea va fi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi, mai ales în orele serii, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu posibile intensificări de scurtă durată asociate ploii. Temperatura maximă, în scădere uşoară faţă de ziua anterioară, va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.
Cursul valutar ofiial al BNR il aflati aici.
Baconschi explica banii pentru lista PMP: Li s-au cerut candidatilor sponsorizari legale, nu sa vina cu geanta. Teodor Baconschi revine asupra afirmatiilor prin care a dezvaluit ca i s-au cerut 100.000 de euro ca sa ocupe pozitia a treia pe lista candidatilor PMP la europarlamentare si subliniaza ca inpartid s-a cerut obtinerea de sponsorizari legale. “Ca sa curmam speculatiile de tip ‘scandal du iz de coruptie in PMP’. Li s-a cerut candidatilor sa obtina sponsorizari legale pentru a finanta campania, nu sa vina cu geanta la cineva. Orice alta ‘interpretare’ a spuselor mele e scoasa din context in mod abuziv”, a scris Teodor Baconschi, pe pagina sa de Facebook. Intr-o postare anterioara, fostul ministru de Externe al Romaniei dezvaluia ca i s-au cerut, “cu scandaluri si insulte”, 100.000 de euro pentru a fi “tolerat” pe locul al treilea la europarlamentarele de anul acesta, loc considerat eligibil. “Am candidat pe un post de vicepresedinte al PMP (adica pe functia detinuta din august 2013) dar nici aici n-a mers: a castigat domnul Vlaston, adus de mine, cu mari rugaminti, la PMP sector 1, care a fost sunat la telefon de doamna Udrea pentru a candida (desi 90% dintre participantii la congresnu stiau cine e). In acest rezumat nu intra mii de detalii: lovituri interne, nedreptati, abuzuri, umilinte. Nu intra nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu iesise – la un prim scrutin intern – cap de lista, sau pentru cei 100.000 de euro care mi-au fost ceruti, cu scandaluri si insulte, pentru a fi ‘tolerat’ pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde sa ‘scot’ o asemenea suma… Nu intra nici sutele de mii de injuraturi primite de la cetatenii care, pe buna dreptate iritati, m-au judecat ‘la pachet’ cu toata ‘clasa politica’, dominata, cum stim, de figuri agramate si/sau interlope”, a scris Teodor Baconschi, in postarea intitulata “Precizari pentru cei care sustin ca intelectualii angajati politic ‘abandoneaza lupta prea usor'”. Integral pe Ziare.com.
Udrea îi răspunde lui Baconschi: Cei care pleacă din PMP dau vina pe mine pentru a-şi scuza oportunismul. Elena Udrea a negat că PMP i-ar fi cerut bani lui Teodor Baconschi pentru a-l plasa pe un loc eligibil pe lista partidului la alegerile europarlamentare, Într-o emisiune la România TV, Udrea l-a acuzat pe Baconschi că încearcă să-şi scuze oportunismul politic, deşi militanţii PMP au depus “eforturi uriaşe” pentru a-l face europarlamentar. Elena Udrea a negat faptul că lui Teodor Baconschi i s-ar fi cerut 100.000 de euro pentru a obţine un loc eligibil pe lista PMP. “Evident că banii nu s-au dat”, a spus Udrea invocând şi o declaraţie în acest sens a europarlamentarului Siegfried Mureşan. “Este foarte urât că cineva care a făcut parte din echipă dă naştere la speculaţii. Este nedrept să loveşti în zeci de mii de oameni care au făcut eforturi uriaşe să dea doi europarlamentari. Ne-am fi dorit să avem şi un al treilea, pe domnul Baconschi”, a spus Udrea. Aceasta crede că cei care au demisionat din PMP acuzând-o pe ea pentru modul în care conduce partidul încearcă să facă alte aranjamente politice însă fără a se dezice de Traian Băsescu. “Constat că sunt oameni care au fost promovaţi în funcţii de Traian Băsescu, iar când acesta îşi termină al doilea mandat, îşi caută un loc de unde pe viitor să-şi poată continua o carieră politică de succes, speră ei. Neputând să se dezică de preşedinte, cel mai simplu este să găsească o scuză pentru oportunismul lor spunând că pleacă din cauza Elenei Udrea”, a spus preşedintele PMP. Am citit undeva că loialitatea este piatra de temelie a caracterului. Poţi să trădezi oameni, echipe, dar când trădezi valori, este deja oportunism”, a comentat Elena Udrea plecarea din partid a lui Teodor Baconschi. Udrea a spus că s-a implicat personal ca Baconschi să fie pus pe locul 3 al listei pentru europarlamentare, deşi la alegerile interne din partid, fostul ministru de Externe se plasase pe locul 5 al preferinţelor militanţilor din PMP. “Am considerat că domnul Baconschi merită să fie susţinut de partid să ajungă europarlamentar”, a mai spus Udrea. Integral pe RTV.
