Revista Presei – 27 August / Jalnica politică de iarmaroc
27/08/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de marti. Vremea va fi uşor instabilă în majoritatea regiunilor, iar in sud se va menţine călduroasă. Cerul va avea înnorări temporare şi vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, ziua local în nordul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte şi doar izolat în rest. Astfel de fenomene se vor semnala spre seară şi noaptea local în jumătatea sud-vestică a teritoriului. Vor fi condiţii de grindină şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei şi 34 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 22 de grade.
La Bucureşti, vremease va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18..19 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4288 RON; 1 USD = 3. 3110 RON; 1 EURO = 1. 3376 USD; Francul elvetian 3. 5864 RON. Gramul de aur 146.4595 RON.
Cât timp mai poate rezista România cu această anomalie economică: mai mulţi pensionari decât salariaţi. Dezindustrializarea şi pierderea locurilor de muncă din ultimii 20 de ani au provocat anomalia unei economii şi a unei societăţi în care numărul pensionarilor este mai mare decât cel al salariaţilor şi care nu poate funcţiona altfel decât pe deficit. Statisticile privind structura actuală a populaţiei României ilustrează cea mai vulnerabilă fracţie a economiei româneşti: numărul de salariaţi / numărul de pensionari. De 15 ani, numărul salariaţilor, plătitorii de taxe care alimentează şi bugetul fondului public de pensii, este mai mic decât numărul de pensionari. În 1990 erau 8,1 milioane de salariaţi şi 3,5 milioane de pensionari. Situaţia s-a schimbat dramatic în 2012, când 4,3 milioane de angajaţi plăteau contribuţii pentru 5,3 milioane de pensionari. Analiştii economici susţin că aceasta este cea mai gravă anomalie a economiei şi a societăţii româneşti.„În ritmul actual, cred că în mai puţin de zece ani, în România nu se vor mai putea plăti pensiile şi va trebui să se împrumute. Am decăzut din punct de vedere economic atât de mult, încât nu trebuie să ne aşteptăm la vreun miracol, cu cât trece timpul, cu atât va fi mai costisitor“, este de părere profesorul universitar Mircea Coşea, care a fost membru al partidelor politice PDSR (până în 1997) şi apoi al PNL (până în 2007). El a adăugat că numărul de pensionari a crescut foarte mult şi ca urmare a unor măsuri politice greşite luate după 1990, pentru că, în loc ca marile întreprinderi de stat să se restructureze prin disponibilizări, partidele politice au preferat alternativa pensionărilor anticipate pentru a evita mişcările sociale şi pierderea de voturi. Dezindustrializarea a contribuit la înjumătăţirea numărului de salariaţi din economie în ultimii 23 de ani. Cel mai „vizibil“ exemplu este cel al combinatului siderurgic Arcelor Mittal (fostul Sidex), care avea 27.000 de angajaţi în anul 2000 şi care a rămas cu mai puţin de 8.000 de angajaţi la finele anului trecut, iar majoritatea restructurărilor au fost făcute prin ieşirea la pensie. Integral in Ziarul Financiar.
Traian Băsescu: „Guvernul plânge după bani, dar îngroapă bani pe Autostrada Transilvania” Preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit în cadrul conferinţei de presă de luni despre priorităţile noului ministru al Transporturilor, specificând faptul că actuala echipă guvernamentală nu gestionează cum trebuie fondurile. Primul proiect asupra căruia liderul de la Palatul Cotroceni s-a oprit a fost linia de metrou care trece prin Drumul Taberei. “Metroul în Drumul Taberei a devenit o calamitate pentru cetăţeni. Poate o colaborare între primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, şi soţia sa, Ramona Mănescu, va duce la finalizarea acestui tronson”, a declarat preşedintele României. Un al doilea proiect care ţine de Ministerul Transporturilor este autostrada Transilvania unde vechiul contract a fost anulat, iar în acest moment nu se mai lucrează. “Pe autostrada Transilvania s-a procedat fără cap. S-a făcut anularea contractului fără să se pună ceva în loc. Din acest motiv sunt zone care se degradează. Eu le-am văzut, de exemplu, podul de la Gilău. Guvernul are incapacitatea de a vedea priorităţi minimale”, a adăugat Traian Băsescu. Integral in Adevarul.
