Revista Presei – 14 iulie. Parlamentul, organul Guvernului Ponta!
14/07/2014 | Autor Cetatean Categorii: Stiri / Revista Presei |
Buna dimineata intr-o zi de luni, 14 iulie. Luni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi, pe arii restrânse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ziua în sud-vestul ţării şi la munte, iar din orele serii şi în regiunile estice. În restul teritoriului ploile se vor semnala cu totul izolat, mai ales după-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade, iar cele minime între 13 şi 23 de grade, mai coborâte în depresiuni spre 9 grade. In Bucuresti vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil şi vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.
Cursul valutar oficial al BNR il aflati aici
România, între comunistul naiv Bobu, criminalul Iliescu şi securistul Voiculescu. Emil Bobu a murit în anonimat, aşa cum a trăit după căderea comunismului şi după ce a ispăşit 7 ani de închisoare pentru crimele Revoluţiei. O pedeapsă prea mică pentru morţii din decembrie 1989. Criminalul acesta a avut măcar bunul-simţ să se auto-lustreze şi să ne lase în pace. Acesta e un lucru bun care se poate spune despre decedat, înainte de înmormântare. Când am scris pentru evz.ro articolul despre moartea fostului demnitar comunist mi-am adus aminte de o întâmplare personală despre care nu am mai vorbit până acum public. Este foarte importantă pentru că explică elocvent răul care ne afectează acum şi motivele pentru care România nu este încă o ţară normală. În perioada de început a carierei de jurnalist, acum 20 de ani, am avut ocazia să cunosc întâmplător un ”profesor de română”, pensionar, pasionat de politică şi bun analist al realităţii din acea perioadă. Ulterior am aflat că pensionarul cu care obişnuiam să schimb opinii politice fusese de fapt un fost ofiţer de Securitate retras din activitate după 1990. Astăzi mi-am adus aminte ce mi-a spus ”profesorul” acum foarte mulţi ani, când am aflat că nu stau de vorbă cu un ”profesor”. ”Iniţial s-a pus problema să deschidem firme şi să ne ocupăm de afaceri sau să mergem către zone din justiţie. Nu mi-a plăcut nici una, nici alta, nu era meseria mea. Unii au făcut serviciu de informaţii la Interne, celebrul doi şi un sfert. Era interesant, dar s-au dus acolo toate lichelele, oameni slabi şi necinstiţi care nu fuseseră capabili de nimic şi supravieţuiseră pe pile de la partid. Pe alţii îi văd prin politică şi mi se face scârbă pentru că ştiu cine sunt. Pur şi simplu nu am vrut să mai fac nimic pentru că îmi era scârbă de toţi cei care au ridicat capul dintre noi după 1990. Toate lepădăturile securităţii şi partidului au ieşit în faţă. Mi-a fost şi ruşine pentru ce s-a întâmplat, în special în Timişoara, chiar dacă ştiu bine că Armata a comis toate crimele. Apoi au dat vina pe Securitate, era multă ură împotriva regimului şi trebuia canalizată undeva. Adevărul e că toţi trebuia să ne retragem. Planul a fost însă altul”. Integral pe EVZ.
Parlamentarul român a lucrat în plen, în 5 luni, mai puţin decât salariatul obişnuit într-o lună. Parlamentarul român a muncit în plen, în toate cele cinci luni ale sesiunii proaspăt încheiate, mult mai puţin decât lucrează, într-o singură lună, un salariat cu program standard de opt ore. Pe de altă parte, doar 30% din legile adoptate au fost iniţiative parlamentare, restul venind de la Guvern. Un salariat cu program standard de opt ore, care lucrează, în medie, 22 de zile în fiecare lună, totalizează circa 176 de ore la serviciu lunar. Senatorii au cumulat, în cele 36 de şedinţe de plen din februarie până în iunie, inclusiv în sesiunea extraordinară din iulie, aproape 104 ore de lucru, în care au dezbătut şi votat proiecte de legi, Ordonanţe ori au susţinut declaraţii politice. În cazul deputaţilor, este vorba de 35 de şedinţe de plen, care reprezintă în total aproape 94 de ore. Aşadar, parlamentarii s-au situat, în ceea ce priveşte orele petrecute în plen în toate cele cinci luni de zile cât a durat sesiunea parlamentară, sub numărul de ore muncite, doar într-o singură lună, de către un salariat cu program standard.Pe de altă parte, la şedinţele de plen ale Senatului şi ale Camerei Deputaţilor se adaugă cele opt şedinţe de plen comun ale celor două Camere ale Parlamentului. Senatorii şi deputaţii au avut câte două zile de plen pe săptămână în sesiunea proaspăt încheiat, luni şi marţi. La acestea se adaugă timpul petrecut în şedinţele Comisiilor parlamentare de specialitate, de obicei tot lunea şi marţea, înainte sau după plen, însă uneori şi în zilele de miercuri. Guvernul iniţiază peste 65% din actele normative, parlamentarii, doar puţin peste 30%. În sesiunea parlamentară au fost aprobate în Camera Deputaţilor şi în Senat 110 acte normative, care au devenit legi ca urmare a promulgării şi publicării în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, iniţiatorul cu cele mai multe acte normative promovate nu a fost instituţia parlamentară, ci Guvernul, care a iniţiat 67% din proiectele care au primit acceptul parlamentarilor şi au devenit legi. Integral pe Mediafax (ilustratie @sare).
Cum scoate premierul Ponta, cu mana Parlamentului, castanele incinse din foc. 4 cazuri-scoala. Premierul Victor Ponta si-a facut un obicei din a pasa Parlamentului deciziile dificile pe care el sau Guvernul sau trebuie sa le ia, cea mai recenta fiind solutia prin care a pastrat UDMR la guvernare – Romania isi va bloca actiunile la Curtea de Justitie Europeana impotriva initiativei legislative privind statutul minoritatilor autohtone din Uniunea Europeana pana cand pozitia tarii in proces va fi decisa de Parlament, adica si de UDMR, care este parte adversa in litigiu. HotNews va prezinta o lista de decizii sensibile pe care premierul Victor Ponta le-a pasat in responsabilitatea Parlamentului. Exploatarea de la Rosia Montana. In vara lui 2013, confruntat cu masive proteste de strada fata de proiectul minier de la Rosia Montana, premierul Ponta a evitat sa ia o decizie transanta in privinta demararii exploatarii cu cianura. Ca si in cazul CAS-ului, Guvernul a facut un proiect de lege privind exploatarea, pe care l-a trimis in Parlament. Solutia lui Ponta avea sa consemneze si un caz anecdotic de dedublare a unui politician roman: premierul Victor Ponta versus deputatul Victor Ponta. “Votul meu de deputat va fi impotriva (proiectului de lege -n.r.)”, a declarat Ponta, pe 31 august, dupa ce el insusi, ca sef al Guvernului, a initiat proiectul de lege. Integral pe Hotnews.
