« Structurile » PDL si simulacrul alegerilor “candidatului”
14/11/2013 | Autor theophyle Categorii: Editoriale, Magazin Politic |
Redactat de @Cetatean
Despre partidele muribunde, care inca nu realizeaza acest lucru, nu putem vorbi de bine, mai ales daca incearca sa pacaleasca electoratul. In opinia mea, un partid vechi si consacrat devine « muribund » la nivel politic cand nu (mai) poate furniza nici Presedintele, nici Premierul si nici nu (mai) poate fi vioara intai intr-un guvern de coalitie. Un astfel de partid este condamnat sa fie mereu dispus la negocieri cu oricine de pe pozitia de partid-balama.
Este cazul PDL-ului, care, indiferent l-ar conduce (fie Blaga, fie Udrea, fie Predoiu), este condamnat sa ramana mereu in postura de partid-balama care miauna jalnic pe langa liberali (pe vocea lui Blaga) sau pesedisti (vocea Elenei Udrea) pentru a fi cooptat la guvernare.
PDL-ul lui Blaga se incapataneaza azi sa emita pretentii de genul « Predoiu candidatul dreptei » sau « fuziune prin absorbtie cu PDL » doar pentru ca invoca gloria trecuta sau pentru ca se lauda cu faimoasele « structuri din teritoriu ». A sosit asadar vremea sa facem bilantul acestor faimoase « structuri » si sa ii numaram ostile caprarului Blaga.
Actul I – Vasile Blaga da cu pumnul in masa…. si se linisteste
8 martie 2013 : Vasile Blaga arata lumii intregi cat de transant este el atunci cand nu negociaza functiile in partid : « Intrebat daca-l deranjeaza faptul ca Traian Basescu nu-l sustine la conducerea partidului, Vasile Blaga a subliniat ca pe el trebuie sa-l sustina cei 200.000 de membri de partid, care au 5.000 de reprezentanti la Bucuresti, in 23 martie. Tin cont de parerea fiecarui roman, cu atat mai mult ca este vorba de presedintele Romaniei, dar, in rest, nu am ce sa tranzactionez. Nimic », a mai spus Blaga. SURSA
Actul II – Vasile Blaga da iarasi cu pumnul in masa… si vede cu 50% mai multi
17 august 2013 : Blaga s-a apucat de (re)numarat ostile si (minune pentru un partid in opozitie !) i-au iesit peste 300.000 membri PDL : « Am decis ca alegerea candidatului PDL la Preşedinţie să fie făcută de toţi cei peste 300.000 de membri de partid, nu prin electori, nu de aleşii locali, ci de toţi membrii » a spus Blaga. SURSA
Cifra respectabila, numai buna de bagat groaza in USL. Doar in 6 luni, o crestere cu 100.000 de membri a septelului de partid, deja USL s-a bagat sub pat de frica.
Actul III – Vasile Blaga il arunca in apele partidului pe Catalin Predoiu
La inceputul lunii noiembrie, Blaga isi devoala intentiile: « După alegerile europarlamentare de anul viitor, PDL va fi cel mai puternic partid al dreptei româneşti, iar la alegerile prezidenţiale va fi mai înţelept să avem un singur candidat al dreptei, de preferat din PDL ». SURSA
Cu cateva zile inainte, pupilul recunostea, candid, ca are un handicap ca prezidentiabil: nu e cunoscut nici macar in partid, darmite in popor! « Sunt sigur că suntem în familie, dar e şi presa. Noi le ştim şi lucrăm la ele [vulnerabilitati]. Poate că una, în ce mă priveşte, este lipsa de notorietate. Discutăm de multe ori despre asta cu colegii şi ştiu că am foarte mult de lucru la capitolul acesta, dar m-am angajat full time şi chiar peste full time în job-ul ăsta şi vreau să-l onorez până la capăt, dacă dumneavoastră veţi hotărî în acest sens ». SURSA
Actul IV – Catalin Predoiu rade tot in regiunea Nord-Est.
La data de 26 octombrie 2013 au avut loc alegerile primare in PDL, regiunea de Nord-Est (Suceava, Bacău, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Neamţ), pentru desemnarea candidatului la prezidentiale. Iata cum stateau lucrurile in mod oficial inaintea alegerilor: « In judetul Suceava, unde sunt organizate sapte sectii de votare urmeaza sa participe la vot aproximativ 9.000 de membri PDL, in judetul Neamt sunt aproximativ 5.000 de votanti in sapte sectii, in Iasi sunt asteptati la vot 4.000 de membri in 12 sectii de votare, in Botosani aproximativ 4.500 de membri PDL vor vota in cele cinci sectii de votare organizate, iar in Vaslui si Bacau, unde sunt organizate cate cinci sectii de votare, sunt asteptati sa voteze cate 4.000 de membri din cele doua judete ».
Trebuie de remarcat:
i) organizarea :
- si pentru Suceva (9000 membri declarati) si pentru Neamt (5000 de membri declarati) au fost amenajate tot 7 sectii de votare.
- pentru Iasi (doar 4000 membri) au fost amenajate 12 sectii de votare.
- Bacaul si Vasluiul, cu acelasi numar de membri ca Iasul, au avut numai 5 sectii de votare.