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Ecaterina Andronescu spune că nici n-a fost consultată în cazul OUG privind învățămîntul. Dar, atunci, cine e autorul și de ce se ascunde? În ediţia de marţi, 7 iulie 2014 a Evenimentului zilei, sub titlul ”Un Pucist consecvent, la doi ani de la Lovitura de stat: Victor Ponta”, am identificat modificarea radicală a Legii Educaţiei printr-o Ordonanţă de Urgenţă, publicată pe şest, la 30 iunie 2014, de Guvernul Ponta, după încheierea sesiunii parlamentare şi mituirea lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, drept o golănie PSD-istă, care a folosit cu succes formula Loviturii de stat din vara lui 2012. Caracterul antidemocratic al reglementării prin act al Executivului a unui domeniu de interes naţional precum Educaţia, reglementare implicînd în mod necesar transparenţă, dezbatere publică, dezbatere şi vot în Parlament, se adaugă caracterului profund reacţional al Ordonanţei de Urgenţă.Prin prevederile sale în favoarea fabricilor de diplome şi ale lipsei de exigență în învăţămînt, Ordonanţa de Urgenţă curmă în chip brutal procesul de europenizare a educaţiei naţionale, întorcîndu-ne la sinistra băltire FSN-istă. Puneam Ordonanţa de Urgenţă pe seama Ecaterinei Andronescu.Nu întîmplător. În absenţa unei asumări a Documentului de către ministrul Remus Pricopie, întreaga presă a atribuit Ecaterinei Andronescu paternitatea sau, mă rog, maternitatea Ordonanţei de Urgenţă. Atribuirea pleca şi de la autoritatea Ecaterinei Andronescu în privinţa politicii PSD privind învăţămîntul: vicepreşedinte PSD cu educaţia naţională, şefa comisiei de învăţămînt din Senat. După apariţia editorialului, Ecaterina Andronescu m-a sunat (lucru rar la politicienii români, cu care n-am comerţ de nici un fel) pentru a-şi exprima revolta faţă de acuzaţiile aduse de mine în editorial. Domnia sa a susţinut că n-a fost nici măcar consultată în cazul Ordonanţei, că nu e de acord cu sesiuni speciale de Bacalaureat şi cu favorizrea fabricilor de diplome, exemplificîndu-mi, prin conflictul avut, ca ministru, cu Universitatea Spiru Haret.Am înţeles că, pe lîngă cuvintele tari folosite de mine, domnia sa a fost afectată de posibila imagine – conturată din text – de reprezentantă a Grupului de interese obscure din Învăţămînt. Integral pe EVZ.