Medicina, paşaport pentru Occident. De ce se bat absolvenţii de liceu pe locurile de la facultăţile de Medicină. Medicina devine din ce în ce mai atrăgătoare pentru tineri, fiindcă le asigură un loc de muncă sigur oriunde în lume. Astfel că, an de an, concurenţa la universităţile de medicină şi farmacie este tot mai mare, iar dacă judecăm după prezenţa de la simulările de anul acesta, concurenţa la examenele de admitere care vor avea loc spre finele lunii va fi mai mare decât anul trecut, susţin rectorii. nscrierile încep azi la majoritatea universităţilor de profil şi se încheie în cel mult o săptămână, apoi urmează testele-grilă. Cei mai mulţi dintre absolvenţii de liceu care aleg acest profil o fac însă cu gândul să emigreze. Asta pentru că în străinătate doctorii sunt plătiţi cu bani grei, iar în România salariul unui medic rezident este de 800 de lei, la care se adaugă, mai nou, o bursă lunară de 670 de lei. La Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Capitală, spre exemplu, la simulările din primăvară de la specializarea Medicină generală au fost cinci candidaţi pe loc, spune rectorul universităţii, doctorul Ioanel Sinescu. „La Medicină dentară au fost şi mai mulţi, câte 10 pe loc, şase pe loc la Farmacie şi trei pe loc la Asistenţă medicală. Cred că la vară vor fi mai mulţi candidaţi pe loc faţă de anul trecut”, adaugă Sinescu. La admiterea din 2013, concurenţa a fost de opt pe loc la Medicină, 10 pe loc la Medicină dentară, opt pe loc la Farmacie şi trei pe loc la Asistenţă medicală, în total fiind vorba de 3.800 de candidaţi. Integral pe Adevarul.
O problemă ascunsă a României: obezitatea la copii. Medicii români constată o creştere alarmantă a numărului copiilor obezi în ultimii ani. Cu toate acestea, nu există la nivel naţional o cercetare ştiinţifică prin care să se certifice bănuielile specialiştilor, în condiţiile în care situaţia a devenit evidentă şi tot mai mulţi adolescenţi suferă de depresie din cauza obezităţii. Mai este o lună până la nunta Mariei. Tânăra își privește rochia de mireasă, cumpărată intenționat cu un număr mai mic, și o umbră de oboseală îi cuprinde fața. E tristă. „Nu reușesc să slăbesc, pur și simplu nu cred că o să reușesc până atunci”. Maria ar capitula, pe moment, în fața luptei cu kilogramele, dar iminența evenimentului este o sursă inepuizabilă de stres. „De mică am ținut regim. Când nu mănânc nimic, slăbesc, apoi iarăși mă îngraș. Am fost la zeci de nutriționiști în toți acești ani. Ar trebui să mănânc doar un iaurt pe zi ca să slăbesc”, povestește Maria. Când avea patru ani, după ce a făcut hepatită, Maria a început să se îngrașe. Din cauza bolii, familia s-a speriat și, timp de un an de zile, a încurajat-o să mănânce mai mult decât avea nevoie, iar pentru stimularea poftei de mâncare, i-a dat vitamine. În câțiva ani, copilul slăbuț s-a transformat într-unul rotofei, iar în primii ani de școală a devenit supraponderal. Povestea Mariei seamănă izbitor cu cea a Ioanei, o adolescentă de 16 ani, care cântărește aproape 100 kg. Nici una dintre ele nu provine din părinți obezi. Cauza obezității lor este proasta alimentație, fapt confirmat și de medicii endocrinologi. „Părinții acestor copii le-au dat să mănânce foarte multe produse făinoase și dulciuri. Pastele, orezul, fasolea, lintea, cartoful, grișul, excesul acestora duce la obezitate, pentru că alimentația e dezechilibrată nutrițional”, explică medicul endocrinolog Luiza Vitan, de la Spitalul Clinic pentru copii „Grigore Alexandrescu.“ Integral pe Romania libera
Generaţia care a făcut bani din dezastrul demografic şi secarea României. România are la ora actuală cei mai mulţi milionari şi miliardari în lei, dolari sau euro pe care i-a avut vreodată, iar toţi au făcut aceşti bani în ultimii 24 de ani din economia românească. Pe Ion Ţiriac Revoluţia l-a prins în Germania de Vest cu vreo 200 de milioane de mărci germane, după cum spune el, dar acum sigur este miliardar. Cu excepţia Rusiei, nicio altă ţară fostă comunistă nu a produs mai mulţi milionari. La polul opus, după 24 de ani, populaţia României a scăzut sub 20 de milioane de locuitori ( este cel mai scăzut nivel din 1968 încoace), 2,35 de milioane de români, parte a celei mai bune şi şcolite generaţii din istoria noastră, au plecat şi lucrează în afară, unde le este mai bine şi nici nu se mai întorc, femeile românce pleacă în străinătate la vârsta la care ar trebui să facă copii, iar natalitatea este la unul dintre cele mai scăzute niveluri din istoria noastră, la jumătate faţă de `89, adică 37 născuţi vii la o mie de femei era rata de fertilitate, faţă de o rată de 66 acum 24 de ani. 4,3 milioane de angajaţi cu acte în regulă şi cu un salariu mediu de 1.700 de lei pe lună (380 de euro) susţin 5 milioane de pensionari şi 8-9 milioane de minori. Aproape două milioane de români lucrează în economia informală, de unde statul nu ia niciun fel de taxe. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu îşi punea problema, în public, acum vreo doi ani, cine o să-i plătească lui pensia, uitându-se la generaţia care vine din spate. Într-adevăr, este greu ca dintr-un salariu mediu de 1.700 de lei pe lună, dintr-un salariu minim în economie de 900 de lei, să acoperi o pensie care sigur va fi de câteva mii de euro, având în vedere că salariul guvernatorului se învârte în jurul a 15.000-16.000 de euro net pe lună. Toţi plătiţi pe cartea de muncă. Coloşii industriali cu 15.000 de angajaţi s-au transformat în mormane de fier vechi. Industria siderurgică nu mai există, iar Caraş-Severin, cu un total de numai 5.300 de companii, se află pe penultimul loc în România la cifra de afaceri totală a companiilor. Dar în schimb, Caraş-Severinul a dat României pe Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean şi lider de 15 ani al judeţului, fost ministru, fost lider important al PD-L, actualmente influent vicepreşedinte PNL, care stă la masă pentru a-l aduce pe Iohannis candidat al opoziţiei pentru Cotroceni. Cum a ajuns Sorin Frunzăverde să conducă România după ce în judeţul lui este un dezastru economic şi social? Puteţi extinde acest exemplu şi către multe alte judeţe, unde liderii politici au sărăcit comunităţile locale, nu au adus investitori, nu au creat locuri de muncă. Dar în schimb au creat milionari în jurul lor, dacă nu chiar pe ei înşişi. Integral pe Ziarul Financiar.