Băsescu: “Drumul pe care merge ţara este periculos.” Preşedintele le-a transmis liderilor USL să nu mai stea prin emisiuni televizate, ocupaţi cu scandalurile politice, ci să se ocupe de problemele reale cu care se confruntă oamenii. Liderii USL s-au întors “nervoşi” din concediu, motiv pentru care preşedintele Traian Băsescu i-a informat că şomajul este în creştere. “Este timpul ca Victor Ponta să guverneze, nu să se lupte politic”, i-a transmis şeful statului premierului. Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:
- Liderii USL s-au întors nervoşi din concediu. Poate se calmează aflând care este situaţia ţării. Cred că cel mai important lucru pe care l-ar avea de făcut Guvernul ar fi să lase luptele politice şi să guverneze. Este timpul ca domnul Victor Viorel Ponta să guverneze, nu să televizeze şi nu să se lupte politic. Infractorii lui Ponta, Antonescu şi Blaga
- Cred că primulministru ar trebui să înţeleagă un lucru esenţial: el este copreşedinte al USL, dar înainte de toate este prim-ministru şi cred că românii sunt mai puţin interesaţi de ce crede prim-ministrul despre prepedinte, ci ar vrea să audă de la el cum reduce şomajul, cum relansează investiţiile.
- Metroul în Drumul Taberei a devenit o calamitate pentru cetăţeni şi poate printr- o colaborare între primarul Mănescu şi soţia sa, ministrul Ramona Mănescu, să se reia lucrările. Pe Autostrada Transilvania s-a procedat ca şi la tronsonul Nădlac- Arad, adică fără cap.
- Drumul pe care merge ţara este unul periculos: există riscul ca sacrificiile enorme să devină ceva repetabil. Integral aduce EVZ.
Băsescu: “Şi Crin Antonescu, şi Victor Ponta, şi Vasile Blaga să aibă grijă de infractorii pe care îi au în partide” La câteva ore de la numirea noului ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, pe care a catalogat-o drept “un pas înainte”, preşedintele Traian Băsescu a reclamat, de la Palatul Cotroceni, situaţia economică a ţării, reproşând guvernului creşterea şomajului cu aproape 2%, reducerea investiţiilor şi faptul că “nu are capacitate de analiză”, în timp ce miniştrii “stau în studiourile tv”. “E timpul ca domnul Victor Viorel Ponta să guverneze, nu să televizeze şi să se lupte politic. Convingerea că pot supravieţui la nesfârşit prin aroganţă, prin bătălia cu preşedintele îi face să nu dea atenţie problemelor ţării”, a comentat Băsescu, inventariind porţiunile de autostradă, podurile şi liniile de metrou abandonate şi etichetându-l pe Ponta drept “un om extrem de limitat în a înţelege cum funcţionează statul”. Chiar dacă susţine că nu mai este “dădaca niciunui partid parlamentar”, preşedintele a avertizat că îşi va face un obicei din a ieşi cu critici la adresa “incompetenţilor din Guvern”, resuscitând astfel modelul ultimilor ani de coabitare cu liberalul Călin Popescu Tăriceanu. Integral in Gandul
Antonescu îi cere ministrului Justiţiei să facă “o statistică oficială” a activităţii DNA. “Niciun fruntaş din anturajul lui Băsescu nu a fost pus niciodată în discuţie” Deranjat că preşedintele Traian Băsescu i-a trimis pe liderii USL să aibă grijă de “infractorii din partid”, Crin Antonescu vrea să ceară socoteală procurorilor DNA via Ministerul Justiţiei. Mai exact, liderul PNL a susţinut, luni seară, că în calitate de preşedinte al Senatului îi va cere ministrului Robert Cazanciuc să prezinte “o statistică oficială” privind activitatea DNA în cazul plângerilor făcute pe numele pedeliştilor care au fost la guvernare până anul trecut. “Eu, în condiţiile în care ţinem la independenţa justiţiei, nu am cum să verific acest lucru. Dar în calitate de preşedinte al Senatului voi propune la deschiderea sesiunii parlamentare fie comisiile juridice, fie Senatul în ansamblul său, voi adresa nişte întrebări sau interpelări ministrului Justiţiei pentru că nu pot interpela şeful DNA, sau primului ministru chiar. Să avem o statistică oficială, de exemplu, în legătură cu activitatea DNA legată de plângerile numeroase, oficiale, pe diferite speţe, cu foarte multe argumente, făcute la adresa oamenilor din vechea guvernare”, a declarat Crin Antonescu, la Antena 3. Integral in Gandul.