Nu a existat nici o relatie intre numarul oficial de membri anuntati per judet si numarul de sectii de votare. In acelasi interval orar (9-17) se presupunea ca vor vota si 9000 membri in 7 sectii (1285 membri per sectie) si 4000 membri in 12 sectii (333 membri per sectie) si 4000 membri in 5 sectii (800 membri per sectie). Am facut doar un calcul per judet, daca as fi coborat la nivelul comunelor, situatia ar fi fost si mai hilara (comune in care fluiera vantul si orase in care se calcau in picioare ostile lui Blaga).
ii) timpul de vot :
Daca avem curiozitatea sa facem un raport statistic pe datele de la Suceva, unde Predoiu a obtinut un frumos scor de 91,72% din voturile exprimate, obtinem : 8726 votanti in 7 sectii de votare (Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret şi Gura Humorului), cu medie de 1246 membri PDL care au votat intre orele 9 si 17. Aceasta inseamna aproximativ 155 voturi pe ora, adica….aproape 23 de secunde per votant ! Discutam de o medie statistica, insa ganditi-va ca in oraselul Siret nu a fost asa de mare « inghesuiala », in timp ce in Suceava (resedinta de judet, membri mai multi), un ipotetic membru PDL a avut la dispozitie (verificarea identitatii, inmanarea stampilei si buletinului de vot, mers la cabina, pus votul in urna, semnat lista etc) mai putin de 23 de secunde ! Dragnea, esti expirat !
Ce deducem : dupa asa organizare a sectiilor (sub- sau supra-dimensionate numeric fata de numarul declarat de membri PDL in fiecare judet) si cu asa timp mediu de vot (pe care numai Superman il putea fructifica), PDL-ul lui Blaga a anuntat ca au votat 22.146 membri PDL in cele 6 judete din regiunea de Nord-Est (din totalul anuntat de 30.000) ! Si, daca aveti indoieli cu privire la corectitudinea datelor, vicepresedintele PDL pe regiune a declarat, pentru inlaturarea oricaror suspiciuni : « Vicepresedintele PDL pentru regiunea de nord-est, deputatul Ioan Balan, a declarat ca prezenta la vot la ora 14.00 depasise 50 la suta si a precizat ca nu au fost incidente la cele 41 de sectii de votare organizate in cele sase judete. El a spus ca la toate sectiile de votare este fluenta de membri PDL care doresc sa-si voteze candidatul care sa-i reprezinte in alegerile prezidentiale si ca sunt cozi la sectiile din Radauti, Moinesti, Bacau si Botosani ». SURSA
La ora 14, peste 50% prezenta si coada la sectiile de votare !Daca tot nu credeti ca prezenta a fost atat de mare, puteti vedea in prima fotografie ce insemna o « inghesuiala » in sala din Iasi in care Predoiu si Falca si-au prezentat proiectele. Observati varsta membrilor PDL, precum si numarul lor in sala….
Actul V – Predoiu se impleticeste in Nord-Vest
Dupa galopul de sanatate din Nord-Est, Predoiu nu putea reedita performanta si in regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Maramures, Satu Mare, Salaj si Bistrita-Nasaud), la data de 2 noiembrie 2013. Din pacate pentru Predoiu, aceasta a pierdut la mustata in judetul Cluj in fata lui Falca, insa s-a revansat in celelalte judete.
Va rog sa observati in a doua imagine « inghesuiala » din sala de la Metropolis din Bistrita (fieful lui Oltean) pentru a intelege ca si in regiunea Nord-Vest afluenta de membri PDL a fost « imensa ». SURSA
i) organizarea :
Oficial, in judetul lui Oltean au votat 1.898 membri PDL, din 3.319, care au avut la dispozitie 5 sectii de vot (Bistriţa, Năsăud, Beclean, Ilva Mică şi Lechinţa). Aceasta inseamna, ca medie, aproape 380 membri per sectie, adica 47 votanti pe ora. Trai, nenicule, mai mult de 1 minut per votant, nu ca in Nord-Est ! Insa daca ne gandim ca sectiile din comune nu sunt asa de aglomerate ca cele din orase, ne iese tot sub 1 minut per membru votant in municipii.
In Maramures, de pilda, a fluierat vantul printre pedelisti : in 8 sectii au votat, zice-se, 1.080 de membri (aproximativ 80% dintre membrii de partid care au cotizaţia la zi). Adica 16 membri pe ora. Doamne, ce plictiseala….In imaginea nr.3 puteti vedea o atmosfera dintr-o sectie de votare in Maramures : moartea pasiunii portocalii.
ii) timpul de vot :
In judetul Bihor insa ritmul de vot s-a accelerat : 5732 de pedelisti (reali sau fictivi) au votat in 7 sectii (Marghita, Sântandrei, Alesd, Petrileni, Ceica, Cefa și Oradea). Aceasta inseamna 818 membri per sectie, adica 102 membri pe ora, adica 35 de secunde per membru votant ! Asa mai vii de acasa !
Dupa incheierea alegerilor in aceasta regiune, Ionel Oltean (cine altul ?) a anuntat ca, din totalul de 25.510 membri PDL in acte, au votat 17.751. Doar atatia ?!
Actul VI – PDL-ul in regiunea Centru: rasul curcilor
In regiunea Centru (Alba, Sibiu, Brasov, Mures, Harghita si Covasna) au votat, conform declaratiilor oficiale, 18.138 de membri din cei 25.000 existenti in acte.