Cele două motive pentru care baronii UDMR rămân la guvernare. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, va demisiona din postul de ministru al Culturii și din cel de vicepremier. Uniunea va rămâne la guvernare, soluție dorită de senatorul Attila Verestoy și de aleșii locali ai partidului. După o săptămână în care au fluturat varianta ieșirii de le guvernare, liderii UDMR au decis, în cadrul Consiliului Permanent, reunit vineri, să rămână în Executiv. Decizia a venit după ce, anterior, premierul Ponta a făcut un pas înapoi: inițiativa cetățeanească privind drepturile minorităților, care a declanșat conflictul, va fi dezbătută în comisiile parlamentare, iar până atunci Guvernul nu va mai înainta alte documente. În aceste condiții, varianta susținută, inițial, de Kelemen Hunor și apropiații săi privind abandonarea tuturor posturilor din Guvern a stârnit o opoziție serioasă. Compromisul cu Victor Ponta a fost dublat de temerea reprezentanților UDMR că vor pierde accesul la resurse dacă părăsesc guvernarea. Cel mai puternic mesaj a venit de la senatorul Verestoy Attila, aflat în mod tradițional în relații bune cu PSD. Acesta i-a transmis lui Kelemen Hunor că poate demisiona din Executiv, dar că plecarea sa nu va atrage și retragerea UDMR, care trebuie să rămână la guvernare. “Decizia preşedintelui UDMR este o decizie personală, nu angrenează UDMR“, a afirmat acesta. “În continuare cred că acesta este un joc cu sumă pozitivă sau poate să fie un joc cu sumă pozitivă”, a calculat senatorul UDMR. Scenariul a fost sprijinit de aleșii locali ai Uniunii, conștienți că ieșirea de la guvernare ar pune în pericol alocarea de fonduri către localitățile lor. “Curentul majoritar al celor care fac munca de jos este să rămânem la guvernare”, a explicat Poka Andrei, preşedintele Consiliului Regional al Primarilor şi Consilierilor UDMR din Ardealul de Centru. Integral pe Romania Libera
În ţara fericită a lui Victor Ponta. I se întâmplă în fiecare an. Se duce, ca tot omul, într-un week-end relaxant cu familia, doctoriţa Pluşica şi bona filipineză, când Finanţele publică pe site, hodoronc-tronc!, ba un Cod Fiscal, ba o hotărâre de guvern, care provoacă o mare hărmălaie mediatică şi-i tulbură siesta. Până să ordone „Retragerea!”, o groază de contribuabili deşartă în capul său imondiţii, murdărindu-i parbrizul prin care contemplă ţara lui perfectă de pe Facebook. La malul mării, dar activ în mediul virtual, premierul Victor Ponta nu postează un cuvinţel pe pagina sa de Facebook despre Codul Fiscal pe 2015, dat publicităţii de Ministerul Finanţelor. Ca şi cum n-ar fi auzit de proiect sau nu ar şti ce conţine, lucru care – foarte straniu – i se întâmplă, dintre toţi prim-miniştrii, numai domniei sale. În 2012, de pildă, când acelaşi minister a publicat o HG de indexare a taxelor locale, dl Ponta, habarnist, l-a sunat pe ministrul Florin Georgescu, care l-a sunat pe ministrul Voinea, care a sunat pe cineva care ştia, după care l-au sunat înapoi. Proiectul, ca şi acum, a fost retras la iniţiativa premierului (era tot înainte de alegeri), dar s-a dat liber la creşterea impozitelor şi taxelor locale un an mai târziu. Dl Ponta a ieşit prelectoral drept prieten al contribuabilului, însă după scrutin – când a lovit cu taxa pe stâlp, pe trotuar şi pe găină – nu i-a mai păsat. Şi de această dată, prin scoaterea din dezbaterea publică a Codului Fiscal pe 2015, cu majorarea impozitului pe automobile şi pe clădirile nerezidenţiale, se aplică aceeaşi stratagemă: premierul ne face semne prieteneşti până la toamnă, după care trece cu bolidul peste noi. Pe pagina de Facebook a premierului României nu numai că nu există nicio postare despre taxe, nu există nici o referire la greutăţile guvernării şi ale vieţii în general, este o odă a veseliei. Mesajele sunt pozitive, pline de satisfacţie şi mândrie, răspândind încredere şi optimism. În fotografii, apar sportivi faimoşi, oameni bine îmbrăcaţi şi zâmbitori, tineri sănătoşi şi frumoşi, somităţi internaţionale felicitând un premier radios, ale cărui „fapte bune” curg ca un şuvoi. În ţara fericită a lui Victor Ponta nu există fisc. Integral pe Gandul
Va doresc o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
buna dimineata ,
bun articolul de pe Gandul !
Hai sa recunoastem si personajul “de dreapta” de la comentariile articolului : 😆
“#2 Adevarul 13.07.2014 20:45
Raspunde
Sunt un votant de dreapta si consider corecte masurile anuntate de finante.