Dosarul judecătoarelor: Ce rol juca Dumitraşcu? Judecătoarea Sofica Dumitraşcu de la instanţa supremă a fost audiată ieri ca martor de către procurorii anticorupţie în dosarul în care a fost arestată judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzată că a luat şpagă de 1,5 milioane euro, pentru eliberarea lui Dinel Staicu, condamnat la 7 ani de închisoare pentru devalizarea Băncii Internaţionale a Religiilor. La dosar ar exista un bileţel despre care avocata Adriana Dascălu, învinuită în dosar ca vector al traficului de influenţă şi al mitei, susţine că a fost scris (document olograf) de judecătoarea Dumitraşcu. Acest bilet ar fi compromiţător dacă se dovedeşte, prin expertiză, că este cu adevărat scrisul ei. În acest vast dosar de corupţie apar în interceptări circa 30 de magistraţi, mai mulţi grefieri şi avocaţi. Din interceptarea avocatei Adriana Dascălu ar rezulta că ea ar putea interveni pe lângă judecătoarea Sofica Dumitraşcu de la ICCJ pentru ca aceasta, la rândul ei, să vorbească cu colega ei de instanţă, Neniţă Simona, pentru a-l elibera pe Marian Staicu, trimis în judecată în stare de arest în dosarul altor judecătoare din reţea, Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti. Marian Staicu a fost arestat şi trimis în judecată deoarece le-a mituit pe judecătoarele Costache şi Dinu pentru a obţine anularea condamnării definitive la 7 ani închisoare fratelui său mai mare, Dinel Staicu. În aceste două dosare de corupţie de la secţiile penale ale Tribunalului Bucureşti şi Curţii de Apel Bucureşti apare o vastă şi puternică reţea de comerţ cu dosare de pe rolul instanţelor de judecată. Din reţea făceau parte şi judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti, trimise în judecată pentru corupţie. Cele două magistrate au fost implicate şi în eliberarea lui Dinel Staicu, partea lor fiind 150.000 euro. Partea verigilor din Justiţie coordonate de Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti era de circa 1,5 milioane de euro, după cum a susţinut însuşi Dinel Staicu, arestat şi el în acest al doilea dosar pentru că a încercat să-şi elibereze, contra cost, fratele care-i obţinuse anularea condamnării la 7 ani puşcărie prin judecătoarele corupte. Integral in Romania Libera
Recensământ 2011. De ce pleacă românii din ţară. Motivul principal pentru scăderea populaţiei din România este migraţia, susţin specialiştii. Românii pleacă peste hotare în căutarea unor salarii mai bune. De ce suntem mai puţini decât în anul 2002; care e motivul pentru care a crescut populaţia în judeţul Ilfov; care este cea mai educată minoritate etnică din România şi de ce la oraşe trăiesc mai mulţi credincioşi decât la sate? Sunt doar câteva dintre întrebările la care va răspunde serialul „România la radiografie”, o analiză detaliată a rezultatelor ultimului recensământ, ce va fi publicat de „Adevărul” în următoarea săptămână. Rezultatele ultimului Recensământ al Populaţiei arată faptul că în România au mai rămas doar 20,1 milioane de persoane. Asta în condiţiile în care potrivit recensământului din 1989 ţara noastră avea 23,1 milioane de locuitori. Motivul pentru care populaţia s-a împuţinat este sporul natural negativ, dar mai ales migraţia forţei