In Brasov au fost 22 de sectii de votare pentru 7000 de votanti. Va rog sa comparati cu Suceava (7 sectii de votare pentru 9000 de votanti). Organizare….ca la carte!
i) si ii) organizarea si timpul de vot
Cele mai astronomice cifre le-a obtinut Predoiu in judetele Hargita si Covasna : « Tot pe prima poziţie s-a situat Cătălin Predoiu şi în Covasna, unde a fost preferat de 87,61% din cei 452 de votanţi. Gheorghe Falcă a obţinut voturile a 12,39% dintre democrat-liberalii din acest judeţ, unde prezenţa la urne a fost de 86%. În Harghita, unde au votat 274 de persoane, prezenţa la vot fiind de 80%, Cătălin Predoiu a fost preferat de 181 dintre aceştia, reprezentând 66,06%, iar Falcă de 93 de votanţi, adică de 33,94% ». SURSA
Insa cele mai reprezentative imagini de la aceste alegeri provin din judetul Alba. Va rog sa observati in imaginile 4 si 5 atat « inghesuiala » din Alba, cat si modul in care era respectat secretul votului : urna era transparenta si buletinele de vot erau indoite doar o singura odata, asa ca oricine putea sa vada ce era pe fiecare buletin bagat in urna ! Avand in vedere ca in judetul Alba erau asteptati la vot 8000 membri, care aveau la dispozitie 13 sectii, rezulta 615 membri per sectie, adica 76 membri pe ora ; pe scurt, sub 60 de secunde per membru votant !
Din imaginile de AICI nu se vede deloc “inghesuiala”, care ar fi trebuit sa reiasa din datele oficiale…
Actul VII – Sa numaram ostile raportate de caprarul Blaga
In mod normal, pentru acuratetea postarii, ar fi trebuit sa astept incheierea alegerilor din toate regiunile (la jumatatea lunii decembrie), insa relansarea discutiilor despre « unitatea dreptei » la prezidentiale, precum si ultimele declaratii ale liderilor PDL m-au facut sa imi schimb pozitia.
- Nord-Est : 22.146 votanti (suspect de multi membri PDL intr-o zona a Moldovei dominata de PSD (Botosani, Iasi, Vaslui) sau cu organizatii ostile lui Blaga, care au boicotat alegerile (Neamt). Nu pot decat sa ma gandesc ca cifrele sunt umflate rau.
- Nord-Vest : 17.751 votanti
- Centru : 18.138 votanti
- Total : 58.035 membri votanti in 18 judete.
Oricum, datele nu se pot schimba mult, avand in vedere ca au mai ramas, cu exceptia regiunii de Vest (candva fief PDL), regiunile unde domneste clar USL-ul (Sud-Vest, Sud si Sud-Est), precum si Capitala, unde cuplul Videanu-Udrea a facut praf organizatia Bucuresti. Prin urmare, cifra de mai sus se poate cel mult dubla (115.000-120.000 membri « activi » ai PDL). Nu are nici un rost sa punem baza pe membrii din scriptele imaginare, intrucat insusi Blaga ii numara dupa cum ii tuna (ba 200.000, ba 300.000 membri ; in plus, un partid care a pierdut in opozitie atatia senatori si deputati nu are cum sa isi patreze intact numarul de membri din teritoriu pe care ii avea cand era la putere).
Insa eu am socotit acest numar de membri bazandu-ma pe datele raportate la alegerile din 3 regiuni. Judecand dupa numarul si distributia sectiilor de vot, imaginile de la fata locului, precum si viteza teoretica necesara pentru atingerea cifrelor de votanti raportate, este clar pentru oricine ca acestea sunt departe de realitate, iar o marja de corectie este mai mult decat necesara.
Eu avansez mai degraba o cifra intre intre 85.000 si 100.000 membri « activi » PDL la ora actuala. Nu m-ar mira sa fie mai putini. Mai multi insa, nu cred. Poate au fost la momentul alegerilor din 2012 mai multi membri PDL (150.000 maxim).
La alegerile din 2012, ARD a obtinut 1.223.189 voturi. Chiar presupunand ca toate voturile au fost obtinute doar de PDL (si nu si de celelalte partide din ARD), avem un raport de 1.223.189/150.000 (cifra maxima) care ne arata ca membrii PDL au adus cel mult a 8-a parte din voturile ARD (restul au fost voturile celor care s-au opus loviturii de stat prin boicot si au votat totusi ARD, desi PDL-ul nu mai merita un vot).
Nu sunt sociolog sa jonglez cu cifre si grafice si calculele de mai sus nu au pretentia de infailibilitate, ci doar sa arate ca:
- Blaga si acolitii se lauda cu « structurile » din teritoriu si pun conditia ca orice efort de unificare a dreptei sa fie facut in jurul lor, in conditiile in care « structurile » sunt ca vai de ele, iar candidatul de import penelist, Predoiu, recunoaste singur ca are o problema de notorietate. Fara « structuri » si cu candidat la prezidentiale importat din PNL se pregateste Blaga sa cheme electoratul de dreapta sa mai acorde un vot in 2014 partidului care i-a tradat pe Basescu, Boc si Ungureanu ? Vise umede !
- Cu 100.000 membri « activi » si cu candidat importat din PNL se pregateste Blaga sa faca « opozitie » USL-ului ? Haida-de ! Dupa epoca Basescu, PDL-ul lui Blaga nu are decat un singur plan pe termen lung : unirea cu liberalii dupa ce Antonescu nu va mai fi presedintele PNL, inlocuit eventual cu Tariceanu : « Si eu o văd aşa, cred că în cinci-şase ani va fi nevoie de un mare partid pe dreapta românească. Trebuie să recunoaştem că în acest moment cele două mari partide sunt PDL şi PNL. N-o să conducă Antonescu pe veci PNL-ul. Vom avea şi tactul şi mintea pentru a face toate eforturile care ţin de noi pentru unificarea dreptei. Numai în jurul PDL-ului se poate reconstrui dreapta românească » – SURSA
Actul IX – Epilog
Pentru ca « dreapta » sa aiba vreo sansa in Romania, PDL-ului ii trebuie o bataie de pomina la europarlamentarele din 2014, cat sa vada o tara intreaga ca nici visele de unire cu PNL-ul, nici « structurile » nu ajuta la nimic, daca ai ramas tot fesenist. Poate noile partide de dreapta vor intelege ca discuta cu o efigie ruginita cand abordeaza PDL-ul.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
ATEENTIE VINE EXPROPRIEREA – Proiectul de lege poate fi downlodat
Politia si jandarmeria deja au intrat in solda multinationalelor si se comporta ca executori judecatoresti fara a avea un mandat.