Impozitele pe masini din Romania sunt ridicol de mici. In ultimii doi ani in Romania nu mai ai unde parca. Cunosc oameni care se plang ca nu au bani, dar si-au luat recent masini. Parcarile sunt pline de rablele unor neispraviti. Trebuie facuta o selectie. Si in Singapore, stat ultraliberal, s-au marit enorm impozitele pe masini ca sa se mai aeriseasca strazile si parcarile.
Impozitele pe terenurile intravilane sunt inca, paradoxal, mai mici decat impozitele pe extravilane! De exemplu impozitul pentru un teren agricol intravilan din zona A a municipiului Constanta este de 24 lei/ha/an, in timp ce un teren agricol extravilan dintr-o comuna izolata este 60 lei/ha/an, de peste doua ori mai mare decat pentru terenul din Constanta. Este o aberatie, care trebuie corectata.
La fel de aberant este si faza ca daca are cineva un mall sau un palat (vezi Becali) pe persoana fizica, este inca impozitat ca pentru o locuinta. Am destui amici care au spatii comerciale pe persoana fizica, spatii ultracentrale pe care le inchiriza pe zeci de mii de euro pe luna, dar platesc impozite microscopice pe “persoana fizica”. Cresterea impozitelor va stimula sa reduca chiriile pe proprietarii care tin la chirii mari si care stau bine mersi cu spatiile nefolosite, pentru ca vorba lor “nu le cere de mancare”.
Iar daca vine vreo rebeliune gen Estul Ucrainei, respectivii vor ca Romania sa lupte si romanii sa-si dea viata sa le protejam lor proprietatile.
Impozitele pe salarii, pe munca in general, trebuie sa dispara complet, urmand ca sa creasca impozitele pe proprietati. Asta este mersul mondial. Romania nu poate progresa altfel.”
dupa ce ca in statul coabitacilor intra Tender cu dinamita, pe proprietatea omului , cand are chef mai trebuie sa plateasca proprietarul si taxe marite . cum a scris Citi ieri : guvernul raketilor !
Ca sa-i acopere costurile lui Tender.
Costurile cu dinamita. 🙂
buna explicatie . nu-mi dadea prin cap :))
Cum era zicala aceea? Nu zii hop pana nu ai sarit.
Nu ar trebui sa aveti nici un motiv de satisfactie ca ati ghicit comentatorul. Mai degraba ar trebui sa fiti suparat. Sunt mai multi care au aceeasi idee. Eu nu cunosc cuantumul taxelor prin Constanta pentru ca locuiesc in centrul tarii…
Dar tzepelica mi-a dat o idee. Aveti perfecta dreptate, nu ar trebui marit impozitul pe terenuri. Luand exemplul impozitarii muncii (din mai multe buzunare odata) la terenuri ar trebui adaugate urmatoarele taxe platite nu de catre proprietar, De catre utilizator. 🙂 Indiferent care o fi ala..
1 taxa de paza functie de lungimea granitelor terenurilor. Cele rotunde mai putin cele cu mai multe colturi mai mult.
2 taxa de aparare in caz de razboi functie de suprafata. la cladiri se aplica suprafetei utile.
3Taxa de masuratoare aplicata de oricate ori se incaseaza vreuna din taxele precedente. Ca doar terra este in continua miscare.
Cum spuneam aceste taxe nu ar trebui sa va ingrijoreze pe dumneavoastra, proprietarii.
Ele trebuie platite de catre altcineva care nu are nici o legatura financiara cu dumneavoastra: Utilizatorii proprietatilor. Fie ca acestia sunt arendasii, fie chiriasii, etc… Ca urmare ele nu descurajeaza principiul sfant al proprietatii.
Buna dimineata!
Am eu un program economic in doua puncte, mult mai tare decat oricare altele:
1. Reducerea/eliminarea furaciunilor din banul public.
2. Imbunatatirea colectarii impozitelor deja existente.
Astea doua, care nu presupun nicio lege in plus, nicio taxa noua, niciun calcul preliminar, niciun studiu de impact, nu mai au nevoie nici de dezbateri publice, nici de argumentatii savante samd. Astea doua pot genera locuri de munca, baza de impozitare, venituri, consum scl cat toate taxele si impozitele imaginabile/inimaginabile/neinventate inca, la un loc. Si am avea si un buget care sa ne permita sa traim ca in tarile in care banii se strang si se cheltuiesc in mod responsabil.
Calculati dvs o rata de colectare dubla, de pilda, ia vedeti ce va da. Si socotiti un kilometru de autostrada sau un rond de panselute de cartier la preturi de Germania, iar nu de Romania (unde costa mai mult), ia vedeti ce va da. Si incercati, apoi, sa le si combinati. O sa va ia ameteala de cati bani se fura sau “dispar”. Si dvs veniti sa faceti aici apologia unor noi impozite si taxe care sa acopere ce? Sa se duca in ce si unde? Unde se duc si alelalte? A se slabi, va rog…
Cred ca ati pierdut din vedere nu mai putin de jumatate din propunere. Propunerea era de scadere a taxelor pe munca si suplinirea scaderii bugetului prin marirea taxelor pe proprietate. Deci eu nu sustin doar marirea unora, vreau un pachet de reasezare a proportiilor. E o diferenta… Mare!
Cat priveste programul dumneavoastra economic, il sustin din toata inima. Doar ca este mai putin, chiar imposibil de cuantificat la nivel individual. Acolo unde trebuie incasate aceste taxe.
Global este cam 25-30% din PIB dar cand trebuie sa stabilim partea fiecaruia devine imposibil. Deci aplicarea lui trebuie facuta individual prin intermediul justitiei si a pietei libere.
Cele doua “programe” nu se exclud, dimpotriva, ar trebui sa se ajute reciproc. Al meu presupune si reducerea birocratiei din start prin eliminare a nu mai putin de 6 taxe platite lunar de fiecare firma din Romania care are angajati.
Fara sa fiu malitios programul dumneavoastra este ambitios, corect, dar imposibil de aplicat intr-o perioada de timp determinata.
Al meu este ambitos, corect si perfect aplicabil de la inceputul urmatorului an fiscal.
NU vad nici un motiv pentru care programul dumneavoastra l-ar exclude pe al meu si nici invers.