de muncă. „Dacă scăderea sporului natural nu a fost o surpriză, având în vedere că fusese legalizat avortul, faptul că acum împuţinarea populaţiei vine în proporţie de peste 75% din cauza migraţiei este neaşteptat”, explică preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei. […]În ceea ce priveşte problema migraţiei, sociologul susţine că pot fi dezvoltate politici publice pentru acest fenomen. „Migraţia a apărut în ultimii şase, şapte ani, iar România nu e singura ţară care s-a confruntat cu această problemă. Deja au găsit alţii rezolvări, noi trebuie doar să le preluăm. Dar pentru asta, trebuie să fim cu adevărat preocupaţi de problemă”, arată Bulai. 727.500 de persoane care au răspuns chestionarului recenzorilor sunt plecate în străinătate. „Această cifră reprezintă însă doar 30% din cifra reală”, susţine preşedintele Institutului Naţional de Statistică. Acesta îşi bazează afirmaţia pe faptul că familii întregi din România sunt plecate peste hotare, iar la momentul efectuării. Integral in Adevarul.
Ce biruri noi ne aşteaptă la 1 septembrie. Ce a dat cu o mână, Guvernul a luat cu alta. A decis să ieftinească pâinea, reducând TVA, dar aplică o majorare fără precedent a accizelor la băuturile alcoolice. Românii sunt pe locul trei în Europa la consumul de alcool, cu 12,7 litri consumați anual de un adult, potrivit unor studii. Astfel, de la 1 septembrie, acciza pentru băuturi creşte cu 33%, de la 750 la 1.000 de euro la suta de litri alcool pur, ducând astfel nivelul accizei la unul dintre cele mai mari niveluri din Europa, ne-a declarat Romulus Dascălu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Industriei Alcoolului şi Băuturilor Alcoolice Garant.”Este cea mai mare creştere din istoria României, care duce acciza la un nivel ca în Luxemburg sau Austria”, a spus Romulus Dascălu. El a adăugat că, dat fiind că la acciză se aplică şi TVA, în realitate majorarea este şi mai mare şi se va vedea în preţul la raft pe la finele lunii septembrie, în procente de 25-30%. Nici ţuica produsă în gospodăriile oamenilor pentru consumul propriu nu scapă de aceste accize mărite. Practic, dacă produc într-un an până la 50 litri alcool pur echivalent (adică circa 150 litri de 30 grade), ţăranii ar trebui să achite la stat o acciză de 500 euro la suta de litri alcool pur.Valoarea accizei ar ajunge la 7,5 lei/ litru, pentru ţuica de 30 de grade sau la 11 lei/litru, pentru cea de 50 de grade, conform calculelor noastre. În prezent, ţuica se vinde cu circa 20 lei/litru. Pentru o producţie de peste 50 litri alcool pur, acciza este dublă. Integral in EVZ
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
o zi buna tuturor.
pe cand o statistica a tembelismului lui Antenescu?
Buna Sare,
nu merita imbecilul nici un efort! E jalnic.
Neata! 🙂
Statistica dorita de Antonescu aduce periculos a presiune asupra Justitiei. Sa explic: daca va reiesi ca din PNL sunt cercetati/condamnati un numar de X membri, din PSD un numar de Y membri si din alte partide un numar de Z membri, iar X si Y (separat sau impreuna) sunt mai mari ca Z, ce se va intimpla? Va fi asta o proba ca procurorii “lucreaza politic”? Nicidecum, ci ca PSD si PNL au mai multi infractori (potentiali sau dobanditi).