A sosit momentul critic. Numai un protest generalizat si decisiv mai poate salva intrarea noastra in categoria iobagilor.
Un proiect de modificare a Legii nr. 255/2010 privind exproprierile pentru cauza de utilitate publica, necesara realizarii unor obiective de interes national, judetean si local se afla pe masa de lucru a Comisiei pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului din Senat.
Intentia acestei initiative este clara – o expropriere mai rapida, efectuata cu resursele financiare ale companiilor ce au licente de exploatare in Romania si care s-au impiedicat pana acum de diversi proprietari de teren mai „incapatanati”.
Legea 436/2013 a primit deja aviz favorabil de la celalalte comisii de specialitate (Comisia economica, industrii si servicii; Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități; Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari), mai putin de la Comisia pentru privatizare si administrarea activelor statului, unde majoritatea senatorilor, inclusiv colegii de partid ai initiatorilor, a decis ca proiectul sa primeasca aviz negativ.
Termenul de adoptare tacita este 21 noiembrie 2013. Daca pana la aceasta data Senatul nu ia o decizie privind proiectul de lege, acesta se adopta tacit si ajunge la Camera Deputatilor.
http://www.nasul.tv/2013/11/13/alesii-vor-sa-modifice-legea-exproprierilor-cu-dedicatie-pentru-companiile-cu-licente-de-exploatare-miniera/
am comentat la subiectul anterior 🙂
Nu va trece, din motiv de Conventia europeana a drepturilor omului, art. 1. din primul protocol aditional.
Articolul 1
Protecţia proprietăţii
“Orice persoană fizică sau juridică are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decât pentru o cauză de utilitate publicăşi în condiţiile prevăzute de lege şi de principiile generale ale dreptului internaţional
Dispoziţiile precedente nu aduc atingere dreptului statelor de a adopta legile pe care le consideră necesare pentru a reglementa folosinţa bunurilor conform interesului general sau pentru a asigura plata impozitelor ori a altor contribuţii, sau a amenzilor”.
Gabriel Resources si alte companii minere nu sunt “cauze de utilitatea publica” si declararea lor abuziva drept “utilitate publica” incalca normele de drept internationale.
Exista si spete celebre pe chestiuni de expropriere abuziva “de fapt”: Burghelea vs Romania. Statul roman a fost condamnat sa plateasca despgubiri. daca in Romania vor exista si exproprieri de facto (fara gele), se aplica speta Burghelea.
http://jurisprudentacedo.com/Cauza-Burghelea-impotriva-Romaniei-Expropriere-de-fapt.-Obligatia-statului-de-a-expropria.html
CCR-pragul de 30% e constitutional!
Bravo CCR 😀
Premierul Victor Ponta a comentat joi, înaintea începerii şedinţei de guvern, încetarea din fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a lui Mitică Dragomir. „Deci, a căzut Mitică, cred că pică şi…“, a spus zâmbind Ponta.
http://adevarul.ro/news/politica/ponta-alegerea-presedintelui-lpf-deci-cazut-mitica-cred-pica-si-1_5284c607c7b855ff56f51cf3/index.html
Din pacate limitatul tot limitat ramine…
Investitori din astia doreste asa zisul guvern?
De curând Consiliul Local Bistriţa-Bârgăului a dat un acord de principiu pentru o hidrocentrală care ar urma să fie construită la Colibiţa şi care ar presupune o investiţie de 200 de milioane de euro. Ce nu ştiu sau nu vor să ştie autorităţile locale este faptul că investitorul este un fost puşcăriaş, iar firma care ar face această investiţie este una de apartament, care deja este executată silit.
http://adevarul.ro/locale/bistrita/investitie-bistrita-nasaud-1_5284706cc7b855ff56f2ee71/index.html
Asa se baga in faliment o localitate:
În oraşul sucevean Câmpulung Moldovenesc statul a risipit o avere într-o investiţie publică pe care cetăţenii o refuză. O centrală termică inaugurată în 2010 nu va funcţiona vreodată pentru că nu are cui să vândă agent termic. Centrala de 14 milioane de euro a fost construită dintr-un credit ale cărui rate sunt achitate de Ministerul Finanţelor.
http://adevarul.ro/locale/suceava/centrala-fantoma-14-milioane-euro-1_52846bc1c7b855ff56f2d78b/index.html
Pârtie de 4,200 km, telegondolă şi instalaţie de zăpadă artificială. Asta ar fi trebuit să găsim astăzi în masivul Rarău. Lucrările au fost însă abandonate după ce au fost deja cheltuiţi 10 milioane de euro. Primăria Câmpulung Moldovenesc, anunţată din septembrie din că nu va mai primi niciun leu de la Guvern, a rămas acum cu o datorie de şapte milioane de lei şi se află în pragul falimentului.
http://adevarul.ro/locale/suceava/partie-schi-campulung-moldovenesc-1_52824b95c7b855ff56e95662/index.html
De mult curtea constitutionala si-a pierdut busola…
Deci, pragul de 30% e constitutional. Multumim judecatorilor care au votat asa. Indemn de pe acum Guvernul Ponta sa incerce cu un prag de 0,1%. Tot a zis CCR ca e dreptul constitutional al legiuitorului.
Hai sictir, pseudo-judecatori!
vai de mama noastra!