Nici programul meu nu-l exclude pe al dvs, dar exista, in opinia mea, o ordine secventiala in care ar trebui implementate/aplicate, la o adica. Si poate ca, overall, e cum ziceti dvs, desi, dupa mine, si ceea ce sustineti dvs e la fel de… aplicabil, v-am spus-o si ieri si v-am explicat si de ce, si tot fara malitiozitate: politic, cultural, cutumiar samd, nu se poate. Sunt exact aceleasi cauze care ar impiedica si programul meu sa devina realitate, nu stiu daca ma intelegeti 🙂 …
Pentru mine, insa, succesiunea ar fi urmatoarea: nu-ti ajung banii in buget si-ti mai trebuie si nu stii altfel cum sa-i faci decat inventand/marind/permutand taxe? OK, dar mai intai sa vedem PE CE ai cheltuit banii si DE CE nu-ti ajung, ca poate e ceva defect p-acolo. Abia dup-aia, daca e cazul, mai stam de vorba. Sau poate stam de vorba oricum, dar modificam bugetul, in sensul eficientizarii cuprinzand si noile taxe/impozite/valori, dar numai dupa ce le eficientizam si pe cele existente deja. Dvs, insa, imi propuneti sa ignor ca exista o lege si ca aceasta se incalca si imi supuneti atentiei o masura care sa mai elimine din efectele incalcarii legii, pana una-alta. Pentru mine nu e admisibila o asemenea abordare. Asta e!
PS: Mie, toata faza asta cu marirea/micsorarea impozitelor/taxelor pe proprietate/munca, incepe sa-mi semene cu patania academicianului (prin corespondenta) Daianu: el tine, nene, teorii, emite savantlacuri, da explicatii stiintifice, calcule fine, chestii docte etc, toate pe bani publici; si, cand vine vorba de folosit banii proprii la o investitie in lumea reala, pac, pune mana pe telefon sa-l sune pe Sima 🙂
Pai tocmai v-am dat o rezolvare a problemei acceptantei la nivel individual:
Nu mai taxam proprietarii. Taxam utilizatorii ei! 🙂
Ca e aproape acelasi lucru o stim eu si dumneavoastra. Dar scapam de problema culturala si acceptanta este mult marita! 🙂
Este exact aceeasi politica dusa si la taxarea muncii. Cati muncitori stiu cu adevarat ca pe langa taxele pe care le vad ei pe fluturas mai sunt si altele in cuantum egal cu acestea? Ei stiu ca alea sunt in sarcina angajatorului de parca angajatorul ar scoate banii din copiator pentru ele nu tot din munca salariatului.
Nu prea este lucrativ dar daca asa intelege populatia sa aiba taxele… Ascunse dupa deget… Cine sunt eu sa pun la indoiala caracteristicile culturale ale poporului… Birocratia poate inflori deasemenea fericita sub un sistem impopotonat de taxe.
Nu-i mai bine sa avem taxe putine la numar, clar de calculat si usor cuantificabile? Se pare ca nu. Ne impiedica cultura…
E mai bine sa taxam proprietatea diferentiat, in functie de cine o detine, ca e persoana fizica sau juridica, nu-i asa? Un impozit pe masina daca-i pe firma, altul daca-i pe PF, Unu-i impozitul pe cladiri daca-s pe PF altul daca-i pe SRL. Si din toata harababura creata ne revoltam ca unii folosesc sistemul ca sa faca activitati economice dar sa nu plateasca impozite.
Nu este nici un savantlac a la Daianu. Dimpotriva! Sustin simplificarea si clarificarea sistemului de taxare astfel incat taxele sa poata fi usor urmarite, incasate si transparente.
Dar ne impiedica cultura…
De ce nu recunoasteti ca incontinuu cautati argumente impotriva unei cresteri a impozitului pe proprietate care este chiar in acest moment inechitabil, de multe ori prin manipulari grosolane ale mesajului meu initial, trunchiundu-l, prin apel la asa-zise caracteristici culturale, sociale, extraplanetare samd
In alte state foooarte capitaliste raportul impozitelor pe munca vs proprietate este exact la nivelul la care cred ca ar trebui sa ajungem si noi si la fel aplicat persoanelor juridice sau fizice. Dar la noi nu se poate… Ne impiedica cultura sociala… Iar eu sunt de stanga…
“Autant vaut l’homme comme il s’estime”
Dvs nu intelegeti ca referirile la cultura nu sunt asa-zise si nu-s nici niste motive inventate, ci niste constatari care tin cont, inevitabil, de ceea ce se intampla in mod real, iar nu in mod contabil? De ce credeti dvs ca va doare mana scriind pe bloguri de cateva zile? Pentru ca ati fi dvs singurul luminat si toti ailalti ar zacea-n bezna? Dvs chiar va considerati ne-contaminat de asemenea mizerii, cum ar fi mostenirile culturale? Aseptic si imun? Nu ar fi asta o naivitate? Caci una e sa nu ne placa mostenirile culturale, iar alta e sa negam ca ele ar exista si sa incercam sa ne comportam ca atare… Dealtminteri, ar trebui, in mod firesc, sa va puteti da seama ca pana si impozitarea in sine este, in ultima instanta, tot o chestiune culturala; e mai veche, dar tot de niste cutume tine, nu e un dat de la Dumnezeu. Asta o intelegeti?
Dvs ati inceput acum trei zile prin a sustine deschis si chiar prin a explica impozitele lui Viorel Ponta si necesitatea acestor taxe, asa cum erau ele planuite atunci. Si pas cu pas, pana astazi, de dragul demonstratiilor succesive si din setea de a avea dreptate-n toate si fata de toti, pana la capat, cum ar veni, ati ajuns sa inventati taxe si moduri de impozitare care nici prin gand nu i-au trecut lui Victor Viorel si bolsevicilor lui. Foarte tare! Poate va angajeaza Plagy printre ei/ai lui/ai lor, la Guvern, sa le dati idei/lectii de… dreapta.
Eu, unul, nu zic ca e injust sa va doriti impozite/taxe/dari egale/echivalente pe proprietati/afaceri/munci egale/echivalente, indiferent de forma de detinere/proprietate. Nu, pentru ca si eu as vrea sa fie asa. In plus, si eu cred ca o transparentizare si o simplificare maxime/extreme ale impozitarii/taxarii sunt bune si dezirabile. Eu spun/am spus inca de la inceput doar ca deocamdata (asta e optimism) nu se poate asa cum ati vrea dvs, tot asa cum nu se poate nici cum as vrea eu. Eu, insa, stiam ca nu e posibil asa cum mi-ar placea mie, inca de dinainte de a scrie aici propunerile mele alea doua. Dvs, nu. Eu nu cred ca viata de zi cu zi se rezolva exclusiv ca o contabilitate binara si izolata in vid. Pentru dvs asa pare a fi. Pe mine ma preocupa ce se intampla cu banii din impozitele/taxele care exista deja. Pe dvs, mai putin. Eu inteleg si cum au aparut niste proiecte de marire de taxe/impozite in spatiul public, dar si cum au disparut de pe saitul dedicat. Dvs sunteti si acum uimit si dezamagit, totodata, de retragerea lor din dezbaterea publica pe motive culturale. Etcsamdscl.