Liberalii se plâng de condiţiile din puşcăria lui Fenechiu. Un senator l-a vizitat pe baron în timpul serviciului. Senatorul PNL Marin Burlea critică într-un raport oficial condiţiile de trai din penitenciarul în care este încarcerat Relu Fenechiu. Burlea a vizitat puşcăria cu o zi înainte ca Fenechiu să-şi celebreze ziua de naştere, petrecând jumătate de oră şi cu fostul şef de partid, au declarat surse din cadrul penitenciarului pentru “Adevărul”. Vizită neobişnuită la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, unitatea în care este încarcerat fostul baron Relu Fenechiu. Un fost coleg de-al său de la PNL Iaşi, senatorul Marin Burlea, a mers la finele săptămânii trecute într-o inspecţie la puşcăria ieşeană, în baza unui mandat primit din partea Comisiei pentru respectarea drepturilor omului din Parlament. Burlea spune că a mers în unitatea în care este încarcerat fostul său şef pe linie de partid pentru a “verifica personal care este realitatea din sistemul penitenciar din România, având în vedere abundenţa de discuţii din spaţiu public pe această temă”. Surse din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi au declarat pentru “Adevărul” că senatorul Marin Burleanu nu ar fi vizitat doar celulele, băile sau spaţiile destinate deţinuţilor ci şi pe fostul său coleg din PNL. “A intrat în celula în care este cazat Relu Fenechiu fratele său şi ceilalţi condamnaţi din dosarul «Transformatorul». A stat cam jumătate de oră în acea cameră şi a discutat cu Relu”, au transmis sursele citate. Parlamentarul ieşean susţine că, în opinia sa, sistemul penitenciar din România are ca principală problemă nerespectarea unor norme minime cu privire la condiţiile de detenţie. Senatorul spune că la Iaşi celulele ar fi supraaglomerate, fiecărui deţinut revenindu-i mai puţin de jumătate din norma de spaţiu reglementată de legile europene. O altă problemă menţionată de Burlea este faptul că în Penitenciarul ieşean ar exista dormitoare cu foarte mulţi deţinuţi, de până la 28 de persoane. “Condiţiile de igienă din aceste spaţii sunt deplorabile atât din punct de vedere al curăţeniei, dar, în special, din punct de vedere al dotărilor, care lipsesc cu desăvârşire”, susţine senatorul. El dă şi câteva exemple: saltele uzate sau insalubre, paturi ruginite, băi mucegăite, obiecte sanitare vechi sau nefuncţionale. “Nu există mobilierul minim necesar, deţinuţii ţinându-şi obiectele personale de igienă şi îmbrăcăminte la un loc cu alimentele, în genţi şi sacoşe pe sub paturi, direct pe podea”, mai spune Burlea care notează că suma de 6 lei pe zi alocată unui deţinut pentru hrana zilnică ar fi prea mică, dar şi că modul de separare al deţinuţilor nu ar fi conform pentru reeducarea acestora. Integral pe Adevarul. (Nota Politeia: astfel de vizite si ïnformari “la fata locului au ca scop pregatirea de rapoarte parlamentare despre necesitatea golirii puscariilor – supra-aglomerate – prin legea aministiei si gratierii, in toamna).
Cum să conduci o ţară când îi oferi pe Gâdea şi Badea ca modele? Premierul României şi candidatul cu cele mai mari şanse de a deveni preşedinte al ţării i-a lăudat, luni seară, din nou, pe “jurnaliştii” de la Antena 3. Asemenea aprecieri reprezintă o jignire la adresa fiecărui ziarist onest din România şi un semnal îngrijorător pentru modelul de societate propus. Cred că Antena 3 este un post care va rămâne mult timp lider de piaţă, pentru că are mulţi jurnalişti foarte buni”, a spus Victor Ponta în studioul B1 TV. Nu este prima dată când premierul ţării noastre îi măguleşte public pe unii pentru care jurnalismul se traduce în minciuni, zbierăte şi invective la adresa concetăţenilor care nu le împărtăşesc opţiunile politice.„Îi consider şi pe domnul Gâdea şi pe ceilalţi nişte jurnalişti extraordinar de buni şi o să particip cu mare plăcere, ca întotdeauna, la emisiunile lor” sau „Mihai Gâdea, un jurnalist si un om pe care îl apreciez ffff mult”, ţinea premierul să menţioneze în public.“Jurnaliştii foarte buni” în emisiunile cărora premierul ţării noastre participă cu “mare plăcere” l-au prezentat pe judecătorul Cristi Dănileţ ca pedofil pe baza unor imagini în care apărea alături de fiica sa, iar ziarişti şi oameni de cultură respectaţi au fost împroşcaţi cu zoaie pentru că nu corespundeau criteriilor politice şi de frumuseţe ale Antenei 3. Chiar în în seara de luni, în paralel cu elogiile, pe platourile Antena 3 aveau loc noi mostre de jurnalism pentru care cetăţenii români ar trebui să îi admire şi ei pe oamenii de acolo: o femeie, Monica Macovei, era catalogată ba “scroafă”, ba “scoancsă”. În plus, Victor Ponta nu a avut nici cea mai mică jenă să aducă laude angajaţilor lui Voiculescu tocmai din studioul B1 TV, televiziune despre care „jurnaliştii foarte buni” de la Antena 3 spun insistent că este populată de „viermi intestinali”. Tot el numără constant săptămânile până când „vom scăpa de Băsescu pentru a se termina cu scandalul”, dar în acelaşi timp îi slăveşte pe campionii violenţei mediatice. Integral pe EVZ.