E cea mai proasta veste pe anul asta
Buna, dupa acelasi principiu se va trece si la expropiere 🙁
acolo ai recurs la CEDO 😆
Cum or fi votat? Unanimitate? Ca atunci ne luam orice nadejde!
Probabil la fel ca prima data, 6 la 3.
Salutare tuturor.
Astept explicatii privind decizia CCR de la toti cei care vad in spatele miscarilor de pe scena politica si din Justitie o mana invizibila geniala. Aviz amatorilor.
Mana invizibila ne cam arata degetul mijlociu de la o vreme.
la limita ar incape deci si constitutia lui cacarau. dar mai vrea oare psd?
Buna ziua,
Deci o sa avem pana la urma alegeri prezidentiale cu referendum constitutie in aceeasi zi.
Apoi presedinte KKRau , ca sa doarma cu spor dupa noile atributii.
M-am convins acum, nu scapam de astia cel putin 6-7 ani de acum incolo.
Ce om mai gasi atunci, D-zeu cu mila.
@papiciulo: putem si mai devreme…numai daca ne ridicam toti impotriva! La sfirsitul lunii protesteaza sanatatea, urmeaza trasnportatorii…investitorii straini ameninta cu greva fiscala iar daca se mentin pe pozitii nu vad cum gasca de la putere va reusi sa traverseze iarna…
Deocamdata vad ca au inca 60% in sondaje dupa un an in care n-au facut nimic bun, cine sa se ridice?
Unanimitatea
1. Matematic, da, am putea avea primul tur la prezidentiale odata cu revizuirea Constitutiei.
2. Acum problema e daca mai vrea PSD-ul sa achieseze la proiectul Paiatei.
parca numa bun ar fi prostacu si mihaela dragostea mea de pus in deal la cotroceni. si toata puterea la plagiator. in cine au incredere mai multa baronii?
Pe hotnews zice “cu majoritate de voturi”.
Scuze, comentariu pentru Barengott.
In EvZ era unanimitate
al naibii astia de la CCR, imi bruiaza postarea despre PDL 😀
Nu mai conteaza PDL ul, e mort si ingropat.
Buna ziua,
Decizia se trimite Presedintelui de azi? Sau trebuie citita, eventual motivata si abia apoi se trimite la promulgare? Decizia merge de la CCR la MO, apoi la Presedinte? Sau de la CCR la Presedinte, apoi la MO? Eu mai am sperante ca cu alea 10 zile plus cateva zile pe birocratie scapam de referendum in turul I. Pot sa-l puna in turul 2, dar s-ar putea sa nu ii ajute canidatului, caci multi antibasisti vor fi si anti constitutie.
depinde de CCR. decizia trebuie citita in plen si apoi transmisa Presedintelui. USL inca mai pot pune, matematic, primul tur pe 30 noiembrie 2014, daca Presedintele promulga legea inainte de 30 noiembrie 2013.
asta am si vrut sa arat, numarand “ostile” lui Blaga 🙂
Cu privire la decizia CCR, acuma suntem la mana politicii (daca mai vrea PSD-ul sa bage carbuni), a Comisiei de la Venetia si… iarasi a CCR, cand se va discuta proiectul de revizuire, pe fond. Insa, merci inca o data celor minim 5 judecatori care au votat pentru cvorumul de 30%. Respecta si propria jurisprudenta, si Constitutia, si suveranitatea poporului.
Astept unificarea dreptei sub PNL-Antonescu, asa cum spunea Mafalda, (1/3 bat prin gard, 1/3 perdea de fum, 1/3 negociere)
Pana acum credeam ca e mai bine ca USL-ul trebuie sa ramana strans unit ca sa plateasca oalele sparte.Dar cand asta, cand o sa scada macar sub 50%? Si cine sa le stea impotriva ? Niste partidulete de sub 15 % fiecare , care se ciondanesc intre ele din orgolii marunte ?
Singura miscare pentru resetarea jocului politic este spargerea USL-ului.Eu cred ca asta si incearca Basescu prin ultimile declaratii ale lui aparent revoltatoare si ilogice.
depinde ce intelegi prin “resetare”.
Resetarea in sensul in care am dori-o noi o s-o asteptam mult si bine.Nici o speranta.
Legat de PDL, mie nu mi-e clar totusi in ce masura sondajele de opinie releva cat de solid e PDL la nivel de organizatie. In ultimele sondaje par sa aiba 15-19%. Cei care spun acum ca voteaza cu PDL sunt oare legati de organizatiile PDL de tip pesedist din teritoriu? De ce sunt totusi mai multi decat in 2012? Ce fel de profil au? Eu, de exemplu am multi cunoscuti care au votat cu PDL si sunt basisti, dar acum nici unul nu i-ar mai vota. De aceea ma intreb cam cum arata astia 15-19%… Sa fie oameni reveniti de la Domnu Dan?
nu dau doi bani pe sondajele cu PDL la 15%.
PSD vrea referendum in turul I, PNl in turul II la prezidentiale.
Data o stabileste Guvernul, insa bag seama ca PNL pune conditii.
buna seara ! felicitari pentru munca depusa City in demascarea hidrei feseniste. cat despre CCR si pragul de 30 % sunt convins ca acum imi dai dreptate. 😀
evident ca iti dau dreptate!
baieti si fete, ne-am luat-o la greu astazi!