Si, peste toate, vad ca dvs nici acum nu intelegeti diferenta fundamentala intre o teorie aplicabila si una inaplicabila deocamdata (sunt optimist in continuare), in Romania, la fel cum nu pricepeti deosebirea intre contabilitate si societate.
Altminteri, ferindu-va doar de malitiozitate, ironic peste poate va permiteti a fi, la modul boieresc. In mod gratuit, pentru ca ironia, nu-i asa, nu (pare a) costa nimic. Si nici nu e taxata. Inca.
multumesc inca o data celor care comenteaza in contradictoriu, fara a depasi masura curtoaziei si decentei 🙂
Nu i-am luat apararea lui Ponta!
Am sesizat oportunitatea deschisa de Ponta pentru rediscutarea echilibrului de impozitare in Romania!
La fel cum, in prostia lui, a trimis Corpul de Control sa gaseasca ceva si a gasit altceva, la fel cum a construit comisia NANA si rezultatul este anchetarea penala a celor care au dat titlurile de proprietate.
La fel acum a deschis Cutia Pandorei numita impozitarea in Romania! Din prostie banuiesc.
Sunt uimit de altceva. Pe acest blog de dreapta nu se poate dezbate o idee, un principiu. Majoritatea raspunsurilor la incercarile mele de dezbatere ocolesc ideea in sine sau chiar sunt profund tendentioase si manipulatoare pana la dezbaterea doar a jumatate din idee: marirea impozitului de proprietate. Majoritatea comentariilor spun: “Noi biruri” in loc sa dezbata “Redistribuirea birurilor”.
Nimeni dar nimeni nu a spus “Esti prost. Nu este adevarat ce sustii! Impozitele pe munca sunt la un nivel normal, la fel si cele pe proprietate” Economic cu cifre si exemple nu bullshit despre “cultura romanilor”
Ultimul argument impotriva ideii este unul numit “cultural”. Ce cultura perversa au romanii. Cam sclavagista dupa parerea mea… Proprietarii trebuie aparati cu orice pret iar muncitorii sa faca bine sa munceasca. Daca muncesc vor ajunge si ei proprietari. (In mileniul urmator dupa cum sunt taxati) Asta probabil se califica la malitiozitate? Dar nu. Este realitatea!
Si ma intrebati ingenuu ce parere am de argumentul dumneavoastra “cultural”? Acela este argument? Ieri va mirati de scaderea abrupta a natalitatii comparabila cu cea dintr-un razboi. Probabil tot datorita vreunui argument din asta “cultural”…. N-are bineinteles nici o legatura cu 45% impozit pe munca… Oare?
Iarasi discutam pe langa dar fie:
Cultura influenteaza economia si invers! Natalitatea redusa este un exemplu despre influenta impozitarii muncii asupra dorintei de a avea copii.
Am impresia ca multe persoane de aici confunda cultura lor personala cu cultura nationala. Ei au facut copii deci sunt pro-natalitate dar au si proprietati deci sunt pro proprietate. E uite ca cultura nationala spune ca natalitatea este la nivelul uneia din cataclism. Pare ca exista o diferenta de perceptie a culturii nationale nu-i asa?
salut! 🙂
parerea mea, dezbaterea pe marginea taxarii si proprietatii trebuie sa continue, insa avand in vedere ca:
– suntem deja cu fiscalitatea dincolo de limita suportabilitatii, avand in vedere ce servicii ofera statul pentru banii incasati
– fondul de pensii e in colaps, din sanatate au plecat sute de mii de cadre, educatia e sub cizma nulitatilor iar natalitatea e in picaj,
Orice “redistribuire” care lasa neatinse aparatul de stat si intreaga gașca a coruptilor, e frectie!
Dvs vorbiti acum cu mine sau cu/sau si cu cei cu care ati discutat zilele trecute? Avem un dialog general, polifonic? Sau unul in doi? E un discurs? Ca sa stiu daca sa va (mai) raspund eu sau nu. Iar daca nu mai tineti minte ce si cu cine ati vorbit, recititi dialogurile sau ce-or fi fost si apoi raspundeti-mi. Daca doriti, fireste. Multumesc.
nu cu Dvs in special, am formulat o cerere pentru toti cei care discuta subiectul 🙂
Discutia deviaza intr-o directie neasteptata. Imi cer scuze daca temele si respondentii se incurca. Citez:
Doxa @12.12 “… Si dvs veniti sa faceti aici apologia unor noi impozite si taxe care sa acopere ce? Sa se duca in ce si unde? Unde se duc si alelalte?..”
Iar eu am raspuns ca “Majoritatea comentariilor spun: “Noi biruri” in loc sa dezbata “Redistribuirea birurilor”.”
Doxa @ 02.47 “Dvs nu intelegeti ca referirile la cultura nu sunt asa-zise si nu-s nici niste motive inventate, ci niste constatari care tin cont, inevitabil, de ceea ce se intampla in mod real, iar nu in mod contabil?”
Iar eu am raspuns ca “Ultimul argument impotriva ideii este unul numit “cultural”. Ce cultura perversa au romanii. Cam sclavagista dupa parerea mea… ”
Sa continui?