Ponta reînvie pensiile speciale, departe de ochii FMI şi ai Comisiei Europene. Deoarece FMI şi Comisia Europeană nu agreează ideea reînfiinţării pensiilor speciale, premierul Ponta vrea să introducă pentru aviatori aşa-zise indemnizaţii de ”recunoaştere” a muncii care să fie adăugate actualelor pensii, aflate la un nivel mediu nedrept de mic – crede premierul – de 1.800 de lei lunar. Schema prin care se evită voinţa FMI şi a CE a fost aplicată până acum militarilor sau diplomaţilor. În condiţiile în care valoarea pensiei medii s-a cifrat în 2013 în jurul valorii de 800 de lei, iar unul din zece pensionari a primit o pensie minimă garantată de 350 de lei, premierul Victor Ponta consideră că pensia medie de 2.000 de lei lunar primită de foştii aviatori este prea mică. Într-o conferinţă de presă ţinută ieri la Ministerul Muncii şi la care a participat şi premierul Ponta, ministrul Rovana Plumb a spus că Guvernul va acorda aviatorilor indemnizaţii de recunoaştere a muncii în cuantum de 3.000 până la 4.000 lei net. Aceasta ar urma să se adauge actualelor pensii din domeniu aflate la un nivel mediu de 2.000 de lei, considerat însă prea mic de Guvern pentru aceste categorii profesionale.„Aşa cum ne-am angajat, noi vom da indemnizaţii de recunoaştere a muncii pe care au făcut-o, în cuantum între 3.000 şi 4.000 lei net”, a spus Rovana Plumb.Schema a fost aplicată cu succes de către Guvern în cazul pensiilor militare şi al celor acordate diplomaţilor. „Problema este în felul următor: domnul Boc le-a tăiat pensiile şi la militari, şi la diplomaţi, şi la aviatori, şi la grefieri. La militari şi la diplomaţi noi nu am revenit la pensiile speciale, Comisia Europeană şi FMI nu sunt de acord să revenim la pensii speciale. Am acordat nişte indemnizaţii prin care recunoaştem rolul lor. La fel vrem să facem şi la aviatori, şi la grefieri”, spune premierul. Integral pe Romania Libera.
ROMÂNIA FURATĂ. Ruinele de la malul mării. Zeci de hoteluri de pe litoral au fost abandonate. Cât de mult a pierdut România, ca bani şi faimă, după ce hotelurile de pe litoral, deţinute de stat, au fost privatizate? Mari oameni de afaceri au cumpărat hotelurile în care înainte de 1989 aveai nevoie de bani şi relaţii pentru a te caza, însă astăzi, în 2014, staţiunile care altă dată atrăgeau şi un milion de străini sunt abandonate. Povestea lor, într-un nou episod al campaniei România Furată. Hotelurile Pajura, Vulturul sau vilele Marius din Venus, Meteor, Narcis sau aqua-parcul Cleopatra din Saturn, complexurile Maramureș, Banat sau Oltenia din Olimp erau, acum 25 de ani, unele dintre cele mai râvnite destinații turistice ale fiecărui român. An de an, bătălia pentru un loc pe litoralul românesc se dădea încă din iarnă, când partidul şi sindicatul întocmeau liste de așteptare. 200 de familii veneau în fecare săptămână, cu bilete, la complexul Pajura. Situat la două minute de mers pe jos de plajă, era unul dintre cele mai vânate locuri de pe litoral. Din hotel a mai rămas doar faima. Timpul a încremenit în loc: recepția este neschimbată de 25 de ani; canapelele și fotoliile tocite de pe hol așteaptă încă turiști, iar restaurantul a fost dezafectat. Doar câteva mese și scaune aruncate mai arată că în acele încăperi au fost cândva turişti care mâncau în serii, pe bonuri, un mic dejun cu ceai şi gem şi un prânz cu bucăţele microscopice de carne, pierdute prin sosul îngroşat cu făină. Piscina exterioară mai există și ea. Doar cu numele. Pajura este pe lunga listă a hotelurilor de pe litoral care așteaptă să fie redeschise. Sau dărâmate. Majoritatea sunt situate în zona de sud a tărmului românesc al Mării Negre. În 2014, statisticile oficiale arată că 25 din cele 200 de hoteluri construite în perioada 1960-1989 sunt închise, iar alte patru au rămas fără dreptul de a mai găzdui turiști pentru că sunt atât de degradate încât nu mai intră în nicio lasificare.Din top face parte şi destinaţia preferată a odraslelor comuniste, în anii ’80: Neptun – Olimp. Șapte clădiri în paragină, printre care şi faimoasele Panoramic şi Amfiteatru. Stațiunile Saturn şi Jupiter au şi ele, împreună, opt hoteluri abandonate.Însă cel mai mare dezastru e la Venus. Aici, 10 hoteluri sunt în conservare, cu lacăt pe ele. Asta înseamnă că peste 2.000 de locuri de cazare nu mai există. Integral pe Digi24.