Cu alte cuvinte, Antonescu vrea sa se foloseasca exact de numatul de dosare penale deschise sau finalizate de justitie tocmai pentru a arata ca PNL so PSD sunt cele mai curate partide. Asumptia lui cu care lucreaza e asa: un numar mare de dosare pentru partidele din USL arata nu ca acolo sunt mai multi penali (reali sau potentiali), ci ca acele partide sunt persecutate de procurori.
Pe de alta parte, nu exista baza legala ca Presedintele Senatului sa ceara MJ o “statistica”. Procurorii sunt independenti fata de MJ sub aspectul activitatii lorjurisdictionale, MJ avand doar atributii administrative in in gestionarea sistemului, asa cum arata CCR in Decizia 375/2005 (clasica).
Eu stiu ca Antonescu i-a cerut mai demult lui Ponta, cand acesta era MJ interimar, sa intervina peste procurori, insa formula constitutionala din art. 131 (“(1) Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei”) nu inseamna ca MJ are voie sa faca presiuni, ci doar sa gestioneze administrativ sistemul.
Antonescu este si in afara legii cerand o “statistica” sau in “raport” asupra activitatii DNA, cata vemea legea 304/2004 spune, la at. 88 alin 1 ca “Parchetul Naţional Anticorupţie [DNA-ul] elaborează anual un raport privind activitatea desfăşurată, pe care îl prezintă <b?Consiliului Superior al Magistraturii şi ministrului justiţiei, nu mai târziu de luna februarie a anului următor. Ministrul justiţiei va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate al Parchetului Naţional Anticorupţie”.
Deci, cum anul nu s-a incheiat, o astfel de solicitare a lui Antonescu (care nu are calitate de a cere asa ceva) adresata MJ, pentru ca acesta sa ceara de la DNA niste “statistici” constitutie o incalcare a legii 304/2004, art. 88, alin.1 si o presiune la adresa independentei procurorilor.
CSM-ul trebuie sa se sesizeze imediat, daca Antonescu inainteaza oficial astfel de cerere catre MJ.
Buna dimineata,
ca Romania are mari probleme vedem si simtim in fiecare zi, ca ne pai putem redresa sunt extrem de rezervata. Mai rau cu sigurantza, mai bine aproape imposibil cu garnitura care ne conduce in acest moment.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/acte-false-jandarmeria-romana-1054245.html
Buna Dimineata mar,
cei care trebuioe sa impuna lege sunt printre primi care o incalca. Aferim!
Buna ziua tuturor. Romania o ia catinel pe drumul Greciei. In cat timp va ajunge acolo imi e greu sa preconizez. Sunt multe variabile care trebuiesc luate in calcul.
Buna Clemy,
din nefericire situatia la noi o sa fie mult mai grava. Noi nu avem euro ca sa sileasca pe europeni sa ne salveze 🙁
salut , dar avem petrol , gaze naturale , gaze de sist , aur , uraniu si poate alte minerale . oferite cadou cui are nevoie ( Ro sigur nu are dupa cum se vede ) .. 4, 5 ani se mai merge pe datorie. cred ca pentru Ro distractia incepe dupa 2020 cand forta de munca , resursa umana va fi deja la job in alte tari si nici motive sa mai trimita bani in Ro nu va avea .
Neata, clemy 🙂
Romania o ia pe un drum grecesc la nivel de finante si pe un drum mort la nivel de socio-economic. Nu poti sustine o economie cu ai multi pensionari decat salariati. E o fatalitate de care nici tata lui Keynes nu te poate scapa. Cum CCR nu a dat voie Parlamentului sa se atinga de pensii, se va ajunge ca statul sa se imprumute, pe termen lung, exclusiv pentru a plati pensiile, intangibile. Deja anul asta aproape tot deficitul bugetar e facut pentru a plati pensiile.