@Cetatean at 3:48 pm:
Salutare! Nu ma refeream la interventia dvs in dialog, ci la scrisele lui @Mircea Rusu at 3:19 pm. Lipsa de spatiu pe fir, dialoguri incinse, nu tu un refresh dat la vreme etc. C’est la vie! 🙂
Of, am mai scris si asta aici, acum, morman. Insa n-am vrut sa ramana asa, nelamurita; cred ca intelegeti dvs… 😀
————
————
@Mircea Rusu at 4:48 pm
Eu nu mai continuu. Renunt. Dar, da, dvs puteti continua linistit. Iata, daca va intereseaza atat de tare subiectul si acest blog nu va satisface si nici comentatorii nu va sunt pe plac prea tare, ca nu sunt destul de de dreapta si cam nehotarati doctrinar, puteti incerca si-n alte parti. La Bleen, de exemplu. Acolo, cu putin noroc, dar intr-un pur, autentic si nealterat spirit de dreapta, va trebui, visul vietii dvs, sa platiti ca sa va desfasurati ideile. Sunt sigur ca veti chiui de bucurie: e locul in care veti avea dreptate inainte de a apuca sa ziceti ceva. Bonne chance!
Buna dimineata. Diploma de la facultatea de medicina din Bucuresti nu iti asigura automat un loc de munca peste tot in lume. In SUA trebuie sa iti echivalezi studiile.
Buna dimineata si o saptamana magnifica! 🙂
V-am raspuns (cu intarziere, e adevarat) la intrebarea de aseara:
http://politeia.org.ro/ziarul-de-duminica/ziarul-de-duminica-13-iulie/29454/#comment-84898
Salutare !
Pt. ca n-au lucrat la secu sau in activul PCR, medicii nu merita nici salariile si nici pensiile magistratilor.
Nici macar ale militarilor.
Si nici ale aviatorilor, carora cumatra de la “munca” le pregateste un supliment “pt. recunoasterea muncii”).
Numai “alor nostri” li s-a spus “sa mergem catre unele zone din justitie”. 🙂
buna ziua. hai ca pana la urma a spus-o http://www.capital.ro/ponta-am-discutat-de-multe-ori-cu-fmi-masura-nationalizarii-fondurilor-private-de-pensii.html explicatia se va gasi “acolo sunt banii bogatilor, trebuie sa platim pensiile bietilor parinti etc “
Buna dimineata,
N-am stiut ca Ponta a fost la finala sau, cel putin, nu l-au aratat la tv:
http://www.gandul.info/politica/ponta-huiduit-in-finala-castigata-de-halep-la-bucharest-open-confirmare-victor-ponta-se-afla-in-loja-12932041?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BBula&utm_campaign=Bula%2BGandul
Probabilca, anuntul lui Cosac, trebuia sa fie urmat de ridicarea in loja a premierului si de zambetu-i tamp la auzul aplauzelor furtunoase. N-a fost sa fie!
Aceasta natzie nu duce lipsa de pupincuristi.
Am putea chiar sa exportam.
Da` daca vrea sa fie ca Ceasca, copy-lotul nu trebuie sa uite cum a sfarsit cizmarul.
Si CTP confirma:
http://www.gandul.info/puterea-gandului/ponta-pierde-finala-cu-0-6-0-6-12932282
“Dar performanţa d-lui Ponta e superioară. El a fost huiduit şi fluierat aproape un minut în vreme ce stătea cuminte în lojă, doar la rostirea omagială a numelui său de către dl. Cosac, care acum probabil că îşi dă cu racheta în fluierul piciorului.”
salutare! 🙂
Ponta va vrea sa nationalizeze candva pilonul II, insa va avea probleme juridice (CCR) si sociale.
sa o nationalizeze pe daciada !
Exact. Trebuie sa ne uitam la exemplul Argentinian si la problemele economice pe care le-a amplificat respective masura.
o zi buna tuturor.
salut, sare 🙂
Buna dimineata tuturor!
For Those About To Rock, I Salute You!
Faza duminicii finalei CM de fotbal ramane, insa, zic eu, aia cu Ponta fata cu reactiunea 😀 …
Numai ca azi e luni. Ziua abia a inceput, saptamana la fel…
LE: am gasit video cu prostul de Cosac! E asa cum credeam eu, ca nu vazusem in direct: lui Cosac ii pare rau ca fluiera si huiduie publicul, iar nu ca s-a apucat el sa-l… gadile pe Ponta. Ce lingau si ce zdreanta!
http://www.youtube.com/watch?v=_gtfpoAiAF0
Am vazut clipul si m-am strambat de ras. Mare lingau Cosac!
Eu nu vazusem ieri faza in direct si nici n-o gaseam pe undeva; speram sa fi pus careva ceva pe YT. Si am avut noroc 🙂 .
PS: va scriu SI aici ce zicea Lineker despre fotbal si despre nemt 😀 i: “Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win”
Multumesc ptr raspuns 🙂 Lineker vorbeste din experienta probabil 🙂
Exact 😀 . O patise rau. Daca veti cauta pe net, veti gasi si explicatiile. Oricum, Lineker si in ziua de azi e o figura 🙂 .
Tot in legatura cu nemtii, de ceva vreme buna, mai circula una. Inca nu stiu cui apartine, dar poate o sa am timp sa caut, vreodata. Si aia e tare. Zice cam asa:
“Nu esti sigur ca i-ai batut pe nemti decat atunci cand ii vezi urcati în autocar” 😀
DNA se apropie periculos de Sorin Frunzaverde
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Perchezitii+la+vicepresedintele+PSD+Caras-Severin
Buna ziua 🙂
O sa ma huiduti, dar nu cred ca Ponta e rau voitor 😉 . Crima lui e mai mare, e pur si simplu prost.
Nu cred ca Ponta a plagiat macar un cuvintel un teza lui de doctorat. Pur si simplu nu-l cred capabil sa scrie o lucrare macar de bacalaureat. Plagiatul i l-au servit altii.
Ponta nu e capabil sa mareasca taxele si impozitele, nici nu ar sti ce sa faca cu ele. Altii i-au bagat pe gat asta. El doar a inghitit.
Nu e capabil sa scrie kim jong-un-isme pe FB. Are consilieri pentru asta (sensei e unul din multi)…
Pe scurt, Ponta nu e capabil de nimic. E un comunist perfect: Incult, prost, orgolios, vedeta…
Plesu :
“Prin 1998, ministrul de Externe al Austriei, dl. Wolfgang Schüssel, îmi povestea, amuzat, că toţi partenerii occidentali fuseseră, la început, entuziasmaţi de disponibilitatea promptă a românilor. Dinaintea oricărei „ştachete” administrative, reacţionau cu maximă cooperativitate. Acceptau ”figurile impuse” ca pe nişte ”figuri libere”, dădeau asigurări credibile despre capacităţile ţării de a răspunde oricărei exigenţe comunitare.
