Tu quoque, Augustine?
10/09/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Istoria ne relateaza (si nu e fapt anecdotic, ci veridic!) despre Caius Iulius Caesar ca, sub pumnalele asasinilor, descoperindu-l printre acestia pe fiul sau adoptiv Brutus, implicat si el in conspiratie si omor, ar fi exclamat: “Tu quoque, mi fili, Brute?!” (Si tu, fiul meu, Brutus?!).
La fel imi vine si mie sa exclam, citind stirea despre inscrierea in PNL a fostului presedinte CCR Augustin Zegrean, care a acceptat sa candideze pe listele PNL Bistrita-Nasaud. Este drept ca ceva zvonuri despre inscrierea lui in PNL Bistrita-Nasaud fusesera si acum cateva luni, si ca el nu dezmintise categoric stirea despre interesul lui fata de politica, dimpotriva, “amenintase” ca, daca se plictiseste, se inscrie in politica.
Credeti-ma, nu inteleg astfel de oameni care au avut ani de zile inalte demnitati si apoi, in loc sa se bucure de uriasa (si, in cazul lui, meritata) pensie de magistrat, se mai coboara la gainarelile si manarelile dintr-un partid romanesc. Eu, cu pensia aia faraonica (in raport cu cea a contribuabillor simpli), as calatori peste tot in lume, as vizita muzee, mi-as ocupa timpul atata de bine incat sa nu ma plictisesc. Si in nici un caz nu as accepta sa ma caciulesc la seful de filiala PNL pentru o candidatura. Sa fac…ce, ca parlamentar?
Insa se pare ca Augustin Zegrean, pe care il respect ca (fost) judecator, a uitat proverbul romanesc: decat un an cioara, mai bine o zi vultur.
Lui ii place, dupa 9 ani de vulturie sa devina o biata cioara pe liste de partid….
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna seara 🙂
Mie chiar mi-ar placea sa am pe liste persoane ca Zegrean in locul papagalilor care se prefigureaza a fi pe la mine prin judet..
Ce face omul cu timpul si banii lui il priveste, prestatia de pana acum ma poate face sa presupun ca va ramane o persoana de calitate.
Sa ne gandim ca nu vor ramane locuri neocupate, senatoarea foamei impreuna cu colegul lui M.Viteazu, Manechin, Ala Micu’ si multi altii nu renunta de bunavoie.
salut 🙂
Problema lui Zegrean nu e ca nu poate fi parlamentar de calitate, ci ca va trebui sa asculte de ordinele sefilor sai, ca Blaga si Gorghiu sau mai rau chiar. Zegrean, un “soldat disciplinat al partidului”, cum vrea Blaga, dupa ce a fost presedintele CCR!
Asa este, ai dreptate pe de-o parte, pe alta in logica asta(care este ok) vom avea posibilitatea sa alegem doar submediocri, hoti si japitze, de ti-e sila sa deschizi tv. sau un ziar.
Oamenii de calitate au totdeauna ceva mai bun de facut decat sa se amestece cu alde cei de mai sus, sunt calificati si gasesc satisfactii in alte munci.
Poate Zegrean are un obiectiv personal, nu se poate desparti de mediul ala.
De la BN este si Ioan Oltean. Asta sigur nu refuza un loc eligibil.
buna seara
dupa cv ,dl Zegrean a “activat” mai mult prin parlament decat prin “justitie”
mai mult,de apreciat ca activitatea la CC nu a fost politicianista,si chiar daca a avut opinii politice nu le a etalat
nu vad de ce n ar candida când vezi pe liste tot felul de terchea berchea sau tot felul de exhibitonisti ca tariceanu!cred ca exhibitionist se potriveste cel mai bine la acest individ)
ups…
toate sondajele din US arata ca diferenta dintre Clinton si trump se micsoreaza;
in dezbaterile directr e foarte probabil ca trump va marca puncte serioase/prima dezbatere “indirecta” a fost favorabila lui trump
asa ca ..buckle your belt…. s ar putea sa ne astepte ani cel putin “interesanti”
Buna seara.
E mai mult de fapt. Media americana e 90% stanga/pro-democrata si cam toate sondajele sant umflate in favoarea cucoanei. Plus, cine e nebun sa spuna la telefon ca voteaza cu Trump? Poate online unde esti practic anonim, da. Daca treburile continua asa, Trump o sa castige la 60-70%.
Aseara Clinton a spus o prostie si azi dimineata a incercat s-o dreaga. Nu i-a iesit deloc 🙂
Augustin Zegrean nu este unul din cei mai mari juriști, dar înscrierea pe listele unui partid pentru alegerile parlamentare e un fapt pozitiv în condițiile în care membrii parlamentului au un nivel precar de pregătire, foarte mulți fiind infractori refugiați acolo pentru a scăpa de arestare. Blaga tocmai ne-a explicat că cei care vor fi puși pe liste trebuie să cotizeze, adică protecția în fața justiției costă. De aceea parlamentul are cea mai scăzută cotă de încredere dintre toate instituțiile.
buna dimineata 🙂 Ziarul de Duminica 🙂