Dezastrul de la POS-T: România are 4,4 miliarde de euro pentru infrastructură şi a atras doar o treime. „Nu s-au depus cereri consistente de rambursare“. Beneficiarii programului de finanţare cu fonduri europene a infrastructurii de transport (POS-T) pentru perioada 2007-2013 nu au depus cereri de rambursare „consistente“ în prima jumătate a anului, astfel că gradul de absorbţie a banilor europeni a fost mai redus decât ţinta propusă pentru primele şase luni ale lui 2014, a declarat ieri Cătălin Costache, director al direcţiei programare al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport (AMPOST), în cadrul conferinţei „Mediafax Talks about Transport & Logistics“. „Pentru 2014, ţinta de absorbţie este de 1,1-1,2 miliarde de euro. Situaţia absorbţiei în semestrul unu nu este însă îmbucurătoare. Doar 30% din ţinta propusă a fost realizată. Cauza este performanţa foarte slabă a circuitului lucrărilor, avizărilor, plăţilor şi rambursărilor. Beneficiarii programului nu au depus cereri de rambursare consistente“, a spus Costache. CNADNR şi CFR SA sunt principalii beneficiari ai POS-T, circa 95% din alocările acestui program îndreptându-se către cele două companii, potrivit lui Costache. Dacă la începutul anului acesta rambursările totale de la Comisia Europeană pe POS-T se ridicau la 876 de milioane de euro, la finalul lunii iunie acestea crescuseră la 1,412 miliarde de euro, potrivit datelor de la Ministerul Fondurilor Europene. Pentru anul acesta plafonul de decomitere (suma pentru care România este obligată să transmită la Bruxelles cereri de rambursare pentru lucrările efecuate pentru a nu pierde bani) este de 690 de milioane de euro, potrivit lui Costache. O situaţie dificilă o are CNADNR, care şi-a propus anul acesta să absoarbă în total, prin Fondul de Coeziune şi prin Fondul European de Dezvoltare Regională, circa 1,9 mld. lei (432 mil. euro). La finalul primelor cinci luni ale acestui an însă, statul român a autorizat transmiterea către Bruxelles a unor cereri de rambursare de doar 103 milioane de lei (23 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la AMPOST. Integral pe Ziarul Financiar.
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna dimineata,
Multi incearca explicatii, nimeni nu propune o solutie (sau poate nici nu exista):
http://www.ziare.com/udrea/traian-basescu/nu-elena-udrea-e-de-vina-1310039
buna, Cedric 🙂
Stii cum e: victoriile au 100 de parinti, esecurile sunt orfane. In cazul de fata, explicatiile data de comentatorul Ziare.com vor parea unora foarte dure, altora prea slabe.
Problema este insa institutionala: ce cultura organizationala a adus Elena Udrea din PDL spre PMP, daca nu cea a politrucului care vorbeste despre “partid” si “echipa” in timp ce isi urmareste interesele personale? Iar cei sedusi de ea ce asteptari aveau si de ce au asteptat atat sa dea pe goarna frustrarile?
La PMP sa isi dea unul altuia in cap pana ce vor cadea toti jos, si apoi sa raspunda la intrebarea: “ce am facut cu “mostenirea” lui Basescu [las’ca nici macar ei nu stiu care e aceea!], am clamat-o de fatada sau o asumam pe bune?