Cum acum stam “excelent” la nivel demografic, intrucat decreteii lucreaza, insa peste vreo 18-20 de ani ei vor incepe sa iasa la pensie, atunci sa te tii distractie, cand numarul de pensionari va exploda. Daca supravietuim pana atunci tot e bine, insa dupa acel moment urmeaza catastrofa.
@Salut city. Asa este. Dar problema PSD este ca banii disponibili ptr imprumuturi, indifernt daca sunt pe termen lung sau scurt, nu mai sunt chiar atat de multi. Iar piata obligatiunilor sta sa pice din momet in moment. In plus, am mai spus asta, Romania, nefiind sub umbrella euro, nu poate accesa nici fondurile de solidaritate iar FMI si Banca Mondiala pot acorda ajutoare limitate. Si inca ceva. Romania este o tara mult mai mare, deci cu problem financiare mult mai greu de acoperit. Eu cred ca orizontul catastrofei si scenariului grecesc este mult mai apropiat decat cel pe care il prezinti tu.
buna dimineata ! 😀 City , pe cacarau nu trebuie sa il mai analizezi dupa ce spune ( sau dupa doar ce spune ) . e mai profi o analiza a limbajului non verbal si a comportamentlui – din analiza asta rezulta lesne cum poate fi pus la punct si tinut cu capul plecat , supus 😀 . cacarau a fost invatat un princpiu: ca daca imita comportamentul unui mascul alfa devine el insusi un mascul alfa. insa mostenirea lui genetica e cam subtirica : e genul de urangutan care se infoaie , isi delimiteaza teritoriul sa arate ca el e sefu’ dar fuge ca dracu de tamaie contactul fizic ( in cazul lui de parteneri de discutie care il pot pune la punct ) .abia astept sa-l pe cacarau in situatia de a fi huiduit de niste oameni in public, pe strada sau intr-o adunare . cred ca ar pleca urgent in alt concediu 😀 .
Pai KK e un imitator foarte slab de mascul alfa. Are niste ticuri faciale oribile si un manierism extrem de efeminat. Am un prieten medic rezident – mare uslist, care, dupa un an de guvernare USL, imi zice dezamagit ca Ponta e un fel de Boc si ca KK (sic!) e un ghei nevropat.
Ponta nu se va ridica nici la genunchiul lui Boc si Crizel este un om bolnav, un doctor ar trebui sa stie asta indiferent de specializarea lui.
salut Ovi. exact , ticurile si manierismul ii tradeaza toate punctele slabe. uite un exemplu : cand a venit dl Gordon vara trecuta si a avut acea intalnire cu kAKARAU,,, l-a tamponat simplu din atitudine , nici nu a fost nevoie sa mai discute cu el : la discutie dl Gordon si-a pus frumos o mana in buznar semn ca face ceva pe ifosele lui cacarau de a-si marca teritoriul . ce a urmat s a vazut: ” ma tem doar de Dep de Stat al SUA ” – maimutoiul a zis un adevar. sunt sigur ca aceeasi teama o are si fata de fostul sef al SIE , dl Ungureanu.
Când și grupările oculte intră, oficial, la guvernare
Prezența Ramonei Mănescu de ieri în Guvern a adus, vrând nevrând, din nou în prin plan Gruparea Monaco. Liderul grupării este numitul Dragoș Dobrescu, un om cu o avere estimată la 150 de milioane de euro, cu mulți bani ca toți membrii grupului, cu multe afaceri, cu multe firme, și naș al soților Mănescu. Imagini, fotografii cu acest om nu există. Se știe însă că este foarte, foarte influent. Până acum, nici Rareș Mănescu și nici soția sa, Ramona Mănescu, de ani buni de când sunt în politică nu s-au remarcat prin nimic. De când Crin Antonescu a ajuns președinte al PNL se știe atât: între soții Mănescu, Dragoș Dobrescu și Crin Antonescu există o relație foarte strânsă din multe puncte de vedere
sursa Sorina Matei.