Ceilalţi candidaţi erau mai ezitanţi, mai rezervaţi, cîntărind, de la caz la caz, posibilităţile reale ale ţărilor lor de a răspunde adecvat ”cerinţelor” UE: ”Asta putem, asta nu, asta da, dar pe termen mai lung etc”. Faţă de ei, noi aveam aerul unei naţiuni care ştie ce vrea, care îşi urmează, fără fasoane, obiectivul. ”Evident, ne vom realiza toate îndatoririle, vom respecta, cu calendarul în mînă, toate condiţiile implicate de aderare, vom face totul…”. Abia într-o etapă următoare – îmi spunea dl. Schüssel – ne-am dat cu toţii seama că românii erau atît de cooperanţi, pur şi simplu pentru că nu aveau de gînd să ia prea în serios criteriile tehnice de absorbţie în comunitatea europeană. Tratau, cu alte cuvinte, negocierile, ca pe un joc mai curînd formal, care trebuie tranşat rapid, cu privirea fixată pe etapa următoare.
Ne mişcăm, zglobiu sau patetic, între uliţă, băcănie şi bodegă. Suntem o ţară de cartier, în care se trăieşte din bîrfă, zvon, calomnie şi bancuri deocheate.”
http://adevarul.ro/news/eveniment/o–tara-cartier-1_53c260350d133766a860b916/index.html
buna ziua
am mai scris
in timpul negocierilor de aderare cand cei de la comisie “au inteles” ca partea romana nu spunea la connditiile de aderare cerute de echipa comisiei decat “yes,oui ,ja sau da” au inceput sa reduca ei stacheta;
aia de la comisie credeau la inceput ca e o “negociere”,cu un compromis in final/s-au lamurit ca “negociatorii”romani habar n-aveau despre ce e vorba
Buna ziua!
Au fost cazuri in care au intrebat si chiar insistat daca noi chiar putem sa ne incadram in termene pe care ni le asumam … li se parea imposibil … raspunsul era invariabil : “yes, we can”
Alegerile prezidentiale, elemente definitorii in viziunea lui Barbu Mateescu
Pe scurt:
– “PDL și susținătorii președintelui, mobilizați la maxim, aduc candidatului PNL mai puțin decât o campanie bună dar nu senzațională în rândul celor care vin la vot doar la prezidențiale. ”
– “Acest ultim aspect – cel care ține de marketing, comunicare și imaginație politică – este deci cel mai important.
http://sociollogica.blogspot.ro/2014/07/cele-trei-elemente-definitorii-pentru.html
Mie mi se pare tare incheierea articolului “Finalul trecutului vs. Finalul viitorului”, de aici:
http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/finalul-trecutului-vs-finalul-viitorului/
E o analiza-satira politica, legata si de CM, cumva, foarte frumos, chiar; e una cu final amar si adevarat. Zice asa:
“În plus, popoarele își merită și arbitrii, nu doar conducătorii. Brigada vestică ar putea decide că varianta optimă pentru băștinași e evoluția în Cupa Satelor. Gen rămîneți cum sînteți, la locurile voastre, dacă tot vă agățați, cu ghearele și cu dinții, de defecțiunea mintală antioccidentală. Degeaba arbitri apuseni atîta vreme cît hențul, faultul în careu și golul din ofsaid nu sînt înțelese, conceptual, ca fiind interzise. Continuați cu cazmaua peste ceafă. Așadar, un final pasionant, în perspectivă. Căci nu vă amăgiți. Anul acesta va fi finalul. Fie al trecutului, fie al viitorului”
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17671340-traian-basescu-cere-reexaminarea-legii-care-scoate-din-incompatibilitate-primarii-sefii-consiliilor-judetene-care-sunt-membri-adunarilor-generale-ale-companiilor-locale-utilitati.htm
o decizie corecta si necesara!
La Hidroelectrica :
“Pana la momentul primei insolvente, 20 iunie 2012, produsele sau serviciile mai mult sau deloc necesare Hidroelectrica, se achizitionau la valori intre 3 pana la 18 ori pretul pietei.”
De 18 ori pretul pietei !
Realizati cam unde sunt banii dv. ?
Situatia e aceeasi in toate companiile de stat.
O evaluare sumara, la nivelul marilor companii cu capital majoritar de stat, ar evidentia rezervele colosale din aceasta zona.
Sigur ca e mult mai usor sa cresti niste biruri, chiar daca cocoshezi o populatie deja paupera, cu venituri la limita subzistentei. 🙁
http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-17671045-viorel-cerchez-fost-numit-director-achizitii-hidroelectrica.htm
PS
Nu va socheaza noua borduriada inceputa in Bucuresti ?
Acum, pe langa bordurile orizontale, se planteaza in plus si unele verticale, frumos fasonate/slefuite, piramidale, menite sa delimiteze niste spatii (parcari auto etc.).
Veritabile opere de arta monumentala. 😆
Buna ziua,
Cele care se planteaza acum pe Calea Victoriei sunt o mizerie. Arata sinistru. Imi e frica sa ma gandesc cat costa treaba asta. Daca as putea l-as da pe Oprescu cu capul de fiecare din stalpisorii aia.
he he,
ala de la sectorul 3 e muult inaintea lui oprescu
dupa ce a distrus parcarile plantand borduri ca sa apere pomii!!,a pus pietris in jurul copacilor si “l-a consolidat”cu rasina sintetica
acum am vazut ca scoate bordurile si toarna beton pe care il si vopseste!!in cand termina un bulevard de “aranjat” o ia de la capat cu vopsirea ca deja e crapata si scorojita
sinistru,si noi vorbim/argumentam care noi taxe sunt necesare
salve, postare 9! 🙂
http://politeia.org.ro/editoriale/basismul-si-mo…ra-mostenitori/29474/
super 9 :)))
salut! 🙂
http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-17672291-dna-mircea-basescu-trimis-judecata-pentru-trafic-influenta.htm
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Mircea Basescu, sub acuzatia de trafic de influenta. In acelasi dosar a fost trimis in judecata Marian Capatana, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la infractiunea de trafic de influenta.
E destul de grav sa fii trimis in judecata in stare de arest preventiv – nefiind nici macar recidivist !!in situatie de acest gen condamnarea vine foarte rapid . corect ?
numai judecatorii decid cat de repede vine!