Ne-am luat-o inca de acum cateva luni. Cine credea ca se va rasturna situatia spera degeaba, cred eu.
astept “motivarea” pentru a “multumi” majoritatii judecatorilor. Sunt convins ca ne vor spune, ca si data trecuta, ca nu exista principii in Constitutie dupa care sa fie inteleasa majoritatea (dpdv numeric) si Guvernul poate decreta ca 1% = majoritate.
jocul magistral despre care ne povestea cineva :)) . tre’ sa ne-o luam si mai tare pana se trezesc toti .
vai de capul nostru – Basescu o sa intre in istorie de doua ori – a condamnat comunismul si a doua oara l-a adus inapoi! Aici duce inganfarea, aroganta si super egoul “marilor” eroi! Nu as vrea sa fiu in pielea lui un an intreg de gherila, dar in nici un caz dupa alegeri daca le castiga comunistii!
pe el il salveaza pinalty. sigur ai remarcat buna colaborare intre pinalty si ponta & dragnea in “spinoasa” problema a LPF. din lucruri mici se vad realitati : pe vremea cooperativei pinalty era tovaras cu gino si gigi netoiu. in CA la fc national ( unde pastorea gino) era si… victor viorel ponta . nu mai trebuie sa iti amintesc ca mosia lui pinalty e pepiniera pentru lansarea cadrelor de nadejde ale lui Baselu : piticul radulesc si tanti nutzy.
neatza buna Theophyle tuturor 🙂
decizia ccr face parte din jocul politic al lui basescu(cred 🙁 )
partea buna(??) e ca va forta mana psd ptr. campania prezidentiala a lui antenescu dand un branci usl-ului ca sa forteze ruperea.E printre putinele sanse ca antonescu sa aiba o partie spre prezidentiale,ptr. ca impreuna cu psd raman doar visele.Asta inseamna,teoretic, ca piratul a cam batut palma cu pnl-antonescu (?? ) si declaratia de zilele trecute prinde contur.Cel putin in faza asta.Dar forteaza pnl inspre limite 😆 ,teritoriul se comporta f. ciudat 😆
buna mircea,
tare nu-mi place sa te contrazic, dar cred ca Basescu a scapat boii si nu mai stie unde sunt sertarasele.Intrigile lui l-au dus la naiba si pe noi impreuna cu el!
buna Theo 🙂
nici mie nu mi-ar placea sa am dreptate dar poate fi o posibilitate ce-am zis mai sus.E o forma trasa de par ca dreapta pe care o avem,asa cum o avem,cu penalii din pnl in frunte cu antenescu cu pdl asa cum l-a descris f. bine City,cu ceilalti inca prea mici.sa aiba o sansa ca sa trimita psd de la guvernare.Ptr. psd decizia ccr pica destul de rau,iar peneleii sunt in mare dilema,sa ramana cu antonescu ptr. prezidentiale alaturi de ceilalti(cu sanse marite recte cvorum 30%) sau sa ramana in continuare la cascaval cu psd dar fara prezidentiabil.
De fapt ar cam fi singura sansa a dreptei mioritice(cealalta ar fi catastrofala,un colaps economic financiar de sa-i faca sa urle pe cat mai multi)
numai ca urlatorii aia – pe pariu si cistig – NU se vor duce la vot
seara buna 😯 eh acusica ma trezi si io 😆
investitorii austrieci il fac praf pe Ponta
din nefericire inca nu a ajuns in limba romana – credeti-ma ca e foarte dur:
http://diepresse.com/home/wirtschaft/international/1475664/Rumaenien_Auslandsinvestoren-drohen-mit-Ruckzug?from=suche.intern.portal
stati sa vedeti PDF-ul lui Ponta cu “Bugetul cetateanului” si aberatiile cuplului Voinea-Palada. Iti faci cruce cu batul si te ia furia.
Cititi si…tineti-va de stomac: bugetul lui Ponta.
http://users.heeloo.ro/4/files/138444092614435526144_bugetul-cetateanului–f.pdf
salutari
am aruncat doar o privire pe diagonala
prima impresie: baietii stiu meserie, sa arunce cifre care “dau frumos”. propaganda in toata regula si care va prinde la multi.
cati crezi ca vor sta sa judece in amanunt ce scrie acolo ?
cati crezi ca stau sa judece ceea ce NU este scris acolo ?
pana una alta, “opozitia” noastra cea de tot rasul ar trebui sa ia lectii cum se iese la rampa. nu ii opreste nimeni sa apara cu exact acelasi gen de pps / pdf in care sa arate, tot cu grafice, culori, cifre dezastrul.
nu, dar chiar ma enervez singur !
imi aduc aminte de alegerile din 2004. alianta DA avea niste sloganuri, panouri, clipuri … tot ce vrei. bine facute, multe le tin minte si azi.
unde sunt ??? de ce nu ii folosesc ? au plecat toate creierele ?
cine ii opreste sa demonteze, cu aceleasi arme, toata propaganda asta de 2 lei ?
sau ce vor ? sa astepte sa spele si mai mult pe creier populatia ?
chiar nu pricep sa astia sunt in campanie continua, ca sunt tavalug ?
bine zis. din partea PDL nu ma astept la nimic, insa astept ca ceilalti sa faca ceva.
cand???
oricand 🙁
“”Dorin Lazar Maior, secretar executiv al PSD pe problemele revolutionarilor si liderul Blocului National al Revolutionarilor, a fost dat in urmarire generala dupa ce nu a ajuns in arest, la 3 zile de la condamnarea definitiva pentru santaj. “”
http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-16027109-liderul-blocului-national-revolutionarilor-dorin-lazar-maior-condamnat-definitiv-7-ani-inchisoare-executare-fost-dat-urmarire-generala.htm
Ar trebui cineva sa il ia la intrebari pe Ponta pe chestia asta.
Seara buna
– Stati linistiti.
In 2014 vor urma doua rectificari bugetare care vor aduce cu picioarele pe pamint tovarasii care au scris si calculat frumosul bugetul (tot flori si bunastare) a guvernarii .(bineinteles ca scuze se gasesc mereu)
– @cetatean
Sa te invat ceva dupa ce am citit articolul :
Sistemele partitocratice se bazeaza preponderent pe membri “virtuali” .