Interesanta stire!
Buna Dimineata la toata lumea 🙂
situatie grava in OM – Siria. Ştiri Externe: 27 august 2013 / Preludiu unui război chirurgical în Siria
Buna ziua
Oricare dezastru (fie el si pensionistic) are o radacina clar consemnata in manualele economice sau de istorie. In Romania , prima masura devastanta a fost luata in 1990 cind FSN si cu semnatura tovarasului Ion Iliescu a permis iesirea la pensie cu doar 15 ani vechime in munca . Ulterior , pensile speciale si coborirea pragului pentru pensie (pentru unii) la doar 40 -52 de ani a fost picatura care a umplut paharul dezastrului inevitabil .
Perseverenta de regula e o calitate . In cazul romanesc , combinat cu asternerea unui val de tacere pe aceste marete “succese” a fost si este dovada de prostie politica crasa .
Inclusiv in 2013 , o doamna de la CSM a cerut iesirea la pensia speciala la fantastica virsta de doar 52 de ani .
Curios ca atunci cind astfel de judecatori devin “baby pensionati” ,(cica datorita stresului profesional) nu se revolta nimeni ca ajung mari judecatori la CCR .
Cum nu se revolta nimeni ca un general pensionat la doar 52 de ani ajunge ministru al apararii si din pura intimplare lasa in urma ca mare succes , exclusiv recalcularea pensilor militare de care el insusi era si este beneficiar .
Nu am habar sa existe undeva in lumea asta o caruta care pusa inaintea cailor sa se deplaseze . 🙂
Ministru de finante neamt , Wolfgang Schaeuble :
“Grecia are nevoie pina in 2015 de un al treilea plan de ajutor financiar . Am calculat ca acesta va fi modest , de doar 11 miliarde euro ” 🙂
Asa au calculat si primele planuri de ajutor . 🙂 Pina au ajuns sa pompeze cam 200 miliarde de ajutoare fara nici o perspectiva de insanatosire .
Aici un document despre primele ajutoare acordate .
http://www.attac.at/uploads/media/backgroundmaterial_bailout_english.pdf
50 % din ajutoare au mers la plata datoriilor catre marii creditori a Greciei . Cine sint ? Bancile din Franta , RFG si Anglia dar nu spuneti la nimeni asta ca sar in sus toti , in frunte cu doamna blonda nemtoaica . 🙂
Of,dle Basescu …. iarashi ? asmuti DNA pe PeNaLi
NEWS ALERT Deputat liberal, judecat pentru înșelăciun
Gheorghe Costin, viceprimar al municipiului Beiuş între 2008-2012, în prezent deputat în Parlamentul României, este acuzat de înșelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în declaraţii, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
DNA a trimis în judecată 17 persoane, printre care și pe deputatul liberal
http://www.evz.ro/detalii/stiri/deputat-liberal-trimis-in-judecata-de-dna-sub-acuzatia-de-inselaciune-1054452.html#ixzz2dCK8I4RA
Buna ziua,
cred ca este raspunsul DNA la amenintarea de ieri a lui Antonescu. Macar sa-i dea o statistica mai satisfacatoare!
Viitor de aur tara noastra are 🙁 De declarat declaram, dar de dedus mai vedem.
http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/fiscul-vrea-sa-impuna-declaratii-de-avere-tuturor-romanilor-310993.html
Vad diverse articole unde se dau sfaturi si sugestii cu ce sa faca Pontache pentru propasirea economica, a invatamintului, etc. Au astea rost? Eu zic ca nu. Pai care e situatia? Uslamul are 70% in parlament (90% daca adunam opozitia constructiva a lui Blaga si oamenii lui domnu’ Dan). Au umplut ministerele si toate institutiile de sotii si amante. Avocatul poporului e decedat si mumificat. In sondaje sint creditati cu aceleasi procente stahanoviste la intentia de vot, deci au si aprobarea deplina a populatiei. Ce ii impiedica deci pe uslasi sa aduca faimosii ciini cu salarii in coada? Nimic. Concluzia logica este ca Pontache si Cacarau nu sint de fapt interesati in a produce niscai miracol economic. Si nici restul uslamului nu este.