Eu cred ca de fapt o mare parte a societatii civile a asumat pe bune “basismul”, iar in PMP aceasta e doar cu numele. O dovedesc toti cei plecati dezamagiti de acolo.
o zi buna tuturor.
buna dimineata! 🙂
buna dimineata !
salut! 🙂
vezi la b1 . noi mosii de-ale lui felix ! sute , mii de hectare . oare pe terenurile imbuibatilor a indraznit Tender sa intre cu dinamita ?
esti naiv? acolo Tender intra doar cu dinamita in fund!
buna ziua
“indemnizatii de merit”
alta golaneala de-a lui ponta,mostenita de la alde nastase
cam asa era si prin 2000-poate si acum= salariu “pe hartie”de 1000 ron,primit efectiv 3000 ron prin diverse sporuri de “antena,limba,rusine ”
si apropo de pensii
mult hulitul boc e cel care a modificat pensiile cap-istilor de la 2 lei la 300 lei/dar,nefericitul a ramas ca “cel care a taiat pensiile”=minciuna cat casa de mare
buna! 🙂
Romanii au minte scurta cand vine vorba de binefacatori!
O declaratie a lui Bleaga la Realitatea TV preluata si de EVZ: “Vasile Blaga: Suntem în discuţii avansate cu Forţa Civică şi Mihai Răzvan Ungureanu”
Interesant, nu-I asa?
foarte ! :)) sper ca nu e ilegal !
Buna!
Foarte interesant 🙂
Sa ne spuna Blaga si daca, legal, o fuziune are timp sa fie aprobata (definitiv si irevocabil) de instanta pana la inceputul campaniei prezidentiale.
realitatea tv si evz informeaza promt . pucistul gusa ( prieten cu alde kondyakov printre altele ) e util , frecventabil. la fel si centurista lavy 😉
Buna dimineata tuturor! 🙂
For Those About To Rock, I Salute You!
Da’ ce se mai uneste dreapta! De se rupe…
Salutare !
Propun ca PM sa inceapa cu acordarea “indemnizatiilor de recunoastere a muncii” pentru profesori, medici, ingineri, economisti.
Sarmanii piloti care sunt acum pensionari sufera nostalgia vremurilor bune dinainte de `89.
Cand isi “rotunjeau” veniturile traficand electronice etc.
Un videocasetofon, de ex., era vandut la negru cu 40.000 lei, mai mult de jumatate din pretul unei garsoniere.
La 3 curse/videocasetofoane un amarat de pilot isi scotea banii pt. un apartament.
salut ! acum sa fim corecti : ce salariu sau pensie are un pilot in vest ? eu zic ca cine merita trebuie sa fie platit .
Dar un profesor/medic/inginer, tot in vest ?
corecta si aceasta intrebare !
Exista o lege pt. calculul pensiilor, lege care trebuie respectata de toti.
Numai ca la noi orice lege este eludata prin tot felul de exceptii pt. “baietii destepti”, care-i sustin pe guvernanti.
Dupa mine, chestia asta e o mare buba in legislatie.
@ziggy
pilotii si acum au venituri “ca in vest”
problema e pensia!!!!
cotizeaza la fondul de pensii “conform venitului sau conform salariului de incadrare”????
daca e conform venitului e ok,daca e conform salariului de incadrare nu mai e
revin la guvernul boc,e vorba de “principiul contributivitatii”
si mai e ceva:un pilot iese la pensie in jur de 50 ani si inca vreo 15-20 ani,ia si pensie si mai si lucreaza ba pilot pe la tiriacair(primul nume care-mi vine),ba instructor pe nu stiu unde
pur si simplu nu e posibil
si ca veni vorba,cu ce e mai “util social” un pompier sau un politist de strada decat unul care sapa santuri???ca face ore suplimentare?-e platit,ca lucreaza”24/24″ asta s-o creada el
ca “trebuie sa fie gata sa-si riste viata cand e nevoie?”-sa fim seriosi
atentie!nu ma refer la militarii de acum,care sunt profesionisti-sper-
In cazul pensionarilor obisnuiti, nici macar principiul contributivitatii nu se respecta.