Partide fara cotizanti (sau in numar ridicol) si care se compenseaza cu “aportul financiar” a baronului local care “cotizeaza” la partid in numele membrilor existenti in zona dar doar pe hartie .
Aduce bani din ce poate si el deturna din fondurile alocate de stat , contractele cu dedicatie a primariei , consiliului judetean , s.a.m.d.
La altii si pe alte meleaguri e dovedit juritic . 🙂
A – Inscrierea de membri in partidul lui Berlusconi a mers snur anul trecut . Pina a intrat procuratura pe fir si a gasit nume de emigranti italieni de lunga data (si care nu mai aveau cetatenia italiana ) pe liste , multe nume de morti si/sau membri in 3-4 partide . Tot a fost oprit si cica se afla in analiza interna la partid . 🙂
B- Actualmente este in act reinnoirea carnetelor de partid la PD italian (partidul democrat ) si surprinzator , cu 3 zile in urma au decis sa suspende aceasta activitate ca si aici au aparut mune curioase , morti , alti oameni din alte partide ,s.a.m.d.
Deci
Ce te face sa crezi ca in RO ar fi divers si un baron local ajunge in conducerea nationala pe cai diverse decit aportul financiar la partid ?
Or fi italienii smecheri si romanii prosti ? 😆
salut, Stef 🙂
Stiu cum merge treaba cu partidele, am vazut niste liste de partid. M-am crucit: familii intregi inscrise de un membru mai istet 😀
Buna,
nu prea am timp dar citind pe diagonala articolul, am un amendament la “timp de vot”
@City, faci o omisiune. NU ai in formula ta numarul de cabine de vot dintr-o sectie de votare. Eu nu cred ca intr-o sectie exista doar o singura cabina. Intr-o sectie pot vota mai multi oameni in acelasi timp asa ca cele “23 secunde per votant” nu este chiar corect.
In rest, este clar ca o sa avem o problema cu “dreapta” la alegeri.
perfect adevarat. Greseala majora de metodologie si mi-o asum!
Insa oricate cabine de vot ar fi, tot 2-3 stampile exista, asa incat inmultim 23 secunde per votant cu 3 si ne da 1 minut per votant.
Frecventa votului era un aspect al postarii, insa greutatea ei se refera la numarul raportat al votantilor.
oare or sa fuga si astia cu urna? or sa numere pana le iese? 🙂
vai de mama noastra! 🙁 rau am ajuns! 🙁
“nu este chiar corect”, ma refeream la timpul calculat nu la secunde (scuze pentru dezacord)
Liber la jupuit oamenii cu mana primarilor:
Guvernul s-a angajat în faţa FMI că taxele locale pentru persoane fizice vor putea fi majorate cat de mult vor primarii.\.
“Nivelul taxelor pe proprietate pentru persoane fizice poate fi majorat la latitudinea autorităţilor locale”, este asigurarea transmisă de Guvern către FMI, în scrisoarea de intenţie convenită în această lună şi obţinută de MEDIAFAX.
Nu ai inteles bine cum functioneaza . 🙂
La o scadere de incasari financiare , statul va reduce transefurile de fonduri de la buget catre autoritatile locale .
Adica statul central mentine cheltuielile lui la nivelul stabilit de unii 🙂 si oricum iar la judete , primarii , liberi sa introduca taxe mai mari ca sa aiba bani .
Crezi tu ca astia inventeaza ceva sau ca taxa aia pe stilp, piscina , gard nu au copiat de undeva ? Eu stiu de unde . 🙂
de la confratii de ginta latina?
😆
Evident dar acolo e fructul disperarii caci fara sa tai nimic din privilegile unor categorii (incepind cu politicienii si pensile speciale de care tot ei sint si primii beneficiari ) , fara sa reduci tortul acordat anual clientelei , fara sa faci eficienta in sistemul birocratic de stat , ramine doar taxarea nemasurata cu efectele care se cunosc .
In Italia , taxa pe patrimoniul firmelor (+ numar angajati , facturat , etc ) se numeste IRAP .
NU ERA DEDUCIBILA . Dupa citeva sentinte judecatoresti au decis sa o faca deducibila dar doar in parte (alte procese asteapta la rind )
A dus suplimentar la buget intre 45 miliarde euro si 35 miliarde (cind duduia economia sau cind e criza ) . Banii astia finanteaza sistemul sanitar national care e exact ca reforma romaneasca din domeniu . Medic 4 ore la stat si 4 ore privat , in acelasi cabinet , in acelasi spital (de stat) si cu aceleasi instrumente ) Explozia cheltuielilor e fost enorma . 🙁
nu siu de ce am impresia ca nu exista nimic in Italia care sa nu poate fi copiat in Romania la nivel de ticalosie a politicienilor. Invers nu mai zic…!
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-16027858-chitoiu-taxa-1-5-constructii-speciale-aplica-asupra-valorii-contabile-brute-nu-nete.htm
– Deci se vor taxa si aleile de la blocuri ,trotuarele , ascensoarele . Asta direct pe asociatia de locatari . 🙂
-Intregul patrimoniu energetic va fi taxat dar bineinteles nu va creste pretul energiei . 🙂
– Se taxeaza suplimentar si mineritul de orice fel si asta bineinteles ca nu va darima si mai mult colosii numiti regii care au datorii pina peste cap . Ca tot sint de stat , nu vor creste inevitabil subventile 🙂
-Se taxeaza si productia de borduri , marmura etc ca sa nu cresca pretul acestora . 🙂
Cireasa de pe tort , accisele pe carburanti cresc cu 4,7 % , cit e inflatia pe anul 2013 . Bine ca nimereste mereu BNR sa tinteasca inflatia . 🙂
– Oricum , alti 40 bani in plus la litru de carburant (+ TVA ) va produce inevitabil crestere de productie industriala si bineinteles , consum mai ridicat al populatiei . 🙂 🙂 🙂
traiasca economia neagra, banii cash la saltea, second-handurile si site-urile de anunturi intre particulari!
