Articole pe subiectul: ANAF

ANAF-ul nostru cel de toate zilele, mai tare ca SRI-ul

Hotnews a aflat ca ANAF-ul doreste sa aiba acces la toate datele celor care cumpara cu cardul. Concret (citez din Proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003 – publicat în data de […] Continuare…

Ciorbea, un avocat “chibzuit”

Candva era o virtute sa fii chibzuit si sa nu te intinzi mai mult decat iti e plapuma. Un om indatorat este un om care are orice, in afara de libertate. Benjamin Franklin spunea adeseori “Nu cheltui decât pentru binele tău sau al celorlalţi; nu irosi nimic“. Probabil ca Victor Ciorbea nu cheltuieste nimic…pentru bine altora, ci doar al sau. […] Continuare…

Cum sa NU executi un buget: ca statul roman

Redactat de @Stefan A. (Italia) A venit si executia bugetara pe anul 2015.  Cine are posibilitatea de a citi si bugetele de stat a altor tari (pe serii lunare) ramane extrem de surprins de “evolutia ” acestui buget de stat. Nu atit pentru faptul ca a fost analizat de comisi parlamentare in 3 zile, votat in alte doua de deputati […] Continuare…

Cand închide ANAF-ul și statul român fanariot? Bugetarul-de-Dubai față cu evaziunea

Cronicarul Grigore Ureche dadea candva glas unei tanguiri de jale a poporului in fata (farade)legii din vremea aceea (1564): “În Moldova au cei mici despre cei mari acest obicei de pier fără judeţ, fără vină şi fără seamă. Singuri cei mari judecători, singuri pârâşi şi singuri plinitori Legii. Şi de acest obicei Moldova nu scapă…”. Observati circularitatea unei “justitii” in […] Continuare…

Nervi de contribuabil: Ponta, ti-a venit sorocul la dat tainul si ne taxezi tot pe noi?

Cred ca suntem cu totii de acord ca pentru fiecare contribuabil cinstit din aceasta tara exista o limita a suportabilitatii.  Ea este diferita pentru fiecare si tine de un cumul de factori, descriind acel prag psihologic si financiar dincolo de care banii pe care ii platesti statului (direct sau indirect) incep sa ti se para furt curat, iar economia gri/neagra […] Continuare…