Articole pe subiectul: Crestinism

Constantin cel Mare – o istorie lumească

Nota @Cetatean: am decis ca azi sa aduc o postare de acum 3 ani, despre Imparatul Constantin cel Mare. Multi romani ii poarta numele, putini ii stiu istoria. Prin urmare, va invit sa lecturati postarea de mai jos, nu inainte de ura inca o data “La multi ani!” celor care poarta numele Sfintilor Imparati Constantin si mama sa Elena, cea […] Continuare…

Francis si Chiril s-au intalnit. Ce folos are Hristos?

Doi “reprezentanti” vremelnici care isi spun, unul Sanctitate si celalalt Prea Fericit, s-au intalnit. S-au imbratisat si au discutat. Au dat si o declaratie comuna, intr-un limbaj eclazial de lemn, din care nu putea sa lipseasca celebra invocare a pasajului din Evanghelia dupa Ioan: Citez declaratia: “We are pained by the loss of unity, the outcome of human weakness and […] Continuare…

Cazul Bodnariu sau distrugerea planificata a familiei traditionale. Azi, Norvegia, maine toata lumea

Am asteptat mult inainte sa scriu despre cazul Bodnariu. Nu doar pentru ca informatiile erau fragmentare, ci si pentru ca este greu sa scrii “la rece” despre drama unor parinti care isi vad copiii smulsi din brate de catre niste “asistenti sociali” care pretexteaza  “binele superior al copilului” si care se ascund apoi in spatele “confidentialitatii”. Am citit si comunicatul […] Continuare…

Sfantul Apostol Andrei si limuzinele lui Daniel

Mereu m-a deranjat modul in care tot felul de ierarhi lumesti ca gandire si comportament (in ortodoxie, a fi “lumesc” este cea mai mare insulta pentru un monah) se raporteaza la sfintii care au fost candva oameni si care au stiut sa biruiasca, prin harul Domnului si jertfa lor, carnea si sangele. Bunaoara, titulaturile ridicole prin care diversi ierarhi (singuri […] Continuare…

Legalizarea raporturilor homosexuale: tichia de mărgăritar a Europei

Redactat de @Stefan A (Italia) Acest articol nu este impotriva homosexualitatii. Autorul considera ca homosexualitatea (sex practicat intre barbati sau intre femei) a existat, exista si va exista mereu∗. E dovedit istoric inca din poemul “Epopea lui Ghilgameș” (cam din anul 1.700 î-Hr). Inclusiv Biblia “trateaza” subiectul. Destul de amintit partea care se refera la orasele Sodoma si Gomora. In […] Continuare…

Ce e prea mult strică. Destrămarea acestei Europe toxice

Personal, daca as fi german, m-as simti insultat de prea desele viraje smuncite facute de Frau Merkel care declara ba ca a esuat multiculturalismul in Germania, ba ca Germania va primi sute de mii de refugiati (pe care ii va “integra” cand va zbura porcul). Nu ma mai refer la temele interne, in care “pragmatismul” a ajuns sa acopere o […] Continuare…

Sinuciderea geo-politică și identitară a Europei sub bagheta lașă a Germaniei

Nu imi plac cuvintele si sentintele grave, insa, vazand maniera in care “gestioneaza” Germania criza imigrantilor care vin in valuri pe teritoriul batranului continent, unii fiind in mod real refugiati de razboi, altii doar oportunisti sub aspect economic, vazand ca mereu sunt avansate cifre crescande pentru cote de imigranti, negasind prin documentele si comunicatele europene nici o urma de masura […] Continuare…

Protestanţii (8): Biserica Anglicană – 2

Prima perioada a framantarilor religioase   Dupa moartea Regelui Henric al VIII-lea, este intronat la numai varsta de 9 ani, regele Eduard al VI-lea, fiul lui Henric al VIII-lea și al lui Jane Seymour. Eduard al VI-lea a fost primul rege al Angliei crescut si educat conform religiei Anglicane. Din nefericire, regele moare la varsta de 15 ani, numind ca […] Continuare…

Protestanţii (7): Biserica Anglicană – 1

Scurta menţiune a creştinismului insular Crestinismul Anglican – Church of England ( Episcopala in Scotia si Statele Unite) este urmasul catolic al crestinismului englez, la randul lui urmas al crestinismului celtic. Prima mențiune a unui episcop englez datează de la Sinodul de la Arles din 314, la care au participat episcopii de Londra și York. Dupa retragerea legiunilor romane din […] Continuare…

Pagina Urmatoare »