O luam de la capat? Am obosit!
http://www.evz.ro/detalii/stiri/victor-ponta-se-intoarce-la-discursul-loviturii-de-stat-din-2012-daca-basescu-nu-promulga-1067604.html
cum adica???
“Președintele PSD Victor Ponta a precizat că USL își va menține intenția de a face un referendum în 2014 pe tema modificării Constituției. Rămâne de văzut doar dacă acesta va avea loc în primul sau în al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Iar dacă șeful statului nu va promulga legea, o vor face președinții celor două Camere.
Dacă nu o promulgă, au voie să o promulge cei doi preşedinţi ai Camerelor. De altfel, s-a mai întâmplat acest lucru, pentru că preşedintele şi-a mai încălcat obligaţia. S-a întâmplat în 2007, 2008, ca preşedintele să refuze să îşi exercite atribuţiile şi, atunci, cei doi preşedinţi publică în Monitorul Oficial cu semnătura lor”.
Ia sa citim Constitutia:
“(1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.
(2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.
(3) Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.
Ponta halucineaza sever. Cand a fost promulgata o lege prin semnatura Presedintilor celor doua camare???? Omul e nebun de-a binelea.
Eu chiar imi doresc, daca tot face Ponta face scenarii contrafactuale:
1. Ca CCR sa trimita Presedintelui legea pe data de 22 noiembrie, ca Presedintele sa promulge legea dupa 30 noiembrie 😀
2. Ca Presedntele sa promulge legea DUPA cele cele 10 zile de a primirea deciziei Curtii, incalcand Constitutia; sa il vad pe Ponta daca se risca la un referendum cu 50%+1 in iarna 😀
3. Ca Presedintele sa “serveasca” Parlamentului o tragere de timp la plesneala. Imginatie sa aiba, ca procedee se gasesc 😀
4. Abia astept sa “promulge” legea cei doi presedinti si camerelor 😀
Eu nu stiu ce exemplu are Ponta, nu-mi aduc aminte ca presedintii de camere sa fi promulgat o lege. Daca nu e asa, poate minti in halul asta?
Cel mai bine ar fi ca CCR sa dea motivarea peste o saptamana, macar asa sa mai spele din rusinea votului de azi.
motivarea poate iesi si peste o luna-doua, insa decizia CCR (legea e constitutionala) se transmite ca atare Presedintelui mai inainte, fara motivare.
Ponta a amenintat pentru ca ii este frica. Numai el stie de ce.
De la tv intelesesem ca trebuie motivarea. Daca nu, sa o promulge naibii sa se spele pe cap cu ea.Un singur lucru cu cap a zis “maestrul” asta seara: ca lumea nu va sti ce presedinte voteaza: dupa noua sau dupa vechea constitutie.
asa este. a gandit adanc cand a vorbit asa 😀
Inca o mostra de ticalosie:
http://www.gandul.info/politica/usl-nu-renunta-la-comisia-de-anchetare-a-presedintelui-ponta-de-la-anul-basescu-s-ar-putea-sa-fie-vreun-inculpat-11685256
mare canalie Cristoiu, m-a enervat in seara asta cat pentru o saptamana. In plus, este ofuscat daca e contrazis, parca e cel mai mare ziarist din tara.
buna seara tarziu
cine poate sa plece s-o faca repede;
cu o constitutie care face din parlament o chestie cu ” drepturi de viata si de moarte” asupra celorlalte puteri ale statului si cu un parlament care are dreptul sa ancheteze orice,inclusiv o tranzactie intre persoane particulare-cazul ioana basescu-orice locuitor al acestei tari devine fara aparare si supus ” pohtei ce-o pohteste parlamentarul x”
chestia cu cedo ca ultim aparator,e subtire
adio democratie in romania,daca a fost vreodata,bun venit in satrapiile asiei
un exemplu,care nu este sf: ” parlamentarul x doreste o casa;parlamentarul y ceva teren;parlamentarul z,altceva”
se ajuta x,y,z reciproc prin formarea de comisii sa ancheteze corecta intabulare a casi,a terenului sau orice altceva…le declara ilegale si…
nu cred ca este ” de zambit”/intrebati pe cei in varsta care mai traiesc cum era prin anii 50 sau,cititi documente ale vremii;
asa ” vor fi zambit” si unii prin 45-48,crezand ca este imposibil ce se pregatea;nu a fost”imposibil”
eu nu am vrut sa fiu asa de pesimist, insa cam asa este.
daca am fi izolati,fara structura ue/nato in spate si daca n-am depinde de finanta externa(aici e cu cantec-s-ar gasi poate “binevoitori” ),intr-adevar pericolul ar fi major,inspre asta ne-am indrepta,perfect de acord.Se vor face abuzuri(luam doar exproprierile “in interes public”) si chiar daca vor fi probabil multe,ar putea avea un aspect izolat raportat la marea masa de bizoni iresponsabili si indiferenti.
Iar presiuni,tot felul de gaselnite,amenintari directe,voalate sau nu,etc pana renunti aproape de bunavoie la bunul de care dispui se intampla si acum.
buna dimineata,
postare noua – Revista Presei – 15 noiembrie / Fotbal: mafia PSD schimba mafia lui Mitica