Casa de pensii nu ia in calcul sporurile care n-au caracter permanent, de ex., desi s-a platit contributia (CAS) integral, pt. toata suma.
sunt de acord 100 % la 100% si cu tine si cu Tzepe. insa problema e mai delicata . faptul ca mitomanul se foloseste de imaginea lor , a pilotilor , nu inseamna ca problema nu exista . am vazut la tv acum cativa talon de pensie al unui pilot ( vechime integrala ) : 800 si ceva de lei ! mi s-a parut bataie de joc . mai stiu ca in aceeasi situatie sunt si marinarii.
Suma reflecta contributia pt. pensie din salariul pilotului respectiv.
Si eu am un vecin pilot pensionat la 48 de ani din cauza de betivaneala.
Pensia lui speciala era de 9800 lei.
Dupa ce i s-a aplicat “contributivitatea”, a ramas cu 950 lei.
Stiu profesori cu 1400 lei pensie.
Daca pilotului i se mai adauga “indemnizatia de recunoastere a muncii” de min. 3000 lei, o sa aiba o pensie de aproape 3 ori mai mare decat profesorul.
Ti se pare normal ?
La fel, stiu sotie de locotenent-colonel care primeste pensie de urmas de 2200 lei.
Desi a fost casnica toata viata.
E normal ?
PS
Lent-colonelul a “luptat” doar pe marile santiere ale lui Ceasca (Casa poporului etc.), unde a hingherit soldatii in termen.
nu .categoric . doar ca pentru niste javre nu trebuie lovit in toti .cum ai scris mai sus – buba e in legislatie . legislatie facuta doar pentru castiguri electorale si favorizarea unora .
Din nefericire, “basismul” s-a transformat in “udrism”.
Base a mizat totul pe o carte perdanta, pe bretonata.
Care n-are nici un viitor in politica.
Poate doar in PSD. 🙂
bun gasit
o abramburica ceva mai obraznica si o idee mai atractiva fizic ? (desi imi pare vulgara frumusetea asta, asa, mai de maidan. Nu ala ucrainean, ala neos, al nostru, dupa care suspina tiristii)
Atractiva fizic ?
Arata ca un travestit.
Buna dimineata prieteni!
buna, clemy 🙂
CCR a respins in unanimitate sesizarea lui Ponta in legatura cu participarea la CE!
CCR este mai tare decat CCR A3 😀 😀
buna ziua !
Nu a fost conflict de natura juridica intre presedintie si guvern!
Ponta poate sa se spanzure!
Cedric, Ponta a avut o strategie: sa inunde CCR cu astfel de cereri, poate va face o bresa in jurisprudenta, pe care sa o foloseasca el pana la finalizarea mandatului lui Basescu. Nu e mers. Stia si Ponta ca nu avea sanse, insa a incercat mai multe abordari.
Pai s-a facut de ras, pur si simplu! Cu toata “pregatirea lui juridica” e prost de da in gropi!
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/csm-cere-anchetarea-procurorilor-care-i-au-inchis-lui-bercea-mondial-peste-100-de-dosare-86658.html
intra Tiberiu Nupu in actiune? 😆
Alde Dumbrava? No shit?
Ponta ameninta ca nu va accepta comisarul european propus de Basescu! Motivul? Asa, de-al dracului!
http://www.mediafax.ro/social/cc-nu-exista-conflict-guvern-presedintie-privind-reprezentarea-romaniei-la-consiliul-european-12913803
buna ziua
asta ar vinde la pachet ,cu discount,si nevasta si copiii ca sa aibe o functie;
ziceam de iliescu ca e rau,dar asta il intrece
din punctul meu de vedere,vai de cei ce vor trai pe aici peste 20 ani/asta distruge tara mai rau ca orice invazie pustiiitoare petrecuta pe acest teritoriu
Salutari tuturor…
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/proteste-la-poarta-politiei-ilfov–unde-dan-voiculescu-a-venit-la-controlul-judiciar–un-barbat-i-a-aruncat-o-suma-de-bani-la-picioare-342336
nu pot decat sa spun “chapeau bas”pentru cetateanul care i-a “returnat banii de tva” lui voiculescu;
de urmarit explicatiile pe care le da ziaristilor,dupa
postare noua!
http://politeia.org.ro/editoriale/cine-trebuie-s…easca-basismul/29369/