De aici si circul zilnic televizat. Nu sint interesati nici in reforme economice nici de alt fel (in afara de desfiintarea DNA sau ANI). Pur si simplu nu vor. Doar nu o sa vina la televizor sa zica adevarul: nu am facut nimic din 2012 ca nu ne pasa. Asa ca scot tapi ispasitori, ba Basescu nu-i lasa (cum? l-a incuiat pe Ponta afara din guvern?) ba UE, FMI, ONU, NATO, NASA si martienii. Cu concluzia ca daca vor avea 100%, adica si presedintia, vor putea in sfirsit face.
Si cu Cacarau presedinte tot nu vor face nimic. Astia sint interesati sa fure. Chestia cu furtul e ca nu exista win-win. Ala de la care se fura musai sa piarda. Si cum astia fura de la stat, singurul care poate sa piarda e electoratul.
Inca o veste buna, de pe hotnews “2392 de angajati din Posta Romana au optat pentru concedierea colectiva. Pe 3 septembrie se dau preavizele. Urmeaza testarea profesionala in urma careia alti 1258 de angajati vor fi concediati.” Astia 2392+1258 or fi si ei votanti USL?
salut! 🙂
Aha, nu exista nici o dorinta la pesedisti si la penelisti, alta decat aceea de a face ce stiu eu: furt si fuga de Justitie. Restul e circ de genul : “vinovati sunt Basescu, FMI, procurorii, Merkel, State Department, CSM, CCR, ICCJ, burghezo-mosierimea”. USL nu isi va asuma nimic (structral nu pot) si chiar si atunci cand oamenii isi vor pune strangul de gat, USL nu va avea nici o vina, desi vor fi guvernat de ani buni.
Buna ziua 🙂
Matematica pensionistica este simpla:
Din datele CNPAS si de la INSSE – pt. corelare – Martie 2013:
Salariul mediu brut pe economie – 2231
Nr salariati: 4 360 500.
pentru acest salariu: Plata pentru CAS (nu sanatate) este de : 10.5% angajatul + 20.8% angajatorul = 234 + 464 = 698 lei/salar mediu.
De la CNPAS: – Valoarea punctului de pensie = 761.8
Valoarea medie a pensiei este de 812 lei. = 1.06% puncte.
Valoare pensii aflate in plata: 3 798 545 208
Rezulta – Numarul de salarii medii ar trebui sa fie de: 3798545208 / 698 = 5442042 (rotunjit).
Deci doar pt. pensionarii de stat (fara speciale/etc…) ar trebui sa existe 5442 K angajati.
Fara sa punem cheltuieli proprii a casei de pensii…
Existau (in martie) doar 4 360 500 angajati (INSSE) – adica cam 80% din ce e necesar.
Cam asta era situatia in Martie 2013
Ca sa existe echilibru? Are cineva curajul sa spuna ca ar trebui redusa pensia medie cu 20% (minim)?
Pe masura ce creste numarul de pensionari situatia se va apropia tot mai mult de punctul in care totul va crapa.
Salut 🙂
Nu e doar chestia ca creste numarul de pensionari . Creste mult mai rapid si sumele platite anual de fondul de pensi . Ca exemplu , multi bugetari au intrat la pensie cu faimoasa “reducere” de personal practicata. Pensile lor fiind calculate la 80 % din ultimele venituri .(salarii mari , posturi banoase) Astfel , nu avem o crestere liniara ci un salt a efortul financiar suplimentar .
Salut pe toata lumea,
postare noua – Regii goi şi propăşirea neamului